201 Απ: Εγκυούλες-Μαμάδες με διαβήτη κύησης Σαβ Οκτ 01, 2011 2:14 am
naysika
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
etoile! έγραψε:Carrie έγραψε:Mariori έγραψε:Καλημέρα!!!!!
Ναυσικά κι εγώ δε το μετράω νηστική γιατί είναι χαμηλό..από 64 μεχρι 74 το πολύ. Εμένα το όριο που μου έχουν πει είναι λιγότερο από 95. Δηλαδή 95 μου επισημανε η νοσοκομα ότι είναι πολύ. Σορυ, δε θέλω να σε αγχώσω..
Carrie χαπάκι για το θυροειδή παίρνω κι εγώ, από τον 4ο, για υποθειροειδισμό. Αντί για 4,50 που είναι εδώ το όριο ήτανε 4, 57 και μου έιπε η ενδοκρινολόγος ότι ο θυροειδής μου δειχνει να κουράζεται οπότε καλύτερα να πάρω το χάπι.
Έχω μια ερώτηση να κάνω... τι θέμα παιζει με το διαβητη κύησης και τη γεννα; Μια φιλη μου πήγε με προκληση νωρίτερα και γεννησε με καισαρική, μου είπε εξαιτίας του ζαχαρου αλλά δεν προλαβα να μάθω λεπτομέρειες. Γιατί να πας με πρόκληση; Λιγοστεύει το αμνιακό υγρό; Και η καισαρική παιζει κανα ρόλο ή απλά ήταν συμπτωση που της έκατσαν και τα δυο μαζί;
Ο διαβήτης κύησης μπορεί να προκαλέσει είτε αυξημένο αμνιακό υγρό όταν δεν ρυθμίζεται σωστά είτε μεγάλα μωράκια!Εχθές μου τόνισε ο ενδοκρινολόγος ότι εφόσον έχει ρυθμιστεί ΔΕΝ είναι λόγος για καισαρική ΟΥΤΕ η χορήγηση ινσουλίνης που παίρνω είναι λόγος για καισαρική. Ο γιατρός μου μου ανέφερε και εμένα την πρόκληση σαν ενδεχόμενο στην περίπτωση που για παράδειγμα το μωρό είναι μεγάλο ή πχ δεν παίρνει βάρος. Μου είπε πως κάποιοι λένε πως πρέπει να γίνεται στις 38 βδομάδες γιατί αν πάει ως τέλους ίσως υπάρξει ενδομήτριος θάνατος (κάπου εκεί νομίζω λιποθύμησα και δεν άκουσα παρακάτω τι είπε )Τώρα η καισαρική είναι και α΄σχετη με την πρόκληση, μπορεί απλώς πχ να μην εξελισσόταν ο τοκετός και γι'αυτό να της έκαναν καισαρική.
Εμενα μου ειπε οτι δε θα με αφησει να περασω τις 40 εβδομαδες, γιατι δε το θεωρει σωστο παρολο που πολλοι γιατροι το κανουν... Αλλα δε μου ειπε για ενδομητριο θανατο!!! Ηταν πιο διακριτικος!!!
Μη σκεφτεσαι τετοια πραγματα καλε!!! Ολα καλα θα πανε!!! Πλησιαζει η ωρα μας!!!!!!!!!!!!!!!!
στις δυο τελευταιες εγκυμοσυνες γεννησα στις 38 εβδομαδες γιατι δεν ηθελαν λογο ζαχαρου να με αφησουν μεχρι τελος και ποιο πολυ για το βαρος του μωρου το οποιο ομως ξεπερασε και παλι τα 4 κιλα!!