Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
751 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 751 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4 ... 14 ... 26  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 26]

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
μα η καθε τετοια απόφαση πανω σαυτη τη νοοτροπια στηριζεται.

ουτε εμενα μου αρεσει να κατακρινω- κ εχω φιλες που το εχουν κάνει κ το εχουμε συζητησει εκτενως.

θέλω πολύ ο κόσμος μας να αλλαξει....

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
koukida έγραψε:μα η καθε τετοια απόφαση πανω σαυτη τη νοοτροπια στηριζεται.

ουτε εμενα μου αρεσει να κατακρινω- κ εχω φιλες που το εχουν κάνει κ το εχουμε συζητησει εκτενως.

Η έκτρωση είναι το αποτέλεσμα αυτής της νοοτροπίας. Γι' αυτό ήθελα να τονίσω ότι δεν κατακρίνω την κάθε κοπέλα που κάνει έκτρωση.

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
MariaM έγραψε:

Η έκτρωση είναι το αποτέλεσμα αυτής της νοοτροπίας. Γι' αυτό ήθελα να τονίσω ότι δεν κατακρίνω την κάθε κοπέλα που κάνει έκτρωση.

μα γιατι παιζουμε με τις λεξεις? το ιδιο λεμε-
απλα οι αποφασεις ερχονται κ διαμορφωνουν νοοτροπιες- τις οποίες ανθρωποι τις παίρνουν. Εμεις- εσυ κ εγω.
η εκτρωση ειναι το αποτελ. μιας απόφασης που πηραμε βασισμενοι σε μια κοινως (κοινωνικως) αποδεκτη νοοτροπια. Κ μια τετοια απόφαση διαιωνιζει το προβλημα --την νοοτροπια δηλαδη

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
koukida έγραψε:
MariaM έγραψε:

μα γιατι παιζουμε με τις λεξεις? το ιδιο λεμε-
απλα οι αποφασεις ερχονται κ διαμορφωνουν νοοτροπιες- τις οποίες ανθρωποι τις παίρνουν. Εμεις- εσυ κ εγω.
η εκτρωση ειναι το αποτελ. μιας απόφασης που πηραμε βασισμενοι σε μια κοινως (κοινωνικως) αποδεκτη νοοτροπια. Κ μια τετοια απόφαση διαιωνιζει το προβλημα --την νοοτροπια δηλαδη

Ε, σε δουλειά να βρισκόμαστε! Laughing

MAROULOU

MAROULOU
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
δυστυχώς ή ευτυχώς η μητρότητα δεν επιβάλλεται και δεν χρειάζεται να επιβάλλεται, το παιδί πρέπει να μεγαλώνει με γονείς που μπορούν να το φροντίζουν. η αντισύλληψη πρέπει να είναι η κύρια μέριμνα του κράτους και της κοινωνίας και όχι η απαγόρευση της έκτρωσης.
και να είμαστε ευσπλαχνικοί και υπερασπιστές του αγέννητου μωρού και μαζί της απροστάτευτης γυναίκας ή κοπέλας.
επίσης το να χάσει ένα κορίτσι την εφηβεία του δεν σημαίνει μόνο τους καφέδες και τα χάχανα με τις παρέες, σημαίνει να χάσει όλες τις ψυχολογικές διεργασίες της εφηβείας που οδηγούν στην ωρίμανση.
ενα κορίτσι 14 και 15 χρονών πολύ δύσκολα θα γίνει επαρκής γονιός και πάλι δύσκολα θα γίνει ισορροπημένος άνθρωπος.
στις περιπτώσεις που λέτε αν η κόρη μου η ο γιός μου το πάθει θα τον υποστηρίξω και θα το μεγαλώσω κτλ. εννοείται να γίνεται γονείς για το παιδί του παιδιού σας και να αφήσεται το παιδί σας να αναλάβει αργότερα τον γονεικό του ρόλο... σε ένα τέτοιο πρόβλημα του παιδιού μου και εγώ αυτό θα διάλεγα, αλλά μόνο αν το ίδιο ήθελε να φέρει στον κόσμο το μωρο δεν θα το επέβαλλα..

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
δεν παμε για μπανιο λεω εγω που εχουμε λιωσει απο τη ζεστη σημερα.....

ουφ, το καψαμε κοριτσια.... Laughing χαχαχα

bou-boukitsa

bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
florentiab έγραψε:
ΔΕΝ ΘΕΛΩ να γίνονται εκτρώσεις αλλά δεν τις καταδικάζω.

αυτο πρεπει να το ξεκαθαρισεις μεσα σου...οταν δεν υπαρχει αντιδραση υπαρχει συνενοχη...αυτο το θεμα δεν εχει γκρι...μονο ασπρο η μαυρο..η πιστευεις οτι η εκτρωση ειναι φονος..η οχι....δεν μπορει να ειναι φονος με προυποθεσεις!!

κατανοώ και συμπονώ το 16χρονο κοριτσάκι που έμεινε έγκυος και θέλει να κάνει έκτρωση αλλά στηρίζω και το κοριτσάκι που θα πάρει την απόφαση να το κρατήσει.
επίσης κατανοώ και τη γυναίκα που έχει ήδη 4,5,6 παιδιά και δεν θέλει/αντέχει να κάνει ένα ακόμα.

αυτο και αν ειναι τραγικο..να εχει γινει ηδη μανα 4,5,6, φορες και να αντεξει να σκοτωσει ενα παιδακι...συγνωμη αλλα σε αυτην την περιπτωση θα την ΄΄κατηγορουσα΄΄ ευθεως..θα ημουν πολυ σκληρη μαζη της...απο τη μια θα την εβλεπαμκαι θα ελεγα μπραβο που εχει τοσα παιδια...και τι να τα κανει αν εχει σκοτωσει αλλα τοσα η εστω αλλο ενα...
απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ(για μενα)

οι μόνες περιπτώσεις που με κάνουν έξαλλη είναι αυτές οι γυναίκες που θεωρούν την έκτρωση μέτρο αντισύλληψης. και πιστέψτε με υπάρχουν πολλές ακόμα!!!

ε εδω θα συμφωνησω μαζι σου!..οχι και μετρο αντισυλληψης η εκτρωση...ελεος πια!!

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
MOROULOU με συγχωρεις για την προηγουμενη δημοσιευση μου- πηγαινε στην φιλη την Μαρια.
δεν αγνοω την αποψη σου- μη παρεξηγηθω δλδ Very Happy

MAROULOU

MAROULOU
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
koukida έγραψε:MOROULOU με συγχωρεις για την προηγουμενη δημοσιευση μου- πηγαινε στην φιλη την Μαρια.
δεν αγνοω την αποψη σου- μη παρεξηγηθω δλδ Very Happy

καλέ δεν παρεξηγούμαι τόσο εύκολα. άλλωστε και εγώ θέλω πλιτσι πλίτσι στη θάλασσα!! βαρύ το θεματάκι για καλοκαίρι κουκίδα μου
Το Θαύμα της ζωής...λάθος της στιγμής..? - Σελίδα 3 215994 Το Θαύμα της ζωής...λάθος της στιγμής..? - Σελίδα 3 215994 Το Θαύμα της ζωής...λάθος της στιγμής..? - Σελίδα 3 215994 Το Θαύμα της ζωής...λάθος της στιγμής..? - Σελίδα 3 215994

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
MAROULOU έγραψε:δυστυχώς ή ευτυχώς η μητρότητα δεν επιβάλλεται και δεν χρειάζεται να επιβάλλεται, το παιδί πρέπει να μεγαλώνει με γονείς που μπορούν να το φροντίζουν. η αντισύλληψη πρέπει να είναι η κύρια μέριμνα του κράτους και της κοινωνίας και όχι η απαγόρευση της έκτρωσης.
και να είμαστε ευσπλαχνικοί και υπερασπιστές του αγέννητου μωρού και μαζί της απροστάτευτης γυναίκας ή κοπέλας.
...

Μα δεν μίλησε κανείς για απαγόρευσή της. Αυτό νομίζω ότι είναι ακραίο. Απλά θα μπορούσε κάτι να γίνει για να γίνουν πιο εύκολες οι υιοθεσίες και όχι να περνάνε από 40 κύματα οι ανάδοχοι γονείς. Νομίζω ότι η ζυγαριά μεταξύ του αγενητου παιδιου και της απροστάτευτης γυναίκας μπορεί να ισορροπήσει. Δεν είναι απαραίτητο να γήρει προς μία από τις 2 μεριές.

zefi

zefi
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Είναι θλιβερό να είναι η έκτρωση να μέσο αντισύλληψης... τεράστια ευθύνη έχουμε όλοι μας...

http://paizoumemazi.blogspot.com/

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
koukida έγραψε:δεν παμε για μπανιο λεω εγω που εχουμε λιωσει απο τη ζεστη σημερα.....

ουφ, το καψαμε κοριτσια.... Laughing χαχαχα

Άσε, αρχίσαν οι ζέστες και μου τελείωσαν οι μπαταρίες του ερκοντίσιον και μαγειρεύω κιόλας! Ολοκαύτωμα! Laughing Laughing Laughing

Ευάκι

Ευάκι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
οποιος δε θελει παιδι γιατι "δεν ειναι σε φαση" να μην ανοιγε τα ποδια του...και αν 14-15 χρονων χασει τη φαση της ωριμανσης ποσως με ενδιαφερει,οταν
ηθελε να κανει σεξ θεωρουσε τον εαυτο της ωριμη γυναικα ναι?ε να τωρα
κυρια ωριμη αντιμετωπισε με ωριμοτητα την εγκυμοσυνη σου και μην ξαφνικα
θυμασαι οτι εισαι παιδι...
να ξεκαθαρισω οτι κρινω την πραξη και οχι τον ανθρωπο που πηρε αυτη την αποφαση για να μη παρεξηγουμαστε...
τωρα ΑΝ προκειται για περιπτωση βιασμου ή περιπτωση απειλης της υγειας
της γυναικας που κυοφορει δε μπορω να πω κι ευχομαι ποτε καμια γυναικα
να μη χρειαστει να αντιμετωπισει αυτο το διλημα.....

MAROULOU

MAROULOU
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
MariaM έγραψε:
MAROULOU έγραψε:δυστυχώς ή ευτυχώς η μητρότητα δεν επιβάλλεται και δεν χρειάζεται να επιβάλλεται, το παιδί πρέπει να μεγαλώνει με γονείς που μπορούν να το φροντίζουν. η αντισύλληψη πρέπει να είναι η κύρια μέριμνα του κράτους και της κοινωνίας και όχι η απαγόρευση της έκτρωσης.
...

Μα δεν μίλησε κανείς για απαγόρευσή της. Αυτό νομίζω ότι είναι ακραίο. Απλά θα μπορούσε κάτι να γίνει για να γίνουν πιο εύκολες οι υιοθεσίες και όχι να περνάνε από 40 κύματα οι ανάδοχοι γονείς. Νομίζω ότι η ζυγαριά μεταξύ του αγενητου παιδιου και της απροστάτευτης γυναίκας μπορεί να ισορροπήσει. Δεν είναι απαραίτητο να γήρει προς μία από τις 2 μεριές.

συμφωνώ για τις υιοθεσιες. δεν μπορώ να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί αυτή η πολιτική του κράτους. μεγαλώνουν καλύτερα τα παιδιά στα ιδρύματα από ότι σε ένα οικογενειακό πλαίσιο; ή χρειάζονται γονείς Κροίσοι τα παιδιά για να μεγαλώσουν σωστά. καλύτερα είναι να επιβαρρύνεται το κράτος με τη φροντίδα τόσο πολλών παιδιών και να καταφεύγουν τα ζευγάρια σε ότι παράνομο τρόπο υπάρχει για να αποκτήσουν ένα παιδάκι; η μαύρη μ@@@@ δέρνει αυτό το κράτος!

bou-boukitsa

bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ευάκι έγραψε:...και αν 14-15 χρονων χασει τη φαση της ωριμανσης ποσως με ενδιαφερει,οταν
ν.

χα,,χα, ελα ντε ...εισαι ωριμος για να εχεις σχεσεις αλλα μονο για αυτο....οτι μας συμφερει....
αμα οι γονεις θελανε το παιδι τους να ζησει εφηβεια..παιδικη ηλικι ..ξεγνοιασια κλπ....ας του μαθαινανε να μην εχει σχεσει απο τα 14...απο τη στιγμη που αρχιζουν οι σεξουαλικες σχεσεις χανεται καθε αθωοτητα της παιδικη ηλικιας...μπαινεις στον ΄΄κοσμο των μεγαλων΄΄...

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
MAROULOU έγραψε:
MariaM έγραψε:
...

συμφωνώ για τις υιοθεσιες. δεν μπορώ να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί αυτή η πολιτική του κράτους. μεγαλώνουν καλύτερα τα παιδιά στα ιδρύματα από ότι σε ένα οικογενειακό πλαίσιο; ή χρειάζονται γονείς Κροίσοι τα παιδιά για να μεγαλώσουν σωστά. καλύτερα είναι να επιβαρρύνεται το κράτος με τη φροντίδα τόσο πολλών παιδιών και να καταφεύγουν τα ζευγάρια σε ότι παράνομο τρόπο υπάρχει για να αποκτήσουν ένα παιδάκι; η μαύρη μ@@@@ δέρνει αυτό το κράτος!

Αχ, Μαρουλού μου αυτό είναι ένα άλλο τεράστιο θέμα για συζήτηση. Θα ήθελα η επιλογή της υιοθεσίας να ήταν τόσο εύκολη όσο η έκτρωση. Κι όπως είπες πολλά παιδάκια θα είχαν ένα καλύτερο μέλλον...

Ευάκι

Ευάκι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
bou-boukitsa έγραψε:
Ευάκι έγραψε:...και αν 14-15 χρονων χασει τη φαση της ωριμανσης ποσως με ενδιαφερει,οταν
ν.

χα,,χα, ελα ντε ...εισαι ωριμος για να εχεις σχεσεις αλλα μονο για αυτο....οτι μας συμφερει....
αμα οι γονεις θελανε το παιδι τους να ζησει εφηβεια..παιδικη ηλικι ..ξεγνοιασια κλπ....ας του μαθαινανε να μην εχει σχεσει απο τα 14...απο τη στιγμη που αρχιζουν οι σεξουαλικες σχεσεις χανεται καθε αθωοτητα της παιδικη ηλικιας...μπαινεις στον ΄΄κοσμο των μεγαλων΄΄...

γιατι αδικο εχω?αμα ο γονιος ηθελε να διαφυλαξει την αθωοτητα του παιδιου του θα του διαβαζε τα 100νταδες αρθρα που ολοκληρη η επιστημονικη κοινοτητα εχει δημοσιευσει σχετικα με το κατα ποσο ειναι σωστο σωματικα-συναισθηματικα και ερωτικα να ξεκινησουν οι σεξουαλικες επαφες πριν τα 18...θα το συμβουλευαν,θα διναν το παραδειγμα,θα το ελεγχαν αν θελετε για το που ειναι οταν λειπει και δε θα καθοταν αδιαφορος για το που ειναι το παιδι του μπροστα στην τηλεοραση... για να θυμηθει οτι ειναι πατερας-μανα οταν η κορη ή ο γιος αναφερουν την εγκυμοσυνη και τοτε θα δειξουν την πλατη τους στο παιδι αν δε δειξουν πρωτα τον ουρανο με τ'αστρα απο τα χαστουκια.... Twisted Evil

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ευάκι έγραψε:
bou-boukitsa έγραψε:
ν.

