Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
641 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 641 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 5 από 5]

101Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 11:58 pm

mamita

mamita
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
απο Αχαραβη ειναι ο πατερας μου.κι εγω βορεια, καλα το παμε.

102Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Σαβ Σεπ 24, 2011 12:00 am

αλικακι

αλικακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
mamita έγραψε:απο Αχαραβη ειναι ο πατερας μου.κι εγω βορεια, καλα το παμε.

Έλα ρε συ?????Εμένα ο μπαμπάς από Περουλάδες!!!!!Είμαστε δίπλα!!!!!!!!!!!
Δεν το πιστεύω!!!!!!!!!

103Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Σαβ Σεπ 24, 2011 12:02 am

mamita

mamita
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
αλικακι έγραψε:

Δεν το πιστεύω!!!!!!!!!

στελνω p.m

104Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Σαβ Σεπ 24, 2011 12:03 am

αλικακι

αλικακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
mamita έγραψε:
αλικακι έγραψε:

Δεν το πιστεύω!!!!!!!!!

στελνω p.m

Καλύτερα,γιατί το κάναμε το θέμα.....

105Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Σαβ Σεπ 24, 2011 2:03 am

anastazia

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ΡΟΔΟΣ

ΧΑΤΕ=ΑΝΤΕ
ΜΑΝΙ ΜΑΝΙ=ΓΡΗΓΟΡΑ
ΠΛΥΤΡΗΣ+ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ
ΤΣΑΝΑΚΑ=ΛΕΚΑΝΗ
ΜΙΣΟΚΑΜΑΩ=ΜΙΣΟΚΟΙΜΑΜΕ
ΜΠΑΝΙΝΟ=ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
ΚΑΝΟΤΙΕΡΑ=ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΦΑΝΕΛΑΚΙ
ΛΟΛΟΣ=ΧΛΩΡΟΣ=ΠΑΛΕΡΜΟ=ΤΡΕΛΟΣ
ΧΟΛΕΤΡΑ=ΥΔΡΟΡΟΗ
....

106Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Σαβ Σεπ 24, 2011 4:07 am

mommy12585

mommy12585
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
[quote="anastazia"]ΡΟΔΟΣ

ΧΑΤΕ=ΑΝΤΕ
ΜΑΝΙ ΜΑΝΙ=ΓΡΗΓΟΡΑ
ΠΛΥΤΡΗΣ+ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ
ΤΣΑΝΑΚΑ=ΛΕΚΑΝΗ
ΜΙΣΟΚΑΜΑΩ=ΜΙΣΟΚΟΙΜΑΜΕ
ΜΠΑΝΙΝΟ=ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
ΚΑΝΟΤΙΕΡΑ=ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΦΑΝΕΛΑΚΙ
ΛΟΛΟΣ=ΧΛΩΡΟΣ=ΠΑΛΕΡΜΟ=ΤΡΕΛΟΣ
ΧΟΛΕΤΡΑ=ΥΔΡΟΡΟΗ
....

ΧΑΧΑ ναι ναι αυτα έλεγαν στην Ρόδο, ειδικά αυτό το χατε ! μοιάζουν με τα κυπριακά πάντως και στην προφορά πολύ...

107Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Σαβ Σεπ 24, 2011 4:11 am

anastazia

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΑΙΟΥΣ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ..ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ Κ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ Κ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ!

108Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Σαβ Σεπ 24, 2011 10:57 am

elenidek

elenidek
Αν και δεν κατάφερα να διαβάσω και τις 6 σελιδες λέω και γω μερικά. Τις τηγανίτες εδώ τις λέμε και πιτιλίτσες. Το ποπ κορν το λέμε πασπάτες. Οταν σπούδαζα στην Κρήτη άκουσα και το ξα σου που σημαίνει όπως θέλεις, δικαίωμά σου . Ακουσα και το γροθος και νόμιζα σημαίνει γροθιά αλλα καλα που δεν το ειπα σε κανένα γιατί ήταν βρισιά. σημαίνει μαλ...ς!!!κάτι μαλλινα σοσονάκια μέχρι τον αστράγαλο, τα λεμε τιρλίκια. μμμμ δεν θυμάμαι άλλα. fouskitsa με τον άντρα σου είμαστε συντοπίτες!!!

109Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Σαβ Σεπ 24, 2011 11:36 am

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Λοιπόν, έχω τις εξής καινούριες λέξεις: Μη μου χολιάς και μη μου στενεύεσαι=μη μου στεναχωριέσαι/αγχώνεσαι.

Χαλασιά μου=δεν ξέρω το ακριβές νόημα αλλά το λέμε ως "κατάρα" στον εαυτό μας αν κάνουμε κάτι κακό.

Σκουτιά=ρούχα

Τσουράπια=κάλτσες.

110Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Σαβ Σεπ 24, 2011 12:25 pm

ολγα μ

ολγα μ
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
elena25 έγραψε:Λοιπόν, έχω τις εξής καινούριες λέξεις: Μη μου χολιάς και μη μου στενεύεσαι=μη μου στεναχωριέσαι/αγχώνεσαι.

Χαλασιά μου=δεν ξέρω το ακριβές νόημα αλλά το λέμε ως "κατάρα" στον εαυτό μας αν κάνουμε κάτι κακό.

Σκουτιά=ρούχα

Τσουράπια=κάλτσες.

Καλησπερα
χαλασια μου ειναι τρομαρα μου τι εκανα
ποδεσου=βαλε παπουτσια
νιψου=πλυνε τα μουτρα σου

111Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Σαβ Σεπ 24, 2011 1:05 pm

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Angie_77 έγραψε:

Γεια σου βρε κορίτσι!!! Κι εγώ από Βόλο είμαι αλλά τέτοιες λέξεις δεν τις έχουμε εδώ στην πόλη!!! Διαβάζουνε και οι Αθηναίοι και μετά μας λένε και "βλάχους". Επειδή συνηθίζεται οι γιαγιάδες-παπούδες να έχουνε μεγαλώσει σε χωριά (π.χ η δική μου είναι από Σοφάδες Καρδίτσας) και λέει μπόλικες τέτοιες λέξεις. Αλλά μέσα στον Βόλο δεν μιλάμε έτσι. Και με το παρντόν κι όλας μην με παρεξηγήσεις !!!!

και αμα σας λενε βλαχους οι Αθηναιοι τι εγινε? Καλα τωρα σοβαρα δεν μιλατε καθολου με αξαν (χαχα) στον Βολο??Γιατι Καρδιτσα,Λαρισα,Τρικαλα ενα ...αξαν το εχουν/εχουμε!..κ γουσταρουμε κιολας...

112Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Σαβ Σεπ 24, 2011 1:29 pm

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ολγα μ έγραψε:
elena25 έγραψε:Λοιπόν, έχω τις εξής καινούριες λέξεις: Μη μου χολιάς και μη μου στενεύεσαι=μη μου στεναχωριέσαι/αγχώνεσαι.

Σκουτιά=ρούχα

Τσουράπια=κάλτσες.

Καλησπερα
ποδεσου=βαλε παπουτσια

Έλα βρε πατριώτισα! Άσχετο, αλλά το νίψου δεν το λένε παντού; Μόνο εμείς το λέμε;

Επίσης λέμε και τη φράση: "Τι είνι ικειό;" και εννοούμε "τι είναι εκείνο;"

113Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Σαβ Σεπ 24, 2011 1:32 pm

ολγα μ

ολγα μ
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
elena25 έγραψε:
ολγα μ έγραψε:

Σκουτιά=ρούχα

Τσουράπια=κάλτσες.

Καλησπερα
ποδεσου=βαλε παπουτσια

Έλα βρε πατριώτισα! Άσχετο, αλλά το νίψου δεν το λένε παντού; Μόνο εμείς το λέμε;

Επίσης λέμε και τη φράση: "Τι είνι ικειό;" και εννοούμε "τι είναι εκείνο;"
δεν ξερω αν το λενε παντου απο που εισαι στην αρτα ? Cool

114Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Κυρ Σεπ 25, 2011 12:39 am

paparouna

paparouna
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
mamita έγραψε:λοιπον, ακουστε με προσοχή!!κερκυραικο ιδιωμα

Αγγελοκρουστηκα, εστραβωστομησα= φοβηθηκα

γουλοι= πετρες
μπονορα= νωρις
κουκουμα= μπρικι
σκουρα = πατζουρια
αλησμονησα= ξεχασα

ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΑ ΜΑΣ???ΕΓΩ ΤΑ ΑΚΟΥΓΑ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΖΟΥΝΕ,Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΕΤΣΙ ΑΡΑ ΕΧΩ ΠΟΛΥΥΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ Κ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΕΙΨΕΙ.ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΕΤΣΙ,ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.
ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΡΙΚΕΣ...
ΑΠΟ ΚΕΙΘΕ-ΑΠΟ ΕΚΕΙ
ΣΚΑΡΤΣΟΥΝΙΑ-ΚΑΛΤΣΕΣ
ΣΤΙΑ-ΦΩΤΙΑ
ΦΑΝΕΣΤΡΑ-ΠΑΡΑΘΥΡΟ
ΜΠΑΓΚΟΥΛΙ-ΣΚΑΜΝΙ
ΑΜΠΩΝΩ-ΣΠΡΩΧΝΩ
ΑΝΑΡΙΤΣΙΑΙΝΩ-ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ
ΣΥΡΕ-ΠΗΓΑΙΝΕ
ΑΛΟΝΑΡΗΣ-Ο ΜΗΝΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ
ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΧΡΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ''ΜΑΤΙΑ''!ΠΧ ''ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΤΙΑ?''..
ΤΟ ''ΟΡΕ''!ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ,ΛΕΜΕ ''ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΟΡΕ?''..
ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ''ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΥ ΜΑΤΙΑ?''
Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 654316 Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 654316 Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 654316

115Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Κυρ Σεπ 25, 2011 1:39 am

mamita

mamita
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
εμενα παπαρουνιδιο, η παρεα μου μιλαει πολυ κερκυραικα παντωςκαι ιδιαιτερα οταν ερχομαι διακοπες και ξαναβρισκομαστε μου φαινεται οτι ολοι μιλανε ετσι..θυμαμαι σε ενα θεμα κατι ειχες γραψει για καβαλουτσι, δε νομιζω να το καταλαβε κανεις εκτος απο κερκυραους γιατι δεν το λενε. Επισης δε λενε το ¨μπα που να σου μπει ο διαολος μεσα σου¨και οταν το ακουνε παθαινουν αμοκ.

116Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Κυρ Σεπ 25, 2011 1:48 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
paparouna έγραψε:
ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ''ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΥ ΜΑΤΙΑ?''
Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 654316 Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 654316 Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 654316
Κλασικη παραλλαγη του "εσυ τίνος εισαι" που υπάρχει παντου... Laughing Laughing Laughing Laughing
Ένας γνωστός μου σε μια τετοια ερωτηση απο μια ασχετη γιαγια αρχισε να λέει "Τον Βαγγέλα, που εχει την ταβερνα, τον ξερεις? Η αδερφη του δεν παντρευτηκε εναν σιδερά, που φτιάχνει κάγκελα? εκεί δούλευε ο κουμπάρος του πατέρα μου, ο Μητσος..." κτλ κτλ.. Σεκος η γιαγια μετα, προσπαθουσε να θυμηθει τον Βαγγέλα και τον Μητσο..

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

117Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Κυρ Σεπ 25, 2011 1:56 am

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Χαχαχα! Μια μέρα (που ήταν νύχτα, όπως είχε γράψει σε ένα "σκέφτομαι και γράφω" ο άντρας μου!) είχαμε βγει εγώ ο άντρας μου και ο αδερφός. Αυτοί οι δύο είναι μεγάλα πειραχτήρια. Έρχεται στο τραπέζι μας ένας Κινέζος που πουλούσε διάφορα και του πιάσαν την κουβέντα. Ο αδερφός μου τον ρώτάει από πού είσαι; Από το Πεκίνο, απαντάει ο Κινεζούλης. Τον ρωτάει ο άντρας μου: Μέσα από το Πεκίνο; Κέντρο; Ο Κινέζος γελούσε γιατί δεν καταλάβαινε; Και τον ρωτάει ο αδερφός μου: Ποιανού είσαι εσύ μω; Τα παιδιά από τα διπλανά τραπέζια είχαν λυθεί στο γέλιο και ο καημένος ο Κινεζούλης γέλαγε και αυτός χωρίς να καταλαβαίνει βέβαια γιατί...

118Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Κυρ Σεπ 25, 2011 1:57 am

paparouna

paparouna
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
mamita έγραψε:εμενα παπαρουνιδιο, η παρεα μου μιλαει πολυ κερκυραικα παντωςκαι ιδιαιτερα οταν ερχομαι διακοπες και ξαναβρισκομαστε μου φαινεται οτι ολοι μιλανε ετσι..θυμαμαι σε ενα θεμα κατι ειχες γραψει για καβαλουτσι, δε νομιζω να το καταλαβε κανεις εκτος απο κερκυραους γιατι δεν το λενε. Επισης δε λενε το ¨μπα που να σου μπει ο διαολος μεσα σου¨και οταν το ακουνε παθαινουν αμοκ.

ΑΑΑ ΑΛΗΘΕΙΑ?ΤΟ ΚΑΒΑΛΟΥΤΣΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΕΔΩ?ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ!!!
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ?ΠΟΥ ΛΕΝΕ ''ΜΠΑ ΚΑΚΗ ΛΑΜΠΡΙΑ ΝΑ ΤΣΟΥ ΡΘΕΙ!'' ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΥΦΗ!ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ Very Happy
ΘΥΜΗΘΗΚΑ Κ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΘΕΣ/ΚΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ''ΠΟΡΤΟΝΙ'' Κ ΒΑΖΕΙ ΕΝΑ ΓΕΛΙΟ?ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΕΙ Κ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ''ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΝΙ?'' Shocked
ΚΑΓΚΕΛΟΠΟΡΤΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ''ΜΟΥ ΛΕΕΙΕσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 215994 Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 215994 Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 215994

119Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Κυρ Σεπ 25, 2011 4:12 am

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Έρχεται η ξαδέρφη μου απο Χίο και είμαστε και οι δύο στο σπίτι της άλλης ξαδέρφης μου στη Σαλαμίνα μόνες μας και κάναμε δουλειές .Έρχεται κάποια στιγμή η Ελπίδα και με ρωτάει που είναι η τσανάκα ; εγω να μην ξέρω τη σημαίνει και εκείνη να μην μπορεί να μου πει τη εννοεί . Να την ρωτάω τη το θέλει και να μου περιγράφει χωρίς να μου εξηγεί κάποια στιγμή να μας έχει πιάσει νευρικό γέλιο και να μην μπορούμε να ηρεμήσουμε ήρθε η άλλη ξαδέρφη μου και μου εξήγησε τσανάκα= λεκάνη.
Έπλενα τα πιάτα και μου λέει :φύγε άσε να ξεθερμύσω εγώ ενόούσε να πλύνει τα πιάτα .Το γέλιο το μεγάλο όμως είναι όταν ήμασταν σε μια καφετέρια καιμας πλησιάσε το τεκνό της περιοχής τότε ήμουν (19) και αφού του συστηθήκαμε εμείς του λέει η ξαδέρφη μου :Εσένα τι σε λένε ; της ρίχνω μια κλωτσια κάτω απο το τραπέζι και ακούστηκε ένα άουτς λέει το παιδί :τι τη με λένε; της έβαλα ένα χέρι άλλο πράγμα και ξέρετε πια είναι η απορία μου; οκει απλές λέξεις ο κάθε τόπος έχει τι δικές του διαλέκτους αλλά δνε μπορεί στο σχολείο να μαθαίνουν τι σε λένε ; μάλλον είναι η συνήθεια τους .Κάποια στιγμή στο Αγγελόκαστρο Μμεσσολογίου μου λεει η μια θεία :δώσε μου το μαστραπά δνε ξέρω αλλά εμένα ο ορισμός μου έκανε για κάποπιο εργαλείο και της λέω που το έχεις κάτω στο υπόγειο ; όχι απο πίσω σου είναι έψαχνα και δνε έβρισκα και τελικά μου ζητούσε τη κανάτα με το νερό

120Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Κυρ Σεπ 25, 2011 4:16 am

marinaki <3 <3

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
nai mastraapas einai i kanata...opws k tetzeri einai i katsarola ta lege i giagia mou....episeis twra thymithika k to pinaki kserete ti einai-einai san to taper alla auto pou einai apo sidero k palia ebazan to fagito mesa......to patsouriastika -kaika apo fagito,ta thymame liga liga

121Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Κυρ Σεπ 25, 2011 4:18 am

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Τη λέξη μαστραπάς τη λέμε κι εμείς. Επίσης την κούπα (του καφέ/τσαγιού) τη λέμε τσαγιέρα. Στα μέρη του άντρα μου τη λένε φλυτζάνα.

Μαρινάκι αν και Ηπειρώτισσα κι εγώ αυτά που λες δεν τα έχω ξανακούσει! Θα ρωτήσω τη γιαγιά μου, ίσως τα ξέρει!

122Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Κυρ Σεπ 25, 2011 4:21 am

marinaki <3 <3

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
elena25 έγραψε:Τη λέξη μαστραπάς τη λέμε κι εμείς. Επίσης την κούπα (του καφέ/τσαγιού) τη λέμε τσαγιέρα. Στα μέρη του άντρα μου τη λένε φλυτζάνα.

Μαρινάκι αν και Ηπειρώτισσα κι εγώ αυτά που λες δεν τα έχω ξανακούσει! Θα ρωτήσω τη γιαγιά μου, ίσως τα ξέρει!
eipirwtisa eisai!!meriki akoma ta xreisimopoioun i palies..egw thymame tin makaritisa thn giagia mou ,a episeis stin perioxei k stin geitwnia mou exei arbanites auti ta lene poio poly

Έχει επεξεργασθεί από τον/την marinaki <3 <3 στις Κυρ Σεπ 25, 2011 4:22 am, 1 φορά

123Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Κυρ Σεπ 25, 2011 4:21 am

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
μερικές χιώτικες λέξεις :
γιαπράκι :το ντολμαδάκι
πούτι : το γυναικείο μόριο....
λιλάδι :βότσαλο
ούργιος :ο βλάκας ο χαμένος στον κόσμο του
τσαίλι:χαλίκι
τσιβίκι:τσιμπούρι
κανεύω:
σημαδεύω
μπεγότο:τηγανιτη αθερίνα

124Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 5 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Κυρ Σεπ 25, 2011 4:23 am

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
κορίτσια να θέλετε να δείτε πολές λέξεις κατά τόπους δείτε αυτό το λινκ
http://www.pardalilexi.gr/dialects.php?id=59
έχει πολύ γέλιο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 5 από 5]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

phpBB2 forum με ForumGreek | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις