Mariori έγραψε: etoile! έγραψε: Mariori έγραψε: etoile! έγραψε: Mariori έγραψε:Ρε κορίτσια θα με τρελάνουν αυτοί! Παίρνω τηλέφωνο στο κέντρο για να ρωτήσω για πόσες μερες πρεπει να σημειώνω ακριβώς τι τρωω για να το δουνε μετά. 7 μέρες αναλυτικότα.. Πως πάει, μου λεει αυτή στο μεταξύ; Σχετικά καλά λέω, αλλά αν φάω όσο ψωμί λεει στο βιβλιαράκι ανεβαινει, ή μακαρόνια κτλ. Ναι, μου λεει αλλά εμάς δε μας ενδιαφέρει να κοψεις τους υδατάνθρακες για να δουμε πως πάει γιατί δε θα είναι ένα πραγματικό αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε να δούμε πως αντιδρά ο οργανισμός σου με βάση την δίαιτα που σου δώσαμε, δηλαδή τρωγοντας υδατάνθρακες, κι αν δεν αντιδράει σωστά να σου δώσουμε θεραπεια (ινσουλίνη δηλαδή). Βασικά τις λέω τόσους υδατάνθρακες δε τους έτρωγα ούτε πριν. Εντάξει, να ακολουθήσω αυτά που λεει στο βιβλιαράκι αλλά αφού 100γρ ψωμί το βραδυ δε τα έτρωγα ποτέ γιατί να τα φάω τώρα; Δηλαδή δεν είναι φυσιολογικό να προσαρμόσω την καινούρια διατροφή στις ποσότητες που έτρωγα πριν; Τέλοσπάντων μου λεει, κάνω έτσι, σταματα να το μετράς νηστική το πρωί γιατί το έχεις πάντα χαμηλό και να ξαναπάρεμε τη Δευτέρα να μου πεις τα αποτελέσματα.
Ρε κορίτσια, αν κάνω όπως λεν αυτοί θα πάω κατευθείαν για ινσουλινη!!!! Δεν μπορώ να καταλάβω, πειράματα κάνουν...; Δεν πάω σε ιδιωτικό γιατρό, στο πανεπιστημιακό κέντρο διαβητολογίας με παρακολουθούν, γινεται να τα λεν τόσο πολύ άλλα αντί άλλων; Απ'τη μια λεω δεν εμπιστεύομαι κανεναν τους κι απ' την άλλη λέω και τι να κάνω; Η αλήθεια είναι πως όπου κι αν έψαξα στο ιντερνετ βρηκα τα ίδια με αυτά που μου λενε, στα ιταλικά βεβαια. Τι να κάνω;;;;; Σε μια βδομάδα πρεπει να πάω με τις φωτοτυπίες συμπληρωμένες για να δουνε τι ετρωγα και πως ήταν οι τιμές. Και θα είναι διαβητολογος, δυο διατροφολογοι και νοσοκόμα...δηλαδή κι αν δεν φάω ψωμιά κτλ θα το δούνε και θα μου πόυνε, ααα, δεν είναι πραγματικά αποτέλεσματα αυτά, έχεις αναγκη απο υδατανθρακες...κτλ...σορυ για το μεγάλο ποστ αλλά είμαι να σκάσω!
Ποσο ψωμι σου εχει;; Εμενα 2 φετες το μεσημερι ή μια πατατα και μια φετα ψωμι και 1 το βραδυ, ολικης αλεσης βεβαια.
Αυτο που αμεσως σου ειπε για ινσουλινη με προβληματιζει... Μηπως να πηγαινες και αλλου;;;;
Γενικα καποιοι σε χωνουν αμεσως σε ινσουλινη, για ευνοητους λογους...
Πηγαινε και αλλου!!
Λοιπόν, το πρωί 250 γρ γάλα και 3 φρυγανιές μαυρες. Διαφορετικά 30 γρ δημητριακά, 30 γρ μπισκοτα χωρίς ζαχαρη κτλ..Μεσημέρι: 80 γρ μακαρόνια ή 100γρ ψωμί ασπρο, 130 μαυρο, 350γρ πατατα
Αυτά για πρώτο πιάτο, για δευτερο κρεας ή ψάρι με σαλάτα κι άλλα 50 γρ ψωμί
Βράδυ: πάλι κρεας ή ψαρι, σαλάτα κιάλλα 100 γρ....
Είμαι ή δεν είμαι για ινσουλινη μετά;
Καταρχην εγώ το βράδυ έτρωγα πάντα ένα τοστ, μια ντομάτα κι ένα αυγουλάκι πχ...ελαφρά πράγματα δηλαδή. Γιατί να αλλάξω τώρα; Εννοείται ότι έτσι όχι μονο το ζαχαρο θα μου ανέβει αλλά κι όλα τ'αλλα..
Χωρις παρεξηγηση, πιο πολυ μου κανει για διατροφη με σκοπο την ινσουλινη!!!!
Αντε κοριτσακι μου να ρωτησεις και αλλου... Θες να σου γραψω το προγραμμα μου να το δεις περιπου (οχι να το κανεις χωρις ιατρικη συμβουλη), απλα για να παρεις μια ιδεα πως επεσε σε εμενα και σκαω στο φαγητο;;;
Ναι, ναι! Για πες μου λίγο την διατροφή σου..είμαι περίεργη να δω δηλαδή πόσο διαφορετική είναι. Εγώ πάντως είδα αυτές τις μερες ότι με 3 φρυγανιές το πρωί, δυο φέτες ψωμι το μεσημέρι και δύο το βράδυ μια χαρά το ελέγχω. Δηλαδή 130 γρ υδατάνθρακες την μέρα. Θα πάω κι αλλού ΒΕΒΑΙΑ! Όσο περνάνε οι μέρες τόσο πειθομαι ότι το κάνουν για πανεπιστημιακή έρευνα κι εκνευρίζομαι τόσο πολύ!
Επιλογές πρωινού
• 1 ποτήρι γάλα 1,5% νε 4 κ.σ. δημητριακά ολικής
• 1 ποτήρι γάλα 1,5% με 2 φρυγανιές ολικής ή σικάλεως με λίγο βιτάμ
Δεκατιανό
• 1 γιαούρτι 2% με 1 φρούτο ή με 1 φρυγανιά σικάλεως
Επιλογές μεσημεριανού
• Μπιφτέκι ή μπριζόλα μοσχαρίσια ψητά 150 γρ με 1 σαλάτα εποχής και με 2 φέτες ψωμί ή 1 πατάτα ψητή και 1 φέτα ψωμί μαύρο, 1 φρούτο
• Κοτόπουλο στήθος ή μπούτι χωρίς την πέτσα 150 γρ και 2 φέτες ψωμί ή 1 πατάτα ψητή και 1 φέτα ψωμί μαύρο ή ½ φλυτζάνι ρύζι και 1 φέτα ψωμί ολικής ή σικάλεως με 1 σαλάτα εποχής με 2 κουταλάκια ελαιόλαδο , 1 φρούτο
• Ψάρι 150 γρ με 1 σαλάτα εποχής με 2 κουταλάκια ελαιόλαδο και 2 φέτες ψωμί μαύρο ή 1 πατάτα ψητή και 1 φέτα ψωμί μαύρο ολικής ή σικάλεως, 1 φρούτο
• Λαδερό (φασολάκια,μπάμιες,γεμιστά,κ.α.) 2 φλυτζάνια μαγειρεμένα με 90 γρ τυρί (3 σπιρτόκουτα) και 2 φέτες ψωμί ολικής ή σικάλεως,σαλάτα εποχής, 1φρούτο
• Όσπρια 1 φλυτζάνι, 30 γρ. τυρί με σαλάτα εποχής με 2 κουταλάκια ελαιόλαδο και 1 φέτα ψωμί μαύρο, 1 φρούτο
• Μοσχάρι κοκκινιστό 150 γρ με 1 φλυτζάνι ζυμαρικά και σαλάτα εποχής με 2 κουταλάκια ελαιόλαδο, 1 φρούτο
Απογευματινό
• 1 γιαούρτι 2% με 1 φρούτο ή 1 ποτήρι γάλα 1,5% ή 2 φρούτα
Βραδινό
• 1 τοστ με 2 φέτες ψωμί ολικής ή σικάλεως, 1 φέτα τυρί χαμηλό σε λιπαρά και 1 φέτα γαλοπούλα και σαλάτα με 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
• 90γρ ψάρι ή κοτόπουλο με σαλάτα με 2 κουταλάκια ελαιόλαδο και 1 φέτα ψωμί ολικής ή σικάλεως
• Σαλάτα με 2 αυγά βραστά, 30 γρ τυρί χαμηλό σε λιπαρά και 1 φέτα ψωμί ολικής ή σικάλεως
• Σαλάτα με 2 κουταλάκια ελαιόλαδο με 90γρ τυρί χαμηλό σε λιπαρά και 1 φέτα ψωμί ολικής ή σικάλεως
• ½ μερίδα μεσημεριανό
Προ ύπνου
• 1 φρούτο
1. 8-10 ποτήρια νερό τη μέρα
2. Ψωμί και δημητριακά ολικής άλεσης
3. Γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά
4. Απαγορεύονται οι χυμοί
5. Ποικιλία φρούτων
Εγω με αυτη παθαινω και υπογλυκαιμια και μου ειπε να τρωω λιγο παραπανω!!!
Σημερα βγηκαμε εξω (μας ειχαν τραπεζι), με τη συμφωνη γνωμη των γιατρων βεβαια πηγα. Εφαγα κοτοπουλο φιλετο με λιγες πατατες τηγανιτες, 2-3 μπουκιες κοκκινιστο κρεας, 2-3 μπουκιες πατατα ψητη με μπέικον,μια φετουλα ψωμι και 2-3 μπουκιες παγωτο. Γυρναω σπιτι, μετριεμαι και βγαζει 108!!!! Επαθα πλακα γιατι περιμενα τουλαχιστον 140... Ειλικρινα πλεον πιστευω οτι μου εκαναν λαθος στη καμπυλη...
Ισως ,αν παιζει ρολο το αγχος, να ειχα ανεβαζει σακχαρο επειδη με παιδευαν που δεν εβρισκαν φλεβα!!! Δε ξερω τι αλλο να σκεφτω!! Βεβαια συνεχιζω τη διατροφη εννοειται,αλλα νοιωθω πολυ καλυτερα, γιατι στην αρχη ειχα παθει καταθλιψη!!!