Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
622 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 622 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 16  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 7 από 16]

manoula_24xr

manoula_24xr
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
[quote="Nena"]Λοιπον, σχολιαζω αποσπασματα απο διαφορες απαντησεις:

τα παιδια που κ που θελουν να φανε κ καμια ξυλια στο κωλο.
Τα παιδια δεν θελουν. Εσυ θες να δωσεις μερικες ξυλιες (οχι εσυ προσωπικά, καταλαβες). Ειναι δηλαδη θεμα ξεσπασματος του γονιου, οχι συνετισης του μικρου.

Nαι καταλαβα οτι δν εννοεις εμενα.
Εγω μολις καταλαβα οτι ηθελα να γραψω χρειαζεται,κι οχι θελουν.Εννοω δλδ οτι χρειαζεται που κ που να φανε καμια,οχι μονο λογω ξεσπασματος(κι μιλαω εγω που βγαινω εκτος εαυτου ειδικα τωρα με την εγκυμοσυνη που οι ορμονες κανουν παρτυ κι παραυτα συγρατουμαι).

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Εγώ θα ζητήσω για άλλη μια φορά από την Τζιζ να μου υποδείξει σε ποιο ακριβώς σημείο την ειρωνεύτηκα και με τι ακριβώς από αυτά που είπα πρόσβαλα κάποια. Δε μου αρέσει να αιωρούνται κατηγορίες εις βάρος μου και για αυτόν και μόνο το λόγο την παρακαλώ να κάνει αυτό που της ζήτησα. Επίσης θέλω να μου υποδείξει σε ποιο σημείο υπονόησα ότι θα σχολιάσω ή σχολίασα τα παιδιά κάποιου.

Και δεν τα λέω καθόλου ειρωνικά όλα αυτά. Πραγματικά θέλω να καταλάβω.

chicken

chicken
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
elena25 έγραψε:Εγώ θα ζητήσω για άλλη μια φορά από την Τζιζ να μου υποδείξει σε ποιο ακριβώς σημείο την ειρωνεύτηκα και με τι ακριβώς από αυτά που είπα πρόσβαλα κάποια. Δε μου αρέσει να αιωρούνται κατηγορίες εις βάρος μου και για αυτόν και μόνο το λόγο την παρακαλώ να κάνει αυτό που της ζήτησα. Επίσης θέλω να μου υποδείξει σε ποιο σημείο υπονόησα ότι θα σχολιάσω ή σχολίασα τα παιδιά κάποιου.

Και δεν τα λέω καθόλου ειρωνικά όλα αυτά. Πραγματικά θέλω να καταλάβω.

Για εμένα δεν υπάρχει τέτοιο σημείο, αλλά όπως ξέρεις και εσύ ο γραπτός λόγος πολλές φορές παραφράζεται. Έχω πει και εγώ πολλές φορές έντονα την γνώμη μου, δεν μετανοιώνω γιαυτά που είπα, τα πιστεύω ακόμα, αλλά ίσως θα μπορούσα να εκφραστώ πιο ήπια γιατί δεν με ξέρουν όλοι για να ξέρουν τι λέω και πως το εννοώ.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως ίσως παραφράστηκε κάτιστην δική σας περίπτωση. (εγώ είμαι ανίατη περίπτωση, τα λέω χύμα και τσουβαλάτα και προσβάλλω αβέρτα όποιον νομίζω πως παραφέρεται & με προσβάλλει)
Εννοείτε πως η δική σου πρόθεση δεν ήταν να προσβάλλεις (δεν το έχεις κάνει και ποτέ, γιατί να αρχίσεις τώρα στο ξεκούδουνο?)
Αυτά είχα να πω για το θέμα -χωρίς να μου ζητηθεί Razz -

Τώρα όσον αφορά το ξύλο, το ίδιο μου λέει και ο άντρας μου.. (Σημείωση είναι 1.90 και 120 κιλά) πως αν ξαναδείρω την μικρή, και εκείνος με ξύλο θα με συνετίσει αν πιστεύει πως κάπου έκανα λάθος. (Δεν κάνω πουθενά λάθος γιαυτό και το έχω αποφύγει 13 χρόνια τώρα Razz Razz )
και ναι, δυστυχώς ξύλο είναι οι δύο ξυλιές στα πόδια και η μία στον ποπό που έχει φάει.
Το έχω δείρει το μικράκι μου & αισθάνομαι πολύ άσχημα γιαυτό. Η τελευταία φορά ήταν πριν 3 μήνες και απο τότε ποτέ δεν μου έχει ξαναπεράσει απο το μυαλό.
Εγώ σαν παιδί δεν μπορώ να πω πως έφαγα ξύλο. ΄Ένα χαστούκι στα 18 μου θυμάμαι απο την μάνα μου (τι χέρι έχει η άτιμη) που μου έφυγαν 3 σφραγίσματα. Δεν ξέρω αν είχε δίκιο ή άδικο(βασικά ξέρω, παρααυθαδίασα), δεν μου έμειναν απωθυμένα ή φόβος (είμαι ψιλογαιδούρα) και δεν νομίζω πως με χαρακτήρισε σαν άνθρωπο.
Επίσης δεν νομίζω πως εκείνη την ώρα θα μπορούσε να πει κάτι για να μαζευτώ. Την άρπαξα μια χαρά και το βούλωσα όπως θα έπρεπε να είχα κάνει ώρα πριν.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως την λατρεύω την μάνα μου. Το χαστούκι δεν στιγμάτισε ούτε την σχέση μας ούτε το πως βλέπω τον κόσμο. Όμως παρόλαυτά εγώ δεν θέλω να δώσω στην κόρη μου τέτοιο χαστούκι. Δεν κατακρίνω την μαμά μου που μου το έδωσε, εγώ δεν θέλω να το κάνω.
Αυτά τα ολίγα Razz

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Μπορει η bonheur να μου δωσει μια πληροφορια?Καπου μου φαινεται (στην αρχη του θεματος) εγραψε οτι υπαρχει τροπος να βοηθηθει (ο γονιος) για να λυσει τετοια "θεματα". Περα απο το διαβασμα σχετικα με αυτο το θεμα,τι αλλο υπαρχει?Bonheur πες μου αν μπορεις.
Ας υπαρχει αυτο σαν πληροφορια,καποιος μπορει να το αναζητησει.
(Ψυχοθεραπεια εννοουσες?Ψυχαναλυση?Κατι παρομοιο?)

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
chicken έγραψε:
Για εμένα δεν υπάρχει τέτοιο σημείο, αλλά όπως ξέρεις και εσύ ο γραπτός λόγος πολλές φορές παραφράζεται. Έχω πει και εγώ πολλές φορές έντονα την γνώμη μου, δεν μετανοιώνω γιαυτά που είπα, τα πιστεύω ακόμα, αλλά ίσως θα μπορούσα να εκφραστώ πιο ήπια γιατί δεν με ξέρουν όλοι για να ξέρουν τι λέω και πως το εννοώ.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως ίσως παραφράστηκε κάτιστην δική σας περίπτωση. (εγώ είμαι ανίατη περίπτωση, τα λέω χύμα και τσουβαλάτα και προσβάλλω αβέρτα όποιον νομίζω πως παραφέρεται & με προσβάλλει)
Εννοείτε πως η δική σου πρόθεση δεν ήταν να προσβάλλεις (δεν το έχεις κάνει και ποτέ, γιατί να αρχίσεις τώρα στο ξεκούδουνο?)
Αυτά είχα να πω για το θέμα -χωρίς να μου ζητηθεί Razz -

Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς Ευγενία. Αυτό που ζητάω από την Τζιζ, είναι να μου πει ποιο ακριβώς σημείο των απαντήσεών μου εξέλαβε ως ειρωνεία ή προσβολή για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Να εξηγήσω τι ακριβώς εννοούσα για να είμαι εντάξει απέναντι σε όλες τις κοπέλες του φόρουμ. Δε μου αρέσει να υπάρχουν υπαινιγμοί ότι πρόσβαλα κάποια και να μην διευκρινίζεται αυτό. Δεν θέλω ποτέ να προσβάλλω κανέναν και όταν το κάνω άθελά μου θα ήθελα να μου το λένε και να διορθώνω την κατάσταση.

tatijana

tatijana
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Vivian έγραψε:

Σκεφτομουν να μην απαντησω αλλα θελω να πω την αποψη μου! Δεν τα διαβασα ολα ομως διαβασα τα περισσοτερα και καταλαβα πανω κατω!

Κοριτσακια σε τετοια θεματα δεν μπορουμε να ειμαστε απολυτες γιατι ισως αργοτερα καταλαβουμε οτι λεγαμε ψεμματα στον ιδιο μας τον εαυτο!

Το δεν θα χτυπωσω ΠΟΤΕ το παιδι μου σαφως ειναι πολυ καλο στην θεωρια αλλα ειλικρινα θα το καταφερει ποτε καμμια;;

Θα μιλησω για μενα γενικα ειμαι κατα τις βιας μεταξυ μας καμμια δεν νομιζω πως ειναι υπερ! Οταν γεννηθηκε ο Κωνσταντινος ελεγα οτι δεν θα τον αγγιξω ποτε ουτε με λουλουδι! Ομως βρε κοριτσια τελικα μια-δυο στον κωλαρακι τις εχεις φαει! Ειμαι ανθρωπος που μιλαει πολυ στο παιδι του και δεν φωναζει! προσωπικα θεωρω τις εντονες φωνες πολυ χειροτερο για την ψυχικη υγεια ενος παιδιου!

Το ιδιο εχει συμβει και με την κορη μου και μαλιστα σε ποιο εντονο βαθμο! Μια μερα προσφατα κιολας το ειχα ξανααναφερει ηρθα στο ορια μου και τα μαλωσα!

Δυστυχως συμβαινει!
Δεν ειναι κακια μανα οποια μπορει καποια στιγμη να χτυπησει (σε λογικα πλαισια παντα) το παιδι της ειναι απλα ΜΑΝΑ!!!

Ντροπη Βιβιαν δεν το περιμενα ποτε απο σενα....ΧΑχαχαχ..[κανω πλακαααα]

chicken έγραψε:

Τώρα όσον αφορά το ξύλο, το ίδιο μου λέει και ο άντρας μου.. (Σημείωση είναι 1.90 και 120 κιλά) πως αν ξαναδείρω την μικρή, και εκείνος με ξύλο θα με συνετίσει αν πιστεύει πως κάπου έκανα λάθος. (Δεν κάνω πουθενά λάθος γιαυτό και το έχω αποφύγει 13 χρόνια τώρα Razz Razz )
και ναι, δυστυχώς ξύλο είναι οι δύο ξυλιές στα πόδια και η μία στον ποπό που έχει φάει.
Το έχω δείρει το μικράκι μου & αισθάνομαι πολύ άσχημα γιαυτό. Η τελευταία φορά ήταν πριν 3 μήνες και απο τότε ποτέ δεν μου έχει ξαναπεράσει απο το μυαλό.
Εγώ σαν παιδί δεν μπορώ να πω πως έφαγα ξύλο. ΄Ένα χαστούκι στα 18 μου θυμάμαι απο την μάνα μου (τι χέρι έχει η άτιμη) που μου έφυγαν 3 σφραγίσματα. Δεν ξέρω αν είχε δίκιο ή άδικο(βασικά ξέρω, παρααυθαδίασα), δεν μου έμειναν απωθυμένα ή φόβος (είμαι ψιλογαιδούρα) και δεν νομίζω πως με χαρακτήρισε σαν άνθρωπο.
Επίσης δεν νομίζω πως εκείνη την ώρα θα μπορούσε να πει κάτι για να μαζευτώ. Την άρπαξα μια χαρά και το βούλωσα όπως θα έπρεπε να είχα κάνει ώρα πριν.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως την λατρεύω την μάνα μου. Το χαστούκι δεν στιγμάτισε ούτε την σχέση μας ούτε το πως βλέπω τον κόσμο. Όμως παρόλαυτά εγώ δεν θέλω να δώσω στην κόρη μου τέτοιο χαστούκι. Δεν κατακρίνω την μαμά μου που μου το έδωσε, εγώ δεν θέλω να το κάνω.
Αυτά τα ολίγα Razz

Ε,οχι....ντροπη κ σε σενα...[πλακα και σε σενα αφ κορς μαϊ ντιαρ...]

Οτι και να πουμε η καθε μια εχει διαφορετικες αποψεις...ΔΕΝ επρεπε να ανοιχτει αυτο το θεμα γιατι ξεραμε ολες που θα κατεληγε...

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
εγώ πάντως Τατιάνα δεν μπορούσα να φανταστώ οτι θα υπάρχουν διαφορετικές αποψεις σε αυτό το θέμα.
δεν μπορούσα να φανταστώ οτι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με τη στοιχειώδη παιδεία που πιστεύουν οτι το ξύλο είναι μεθοδος διαπαιδαγώγησης.

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tatijana έγραψε:
Οτι και να πουμε η καθε μια εχει διαφορετικες αποψεις...ΔΕΝ επρεπε να ανοιχτει αυτο το θεμα γιατι ξεραμε ολες που θα κατεληγε...

Βρε συ Τατιάνα, νομίζω πως το να μην ανοίγονται θέματα από φόβο μήπως κάποιος έχει αντίθετη γνώμη είναι πολύ άσχημο. Δε νομίζεις; Δηλαδή τι; Είμαστε τόσο απολίτιστοι που δε μπορούμε να κάνουμε διάλογο; Ή τόσο εγωιστές που δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ο άλλος έχει άλλη γνώμη;

Καταλαβαίνω με ποιο σκεπτικό το λες αλλά εγώ πιστεύω πως είναι πολύ ωραίο να μιλάμε για όλα τα θέματα. Όπως κάναμε και στο άλλο θέμα, με τη θρησκεία. Και εκεί είχαμε τεράστια διαφορά απόψεων μεταξύ μας, ήταν όμως μια πολύ ωραία συζήτηση (κατά τη γνώμη μου).

Και για να ξεκαθαρίσω κάτι: Δεν είπα ποτέ σε κανένα ποστ ότι εγώ δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να χτυπήσω ή να μαλώσω το παιδί μου. Είπα πως εύχομαι να μην το κάνω. Και πως θα προσπαθήσω πολύ για να μην το κάνω. Και επίσης είπα πως και να το κάνω κάποια στιγμή θα ξέρω πως είναι λάθος. Δε θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω τον εαυτό μου. Γιατί κατά τη γνώμη μου και σύμφωνα με πάμπολλες έρευνες, πώς να το κάνουμε, έχει αποδειχτεί ότι αυτό δεν είναι σωστό και πως το παιδί δεν μαθαίνει κάτι μέσα από το ξύλο ή τις φωνές.

Διαφωνώ κάθετα με την άποψη: "Δε γινόταν αλλιώς, έπρεπε να το χτυπήσω" ή με την άποψη: "κάποια παιδιά θέλουν το ξύλο τους". Δεν κατακρίνω τους γονείς που το κάνουν, απλά διαφωνώ με αυτή την πρακτική. Και δε μιλάω για τους γονείς που 1-2 φορές ξέφυγαν και έριξαν μια ξυλιά στο πωπουδάκι, μιλάω για αυτούς που το κάνουν συστηματικά.

tatijana

tatijana
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
elena25 έγραψε:
tatijana έγραψε:

Βρε συ Τατιάνα, νομίζω πως το να μην ανοίγονται θέματα από φόβο μήπως κάποιος έχει αντίθετη γνώμη είναι πολύ άσχημο. Δε νομίζεις; Δηλαδή τι; Είμαστε τόσο απολίτιστοι που δε μπορούμε να κάνουμε διάλογο; Ή τόσο εγωιστές που δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ο άλλος έχει άλλη γνώμη;

Καταλαβαίνω με ποιο σκεπτικό το λες αλλά εγώ πιστεύω πως είναι πολύ ωραίο να μιλάμε για όλα τα θέματα. Όπως κάναμε και στο άλλο θέμα, με τη θρησκεία. Και εκεί είχαμε τεράστια διαφορά απόψεων μεταξύ μας, ήταν όμως μια πολύ ωραία συζήτηση (κατά τη γνώμη μου).

Και για να ξεκαθαρίσω κάτι: Δεν είπα ποτέ σε κανένα ποστ ότι εγώ δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να χτυπήσω ή να μαλώσω το παιδί μου. Είπα πως εύχομαι να μην το κάνω. Και πως θα προσπαθήσω πολύ για να μην το κάνω. Και επίσης είπα πως και να το κάνω κάποια στιγμή θα ξέρω πως είναι λάθος. Δε θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω τον εαυτό μου. Γιατί κατά τη γνώμη μου και σύμφωνα με πάμπολλες έρευνες, πώς να το κάνουμε, έχει αποδειχτεί ότι αυτό δεν είναι σωστό και πως το παιδί δεν μαθαίνει κάτι μέσα από το ξύλο ή τις φωνές.

Διαφωνώ κάθετα με την άποψη: "Δε γινόταν αλλιώς, έπρεπε να το χτυπήσω" ή με την άποψη: "κάποια παιδιά θέλουν το ξύλο τους". Δεν κατακρίνω τους γονείς που το κάνουν, απλά διαφωνώ με αυτή την πρακτική. Και δε μιλάω για τους γονείς που 1-2 φορές ξέφυγαν και έριξαν μια ξυλιά στο πωπουδάκι, μιλάω για αυτούς που το κάνουν συστηματικά.

Ναι μονο που εγω "βλεπω" να γινεται ενας ψιλο χαμος...Ναι ωραιο να μιλαμε για πολλα θεματα αλλα αν ειναι να φανατιζομαστε και να την πεφτουμε στις αλλες δεν εχει νοημα ολο αυτο...Για το θεμα της θρησκειας δεν το ειδα...Αλλα εχω δει αλλα που στο τελος κλειδωθηκανε..

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
http://somatikitimoria.gr/realorfaux.htm

«Γιατί είναι τόσο δύσκολο να σταματήσουμε να χτυπάμε τα παιδιά;»
Διότι πολλοί ενήλικες ακόμα συγχέουν αυτό που
μπορούν με αυτό που πρέπει να κάνουν. Αν οι ενήλικες, περιλαμβανομένων
των πολιτικών, έβρισκαν αυτό το θέμα εύκολο, θα είχαμε δεχτεί εδώ και
πολύ καιρό ότι τα παιδιά έχουν, όπως και εμείς οι υπόλοιποι, ακριβώς το
ίδιο δικαίωμα σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της σωματικής
τους ακεραιότητας και ίσης προστασίας από το νόμο. Στην πραγματικότητα
θα ήταν πιθανό να δεχτούμε ότι τα παιδιά που ξεκινούν πολύ μικρά και
πολύ ευαίσθητα, έχουν το δικαίωμα μεγαλύτερης προστασίας από ό,τι οι
ενήλικες.
Είναι δύσκολο για τους ενήλικες να
εγκαταλείψουν αυτό που ακόμα θεωρούν «δικαίωμά τους» να χτυπάνε και να
πονάνε τα παιδιά στο όνομα της «πειθαρχίας» ή του ελέγχου. Αυτή η
δυσκολία φαίνεται πως πηγάζει από προσωπική εμπειρία. Οι περισσότεροι
άνθρωποι είχαν φάει ξύλο από τους γονείς τους όταν ήταν μικροί. Οι
περισσότεροι γονείς έχουν χτυπήσει τα δικά τους παιδιά. Κανένας από
εμάς δεν θέλει να σκέφτεται άσχημα για τους γονείς του ή για τη δική μας
γονική ευθύνη και αυτό κάνει προκλητικό για πολλούς ανθρώπους,
περιλαμβανομένων των πολιτικών και αυτών που διαμορφώνουν την κοινή
γνώμη και ακόμα αυτών που εργάζονται για την προστασία των παιδιών, το
να θεωρούν τη σωματική τιμωρία ως το θεμελιώδες θέμα ισότητας και
ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πραγματικά είναι. Αυτό δεν είναι θέμα
ευθύνης - οι γονείς ενεργούσαν σύμφωνα με τις κοινωνικές προσδοκίες -
αλλά ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε θετικές, μη βίαιες σχέσεις με τα
παιδιά.
Στοχεύοντας στην εξάλειψη της σωματικής
τιμωρίας, απλώς επεκτείνουμε στα παιδιά την πλήρη προστασία από την
κακοποίηση και άλλες σκληρές ή απάνθρωπες μορφές τιμωρίας τις οποίες,
ως ενήλικες, θεωρούμε δεδομένες για τους εαυτούς μας.

«Αν οι γονείς αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη χρήση σωματικής τιμωρίας, δεν θα είναι τα παιδιά κακομαθημένα και απείθαρχα;»
Όχι. Η πραγματική πειθαρχία δεν βασίζεται στη
δύναμη. Αναπτύσσεται μέσα από την κατανόηση, τον αμοιβαίο σεβασμό και
την ανοχή. Τα μωρά ξεκινάνε εντελώς εξαρτημένα και καθώς μεγαλώνουν,
βασίζονται στους ενήλικες - ιδιαίτερα στους γονείς τους - να τα
καθοδηγήσουν και να τα υποστηρίξουν προς την ωριμότητα με
αυτοπειθαρχία. Η σωματική τιμωρία δεν λέει στα παιδιά τίποτα για το πώς
πρέπει να συμπεριφέρονται.
Αντίθετα, το ξύλο στα παιδιά είναι μάθημα
κακής συμπεριφοράς. Διδάσκει τα παιδιά ότι οι γονείς τους, τους οποίους
ελπίζουμε ότι αγαπούν και σέβονται, βρίσκουν αποδεκτή τη χρήση της
βίας για τη λύση προβλημάτων ή συγκρούσεων. Τα παιδιά μαθαίνουν από
αυτά που κάνουν οι γονείς τους, όχι μόνο από όσα τους λένε. Η σωματική
τιμωρία και άλλες ταπεινωτικές μορφές τιμωρίας δεν είναι υποκατάστατο
των θετικών μορφών πειθαρχίας οι οποίες όχι μόνο δεν κακομαθαίνουν τα
παιδιά, αλλά είναι σχεδιασμένες να διασφαλίσουν ότι τα μαθαίνουν να
σκέφτονται για τους άλλους και για τις συνέπειες των πράξεών τους.
Τα κράτη έχουν υποχρέωση να υποστηρίζουν τη
θετική γονική φροντίδα και η σύσταση της Επιτροπής των Υπουργών για την
πολιτική υποστήριξης της θετικής γονικής μέριμνας τους δίνει τις
κατευθυντήριες γραμμές να το κάνουν.

«Με χτυπούσαν όταν ήμουν παιδί και αυτό
δεν μου έκανε καθόλου κακό. Στην πραγματικότητα, δεν θα ήμουν εδώ που
βρίσκομαι σήμερα αν οι γονείς μου δεν με τιμωρούσαν σωματικά.»

Πώς το ξέρετε αυτό; Κανένας από εμάς δεν ξέρει
πώς θα είμαστε αν οι γονείς μας δε μας χτυπούσαν ή δε μας ταπείνωναν
ποτέ. Πόσοι άνθρωποι, όταν λένε ότι δεν τους έκανε καθόλου κακό, δεν
αρνούνται τον πόνο που ένοιωσαν όταν οι πιο κοντινοί τους ενήλικες
νόμιζαν ότι μπορούν να τους διδάξουν μόνο προκαλώντας τους πόνο; Οι
άνθρωποι συνήθως αρχίζουν να χτυπάνε τα παιδιά τους επειδή και τους
ίδιους τους χτυπούσαν όταν ήταν παιδιά, παρόλο που, σύμφωνα με την
έρευνα, συνήθως, αισθάνονται ενοχές εκ των υστέρων. Αλλά συνεχίζουν να
χτυπάνε τα παιδιά τους ιδιαίτερα όταν έχουν φτάσει στα όριά τους. Είναι
άσκοπο να κατηγορούμε τις προηγούμενες γενεές για το ξύλο σε βάρος των
παιδιών, διότι ενεργούσαν σύμφωνα με τη διαδεδομένη κουλτούρα της
εποχής. Αλλά οι καιροί αλλάζουν και οι κοινωνίες προχωρούν. Η
αναγνώριση των παιδιών ως υποκειμένων δικαιωμάτων απαιτεί δράση για να
τεθεί ένα τέλος στη νομιμοποίηση και την κοινωνική αποδοχή της βίας σε
βάρος των παιδιών, ακριβώς όπως οι κοινωνίες έχουν προχωρήσει στο τέλος
της αποδοχής της βίας κατά των γυναικών.

«Οι γονείς έχουν το δικαίωμα να
μεγαλώνουν τα παιδιά τους όπως νομίζουν. Πρέπει να αμφισβητούμε μόνο
τις ακραίες περιπτώσεις, όπως είναι η παιδική κακοποίηση.»

Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν σταματάνε στην
είσοδο του σπιτιού σου. Τα παιδιά έχουν το ίδιο δικαίωμα με τα άλλα
μέλη της οικογένειας για προστασία από το ξύλο και δεν είναι πιο
παρεμβατικό να επιμένουμε ότι ο νόμος πρέπει προστατεύει τα παιδιά στο
σπίτι από το να επιμένουμε ότι οι άντρες πρέπει να σταματήσουν να
χτυπάνε τις γυναίκες τους. Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του
ΟΗΕ έχει εισάγει την ιδέα της «γονικής ευθύνης», με το καλό των παιδιών
να είναι η βασική έγνοια των γονέων. Τα παιδιά δεν αποτελούν ιδιοκτησία
των γονιών τους.

«Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο χτύπημα ενός παιδιού και σε ένα σκαμπίλι με αγάπη.»
Οι διαφορές είναι άσχετες για το νόμο! Το ένα
πονάει φυσικά περισσότερο από το άλλο αλλά και τα δυο είναι μια
συνέχεια βίας και επίσης και τα δυο παραβιάζουν το ίσο δικαίωμα των
παιδιών στον σεβασμό. Οι κοινωνίες δεν θέτουν όρια ούτε προσπαθούν να
δικαιολογήσουν οποιοδήποτε επίπεδο βίας όταν αμφισβητούν τη βία
εναντίον των γυναικών ή εναντίον των ηλικιωμένων. Επομένως γιατί πρέπει
να το κάνουμε όταν πρόκειται για τα παιδιά; Και οι κίνδυνοι
οποιασδήποτε σύνδεσης ανάμεσα στο να αγαπάς και να πονάς τους ανθρώπους
πρέπει να είναι προφανείς. Ένα «σκαμπίλι με αγάπη» είναι μια αντίθεση
του χειρίστου είδους. Αυτός ο φαινομενικά ακίνδυνος όρος είναι ένα
πέπλο πίσω από το οποίο μπορούν να κρυφτούν οι παραβιάσεις των
δικαιωμάτων.

«Η απαγόρευση της φυσικής τιμωρίας απλώς
θα οδηγήσει στη μεταχείριση των παιδιών με πιο φρικτούς τρόπους - στη
συναισθηματική κακοποίηση, την ταπείνωση ή το κλείδωμά τους.»

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα προστασίας όχι μόνο
από τη σωματική τιμωρία, αλλά επίσης και από άλλους τύπους απάνθρωπης ή
ταπεινωτικής συμπεριφοράς ή μεταχείρισης. Η νομική μεταρρύθμιση πρέπει
να συνδεθεί με την αύξηση της ευαισθητοποίησης και την προώθηση
θετικών, μη βίαιων σχέσεων με τα παιδιά. Οι γονείς επιθυμούν να έχουν
τα παιδιά τους το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή. Οι γονείς που
χτυπάνε τα παιδιά τους δεν αισθάνονται καλά για αυτό - γενικά
αισθάνονται στεναχωρημένοι και ένοχοι. Συνεπώς, οι περισσότεροι από
αυτούς καλωσορίζουν τις συμβουλές για το πώς να εμποδίσουν και να λύσουν
συγκρούσεις με τα παιδιά τους. Οι πολιτικές θετικής γονικής φροντίδας
βοηθάνε τους γονείς να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά τους να
κατανοούν, να αποδέχονται και να σέβονται τους κανόνες (πειθαρχία)
χωρίς να χρησιμοποιούν κανενός είδους βία, είτε φυσική είτε
συναισθηματική. Η απομάκρυνση από το ξύλο και την ταπείνωση των παιδιών
και η αντιμετώπισή τους ως άτομα που έχουν δικαιώματα μαζί με τους
υπολοίπους από εμάς, βελτιώνει την οικογενειακή ζωή του καθενός.

«Γιατί να ανακατέψουμε το νόμο; Γιατί απλά να μην εκπαιδεύσουμε τους γονείς να απομακρυνθούν από τη χρήση σωματικής τιμωρίας;»
Η κατάργηση τα χρειάζεται και τα δυο. Δεν
είναι θέμα επιλογής: Τα ανθρώπινα δικαιώματα υπαγορεύουν ότι τα παιδιά
έχουν τουλάχιστο την ίδια νομική προστασία όπως οι ενήλικες - στην
οικογένεια και παντού αλλού - τώρα. Ο ίδιος ο νόμος είναι ένα ισχυρό
εκπαιδευτικό εργαλείο και βέβαια, η μεταρρύθμιση του νόμου που
απαγορεύει τη σωματική τιμωρία πρέπει να συνδέεται με εκπαίδευση του
κοινού και των γονέων. Μια απαγόρευση θα παρακινήσει τους γονείς να
εξετάσουν θετικούς τρόπους εκπαίδευσης των παιδιών τους και θα
παρακινήσει τους επαγγελματίες, τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ να παράσχουν
πόρους και να προσφέρουν αυτή την εκπαίδευση. Το Συμβούλιο της Ευρώπης
είναι προετοιμασμένο να βοηθήσει τους γονείς και τους επαγγελματίες σε
αυτή την προκλητική αποστολή.

«Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εναντίον μιας επίσημης απαγόρευσης της σωματικής τιμωρίας»
Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξαρτώνται
γενικά από το πόσο αδέξια εκφράζονται οι ερωτήσεις και πόσες
πληροφορίες έχουν αυτοί που τις απαντούν. Αν ο κόσμος είναι πλήρως
ενημερωμένος για το θέμα, την υπάρχουσα ανεπάρκεια της προστασίας των
παιδιών και τοv σκοπό της απαγόρευσης μπορεί να την υποστηρίξουν. Αλλά
έτσι κι αλλιώς, σε αυτό το θέμα όπως και σε άλλα -βία εναντίον των
γυναικών, φυλετικές διακρίσεις- οι πολιτικοί πρέπει να ηγούνται, όχι να
ακολουθούν την κοινή γνώμη, παραθέτοντας τις απόλυτες υποχρεώσεις τους
στα ανθρώπινα δικαιώματα για να διασφαλίσουν ότι ο νόμος παρέχει στα
παιδιά, όπως και στους ενήλικες, πλήρη προστασία της ανθρώπινης
αξιοπρέπειάς τους. Σχεδόν όλα τα κράτη μέλη που έχουν απαγορεύσει όλες
τις μορφές σωματικής τιμωρίας, το έχουν κάνει πριν την αποδοχή της
κοινής γνώμης, αλλά στη συνέχεια, γρήγορα η κοινή γνώμη άλλαξε
υποστηρίζοντας τη νομοθετική αλλαγή. Σε λίγα χρόνια θα κοιτάμε το
παρελθόν με απορία για τον καιρό που ήταν νόμιμο και αποδεκτό το να
χτυπάμε τα παιδιά.

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
.........και θελω να μεινω στο κομματι που λεει οτι μετα απο καποια χρόνια (οπως καποτε ηταν αποδεκτη η σωματικη και η λεκτικη βια στο σχολειο απο την πλευρα του δασκάλου και τωρα πια ουτε για πλακα δεν την αποδεχεται κανεις ως μεθοδο διαπαιδαγωγησης) έτσι και στο σπιτι θα θεωρηθει οχι απλα πεπερασμένη αλλα θα ντρεπόμαστε που ζησαμε εποχες που την αποδεχόμασταν ακομη κ ως αναγκαιο μετρο συμμόρφωσης.

η Βια ειναι βια- δεν εχει ουτε λιγο ουτε πολυ.
και ναι ειμαι απολυτη σ'αυτο. Like a Star @ heaven

Vivian

Vivian
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Βρε κοριτσακια συγνωμη αλλα δεν νομιαζω οτι καμμια ειπε οτι η βια (πια βια δηλαδη) τελοσπαντων ειναι μεθοδος διαπαιδαγωγησης!

Αλλα κακα τα ψεμματα εξω απο τον χορο πολλα λεμε!

Τατιαννακι ουτε και εγω το περιμενα αυτο απο μενα ειλικρινα! Οταν του εδωσα μια φαπιτσα στον πωπο (δεν εβαλα καν δυναμη) αισθανθηκα χαλια αλλα καποια στιγμη ανθρωποι ειμαστε και αυτα δεν τα οριζουμε!

Θα μπορουσαμε να λεμε ψεμματα μεταξυ μας οτι καμμια δεν το εκανε ποτε αλλα θα είχε νόημα;

Η εχει νοημα οποια μας πει οτι το εκανε ή οτι ισως και να το κανει να την ΄΄λιθοβολούμε΄΄;; Νομιζω πως οχι!

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Βιβιαν ειπώθηκε απο 2 μελη οσο θυμαμαι- νομιζω ηταν η Μανουλα 24 και η Τζιζ οτι 'καποιες φορες ενδεικνυται' ή 'οτι μερικα παιδια μονο ετσι συνετίζονται ' αρα αποδεχονται το χαστουκι/την ξυλιά ή οτι ελλο εχουν στο μυαλο τους τελωσπαντων ως μεσον συνετισης.

απλα αυτο

bonheur

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
litsakos έγραψε:Μπορει η bonheur να μου δωσει μια πληροφορια?Καπου μου φαινεται (στην αρχη του θεματος) εγραψε οτι υπαρχει τροπος να βοηθηθει (ο γονιος) για να λυσει τετοια "θεματα". Περα απο το διαβασμα σχετικα με αυτο το θεμα,τι αλλο υπαρχει?Bonheur πες μου αν μπορεις.

Είχα στο μυαλό μου τις σχολές γονέων και για παιδιά σχολικής ηλικίας υπάρχουν οι συμβουλευτικοί σταθμοί των Διευθύνσεων εκπαίδευσης. Τουλάχιστον από το σχολείο μας, όταν χρειάστηκε, βοηθήθηκαν κάποιοι γονείς. Οι διάφορες τηλ. γραμμές υποστήριξης επίσης βοηθούν. Εγώ προσωπικά έχω βρει πολλή υποστήριξη στον κύκλο της εκκλησίας, όπου μια παιδαγωγός μιλούσε για θέματα που αφορούσαν νέες μητέρες, αλλά εντάξει, δεν τις εκφράζει όλες τις κοπέλες αυτό το περιβάλλον. Με αναπαύει να ξέρω ότι δεν πειράζει να είμαι στα όριά μου κάποτε και να μην θέλω να είμαι στον ίδιο χώρο με τα παιδιά μου μερικές φορές. Δεν είμαι κακή μάνα γιαυτό.
Επειδή είναι μάλλον γενικά αυτά που γράφω, να ανοίγαμε κάποια στιγμή ένα σχετικό θέμα;

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Νομιζω πουθενα δεν ειπωθηκε το οτι απαγορεύεται να χασεις την ψυχραιμία σου καμια φορά. Το να γινεται συστηματικά αυτο, σε αυτο ηταν η ένσταση. Και ναι, υπηρξε η άποψη του "όπου δεν πιπτει λόγος, πίπτει ράβδος". Με αυτο διαφωνήσαμε όσες διαφωνήσαμε.

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
bonheur έγραψε:
litsakos έγραψε:Μπορει η bonheur να μου δωσει μια πληροφορια?Καπου μου φαινεται (στην αρχη του θεματος) εγραψε οτι υπαρχει τροπος να βοηθηθει (ο γονιος) για να λυσει τετοια "θεματα". Περα απο το διαβασμα σχετικα με αυτο το θεμα,τι αλλο υπαρχει?Bonheur πες μου αν μπορεις.

Είχα στο μυαλό μου τις σχολές γονέων και για παιδιά σχολικής ηλικίας υπάρχουν οι συμβουλευτικοί σταθμοί των Διευθύνσεων εκπαίδευσης. Τουλάχιστον από το σχολείο μας, όταν χρειάστηκε, βοηθήθηκαν κάποιοι γονείς. Οι διάφορες τηλ. γραμμές υποστήριξης επίσης βοηθούν. Εγώ προσωπικά έχω βρει πολλή υποστήριξη στον κύκλο της εκκλησίας, όπου μια παιδαγωγός μιλούσε για θέματα που αφορούσαν νέες μητέρες, αλλά εντάξει, δεν τις εκφράζει όλες τις κοπέλες αυτό το περιβάλλον. Με αναπαύει να ξέρω ότι δεν πειράζει να είμαι στα όριά μου κάποτε και να μην θέλω να είμαι στον ίδιο χώρο με τα παιδιά μου μερικές φορές. Δεν είμαι κακή μάνα γιαυτό.
Επειδή είναι μάλλον γενικά αυτά που γράφω, να ανοίγαμε κάποια στιγμή ένα σχετικό θέμα;

καλη ιδεα αυτη.Κατα καιρους διαφορες μαμαδες ζητουν συμβουλες κ εχουν αναγκη να μιλησουν με ειδικους.Θελεις να το ανοιξεις?Η δικη μου εμπειρια περιοριζεται στο διαβασμα κ σε μια επισκεψη σε παιδοψυχολογο για συμβουλες.

bonheur

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
litsakos έγραψε:
bonheur έγραψε:

καλη ιδεα αυτη.Κατα καιρους διαφορες μαμαδες ζητουν συμβουλες κ εχουν αναγκη να μιλησουν με ειδικους.Θελεις να το ανοιξεις?Η δικη μου εμπειρια περιοριζεται στο διαβασμα κ σε μια επισκεψη σε παιδοψυχολογο για συμβουλες.

Άνοιξέ το εσύ καλέ, που είσαι και πρωταγωνιστής Very Happy Δεν μπορώ να σκεφτώ και πώς θα ξεκινήσω scratch

ALEXANDRA STR.

ALEXANDRA STR.
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
κοριτσια βλεπω οτι το θεμα που ανοιξα με αφορμη τη συμπεριφορα της μανας στην εκκλησια εχει μεγαλη απηχηση!η αληθεια ειναι οτι δεν το περιμενα γιατι απλα πιστευα οτι η φραση "οπου δεν πιπτει λογος ...πιπτει ραβδος!!!"δεν εχει καμια σχεση με εμας,με τις μανουλες του 2011,με τις μανουλες που εχουν τη στοιχειωδη παιδεια να καταλαβουν οτι μια τετοια τακτικη μονο αρνητικα αποτελεσματα θα μπορουσε να επιφερει!!γνωμη μου να κοιταμε παντα μπροστα και οχι αυτα που ενδεχομενως καποιες απο μας εχουμε περασει σαν παιδια(εχουμε φαει ξυλο)να τα παιρναμε στα μωρα μας γιατι καθως ειμαστε γονεις εχουμε και "αυτο το δικαιωμα!"ΛΑΘΟΣ!!!!!!κανενα τετοιο δικαιωμα δεν εχουμε!!!!!
και πειτε μου ποιες απο σας χτυπωντας το παιδι τους (μιλαω σαν τακτικη και οχι μια στον πωπουδακι που πιο πολυ μοιαζει με χαδι παρα χτυπημα και πολυ σπανια!)ειδαν αποτελεσματα;;;
αν ειχατε εικονα της μανας μες στην εκκλησια θα βγαινατε απτα ρουχα σας(πιστευω)ακομα και αυτες που ειστε υπερ της παραπανω φρασης...το παιδι της(κατι σοβαρο που παρελειψα)ηταν κοντα στα τεσσερα-κατι που σημαινει οτι απο πολυ νωριτερα θα επρεπε να ειχε χτισει μια καλυτερη και αποτελεσματικοτερη επικοινωνια με το παιδι για να μην φτασει να οριεται μετα στην εκκλησια και να το πεταει σαν χελι στο πλατυσκαλο!!!
ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ!!!

Υ.Γ:Τατιανα μου καπου διαβασα οτι ειπες πως κακως ανοιχτηκε αυτο το θεμα...δεν συμφωνω καθολου μαζι σου γιατι οπως ειπε και μια κοπελα(δε θυμαμαι ποια)εδω δεν ειμαστε μονο για καλημερα και καληνυχτα,αλλα να ανταλλαζουμε αποψεις και γιατι οχι μεσα απο το διαλογο και την ανταλλαγη αυτη να γινομαστε και καλυτεροι ανθρωποι...

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
bonheur έγραψε:
litsakos έγραψε:
bonheur έγραψε:

Άνοιξέ το εσύ καλέ, που είσαι και πρωταγωνιστής Very Happy Δεν μπορώ να σκεφτώ και πώς θα ξεκινήσω scratch

bonheur , ανοιξαμε και σας περιμενουμε
http://forum.eimaimama.gr/t9094-topic#260133

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Πήγα να γράψω ότι καμιά κοπέλα δεν υποστήριξε το ξύλο σαν τρόπο διαπαιδαγώγησης αλλά με πρόλαβε η Βίβιαν , απλά αναφέρθηκε ότι κάποιες φορές χάνεται "κακώς "ο έλεγχος απο τους γονείς και γίνεται αυτό . Το θέμα είναι όπως είπαν πιο πάνω πως θα βοηθηθούν οι γονείς να μην γίνεται αυτό . Ναι οι σχολές γονέων κάνουν πολύ καλή δουλειά έχω κάνει σεμινάρια μια χρονιά και πραγματικά με βοήθησε αρχικά να κάνω αυτογνωσία και να αποκτήσω σωστή σχέση με το παιδί μου.
Επίσης γίνονται "ημερήσιες μερίδες " επάνω σε θέματα τέτοια απο διάφορους δήμους , εμάς ήδη ξεκινάει μια προσπάθεια από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Σταύρου .
Και κάτι τελευταίο επάνω σε αυτό που ανάφερες Έλενα δυστυχώς είναι αλήθεια ότι οτιδήποτε αναφέρεται σε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο αμέσως γίνεται επίθεση και πάντα απο τα ίδια άτομα ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία φορά και το λέω φιλικά

tatijana

tatijana
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Vivian έγραψε:Βρε κοριτσακια συγνωμη αλλα δεν νομιαζω οτι καμμια ειπε οτι η βια (πια βια δηλαδη) τελοσπαντων ειναι μεθοδος διαπαιδαγωγησης!

Αλλα κακα τα ψεμματα εξω απο τον χορο πολλα λεμε!

Τατιαννακι ουτε και εγω το περιμενα αυτο απο μενα ειλικρινα! Οταν του εδωσα μια φαπιτσα στον πωπο (δεν εβαλα καν δυναμη) αισθανθηκα χαλια αλλα καποια στιγμη ανθρωποι ειμαστε και αυτα δεν τα οριζουμε!

Θα μπορουσαμε να λεμε ψεμματα μεταξυ μας οτι καμμια δεν το εκανε ποτε αλλα θα είχε νόημα;

Η εχει νοημα οποια μας πει οτι το εκανε ή οτι ισως και να το κανει να την ΄΄λιθοβολούμε΄΄;; Νομιζω πως οχι!

Βιβιανακι μου ξερεις οτι εκανα πλακιτσα,το εγραψα κι ολας,δεν ηθελα να μου αιτιολογηθεις,προς Θεου,τι ειμαι εγω για να μου αιτιολογηθεις?Καλυτερη η χειροτερη???
Και γιατι να αιτιολογηθεις κι ολας...
Πολλες λεμε:"δεν βαραω το παιδι μου"..Ναι αλλα το αφηνουν ωωωωωρες μπροστα στην τιβι για να μην τις ενοχλουν...Κι αυτο επισης ποοοολυ ωραιο διαπαιδαγωγηση...

ALEXANDRA STR. έγραψε:κοριτσια βλεπω οτι το θεμα που ανοιξα με αφορμη τη συμπεριφορα της μανας στην εκκλησια εχει μεγαλη απηχηση!η αληθεια ειναι οτι δεν το περιμενα γιατι απλα πιστευα οτι η φραση "οπου δεν πιπτει λογος ...πιπτει ραβδος!!!"δεν εχει καμια σχεση με εμας,με τις μανουλες του 2011,με τις μανουλες που εχουν τη στοιχειωδη παιδεια να καταλαβουν οτι μια τετοια τακτικη μονο αρνητικα αποτελεσματα θα μπορουσε να επιφερει!!γνωμη μου να κοιταμε παντα μπροστα και οχι αυτα που ενδεχομενως καποιες απο μας εχουμε περασει σαν παιδια(εχουμε φαει ξυλο)να τα παιρναμε στα μωρα μας γιατι καθως ειμαστε γονεις εχουμε και "αυτο το δικαιωμα!"ΛΑΘΟΣ!!!!!!κανενα τετοιο δικαιωμα δεν εχουμε!!!!!
και πειτε μου ποιες απο σας χτυπωντας το παιδι τους (μιλαω σαν τακτικη και οχι μια στον πωπουδακι που πιο πολυ μοιαζει με χαδι παρα χτυπημα και πολυ σπανια!)ειδαν αποτελεσματα;;;
αν ειχατε εικονα της μανας μες στην εκκλησια θα βγαινατε απτα ρουχα σας(πιστευω)ακομα και αυτες που ειστε υπερ της παραπανω φρασης...το παιδι της(κατι σοβαρο που παρελειψα)ηταν κοντα στα τεσσερα-κατι που σημαινει οτι απο πολυ νωριτερα θα επρεπε να ειχε χτισει μια καλυτερη και αποτελεσματικοτερη επικοινωνια με το παιδι για να μην φτασει να οριεται μετα στην εκκλησια και να το πεταει σαν χελι στο πλατυσκαλο!!!
ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ!!!

Υ.Γ:Τατιανα μου καπου διαβασα οτι ειπες πως κακως ανοιχτηκε αυτο το θεμα...δεν συμφωνω καθολου μαζι σου γιατι οπως ειπε και μια κοπελα(δε θυμαμαι ποια)εδω δεν ειμαστε μονο για καλημερα και καληνυχτα,αλλα να ανταλλαζουμε αποψεις και γιατι οχι μεσα απο το διαλογο και την ανταλλαγη αυτη να γινομαστε και καλυτεροι ανθρωποι...

Ναι κοριτσι μου να μιλαμε δεν αντιλεγω,σαφως δεν ειμαστε για καλημερες και καληνυχτες,αλλα δε γουσταρω η αλλη να μου επιτιθεται για το πως θα διαπαιδαγωγω το δικο μου το παιδι...Στο τελος οοοολα θα φανουν κοριτσια,τωρα ειναι πολυ νωρις για να μιλησουμε...Οτι και να λεμε τωρα,σε μεγαλη ηλικια τα παιδια μας θα μπορουμε να πουμε οτι "διαπαιδαγωγησαμε σωστα και βγαλαμε καλα παιδια προς την κοινωνια..."
Εγω δε θα κατσω να ασχοληθω και να πω αν με βαραγε η μανα μου κι αν με εκανε πιτα στους δρομους και μου εβγαζε τσουλουφια απο το κεφαλι και ποσα δοντια μου εφυγαν απο το ξυλο και ποσες φορες εβαψα τους τοιχους μετα απο ενα χαστουκι...Το θεμα ειναι οτι στην κοινωνια βγηκαμε και καμαρωνει?
Τελος..

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
βανια έγραψε:.
Και κάτι τελευταίο επάνω σε αυτό που ανάφερες Έλενα δυστυχώς είναι αλήθεια ότι οτιδήποτε αναφέρεται σε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο αμέσως γίνεται επίθεση και πάντα απο τα ίδια άτομα ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία φορά και το λέω φιλικά

ελα πες ονοματα- και πες μας κ ποιο ειναι το 'διαφορετικο' συμφωνα με την δικη σου λογικη-
κανε το κομματι σου- καιρο ειχες να κανεις τον 'διαιτητη' με σκοπο την μπαχαλοποιηση.
αντε- μιλα.
κ μετα μην ξεχασεις να αρχισεις τα π.μ. για θαψιμο στις φιλεναδες σου.

ωχου -εχεις καταντησει κουραστικη δεν το καταλαβαινεις?
κανεανας δεν μαλωσε ,με κανενα οσο κ αν ετριβες τα χερια σου με προσμονη.
δεν σου κανε καμια την χαρη κ ειπες να 'βοηθησεις' ΚΑΙ ΠΑΛΙ την κατασταση.
Wink
το ιδιο φιλικα τα εγραψα οσο κ εσυ.

να μην ξεχνιωμαστε

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
βανια έγραψε:Πήγα να γράψω ότι καμιά κοπέλα δεν υποστήριξε το ξύλο σαν τρόπο διαπαιδαγώγησης αλλά με πρόλαβε η Βίβιαν , απλά αναφέρθηκε ότι κάποιες φορές χάνεται "κακώς "ο έλεγχος απο τους γονείς και γίνεται αυτό .
Το "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος" τι σήμαινε? Ήταν απλα επίδειξη καθαρεύουσας???

βανια έγραψε:
Η Ελενα, η οποία κι αυτη διαφωνησε με την μη συνηθισμένη άποψη που αναφερεις, ειναι μεσα σε αυτα τα ατομα?

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tatijana έγραψε:

Ναι κοριτσι μου να μιλαμε δεν αντιλεγω,σαφως δεν ειμαστε για καλημερες και καληνυχτες,αλλα δε γουσταρω η αλλη να μου επιτιθεται για το πως θα διαπαιδαγωγω το δικο μου το παιδι...

Τατιάνα, νομίζω πως το πήρες τελείως λάθος.

Καμία δεν έκανε προσωπική επίθεση και υποδείξεις σε καμία. Γνώμες ειπώθηκαν.

ksapphire

ksapphire
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Τατιανα μου και παλι προσκυνω! Εμενε βεβαια δεν μου εφυγε δοντι απο χαστουκι "το ξυλο βγηκε...σιγουρα απο τον παραδεισο;;" - Σελίδα 7 911307 αλλα αστερακια εχω δει απειρες φορες απο την μαμα μου!
Ανθρωποι ομως γιναμε, εγω προσωπικα δεν εχω βλαψει κανεναν , ψυχολογικα δεν εχω και ναι καμαρωνει για μενα και τον αδελφο μου.Και οσες φορες τις ειχαμε φαει, δικιο ειχε. Γιατι δεν μας εριχνε οταν ηθελε να παει για καφε, οταν ηθελε να δει κατι στην τηλεοραση η οταν μιλουσε στο τηλεφωνο. Αλλα οταν επρεπε να μας βαλει σε ταξη για κατι που καναμε λαθος στα ματια της και να μαθουμε κατι απο αυτο.
Και σε αυτο της βγαζω το καπελο γιατι εχω δει μαναδες να ριχνουν μπουφλες επειδη δεν τις αφηναν να διαβασουν το περιοδικο τους με την ησυχια τους. study

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 7 από 16]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 16  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις