Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
662 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 662 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 11 από 16]

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:

Η σκέψη μου είναι η εξής:

Δεν πιστεύω καμία μανούλα που λέει "εγώ τα παιδιά μου δεν τα χτύπησα ποτέ" γιατί απλά στην πορεία αποδείχτηκε ψεύτρα. Δεν γίνεται να μεγαλώνεις ένα παιδί 18χρόνια και να μην το έχεις μαλώσει ούτε μία φορά. Να συμπληρώσω σε αυτό το σημείο, πως από τη φύση μου είμαι "εισαγγελέας". Μου το κόλλησαν και παρατσούκλι κάποτε. Όλοι είναι ΈΝΟΧΟΙ μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Για τον ίδιο λόγο δεν πιστεύω πως θα καταφέρω να κρατήσω τον όρκο μου.

Δεν είναι όλα τα "μαλώματα" ίδια. Καμία μαμά δεν έχει σύστημα να δέρνει τα παιδιά της. Θα τα δείρει γιατί -κατά την κρίση της- αυτό που έκαναν ήταν πολύ "χοντρό".
Έλενα (για σένα που ρώτησες αν θυμάμαι καλά), δεν είναι συνειδητή η επιλογή του ξύλου. Είναι δράση-αντίδραση. Είναι ίσως αντίδραση στην αντίδραση. Που πολλές φορές είναι τόσο ακαριαία, που δεν προλαβαίνεις να συνειδητοποιήσεις ούτε τι έκανες...
Αν η επιλογή του ξύλου, γίνει συνειδητή, τότε υπάρχει πρόβλημα. Χοντρό πρόβλημα... Εκεί πλέον μιλάμε για "βασανιστήρια" και κακοποίηση.

Δεν πιστεύω πως αν το παιδί φάει μια φορά στη ζωή του ένα χαστούκι, θα πάθει και τίποτα... (ανάλογα βέβαια... την περίσταση ίσως...) Ίσως μάλιστα να του κάνει και καλό -σε κάποια παιδάκια τουλάχιστον που ξέρω εγώ, έπιασε... ούτε γίνεται να λειτουργώ πάντα με το φόβο ότι το οτιδήποτε που θα κάνω ή θα πω ίσως του δημιουργήσει ψυχολογικό, γιατί τότε θα καταλήξω να γίνω υστερική...

Δεν πιστεύω πως κανένα παιδί "μισεί" τους γονείς του γιατί έφαγε ξύλο. Αντιθέτως τους "μισεί" αν δεν του μαγειρέψουν το αγαπημένο του φαγητό, αν δεν το αφήνουν να δει τηλεόραση, αν δεν του πάρουν το ποδήλατο που ονειρευόταν και γενικότερα όταν το γεμίζουν ενοχές και του πιρπιράνε το μυαλό με "μη" και "δεν είναι σωστό" και "είσαι τιμωρία". και αυτό που έγραψα στη Λίτσα πιο πανω για την πεθερά της. Ένα παιδί μαθαίνει πρώτα να αγαπάει τους γονείς του. Αν στην πορεία, το κάνουν να τους μισήσει, τότε μάλλον κάτι δεν πήγαινε καλά όλα αυτά τα χρόνια..

Κάθε παιδάκι, χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Δεν είναι όλα ίδια.
Κάποια ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ. ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ. Δεν ξέρω αν φταίνε οι γονείς ή ο χαρακτήρας. Δεν ξέρω αν υπάρχει διανοητικό/παθολογικό πρόβλημα.
Λέω απλά ότι το έχω δει. Κι εκεί τι κάνεις?

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ΤΖΙΖ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΑΥΤΟ!!!
ΚΑΝΕΙς ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ Ως ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΠΛΑΚΩΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ...

οκ?

Το να λεει μια μανα "δεν θα το κανω ποτε' γιατι αυτο πιστευει κ αυτο την εκφραζει δεν μπορουμε να το εκλαμβανουμε ως κριτικη ....αυτη ειναι ξ σταση της,πως θα γινει βρε αδερφε??!!!με το ζορι να συμφωνησει η αλλη μαζι μας?Να πει "ναι,θα δωσω μια στον πισινο και εγω?'.Γιατι?Για να νιωσουμε καλυτερα?
ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ.
Διαφωνησαν με καποιες απο τις αποψεις σου.Οχι αυτες που εχεις πραγματικα γιατι στο τελος ανεφερες οτι δεν εγκρινεις το ξυλο.Μεχρι να φτασεις να το γραψεις ομως εγραφες αλλα πραγματα.
Με σενα δεν εχει λογο κανεις να εχει διαφορες.
Μην βλεπουμε φαντασματα...
Εξαλλου και εγω,και η τσικεν,και η βανια γραψαμε οτι εχουμε παραφερθει με τα μικρα μας.Καμια δεν βγηκε να πει οτι την κατηγορησαν...Αφου και οι 3 συμφωνουμε οτι αυτο δεν διαπαιδαγωγει τα παιδια.Εσυ τωρα γιατι κολλησες οτι σε επικρινουν?Δεν το καταλαβαινω...

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Οι ειρωνίες και οι γέλωτες, καλά κρατούν...
Κρίμα γιατί η Φλώρα είναι από τις αγαπημένες μου στο φόρουμ αυτό....

florentiab έγραψε:
δεν αρπάζομαι με σένα. αλλά? με ποιον? με μένα???
απλά μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο να διαβάζω οτι τα παιδιά είναι σατανικά ή κάτι τέτοιο και μπορούμε να τα χτυπάμε και όλο αυτό είναι για να παει πιο κάτω η συζήτηση.
Θα επαναλάβω πως η λέξη "σατανικά" ΔΕΝ ειπώθηκε/γράφτηκε ποτέ. Ούτε ότι μπορούμε να τα χτυπάμε. Κι αν το νομίζεις αυτό, βρες μου το σημείο που το είπα...
florentiab έγραψε:
όσο και να σου φαίνεται περίεργο υπάρχουν γονείς που δεν έχουν ακουμπήσει ΠΟΤΕ τα παιδιά τους. ναι, ακόμα και την πάνα την άλλαζαν εξ αποστάσεως...
καταλαβαίνω οτι μεγαλώνοντας σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον να θεωρείς οτι αυτό είναι και το σωστό. σε κανένα μου ποστ δεν ανέφερα τι είναι σωστό και τι λάθος. Δείξε μου το, αν το νομίζεις αυτό.
αλλα επειδή εσύ δεν το έζησες αυτό μην είσαι τόσο σίγουρη οτι δεν το έχουν ζήσει κι άλλοι. όσοι το έχουν ζήσει, για εμένα προσωπικά, είναι απλά η εξαίρεση στον άτυπο "κανόνα". ΉΔΗ στα τόσα ποστ που γράφτηκαν στις 12τόσες σελίδες, οι περισσότερες ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ότι, είτε έχουν φάει ξύλο (χωρίς να εξετάζουμε το αν τις πλήγωσε ή όχι) , είτε ότι έχουν δώσει μερικές ξυλιές στα παιδιά τους.
Α! και είπαμε ε? Εγώ που δεν το έχω ζήσει αυτό, έχω ψυχολογικά προβλήματα, ζω στο περιθώριο, είμαι αγράμματη, άξεστη, ζω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν και τα υπόλοιπα αγροίμια, και χαστουκίζω ελάφια μπας και καταφέρω να τα σκοτώσω στο ξύλο (όπως και το παιδί μου) για να φάω και τίποτα η χριστιανή που ψωμολυσάω....

Οι "προσωπικές" επιθέσεις είναι λοιπόν εμφανείς...
Κορίτσια μου... ειρήνη υμήν! Φιλικά ε? Που θα γίνει σλόγκαν σε λίγο...

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Rinoula έγραψε:
Tziz έγραψε:
Να αναφέρω σε αυτό το σημείο πως η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ είναι τρεις φορές χειρότερη από τη σωματική.
Ξέρω μαμάδες που λένε "εγώ ποτέ!" κι όλη μέρα τα παιδάκια τους τα βρίζουν... Αλλά όχι! Αυτές δεν τα χτυπάνε! Είναι καλές μαμάδες!

Επίσης πολλές δεν κάνουν τίποτα από τα δύο!
Θα επαναλάβω απλά αυτό που γράφω και παραπάνω: Είναι η εξαίρεση στον "κανόνα"...

Tziz έγραψε:
Τέλος πάντων.
Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία:
Το ξύλο είναι καλό να αποφεύγεται (και η τιμωρία κατά τη γνώμη μου) όπου είναι εφικτό.

Οι μανούλες που ρίχνουν και καμιά ξυλιά (ειδικά στις πολυμελείς οικογένειες) για μένα είναι απόλυτα δικαιολογημένες.

Οι μανούλες που έχουν σύστημα το ξύλο/βασανιστήρια/κλείδωμα στην τουαλέτα/αποθήκη/να στέκεσαι στο ένα πόδι σαν τον πελεκάνο κι άλλα τέτοια χαριτωμένα ως μέθοδο διαπαιδαγώγησης, θέλουν ξύλο οι ίδιες τους να ισιώσουν.

Πείτε μου σε ποιο σημείο, είπα ότι υποστηρίζω την άποψη, ότι, το ξύλο είναι μέθεδος διαπαιδαγώγησης.

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Για την πεθερα μου και τα παιδια της,πεφτεις εξω.Τα εχει μεγαλωσει με αγαπη,μονη της χωρις βοηθεια.Και της το αναγνωριζουν και τρεχουν γι αυτην.Αλλα εχουν την ωριμοτητα να ξεχωρισουν στοιχεια απο τον χαρακτηρα της που τους εβλαψαν.Κ ενα απο αυτα ειναι το ξυλο.Κ δεν τα βαραγε για πλακα (οπως λεει η ιδια).Για να τα συνετισει το εκανε. (οπως λεει παλι η ιδια).Αυτοι θεωρουν πως παραειχε νευρα και οτι θσ μπορουσε να μην το κανει.
Οπως λεμε καμια φορα εδω μεσα "κανεις δεν θα με κρινει σαν μανα,μονο τα παιδια μου αργοτερα"...ε...ετσι θα γινει τελικα.

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Rinoula έγραψε:
Εγώ πειράζει που δεν έχω παράπονο από τους γονείς μου? Πειράζει που ούτε με έδερναν ούτε με φοβέριζαν? Πειράζει που αν ο άντρας μου διανοηθεί ποτέ να χτυπήσει εμένα ή το παιδί μας θα την πάρω και θα φύγω? ούτε εγώ έχω από τους δικόυς μου γονείς.
Ύστερα ΕΣΥ θα την πάρεις και θα φύγεις. Κάποια άλλη, μπορεί απλά να κάνει τουμπέκα. Και κάποια άλλη μπορεί απλά να ανταποδώσει. Μόνοι οι ίδιοι τους ξέρουν το πως και το γιατί...

Το να μη δέρνει κανείς κανέναν, ούτε τα παιδιά ούτε τις μανάδες, το έχεις σκεφτεί σαν σενάριο? ΜΟΝΟ αυτό το σενάριο έχω σκεφτεί. ΕΓΩ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Για τη δική ΜΟΥ οικογένεια και τη δική ΜΟΥ ζωή...

Όσο για το ότι προτιμούσες να σε δέρνουν παρά να μην πας πενταήμερη μου φαίνεται τόσο ακατανόητο ώστε δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε καν... Αυτό που για σένα μοιάζει ακατανόητο, στο μυαλό ενός παιδιού που σε όλο το Λύκειο περιμένει αυτή τη γαμ... την 5ήμερη φαντάζει ως το μεγαλύτερο "βασανιστήριο" του κόσμου... Εγώ βέβαια δεν την έχασα. Ούτε παίχτηκε ποτέ τέτοιο θέμα. Ως παράδειγμα στη συζήτηση το ανέφερα...

Πάντως δε νομίζω ότι έκανες το δικηγόρο του Διαβόλου, μια χαρά τα πίστευες όσα έγραφες πριν και είναι δικάιωμά σου, βέβαια. το τι πιστεύω, το έχω γράψει ξεκάθαρα σε προηγούμενα ποστ

Συμφωνώ πάντως ως προς τη μη αποτελεσματικότητα της τιμωρίας. Τα χαλάκια γιατ αάτακτα παιδιά, η στέρηση της βόλτας και τα λοιπα μου φαίνονται ημίμετρα, διορθώνουμε τη συμπεριφορά και όχι την αιτία της. Ακριβώς. Αντί να κάτσουμε να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που ωθεί ένα παιδί να έχει μία συγκεκριμένη συμπεριφορά και να προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε από τη ρίζα, καθόμαστε και λέμε αν θα το δείρουμε ή αν θα το βάλουμε όρθιο στη γωνία με το ένα πόδι...

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:εδώ ξεκινάνε και οι ειρωνείες....

florentiab έγραψε:
chicken έγραψε:
florentiab έγραψε:χαχαχαχχαχαχαχα
πολύ αστείο όλο αυτό!

ποιό ποιό?
που καλέ?

τι να κάνω δηλαδή; όταν ένας άνθρωπος μας λέει κάτι που δεν είναι η γνώμη του μονο και μόνο για να μας τσιγκίσει, τι να κάνω; μόνο για γέλια είναι το θέμα

ειρωνεύτηκα γιατί το έκανες πρώτη!!!!
μας παρουσίαζες σαν δικές απόψεις καποια πράγματα και μετά μας λες οτι το έκανες γιατί ήθελες να μας τσιγκλίσεις. εν ολίγοις μας κοροϊδευεις
και μη μου ξαναπεις το μάθημα για το Σωκράτη γιατί η μαιευτική μέθοδος δεν έχει καμια απολύτως σχέση με αυτό που έκανες εσύ.

"σου παραθέτω το απόσπασμα από τη βικιπαίδεια για το τι ήταν η μαιευτική μεθοδος.
Η μαιευτική ήταν η μέθοδος, η οποία, σε συνδυασμό με τη χρήση της ειρωνείας, αποτελούσε χαρακτηριστικό της σωκρατικής διδασκαλίας. Σύμφωνα με την μέθοδο αυτή, ο Σωκράτης κατά τις συζητήσεις του, προσποιούμενος την πλήρη άγνοια για το θέμα που συζητούσε κάθε φορά, προσπαθούσε μέσα από ερωτήσεις να εκμαιεύσει την αλήθεια από τον συνομιλητή του.

Ουσιαστικά ο Σωκράτης επωμιζόταν το ρόλο της συνείδησης και μέσα από αυτή τη διαδικασία ερωταπαντήσεων δημιουργούσε ένα πνεύμα διαλόγου στη συζήτηση. Ο συνομιλητής λοιπόν απαντώντας σ' αυτές τις ερωτήσεις έφτανε σε ένα συμπέρασμα -στην αλήθεια για τον Σωκράτη- από μόνος του. Η μέθοδος ονομάστηκε μαιευτική διότι όπως η μαία (επάγγελμα που έκανε και η Φαιναρέτη, μητέρα του Σωκράτη) φέρνει στον κόσμο το νεογνό έτσι και ο Σωκράτης ή ο εκάστοτε συνομιλητής που παίρνει το ρόλο της συνείδησης εξάγει από τον συνομιλητή του την αλήθεια."

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ρε Αγγελικη, δεν μπροω να καταλαβω αν τελικα ειπες οτι ειπες μονο και μονο για να προχωρησει η συζητηση ή αν τα πιστευεις.

Αν ισχυει το πρωτο, κακως αρπαζεσαι με οσα ειπώθηκαν διοτι προφανως καμια δεν σε κατηγορησε οτι δερνεις τα παιδια σου, εφοσον μιλας μονο θεωρητικά και δεν ενστερνιζεσαι αυτα που λες. Οποτε, σε θεωρητικό επίπεδο μιλας, και σε θεωρητικο επίπεδο σου απανταμε πάνω στο θεμα που εθεσες.

Αν απο την άλλη τα πιστευεις, τοτε εχουμε κι εμεις τον αντιλογο μας. Ειπες την άποψή σου, είπαμε τη δική μας. Γιατι να αρπαζεσαι εσυ? Εμεις δηλαδη γιατι να μην αρπαχτουμε?

Και όπως ειδες, επελεξα να μην σχολιασω περισσοτερο την δική σου ειρωνια στην εικόνα του προφιλ μου. Παντελως ασχετο με το θεμα. Δεν ψαχνω αφορμη να αρπαχτω, αλλιώς αυτο θα ηταν η καλυτερη ευκαιρια νομίζω.

Εμένα ας πούμε, την κρατάει η πεθερά μου. Τις προάλλες της έδειχνε να βαράει το τραπέζι... Καλό ε?? Εγώ τι πρέπει να κάνω? Να πιάσω το παιδί στο μπίρι μπίρι μέχρι να καταλάβει ότι δεν είναι σωστό. Οκ.
Καταλαβαινω τι λες, στην ουσια το παιδι εχει δυο αντικρουομενες καταστασεις. Αν πιστευεις οτι το να του δωσεις μια δυο στον πισινο θα λυσει το προβλημα, τι να σου πω.. Μπορει. Μπορει κ οχι. Λογικα, υπερισχυει αυτο που δειχνουν και λενε οι γονεις. Αν πχ δεν θελεις να χτυπαει το τραπεζι (χρησιμοποιώ το δικο σου παραδειγμα) και το χτυπησεις, στην ουσια ηδη εισαι η ιδια το αντικρουομενο παραδειγμα. ειναι κατι σαν το bombing for peace των αμερικανων...

Η πονηριά είναι έμφυτη. Είναι στοιχείο του χαρακτήρα ενός ανθρώπου.
Αυτο που λες πονηρια, εγω το λεω περιεργεια. Επιθυμία. Οχι πονηρια, διοτι αυτο θα σημαινε οτι ξερω πωως κατι ειναι κακο αλλα το κανω, ενω μπορω να μην το κάνω. Τα μωρα δεν ξερουν το καλο με το κακο, τα παιδια, ξερουν αλλα δεν το ελεγχουν τοσο ευκολα, οι ενηλικες ξερουν κι ελεγχουν. Κι εγω δεν αναφερομαι μονο στην κλοπη της καραμέλας, απλα χρησιμοποίησα το δικο σου παραδειγμα.

Τελος πάντων, νομιζω οτι επειδη εχεις χασει λίγο το νόημα των λεξεων - διοτι οι λεξεις σημαινουν πράγματα, σκεψεις, συναισθηματα. Εγω τουλαχιστον οταν γραφω, γραφω αυτα που πιστευω, και οχι αερολογιες. και φυσικα, θα μπορουσα κι εγω να πω πολλά μονο και μονο για να τσιγκλίσω. Πιστεψε με. Απλα επιλεγω να μην το κάνω.

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:Έλενα, δεν σε ειρωνεύομαι. Τα εισαγωγικά τα έβαλα γιατί χρησιμοποίησα τις δικές σου λέξεις, όπως όταν λέμε:
και όταν τη συνάντησε του είπε "γεια σου, τι κάνεις"

Πίστεψέ με, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ όλοι οι άνθρωποι την ψυχραιμία να το κάνουν.
Επειδή ΕΣΥ σκέφτεσαι έτσι, μην περιμένεις ΟΛΟΙ να σκέφτονται έτσι.
Εσένα μπορεί να είναι ο χαρακτήρας σου αυτός. Να έχεις πχ υπομονή ή να λειτουργείς πιο "ήπια".
Κάποιοι άλλοι είναι πιο "παρορμητικοί".

.......
Το ύφος μου έχει ξεκινήσει να είναι αυτό που είναι όταν αντελήφθη ότι κάποιο "κακό πηγαδάκι" έχει δημιουργηθεί πάλι...
Εγώ εξαρχής δήλωσα ότι Δε συμφωνώ με τη βία. Εσείς ξεκινήσατε τις ειρωνείες....
Θα ήθελα να μου υποδείξεις σε ποιο ακριβώς σημείο σε ειρωνεύτηκα.
Έλενα όχι εσύ... Αυτοί που το έκαναν ξέρουν ποιοι είναι. Τη μία την "κατονόμασα" ήδη. Οι άλλες, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το τι προθέσεις έχουν. Τα έχουν μαζί μου? Τα έχουν με κάποια άλλη κι απλά προσπαθούν μέσω εμού να πουν κάτι? Δεν ξέρω... Η αλήθεια είναι ότι έχω σπαστεί πολύ, γιατί όοοοοοοοοοοολες όσες έχουν πάρει μέρος στη συζήτηση τις συμπαθώ ιδιαίτερα. Και ήθελα και στη συνάντηση να μιλήσουμε, αλλά έτσι όπως ήταν το τραπέζι δε βοήθησε και πολύ.
Τώρα όμως διακρίνω μία, όχι απλά επιθετικότητα, αλλά ΕΧΘΡΙΚΟΤΗΤΑ, την οποία δε μπορώ να αιτιολογήσω... Και πολύ περισσότερο δε μπορώ να καταλάβω αν είναι "οργανωμένη" η όχι... - εξού και ο όρος "πηγαδάκι"....
Μπορεί να είναι η ιδέα μου, αλλά ένιωσα κάποια χωματάκια να πέφτουν στους ώμους μου και στο κεφάλι μου...
Και με λυπεί ιδιαίτερα αυτό...

Την άποψή σου καλό θα ήταν να την κρατήσεις για τον εαυτό σου και να μην ασχολείσαι με τα παιδιά των άλλων. Όταν με το καλό βρεθείς στη δύσκολη θέση όποια κι αν είναι αυτή, σου εύχομαι να καταφέρεις να κάνεις πράξη τα λόγια σου.
Δεν ασχολούμαι με κανενός τα παιδιά. Η Βάνια είπε την εμπειρία της και της έκανα δύο ερωτήσεις. Ούτε την ειρωνεύτηκα ούτε την κατέκρινα για κάτι. Νομίζω πως κάναμε όλες συζήτηση εδώ μέσα.
Εδώ Έλενα το μόνο που προσπαθώ να κάνω, είναι να σε αποτρέψω από το να πεις κάτι που ίσως θα μπορούσε να οδηγήσει σε "άλλα" μονοπάτια...
Γιατί κι εγώ δε σου κρύβω πως έχω πέσει αρκετές φορές στη λούμπα...
"Α εγώ δεν θα το κάνω αυτό!" και να που όλα τα έχω κάνει. Κι όταν το συνειδητοποιώ, λέω, τελικά δίκιο είχε η τάδε...

Θα ήταν πολύ ωραίο να μπορούσες να αναλύσεις την άποψή σου για το παιδί της Βάνιας.... Όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει...
δεν εννοούσα το γεγονός ότι δεν έχεις παιδί. Αλλά το γεγονός ότι δεν ήσουν παρούσα στο σκηνικό που περιέγραψε η Βάνια με το γιο της. Ούτε ξέρεις τι παίζει μέσα στο σπίτι και την οικογένεια του καθενός. Δεν είμαστε για ψυχανάλυση εδώ. Η Βάνια και η όποια Βάνια, νομίζω ότι ξέρει καλύτερα τι είναι καλό για εκείνη και το παιδί της. Ή ακόμα κι αν θέλετε να κάνετε ψυχανάλυση, κάντε το με πμ. Δεν είναι ανάγκη να βγαίνουν όλα φόρα παρτίδα...
Αλλά στο σπίτι και στο μυαλό του άλλου φίλη μου δε μπορείς να μπεις.
Γιαυτό σου λέω, κράτα τις απόψεις σου, πριν αρχίσεις να τσακώνεσαι εδώ μέσα προσβάλλοντας -ίσως άθελά σου- άλλες γυναίκες για τη "μεθοδο διαπαιδαγώγησης" που χρησιμοποιούν... Το θέμα το διαβάζουν κι επισκέπτες. Το διαβάζουν και κοπέλες που απλά δεν κάνουν τον κόπο να απαντήσουν. Και ίσως ναι, κάποιες, έχουν που έχουν τις ενοχές τους που έχουν δείρει τα παιδιά τους, έχουν τα νεύρα τους, τις ορμόνες τους, τα ψυχολογικά τους κτλ κτλ...δε χρειάζεται να τις πριζώνουμε κι άλλο... Αυτό εννούσα....
Μη με προσβάλλεις όμως και μη προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις λέγοντας πως ανακατεύομαι στις ξένες οικογένειες. Αυτό αν μη τι άλλο είναι άδικο. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θέλεις να με κατηγορήσεις για κάτι, διάβασε καλύτερα αυτά που έχω γράψει.
δεν ήταν η πρόθεση μου να σε προσβάλω και αν ένιωσες έτσι, τότε σου ζητάω για 3η φορά συγνώμη. Ναι όντως έδωσες την εντύπωση ότι πααας να ανακατευτείς... Εκτός αν εμένα ο μυαλός μου με γέλασε...
Επίσης, δεν προσπαθώ να δημιουργήσω εντυπώσεις.
Είμαι από μόνη μου εντυπωσιακή....

ΑΝ γίνομαι κατανοητή....
Κουμάντο καθένας, σπιτάκι του και στην οικογένειά του. και πάλι δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:

Σε αυτό το σημείο θα αναφέρω ξανά πως δεν έννοούσα να την κλέψει. Μπορεί το μπολ με τις καραμέλες να είναι στο σπίτι, πάνω στο τραπέζι...
Η πονηριά είναι έμφυτη. Είναι στοιχείο του χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Όχι βέβαια ότι δεν "καλλιεργείται" κιόλας.... Αλλά άμα είσαι "παγαπόντης" ρε παιδί μου... είσαι! Πώς να το κάνουμε?

Συγγνώμη αλλά αν οι καραμέλες είναι πάνω στο τραπέζι και δεν απαγορεύεται να τις πάρει, γιατί είναι πονηριά? Αν πάλι απαγορεύεται και τις πάρει, τότε γιατί δεν είναι κλεψιά? Νομίζω αυτό το σημείο δεν είναι ξεκάθαρο.

Σκέψου όμως πως τα παιδάκια μας δεν παίρνουν παραδείγματα μόνο από τους γονείς. Εμένα ας πούμε, την κρατάει η πεθερά μου. Τις προάλλες της έδειχνε να βαράει το τραπέζι... Καλό ε?? Εγώ τι πρέπει να κάνω? Να πιάσω το παιδί στο μπίρι μπίρι μέχρι να καταλάβει ότι δεν είναι σωστό. Οκ. Αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω άλλων εξωτερικών παραγόντων, τι θα γίνει? Θα το αφήσω μέχρι να το σπάσει? Ή μήπως να αρχίσω να το βαράω κι εγώ μαζί της για να δούμε ποιος βαράει καλύτερα? (το τραπέζι εννοώ)

Θα απομακρύνεις το παιδί από το τραπέζι, θα το απασχολήσεις με κάτι άλλο μέχρι να αρθούν αυτοί οι εξωτερικοί παράγοντες και να μπορέσεις, ανάλογα με την ηλικία του, να του πεις ότι δεν πρέπει να το κάνει. .

Tziz έγραψε:
Tziz έγραψε:

Η σκέψη μου είναι η εξής:

Δεν πιστεύω καμία μανούλα που λέει "εγώ τα παιδιά μου δεν τα χτύπησα ποτέ" γιατί απλά στην πορεία αποδείχτηκε ψεύτρα. Δεν γίνεται να μεγαλώνεις ένα παιδί 18χρόνια και να μην το έχεις μαλώσει ούτε μία φορά. Να συμπληρώσω σε αυτό το σημείο, πως από τη φύση μου είμαι "εισαγγελέας". Μου το κόλλησαν και παρατσούκλι κάποτε. Όλοι είναι ΈΝΟΧΟΙ μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Για τον ίδιο λόγο δεν πιστεύω πως θα καταφέρω να κρατήσω τον όρκο μου.

Δεν είναι όλα τα "μαλώματα" ίδια. Καμία μαμά δεν έχει σύστημα να δέρνει τα παιδιά της. Θα τα δείρει γιατί -κατά την κρίση της- αυτό που έκαναν ήταν πολύ "χοντρό".
Έλενα (για σένα που ρώτησες αν θυμάμαι καλά), δεν είναι συνειδητή η επιλογή του ξύλου. Είναι δράση-αντίδραση. Είναι ίσως αντίδραση στην αντίδραση. Που πολλές φορές είναι τόσο ακαριαία, που δεν προλαβαίνεις να συνειδητοποιήσεις ούτε τι έκανες...
Αν η επιλογή του ξύλου, γίνει συνειδητή, τότε υπάρχει πρόβλημα. Χοντρό πρόβλημα... Εκεί πλέον μιλάμε για "βασανιστήρια" και κακοποίηση.

Δεν πιστεύω πως αν το παιδί φάει μια φορά στη ζωή του ένα χαστούκι, θα πάθει και τίποτα... (ανάλογα βέβαια... την περίσταση ίσως...) Ίσως μάλιστα να του κάνει και καλό -σε κάποια παιδάκια τουλάχιστον που ξέρω εγώ, έπιασε... ούτε γίνεται να λειτουργώ πάντα με το φόβο ότι το οτιδήποτε που θα κάνω ή θα πω ίσως του δημιουργήσει ψυχολογικό, γιατί τότε θα καταλήξω να γίνω υστερική...

Δεν πιστεύω πως κανένα παιδί "μισεί" τους γονείς του γιατί έφαγε ξύλο. Αντιθέτως τους "μισεί" αν δεν του μαγειρέψουν το αγαπημένο του φαγητό, αν δεν το αφήνουν να δει τηλεόραση, αν δεν του πάρουν το ποδήλατο που ονειρευόταν και γενικότερα όταν το γεμίζουν ενοχές και του πιρπιράνε το μυαλό με "μη" και "δεν είναι σωστό" και "είσαι τιμωρία". και αυτό που έγραψα στη Λίτσα πιο πανω για την πεθερά της. Ένα παιδί μαθαίνει πρώτα να αγαπάει τους γονείς του. Αν στην πορεία, το κάνουν να τους μισήσει, τότε μάλλον κάτι δεν πήγαινε καλά όλα αυτά τα χρόνια..

Κάθε παιδάκι, χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Δεν είναι όλα ίδια.
Κάποια ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ. ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ. Δεν ξέρω αν φταίνε οι γονείς ή ο χαρακτήρας. Δεν ξέρω αν υπάρχει διανοητικό/παθολογικό πρόβλημα.
Λέω απλά ότι το έχω δει. Κι εκεί τι κάνεις?

Μην πιστευεις του γονείς, πίστεψε τα παιδιά τους που σου λένε εδώ μέσα ότι δεν έφαγαν ποτέ ξύλο. Και εμένα προσωπικά ούτε τιμωρία με βάζανε. Και ούτε ωρίονταν. Προφανώς δεν μπορείς να το διανοηθείς γαιτί λες και ξαναλές ότι όλοι οι γονείς κάνουν κάτι από αυτά, αλλά δεν είναι έτσι. Και σε παρακαλώ να μη με λες ΨΕΥΤΡΑ όταν λέω ότι δε χτυπάω το παιδί μου ή ότι δε με χτύπησαν. Εγώ δε σε χαρακτήρισα τίποτα, ποτέ.

Τα παιδιά που δεν παίρνουν από λόγια, δεν παίρνουν γιατί έχουν φάει τόσο ξύλο ή τόσο ουρλιαχτό ώστε δεν επηρεάζονται πια από απλές κουβεντούλες. Τα παιδιά δεν είναι από μόνα τους μαθημένα έτσι, πάντα κάποιοιος υπάρχει που τα μεγαλώνει.

Τέλειος γονιός δεν είναι κανένας, όλοι κάνουμε λαθη. Λάθος από λάθος διαφέρει όμως και έτσι κι αλλιως πρέπει να προσπαθούμε να μην τα επαναλαμβάνουμε. Επίσης, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας και όταν έχουμε κάνει ένα λαθος, να το παραδεχόμαστε.

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
litsakos έγραψε:Τζιζ αντιλαμβανεσαι αυτους που διαφωνουν με την αποψη σου ως πηγαδακι?
Ελεγες πιο πανω οτι "τσιγκλας" την κουβεντα με σκοπο να συνεχιστει κ να γραφτουν διαφορες αποψεις. Και "τσιγκλωντας" ελεγες κ την δικη σου.Με την οποια -τι να κανουμε τωρα- διαφωνουν οι περισσοτερες. Κ καμια δεν εκρινε προσωπικα καποια αλλη ετσι? απάντησα παραπάνω σε αυτό.
Λοιπον? Πού ειναι το προβλημα?
Ασε που υποτιμας τον συνομιλητη σου οταν τον χαρακτηριζεις ως "πηγαδακι".
Και εξήγησα και τον όρο πηγαδάκι. Απλά η όλη φάση μου φαίνεται ως "οργανωμένη" επίθεση προς το πρόσωπό μου, κι όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν καταλαβαίνω και το γιατί...
Όλως περιέργως κι άλλες κοπέλες ένιωσαν το ίδιο για λογαριασμό μου...
Αν δε θέλετε κάποιον στην παρέα σας, απλά πείτε το! Γιατί ειλικρινά, και δε νομίζω πως είμαι η μόνη που το νιώθει αυτό το πράμα, είναι φορές που νιώθω "παρείσακτη" στο όμορφο παρεάκι σας...
Θα επαναλάβω σε αυτό το σημείο, πως αφορμή ήταν το ποστ της Φλώρας όπου ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα επαναλάβω πως μου είναι πολύ συμπαθής και ειλικρινά περίμενα περισσότερο "καλαμπούρι" και μια καλύτερη αντιμετώπιση.
Σήμερα λοιπόν, αφού ξαναδιάβασα όοοοοοοοολα τα ποστς, και με πιο καθαρό μυαλό, σας γράφω αυτά. Αν στεναχωρηθήκατε πάει να πει, πως τελικά τα λόγια μου κατάφεραν να αγγίξουν τα σημεία που έπρεπε και καλό θα ήταν να λύσουμε (με πμ) τις όποιες διαφορές και παρεξηγήσεις. Αν πάλι οχι, οκ, καλή καρδιά, κι εγώ θα πάω σε αυτές που με θεωρούν φιλενάδα τους κι ας λέω καμιά φορά "άρες μάρες κουκουνάρες" και αερολογίες....

(για την Ελενα πεφτεις πολυ εξω.Αλλα πολυ.Πιο εξω δεν παει δλδ) Με την Έλενα δεν πέφτω έξω γιατί πολύ απλά δεν έχω σχηματίσει άποψη για το άτομό της....

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
elena25 έγραψε:Βάνια, ό,τι και να σου πω θα είναι υποθετικό μιας και όπως είπα και πολύ σωστά αναφέρεις δεν έχω παιδιά ακόμα. Επειδή όμως ο σκοπός μου είναι να αποκτήσω κάποια στιγμή (αν θέλει ο Θεός σύντομα) έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα της διαπαιδαγώγησης, έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία, έχω παρακολουθήσει πολλές διαλλέξεις ειδικών και γενικά το έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα αυτό. Και θέλω να πιστεύω πως όλα αυτά δεν τα έκανα έτσι, απλά για να τα κάνω. Τα έκανα γιατί θέλω να τα εφαρμόσω. Και ελπίζω να το κάνω. Δεν μπορώ να ξέρω ούτε να εγγυηθώ ότι όλα όσα έμαθα θα τα εφαρμόσω ή ότι δε θα ξεφύγω κάποια φορά. Ξέρω όμως πως ακόμη και αν ξεφύγω θα αναγνωρίσω το λάθος μου γιατί θα ξέρω πως θα είναι λάθος. Δε θα προσπαθήσω να το ωραιοποιήσω λέγοντας πως δε γινόταν αλλιώς. Πάντα γίνεται αλλιώς.
Τώρα μιλάς σωστά... Και δεν εννοώ αν έχεις δίκιο ή άδικο. Εννοώ ότι χρησιμοποιείς τις σωστές λέξεις...

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
koukida έγραψε:καλημεραυπαρχουν μελετες με συγκεκριμένα πορίσματα οσον αφορα ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ - Τζιζ ενταξει καταλαβαμε πως το βλέπεις-
αλλα μάλλον το βλεπεις λαθος (γνωμη μου)
Το να λες στον άλλο ότι βλέπει λάθος τα πράματα εκτός του ότι δεν είναι ευγενικό, από κάποιους μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί και ως "επίθεση". Εγώ δε σχολίασα ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΣΑΣ αν η άποψή σας είναι σωστή ή λάθος. Προσπάθησα να κάνω κατανοητή τη δική μου (που τουλάχιστον με τις περισσότερες, έχουμε την ίδια άποψη) καθώς επίσης, να σας κάνω να καταλάβετε ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ. Δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε το μέλλον γιατί πολύ απλά δεν το γνωρίζουμε. Είναι ωραία να έχουμε μία "ρότα" στη ζωή, αλλά να υπολογίζουμε και τις φουρτούνες....

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:
koukida έγραψε:εγω εχω να συμπληρωσω κατι.
ο κοσμος παει μπροστα- οχι πισω- ανοιγουμε τα ματια μας- ενημερωνομαστε- το ιντερνετ για παραδειγμα ειναι τικγα σε συμβουλες και προσφερει ενημερωση απο ειδικους- υπάρχει βιβλιογραφια- οτι θες το χεις μπροστα σου.
δεν μιλαμε για την μια φορα που θα δωσεις μια στον ποπο ή που θα βαλεις τις φωνες γιατι τα νευρα σου ειναι πανω απο το κεφαλι σου.αυτο συμβαινει.
(εδώ κουκίδα δικαιολογείς τις μανούλες οι οποίες "πού και πού" ρίχνουν και μια ξυλιά, αλλά μετά γίνεσαι απόλυτη και αρχίζεις να "κριτικάρεις")
αλλα οχι και να λεμε οτι καποια παιδια το θελουν το ξυλο τους.κανενα παιδι δεν αξιζει τετοια συμπεριφορα.
το ξυλο και οι απειλες ειναι ο ευκολος αλλα ο λάθος δρομος-
ε πως να το κανουμε δλδ..

δεν με καταλαβες καλα- 'κατανοω' αλλα δεν λεω 'μπράβο'.
απολυτη ειμαι στο οτι πρεπει να ειμαστε εγκρατεις και να μην ξεχναμε οτι καθε στιγμη της ημερας- ακομη οσον αφορα και το πιο μικρο πραγματακι -διαπαιδαγωγουμε τα παιδακια μας.
καταλαβαινω- αλλα δεν χειροκροτω και σε καμια περιπτωση δεν θα πω οτι το χαστουκι ή η σφαλιαρα θα διορθωσει μια κατασταση.

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
κατσε ρε Τζιζ- εσυ δεν ειπες οτι ΤΣΙΓΚΛΑΣ την κουβεντα για να μην ειμαστε μονο 'καλημερα''καληνυχτα'?
δεν καταλαβα -σε πειραξε που ειπα 'λαθος'?? ?αφου δεν συμφωνω τι θες να πω? οτι εισαι σωστη??
κοιτα - εμενα με πειραξε πολυ οταν ειπες οτι γραφεις για να τσιγκλισεις την κουβεντα- τι ειμαστε δλδ- ψαρια να τσιμπαμε - να γραφουμε μονο κ μονο για να περναμε την ωρα μας?

Έχει επεξεργασθεί από τον/την koukida στις Πεμ Νοε 24, 2011 5:48 am, 1 φορά

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:Λοιπον, σχολιαζω αποσπασματα απο διαφορες απαντησεις:
Το "όπου δεν πιπτει λόγος, πιπτει ραβδος" πρωτον αναφερεται σε άτομα που εχουν το μυαλο κ τη συνειδηση να υπακουσουν σε νομους ή εντολες και που γνωριζουν το καλο με το κακο.
Συμφωνώ. Επαναλαμβάνω ότι όπου: "ράβδος" βάζετε εσείς ότι θέλετε.
Ένα παιδάκι θα "βουτήξει" κρυφά την καραμέλα, όταν του δοθεί η ευκαιρία, κι ας μην το έχει δει/ακούσει ποτέ στη ζωή του από κανέναν.
Ενα παιδακι θα παρει την καραμέλα επειδη ειναι περίεργο γι'αυτο που βλέπει. Μεχρι καποιο σημειο, δεν μπορει να καταλαβει, οσο κ να του εξηγουμε οτι δεν ειναι σωστο να παιρνει ξενα πράγματα. Απο μια ηλιία κ μετα το παιρνει γνωριζοντας οτι ειναι κακο, αλλά μη μπορώντας να νικησει τη φυσικη του επιθυμια να το πάρει...
Δεν αναφερόμουν στην κλεψιά. Αλλά στην "πονηριά" να πάρει ακόμα κι αυτό που ξέρει ότι δικαιωματικά του ανήκει, αλλά για κάποιο λόγο δεν του το δίνουν.

Πρέπει να είμαι πολύ καλή μανούλα γιατί τώρα που γύρισα σπίτι διαπίστωσα πως το πάτωμα κολλάει...
Πότε σφουγγάρισα τελευταία φορά??
Το θεμα μας ειναι η εικονα που εχω για προφιλ τωρα???
Νένα μου όταν όμως το έγραψα εσύ απάντησες:
Nena έγραψε:Χαιρομαι που πιάσατε το πραγματικο νόημα της εικόνας που εχω για προφιλ.
με χρονοκαθυστέρηση σε πείραξε η σπόντα?

Δεν νομίζω πως πάνω στο θυμό/ντροπή/απογοήτευση/κούραση σου κάθεσαι να "θεωρήσεις". Απλά πράττεις.
Συγγνωμη, αλλά θα πρεπει να μαθεις να το κανεις. Το να σου ξεφυγει 1-2-3 φορες ειναι οκ, ανθρωπος εισαι, το χανεις. Το να σου "ξεφευγει" συνεχεια επειδη δεν μπορεις να κοντρολλαρεις τα νευρα σου και δεν μπορεις να κατσεις να θεωρησεις, ειναι χούι.
Το ίδιο πράμα λέμε. Για ακόμα μία φορά....
Αν φτάσω τον άντρα μου στο σημείο να μου χώσει μπούφλα τότε ναι, μάλλον θα μου άξιζε.
Επειδη εχεις πει οτι σε εχει δειρει και καποιος πρωην, πιστευεις οτι σου αξιζε τοτε?
Τότε έριχνα εγώ πρώτη γιατί το άτομο ήταν μέγας μαλάκας και με τρέλαινε... Μέχρι να τον δολοφονήσω στον ύπνο του με είχε φτάσει να σκέφτομαι. Κι έτσι έφυγα. Επίσης τότε, δε με ένοιαζε το αν το άξιζα ή όχι. Αλλά το να έχω μία ήρεμη σχέση μέσα στην οποία θα μπορέσω να κάνω οικογένεια.
Καταλαβαινω τι λές, κι εγω σκέφτομαι οτι αν ερθει ο αντρας μου σε σημειο να απλώσει χερι πάνω μου, σημαινει οτι εχω κανει κάτι πολύ κακο, απλά επειδη ειναι πολύ πράος άνθρωπος γενικά. Αλλά οχι οτι θα μου άξιζε, ή οτι όποιος και να σηκώσει χερι πάνω μου, καλα κάνει γιατι τα θελει κι εμενα ο απαυτός μου.
Να υπενθυμίσω εδώ Νένα μου πως το "ξύλο" χρησιμοποιείται και για αυτοάμυνα. Αν ερχόταν κάποιος να σε κλέψει, ή να σε βιάσει, εσύ τι θα του έλεγες, ναι ρε φίλε να το συζητήσουμε... Όχι βέβαια. Θα τις έριχνες κανονικότητα κι εκεί που μπορούσες. Και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υποθέσει καμία ότι "συσχετίζω" τα θέματα. Απλά τα παιδιά για μένα (όπως και η μαμά Κατερίνα δήλωσε νωρίτερα) ΠΡΕΠΕΙ να μαθαίνουν ότι το ξύλο (οποιαδήποτε μορφής, καράτε, μπουνίδια, πάλη, τανγκ σου ντο,κικ μποξ κτλ) δεν είναι μόνο για να πονέσουμε/πληγώσουμε τον άλλο, αλλά και για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας...
Τατιάνα μου, μίλησα για έναν μπακλαβά παραπάνω, αλλά καμία δεν τον έφαγε. Όλες στάθηκαν εκεί που ήθελαν...
Το νόημα το προσπέρασαν και πιάστηκαν από τις λέξεις..
Το νόημα ηταν ο μπακλαβας δηλαδη? Ή η άποψη που γραφτηκε? Γιατι κι εγω εκει εστίασα (στην άποψη)...
Το κείμενο μετά το μπακλαβά... Σε αυτές τις 5-10 σειρές ήταν όλο το ζουμί της συζήτησής μου μαζί σας...
Εαν σε οποιοδηποτε σημειο προσεβαλλα ή ειρωνευτηκα καποιον, δεν ηταν αυτος ο σκοπός μου, το λέω για να ειμαι καλυμμενη. το 'σωσες...

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
chicken έγραψε:
Εγώ σαν παιδί δεν μπορώ να πω πως έφαγα ξύλο. ΄Ένα χαστούκι στα 18 μου θυμάμαι απο την μάνα μου (τι χέρι έχει η άτιμη) που μου έφυγαν 3 σφραγίσματα. Δεν ξέρω αν είχε δίκιο ή άδικο(βασικά ξέρω, παρααυθαδίασα), δεν μου έμειναν απωθυμένα ή φόβος (είμαι ψιλογαιδούρα) και δεν νομίζω πως με χαρακτήρισε σαν άνθρωπο.
Επίσης δεν νομίζω πως εκείνη την ώρα θα μπορούσε να πει κάτι για να μαζευτώ. Την άρπαξα μια χαρά και το βούλωσα όπως θα έπρεπε να είχα κάνει ώρα πριν.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως την λατρεύω την μάνα μου. Το χαστούκι δεν στιγμάτισε ούτε την σχέση μας ούτε το πως βλέπω τον κόσμο. Όμως παρόλαυτά εγώ δεν θέλω να δώσω στην κόρη μου τέτοιο χαστούκι. Δεν κατακρίνω την μαμά μου που μου το έδωσε, εγώ δεν θέλω να το κάνω.
Αυτά τα ολίγα Razz
Για ακομα μία φορά θα προσκυνήσω το κοτόπουλο (συγνώμη μου διαφεύγει το όνομά σου).
Καλύτερα δε θα μπορούσα να τα πω. Ε μα! Τη σκάγαμε τη μάνα μας! Ήμασταν και πολύ κ**παιδα ώρες ώρες!

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:

Εγώ εξαρχής δήλωσα ότι Δε συμφωνώ με τη βία.
α

Ναι βέβαια και μετά δήλωσες ότι μερικά παιδιά πρέπει να φάνε ξύλο γιατί δεν καταλαβαίνουν αλλιώς, ότι όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος (μια φράση που σημαίνει κα΄τι πολύ συγκεκριμένο και μην παίζεις εσύ με τις λέξεις) και ότι ήταν σωστό που έφαγες ξύλο εσύ ως παιδί.

Αυτό δεν είναι αντίφαση? Εμένα μου φαίνεται ότι μια χαρά συμφωνείς με τη βία.

Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου αλλά έχεις επαναλάβει 15 φορές τα ίδια και μετά συνεχώς τα παίρνεις πίσω και τα ξαναλές...

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
florentiab έγραψε:εγώ πάντως Τατιάνα δεν μπορούσα να φανταστώ οτι θα υπάρχουν διαφορετικές αποψεις σε αυτό το θέμα.
δεν μπορούσα να φανταστώ οτι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με τη στοιχειώδη παιδεία που πιστεύουν οτι το ξύλο είναι μεθοδος διαπαιδαγώγησης.
Ρε Φλώρα, για ακόμα μία φορά, πες ΜΙΑ κοπέλα που είπε αυτό το πράμα και συμμερίστηκε αυτή την άποψη. Γιατί αν εννοείς εμένα (που μάλλον για μένα χτυπάει η κουδούνα), τότε τσάμπα γράφω τόσες ώρες...

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
"Αν στεναχωρηθήκατε πάει να πει, πως τελικά τα λόγια μου κατάφεραν να αγγίξουν τα σημεία που έπρεπε "

Προσωπικά δεν στεναχωρεθηκα. Απλα φερνω τον αντιλογο στην "αποψη" που εξεφρασες. Απεναντιας όμως, νομιζω οτι εσυ παρεξηγηθηκες περισσοτερο, οποτε μηπως τα δικά μας λόγια αγγιξαν χορδες ευαισθητες?

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
koukida έγραψε:Βιβιαν ειπώθηκε απο 2 μελη οσο θυμαμαι- νομιζω ηταν η Μανουλα 24 και η Τζιζ οτι 'καποιες φορες ενδεικνυται' ή 'οτι μερικα παιδια μονο ετσι συνετίζονται ' αρα αποδεχονται το χαστουκι/την ξυλιά ή οτι ελλο εχουν στο μυαλο τους τελωσπαντων ως μεσον συνετισης.
απλα αυτο
Κουκίδα, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι τρέχει με την πάρτι σου... Λες για τη Βάνια, αλλά κι εσύ φυρί φυρί το πας...
Εγώ δεν είπα ότι ΜΟΝΟ ΈΤΣΙ συνετίζονται. Εξέφρασα την "επιθυμία" να το πω??? να πλακώσω μερικά κακομαθημένα που βγάζουν το λάδι των γονιών τους, ή που βαράνε άλλα παιδάκια, ή που κλέβουν/κοροϊδεύουν/ βρίζουν/ γενικότερα κάνουν σα βλαμένα ρε παιδί μου! Οκ. Είναι μια σκέψη. Δε σημαίνει ότι το κάνω κιόλας. Και τράπεζα έχω σκεφτεί να ληστέψω, αλλά δυστυχώς ακόμα εδώ είμαι. Αντί να πίνω μαργαρίτες στο Μπαλί...
Nena έγραψε:Νομιζω πουθενα δεν ειπωθηκε το οτι απαγορεύεται να χασεις την ψυχραιμία σου καμια φορά. Το να γινεται συστηματικά αυτο, σε αυτο ηταν η ένσταση. Και ναι, υπηρξε η άποψη του "όπου δεν πιπτει λόγος, πίπτει ράβδος". Με αυτο διαφωνήσαμε όσες διαφωνήσαμε.

έχεις μία εμμονή εσύ με αυτό ε??

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Επαναλαμβάνω ότι όπου: "ράβδος" βάζετε εσείς ότι θέλετε.
Να με συγχωρει η χαρη σου, αλλα το "..πιπτει ραβδος" ΔΕΝ ειναι το ιδιο με το "...πιπτει συζητηση", ή "..πιπτει παραδειγμα", ή "..πιπτει υπομονη κι εξηγησεις"...

mama katerina

mama katerina
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Αγγελικη επειδη εγω καθομουνα στο τραπεζι με τα κοριτσια και τα εχω ξαναδει ξερω πως δεν υπαρχει καμια εχθρικοτητα προς το προσωπο σου αυτα που ειπωθηκαν απο τη Φλωρα ειπωθηκαν μετα απο το ποστ που εγραψες για το τσιγκλισμα..δλδ δεν ηταν ξεκαθαρρο αν ειχες αποψη η τα ελεγες ολα αυτα απλως για να τσιγκλισεις...

επειδη ομως ξερω και σενα (οσο σας ξερω τελως παντων ολες) εχω καταλαβει ακριβως ποια ειναι η αποψη σου κι εγω προσωπικα δεν το εξελαβα πως εισαι υπερ της διαπαιδαγωγησης με βια!!! εχω καταλαβει πως ολες λεμε τα ιδια πραγματα λιγο πολυ και σιγουρα δεν υπαρχει λογος να ξεφευγουμε και να χαλαμε τις καρδιες μας!!! μην αλλαζει η αποψη που εχεις για τα κοριτσια απο μια διαφωνια που στην τελικη καταληγουμε να λεμε το ιδιο! παλι στο ιδιο τραπεζι θα κατσουμε γμτ και θα δεις πως δεν αξιζει να γινεται ολο αυτο..

σορυ που πεταχτηκα και δεν θελω να το παιξω διπλωματης απλα σας συμπαθω ολες και στεναχωριεμαι για ολο αυτο...

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:

Φυσικά και όχι. Πάλι δεν είστε ίσοι αντίπαλοι. Η μυική του μάζα είναι μεγαλύτερη.
Η παιδική ψυχή εκτός από ευαίσθητη μπορεί να είναι παμπόνηρη, σκανταλιάρα, κλεπτομανής, βίαιη, ψεύτρα, εκδικητική κτλ κτλ...

Μια φορά μια γυφτοπούλα ζήτησε πατατάκια να φάει (τα είδε μέσα στο αυτοκίνητο που τα τρώγαμε) κι επειδή δεν της δώσαμε, άρχισε να κλωτσάει το αμάξι. Το πνίγεις? Κι ας είναι "παιδί"...

Σημείωση: Για να μην παρεξηγηθώ: Δεν είμαι καμιά που δέρνει κόσμο...
Σκέψεις και συναισθήματα εκφράζω...
ΣΚΕΦΤΗΚΑ να το πνίξω το κοριτσάκι. ΔΕΝ το έκανα.... Rolling Eyes

Tziz έγραψε:Οι ειρωνίες και οι γέλωτες, καλά κρατούν...
Κρίμα γιατί η Φλώρα είναι από τις αγαπημένες μου στο φόρουμ αυτό....

florentiab έγραψε:
δεν αρπάζομαι με σένα. αλλά? με ποιον? με μένα???
απλά μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο να διαβάζω οτι τα παιδιά είναι σατανικά ή κάτι τέτοιο και μπορούμε να τα χτυπάμε και όλο αυτό είναι για να παει πιο κάτω η συζήτηση.
Θα επαναλάβω πως η λέξη "σατανικά" ΔΕΝ ειπώθηκε/γράφτηκε ποτέ. Ούτε ότι μπορούμε να τα χτυπάμε. Κι αν το νομίζεις αυτό, βρες μου το σημείο που το είπα...
florentiab έγραψε:
όσο και να σου φαίνεται περίεργο υπάρχουν γονείς που δεν έχουν ακουμπήσει ΠΟΤΕ τα παιδιά τους. ναι, ακόμα και την πάνα την άλλαζαν εξ αποστάσεως...
καταλαβαίνω οτι μεγαλώνοντας σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον να θεωρείς οτι αυτό είναι και το σωστό. σε κανένα μου ποστ δεν ανέφερα τι είναι σωστό και τι λάθος. Δείξε μου το, αν το νομίζεις αυτό.
αλλα επειδή εσύ δεν το έζησες αυτό μην είσαι τόσο σίγουρη οτι δεν το έχουν ζήσει κι άλλοι. όσοι το έχουν ζήσει, για εμένα προσωπικά, είναι απλά η εξαίρεση στον άτυπο "κανόνα". ΉΔΗ στα τόσα ποστ που γράφτηκαν στις 12τόσες σελίδες, οι περισσότερες ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ότι, είτε έχουν φάει ξύλο (χωρίς να εξετάζουμε το αν τις πλήγωσε ή όχι) , είτε ότι έχουν δώσει μερικές ξυλιές στα παιδιά τους.
Α! και είπαμε ε? Εγώ που δεν το έχω ζήσει αυτό, έχω ψυχολογικά προβλήματα, ζω στο περιθώριο, είμαι αγράμματη, άξεστη, ζω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν και τα υπόλοιπα αγροίμια, και χαστουκίζω ελάφια μπας και καταφέρω να τα σκοτώσω στο ξύλο (όπως και το παιδί μου) για να φάω και τίποτα η χριστιανή που ψωμολυσάω....

Οι "προσωπικές" επιθέσεις είναι λοιπόν εμφανείς...
Κορίτσια μου... ειρήνη υμήν! Φιλικά ε? Που θα γίνει σλόγκαν σε λίγο...

1. έχεις δίκιο δεν είπες σατανικά, είπες παμπόνηρα, κλεπτομανή, βίαια κτλ κτλ. !!!

2. δεν αντιπαθώ τους ανθρώπους επειδη απλά εχουμε διαφορετική γνώμη, όπως επίσης δεν συμπαθώ και όλους όσους έχουν την ίδια γνώμη με μένα
για να αντιπαθήσω έναν άνθρωπο χρειάζεται κάτι παραπάνω από μια διαφορετική γνώμη

3. εκνευρίστηκα μαζί σου γιατί αυτό το τσίγκλισμα όπως λες εσύ εγώ το εξέλαβα σαν ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

4. η διαφωνία μου μαζί ηταν στο ότι νομίζεις οτι το ξύλο είναι μέσω συνετισμού. προφανώς δεν το πιστεύεις αλλα συγχωρεσε μου που μπερδεύτηκα μεταξύ τσιγκλισματος και απόψεων πραγματικών. δεν φταίω όμως εγώ γι αυτό. επιλογή σου ήταν.

αυτά και ελπίζω να ήμουν κατανοητή.

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Το θεμα μας ειναι η εικονα που εχω για προφιλ τωρα???
Νένα μου όταν όμως το έγραψα εσύ απάντησες:
Nena έγραψε:
Χαιρομαι που πιάσατε το πραγματικο νόημα της εικόνας που εχω για προφιλ.
με χρονοκαθυστέρηση σε πείραξε η σπόντα?
Αναφερθηκα μονο κ μονο για να σου δειξω ποσο εκτος θεματος βγηκες αγγελικη μου.
Και στ'αληθεια θα μπορουσα να επεκταθω περισσοτερο.
Εγω νομιζω οτι αυτο που σε πειραξε ηταν η ακριβως απο πανω φραση που ειχα βαλει, που ελεγε οτι αν σου δινουν μονο σφυρια για εφοδιο, τοτε όλους τους βλεπεις ως καρφια. Μάλλον δεν την καταλαβες τη φραση και το νόημα της.. Δεν πειραζει.. Καλη καρδια..

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 11 από 16]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δωρεάν forum σε punBB | Πολιτισμός | Childhood, Family | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις