Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
672 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 672 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 6 από 16]

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:
Το ύφος μου έχει ξεκινήσει να είναι αυτό που είναι όταν αντελήφθη ότι κάποιο "κακό πηγαδάκι" έχει δημιουργηθεί πάλι...
Εγώ εξαρχής δήλωσα ότι Δε συμφωνώ με τη βία. Εσείς ξεκινήσατε τις ειρωνείες....

Θα ήθελα να μου υποδείξεις σε ποιο ακριβώς σημείο σε ειρωνεύτηκα.

Την άποψή σου καλό θα ήταν να την κρατήσεις για τον εαυτό σου και να μην ασχολείσαι με τα παιδιά των άλλων.

Δεν ασχολούμαι με κανενός τα παιδιά. Η Βάνια είπε την εμπειρία της και της έκανα δύο ερωτήσεις. Ούτε την ειρωνεύτηκα ούτε την κατέκρινα για κάτι. Νομίζω πως κάναμε όλες συζήτηση εδώ μέσα.

Όταν με το καλό βρεθείς στη δύσκολη θέση όποια κι αν είναι αυτή, σου εύχομαι να καταφέρεις να κάνεις πράξη τα λόγια σου.
Γιατί κι εγώ δε σου κρύβω πως έχω πέσει αρκετές φορές στη λούμπα...
"Α εγώ δεν θα το κάνω αυτό!" και να που όλα τα έχω κάνει. Κι όταν το συνειδητοποιώ, λέω, τελικά δίκιο είχε η τάδε...

Θα ήταν πολύ ωραίο να μπορούσες να αναλύσεις την άποψή σου για το παιδί της Βάνιας.... Όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει...

Αν κατάλαβες ότι θα ανέλυα την άποψή μου για το παιδί της Βάνιας κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Όπως επίσης δε θα ειρωνευόμουν και δε θα προσέβαλλα κάποιον του οποίου τα λεγόμενα δεν έχω καταλάβει. Θα φρόντιζα πρώτα να διευκρινίσω τι εννοεί και μετά θα έλεγα την άποψή μου, και αυτό πάλι με όμορφο τρόπο.

Αλλά στο σπίτι και στο μυαλό του άλλου φίλη μου δε μπορείς να μπεις.
Γιαυτό σου λέω, κράτα τις απόψεις σου, πριν αρχίσεις να τσακώνεσαι εδώ μέσα προσβάλλοντας -ίσως άθελά σου- άλλες γυναίκες για τη "μεθοδο διαπαιδαγώγησης" που χρησιμοποιούν...
ΑΝ γίνομαι κατανοητή....
Κουμάντο καθένας, σπιτάκι του και στην οικογένειά του.

Πραγματικά τα λόγια σου με έχουν προσβάλλει πολύ. Δεν έχω τσακωθεί με καμία εδώ μέσα ούτε σκοπεύω να το κάνω. Ούτε υποδείξεις σκοπεύω να κάνω, όπως και δεν έκανα μέχρι στιγμής. Σέβομαι την άποψη του άλλου και δεν προσπαθώ να τον προσβάλλω για αυτή, ούτε να του την αλλάξω. Εκθέτω απλά τα επιχειρήματά μου. Αν δε σου αρέσουν, λυπάμαι. Μη με προσβάλλεις όμως και μη προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις λέγοντας πως ανακατεύομαι στις ξένες οικογένειες. Αυτό αν μη τι άλλο είναι άδικο. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θέλεις να με κατηγορήσεις για κάτι, διάβασε καλύτερα αυτά που έχω γράψει.

Lilliput

Lilliput
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Καλησπέρα! Δεν έχω διαβάσει κανένα ποστ εκτός το αρχικό.
Δεν ξέρω αν είναι σωστό που γράφω εδώ μιας και δεν είμαι μαμά.Δεν έχω φάει ποτέ ξύλο στη ζωή μου,ούτε καν χαστούκι,με τους γονείς μου κάναμε άπειρες συζητήσεις κάθε φορά που δεν έκανα κάτι σωστό.
Ήμουν πάρα πολύ ήσυχο παιδί και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι αταξίες που έχω κάνει.
Μου είχαν μάθει να μην χτυπάω τα άλλα παιδάκια στο σχολείο και αν κάποιος με πείραζε να τους το λέω αμέσως.Αλλά πραγματικά κορίτσια το ξύλο που έχω φάει στα σχολικά μου χρόνια από τα άλλα παιδιά είναι απίστευτο!Κι εγώ πάντα να το υπομένω όλο αυτό.

Διάβασα ένα άρθρο που εκφράζει και την δική μου άποψη για το συγκεκριμένο θέμα και είναι αυτό

http://ariadni144.wordpress.com/2010/06/17/to-ksilo-sti-diapaidagogisi-tou-paidiou/

<<Η σωματική τιμωρία του παιδιού του διδάσκει μια σειρά από μαθήματα. Μερικά από αυτά είναι:
o Αυτός που είναι πιο δυνατός – επιβάλλεται
o Η βία φέρνει λύσεις
o Είναι δικαίωμα μου να χρησιμοποιώ το ξύλο
o Ο θυμός μου θα εκφράζεται με επιθετικότητα

Το παιδί μαθαίνει να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του, από τη μόνη σταθερή πηγή πληροφόρησης που έχει στη διάθεση του: Τους γονείς του.
>>

<<Το παραπάνω άρθρο δεν έχει σκοπό να φορτώσει ενοχές τους γονείς. Έχει ως σκοπό να βάλει ακόμα ένα μικρό λιθαράκι στην επί χρόνια δομημένη αντίληψη ότι το «ξύλο βγήκε από τον παράδεισο». Η παραπάνω ρήση μόνο συμβολικά μπορεί να εξηγηθεί και όχι επί της ουσίας. Τα παραδείγματα γενεών ολόκληρων που μεγάλωσαν με τη βία στη ζωή τους φαίνονται σήμερα, πιο εμφανή από ποτέ.
Το παραπάνω άρθρο έχει σκοπό να ενημερώσει, να γνωστοποιήσει, να ενθαρρύνει τους γονείς να ψάξουν νέους θετικούς και παραγωγικούς τρόπους για το μεγάλωμα των παιδιών τους.
>>