γιατι αδικο εχω?αμα ο γονιος ηθελε να διαφυλαξει την αθωοτητα του παιδιου του θα του διαβαζε τα 100νταδες αρθρα που ολοκληρη η επιστημονικη κοινοτητα εχει δημοσιευσει σχετικα με το κατα ποσο ειναι σωστο σωματικα-συναισθηματικα και ερωτικα να ξεκινησουν οι σεξουαλικες επαφες πριν τα 18...θα το συμβουλευαν,θα διναν το παραδειγμα,θα το ελεγχαν αν θελετε για το που ειναι οταν λειπει και δε θα καθοταν αδιαφορος για το που ειναι το παιδι του μπροστα στην τηλεοραση... για να θυμηθει οτι ειναι πατερας-μανα οταν η κορη ή ο γιος αναφερουν την εγκυμοσυνη και τοτε θα δειξουν την πλατη τους στο παιδι αν δε δειξουν πρωτα τον ουρανο με τ'αστρα απο τα χαστουκια.... Twisted Evil

Έχεις πολύ δίκιο. Και τελικά καταλήγουμε ότι φταίνε οι γονείς και τα ταμπού που έχουμε και αποφεύγουμε να μιλήσουμε στα παιδιά μας για το σεξ με αποτέλεσμα να παίρνουν τις πληροφορίες που θέλουν από άλλες πηγές...

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
koukida έγραψε:εδω κολλαει η αλλαγη νοοτροπίας...

Συμφωνώ απόλυτα. Εμείς οφείλουμε να "διδάξουμε" στα παιδιά μας, να είναι πιο υπεύθυνα, αλλά και να αγαπάνε πραγματικά οτιδήποτε "ζωντανό" πάνω στον πλανήτη...

koukida έγραψε: όσο για τα παιδια με συνδρομο down καλο θα ηταν να μην τα θεωρουμε παιδια με νοητική υστερηση--γιατι απλά δεν ειναι.

με τα σωστα ερεθισματα- ΟΛΑ τα παιδιά μπορουν να εξελιχθούν ειτε με συνδρομα ειτε χωρις.

κουκίδα μου, να σου θυμίσω πως υπάρχουν και άτομα, που δεν μπορούν ούτε καν να αυτοεξυπηρετηθούν. Δε μπορούν να πιάσουν καλά καλά το κουτάλι και το πιρούνι, δε μπορούν να πάνε τουαλέτα και φοράνε πάμπερς. Κάποιος πρέπει να είναι μαζί τους 24 ώρες το 24ωρο....
Γιαυτό μη λες πως όλοι μπορούν να εξελιχθούν. Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις....
Κι όταν ένας άνθρωπος έχει φτάσει 60-65 και το "παιδί" 30-35 ε, είναι κάπως να πρέπει να του αλλάζεις τις πάνες....

bou-boukitsa έγραψε:
florentiab έγραψε:
ΔΕΝ ΘΕΛΩ να γίνονται εκτρώσεις αλλά δεν τις καταδικάζω.

αυτο πρεπει να το ξεκαθαρισεις μεσα σου...οταν δεν υπαρχει αντιδραση υπαρχει συνενοχη...αυτο το θεμα δεν εχει γκρι...μονο ασπρο η μαυρο..η πιστευεις οτι η εκτρωση ειναι φονος..η οχι....δεν μπορει να ειναι φονος με προυποθεσεις!!

κατανοώ και συμπονώ το 16χρονο κοριτσάκι που έμεινε έγκυος και θέλει να κάνει έκτρωση αλλά στηρίζω και το κοριτσάκι που θα πάρει την απόφαση να το κρατήσει.
επίσης κατανοώ και τη γυναίκα που έχει ήδη 4,5,6 παιδιά και δεν θέλει/αντέχει να κάνει ένα ακόμα.

αυτο και αν ειναι τραγικο..να εχει γινει ηδη μανα 4,5,6, φορες και να αντεξει να σκοτωσει ενα παιδακι...συγνωμη αλλα σε αυτην την περιπτωση θα την ΄΄κατηγορουσα΄΄ ευθεως..θα ημουν πολυ σκληρη μαζη της...απο τη μια θα την εβλεπαμκαι θα ελεγα μπραβο που εχει τοσα παιδια...και τι να τα κανει αν εχει σκοτωσει αλλα τοσα η εστω αλλο ενα...
απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ(για μενα)

μπουμπουκίτσα μου, έχοντας ακούσει την καρδούλα της κόρης μου στον υπέρηχο -μόλις 7 εβδομάδων- αλλά και της αδερφής μου, θα ξαναπώ πως δεν το επιθυμώ για καμία κοπέλα αυτό, να "αναγκαστεί" δηλαδή να σκοτώσει ένα πλασματάκι.

Αλλά θα σου πω και την άλλη όψη του νομίσματος, όπου έχω άλλα δύο αδέρφια, πόσο "ωραία" μεγάλωσα...
Και ναι, δεν έχω παράπονο σε σχέση με κάποια άλλα παιδιά, αλλά με τα υπόλοιπα κάποια άλλα είχα....
Όταν δεν είχα χαρτζιλίκι να ακολουθήσω τις φίλες μου...
Όταν δε μπορούσα να πάω εκδρομή.
Όταν οι γονείς μου δεν είχαν για να πάω φροντιστήριο, κι όπως και σε άλλο θέμα έχω πει, δεν έχω σπουδάσει τίποτα, γιατί οι γονείς μου δεν είχαν να με στείλουν πουθενά...Προτίμησα να μάθω υπολογιστές, και να πιάσω δουλειά όπου μπορούσα -ευτυχώς ήμουν τυχερή σε αυτό το θέμα...
Που ήθελα να πάρω το προφίσενσι στα αγγλικά αλλά οι γονείς μου ξέρεις τότε έχτιζαν το σπίτι... Κι αδερφός μου σπούδαζε ηλεκτρονικός κι έπρεπε να αγοράσει μηχανάκι για να μπορεί να πηγαίνει στη σχολή...
Που φορούσα τα αποφόρια των αδερφών μου -καθότι πιο μικροκαμωμένη- και καινούρια ρούχα έβλεπα μόνο από δώρα θείων και παππούδων....

Και να σκεφτείς θεωρώ τον εαυτό μου τυχερή. Γιατί πάντα υπάρχουν και τα χειρότερα.
Λοιπόν όμως, τι έχεις να πεις γιαυτά τα παιδιά, που μεγαλώνουν με στερήσεις, που τρώνε "αποφάγια" και δεν έχουν ούτε να πάνε στο γιατρό?
Επειδή οι γονείς ήθελαν -με το συμπάθειο- να πηδιούνται αβέρτα, και να γεννοβολάνε????

Κι εδώ θα μου πεις για την αντισύλληψη. Εμ, σε ένα παντρεμένο ζευγάρι - ή ακόμα και όχι, η αντισύλληψη δεν είναι πάντα εφικτή.... Και στην τελική υπάρχουν και "ατυχήματα"....

Τες πα το θέμα μου είναι πως ούτε αυτή η δικαιολογία είναι βάσιμη. Δηλαδή το ότι μια γυναίκα έχει κάνει ήδη πολλά παιδιά πρέπει ντε και καλά να ξέρει και να νιώθει περισσότερα.
Επειδή ΞΕΡΕΙ αποφασίζει κιόλας. Επειδή ΞΕΡΕΙ για τις δυσκολίες, για τα ξενύχτια, για τις στερήσεις, για την ανοχή και την αντοχή που έχει κι αυτή όρια....
Αμαρτία ή όχι, ο Θεός θα το κρίνει.

Εξακολουθώ να συμφωνώ με τη Φλώρα, και παρότι δηλώνω κατά των εκτρώσεων, ειλικρινά πιστεύω πως, κάποιες φορές είναι για καλό.....

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Τζιζ θα το παραφρασω κ θα πω οτι ολοι μπορουν να εξελιχθουν (στο βαθμο που μπορουν) και με καλη θεληση απο την οικογενεια κ αγάπη- όλα γινονται- ξαναλέω στο βαθμό που μπορουν να γινουν.

τα άτομα με ειδικες δεξιοτητες εχουν ισα δικαιωματα στη ζωη οσο κ ο καθενας μας. Very Happy

lilalo

lilalo
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Εγω δεν θα προσθεσω τιποτερ αλλο ,θα βαλω μονο αυτο....

lilalo

lilalo
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!

Sad Sad Sad Sad Sad Sad

lilalo

lilalo
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!

bou-boukitsa

bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:
koukida έγραψε:εδω κολλαει η αλλαγη νοοτροπίας...[/quote
[quote="koukiχωρις.

κουκίδα μου, να σου θυμίσω πως υπάρχουν και άτομα, που δεν μπορούν ούτε καν να αυτοεξυπηρετηθούν. Δε μπορούν να πιάσουν καλά καλά το κουτάλι και το πιρούνι, δε μπορούν να πάνε τουαλέτα και φοράνε πάμπερς. Κάποιος πρέπει να είναι μαζί τους 24 ώρες το 24ωρο....

θα συμφωνησω πως δεν εξελισονται ολα..μαλιστα καποια χειροτερευουν....αλλα επειδη εχω ζησει κατασταση τετοια απο κοντα (ανθρωπου παραλητου τελειως) θα πω το εξης....αυτο μπορει να συμβει αν απασα στηγμη στον αποιονδηποτε..απο ενα ατυχημα..ενα εγκεφαλικο..κλπ...τι τον κανεις τον ανθρωπο σου τοτε?? τον εγκεταλειπεις ???,,οπως και αυτα τα παιδια...να τα πεταξουμε στον κεαδα ???

bou-boukitsa έγραψε:
florentiab έγραψε:

αυ

κ

Αλλά θα σου πω και την άλλη όψη του νομίσματος, όπου έχω άλλα δύο αδέρφια, πόσο "ωραία" μεγάλωσα...
Και ναι, δεν έχω παράπονο σε σχέση με κάποια άλλα παιδιά, αλλά με τα υπόλοιπα κάποια άλλα είχα....
Όταν δεν είχα χαρτζιλίκι να ακολουθήσω τις φίλες μου...
Όταν δε μπορούσα να πάω εκδρομή.
Όταν οι γονείς μου δεν είχαν για να πάω φροντιστήριο, κι όπως και σε άλλο θέμα έχω πει, δεν έχω σπουδάσει τίποτα, γιατί οι γονείς μου δεν είχαν να με στείλουν πουθενά...Προτίμησα να μάθω υπολογιστές, και να πιάσω δουλειά όπου μπορούσα -ευτυχώς ήμουν τυχερή σε αυτό το θέμα...
Που ήθελα να πάρω το προφίσενσι στα αγγλικά αλλά οι γονείς μου ξέρεις τότε έχτιζαν το σπίτι... Κι αδερφός μου σπούδαζε ηλεκτρονικός κι έπρεπε να αγοράσει μηχανάκι για να μπορεί να πηγαίνει στη σχολή...
Που φορούσα τα αποφόρια των αδερφών μου -καθότι πιο μικροκαμωμένη- και καινούρια ρούχα έβλεπα μόνο από δώρα θείων και παππούδων....

..το εχω ξανακουσει αυτο απο φιλη μου...αλλα οτι θελαν να χτισουν σπιτι αντι να σπουδασουν τα παιδια τους ηταν επιλογη τους...ηταν η νοοτροπια τους και πιστευαν οτι κανουν το καλυτερο...προφανως θεωρουσαν πιο σημαντικο να αφησουν καποια περιουσια...απο το να πας σε ενα πανεπιστημιο....αν θεωρουσαν το αντοθετο ισως να ειχες σπουδασει..

Επειδή οι γονείς ήθελαν -με το συμπάθειο- να πηδιούνται αβέρτα, και να γεννοβολάνε????
ελα τωρα ..αυτο δε το λες σοβαρα....ολα τα ζευγαρια αυτο κανουν...εννοω ξερεις καποιον που για να μην κανει αλλα παιδια ..εστω απο ατυχημα σταματησε να εχει και σχεσεις??...τι λεμε ??....παντως οι περισσοτεροι που κανουν πολλα παιδια δεν νομιζω να τα κανουν τυχαια..πιστευουν καποια συγκεκριμενα πραγματα...συνηθως (απο οτι εχω δει εγω) ειναι ανθρωποι πιστοι και ποτε δεν χανονται....εδω υπαρχουν οικογενειες με 10 παιδια...οκ..μπορει να μην εχουν καινουρια ρουχα ..μπορει να τους βοηθανε και καποιοι αλλι ανθρωποι..σαν φιλανθρωπια ισως..αλλα δεν χανονται...
εγω ξερω πολυτεκνες οικογενεις που ολα τα παιδια ειναι επιστημονες ..με δικες τους οικογενειες και ολα μια χαρα...βεβαια δεν εχουν περιουσια..ουτε μπορεις να αφσεις σπιτι σε καθε παιδι οταν εχεις τοσα..αλλα για καποιους αυτο δεν ειναι σημαντικο...

Εξακολουθώ να συμφωνώ με τη Φλώρα, και παρότι δηλώνω κατά των εκτρώσεων, ειλικρινά πιστεύω πως, κάποιες φορές είναι για καλό.....

εγω εξακολουθω να διαφωνω,...πως μπορει το να σκοτωσεις καποιον να ειναι για καλο??..πως μπορεις να ζησεις εσυ καλυτερα η τα αλλα παιδια σου οταν εχεις επιλεξει να σκοτωσει ενα μελος της οικογενειας..που ισως δεν το εχεις γνωρισει ακομη..αλλα ειναι αιμα σου και αυτο...???? εμενα μου φαινεται αδιανοητο!!

supermom

supermom
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Πάντως δεν είναι απαραίτητο η μια να αλλάξει την γνώμη της άλλης...Σε τέτοια θέματα μέσω ενός φόρουμ το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να θεωρητικολογούμε και να εκφέρουμε τις απόψεις μας από τον καναπέ με τα παιδιά μας να παίζουν δίπλα ή να κοιμούνται. Το ξέρω ότι αυτό είναι χιλιοειπωμένο (ότι δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει η μια την γνώμη της άλλης) αλλά κάποια θέματα ξεκινάν "διαφορετικά" και καταλήγουν όλα στο ίδιο μοτίβο...με τις ίδιες ερωτήσεις που δεν θα απαντηθούν ποτέ και δεν υπάρχει νόημα να γίνονται... Κάποιος θέλει να σπουδάσει τα παιδία του στα καλύτερα πανεπιστήμια και να κάνει μόνο 2 και κάποιος θέλει να κάνει 5 και 6 και να ζουν αγαπημένοι από φιλανθρωπίες. Συμφωνώ με μια από τις 2 θέσεις αλλά ξέρω ότι και αυτός που συμφωνεί με την άλλη, έχει τους λόγους του. Σε κάποιο σημείο πρέπει να αποδεχτούμε ότι διαφωνούμε και να το λήξουμε το θέμα.

Συγγνώμη αν ακούγομαι κάπως απλά στο συγκεκριμένο θέμα έχω απαντήσει και πιστεύω ότι μπορώ να έχω άποψη και επίσης είναι κάτι που το γράφω επί τη ευκαιρία γιατί το βλέπω να συμβαίνει κατ´ επανάληψη στο φόρουμ γενικότερα. Μερσί.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 26]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4 ... 14 ... 26  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις