176 Απ: Εγκυούλες-Μαμάδες με διαβήτη κύησης Δευ Σεπ 26, 2011 11:02 am
????????
Επισκέπτης
Carrie έγραψε:Ιωαννα-Cookie έγραψε:Επισης τα μωρακια που οι μητερες τους ηταν διαβητικες προτου μεινουν εγκυες εχουν περισσοτερους κινδυνους προβληματων υγειας, ειδικα αν ο διαβητης πριν απο την εγκυμοσυνη δεν ηταν καλα ελεγχομενος.Οι γυναικες που εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να εμφανισουν διαβητη κυησης ειναι αυτες που ειχαν διαβητη κυησης σε καποια προηγουμενη εγκυμοσυνη τους η που εχουν γεννησει προηγουμενως ενα η και περισσοτερα υπερβαρα μωρα.Οι παχύσαρκες γυναίκες(με δεικτη BMI μεγαλύτερο από 27),οι μεγαλες σε ηλικια γυναικες (οσο αυξανεται η ηλικια τοσο αυξανονται και οι πιθανοτητες),οι γυναικες που εχουν εστω και ενα συγγενη πρωτου βαθμου που ειναι διαβητικος και ακολουθει θεραπεια με ινσουλινη και οι γυναικες που καταγονται από Ασια,Ινδια,Καραϊβικη(Αφρικανικης προελευσης)η απο τη Μεση Ανατολη.
Ιωάννα σ'ευχαριστούμε πολύ για το αναλυτικό κείμενο!Δυστυχώς εγώ δεν ανήκω σε καμία από αυτές τις κατηγορίες και μάλλον αυτό με κάνει την εξαίρεση στον κανόνα Ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου 49,5 κιλά και όταν έκανα την καμπύλη είχα φτάσει στα 53,5. Με την διατροφή έχασα το 1κιλό και από τότε δεν έχω βάλει ούτε γραμμάριο. Επίσης δεν έχω συγγενή πρώτου βαθμού με σάκχαρο και από όσο γνωρίζω δεν κατάγομαι από καμία εξωτική χωρα Θεωρώ πως δεν είχα σάκχαρο πριν γιατί σε ό,τι εξετάσεις είχα κάνει κατά καιρούς ήτανε εντάξει-τώρα θα μου πεις και στην εγκυμοσύνη οι εξετάσεις νηστείας μια χαρά ήτανε..Άμα είναι να σου τύχει..
Και εγω στην ιδια κατηγορια ειμαι!! Δεν ανηκω σε καμια κατηγορια, δε πηρα κιλα, αλλα ειχα ρημαξει τα σταφυλια και γενικα τα φρουτα ολο τον Αυγουστο και καπακι εκανα καμπυλη, νομιζω εκει την επαθα...
Ψωμι παντως φτιαχνω μονη μου με ψωμι ολικης αλεσης και δε μου ανεβαινει καθολου και ας τρωω 2 φετες. Ενω με φρυγανιες μου ανεβαινει, παρολο που πηρα αυτες με τη λιγοτερη ζαχαρη που υπαρχουν (ειναι και ψιλοαηδια ρε γαμωτο )...
Παντως βρε κοριτσια μου φαινεται οτι καποιες φορες ειναι και λιγο υπερβολη, σε τιγκαρουν με μετρησεις και ινσουλινες που ισως να μη χρειαζονται, για δικους τους λογους... Ευτυχως εγω επεσα σε νορμαλ ανθρωπους και δε με ταλαιπωρησαν. Βεβαια αν μου ελεγαν κανενα κουλο θα το εψαχνα πιο πολυ, γιατι φαρμακα ετσι δε θελω να παιρνω... Και ακουω και κατι κουλα να δινουν με τη μια ινσουλινη, με τιμες πιο χαμηλες απο τις δικες μου στη καμπυλη και ειμαι πολυ καχυποπτη!!!