Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
222 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 222 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 5]

51Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 6:38 am

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
elena25 έγραψε:Κοριτσάκια μου, με τον άντρα μου έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές αυτή τη συζήτηση και ρίχνουμε τρελό γέλιο! Για να καταλάβετε, εγώ κατάγομαι από την Πρέβεζα και ο άντρας μου από την Καβάλα, και στην ομιλία μας έχουμε πολλές διαφορές. Για παράδειγμα, εσείς λέτε τη λέξη: αναφανταλιάστηκα; (σκόνταψα και έπεσα κάτω). Ή τη λέξη: απιστωμίστηκα; (έπεσα)

Μήπως ξέρετε τι σημαίνει η λέξη: τσαούλια;

Επίσης δεν ξεχνάω πόσες φορές έχουμε μπερδευτεί με το τυρί και το κασέρι!

Αν θέλετε λοιπόν, πείτε και εσείς διάφορα τέτοια που λέτε στον τόπο σας!

Υ.Γ:Την πρώτη φορά που μου είπε τη φράση "έπαθα φούιτ" νόμιζα πως μου μιλούσε γαλλικά!

ε ναι μαναμ,ξιτσαουλιασκα!!!χαχαχα!

κασερι λενε στα Τρικαλα ολα τα κιτρινα τυρια,οχι πως δεν τα ξερουμε ετσι???!! Laughing

AKa έγραψε:Η καταγωγή μου είναι από Βόλο, οπότε έχω ακούσει πολλά από τον μπαμπά και από παππού-γιαγιά!

"Ξετσαουλιάσ'κα": Όταν χασμουριέσαι πολύ, ανοίγει τόσο πολύ το στόμα που σου "σπάνε" τα τσαούλια!

"Απστουμίθ'κα": Σκόνταψα, έπεσα.

"Πού πάς με τη νεφραμιά έξω?": Όταν φοράς κοντή μπλούζα και φαίνεται κοιλίτσα.

"Μπούλουστου": Βούλωστο! Razz

"Πιστίλι": Μας το έλεγε η γιαγιά όταν γυρίζαμε σπίτι ιδρωμένα!

"Λεφούσι": Όταν βλέπαμε πολλά π.χ.μυρμήγκια μαζεμένα, η γιαγιά έλεγε λεφούσι!

"Σκ'λί βακούφ'κο": Δεν θυμάμαι τι σημαίνει ακριβώς! Embarassed

Ακόμα και τώρα πετάω διάφορα τέτοια στο γραφείο και με κοιτάνε σαν εξωγήινη! Very Happy

νεφραμια το ξερω!

koukida έγραψε:ε ναι για!! Razz

η γιαγια μου ελεγε το 'σαματις' αντι του 'μήπως'
σε μια επικαιρη προταση θα ελεγε-
'πως θα πληρωσουμε- σαματις εχουμε λεφτα??'

επισης λεμε 'γιαλαντζι' κατι που δεν ειναι αυθεντικό!
τι αλλο...θα θυμηθω..

και το σαματις,το λεει και η γιαγια μου και ολες οι θειες μου!και το γιαλαντζι!

σταματαω,θα δω τα υπολοιπα μετα και θα βαλω και δικα μου!

Παιενω τωρα σιαπαν στου Μαρους',εχω δλιες να φκιακου! Laughing

52Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 7:22 am

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
litsakos έγραψε:
elena25 έγραψε:Κοριτσάκια μου, με τον άντρα μου έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές αυτή τη συζήτηση και ρίχνουμε τρελό γέλιο! Για να καταλάβετε, εγώ κατάγομαι από την Πρέβεζα και ο άντρας μου από την Καβάλα, και στην ομιλία μας έχουμε πολλές διαφορές. Για παράδειγμα, εσείς λέτε τη λέξη: αναφανταλιάστηκα; (σκόνταψα και έπεσα κάτω). Ή τη λέξη: απιστωμίστηκα; (έπεσα)

Μήπως ξέρετε τι σημαίνει η λέξη: τσαούλια;

Επίσης δεν ξεχνάω πόσες φορές έχουμε μπερδευτεί με το τυρί και το κασέρι!

Αν θέλετε λοιπόν, πείτε και εσείς διάφορα τέτοια που λέτε στον τόπο σας!

