26 Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 4:26 am
elena25
Πρωταγωνιστής!!
chicken έγραψε:Nena έγραψε:Ναι, αλλά η λέξη "σουβλάκι" παραπέμπει σε αυτο που εχεις ένα ξυλάκι στη μέση και κομμάτια κρέας γύρω γυρω. Δεν με ενοχλει που το λένε καλαμάκι, στην ουσία το ξυλάκι του σουβλακίου ειναι καλαμάκι. Με ενοχλει που η λέξη "σουβλάκι" χρησιμοποιείται για να δηλώσει το "σαντουιτς".
Εμείς εδω λέμε "ενα σουβλάκι πιτα" εννοώντας οτι θέλουμε το σουβλάκι (καλαμάκι κατ'εσάς) σε πίτα.
Τοστ = sth toasted = κάτι ψημένο...
Ι rest my case...
Νομίζω πως άθελά μου σε εκνεύρισα?
Δεν θα ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν με νοιάζει και τόσο πολύ να μάθω πως να ζητάω σουβλάκι εκεί. Το πολύ πολύ να έρθω σε μαμαδοσυνάντηση και να μου το παραγείλετε εσείς
Ναι, εδώ λέμε σουβλάκι και εννοούμε το σαντουιτς & έτσι μας φαίνεται σωστό, Δεν υπάρχει περίπτωση να πούμε σαντουιτς και να εννοούμε σουβλάκι γιατί δεν είναι (για εμάς εδώ), so what? Τι ίδιο πράγμα δε θα φάμε?
και ναι, ξέρω τι σημαίνει το toast, απλά λέω πως το ψωμί που κάνουμε αυτού του είδους το σαντουιτς λέγεται έτσι. Εδώ άλλωστε ψωμί του τοστ το λέμε & έτσι το γράφει και στη συσκευασία. Τα άλλα είδη ψωμιού όμως έχουν άλλη ονομασία, σωστά?
Κοίτα, ο καθένας από τη μεριά του έχει δίκιο γιατί έτσι έχει μάθει να τα λέει. Δεν σημαίνει όμως πως αυτό που έχουμε μάθει είναι και το σωστό. Ναι μεν το τετράγωνο ψωμάκι το ζητάμε "ψωμί του τοστ" όμως δεν είναι απαραίτητο να το φάμε toasted, ψημένο δηλαδή. Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα δεν μου είχε περάσει από το μυαλό αυτή η σκέψη, από τη στιγμή όμως που το ανέφερε η Κουκίδα το σκέφτηκα και νομίζω πως είναι λιγάκι αυτονόητο. Η λέξη τοστ βγήκε από την αγγλική που σημαίνει ψήνω, συνεπώς ο,τιδήποτε είναι ψημένο είναι τοστ (είτε είναι μπαγκέτα, είτε στρογγυλό, είτε τετράγωνο ψωμάκι) και ό,τι είναι άψητο είναι σάντουιτς. Τώρα βέβαια, δε σημαίνει ότι εσύ πρέπει να το ζητάς έτσι, είπαμε, έτσι τα μάθαμε έτσι τα λέμε, απλά λέμε ποιο είναι το σωστό. Δε χρειάζεται να εκνευρίζεται κανείς.