101 Απ: βιβλια που σας εχουν συναρπασει Τετ Ιουλ 27, 2011 12:32 am
momirene
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Τα αριστουργηματα της Παγκοσμιας λογοτεχνιας κι εγω δεν τα ειχα...ομως οταν εκανα μαθημα στο Πανεπιστημιο "Λογοτεχνια Ισπανιας και Λατινικης Αμερικης" αλλαξα γνωμη. βασικα δεν τα καταλαβαινουμε και τα βαριομαστε οχι γιατι ειμαστε χαζες αλλα γιατι δεν ξερουμε τι κρυβεται πισω απο το καθε βιβλιο. Πχ αν διαβασεις το "100 χρονια μοναξιας" μιλαει για μια οικογενεια στην ουσια που εχει χαρακτιρηστικο της μια ουρα. Εχουν ουρα σαν του γουρουνιου. αυτο και μονο εμας τους Δυτικους μας ξενιζει. Γιατι αυτο το βιβλιο ανηκει στην κατηγορια "Μαγικος ρεαλισμος" οπου παιδια πετανε και αγγελοι με φτερα πεφτουν στην γη και δεν ξερεςι γιατι και οπως ηρθαν φευγουν. Αυτη ειναι μια πραγματικοτητα, μια κουλτουρα ξενη σε μας. Εμεις εχουμε τους βρικολακες τους δρακους και τις πριγκιπισσες. Ο Δον Κιχωτης ειναι ενας τυπος που απο το να διαβαζει ιστοριες με ιπποτες και τα κατορθωματα τους στην ουσια αρχιζει να ζει το δικο του παραμυθι "ο τρελος του χωριου" και στο τελος της ζωης του γυριζει στην πραγματικοτητα και νοιωθει χαλια συνιδητοποιοντας το.Nena έγραψε:Μομπυ Ντικ!!! Κι εγω θελω να το διαβασω αυτο!florentiab έγραψε:αυτό που θέλω να διαβάσω και δεν το βρίσκω (όποτε έχω θυμηθεί να το ψάξω) είναι το ΜΟΜΠΥ ΝΤΙΚ. ακούω και ξανακούω γι αυτό το βιβλίο και θέλω να το διαβάσω.
Επίσης θελω να διαβασω και τη "Θεια Κωμωδία" του Δαντη, αλλά ακόμα δεν το έχω αγοράσει καν..
Ο αντρας μου έχει σχεδόν όλα του Καζαντζάκη, ξεκίνησα να διαβάζω το "Ο φτωχούλης του θεού" αλλά μου φάνηκε κάπως...βαρετο να το πω??? Ομοίως και ο "Δον Κιχώτης".. Αυτα τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μου φάνηκαν.. βερμπαλιστικά ρε παιδάκι μου... Εχω φάει τρελλό δούλεμα απο τον άντρα μου
Μικρή διάβαζα τους Μυστικούς 7, και τους Διάσημους 5 (Secret 7, Famous 5) παρεΐτσες παιδιών που λύνουν μυστήρια! Αυτο όμως που είχα κυριολεκτικά διαλύσει από το πολύ διάβασμα ήταν το "20000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα". Τοπ!!!!
τεσπα...ουτε εγω μπορω να διαβασω το "Εγκλημα και τιμωρια" 2 φορες το ξεκινησα και το παρατησα" καμια φορα ειανι και θεμα σε τι φαση συναισθηματικη βρισκομαστε.