Υ.Γ:Την πρώτη φορά που μου είπε τη φράση "έπαθα φούιτ" νόμιζα πως μου μιλούσε γαλλικά!

ε ναι μαναμ,ξιτσαουλιασκα!!!χαχαχα!

κασερι λενε στα Τρικαλα ολα τα κιτρινα τυρια,οχι πως δεν τα ξερουμε ετσι???!! Laughing

AKa έγραψε:Η καταγωγή μου είναι από Βόλο, οπότε έχω ακούσει πολλά από τον μπαμπά και από παππού-γιαγιά!

"Ξετσαουλιάσ'κα": Όταν χασμουριέσαι πολύ, ανοίγει τόσο πολύ το στόμα που σου "σπάνε" τα τσαούλια!

"Απστουμίθ'κα": Σκόνταψα, έπεσα.

"Πού πάς με τη νεφραμιά έξω?": Όταν φοράς κοντή μπλούζα και φαίνεται κοιλίτσα.

"Μπούλουστου": Βούλωστο! Razz

"Πιστίλι": Μας το έλεγε η γιαγιά όταν γυρίζαμε σπίτι ιδρωμένα!

"Λεφούσι": Όταν βλέπαμε πολλά π.χ.μυρμήγκια μαζεμένα, η γιαγιά έλεγε λεφούσι!

"Σκ'λί βακούφ'κο": Δεν θυμάμαι τι σημαίνει ακριβώς! Embarassed

Ακόμα και τώρα πετάω διάφορα τέτοια στο γραφείο και με κοιτάνε σαν εξωγήινη! Very Happy

νεφραμια το ξερω!

koukida έγραψε:ε ναι για!! Razz

η γιαγια μου ελεγε το 'σαματις' αντι του 'μήπως'
σε μια επικαιρη προταση θα ελεγε-
'πως θα πληρωσουμε- σαματις εχουμε λεφτα??'

επισης λεμε 'γιαλαντζι' κατι που δεν ειναι αυθεντικό!
τι αλλο...θα θυμηθω..

και το σαματις,το λεει και η γιαγια μου και ολες οι θειες μου!και το γιαλαντζι!

σταματαω,θα δω τα υπολοιπα μετα και θα βαλω και δικα μου!

Παιενω τωρα σιαπαν στου Μαρους',εχω δλιες να φκιακου! Laughing

Χαχαχαχαχαχαχχαχα!

Ούι κουρτσάκιμ' πού θα πας ικεί απάν; Άι, τράβα τώρα και ματαέλα γλήγουρα!

53Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 7:35 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
"Η απρατινα στου χουριο εφιασε απρατακια κι ημαν στη σαλουνικ"

Μια τοπική διάλεκτος -προφανώς κώδικας για να μην καταλαβαίνουν οι μη μυημένοι... Δεν ποστάρω μεταφραση ακόμα, τωρα που ξέρω τι σημαίνει δεν μου φαίνεται δύσκολο να το κάταλάβεις, αλλά εγω ομολογώ ότι δεν το έπιασα. Το πρώτο μέρος τουλάχιστον.. Razz

54Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 7:56 am

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:"Η απρατινα στου χουριο εφιασε απρατακια κι ημαν στη σαλουνικ"

Μια τοπική διάλεκτος -προφανώς κώδικας για να μην καταλαβαίνουν οι μη μυημένοι... Δεν ποστάρω μεταφραση ακόμα, τωρα που ξέρω τι σημαίνει δεν μου φαίνεται δύσκολο να το κάταλάβεις, αλλά εγω ομολογώ ότι δεν το έπιασα. Το πρώτο μέρος τουλάχιστον.. Razz

Να πω; Να πω; "Η προβατίνα στο χωριό έκανε προβατάκια και ήμουν στη Θεσσαλονίκη". Το βρήκα;;; Μπορείτε να με μυήσετε κι εμένα τώρα!

Πλάκα κάνω, δεν θέλω να το παίξω έξυπνη, απλά εμείς τη λέμε πρατίνα την προβατίνα και το υπόλοιπο ήταν εύκολο!

55Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 7:59 am

blackrose

blackrose
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Ιδω στου χουριω,ουοπ θα παιενς θα σι κοιτουν ουλοι .τι φκιανς ,τι αγουραζς,τι βρακι φουρας θα θελν να μαθιεν!Καθι μιερα στις βιραντσ καθουντι οι μανιες και κουτσομπολευν!Κι αμα ιεχ κανα γαμου....οοοουυυιιιι μανουλαμ τι γιεντε χαμος!ντυνουντι ουολες σαν τσ θιτσες κι τριεχν να προυλαβν τραπειζ να φανι,μιεχρι κι του τραπειζ τσ νυφης κουντευν να πιασν για να φαν!!!!!

Ιγω που λες...ιεχω και την πεθραμ...ουιιι χουριατσα σι λεου!! Καται στην αυλη παν κατ ουλ μερα..και σαν πεσει η νυχτα λεει πως μαργωσε(κρυωσε) και βαν την καλτσα ως απαν!!!!

ουι μανουλαμ.....να ρθει ταχια η μερα λεω να φυγω Παναγιτσαμ!!!!

(Μην προσβληθειτε οι οσες καταγεστε απο χωρια....ολοι ενα μεγαλο χωριο ειμαστε Wink )

56Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 8:03 am

kalliopitsa

kalliopitsa
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
blackrose έγραψε:Ιδω στου χουριω,ουοπ θα παιενς θα σι κοιτουν ουλοι .τι φκιανς ,τι αγουραζς,τι βρακι φουρας θα θελν να μαθιεν!Καθι μιερα στις βιραντσ καθουντι οι μανιες και κουτσομπολευν!Κι αμα ιεχ κανα γαμου....οοοουυυιιιι μανουλαμ τι γιεντε χαμος!ντυνουντι ουολες σαν τσ θιτσες κι τριεχν να προυλαβν τραπειζ να φανι,μιεχρι κι του τραπειζ τσ νυφης κουντευν να πιασν για να φαν!!!!!

Ιγω που λες...ιεχω και την πεθραμ...ουιιι χουριατσα σι λεου!! Καται στην αυλη παν κατ ουλ μερα..και σαν πεσει η νυχτα λεει πως μαργωσε(κρυωσε) και βαν την καλτσα ως απαν!!!!

ουι μανουλαμ.....να ρθει ταχια η μερα λεω να φυγω Παναγιτσαμ!!!!

τέλειο!!!! το έχετε όλες λίγο πολύ πάντως!!!!

Υ.Γ. κι εγώ από χωριό είμαι... Very Happy Very Happy Very Happy

(Μην προσβληθειτε οι οσες καταγεστε απο χωρια....ολοι ενα μεγαλο χωριο ειμαστε Wink )

57Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 8:03 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
elena25 έγραψε:

Να πω; Να πω; "Η προβατίνα στο χωριό έκανε προβατάκια και ήμουν στη Θεσσαλονίκη". Το βρήκα;;; Μπορείτε να με μυήσετε κι εμένα τώρα!

Καλα μαρη, τι το προδωσες αμέσως, καρφι, ε καρφι! Mad Ασε λίγο να ψαχτουμε! Εγω καθομουν και κοιταζα σαν χαζο οταν μου την ειπαν τη φράση γιατι ντράπηκα να δειξω οτι δεν κατάλαβα Embarassed Embarassed Embarassed Με τα συμφραζόμενα το έπιασα..

58Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 8:18 am

marinaki <3 <3

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
elena25 έγραψε:
Nena έγραψε:"Τσαούλια"!!! Το έλεγε η κολλητη μου οταν ημουν φοιτήτρια, αυτη καταγεται απο Λιβαδεια, δεν ξέρω αν παιζει κανενα ρόλο, τα "σαγόνια" ειναι, ε??? Ειχαμε έναν με μεγάλα δόντια στη σχολή και τον βγάλαμε "ο τσαούλιας" Razz Razz Razz

Ελα, με το φούιτ!!!! Σε τριβόλι κιόλας, να του πεις του αντρός σου!!

Εγω εχω μαλώσει σχετικά με το καλαμάκι και το σουβλάκι! Δέχομαι ότι οι νότιοι το λένε "καλαμάκι" αυτο που εμείς λέμε "σουβλάκι" αλλά μη μου λέτε ότι η λέξη "σουβλάκι" σημαίνει το όλο σαντουιτς! Η φράση "ενα σουβλάκι με γύρο" πχ ειναι σαν να μου λες "ένα φραπέ με τσάι"..

Πω πω Νένα, έτσι ακριβώς μου το είχε πει: ήμουν με το ποδήλατο, πάτησα τριβόλι και έπαθα φούιτ!

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου για το σουβλάκι! Δεν μπορείς να φανταστείς τι τραβάω μέχρι να δώσω στον υπάλληλο να καταλάβει τι θέλω όταν παραγγέλνουμε! Εμείς βέβαια στα μέρη μας όταν παραγγέλνουμε λέμε "έναν γύρο απ' όλα" και εννοούμε μία πίτα με γύρο απ' όλα.

Επίσης ο δικός μου λέει πολύ συχνά: ντε μεκ (από τα συμφραζόμενα είχα καταλάβει την πρώτη φορά που το είπε ότι σημαίνει μάλλον "και καλά").

Όταν είχα πρωτοπάει στο σπίτι τους στο χωριό να με γνωρίσουν οι δικοί του, το βράδι ήθελα να κάνω μπάνιο και μου λέει η πεθερά μου: Περίμενε κορίτσι μου να σου δώσω ένα προσόψι. Φυσικά μέχρι να το σκεφτώ και να βγάλω νόημα από την ετυμολογία της λέξης είχε επιστρέψει κρατώντας μια πετσέτα στα χέρια της οπότε problem solved! Χαχαχαχα!
poli m aresei auto to thema!!oso gia to soublaki emeis to leme as poume ena gyro apo ola,k tou soublaki me to ksylo kanonika ena soublaki,enw edw athina otan irtha dn mporosa na synenoitho k o antras mou me skountouse,eimai apo thn eiphro k ekei yparxoun para polla ,as poume leme ela (mo)ennoei ela edw...to zagara to kserete an thymame einai t eisai kakia kopela,ax exw kolisei k dn thymame twra

59Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 8:21 am

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:
elena25 έγραψε:

Καλα μαρη, τι το προδωσες αμέσως, καρφι, ε καρφι! Mad Ασε λίγο να ψαχτουμε! Εγω καθομουν και κοιταζα σαν χαζο οταν μου την ειπαν τη φράση γιατι ντράπηκα να δειξω οτι δεν κατάλαβα Embarassed Embarassed Embarassed Με τα συμφραζόμενα το έπιασα..

Έλα ρε συ, μη με μαλώνεις! Νόμιζα πως κάναμε διαγωνισμό ποια θα το βρει πρώτη... Δεν είμαι καρφί...Crying or Very sad Δεν το ήξερα ότι έπρεπε να το κρατήσω μυστικό... Να, από δω και πέρα δε θα μαρτυράω τίποτα, να έτσι θα είμαι [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] !!! Καλά;

60Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 8:22 am

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
marinaki <3 <3 έγραψε:
elena25 έγραψε:
Nena έγραψε:"Τσαούλια"!!! Το έλεγε η κολλητη μου οταν ημουν φοιτήτρια, αυτη καταγεται απο Λιβαδεια, δεν ξέρω αν παιζει κανενα ρόλο, τα "σαγόνια" ειναι, ε??? Ειχαμε έναν με μεγάλα δόντια στη σχολή και τον βγάλαμε "ο τσαούλιας" Razz Razz Razz

Εγω εχω μαλώσει σχετικά με το καλαμάκι και το σουβλάκι! Δέχομαι ότι οι νότιοι το λένε "καλαμάκι" αυτο που εμείς λέμε "σουβλάκι" αλλά μη μου λέτε ότι η λέξη "σουβλάκι" σημαίνει το όλο σαντουιτς! Η φράση "ενα σουβλάκι με γύρο" πχ ειναι σαν να μου λες "ένα φραπέ με τσάι"..

Πω πω Νένα, έτσι ακριβώς μου το είχε πει: ήμουν με το ποδήλατο, πάτησα τριβόλι και έπαθα φούιτ!

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου για το σουβλάκι! Δεν μπορείς να φανταστείς τι τραβάω μέχρι να δώσω στον υπάλληλο να καταλάβει τι θέλω όταν παραγγέλνουμε! Εμείς βέβαια στα μέρη μας όταν παραγγέλνουμε λέμε "έναν γύρο απ' όλα" και εννοούμε μία πίτα με γύρο απ' όλα.

Επίσης ο δικός μου λέει πολύ συχνά: ντε μεκ (από τα συμφραζόμενα είχα καταλάβει την πρώτη φορά που το είπε ότι σημαίνει μάλλον "και καλά").

Όταν είχα πρωτοπάει στο σπίτι τους στο χωριό να με γνωρίσουν οι δικοί του, το βράδι ήθελα να κάνω μπάνιο και μου λέει η πεθερά μου: Περίμενε κορίτσι μου να σου δώσω ένα προσόψι. Φυσικά μέχρι να το σκεφτώ και να βγάλω νόημα από την ετυμολογία της λέξης είχε επιστρέψει κρατώντας μια πετσέτα στα χέρια της οπότε problem solved! Χαχαχαχα!
poli m aresei auto to thema!!oso gia to soublaki emeis to leme as poume ena gyro apo ola,k tou soublaki me to ksylo kanonika ena soublaki,enw edw athina otan irtha dn mporosa na synenoitho k o antras mou me skountouse,eimai apo thn eiphro k ekei yparxoun para polla ,as poume leme ela (mo)ennoei ela edw...to zagara to kserete an thymame einai t eisai kakia kopela,ax exw kolisei k dn thymame twra

Μαρινάκι, δικιά μου είσαι εσύ ρε πατριώτισσα; Από πού είσαι;

61Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 8:33 am

nena1988

nena1988
δεν παιζεται αυτο το θεμα εχω διαβασει οτι εχετε γραψει και εχω πεθανει στο γελιο,θα συμφωνησω με την κουκιδα σε αυτα που εγραψε λιγο πολυ και εμεις αυτα λεμε να προσθεσω μονο καποια αλλα οπως ας πουμε το ''σεκεμε''που σημαινει στα απα αυτα μου,το ντεμεκ που εγραψε μια κοπελα πιο πανω,επισης τα ποπ κορν τα λεμε πασπατες,το "φιακας"αυτος που πουλαει μουρη,αν θυμηθω κατι αλλο θα γραψω μετα,ααα το κλασικο για εμας ''μπουγιουρντι''ειναι8 η ψητη φετα,ο αντρας μου ειναι καραποντιος και εχουν πολλα τετοια περιεργα.Εδω στον Εβρο εμαθα και αλλα οπως ας πουμε ''μασάλια'και πολλα αλλα αν τα θυμηθω θα τα γραψω μετα.

http://panotourtestismamas.blogspot.com/

62Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 8:36 am

fouskitsa

fouskitsa
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
λοιπον εχει πολυ πλακα ολο αυτο!εγω ειμαι απο χαλκιδα και ο αντρας μου απο αριδαια!!!!τσαουλια λεμε και εμεις το πισω μερος στη γναθο δεν ξερω πως αλλιως λεγεται και πως να σας το εξηγησω.στο χωριο του αντρα μου ζητησα απο την συνηφαδα μου ενα πορτοκαλι μανω και δεν ηξερε τι ειναι.εμαθα λοιπον οτι το λενε οζα!οπως εμαθα και τι ειναι το φουιτ!μονιμως τσακωμος με τον γιωργο ειναι η διαφορα του τυριου με το κασερι!!!!παρηγγειλα στι διδυμοτειχο που μεναμε πριν μια μερα να μου φερουν ενα σαντουιτς με τυρι.ντοματα και μπεικον και εφεραν με φετα!!!!!!και κατι τελευταιο!οταν εχει συννεφια και κανει ζεστη εμεις λεμε κανει κουφοβραση.εεε,ο γιωργος λεει εχει συννεφοκαμα!!!ο,τι να ναι δηλαδη.αυτο που μου εχει μεινει απο την κρητη που εμενα ειναι το ξασου!!!!!!οταν δηλαδη τον ρωτας καποιον θα κανεις αυτο???και αυτος σου λεει δεν ξερω τοτε λες ξασου!!!!δηλαδη κανε ο,τι θες.τρελαινομαι για τα κρητικα!!και επειδη θα απορρητε πως και εχω παρει σβαρνα ολη την ελλαδα θα σας πω οτι ο αντας μου ειναι στρατιωτικος!!!! Very Happy

63Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 8:38 am

fouskitsa

fouskitsa
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ααα και να συμπληρωσω!μια μερα στην χαλκιδα πηγαμε για σουβλακια.παραγγειλαμε και ακουει ο αντρας μου να λεει 10 καλαμακια θελετε????κοκκαλο αυτος.και επειδη ως γνωστον οι βορειοι δεν γουσταρουν τους νοτιους λεει τι να τα κανω δεκα καλαμακια μπυρα θα πιω!!!!καγκελο ο σερβιτορος

64Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 8:40 am

fouskitsa

fouskitsa
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
nena1988 έγραψε:δεν παιζεται αυτο το θεμα εχω διαβασει οτι εχετε γραψει και εχω πεθανει στο γελιο,θα συμφωνησω με την κουκιδα σε αυτα που εγραψε λιγο πολυ και εμεις αυτα λεμε να προσθεσω μονο καποια αλλα οπως ας πουμε το ''σεκεμε''που σημαινει στα απα αυτα μου,το ντεμεκ που εγραψε μια κοπελα πιο πανω,επισης τα ποπ κορν τα λεμε πασπατες,το "φιακας"αυτος που πουλαει μουρη,αν θυμηθω κατι αλλο θα γραψω μετα,ααα το κλασικο για εμας ''μπουγιουρντι''ειναι8 η ψητη φετα,ο αντρας μου ειναι καραποντιος και εχουν πολλα τετοια περιεργα.Εδω στον Εβρο εμαθα και αλλα οπως ας πουμε ''μασάλια'και πολλα αλλα αν τα θυμηθω θα τα γραψω μετα.
το πρωτο πραγμα που εμαθα στο διδυμοτειχο ηταν τα μασαλια,το γιαλαμας(μ@λ@κ@ς) και πατλακια(ποπ κορν)!!!!!

65Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 8:52 am

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

αααααααααα τελεια!!τελεια!!!!
πολυ γελιο Laughing

'το σε και με' -εμεις το συμπληρωνουμε καμια φορα λεγοντας 'και καντάρ'
που επίσης σημαινει... 'στις μπάλες μου'.. Razz

το 'φιακας' το λεμε κ εμεις αλλα για τον σουρωμένο ή αυτον που εκανε κεφαλι απτο ποτο. Razz

η γιαγια του αντρα μου Σερρεα- οταν ηθελε να τον μαλωσει του ελεγε 'αι σους κιοπεκ'(μπορει και να το σκότωσα βεβαια -αν το ξερει καμια να με διορθωσει-
κ σημαινει τεμπέλικο σκυλί!χαχα

66Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 8:55 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fouskitsa έγραψε:και κατι τελευταιο!οταν εχει συννεφια και κανει ζεστη εμεις λεμε κανει κουφοβραση.εεε,ο γιωργος λεει εχει συννεφοκαμα!!!ο,τι να ναι δηλαδη.
Γιατι καλέ ό,τι να'ναι?
Συννεφα+ζέστη=καίνε τα συννεφα=συννεφόκαμα... που ειναι το παράξενο?? Smile Razz

67Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 9:00 am

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
εμεις λεμε και τα 2 -και κουφόβραση και συννεφοκαμα!
Laughing Laughing Laughing
πειτε κι αλλα πειτε πειτε!!!

68Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 9:03 am

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Αχ αυτή η όζα! Μόλις τα είχαμε πρωτοφτιάξει με τον άντρα μου, είχα βάψει τα νύχια μου μαύρα (ως γνήσια ροκού τότε) και γυρνάει και μου λέει "πολύ ωραία αυτή η όζα, όχι σαν κάτι άλλες που φωσφορίζουν!" Εγώ να είμαι έτσιscratch . Μετά από λίγο αφού δεν μπορούσα να βγάλω άκρη τον ρώτησα τι εννοούσε και μου είπε. Επίσης ένα άλλο που λέει είναι το "μπλουζάκι ραντέ" και εννοεί τιραντέ. Και κάποια είχε πει κάτι για κασκορσέ; Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αλλά το έχω ακούσει. Αλήθεια, τι είναι; Ξέρω ότι πρόκειται για ρούχο αλλά τι ακριβώς είναι; Μου θυμίζει πάντως πολύ τα ντοματάκια κονκασέ!

69Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 9:08 am

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fouskitsa έγραψε:ααα και να συμπληρωσω!μια μερα στην χαλκιδα πηγαμε για σουβλακια.παραγγειλαμε και ακουει ο αντρας μου να λεει 10 καλαμακια θελετε????κοκκαλο αυτος.και επειδη ως γνωστον οι βορειοι δεν γουσταρουν τους νοτιους λεει τι να τα κανω δεκα καλαμακια μπυρα θα πιω!!!!καγκελο ο σερβιτορος

Χαχαχαχαχαχαχα! Ωραίο!! Φοβερή ατάκα!

70Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 9:11 am

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
elena25 έγραψε:Αχ αυτή η όζα! Μόλις τα είχαμε πρωτοφτιάξει με τον άντρα μου, είχα βάψει τα νύχια μου μαύρα (ως γνήσια ροκού τότε) και γυρνάει και μου λέει "πολύ ωραία αυτή η όζα, όχι σαν κάτι άλλες που φωσφορίζουν!" Εγώ να είμαι έτσιscratch . Μετά από λίγο αφού δεν μπορούσα να βγάλω άκρη τον ρώτησα τι εννοούσε και μου είπε. Επίσης ένα άλλο που λέει είναι το "μπλουζάκι ραντέ" και εννοεί τιραντέ. Και κάποια είχε πει κάτι για κασκορσέ; Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αλλά το έχω ακούσει. Αλήθεια, τι είναι; Ξέρω ότι πρόκειται για ρούχο αλλά τι ακριβώς είναι; Μου θυμίζει πάντως πολύ τα ντοματάκια κονκασέ!

χαχαχα το κασκορσε ειναι το κλασσικο μινερβα φανελακι που φορανε κατω απτο πουκαμισο!

όζα το λεμε κ εμεις το βερνικι νυχιων- Laughing
και το 'ραντέ' το δουλευουν πολυ επισης-κυριως οι μεγαλυτεροι!

71Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 9:20 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ναι καλε, η τιράντα γίνεται ραντα, ραντάκι, ραντέ κ.ο.κ....

Εγω απο την πεθερά μου πρώτη φορά είχα ακουσει το "ρεντε".. και δεν ειχα ιδέα οτι το καρότο στο ρεντε ειναι το τριμμένο καρότο. Εγω απλα το έλεγα τριμμένο ή στον τίφτη!

Κασκορσε-κασκορσεδάκια Razz
Η γιαγιά μου τη ζακέτα την έλεγε ζιλε, δεν ξέρω τι διάλεκτος είναι..

72Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 9:26 am

marinaki <3 <3

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
elena25 έγραψε:
marinaki <3 <3 έγραψε:
elena25 έγραψε:

Μαρινάκι, δικιά μου είσαι εσύ ρε πατριώτισσα; Από πού είσαι;
apo thesprwtiaaaa esy apo pou eisai?

73Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 9:29 am

Mariori

Mariori
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Μου έχει πει Πειραιώτισσα που δούλευε και σε τυροπιτάδικο ''όταν ήμουνα έγκυος όλο λουκανόπιτες έτρωγα'' Εμείς πάντως Βόλο μεριά τις λέμε λουκανικόπιτες. Επίσης η γιαγιά μου, από Πήλιο, έλεγε ''θα κρυώσουν τα τσουμπλέκια σου'' κι εννοούσε την κοιλιά ή ''πάλι ξεμπλετσωτο είσαι'', πάλι με την κοιλιά έξω δηλαδή. Επίσης στο Βόλο χρησιμοποιούμε πολύ το ''τα τα'' που σημαινει αηδία και το ''ααατατα'' που σημαινει πάρα πολύ αηδία. Κάποτε θυμάμαι λέγανε πολύ και το ''μπιρικετ'' που σημαινει ότι κάτι είναι ποιότητας, καλό..κάτι τετοιο..

74Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 9:35 am

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ο μπαμπας μου λεει καμια φορα- οταν κατι ειναι πολυ βολικο- 'σοϊλέ!'
και ενίοτε 'σοϊλέ βοϊλέ'!

επισης λεμε και το 'μπερεκέτι'- κατι που είναι 'ότι πρέπει!' Razz Razz

75Εσείς το λέτε;;; - Σελίδα 3 Empty Απ: Εσείς το λέτε;;; Παρ Σεπ 23, 2011 9:42 am

MariaIoanna

MariaIoanna
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Κορίτσια!!!

εδώ Λάρισα Laughing Laughing Laughing Laughing

σας διαβάζω κι έχω να σας πω!!!ουουου Laughing

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 5]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις