Λοιπον, σχολιαζω αποσπασματα απο διαφορες απαντησεις:
Αν μου βρίσεις τη μάνα για παράδειγμα ή αν μου σκοτώσεις το παιδί μου, όχι απλά θα φας μπούφλες, αλλά θα σε στείλω εγώ εσένα 125μέτρα κάτω από τη γη, κι ας μπω φυλακή...
Αν μου βρισεις τη μανα, θα σου τη βρισω κι εγω. Αν μου σκοτωσεις το παιδι θα σου κοψω τα @@ και θα σε βαλω να τα φας, στην καλυτερη περιπτωση. Οι πιθανοτητες να τα κανει αυτα ενα παιδακι ειναι πολύ χαμηλές, υποθετω. Το "όπου δεν πιπτει λόγος, πιπτει ραβδος" πρωτον αναφερεται σε άτομα που εχουν το μυαλο κ τη συνειδηση να υπακουσουν σε νομους ή εντολες και που γνωριζουν το καλο με το κακο.
θέμα χαρακτήρα είναι να μάθεις στο παιδί σου να αντιδρά δίκαια και όχι επιβάλλοντας τον εαυτό το στους άλλους ε? Ο νόμος της ζούγκλας ας μείνει στην ζούγκλα
Ετσι ειναι, απο τη στιγμή που ειμαστε σε κοινωνίες "πολιτισμένες" υποτίθεται οτι το dog-eat-dog το αφηνουμε πίσω.
Το εσωτερικό αίσθημα δικαίου ΥΠΑΡΧΕΙ Νένα μου. Με αυτή και μόνο τη λογική εγώ τουλάχιστον θα χειροδικούσα.
Με έθιξες? Με πόνεσες? ΘΑ ΤΙΣ ΦΑΑΑΑΣ!!
Συμφωνω, εν μέρει, απλά νομίζω οτι αυτο το αίσθημα δικαιου, σε ωθει να τιμωρησεις τον άλλο με τον ιδιο τρόπο που σε εβλαψε, ή τουλάχιστον με τρόπο που προκαλέι ισάξια ζημιά. Πχ αν μου γρατζουνισεις το αυτοκίνητο, θα σου κάνω το ίδιο, δεν θα σου φυτεψω δυο σφαίρες..
Από τη μία να κάνεις το σταυρό σου και τις μετάνοιες σου και από την άλλη να σέρνεις/τραβολογάς/δέρνεις/βρίζεις/ντροπιάζεις/μαλώνεις το παιδί σου... Ωραία ε???
Ακριβώς, αυτη ντραπηκε για την εικονα που παρουσιασε το παιδι της ενω η ιδια παρουσιασε χειροτερη εικόνα..
Ένα παιδάκι θα "βουτήξει" κρυφά την καραμέλα, όταν του δοθεί η ευκαιρία, κι ας μην το έχει δει/ακούσει ποτέ στη ζωή του από κανέναν.
Ενα παιδακι θα παρει την καραμέλα επειδη ειναι περίεργο γι'αυτο που βλέπει. Μεχρι καποιο σημειο, δεν μπορει να καταλαβει, οσο κ να του εξηγουμε οτι δεν ειναι σωστο να παιρνει ξενα πράγματα. Απο μια ηλιία κ μετα το παιρνει γνωριζοντας οτι ειναι κακο, αλλά μη μπορώντας να νικησει τη φυσικη του επιθυμια να το πάρει. Πιο μεγαλα ατομα ξερουν οτι ειναι κακο, και δεν θα παρουν την καραμέλα, διοτι ελεγχουν τις επιθυμίες τους. Το να παρασυρθει απο το παθος και να κλέψει την καραμέλα ενας μεγαλος, ειναι κατανοητο μεν, αλλά εξακολουθεί να ειναι λάθος.
Και έτσι όπως πραγματικά ΕΙΝΑΙ ο χαρακτήρας ενός παιδιού, έτσι θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε, κι όχι να κρυβόμαστε πίσω από ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ του τύπου "είναι παιδί".
Δε νομιζω οτι ειπωθηκε να δικαιολογουμε οποιαδηποτε συμπεριφορα με το "ειναι παιδι" - απλά να εχουμε κ στο πίσω μέρος του μυαλού μας οτι δεν υπάρχει η λογική που εχουμε εμεις. Αυτο πρεπει να τους το μάθουμε.
...Γιαυτό δε μου αρέσει όταν κάποιος είναι απόλυτος....
....
...είναι απόλυτα δικαιολογημένες...
Πρέπει να είμαι πολύ καλή μανούλα γιατί τώρα που γύρισα σπίτι διαπίστωσα πως το πάτωμα κολλάει...
Πότε σφουγγάρισα τελευταία φορά??
Το θεμα μας ειναι η εικονα που εχω για προφιλ τωρα???
Δεν νομίζω πως πάνω στο θυμό/ντροπή/απογοήτευση/κούραση σου κάθεσαι να "θεωρήσεις". Απλά πράττεις.
Συγγνωμη, αλλά θα πρεπει να μαθεις να το κανεις. Το να σου ξεφυγει 1-2-3 φορες ειναι οκ, ανθρωπος εισαι, το χανεις. Το να σου "ξεφευγει" συνεχεια επειδη δεν μπορεις να κοντρολλαρεις τα νευρα σου και δεν μπορεις να κατσεις να θεωρησεις, ειναι χούι.
Αν φτάσω τον άντρα μου στο σημείο να μου χώσει μπούφλα τότε ναι, μάλλον θα μου άξιζε.
Επειδη εχεις πει οτι σε εχει δειρει και καποιος πρωην, πιστευεις οτι σου αξιζε τοτε?
Καταλαβαινω τι λές, κι εγω σκέφτομαι οτι αν ερθει ο αντρας μου σε σημειο να απλώσει χερι πάνω μου, σημαινει οτι εχω κανει κάτι πολύ κακο, απλά επειδη ειναι πολύ πράος άνθρωπος γενικά. Αλλά οχι οτι θα μου άξιζε, ή οτι όποιος και να σηκώσει χερι πάνω μου, καλα κάνει γιατι τα θελει κι εμενα ο απαυτός μου.
Την άποψή σου καλό θα ήταν να την κρατήσεις για τον εαυτό σου και να μην ασχολείσαι με τα παιδιά των άλλων.
Λαθος, διοτι στο φορουμ ειμαστε για να λέμε αποψεις. Αλλιώς τι θα κανουμε αγαπηρη Τζιζ? Θα λέμε μονο καλημερα και καλησπέρα, και τι φαγητο φτιάξαμε σήμερα?
Θα ήταν πολύ ωραίο να μπορούσες να αναλύσεις την άποψή σου για το παιδί της Βάνιας.... Όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει...
Χωρις καμια διαθεση ειρωνίας, κι εσυ απαντουσες σε ποστς μαμαδων πολύ πριν γινεις μαμα. Σου ειπε καμια να μη μιλάς επειδη δεν εισαι εντος χορου??? Και πόσο δικαιο θα το εβρισκες αυτο αν ειχε συμβει?
ακόμη και αν ξεφύγω θα αναγνωρίσω το λάθος μου γιατί θα ξέρω πως θα είναι λάθος. Δε θα προσπαθήσω να το ωραιοποιήσω λέγοντας πως δε γινόταν αλλιώς. Πάντα γίνεται αλλιώς.
Συμφωνω, νομιζω πω αυτο λμε τόση ωρα.
Τατιάνα μου, μίλησα για έναν μπακλαβά παραπάνω, αλλά καμία δεν τον έφαγε. Όλες στάθηκαν εκεί που ήθελαν...
Το νόημα το προσπέρασαν και πιάστηκαν από τις λέξεις..
Το νόημα ηταν ο μπακλαβας δηλαδη? Ή η άποψη που γραφτηκε? Γιατι κι εγω εκει εστίασα (στην άποψη)...
τα παιδια που κ που θελουν να φανε κ καμια ξυλια στο κωλο.
Τα παιδια δεν θελουν. Εσυ θες να δωσεις μερικες ξυλιες (οχι εσυ προσωπικά, καταλαβες). Ειναι δηλαδη θεμα ξεσπασματος του γονιου, οχι συνετισης του μικρου.
Εαν σε οποιοδηποτε σημειο προσεβαλλα ή ειρωνευτηκα καποιον, δεν ηταν αυτος ο σκοπός μου, το λέω για να ειμαι καλυμμενη.