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Δεν υπάρχει λόγος να ανεβαίνουν οι τόνοι σε ένα τέτοιο θέμα . Ανάφερα το περιστατικό με το σπόρο μου για να δείξω ότι ναι μπορείς να βγεις εκτός ορίων ακόμα και ένας ενήλικας πόσο ένα παιδάκι. Με την κίνηση αυτή που έκανα δεν μπορεί κανείς να βγάλει συμπέρασμα αν είναι καλή η κακή μαμά ΄, προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη .
Έλενα ναι πιστεύω ότι δεν είχες κανένα λόγο να με προσβάλλεις προς Θεού αν δεν ήθελα ερωτήσεις δεν το ανάφερα όπως κάνουν αρκετές , και σε καταλαβαίνω είναι αυτό που είπες αρχικά ότι δεν είμαι μανούλα ακόμα αλλά θα σας πω την γνώμη μου , αυτή ίσως να είναι η διαφορά , όταν με το καλό αποκτήσεις παιδάκια θα δεις πόσο διαφορετικά είναι η θεωρία από την πράξη , και σαφώς δεν εννοώ ότι είναι απόλυτο ότι θα χτυπήσεις το παιδί σου και θα του φωνάζεις , είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα και νοοτροπίας .Εγώ σαν μαμά είμαι αυστηρή αλλά και με πολλή υπομονή και ψυχραιμία αν έχεις διαβάσει τα κατορθώματα του Σταύρου θα καταλάβεις τι εννοώ ,ίσως άλλη μαμά να το πέρναγε στα χαλαρά εγώ όμως έψαξα διάβασα ενημερώθηκα και ακόμα το κάνω .
Αυτά προσπαθεί να πει και η Αγγελική δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο .

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Τζιζ αντιλαμβανεσαι αυτους που διαφωνουν με την αποψη σου ως πηγαδακι?
Ελεγες πιο πανω οτι "τσιγκλας" την κουβεντα με σκοπο να συνεχιστει κ να γραφτουν διαφορες αποψεις. Και "τσιγκλωντας" ελεγες κ την δικη σου.Με την οποια -τι να κανουμε τωρα- διαφωνουν οι περισσοτερες. Κ καμια δεν εκρινε προσωπικα καποια αλλη ετσι?
Λοιπον? Πού ειναι το προβλημα?
Ασε που υποτιμας τον συνομιλητη σου οταν τον χαρακτηριζεις ως "πηγαδακι".

(για την Ελενα πεφτεις πολυ εξω.Αλλα πολυ.Πιο εξω δεν παει δλδ)

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Λίτσα, ευχαριστώ. Είναι θετικό που τουλάχιστον δεν θεωρείτε όλες ότι ήθελα να παρέμβω στην οικογένεια και στον τρόπο διαπαιδαγώγησης κάποιας κοπέλας εδώ μέσα.

Βάνια, ό,τι και να σου πω θα είναι υποθετικό μιας και όπως είπα και πολύ σωστά αναφέρεις δεν έχω παιδιά ακόμα. Επειδή όμως ο σκοπός μου είναι να αποκτήσω κάποια στιγμή (αν θέλει ο Θεός σύντομα) έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα της διαπαιδαγώγησης, έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία, έχω παρακολουθήσει πολλές διαλλέξεις ειδικών και γενικά το έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα αυτό. Και θέλω να πιστεύω πως όλα αυτά δεν τα έκανα έτσι, απλά για να τα κάνω. Τα έκανα γιατί θέλω να τα εφαρμόσω. Και ελπίζω να το κάνω. Δεν μπορώ να ξέρω ούτε να εγγυηθώ ότι όλα όσα έμαθα θα τα εφαρμόσω ή ότι δε θα ξεφύγω κάποια φορά. Ξέρω όμως πως ακόμη και αν ξεφύγω θα αναγνωρίσω το λάθος μου γιατί θα ξέρω πως θα είναι λάθος. Δε θα προσπαθήσω να το ωραιοποιήσω λέγοντας πως δε γινόταν αλλιώς. Πάντα γίνεται αλλιώς.

Δε θα πω όμως τίποτα άλλο σε αυτό το θέμα γιατί πραγματικά έχω προσβληθεί και στενοχωρηθεί πολύ. Και δεν θέλω να παρερμηνεύονται τα λεγόμενά μου και να κατηγορούμαι ότι κατακρίνω και ανακατεύομαι στις ξένες οικογένειες.

tatijana

tatijana
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ηρεμια ρε κοριτσαααααααα..

Το πως μεγαλωνουμε και διαπαιδαγωγουμε τα παιδια μας καμια και κανεις δε θα μας υποδειξει....
Ολο αυτο θα φανει μετα απο χρονια,στο τι παιδια θα βγαλουμε στην κοινωνια...

ksapphire

ksapphire
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
βρε συ tatijana, μες στο μυαλο μου εισαι παντα? Very Happy

tatijana

tatijana
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ksapphire έγραψε:βρε συ tatijana, μες στο μυαλο μου εισαι παντα? Very Happy

Γεια σου ρε Καναδιωτισσα....Τι καιρο εχτε κατα κει???

ksapphire

ksapphire
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
χα χα , στον καναδα γεννηθηκα και μεγαλωσα! τωρα ειμαι φλωρινα με το στρατιωτικο ανδρα μου. Παλι στα κρυα βεβαια Laughing

tatijana

tatijana
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ksapphire έγραψε:χα χα , στον καναδα γεννηθηκα και μεγαλωσα! τωρα ειμαι φλωρινα με το στρατιωτικο ανδρα μου. Παλι στα κρυα βεβαια Laughing

Shocked [ξανα απο την αρχη λεπον]

Γεια σου ρε Φλωρινιωτισσα...Τι κανεις?Τι καιρο εχετε κατα κει? Razz

ksapphire

ksapphire
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
τρελο κρυο εξω λεμε... affraid

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
litsakos έγραψε:Τζιζ αντιλαμβανεσαι αυτους που διαφωνουν με την αποψη σου ως πηγαδακι?
...

Δεν είπα τίποτα για την Έλενα (για το χαρακτήρα της εννοώ) ρε κορίτσια. Και σε πολλά ποστς και θέματα έχω "ταυτιστεί" μαζί της.
Ούτε και για τις υπόλοιπες.
Ούτε και για τις απόψεις που έχουν.
Με τον όρο πηγαδάκι δεν εννοώ αυτό που γράφεις Λίτσα. Απλά διέκρινα μια κάποια επιθετικότητα, και ειρωνεία (όχι από την Έλενα, στην αρχή τουλάχιστον) γιατί καλώς ή κακώς, εξέφρασα την αντίθετη άποψη (άσχετα με το αν τη συμμερίζομαι η όχι)

Κι ύστερα ρε Λίτσα, στα τόσα ποστς, στα τόσα θέματα που έχουμε γράψει όλες μας, αυτό έχεις καταλάβει για μένα? Ότι βάζω στη μπούκα αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη?
ΕΓΩ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΜΕΝΩ και σας λέω να μην είστε απόλυτες σε αυτά που λέτε...

elena25 έγραψε:Λίτσα, ευχαριστώ. Είναι θετικό που τουλάχιστον δεν θεωρείτε όλες ότι ήθελα να παρέμβω στην οικογένεια και στον τρόπο διαπαιδαγώγησης κάποιας κοπέλας εδώ μέσα.

Βάνια, ό,τι και να σου πω θα είναι υποθετικό μιας και όπως είπα και πολύ σωστά αναφέρεις δεν έχω παιδιά ακόμα. Επειδή όμως ο σκοπός μου είναι να αποκτήσω κάποια στιγμή (αν θέλει ο Θεός σύντομα) έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα της διαπαιδαγώγησης, έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία, έχω παρακολουθήσει πολλές διαλλέξεις ειδικών και γενικά το έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα αυτό. Και θέλω να πιστεύω πως όλα αυτά δεν τα έκανα έτσι, απλά για να τα κάνω. Τα έκανα γιατί θέλω να τα εφαρμόσω. Και ελπίζω να το κάνω. Δεν μπορώ να ξέρω ούτε να εγγυηθώ ότι όλα όσα έμαθα θα τα εφαρμόσω ή ότι δε θα ξεφύγω κάποια φορά. Ξέρω όμως πως ακόμη και αν ξεφύγω θα αναγνωρίσω το λάθος μου γιατί θα ξέρω πως θα είναι λάθος. Δε θα προσπαθήσω να το ωραιοποιήσω λέγοντας πως δε γινόταν αλλιώς. Πάντα γίνεται αλλιώς.

Δε θα πω όμως τίποτα άλλο σε αυτό το θέμα γιατί πραγματικά έχω προσβληθεί και στενοχωρηθεί πολύ. Και δεν θέλω να παρερμηνεύονται τα λεγόμενά μου και να κατηγορούμαι ότι κατακρίνω και ανακατεύομαι στις ξένες οικογένειες.

Έλενα αυτό που λες με τα βιβλία κτλ κτλ, όλες το έχουμε κάνει. Όλες θέλουμε να φέρουμε στην κοινωνία σωστούς πολίτες και πάνω από όλα σωστούς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Κι όσο για τις προσβολές τις οποίες λες ότι δέχτηκες, εσύ αναλογίστηκες αν πρόσβαλες καμία?
Εγώ που έφαγα ξύλο δηλαδή στα μικράτα μου, τι είμαι ρε παιδιά, κάνα ρεμάλι?
Καμιά ακαμάτρα? Ή μήπως αν δείρω ή φωνάξω στο παιδί μου, θα γίνει εκείνο ρεμάλι? Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Αλλά βλέπεις εγώ δεν προσβλύνομαι...
Γιατί 1) ή δε σκαμπάζω αφού έχω ψυχολογικά προβλήματα που με έδειραν οι γονείς μου ή 2) είμαι ρεμάλι και τα ρεμάλια δε σκαμπάζουν...

tatijana έγραψε:Ηρεμια ρε κοριτσαααααααα..

Το πως μεγαλωνουμε και διαπαιδαγωγουμε τα παιδια μας καμια και κανεις δε θα μας υποδειξει....

Τατιάνα μου, μίλησα για έναν μπακλαβά παραπάνω, αλλά καμία δεν τον έφαγε. Όλες στάθηκαν εκεί που ήθελαν...
Το νόημα το προσπέρασαν και πιάστηκαν από τις λέξεις....
Σε ευχαριστώ που είσαι η ευχάριστη νότα σε αυτό το φόρουμ (ακόμα κι όταν κρανιώνεσαι...)

Δεν είχα πρόθεση ούτε να τσακωθώ ούτε να προσβάλλω καμία, και ζητώ συγνώμη αν έτσι το εξέλαβαν μερικές.
Ελπίζω (για τελευταία φορά το λέω) να έγινα κατανοητή.

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:
litsakos έγραψε:Τζιζ αντιλαμβανεσαι αυτους που διαφωνουν με την αποψη σου ως πηγαδακι?
...

Δεν είπα τίποτα για την Έλενα (για το χαρακτήρα της εννοώ) ρε κορίτσια. Και σε πολλά ποστς και θέματα έχω "ταυτιστεί" μαζί της.
Ούτε και για τις υπόλοιπες.
Ούτε και για τις απόψεις που έχουν.
Με τον όρο πηγαδάκι δεν εννοώ αυτό που γράφεις Λίτσα. Απλά διέκρινα μια κάποια επιθετικότητα, και ειρωνεία (όχι από την Έλενα, στην αρχή τουλάχιστον) γιατί καλώς ή κακώς, εξέφρασα την αντίθετη άποψη (άσχετα με το αν τη συμμερίζομαι η όχι)

Κι ύστερα ρε Λίτσα, στα τόσα ποστς, στα τόσα θέματα που έχουμε γράψει όλες μας, αυτό έχεις καταλάβει για μένα? Ότι βάζω στη μπούκα αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη?
ΕΓΩ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΜΕΝΩ και σας λέω να μην είστε απόλυτες σε αυτά που λέτε...

elena25 έγραψε:Λίτσα, ευχαριστώ. Είναι θετικό που τουλάχιστον δεν θεωρείτε όλες ότι ήθελα να παρέμβω στην οικογένεια και στον τρόπο διαπαιδαγώγησης κάποιας κοπέλας εδώ μέσα.

Έλενα αυτό που λες με τα βιβλία κτλ κτλ, όλες το έχουμε κάνει. Όλες θέλουμε να φέρουμε στην κοινωνία σωστούς πολίτες και πάνω από όλα σωστούς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Κι όσο για τις προσβολές τις οποίες λες ότι δέχτηκες, εσύ αναλογίστηκες αν πρόσβαλες καμία?
Εγώ που έφαγα ξύλο δηλαδή στα μικράτα μου, τι είμαι ρε παιδιά, κάνα ρεμάλι?
Καμιά ακαμάτρα? Ή μήπως αν δείρω ή φωνάξω στο παιδί μου, θα γίνει εκείνο ρεμάλι? Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Αλλά βλέπεις εγώ δεν προσβλύνομαι...
Γιατί 1) ή δε σκαμπάζω αφού έχω ψυχολογικά προβλήματα που με έδειραν οι γονείς μου ή 2) είμαι ρεμάλι και τα ρεμάλια δε σκαμπάζουν...

tatijana έγραψε:Ηρεμια ρε κοριτσαααααααα..

Τατιάνα μου, μίλησα για έναν μπακλαβά παραπάνω, αλλά καμία δεν τον έφαγε. Όλες στάθηκαν εκεί που ήθελαν...
Το νόημα το προσπέρασαν και πιάστηκαν από τις λέξεις....
Σε ευχαριστώ που είσαι η ευχάριστη νότα σε αυτό το φόρουμ (ακόμα κι όταν κρανιώνεσαι...)

Δεν είχα πρόθεση ούτε να τσακωθώ ούτε να προσβάλλω καμία, και ζητώ συγνώμη αν έτσι το εξέλαβαν μερικές.
Ελπίζω (για τελευταία φορά το λέω) να έγινα κατανοητή.

Θα σου πω ειλικρινα τι εχω καταλαβει,δεν εχω καταλαβει πώς σκεφτεσαι τζιζ.Δεν καταλαβαινω ποτε εννοεις αυτο που λες κ ποτε οχι,αμφιταλαντευεσαι συχνα,σαν να μην παιρνεις θεση σε νιωθω.
Το μονο που υποθετω αυτη την στιγμη για σενα σε σχεση με αυτο το θεμα εδω ειναι οτι δεν το εχεις λυσει μεσα σου. Ετσι "σε νιωθω" απο αυτα που διαβαζω κ εδω κ γενικα.

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Είναι αργά και αρχίζω και ρετάρω ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το λόγο που γίνεται αυτό συνέχεια ;"πρόσβαλες -έθιξε - πείραξες και τόσα ακόμα .
Κορίτσια θα το πω ακόμα μια φορά δεν μπορούν όλες οι απόψεις να είναι οι ίδιες , ούτε τις ίδιες εμπειρίες έχουμε ούτε το ίδιο χαρακτήρα , δεν χρειάζεται κάθε φορά να προσπαθήσει κάποιο άτομο ότι δεν είναι ελέφαντας . Στη συγκεκριμένη περίπτωση κάποιες συμφωνούν με την άποψη της Αγγελικής κάποιες με της Έλενας κάποιες έχουν κάποια άλλη . Ας σεβαστούμε την διαφορετικότητα και ας δείξουμε ωριμότητα δεν μπορεί να ξέρει η μία πως σκέφτεται η άλλη και στην τελικά ας καταθέτουμε τις απόψεις μας χωρίς να αναλωνόμαστε σε τέτοιες καταστάσεις .

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
[quote="Tziz"]
Απλά διέκρινα μια κάποια επιθετικότητα, και ειρωνεία (όχι από την Έλενα, στην αρχή τουλάχιστον)

Πραγματικά θέλω να μου υποδείξεις πού ακριβώς σε ειρωνεύτικα και τι από αυτά που είπα θα μπορούσαν να εκλειφθούν ως προσβλητικά. Σε παρακαλώ κάντο αυτό.

Θα το ξαναπώ, δείξε μου σε παρακαλώ σε ποιο σημείο πρόσβαλα κάποια κοπέλα.

quote]

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Στο συγκεκριμένο θέμα Λίτσα μου, μάλλον καλά έχεις καταλάβει...

1)Θα επαναλάβω λοιπόν τα εξής:
Το ξύλο καλό είναι να αποφεύγεται (και η τιμωρία)

2)Μπορώ να δικαιολογήσω τις γυναίκες που ρίχνουν πού και πού καμιά ξυλιά...

3)Αυτές/αυτοί που το έχουν σύστημα να ρίχνουν ξύλο ή να τιμωρούν τα παιδιά με τον οποιονδήποτε τρόπο, και κυρίως για "ψύλλου πήδημα" είναι οι ίδιοι τους για μπούφλες....

4)Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως ένα χαστούκι ή μια ξυλιά στα μπούτια, μπορεί να δημιουργήσει ψυχολογικά τραύματα, σε αντίθεση με μία "βαρβάτη" τιμωρία του τύπου της 5ήμερης που προανέφερα, η οποία μπορεί να δημιουργήσει ΑΠΩΘΗΜΈΝΑ, αίσθηση πικρίας και απογοήτευσης, απομάκρυνσης (δε βρίσκω άλλη λέξη τώρα νυστάζω) από τα υπόλοιπα παιδιά/συμμαθητές και κατά συνέπεια από τους ίδιους τους γονείς. Δημιουργεί επίσης αισθήματα ζήλειας, πείσμα, άρνηση κτλ κτλ...
Κι έλα και πες μου εσύ, ότι αν κάτσεις να συζητήσεις με το παιδί σου μετά, ότι περιμένεις να σε καταλάβει... Θα στο κρατάει μανιάτικο μέχρι να πεθάνει...

Αυτά. Ρε κορίτσια νυστάζω...
Δεν ήθελα να προσβάλω ούτε να τσακωθώ. Αλήθεια.
Ζητάω ξανά συγνώμη, γιατί δε μπορώ να κοιμηθώ. Ο άντρας μου ροχαλίζει ήδη...
Τα λέμε αύριο...

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
καλημερα

υπαρχουν μελετες με συγκεκριμένα πορίσματα οσον αφορα ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ - Τζιζ ενταξει καταλαβαμε πως το βλέπεις-
αλλα μάλλον το βλεπεις λαθος (γνωμη μου)

kanty

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
καλημερα κοριτσια... θελω και εγω να αναφερθω σ αυτο το θεμα. Εγω σαν παιδακι εχω φαει ξυλο και απο τους δυο γονεις απο τον πατερα μου λιγοτερο αλλα οταν με χτυπαγε θα ητανε πολυ ασχημα μεχρι και αντικειμενα μπυ εχει πεταξει και στον τοιχο με εχει χτυπησει και ημουν και μεγαλη κοπελα γυρω στα 19. Εγω δεν θελω να χτυπαω τα παιδια μου γιατι δεν θελω να εχουν τετοιες μνημες απο τη μαμα τους οπως εχω τωρα εγω. Δεν λεω.... καποιες φορες μ εχουν φερει στα ορια μου και εχω δωσει και καμια στον πωπο και κανα δυο φορες που δεν με ακουγαν και τρεχανε σε ολο το σπιτι γελωντας για να μην κανουν αυτο που τπυς λεω τις εχω βουτηξει απο το μαλλι στην προσπαθεια μου να τις πιασω. Συνηθως τις κραταω απο τα χερια και τους μιλαω κοιταζοντας στα ματια. Εχω και τη μεθοδο 1 2 3 που με το 3 αν δεν κανουν αυτο που τους λεω τους στερω κατι... μια μερα που ηθελα να παω στην εκκλησια τους εξηγησα απο το σπιτι πως πρεπει να συμπεριφερθουν και συμφωνησαν να κατσουν καλα γιατι ηθελαν να ερθουν μαζι μου πηγαμε λοιπον και μετα απο κανα τεταρτο αρχησαν να μιλανε δυνατα και να πειραζει η μια την αλλη τις προειδοποιησα ηρεμα οτι την επομενη φορα που θα συμπεριφερθουν ετσι θα φυγουμε μετα απο κανα πενταλεπτο αρχησαν παλι.... τοτε εγω τις πηρα ηρεμα και πηγαμε σπιτι στο δρομο ου λεγανε να γυρισουμε πισω και οτι θα κατσουν φρονημα αλλα ενοειται πως δεν γυρισα

bonheur

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
kanty έγραψε:καλημερα κοριτσια... θελω και εγω να αναφερθω σ αυτο το θεμα. Εγω σαν παιδακι εχω φαει ξυλο και απο τους δυο γονεις απο τον πατερα μου λιγοτερο αλλα οταν με χτυπαγε θα ητανε πολυ ασχημα μεχρι και αντικειμενα μπυ εχει πεταξει και στον τοιχο με εχει χτυπησει και ημουν και μεγαλη κοπελα γυρω στα 19. Εγω δεν θελω να χτυπαω τα παιδια μου γιατι δεν θελω να εχουν τετοιες μνημες απο τη μαμα τους οπως εχω τωρα εγω. Δεν λεω.... καποιες φορες μ εχουν φερει στα ορια μου και εχω δωσει και καμια στον πωπο και κανα δυο φορες που δεν με ακουγαν και τρεχανε σε ολο το σπιτι γελωντας για να μην κανουν αυτο που τπυς λεω τις εχω βουτηξει απο το μαλλι στην προσπαθεια μου να τις πιασω. Συνηθως τις κραταω απο τα χερια και τους μιλαω κοιταζοντας στα ματια. Εχω και τη μεθοδο 1 2 3 που με το 3 αν δεν κανουν αυτο που τους λεω τους στερω κατι... μια μερα που ηθελα να παω στην εκκλησια τους εξηγησα απο το σπιτι πως πρεπει να συμπεριφερθουν και συμφωνησαν να κατσουν καλα γιατι ηθελαν να ερθουν μαζι μου πηγαμε λοιπον και μετα απο κανα τεταρτο αρχησαν να μιλανε δυνατα και να πειραζει η μια την αλλη τις προειδοποιησα ηρεμα οτι την επομενη φορα που θα συμπεριφερθουν ετσι θα φυγουμε μετα απο κανα πενταλεπτο αρχησαν παλι.... τοτε εγω τις πηρα ηρεμα και πηγαμε σπιτι στο δρομο ου λεγανε να γυρισουμε πισω και οτι θα κατσουν φρονημα αλλα ενοειται πως δεν γυρισα
Πολύ σημαντικό αυτό που λες! Μερικές φορές τους έχω πει κι εγώ τη βλακεία "αν συνεχίσετε, δεν θα πάμε βόλτα" και μου λέει ο άντρας μου χαμηλόφωνα "αφού δεν θα το τηρήσουμε, βρες άλλη απειλή". Τώρα απειλώ με πράγματα που πραγματοποιούνται. Τους έχω πάρει και από επίσκεψη, φύγαμε στο τέταρτο μιλάμε! Είχαν λυσσάξει μαζί με τα παιδάκια της οικοδέσποινας, τους προειδοποίησα δύο φορές και φύγαμε. Η κοπέλα με κοιτούσε με ανοιχτό στόμα! Ο άντρας της το καταευχαριστήθηκε όμως Laughing , και έλεγε συνέχεια "μπράβο ρε παιδιά, έτσι πρέπει" Laughing

Έχει επεξεργασθεί από τον/την bonheur στις Τετ Νοε 23, 2011 1:57 am, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : Διόρθωση "φατσούλας")

manoula_24xr

manoula_24xr
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Κι γω θα σχολιασω το αρχικο ποστ,γτ δν διαβασα εκτος απο την τελευταια σελιδα.
Πιστευω οτι ολες οι μητερες εχουν ορια κι λογικο καμια φορα να ξεφυγουν.Απλα πιστευω οτι αλλιως θα το παρει το παιδι το να του δωσεις μια στα ποδια η εστω κ χαστουκι κι αλλιως το να το πεταξεις οπως η συγκεκριμενη εκανε κ γενικως τετοιες ακραιες αντιδρασεις.Δλδ θελω να πω οτι δεχομαι οτι βγαινεις απο τ ρουχα σου,αλλα μπορεις να συγκρατηθεις,δλδ αν τ πετουσε κ αυτο σηκωνοταν κ εφευγε κι το πατουσε κανα αμαξι??Τσιμπα το,ριξτου μια στα ποδια κι οτι αλλο θες τιμωρια κτλ οταν πατε σπιτι.
Τωρα οσον αφορα ξυλο αναμεσα σε ζευγαρια δν μπορεις να ξερεις τι εχει συμβει αν κι πολλοι αντρες πρωτον δν ελεγχουν τα νευρα τους κι 2ρον θελουν να κανουν κ λιγο επιδειξη εγω ειμαι ο αντρας κι φατην.Αλλα κι παλι,αν δν ξερεις τι γινεται δν μπορεις να κρινεις,μπορει η χτυπημενη φιλη να σ πει αλλιως κι εντελη ναναι αλλιως τα γεγονοτα.Εχω μια φιλη η οποια δν την χτυπαει βεβαια,αλλα συνεχως μου λεει διαφορα για τον αντρα της κι στην τελικη επειδη ημαστε φιλοι κι μ τον αντρα της,ανακαλυπτω οτι αλλιως τα λεει αυτη κι φτανεις να κρινεις λαθος καποιον.

Τεσπα το θεμα ειναι τα παιδια που κ που θελουν να φανε κ καμια ξυλια στο κωλο.

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
manoula_24xr έγραψε:Κι γω θα σχολιασω το αρχικο ποστ,γτ δν διαβασα εκτος απο την τελευταια σελιδα.
Πιστευω οτι ολες οι μητερες εχουν ορια κι λογικο καμια φορα να ξεφυγουν.Απλα πιστευω οτι αλλιως θα το παρει το παιδι το να του δωσεις μια στα ποδια η εστω κ χαστουκι κι αλλιως το να το πεταξεις οπως η συγκεκριμενη εκανε κ γενικως τετοιες ακραιες αντιδρασεις.Δλδ θελω να πω οτι δεχομαι οτι βγαινεις απο τ ρουχα σου,αλλα μπορεις να συγκρατηθεις,δλδ αν τ πετουσε κ αυτο σηκωνοταν κ εφευγε κι το πατουσε κανα αμαξι??Τσιμπα το,ριξτου μια στα ποδια κι οτι αλλο θες τιμωρια κτλ οταν πατε σπιτι.
Τωρα οσον αφορα ξυλο αναμεσα σε ζευγαρια δν μπορεις να ξερεις τι εχει συμβει αν κι πολλοι αντρες πρωτον δν ελεγχουν τα νευρα τους κι 2ρον θελουν να κανουν κ λιγο επιδειξη εγω ειμαι ο αντρας κι φατην.Αλλα κι παλι,αν δν ξερεις τι γινεται δν μπορεις να κρινεις,μπορει η χτυπημενη φιλη να σ πει αλλιως κι εντελη ναναι αλλιως τα γεγονοτα.Εχω μια φιλη η οποια δν την χτυπαει βεβαια,αλλα συνεχως μου λεει διαφορα για τον αντρα της κι στην τελικη επειδη ημαστε φιλοι κι μ τον αντρα της,ανακαλυπτω οτι αλλιως τα λεει αυτη κι φτανεις να κρινεις λαθος καποιον.

οποιαδήποτε διαφωνία κι αν έχει το ζευγάρι δεν δικαιολογεί τη βία! τίποτα απολύτως

Vivian

Vivian
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Σκεφτομουν να μην απαντησω αλλα θελω να πω την αποψη μου! Δεν τα διαβασα ολα ομως διαβασα τα περισσοτερα και καταλαβα πανω κατω!

Κοριτσακια σε τετοια θεματα δεν μπορουμε να ειμαστε απολυτες γιατι ισως αργοτερα καταλαβουμε οτι λεγαμε ψεμματα στον ιδιο μας τον εαυτο!

Το δεν θα χτυπωσω ΠΟΤΕ το παιδι μου σαφως ειναι πολυ καλο στην θεωρια αλλα ειλικρινα θα το καταφερει ποτε καμμια;;

Θα μιλησω για μενα γενικα ειμαι κατα τις βιας μεταξυ μας καμμια δεν νομιζω πως ειναι υπερ! Οταν γεννηθηκε ο Κωνσταντινος ελεγα οτι δεν θα τον αγγιξω ποτε ουτε με λουλουδι! Ομως βρε κοριτσια τελικα μια-δυο στον κωλαρακι τις εχεις φαει! Ειμαι ανθρωπος που μιλαει πολυ στο παιδι του και δεν φωναζει! προσωπικα θεωρω τις εντονες φωνες πολυ χειροτερο για την ψυχικη υγεια ενος παιδιου!

Το ιδιο εχει συμβει και με την κορη μου και μαλιστα σε ποιο εντονο βαθμο! Μια μερα προσφατα κιολας το ειχα ξανααναφερει ηρθα στο ορια μου και τα μαλωσα!

Δυστυχως συμβαινει!
Δεν ειναι κακια μανα οποια μπορει καποια στιγμη να χτυπησει (σε λογικα πλαισια παντα) το παιδι της ειναι απλα ΜΑΝΑ!!!

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Vivian έγραψε:Σκεφτομουν να μην απαντησω αλλα θελω να πω την αποψη μου! Δεν τα διαβασα ολα ομως διαβασα τα περισσοτερα και καταλαβα πανω κατω!

Κοριτσακια σε τετοια θεματα δεν μπορουμε να ειμαστε απολυτες γιατι ισως αργοτερα καταλαβουμε οτι λεγαμε ψεμματα στον ιδιο μας τον εαυτο!

Το δεν θα χτυπωσω ΠΟΤΕ το παιδι μου σαφως ειναι πολυ καλο στην θεωρια αλλα ειλικρινα θα το καταφερει ποτε καμμια;;

Θα μιλησω για μενα γενικα ειμαι κατα τις βιας μεταξυ μας καμμια δεν νομιζω πως ειναι υπερ! Οταν γεννηθηκε ο Κωνσταντινος ελεγα οτι δεν θα τον αγγιξω ποτε ουτε με λουλουδι! Ομως βρε κοριτσια τελικα μια-δυο στον κωλαρακι τις εχεις φαει! Ειμαι ανθρωπος που μιλαει πολυ στο παιδι του και δεν φωναζει! προσωπικα θεωρω τις εντονες φωνες πολυ χειροτερο για την ψυχικη υγεια ενος παιδιου!

Το ιδιο εχει συμβει και με την κορη μου και μαλιστα σε ποιο εντονο βαθμο! Μια μερα προσφατα κιολας το ειχα ξανααναφερει ηρθα στο ορια μου και τα μαλωσα!

Δυστυχως συμβαινει!
Δεν ειναι κακια μανα οποια μπορει καποια στιγμη να χτυπησει (σε λογικα πλαισια παντα) το παιδι της ειναι απλα ΜΑΝΑ!!!

δεν καταδικάζω καμία μητέρα που έχει παραφερθεί μια δυο φορές και έχει χτυπήσει το παιδί της. δεν θεωρώ οτι είναι το σωστό, αλλά δεν θα την κρεμάσουμε κιόλας. ελπίζω να μη βρεθώ στη θέση της.

όμως η βία δεν είναι μεθοδος διαπαιδαγώγησης. όχι γιατι το πιστεύω εγώ, αλλά γιατί έτσι έχει αποδειχθεί.

όταν χτυπάς ένα παιδί ΔΕΝ το συνετίζεις.

manoula_24xr

manoula_24xr
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
florentiab έγραψε:
manoula_24xr έγραψε:Κι γω θα σχολιασω το αρχικο ποστ,γτ δν διαβασα εκτος απο την τελευταια σελιδα.

οποιαδήποτε διαφωνία κι αν έχει το ζευγάρι δεν δικαιολογεί τη βία! τίποτα απολύτως

Kαλα αυτο ειναι σιγουροο.Μιλησα στην περιπτωση που γινεται κι στα λεει η φιλη σου,δλδ οτι μπορει να υπαρχει κι αλλη εξηγηση.

Τωρα εστω κ χαστουκι ναναι κι το ζευγαρι να προχωρησει νομιζω στιγματιζει τη σχεση οσα χρονια κι να περασουν.

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Λοιπον, σχολιαζω αποσπασματα απο διαφορες απαντησεις:

Αν μου βρίσεις τη μάνα για παράδειγμα ή αν μου σκοτώσεις το παιδί μου, όχι απλά θα φας μπούφλες, αλλά θα σε στείλω εγώ εσένα 125μέτρα κάτω από τη γη, κι ας μπω φυλακή...
Αν μου βρισεις τη μανα, θα σου τη βρισω κι εγω. Αν μου σκοτωσεις το παιδι θα σου κοψω τα @@ και θα σε βαλω να τα φας, στην καλυτερη περιπτωση. Οι πιθανοτητες να τα κανει αυτα ενα παιδακι ειναι πολύ χαμηλές, υποθετω. Το "όπου δεν πιπτει λόγος, πιπτει ραβδος" πρωτον αναφερεται σε άτομα που εχουν το μυαλο κ τη συνειδηση να υπακουσουν σε νομους ή εντολες και που γνωριζουν το καλο με το κακο.

θέμα χαρακτήρα είναι να μάθεις στο παιδί σου να αντιδρά δίκαια και όχι επιβάλλοντας τον εαυτό το στους άλλους ε? Ο νόμος της ζούγκλας ας μείνει στην ζούγκλα
Ετσι ειναι, απο τη στιγμή που ειμαστε σε κοινωνίες "πολιτισμένες" υποτίθεται οτι το dog-eat-dog το αφηνουμε πίσω.

Το εσωτερικό αίσθημα δικαίου ΥΠΑΡΧΕΙ Νένα μου. Με αυτή και μόνο τη λογική εγώ τουλάχιστον θα χειροδικούσα.
Με έθιξες? Με πόνεσες? ΘΑ ΤΙΣ ΦΑΑΑΑΣ!!
Συμφωνω, εν μέρει, απλά νομίζω οτι αυτο το αίσθημα δικαιου, σε ωθει να τιμωρησεις τον άλλο με τον ιδιο τρόπο που σε εβλαψε, ή τουλάχιστον με τρόπο που προκαλέι ισάξια ζημιά. Πχ αν μου γρατζουνισεις το αυτοκίνητο, θα σου κάνω το ίδιο, δεν θα σου φυτεψω δυο σφαίρες..

Από τη μία να κάνεις το σταυρό σου και τις μετάνοιες σου και από την άλλη να σέρνεις/τραβολογάς/δέρνεις/βρίζεις/ντροπιάζεις/μαλώνεις το παιδί σου... Ωραία ε???
Ακριβώς, αυτη ντραπηκε για την εικονα που παρουσιασε το παιδι της ενω η ιδια παρουσιασε χειροτερη εικόνα..

Ένα παιδάκι θα "βουτήξει" κρυφά την καραμέλα, όταν του δοθεί η ευκαιρία, κι ας μην το έχει δει/ακούσει ποτέ στη ζωή του από κανέναν.
Ενα παιδακι θα παρει την καραμέλα επειδη ειναι περίεργο γι'αυτο που βλέπει. Μεχρι καποιο σημειο, δεν μπορει να καταλαβει, οσο κ να του εξηγουμε οτι δεν ειναι σωστο να παιρνει ξενα πράγματα. Απο μια ηλιία κ μετα το παιρνει γνωριζοντας οτι ειναι κακο, αλλά μη μπορώντας να νικησει τη φυσικη του επιθυμια να το πάρει. Πιο μεγαλα ατομα ξερουν οτι ειναι κακο, και δεν θα παρουν την καραμέλα, διοτι ελεγχουν τις επιθυμίες τους. Το να παρασυρθει απο το παθος και να κλέψει την καραμέλα ενας μεγαλος, ειναι κατανοητο μεν, αλλά εξακολουθεί να ειναι λάθος.

Και έτσι όπως πραγματικά ΕΙΝΑΙ ο χαρακτήρας ενός παιδιού, έτσι θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε, κι όχι να κρυβόμαστε πίσω από ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ του τύπου "είναι παιδί".
Δε νομιζω οτι ειπωθηκε να δικαιολογουμε οποιαδηποτε συμπεριφορα με το "ειναι παιδι" - απλά να εχουμε κ στο πίσω μέρος του μυαλού μας οτι δεν υπάρχει η λογική που εχουμε εμεις. Αυτο πρεπει να τους το μάθουμε.

...Γιαυτό δε μου αρέσει όταν κάποιος είναι απόλυτος....
....
...είναι απόλυτα δικαιολογημένες...
scratch

Πρέπει να είμαι πολύ καλή μανούλα γιατί τώρα που γύρισα σπίτι διαπίστωσα πως το πάτωμα κολλάει...
Πότε σφουγγάρισα τελευταία φορά??
Το θεμα μας ειναι η εικονα που εχω για προφιλ τωρα???

Δεν νομίζω πως πάνω στο θυμό/ντροπή/απογοήτευση/κούραση σου κάθεσαι να "θεωρήσεις". Απλά πράττεις.
Συγγνωμη, αλλά θα πρεπει να μαθεις να το κανεις. Το να σου ξεφυγει 1-2-3 φορες ειναι οκ, ανθρωπος εισαι, το χανεις. Το να σου "ξεφευγει" συνεχεια επειδη δεν μπορεις να κοντρολλαρεις τα νευρα σου και δεν μπορεις να κατσεις να θεωρησεις, ειναι χούι.

Αν φτάσω τον άντρα μου στο σημείο να μου χώσει μπούφλα τότε ναι, μάλλον θα μου άξιζε.
Επειδη εχεις πει οτι σε εχει δειρει και καποιος πρωην, πιστευεις οτι σου αξιζε τοτε?
Καταλαβαινω τι λές, κι εγω σκέφτομαι οτι αν ερθει ο αντρας μου σε σημειο να απλώσει χερι πάνω μου, σημαινει οτι εχω κανει κάτι πολύ κακο, απλά επειδη ειναι πολύ πράος άνθρωπος γενικά. Αλλά οχι οτι θα μου άξιζε, ή οτι όποιος και να σηκώσει χερι πάνω μου, καλα κάνει γιατι τα θελει κι εμενα ο απαυτός μου.

Την άποψή σου καλό θα ήταν να την κρατήσεις για τον εαυτό σου και να μην ασχολείσαι με τα παιδιά των άλλων.

Λαθος, διοτι στο φορουμ ειμαστε για να λέμε αποψεις. Αλλιώς τι θα κανουμε αγαπηρη Τζιζ? Θα λέμε μονο καλημερα και καλησπέρα, και τι φαγητο φτιάξαμε σήμερα?

Θα ήταν πολύ ωραίο να μπορούσες να αναλύσεις την άποψή σου για το παιδί της Βάνιας.... Όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει...
Χωρις καμια διαθεση ειρωνίας, κι εσυ απαντουσες σε ποστς μαμαδων πολύ πριν γινεις μαμα. Σου ειπε καμια να μη μιλάς επειδη δεν εισαι εντος χορου??? Και πόσο δικαιο θα το εβρισκες αυτο αν ειχε συμβει?

ακόμη και αν ξεφύγω θα αναγνωρίσω το λάθος μου γιατί θα ξέρω πως θα είναι λάθος. Δε θα προσπαθήσω να το ωραιοποιήσω λέγοντας πως δε γινόταν αλλιώς. Πάντα γίνεται αλλιώς.
Συμφωνω, νομιζω πω αυτο λμε τόση ωρα.

Το νόημα το προσπέρασαν και πιάστηκαν από τις λέξεις..
Το νόημα ηταν ο μπακλαβας δηλαδη? Ή η άποψη που γραφτηκε? Γιατι κι εγω εκει εστίασα (στην άποψη)...

τα παιδια που κ που θελουν να φανε κ καμια ξυλια στο κωλο.
Τα παιδια δεν θελουν. Εσυ θες να δωσεις μερικες ξυλιες (οχι εσυ προσωπικά, καταλαβες). Ειναι δηλαδη θεμα ξεσπασματος του γονιου, οχι συνετισης του μικρου.

Εαν σε οποιοδηποτε σημειο προσεβαλλα ή ειρωνευτηκα καποιον, δεν ηταν αυτος ο σκοπός μου, το λέω για να ειμαι καλυμμενη.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 6 από 16]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δημιουργία Φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις