101 Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 11:58 pm
mamita
Η ψυχή της παρέας!
απο Αχαραβη ειναι ο πατερας μου.κι εγω βορεια, καλα το παμε.
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3, 4, 5
mamita έγραψε:απο Αχαραβη ειναι ο πατερας μου.κι εγω βορεια, καλα το παμε.
αλικακι έγραψε:mamita έγραψε:απο Αχαραβη ειναι ο πατερας μου.κι εγω βορεια, καλα το παμε.
Έλα ρε συ?????Εμένα ο μπαμπάς από Περουλάδες!!!!!Είμαστε δίπλα!!!!!!!!!!!
Δεν το πιστεύω!!!!!!!!!
mamita έγραψε:αλικακι έγραψε:mamita έγραψε:απο Αχαραβη ειναι ο πατερας μου.κι εγω βορεια, καλα το παμε.
Έλα ρε συ?????Εμένα ο μπαμπάς από Περουλάδες!!!!!Είμαστε δίπλα!!!!!!!!!!!
Δεν το πιστεύω!!!!!!!!!
στελνω p.m
elena25 έγραψε:Λοιπόν, έχω τις εξής καινούριες λέξεις: Μη μου χολιάς και μη μου στενεύεσαι=μη μου στεναχωριέσαι/αγχώνεσαι.
Χαλασιά μου=δεν ξέρω το ακριβές νόημα αλλά το λέμε ως "κατάρα" στον εαυτό μας αν κάνουμε κάτι κακό.
Σκουτιά=ρούχα
Τσουράπια=κάλτσες.
Angie_77 έγραψε:
Γεια σου βρε κορίτσι!!! Κι εγώ από Βόλο είμαι αλλά τέτοιες λέξεις δεν τις έχουμε εδώ στην πόλη!!! Διαβάζουνε και οι Αθηναίοι και μετά μας λένε και "βλάχους". Επειδή συνηθίζεται οι γιαγιάδες-παπούδες να έχουνε μεγαλώσει σε χωριά (π.χ η δική μου είναι από Σοφάδες Καρδίτσας) και λέει μπόλικες τέτοιες λέξεις. Αλλά μέσα στον Βόλο δεν μιλάμε έτσι. Και με το παρντόν κι όλας μην με παρεξηγήσεις !!!!
ολγα μ έγραψε:elena25 έγραψε:Λοιπόν, έχω τις εξής καινούριες λέξεις: Μη μου χολιάς και μη μου στενεύεσαι=μη μου στεναχωριέσαι/αγχώνεσαι.
Χαλασιά μου=δεν ξέρω το ακριβές νόημα αλλά το λέμε ως "κατάρα" στον εαυτό μας αν κάνουμε κάτι κακό.
Σκουτιά=ρούχα
Τσουράπια=κάλτσες.
Καλησπερα
χαλασια μου ειναι τρομαρα μου τι εκανα
ποδεσου=βαλε παπουτσια
νιψου=πλυνε τα μουτρα σου
δεν ξερω αν το λενε παντου απο που εισαι στην αρτα ?elena25 έγραψε:ολγα μ έγραψε:elena25 έγραψε:Λοιπόν, έχω τις εξής καινούριες λέξεις: Μη μου χολιάς και μη μου στενεύεσαι=μη μου στεναχωριέσαι/αγχώνεσαι.
Σκουτιά=ρούχα
Τσουράπια=κάλτσες.
Καλησπερα
χαλασια μου ειναι τρομαρα μου τι εκανα
ποδεσου=βαλε παπουτσια
νιψου=πλυνε τα μουτρα σου
Έλα βρε πατριώτισα! Άσχετο, αλλά το νίψου δεν το λένε παντού; Μόνο εμείς το λέμε;
Επίσης λέμε και τη φράση: "Τι είνι ικειό;" και εννοούμε "τι είναι εκείνο;"
mamita έγραψε:λοιπον, ακουστε με προσοχή!!κερκυραικο ιδιωμα
Αγγελοκρουστηκα, εστραβωστομησα= φοβηθηκα
γουλοι= πετρες
μπονορα= νωρις
κουκουμα= μπρικι
σκουρα = πατζουρια
αλησμονησα= ξεχασα
Κλασικη παραλλαγη του "εσυ τίνος εισαι" που υπάρχει παντου...paparouna έγραψε:
ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ''ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΥ ΜΑΤΙΑ?''
mamita έγραψε:εμενα παπαρουνιδιο, η παρεα μου μιλαει πολυ κερκυραικα παντωςκαι ιδιαιτερα οταν ερχομαι διακοπες και ξαναβρισκομαστε μου φαινεται οτι ολοι μιλανε ετσι..θυμαμαι σε ενα θεμα κατι ειχες γραψει για καβαλουτσι, δε νομιζω να το καταλαβε κανεις εκτος απο κερκυραους γιατι δεν το λενε. Επισης δε λενε το ¨μπα που να σου μπει ο διαολος μεσα σου¨και οταν το ακουνε παθαινουν αμοκ.
eipirwtisa eisai!!meriki akoma ta xreisimopoioun i palies..egw thymame tin makaritisa thn giagia mou ,a episeis stin perioxei k stin geitwnia mou exei arbanites auti ta lene poio polyelena25 έγραψε:Τη λέξη μαστραπάς τη λέμε κι εμείς. Επίσης την κούπα (του καφέ/τσαγιού) τη λέμε τσαγιέρα. Στα μέρη του άντρα μου τη λένε φλυτζάνα.
Μαρινάκι αν και Ηπειρώτισσα κι εγώ αυτά που λες δεν τα έχω ξανακούσει! Θα ρωτήσω τη γιαγιά μου, ίσως τα ξέρει!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την marinaki <3 <3 στις Κυρ Σεπ 25, 2011 4:22 am, 1 φορά
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3, 4, 5
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης