Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
563 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 563 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 30 ... 41  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 20 από 41]

476 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 4:11 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Καλημέρα! Κοντά κοντά έκλεισα τους γιατρούς! Αύριο η παιδοαλλεργιολόγος αλλά ενώ είναι στο νοσοκομείο πρέπει να σκάσουμε 75 ευρώ! Δημόσια υγεία σου λέει μετά... Twisted Evil  μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 679259

477 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 4:14 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
γεια σου ειμαι ο πατερας !!!!! απλα μπηκα για να της φτιαξω το lilypie...
η μανουλα θα μπει μαλλον το απογευμα,, ο μπεμπης μεγαλωνει και ειναι πολυ καλος.....

478 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 5:10 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fofi έγραψε:γεια σου ειμαι ο πατερας !!!!! απλα μπηκα για να της φτιαξω το lilypie...
η μανουλα θα μπει μαλλον το απογευμα,, ο μπεμπης μεγαλωνει και ειναι πολυ καλος.....

Γεια σου πατέρα! Ωραίο το τικεράκι! Χαιρετίσματα στην Φώφη!

479 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 5:13 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:Καλημέρα! Κοντά κοντά έκλεισα τους γιατρούς! Αύριο η παιδοαλλεργιολόγος αλλά ενώ είναι στο νοσοκομείο πρέπει να σκάσουμε 75 ευρώ! Δημόσια υγεία σου λέει μετά... Twisted Evil  μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 679259

Τι δημόσια, πανε αυτά... Αγνωστη λέξη θα είναι σε λίγο... Δεν είδες τι χαμός έγινε στις τιμές των δημόσιων μαιευτηρίων; Στα χωράφια θα γεννάμε σε λίγο όσες δεν έχουμε να πληρώσουμε... Γιατί 75 ευρώ; Για την γιατρό (φακελάκι) ή για την εξέταση;

480 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 5:25 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μαρία μου επίσκεψη είναι αυτά. Τα πρωινά ραντεβού που είναι δωρεάν είναι κλεισμένα μέχρι και τον Δεκέμβρη και η παιδίατρος μου είπε να μην το καθυστερήσω πάνω από ένα μήνα. Το απόγευμα η επίσκεψη πληρώνεται, η συγκεκριμένη γιατρός είναι κάθε τετάρτη και ευτυχώς είχε για αύριο...

481 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 5:35 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:Μαρία μου επίσκεψη είναι αυτά. Τα πρωινά ραντεβού που είναι δωρεάν είναι κλεισμένα μέχρι και τον Δεκέμβρη και η παιδίατρος μου είπε να μην το καθυστερήσω πάνω από ένα μήνα. Το απόγευμα η επίσκεψη πληρώνεται, η συγκεκριμένη γιατρός είναι κάθε τετάρτη και ευτυχώς είχε για αύριο...

Α, κατάλαβα. Θα της πεις και για την εγχείριση που θα κανεις και για την αντιβίωση που θα παίρνεις; Ίσως μπορεί να σου πει για το αν είναι συμβατές οι αντιβιώσεις με τον θηλασμό και αν όχι να σου προτείνει καποιο υποαλλεργικό γάλα μεχρι να ξαναθηλάσεις.

482 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 5:55 am

Sof

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Μαρια το εψαξα λιγο με το καροτσι κ δεν βρηκα γιατι το λεει ο κτασκευαστης το καροτσι μας παντως ξαπλωνει!δεν πειραζει δεν θα παθω κ τιποτα να κουβαλαω για αλλους 2 μηνες την καλαθουνα!
τσιπη μου περατηκα σας!!!!!1

483 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 6:57 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Ναι Μαρία μου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής. Σήμερα θα μας δει η παιδίατρός μας να κάνει τις μετρήσεις που θέλει και θα συζητήσω για την εγχείρηση κλπ. Αύριο θα μας δει παιδοαλλεργιολόγος για την αλλεργία στα γαλακτοκομικά και την Πέμπτη θα μας δει ο παιδονευρολόγος. Αυτά τα όμορφα... Mad

Ρε κορίτσια κάθε φορά που λούζομαι χάνω πάρα πολλά μαλλιά... Τι να κάνω να μου μείνει καμία τρίχα στο κεφάλι;;;

484 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 11:34 am

αγγελικημαρια

Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
tsiph έγραψε:Ναι Μαρία μου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής. Σήμερα θα μας δει η παιδίατρός μας να κάνει τις μετρήσεις που θέλει και θα συζητήσω για την εγχείρηση κλπ. Αύριο θα μας δει παιδοαλλεργιολόγος για την αλλεργία στα γαλακτοκομικά και την Πέμπτη θα μας δει ο παιδονευρολόγος. Αυτά τα όμορφα... Mad

Ρε κορίτσια κάθε φορά που λούζομαι χάνω πάρα πολλά μαλλιά... Τι να κάνω να μου μείνει καμία τρίχα στο κεφάλι;;;

κοπελα μου θα ταλαιπωρηθειτε λιγο με τους γιατρους αλλα χαλαλι!ολα καλα θα πανε!
για τα μαλλια που ρωτας ειλικρινα δε ξερω ,τρομαζω να κοιταξω τη μπανιερα οταν λουζομαι γιατι μαυριζει απ την τριχα.μιλαμε για πολυ μαλλι.

485 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 12:10 pm

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Γεια σας και απο εμενα κοριτσια..
Τσιπη μου περαστικα σας,οσο για τα μαλλια ειναι φυσιολογικο μου το ειχε πει και ο γυναικολογος οτι θα συμβει.Ειναι τα μαλλια που δεν χαναμε οσο ειμασταν εγκυες λογω του οτι περναμε σιδηρο και ασβεστιο.

Ελενακι μου η γνωμη μου ειναι να κανεις οπως αισθανεσαι χωρις τυψεις και ενοχες και σιγουρο πλεον ειναι οτι πανω απο ολα απο εδω και περα ειναι τα παιδακια μας και συμφωνω με την Μαρια απο τοτε που γινεσαι μαμα βλεπεις λιγο αλλιως τα πραγματα.

Εμεις αυριο γινομαστε 4 μηνων μεγαλωσαμε και δεν το πιστευω πως περασε ο καιρος. Συνεχιζουμε τις γουλιες αβερτα αλλα τουλαχιστον τωρα παιρνει βαρος του εδωσα τελικα και αντιαναγωγικο γαλα.Σημερα ο μικρος προσπαθησε να κατσει μονος του στον ποπο του το ειδα και τρελλαθηκα το εκανε αρκετες φορες στο ριλαξ.Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω εγω τι πρεπει να κανω να τον αφηνω να καθεται κανει για την μεσουλα του ή πρεπει να τον ξαπλωνω; Την Δευτερα θα ερθει κ ο παιδιατρος για το εμβολιο και θα τον ρωτησω.

Σημερα αδιαθετησα για πρωτη φορα και μου κακοφανηκε λιγο.Εσεις εχετε αδιαθετησει; Στις 5 του μηνα περσι εμαθα οτι ημουν εγκυος.. νιωθω οτι τωρα που αδιαθετησα τελειωσε ολο αυτο το ταξιδι,βεβαια εχω τον μπεμπακο μου αλλα καπως αισθανομαι..

486 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 12:26 pm

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
fofi μου μόλις τώρα ανακάλυψα και εγώ πως αδιαθέτησα! Το άγχος μου εμένα είναι αν θα πονέσω γιατί .πόναγα ελλεινά πριν μείνω έγκυος! Εμένα έχει πολλές μέρες που προσπαθεί να σηκωθεί και μάλιστα τον βλέπεις να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις και να μην το βάζει κάτω! Όταν το είπα στη παιδίατρο ότι κάνει κοιλιακούς δεν μου είπε να τον εμποδίζω

Εγώ έχω πολύ πυκνό και πολκύ φουντοτό μαλλί αλλά ειδικά σήμερα έχασα τόσο πολύ που νόμιζα ότι δεν θα μου ,είνει τρίχα!

Η παιδίατρος σήμερα του μέτρησε μόνο περίμετρο κεφαλιού. Μου είπε ότι η ανάπτυξή του είναι παραπάνω από καλή αλλά ας μας δει ο νευρολόγος να μας πει και αυτός τη γνωμη του. Ίσως και να μην είναι τίποτα.

Για την παιδοαλλεργιολόγο μου είπε ότι υπάρχει μια εξέταση αίματος να κάνει για να είμαστε 100% σίγουρη για την αλλεργία.

Μου είπε επίσης πως δεν υπάρχει περίπτωση για ένα νύχι να σταματήσω τον θηλασμό και μου είπε να τους ζητήσω να μου γράψουν 2-3 αντιβιώσεις και να την πάρω μετά τηλ να μου πει ποια θα πάρω.

Χάρηκα γιατί μου είπε πως βλέπει ότι τον θηλασμό θα τον συνεχίσω για πολύ ακόμα και όταν ξεκινήσουμε τα στέρεα. Να δούμε τώρα τι θα γίνει αύριο και μεθαύριο...

487 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 12:29 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fofi έγραψε:...Σημερα ο μικρος προσπαθησε να κατσει μονος του στον ποπο του το ειδα και τρελλαθηκα το εκανε αρκετες φορες στο ριλαξ.Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω εγω τι πρεπει να κανω να τον αφηνω να καθεται κανει για την μεσουλα του ή πρεπει να τον ξαπλωνω; Την Δευτερα θα ερθει κ ο παιδιατρος για το εμβολιο και θα τον ρωτησω.

Σημερα αδιαθετησα για πρωτη φορα και μου κακοφανηκε λιγο.Εσεις εχετε αδιαθετησει; Στις 5 του μηνα περσι εμαθα οτι ημουν εγκυος.. νιωθω οτι τωρα που αδιαθετησα τελειωσε ολο αυτο το ταξιδι,βεβαια εχω τον μπεμπακο μου αλλα καπως αισθανομαι..

Φωφη και εγω ακιβως το ιδιο ειχα σκεφτει, οτι τελειωσε το ταξιδι. Και εμενα 1 χρονο κρατησε. Εγω ειχα τελευται περιοδο 23/5/09 και αδιαθετησα 25/4/10.

Για το καθισμα λενε πως αν καταφρει να κατσει μονο ττου σημαινει οτι εχει δυναμωσει αρα επιτρεπεται. Δεν ξερω αν ειναι νωρις γιατι καθε παιδι διαφερει αλλα θα σου πει η παδιατρος που ξερει. Μηπως δεν προσπαθει να κατσει αλλα να σηκωθει; Πολλα μωρα αν τα εχεις σε επικλινη θεση κανουν κοιλιακους γιατι νομιζουν οτι μπορουν να σηκωθουν! Laughing Laughing Laughing

488 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 12:40 pm

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Α μπορει κ αυτο δεν μπορω να το ξεχωρισω,αν τον αφησω ομως πεφτει μπροστα. Οτι και να κανει ομως παμε ενα βημα μπροστα..

Οσο για την περιοδο μου ερχεται να βαλω τα κλαμματα που μου ηρθε αλλα καταλαβαινω οτι ειναι χαζο.. Τσιπη μου καλη μας αρχη.. Προσεχε ομως εχω ακουσει δεν ειμαι σιγουρη οτι απο οταν αδιαθετεις μπορει να μειωθει το γαλα να το εχεις υποψην σου μην αγωνιας αν σου συμβει. Ευχομαι καλα αποτελεσματα και θα ειναι μια χαρα ο μικρουλης σου.

Μαρακι τι κανει ο γιοκας σου;

489 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 12:57 pm

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μαρια κατι αλλο που θυμηθηκα.Τοτε που συζητουσαμε για τις καμπυλες αναπτυξης κοιτουσαμε της Αμερικης.Η διαφορα με της Ελλαδας ειναι στο βαρος-η Αμερικα εχει παχυσαρκα παιδια οποτε λιγο υψηλοτερη την καμπυλη βαρους σε σχεση με εμας - καποια στιγμη θα τις βαλω να τις εχετε. Ειναι και στο βιβλιαριο του παιδιου.

490 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 1:14 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fofi έγραψε:Μαρια κατι αλλο που θυμηθηκα.Τοτε που συζητουσαμε για τις καμπυλες αναπτυξης κοιτουσαμε της Αμερικης.Η διαφορα με της Ελλαδας ειναι στο βαρος-η Αμερικα εχει παχυσαρκα παιδια οποτε λιγο υψηλοτερη την καμπυλη βαρους σε σχεση με εμας - καποια στιγμη θα τις βαλω να τις εχετε. Ειναι και στο βιβλιαριο του παιδιου.

Και οι δικές μας τσιμπημένες προς τα πάνω είναι, μην το ψάχνεις... Να ένα πρόχειρο άρθρο http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=3211 Επίσης επειδή θήλαζες για καιρό, πάλι παίζει ρόλο. Τα παιδιά που θηλάζουν έχουν άλλες καμπύλες. Υπάρχουν και έρευνες που λενε πως ο θηλασμός κάνει ψηλά παιδιά αλλά δεν ξέρω λεπτομέριες. Οπότε από όπου και να το πιάσεις είναι ένα μπέρδεμα τελικά, χαχα!

Έχει μπουτάκια και μπρατσάκια το παιδί; Αυτή είναι η καλύτερη καμπύλη! Άσε που όσο πινει μόνο γάλα δεν πρέπει να αγχώνεσαι. Είναι υποκειμενικό εξάλλου και ειναι θέμα κληρονομικοτητας και μεταβολισμου. Επίσης, επειδή είπες ότι πήρε μπρος, έχω παρατηρήσει απο συζητήσεις με μαμαδες πως εκεί γύρω στους 3-3μιση μήνες τα μωρά κάνουν μια "κοιλιά' στην ανάπτυξή τους, δηλαδή είναι σαν να επιβραδύνεται για λίγο αλλά σύντομα παίρνουν και πάλι μπρος! Όμως αυτό όλο είναι καθαρα υποκειμενική διαπίστωση και τίποτε άλλο.

Μια και ανέφερες το βιβλιάριο υγείας το έχετε πάρει, μανούλες;;; Κατα καιρούς έχει έλλειψη γι' αυτό ρωτάω. Αν δεν το έχετε μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ: http://srooday.blogspot.com/2010/07/blog-post_15.html

ΥΓ: Ο γιος μου καλά! Σήμερα άδειασε το εντεράκι του όπως φαίνεται και με τέντωσε. Κοψομεσιάστηκα να τον πλένω στο μπάνιο... Έκανε 6 φορές!!!! Όχι διάρροια όμως οπότε μια χαρά... Σπάσαμε νέο ατομικό ρεκόρ σήμερα και θυμηθήκαμε τις παλιές καλές εποχές που ήταν βρεφάκι σε πολύ διαφορετικά κυβικά όμως! Razz Κατά τα άλλα αγχώθηκαμε με την ψευδή φίμωση που έχουν τα αγοράκια όταν γεννιούνται, γιατί η παιδίατρος θέλει να του κατεβάσει-ξεκολλήσει το πετσάκι, αλλά συμφωνήσαμε με τον άντρα μου να μην της το επιτρέψουμε. Αυτά! Τώρα κοιμάται του καλού καιρού! Κατά τις 7το πρωί θα ξυπνήσει θα πηδήξει το καγκελο και θα έρθει για αγκαλίτσες μέχρι τις 9!

491 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 1:26 pm

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
6 φορες ε; τρωει καλα το παιδι..
Το πετσακι του το κατεβαζεις κ το καθαριζεις καθε φορα που τον κανεις μπανιο; Φανταζομαι εννοεις οτι θελει να του το αφαιρεσει; Αν εννοεις αυτο συμφωνω και εγω να μην της το επιτρεψετε.

492 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 1:37 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fofi έγραψε:6 φορες ε; τρωει καλα το παιδι..
Το πετσακι του το κατεβαζεις κ το καθαριζεις καθε φορα που τον κανεις μπανιο; Φανταζομαι εννοεις οτι θελει να του το αφαιρεσει; Αν εννοεις αυτο συμφωνω και εγω να μην της το επιτρεψετε.

Μου είχε πει να μην το πειράζω και ότι θα το κατεβάζει αυτή. Και όντως του το έκανε μερικές φορές χωρίς να τον πονέσει. Τώρα όμως έχει σκοπό να το κατεβάσει τελείως και μου είπε να το προετοιμάσω με μια αλοιφή 15 μέρες πριν πάμε. Το έψαξα και είναι πραγματικά επικίνδυνο να γίνει κάτι τέτοιο βίαια και αποτομα γιατί μπορεί να δημιουργηθούν συμφύσεις και να οδηγήσουν ακόμα και σε πραγματική φίμωση. Το είπα στον Παπαβέντση και μου είπε πολύ λακωνικά να πάρω και μια δεύτερη γνώμη... Το έπιασα το υπονοούμενο. Δεν συμφωνει. Για την ακρίβεια ότι διάβασα είναι εντελώς αντίθετο και η πρακτική αυτή θεωρείται απαρχαιωμένη και επικίνδυνη, εκτός από επίπονη που είναι το λιγότερο που με νοίαζει. Αν ήταν για το καλό του θα το περνούσαμε παρέα. Τώρα όμως δεν χρειάζεται να μπει σε αυτη την διαδικασία, απο τόσο νωρίς (γιατί δνε μπορέι να γίνει διάγνωση ακομα). Άσε που δεν είναι και αρμόδιος ο παιδίατρος να χειριστεί την περιοχή αυτή σωστά και όχι άγαρμπα. Απλά, από ότι διάβασα αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι παιδίατροι είναι η ανατομία του σημείου αυτού και γιατί συμβαίνει ότι συμβαίνει. Θα βγάλω λοιπον την πάνα του χρόνου που θα μάθουμε γιογιο και μετά θα κάνει την δουλειά μόνος του. Ούτως ή άλλως δεν είναι τυχαίο που τα αγοράκια ασχολούνται συνέχεια με το πουλί τους! Razz Και θα τον πάω κάποια στιγμή και για μια εξέταση σε παιδοχειρούργο ή παιδοουρολόγο αν μπορώ.

493 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 1:43 pm

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Εγω του το κατεβαζω μια δυο φορες την εβδομαδα οσο παει απο μονο του οχι παραπανω το καθαριζω,εχει μεσα σμιγμα κ το αφηνω το ιδιο κανει κ ο παιδιατρος οταν τον βλεπει. Θα ελεγα αφου τοσο καιρο δεν το εχετε κανει να παρεις μια δευτερη αποψη για απο εδω κ περα.

494 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 2:28 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fofi έγραψε:Εγω του το κατεβαζω μια δυο φορες την εβδομαδα οσο παει απο μονο του οχι παραπανω το καθαριζω,εχει μεσα σμιγμα κ το αφηνω το ιδιο κανει κ ο παιδιατρος οταν τον βλεπει. Θα ελεγα αφου τοσο καιρο δεν το εχετε κανει να παρεις μια δευτερη αποψη για απο εδω κ περα.

Το αφήνεις το σμήγμα απο ότι κατάλαβα; Αν ναι καλά κάνεις. "Προσοχή! Οι σχολαστικές μητέρες που επιμένουν να αφαιρούν στα αγοράκια το σμήγμα μεταξύ βαλάνου και ακροποσθίας αφαιρούν μια προστατευτική ουσία που λιπαίνει τη βάλανο. Είναι μια περίπτωση που η πολλή καθαριότητα βλάπτει! " http://pediatros-thes.gr/for-parents/%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/%cf%86%ce%af%ce%bc%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bb%ce%ac%ce%b8%ce%bf%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82/

Επίσης, "Η φίμωση στα βρέφη υπάρχει από τη γέννηση τους. Όταν το παιδί δημιουργείται στη μήτρα της μητέρας, η ακροποσθία σχηματίζεται ξεχωριστά από τη βάλανο. Στην αρχή οι δύο επιφάνειες (βάλανος και ακροποσθία) είναι ενωμένες και αποχωρίζονται αργότερα.

Μεταξύ των δύο επιφανειών βαλάνου και ακροποσθίας υπάρχει ένα παχύρρευστο υγρό που λέγεται σμήγμα. Στα βρέφη το σμήγμα παράγεται από το ξεφλούδισμα των επιθηλιακών κυττάρων, ενώ στους εφήβους το σμήγμα παράγεται από τους σμηγματογόνους αδένες. Tο σμήγμα προστατεύει και λιπαίνει τη βάλανο." http://www.paidiatros.gr/index.php?cid=10&id=248&st=2

Να τι ακριβώς συμβαίνει: "Στον πέμπτο μήνα της ενδομήτριας ζωής ο σχηματισμός του δέρματος που ονομάζουμε πόσθη είναι πλήρης και καλύπτει τελείως τη βάλανο με την οποία και συμφύεται. Πολύστιβο πλακώδες επιθήλιο καλύπτει την βάλανο και την ακροποσθία. Κάτω από την επίδραση ανδρογόνων σχηματίζονται μικρά κενά διαστήματα μεταξύ της πόσθης και της βαλάνου. Αυτά τα κενά αυξάνουν σε μέγεθος και ενώνονται το ένα με το άλλο, διαχωρίζοντας τελείως την πόσθη από τη βάλανο. Αυτή η διαδικασία του διαχωρισμού με αποφολίδωση είναι συνήθως ατελής κατά τη γέννηση και συνεχίζεται μέσα στην παιδική ζωή." http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=2297

Τέλος παντου αναφέρεται πως μόνο το 5% των αγοριών έχουν πραγματικη φίμωση. Όπως και να έχει ο καταλληλότερος για οποιαδήποτε παρέμβαση είναι ένας παιδοχειρουργος ή παιδοουρολόγος.

Αυτά βρήκα και θα τα ακολουθήσω γιατί προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που είχε σκοπό να κάνει η παιδίατρος μας...

495 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 2:36 pm

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
το καθαριζω με νερακι. Δηλαδη κανω λαθος; αγχωθηκα τωρα ο παιδιατρος το καθαρισε την πρωτη φορα με φυσιολ.ορο κ εγω το συνεχισα..

496 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 2:51 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fofi έγραψε:το καθαριζω με νερακι. Δηλαδη κανω λαθος; αγχωθηκα τωρα ο παιδιατρος το καθαρισε την πρωτη φορα με φυσιολ.ορο κ εγω το συνεχισα..

Παντού διάβασα ότι καθαρίζεις την περιοχή μόνο εξωτερικά τώρα που είναι μωρό. Το σμήγμα προστατεύει την βάλανο. Δεν ήθελα να σε αγχώσω, απλά αν θελεις ψάξε το και εσύ στο νετ ή σε άλλους γιατρούς για να δεις τι είναι πιο σωστό. Όχι που λένε πως τα αγόρια είναι εύκολα... Θα σου βάλω μερικα λινκ που εμένα με έπεισαν και διάβασε τα όταν έχεις χρόνο και χωρίς άγχος. Εγώ το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι το πουλάκι δεν είναι τελειωμένο όταν γεννιέται το μωρό και μέχρι τα 5 ίσως και μέχρι την εφηβεία όπως αναφέρεται, ξεκολλάει μονο του το πετσάκι απο τη βάλανο σταδιακά, λόγω των μικρών κενων που υπάρχουν και τώρα ανάμεσά τους. Με τον καιρό αυτά τα κενα μεγαλώνουν, ενώνονται μεταξύ τους φυσικά και χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση και έπειτα τα 2 αυτά μέρη αποσπόνται τελείως το ένα απο το άλλο. Επίσης προβλήματα διαπιστώνονται όταν το παιδάκι βγάλει την πάνα και ουρεί όρθιο, και παρατηρούμε αν είναι πχ συνεχής η ροή, αν παθαίνει ουρολημόξεις κτλ. Αυτο που θέλει να κάνει η παιδίατρος μου είναι μια βίαιη αποκόλληση μια και έξω! Αν γίνει αυτο όμως θα σχιστεί το δέρμα, θα θρέφει αλλά δεν θα είναι πια το ίδιο ελαστικό και ενδέχεται αντί να ανοιξει η περιοχη να κλείσει και να δημιουργηθει μέχρι και πραγματική φίμωση.

Σόρυ αν σε τρόμαξα Φώφη μου. Είμαι εδώ και 2 μέρες σε αναμένα κάρβουνα και εγώ αλλά ευτυχώς μίλησα με τον άντρα μου και αποφασίσαμε να μην την αφήσουμε να το πειράξει.

Τα λινκ που βρήκα είναι αυτά:
http://w4u.eexi.gr/~mertz/fimosi.htm
http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=2297
http://www.paidiatros.gr/index.php?cid=10&id=248&st=2
http://www.moro-blog.gr/?p=1173
http://pediatros-thes.gr/for-parents/%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/%cf%86%ce%af%ce%bc%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bb%ce%ac%ce%b8%ce%bf%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82/
http://www.advancedaesthetics.gr/el/content/29-phimosis-circumcision
http://www.babyspace.gr/Article/phimosis-treatment/138-1110.html
http://www.paidiatros.gr/index.php?cid=10&id=1056&st=2
http://ariadni144.wordpress.com/tag/%CF%86%CE%AF%CE%BC%CF%89%CF%83%CE%B7/

497 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 11:32 pm

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
MariaM έγραψε:
fofi έγραψε:το καθαριζω με νερακι. Δηλαδη κανω λαθος; αγχωθηκα τωρα ο παιδιατρος το καθαρισε την πρωτη φορα με φυσιολ.ορο κ εγω το συνεχισα..

Παντού διάβασα ότι καθαρίζεις την περιοχή μόνο εξωτερικά τώρα που είναι μωρό. Το σμήγμα προστατεύει την βάλανο. Δεν ήθελα να σε αγχώσω, απλά αν θελεις ψάξε το και εσύ στο νετ ή σε άλλους γιατρούς για να δεις τι είναι πιο σωστό. Όχι που λένε πως τα αγόρια είναι εύκολα... Θα σου βάλω μερικα λινκ που εμένα με έπεισαν και διάβασε τα όταν έχεις χρόνο και χωρίς άγχος. Εγώ το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι το πουλάκι δεν είναι τελειωμένο όταν γεννιέται το μωρό και μέχρι τα 5 ίσως και μέχρι την εφηβεία όπως αναφέρεται, ξεκολλάει μονο του το πετσάκι απο τη βάλανο σταδιακά, λόγω των μικρών κενων που υπάρχουν και τώρα ανάμεσά τους. Με τον καιρό αυτά τα κενα μεγαλώνουν, ενώνονται μεταξύ τους φυσικά και χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση και έπειτα τα 2 αυτά μέρη αποσπόνται τελείως το ένα απο το άλλο. Επίσης προβλήματα διαπιστώνονται όταν το παιδάκι βγάλει την πάνα και ουρεί όρθιο, και παρατηρούμε αν είναι πχ συνεχής η ροή, αν παθαίνει ουρολημόξεις κτλ. Αυτο που θέλει να κάνει η παιδίατρος μου είναι μια βίαιη αποκόλληση μια και έξω! Αν γίνει αυτο όμως θα σχιστεί το δέρμα, θα θρέφει αλλά δεν θα είναι πια το ίδιο ελαστικό και ενδέχεται αντί να ανοιξει η περιοχη να κλείσει και να δημιουργηθει μέχρι και πραγματική φίμωση.

Σόρυ αν σε τρόμαξα Φώφη μου. Είμαι εδώ και 2 μέρες σε αναμένα κάρβουνα και εγώ αλλά ευτυχώς μίλησα με τον άντρα μου και αποφασίσαμε να μην την αφήσουμε να το πειράξει.

http://pediatros-thes.gr/for-parents/%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/%cf%86%ce%af%ce%bc%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bb%ce%ac%ce%b8%ce%bf%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82/

καλημερα Μαρια μου θα το κοιταξω κ εγω κ θα παρω κ αλλες γνωμες κ θα σε ενημερωσω.Σε ευχαριστω για τα λινκ.

498 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Νοε 01, 2011 11:43 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fofi έγραψε:
MariaM έγραψε:

καλημερα Μαρια μου θα το κοιταξω κ εγω κ θα παρω κ αλλες γνωμες κ θα σε ενημερωσω.Σε ευχαριστω για τα λινκ.

Καλημέρα Φώφη μου! Ναι φυσικά να πάρεις και άλλες πολλές γνώμες, γιατί δεν είμαι γιατρός και δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου! Εξάλλου είναι νωρίς ακόμα να ανησυχείς εσύ. Δηλαδή μόνο το σμήγμα σε απασχολει. Είναι μωρέ που και οι παιδίατροι δεν συμφωνούν ποτέ, αλλα λέει ο ένας άλλα ο άλλος οπότε αποφασίζεις ποιον θα εμπιστευτείς. Άστα βράστα...

499 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τετ Νοε 02, 2011 1:12 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Καλημέρα! Εγώ κορίτσια δεν του το έχω πειράξει ποτέ. Στην αλλαγή πάνας τον καθαρίζω με μωρομάντηλο εξωτερικά και στο μπάνιο τον καθαρίζω με το χέρι με αφρόλουτρο και νερό. Αλήθεια χρησιμοποιείται σφουγγάρι στο μπάνιο; εγώ αν και του έχω πάρει φυσικό το θεωρώ σκληρό ακόμα και αφού βραχεί και του κοκκίνισε το δερματάκι μια φορά που το χρησιμοποίησα και έτσι τον κάνω με το χέρι μου μόνο.

Μια ψιλοενοχλησούλα την έχω από την περίοδο τελικά... Ήταν που δεν θα ξαναπόναγα ποτέ... Crying or Very sad Και το βράδυ νόμιζα ότι θα σπάσει η μέση μου...

Αγωνία έχω για να δω τι θα μας πει η αλλεργιολόγος... Πάντως ειδικά τώρα είναι που θα συνεχίσω να θηλάζω τουλάχιστον μέχρι το χρόνο! Φοβάμαι και το οιδιπόδειο βλέπετε!

500 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 20 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τετ Νοε 02, 2011 1:19 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:Καλημέρα! Εγώ κορίτσια δεν του το έχω πειράξει ποτέ. Στην αλλαγή πάνας τον καθαρίζω με μωρομάντηλο εξωτερικά και στο μπάνιο τον καθαρίζω με το χέρι με αφρόλουτρο και νερό. Αλήθεια χρησιμοποιείται σφουγγάρι στο μπάνιο; εγώ αν και του έχω πάρει φυσικό το θεωρώ σκληρό ακόμα και αφού βραχεί και του κοκκίνισε το δερματάκι μια φορά που το χρησιμοποίησα και έτσι τον κάνω με το χέρι μου μόνο.

Μια ψιλοενοχλησούλα την έχω από την περίοδο τελικά... Ήταν που δεν θα ξαναπόναγα ποτέ... Crying or Very sad Και το βράδυ νόμιζα ότι θα σπάσει η μέση μου...

Αγωνία έχω για να δω τι θα μας πει η αλλεργιολόγος... Πάντως ειδικά τώρα είναι που θα συνεχίσω να θηλάζω τουλάχιστον μέχρι το χρόνο! Φοβάμαι και το οιδιπόδειο βλέπετε!

Χαχαχα, τι εννοείς φοβάσαι για Οιδιπόδειο;;;

Πονάς ε; Τουλαχιστον λιγότερο ή όπως παλιά;

Σφουγγάρι πήρα τώρα που μεγάλωσε λίγο γιατί πριν φοβόμουν για μικροοργανισμούς που μαζεύονται εκεί λόγω της υγρασίας. Βέβαια δεν ξέρω αν δεν συμβαίνει κατι τέτοιο στο φυσικό. Αλλά να σου πω δεν το είχα θεωρήσει απαραίτητο τότε γιατί τον έκανα μπάνιο καθε μέρα και θεωρούσα πως δεν θέλει τριψιμο να φύγει η βρώμα, χαχα!

Εσένα η παιδίατρος σου έχει πει τίποτα για το πουλάκι; Εκείνη εχει ασχοληθεί καθόλου; Ρωτάω για να μαζέψω κι άλλες γνώμες γιατί όσο να ναι, πάω να πάρω την ευθυνη πάνω μου.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 20 από 41]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 30 ... 41  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις