Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
675 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 675 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 10 από 16]

black beauty

black beauty
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
καλημερα,εντωμεταξυ δεν ξερω γιατι με λες Κλειω χιχιχ!το ειδα και στο αλλο Post και δεν σου ειπα τιποτα χεχεχ!

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
βανια έγραψε:Πήγα να γράψω ότι καμιά κοπέλα δεν υποστήριξε το ξύλο σαν τρόπο διαπαιδαγώγησης αλλά με πρόλαβε η Βίβιαν , απλά αναφέρθηκε ότι κάποιες φορές χάνεται "κακώς "ο έλεγχος απο τους γονείς και γίνεται αυτό . Το θέμα είναι όπως είπαν πιο πάνω πως θα βοηθηθούν οι γονείς να μην γίνεται αυτό . Ναι οι σχολές γονέων κάνουν πολύ καλή δουλειά έχω κάνει σεμινάρια μια χρονιά και πραγματικά με βοήθησε αρχικά να κάνω αυτογνωσία και να αποκτήσω σωστή σχέση με το παιδί μου.
Επίσης γίνονται "ημερήσιες μερίδες " επάνω σε θέματα τέτοια απο διάφορους δήμους , εμάς ήδη ξεκινάει μια προσπάθεια από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Σταύρου .
Και κάτι τελευταίο επάνω σε αυτό που ανάφερες Έλενα δυστυχώς είναι αλήθεια ότι οτιδήποτε αναφέρεται σε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο αμέσως γίνεται επίθεση και πάντα απο τα ίδια άτομα ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία φορά και το λέω φιλικά

ελα ρε συ τωρα....εχεις ενα ταλεντο στο αναγνωριζω, δημιουργεις καταστασεις,εμπλεκεις και αλλα ατομα, αφηνεις να αιωρουνται υπονοιες, "γκρουπαρεις" κοσμο,οι "κακες",οι "αθωες" ,. Σε αυτο το θεμα η αποψη σου ηταν περιπου η ιδια με τα "ιδια ατομα",πώς γινεται στο τελος να τσακωθεις με αυτα τα "ιδια ατομα"? το επιδιωκεις προφανως.
Και "επιθεση"?"Επιθεση"? Σιγα ρε συ μην βγηκε κοσμος με τον βουρδουλα....η διαφωνια δεν ειναι επιθεση, εκτος και αν εχεις συγκεκριμενη ψυχοπαθολογια και εκλαμβανεις τις διαφωνιες ως επιθεσεις. Αυτο ομως δεν μπορεις να μας το "φορας' ολες ετσι? Κοντρολαρισε το...

tatijana έγραψε:και μονο που καποιες εχουν αντιθετη γνωμη απο καποιες αλλες υπαρχει μια ειρωνια στις εκφρασεις..κι οταν πιανετε απο τα μουτρα μια για μενα ειναι επιθεση..μπορει και να κναω λαθος..αλλα ετσι το βλεπω εγω..εμενα προσωπικα καμια δεν μου επιτεθηκε ακομη...
και ναι συμφωνω κι εγω πως καμια δεν πρεπει να απολογειται...καμια δε μπορει να πει στην αλλη αν ειναι καλυτερη η χειροτερη..

Τατ γιατι να σου επιτεθει καποια ρε συ? Εισαι στρεϊτ ατομο, λες αυτο που σκεφτεσαι,παιρνεις θεση. Κ στην τζιζ κανεις δεν επιτεθηκε,δεν ξερω αν η τζιζ το πηρε σαν επιθεση? Αισθανθηκε αβολα?Ισως.Δεν νομιζω να ειχε καμια την διαθεση να την ειρωνευτει,αλλα αν διαφωνει καποια δεν θα το πει?

mama katerina έγραψε:
tatijana έγραψε:και μονο που καποιες εχουν αντιθετη γνωμη απο καποιες αλλες υπαρχει μια ειρωνια στις εκφρασεις..κι οταν πιανετε απο τα μουτρα μια για μενα ειναι επιθεση..μπορει και να κναω λαθος..αλλα ετσι το βλεπω εγω..εμενα προσωπικα καμια δεν μου επιτεθηκε ακομη...
και ναι συμφωνω κι εγω πως καμια δεν πρεπει να απολογειται...καμια δε μπορει να πει στην αλλη αν ειναι καλυτερη η χειροτερη..

ειναι φυσιολογικο να φαινεται ετσι γιατι μιλαμε γραπτα! δεν εχεις τον αλλον απεναντι σου...να σου δωσω ενα παραδειγμα! οταν με το καλο ερθεις και σε γνωρισω θα πουμε τις μαλακιες μας και θα γελασουμε μπορει ομως να να ανοιξουμε κι ενα θεμα που θα διαφωνουμε ...εσυ πιστευεις δλδ πως θα πρεπει να σκοτωθουμε στη καφετερια? οχι... γιατι εκει θα σου πω "Τατι μου καταλαβαινεις πως στο λεω εε??" και εσυ θα μου πεις "ναι ρε Κατερινα ξεκολλα"...

το να "φωτογραφιζουμε" ομως "συγκεκριμενους ανθρωπους" πως το εχουν σαν συστημα να επιτιθονται εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει... και για ποιο λογο δλδ να το κανουν ολο αυτο??? μιλαμε εδω μεσα δεν υπαρχει καποιος αλλος σκοπος...

Ουτε σε εμενα αρεσει.Κ εχει γινει συστημα πια.

tatijana έγραψε:
βανια έγραψε:άσε Τατιάνα και εγώ είχα φάει ξύλο στο σχολείο είχαμε μια δασκάλα η οποία ήταν πολύ κακιά και αυτή και ο άντρας της που εκείνο το καιρό ήταν διευθυντής .
Τότε ήταν τα μονοκοματα θρανία και κρεμούσαμε τις τσάντες σε κάτι πλαινά στηρίγματα είχα μια συμμαθήτρια η οποία κάτι δεν είχε κάνει και τότε η δασκάλα την έσπρωξε και έπεσε επάνω στο στήριγμα της τσάντας και έσχισε το φρύδι της . Μια άλλη φορά με σήκωσε στο πίνακα και όταν της είπα της απαντήσεις που ήθελε επειδή κάποια δεν ήξερα άρχιζε να με χαστουκίζει και ήμουν Β δημοτικού. Ο πατέρας μου πήγε και της έκανε καταγγελία.
Λίγα χρόνια αργότερα πήγαινα στην πέμπτη δημοτικού ο άντρας της πήρε ένα παιδί και άρχιζε να τον βαράει απο την μια άκρη της αυλής στην άλλη κλοτσιές σφαλιάρες τον έβαλε μέσα στο γραφείο και του χτύπαγε το κεφάλι στο τζάμι της έδρας και μετά του βούταγε το κεφάλι σε ένα κουβά με νερό , αρχίσαμε να φωνάζουμε ο Λάμπρος έτσι λεγόταν αυτό το παιδί ήταν απο το διπλανό σχολείο που ήμασταν στην ίδια σχολική μονάδα και ήρθε ο διευθυντής του διπλανού σχολείου μπήκε στο γραφείο του έριξε μια μπουνιά και κάλεσε την αστυνομία και το ασθενοφόρο για το παιδί.Πέρασαν αυτόφωρο και αυτός και η γυναίκα του , εκείνο το βράδυ ήταν το χειρότερο που είδα το Λάμπρο έτσι αλλά και το καλύτερο όταν είδα να τους βάζουν στο περιπολικό.

Ασε,εμενα μου ειχε κολλησει χαρτακι απο πισω που εγραφε ειμαι χαζη και με πεταξε στο προαβλιο μαζι με ολα τα παιδακια...Οταν το ειπα μετα απο δισεκατομυρια χρονια στην μανα μου μου ειπε οτι αν το ηξερε ολο αυτο θα ειχε κλεισει το σχολειο ηταν και ιδιωτικο...Απο τοτε λοιπον τα εκρυβα και φοβομουνα να μιλησω ακομη και τωρα.γιαυτο πολλες φορες θα με δειτε να μην απανταω..Μου εχει μεινει μαλλον απο μικρη..

Γεια σου Χριστινα μου...Τι κανεις?

Αυτη ειναι κ@##$$λα!

black beauty

black beauty
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ρε κοριτσια διαβασα αυτα που γραψατε με περιστατικα στα σχολεια!Ειναι απαισια,αυτα στιγματιζουν εναν ανθρωπο για παντα!!

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
black beauty έγραψε:καλημερα,εντωμεταξυ δεν ξερω γιατι με λες Κλειω χιχιχ!το ειδα και στο αλλο Post και δεν σου ειπα τιποτα χεχεχ!
Μπερδεύτηκα βρε χαχαχα σε βάφτησα ε πες το όνομα σου γιατί μπορεί να σε λέω όπως να ναι

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
black beauty έγραψε:ρε κοριτσια δεν νομιζω να εννοησε καμια κοπελα οτι πιστευει οτι ο ξυλοδαρμος ειναι μεθοδος διαπαιδαγωγησης,επειδη δηλαδη 2-3 κοπελες φεραμε αντιθετη αποψη απο τις δικες σας,σας κανει να πιστευετε οτι θεωρουμε το ξυλο καλο?Ολα τα κοριτσια ειπανε τα επιχειρηματα τους και μεσα απο τις εμπειριες τους τα δηλωσανε ολα αυτα!Εννοειται πως και εμενα προσωπικα δεν μου αρεσε οτι εγινε στο πρωτο post,ευχομαι ποτε να μην ερθω σε αυτην την κατασταση!
Γιατι οταν καποιος λεει κατι διαφορετικο απο τα δικα μας πιστευω πεφτει τοση κριτικη?

και όμως υποστηρίχθηκε η άποψη οτι το ξύλο είναι μεθοδος διαπαιδαγώγησης.

όταν κάποιος θεωρεί οτι το "όπου δεν πιπτει λόγος, πίπτει ράβδος" είναι σωστό, σημαίνει οτι αποδέχεται και το ξύλο σαν μέθοδο διαπαιδαγώγησης.

και ξαναλέω, κανείς δεν κατηγόρησε το γονιό που κάποιες σπάνιες φορές παρεκτράπηκε. κανείς

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
όταν έγινε το περιστατικό με το παιδί που ανάφερα ήμουν 11 χρονών είμαι 41 και το θυμάμαι ακόμα ... τη συγκεκριμένη δασκάλα επειδή τυχαίνει να κυκλοφορεί στο πατρικό μου και να την έχω πετύχει κάποιες φορές μου έρχεται να την ξεράσω επάνω της

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
βανια έγραψε:Πήγα να γράψω ότι καμιά κοπέλα δεν υποστήριξε το ξύλο σαν τρόπο διαπαιδαγώγησης αλλά με πρόλαβε η Βίβιαν , απλά αναφέρθηκε ότι κάποιες φορές χάνεται "κακώς "ο έλεγχος απο τους γονείς και γίνεται αυτό . Το θέμα είναι όπως είπαν πιο πάνω πως θα βοηθηθούν οι γονείς να μην γίνεται αυτό . Ναι οι σχολές γονέων κάνουν πολύ καλή δουλειά έχω κάνει σεμινάρια μια χρονιά και πραγματικά με βοήθησε αρχικά να κάνω αυτογνωσία και να αποκτήσω σωστή σχέση με το παιδί μου.
Επίσης γίνονται "ημερήσιες μερίδες " επάνω σε θέματα τέτοια απο διάφορους δήμους , εμάς ήδη ξεκινάει μια προσπάθεια από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Σταύρου .
Και κάτι τελευταίο επάνω σε αυτό που ανάφερες Έλενα δυστυχώς είναι αλήθεια ότι οτιδήποτε αναφέρεται σε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο αμέσως γίνεται επίθεση και πάντα απο τα ίδια άτομα ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία φορά και το λέω φιλικά

για το πρώτο κομμάτι έχω να πω οτι δεν έχεις δίκιο. υποστηρίχθηκε οτι το ξύλο είναι μέθοδος διαπαιδαγώγησης και πάνω σε αυτό υπήρξε διαφωνία.

για το δεύτερο κομμάτι θα ήθελα πάρα πολύ να μας πεις ποια είναι αυτά τα άτομα. δεν γίνεται να πετάμε σπόντες και να μην τις ξεκαθαρίζουμε.

και δεν γίνεται πάντα χαμός στα δύσκολα θέματα. πρόσφατο παράδειγμα το θέμα με τη θρησκεία οπου υπήρχαν τεράστιες διαφωνίες και όμως κανείς δεν θίχθηκε ούτε τσακώθηκε. είχες πάρει μέρος; δεν σε θυμάμαι

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tatijana έγραψε:Ασε,εμενα μου ειχε κολλησει χαρτακι απο πισω που εγραφε ειμαι χαζη και με πεταξε στο προαβλιο μαζι με ολα τα παιδακια...Οταν το ειπα μετα απο δισεκατομυρια χρονια στην μανα μου μου ειπε οτι αν το ηξερε ολο αυτο θα ειχε κλεισει το σχολειο ηταν και ιδιωτικο...Απο τοτε λοιπον τα εκρυβα και φοβομουνα να μιλησω ακομη και τωρα.γιαυτο πολλες φορες θα με δειτε να μην απανταω..Μου εχει μεινει μαλλον απο μικρη..

αυτό είναι φοβερό! και δεν το είπες τότε;

φαντάσου πόσο μπορεί να φοβάται ενα παιδάκι!

black beauty

black beauty
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Βανια Μαρια με λενε!

ουφ δεν ξερω μαλλον ειναι αυτο που λετε οτι ο γραπτος λογος παρεξηγειται...αλλο να εχεις καποιον διπλα σου και να βλεπεις και τις εκφρασεις σου και αλλο να γραφεις σε ενα "χαρτι"

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
florentiab έγραψε:
tatijana έγραψε:Ασε,εμενα μου ειχε κολλησει χαρτακι απο πισω που εγραφε ειμαι χαζη και με πεταξε στο προαβλιο μαζι με ολα τα παιδακια...Οταν το ειπα μετα απο δισεκατομυρια χρονια στην μανα μου μου ειπε οτι αν το ηξερε ολο αυτο θα ειχε κλεισει το σχολειο ηταν και ιδιωτικο...Απο τοτε λοιπον τα εκρυβα και φοβομουνα να μιλησω ακομη και τωρα.γιαυτο πολλες φορες θα με δειτε να μην απανταω..Μου εχει μεινει μαλλον απο μικρη..

Δεν μιλαμε ρε συ, νομιζουμε οτι μας αξιζει το οτι μας χαστουκιζαν οι δασκαλες...
Η δασκαλα που ειχαμε απο πρωτη μεχρι τεταρτη δημοτικου μας ειχε σαπισει στο ξυλο.
Θυμαμαι μια φορα, μολις ειχε μπει η δασκαλα στην ταξη και πηγε να αναψει τη σομπα, δεν ειχε αρχισει δλδ το μαθημα ακομα και ψιλομιλουσαμε μεσα στην ταξη. Κι ενα συμμαθητης μου εκανε κατι χαζα και γελουσαμε όλοι. Και γελουσα κι εγω μαζι. Και γυριζει αυτη ετσι οπως ηταν σκυμμενη στη σομπα και μου σκαει ενα σκαμπιλι ρε κοριτσια, ειδα τον ουρανο σφοντυλι. Πραγματικα ειδα αστερακια. Κι μου λεει με νευρα "Να μη γελας μεσα στ'αυτι μου". Το βουλωσαμε ολοι εννοειται. Στη μανα μου το ειπα οταν εγινα 16-17. Δεν ειχε ιδεα. δεν μιλουσαμε, νομιζαμε οτι το αξιζαμε και οτι αν λεγαμε οτι μας χτυπησαν, θα μας ελεγαν καλα να παθεις αφου ησουν ατακτη (συνδρομο Στοκχολμης σε φουλ εκδοση).

Η κορη της ηταν μαζι μας στην ταξη και πραγματικα το λυπομασταν το κοριτσι. Ξεσπουσε πανω της μεσα στην ταξη. Της ειχε ανοιξει τη μυτη πολλές φορες, οι σφαλιαρες ακουγοντουσαν με αντιλαλο στην ταξη, και δεν θελω να σκεφτομαι τι τραβουσε το κοριτσι οταν πηγαινε σπιτι. Και ηταν η καλυτερη μαθητρια, και δεν εκανε φασαρια μεσα στην ταξη.

Να επαναλαβω οτι μεσα στο ολο θεμα που ανοιξαμε, δεν κατηγορηθηκε καμια που πανω στα νευρα της εδωσε μια-δυο ξυλιες. Οχι οτι το επικροτουμε, αλλα δεν το κατακρινουμε, γιατι πιστευω εχει συμβει σε όλες. Σε όσες δεν εχει συμβει, τις βγαζω το καπελο. Αλλά ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ οτι τα παιδια χρειαζονται κι απο καμια ξυλια για να στρωσουν. ΣΕ ΑΥΤΟ διαφωνησαμε. Σταματηστε να λετε (οσες λετε) οτι κατακρινουμε, διοτι δεν ειναι αληθεια και οσες μπαινουν κ διαβαζουν τα τελευταια ποστς αποκτουν μια διαστρεβλωμένη εικονα της όλης συζητησης.

Τελος, πραγματικα αναρωτιέμαι πόσο ευκολο ειναι το να παρεκτραπεις. Σήμερα θα δωσεις μια ξυλια στον πισινο. Αυριο δυο? Μετα στο μαγουλο??? Ειναι απο τα πραγματα που πρεπει να τα σταματησεις/ελεγξεις νωρις, αλλιώς μπορει να παρουν τεραστιες διαστάσεις...

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Αναφέροντας τα τελευταία περιστατικά από τα περασμένα χρόνια ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν γίνεται πια τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η κακοποίηση δεν κοιτάει κοινωνικά στρώματα και τάξεις . Είδαμε δασκάλες που είναι μορφωμένες να συμπεριφέρονται πολύ άσχημα , επίσης έχω ακούσει για επιστήμονες γιατρούς συγκεκριμένα αλλά και για άτομα που ίσως και να μην έχουν τελειώσει το σχολείο.
Όταν έμενα Αιγάλεω ακριβώς δίπλα μου έμενε μια οικογένεια η μητέρα δασκάλα ο άντρας σε κάποια εταιρία μεγάλο στέλεχος . Είχαν δυο παιδιά , τότε η κόρη πήγαινε γυμνάσιο . Εγώ ήμουν νέα σε αυτό το σπίτι και λόγω δουλειάς -σχολής δεν ήμουν πολλές ώρες εκεί.Ένα απόγευμα που έκανε πολύ κρύο ήμουν σπίτι άκουσα φωνές αρχικά δεν έδωσα σημασία μετά από λίγο άκουσα θόρυβο και πάλι φωνές , βγήκα έξω είδα κόσμο τότε μου χτύπησαν τη πόρτα ήταν ο γαμπρός μου μαζί με ένα γείτονα ήθελαν να ανέβουν στην ταράτσα μου και να πηδήξουν στη διπλανή . Η δασκάλα είχε πάρει την κόρη της και επειδή δεν είχε την βαθμολογία που ήθελε την ανέβασε στην ταράτσα αφού πρώτα το είχε χτυπήσει το παιδί της είχε τραβήξει τα μαλλιά , η κοπέλα ήταν επάνω μόνο με μία πιτζάμα , ανέβηκαν επάνω οι άντρες πήδηξαν και την πήραν και την κατέβασαν πάλι από τη δικό μου κτίριο . Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτά τα μάτια πήραν το παιδί της έριξαν ένα μπουφάν και πήγε σε ένα σπίτι γείτονα με τον οποίο είχαν περισσότερες σχέσεις . Κάλεσαν το χαμόγελο του παιδιού και είπαν ότι πρέπει να δώσεις στοιχεία για να μπορέσεις να επέμβει η κοινωνική λειτουργός . Η κοπέλα έκλαιγε και παρακάλαγε να μην κάνουν τίποτα φοβόταν . Έπιασαν κάποιο γείτονες τότε τη μητέρα και της είπαν ότι αν ακουμπήσει ξανά το κορίτσι θα είχαν να κάνουν μαζί της .
Και αναρωτιέμαι εγώ αν αυτή συμπεριφέρεται έτσι στο παιδί της τότε στους μαθητές της τη κάνει;
Αλήθεια θα παίρνατε θέση θα μιλούσατε κάπου;

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:

Δεν μιλαμε ρε συ, νομιζουμε οτι μας αξιζει το οτι μας χαστουκιζαν οι δασκαλες...
Η δασκαλα που ειχαμε απο πρωτη μεχρι τεταρτη δημοτικου μας ειχε σαπισει στο ξυλο.
Θυμαμαι μια φορα, μολις ειχε μπει η δασκαλα στην ταξη και πηγε να αναψει τη σομπα, δεν ειχε αρχισει δλδ το μαθημα ακομα και ψιλομιλουσαμε μεσα στην ταξη. Κι ενα συμμαθητης μου εκανε κατι χαζα και γελουσαμε όλοι. Και γελουσα κι εγω μαζι. Και γυριζει αυτη ετσι οπως ηταν σκυμμενη στη σομπα και μου σκαει ενα σκαμπιλι ρε κοριτσια, ειδα τον ουρανο σφοντυλι. Πραγματικα ειδα αστερακια. Κι μου λεει με νευρα "Να μη γελας μεσα στ'αυτι μου". Το βουλωσαμε ολοι εννοειται. Στη μανα μου το ειπα οταν εγινα 16-17. Δεν ειχε ιδεα. δεν μιλουσαμε, νομιζαμε οτι το αξιζαμε και οτι αν λεγαμε οτι μας χτυπησαν, θα μας ελεγαν καλα να παθεις αφου ησουν ατακτη (συνδρομο Στοκχολμης σε φουλ εκδοση).

Η κορη της ηταν μαζι μας στην ταξη και πραγματικα το λυπομασταν το κοριτσι. Ξεσπουσε πανω της μεσα στην ταξη. Της ειχε ανοιξει τη μυτη πολλές φορες, οι σφαλιαρες ακουγοντουσαν με αντιλαλο στην ταξη, και δεν θελω να σκεφτομαι τι τραβουσε το κοριτσι οταν πηγαινε σπιτι. Και ηταν η καλυτερη μαθητρια, και δεν εκανε φασαρια μεσα στην ταξη.

τα ιδια και σε εμας. δυστυχως προλαβαμε τις εποχες που ο δασκαλος ηταν ο 'ΘΕΟΣ' στην ταξη και μπορουσε να μειωνει και να φοβεριζει τα παιδια επειδη ξυπνησε στραβα το πρωι..
εγω θυμαμαι (μεταξυ αλλων) στα νηπια την δασκαλα που μας ειχε βαλει να ζωγραφισουμε κ να χρωματισουμε μια μεγαλη γατα.
εγω αποφασισα να την κανω ιδια με τον Τομ (Τομ κ Τζερυ) --ασπρομαυρη.
μολις την ειδε- δεν θα ξεχασω την οργη της - πηρε το χαρτι το εκανε κομματακια και με μαλωσε που την εκανα 'μαυρη' την γατα. προφανως πιστευε στην γρουσουζια η κυρια..
ακολουθησαν κλωτσιες σε αδιαβαστους μαθητες στο δημοτικο... προσβολες σε τσιγγανακια γιατι 'βρωμούσαν'...ξυλιες με τον χαρακα στο χερι- με το ενα ποδι στον τοιχο και αλλα τετοια 'χαριτωμενα'.

Τωρα πια οι μεθοδοι (αν κ αργησαν πολυ να υιοθετηθουν απο το δικο μας εκπ.συτημα σε σχεση με το εξωτερικο) ειναι 'μαθητοκεντρικοι' και οχι 'δασκαλοκεντρικοι'.
ο δασκαλος ειναι 'οδηγος' και 'συνεργάτης'- και όχι 'παντογνώστης' και 'κυρίαρχος' στην τάξη.

Αλλα βεβαια δεν το εφαρμοζουν ολοι οι εκπαιδευτικοι. Δυστυχως.

mamavivo

mamavivo
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
εμενα δεν με εχουν ακουμπησει οι γονεις μου.

ο δασκαλος της εκτης δημοτικου ο κος παπαλοης με το ονοαμ ,διευθυντης και του δημοτικου,ειχε μια μανια να μας τραβαει τα αυτια.οταν μου τα τραβηξε για ασχετο λογο ,πηγα στον μπαμπα μου και το ειπα .

την επομενη μερα σκαει ο μπαμπας στο δημοτικο και παει τον αρπαζει τον κοντο(ο μπαμπας 1,85 οικοδομος ε,ο δασκαλος 1,60),τον κολλαει στον τοιχο και του λεει."αν την ξαναακουμπησεις βρες τρυπα να κρυφτεις)ουτε που με ξανακοιταξε στο μαθημα.και σταματησε να το κανει γενικως.Μαγκες να κανουν στα μετρα τους ,οχι στα παιδακια.

Γενικα ο μποαμπας ειχε ερθει κανα 2-3 φορες στο σχολειο ακομα και στο ΛΥΚΕΙΟ να συνετισει τους "εμπειρους"και ξερολες και θρασυ δασκαλους.

Ενας μου ειχε πει σκασε και εγινε τουρκος ο πατερας μου.

Μεγαλωσα ευτυχως με ηρεμια και αγαπη .αλλα οταν μιλαγε ο μπαμπας σουζα.δεν φωναξε ποτε ,απιστευτο μου φαινεται τωρα που με κοιταω με τον διονυση και καμια φορα τρελαινομαι.

και σκεφτομαι ποση υπομονη ειχε αυτος ο ανθρωπος που μεγαλωσε 4 παιδια .καιι ποσο καλος γονιος ηταν τελικα.Υπεροχος.μακαρι και το παιδι μου να νιωθει ετσι και για τους γονεις του.μακαρι.

tatijana

tatijana
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
litsakos έγραψε:

Τατ γιατι να σου επιτεθει καποια ρε συ? Εισαι στρεϊτ ατομο, λες αυτο που σκεφτεσαι,παιρνεις θεση. Κ στην τζιζ κανεις δεν επιτεθηκε,δεν ξερω αν η τζιζ το πηρε σαν επιθεση? Αισθανθηκε αβολα?Ισως.Δεν νομιζω να ειχε καμια την διαθεση να την ειρωνευτει,αλλα αν διαφωνει καποια δεν θα το πει?

Οχι δεν ξερω αν η Τζιζ ενιωσε και πως ενοιωσε,απλα εκεινη την ωρα μπηκα στην θεση της..Και αισθανθηκα εγω λιγο αβολα...Αυτο μονο...

tatijana έγραψε:

Οχι δεν τα ειπα...Και μου εχει μεινει ολο αυτο...
Εγω ετσι και διανοηθω οτι κανουν κατι στο παιδι μου θα τους λιωσω...

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Αν τυχει να βρεθω μπροστα σε αναλογα περιστατικα θα παρω θεση. Εχω μπει στην μεση σε καυγα αντρων ασχετων στο δρομο,δεν μπορω να βλεπω κατι τετοιο με πιανει ταραχη,αν δεν επεμβω μετα θα το σκεφτομαι συνεχως κ θα νιωθω ασχημα (ειμαι κ ενοχικη Rolling Eyes ). Εχω δει μαμα να δινει σφαλιαρα στην παιδικη χαρα στο παιδι της (μεγαλο παιδακι γυρω στα 8,) κ την εχω τακτοποιησει (χωρις να ειναι μπροστα το παιδι).Οποτε με βλεπει ακομα κ τωρα,εχουν περασει 2 χρονια φευγει απο τις κουνιες. Αλλα εχω πετυχει κ μαμα με τριδυμα γυρω στα 4 ετη που ειχε σαλταρει η γυναικα,τα ειχε φερει μονη της στις κουνιες κ καποια στιγμη εβαλε τις φωνες στο ενα απο τα 3,εκει δεν μιλησα,καταλαβα την ενταση της κ δεν το θεωρησα σωστο να παρεμβω.Εχω βρεθει στην θεση της.Αλλα αλλο νευριασα κ πατησα μια φωνη αλλο αστραφτω χαστουκι στο παιδι μπροστα στον κοσμο κ περιμενω να μην ανακατευτει κανεις.Μπροστα στο παιδι δεν ξερω αν θα μιλαγα ασχημα στον γονιο του,φανταζομαι αυτο δεν θα αρεσε σε κανενα παιδακι.Καποια στιγμη ειχα ακουσει μια φραση απο εναν ψυχιατρο,ελεγε οτι "για καθε παιδι ακομα και η χειροτερη μανα ειναι η καλυτερη (ετσι το νιωθει το παιδι,γιατι ειναι τοσο εντονος ο δεσμος και η εξαρτηση που δεν μπορει οταν ειναι μικρο ακομα να απορριψει την μανα του,εδω φτανουν μεγαλοι ανθρωποι κ δικαιολογουν το ξυλο που εφαγαν...ποσο ενα παιδι)

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Να πω κ εγω για την δασκαλα μου στο Δημοτικο? Razz
Λοιπον στην 1η ταξη ειχα μια κουρουνα η οποια ηταν αριστερη,λογω του οτι ο παππους μου ηταν δεξιος αυτη θεωρουσε σκοπιμο να με προσβαλει μεσα στην ταξη,να μου μιλαει ασχημα για τον παππου μου...μιλαμε για ψυχοπαθεια η γυναικα...μεχρι που το ειπα στον παππου μου και την πηρε ο διαολος.Μαλιστα στα μεσα της χρονιας της αλλαξαν σχολειο. Πολυ ξυλο δεν εχω δει ποτε στο σχολειο μου,τραβηγμα αυτιου εχω δει.Αλλα σφαλιαρες οχι,επισης ειχα δασκαλα που ειχε φτιαξει εναν μακρυ χαρακα για να μην σηκωνεται απο την εδρα οταν ηθελε να βαρεσει την παλαμη καποιου παιδιου.

mamavivo

mamavivo
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
litsakos έγραψε:Να πω κ εγω για την δασκαλα μου στο Δημοτικο? Razz
Λοιπον στην 1η ταξη ειχα μια κουρουνα η οποια ηταν αριστερη,λογω του οτι ο παππους μου ηταν δεξιος αυτη θεωρουσε σκοπιμο να με προσβαλει μεσα στην ταξη,να μου μιλαει ασχημα για τον παππου μου...μιλαμε για ψυχοπαθεια η γυναικα...μεχρι που το ειπα στον παππου μου και την πηρε ο διαολος.Μαλιστα στα μεσα της χρονιας της αλλαξαν σχολειο. Πολυ ξυλο δεν εχω δει ποτε στο σχολειο μου,τραβηγμα αυτιου εχω δει.Αλλα σφαλιαρες οχι,επισης ειχα δασκαλα που ειχε φτιαξει εναν μακρυ χαρακα για να μην σηκωνεται απο την εδρα οταν ηθελε να βαρεσει την παλαμη καποιου παιδιου.
πω πω και σε μας στην πρωτη δημοτικου τετοιο χαρακα ειχε αχαχαχ ακουσον ακουσον .

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Εγώ έφαγα 3 χαστούκια μαζεμένα από τον δάσκαλο στην πέμπτη δημοτικού γιατί είχα γράψει λάθος τη λέξη "υγιής". Δεν μπορώ να πω, έμαθα να τη γράφω μετά, οπότε εύγε στο δάσκαλο!

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Το πρώτο μου ποστ: (προχθές, νομίζω είναι στη σελίδα 3)

Tziz έγραψε:Θα σχολιάσω μόνο το αρχικό ποστ μιας και δεν κατάφερα να διαβάσω όλα τα υπόλοιπα για πιο ολοκληρωμένη εικόνα (μόνο μερικά).

Είμαι κατά της βίας στα μικρά παιδιά και ΕΙΔΙΚΆ όταν αυτή ασκείται ΔΗΜΟΣΙΑ.
Δημιουργεί τεράστια τραύματα στο παιδί και στο πως αντιλαμβάνεται/αντιδρά (σ)τον υπόλοιπο κόσμο...

Παρόλαυτά, έχω δει μερικά σκασμένα να βγάζουν το λάδι των γονιών τους, ενώ εκείνοι ήταν και υπομονετικοί και μέσα στη γλύκα, που πολύ ευχαρίστως εγώ η ίδια θα τους έριχνα ξυλιές μέχρι να καταλάβουν...
(εκφράζω σκέψεις. όχι το τι πραγματικά θα έκανα)

Οι παλιοί έλεγαν "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος".
(δεν ανέφερα πουθενά ότι πράττω έτσι, ούτε ότι οι μαμάδες του 2011 πρέπει να φέρονται έτσι...)

(και κάπου εδώ ξεκινάει ο διάλογος και η αντιπαράθεση....)
Κουκίδα, επειδή έτυχε να "περάσω" κάποια από τα ποστς σου, θα μου επιτρέψεις να αναφέρω πως, η τάξη (αίθουσα διδασκαλίας) και η δασκάλα απέχουν εκατομμύρια χιλιόμετρα από το σπίτι και τη μαμά μας....
Οκ, η υπομονή "μαθαίνεται" όπως λες, αλλά δεν είμαστε όλες δασκάλες, ούτε κάνουμε μαθήματα διαλογισμού και αυτοσυγκέντρωσης, ούτε λειτουργούμε μέσα σε τάξη, ούτε διαχειριζόμαστε/εκπαιδεύουμε ΞΕΝΑ παιδιά. Μόνο τα δικά μας. Γιαυτό ο καθένας επιλέγει, τον τρόπο που του είναι πιο "βολικός" (ας μου επιτραπεί η έκφραση - δε βρίσκω άλλη λέξη τώρα)

Τες πα, για μένα δεν ήταν λάθος της μανούλας ο τρόπος που χειρίστηκε το παιδάκι (εκείνη ξέρει καλύτερα), αλλά το γεγονός ότι εξαρχής δεν έπρεπε να το πάρει μαζί της στην εκκλησία....

koukida έγραψε:εγω εχω να συμπληρωσω κατι.
ο κοσμος παει μπροστα- οχι πισω- ανοιγουμε τα ματια μας- ενημερωνομαστε- το ιντερνετ για παραδειγμα ειναι τικγα σε συμβουλες και προσφερει ενημερωση απο ειδικους- υπάρχει βιβλιογραφια- οτι θες το χεις μπροστα σου.
δεν μιλαμε για την μια φορα που θα δωσεις μια στον ποπο ή που θα βαλεις τις φωνες γιατι τα νευρα σου ειναι πανω απο το κεφαλι σου.αυτο συμβαινει.
(εδώ κουκίδα δικαιολογείς τις μανούλες οι οποίες "πού και πού" ρίχνουν και μια ξυλιά, αλλά μετά γίνεσαι απόλυτη και αρχίζεις να "κριτικάρεις")
αλλα οχι και να λεμε οτι καποια παιδια το θελουν το ξυλο τους.κανενα παιδι δεν αξιζει τετοια συμπεριφορα.
το ξυλο και οι απειλες ειναι ο ευκολος αλλα ο λάθος δρομος-
ε πως να το κανουμε δλδ..

Tziz έγραψε:Αλλά αυτό σου λέω κι εγώ. Ότι δεν είμαστε δασκάλες (ή θηριοδαμαστές, λογιστές κτλ), ούτε έχουμε διαβάσει όλες βιβλία και είμαστε μορφωμένες.
Η εμπειρία οκ, έρχεται με τα χρόνια.
Και γιαυτό βλέπετε μανούλες να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση στο 2ο παιδί από αυτήν που είχαν στο 1ο. Δεν κάνουν τα ίδια λάθη.

Tziz έγραψε:Εγώ κουκίδα μου συμφωνώ μαζί σου.
Με όλες συμφωνώ.
Απλά εκφράζω λίγο και την άλλη όψη του νομίσματος, έτσι για να δώσω "ώθηση" στη συζήτηση...

Μια φορά έδωσα μια φορά στο χεράκι της μικρής, και μόλις είδα τα ματάκια της να βουρκώνουν, ορκίστηκα πως δε θα το ξανακάνω. Ελπίζω να καταφέρω να κρατήσω τον όρκο που έδωσα...

ΕΞΗΓΕΙΣΤΕ μου σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ! σε ποιο σημείο αναφέρω πως γουστάρω να βαράω το παιδί μου....???
Όποια "διακρίνει" κάτι τέτοιο, μάλλον κάνουν πουλάκια τα μάτια της....

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
litsakos έγραψε:Και αν το δουμε κι αλλιως,η πεθερα μου τις εδινε τις μπατσες της στον αντρα μου κ τον αδερφο του,αλλα ενω ηταν αφοσιωμενη μανα,τα αγαπαει τα παιδια της,αν ρωτησεις τα παιδια της τωρα θα σου πουν οτι αυτο το θυμουνται ασχημα κ την κρινουν επισης ασχημα. Δεν θα θελα να φτασουν τα παιδια μου να πουν αυτο για εμενα.

Είναι απλό Λίτσα... Τα παιδιά της (ο άντρας σου και ο κουνιάδος σου) αυτό θυμούνται και μάλιστα άσχημα, γιατί ΠΙΘΑΝΟΝ να μην έχουν τίποτα άλλο (καλό) να θυμηθούν. Υποθετικά μιλάω, αλλά αν κρίνω από τη μία μου γιαγιά που μας μάλωνε, θα σου πω πως δεν την αγαπούσα γιατί τίποτα καλό δεν έκανε για μας - σε αντίθεση με την άλλη μου γιαγιά η οποία ναι μεν μας μάλωνε, αλλά από την άλλη γινόταν χαλί να την πατήσουμε κάθε φορά που ζητάγαμε κάτι...

Nena έγραψε:
Το να εξωτερικεύεις τη χαρα με φιλί δεν ειναι το ιδιο με το να εξωτερικεύεις το θυμό με το να δειρεις τον άλλο.
Και φυσικα έιναι κατακριτέο! Το να δειρεις τον άλλο, το οποιονδήποτε, ειναι κατακριτέο. Δε μιλάμε για εξτρίμ καταστάσεις, μιλάμε για τις απλές καθημερινές, που οι άλλοι μας βγάζουν απο τα ρουχα μας!
Ναι, κι εγω θελω να ξεσπασω δερνοντας. Πολυ κόσμο. Και τα παιδια μου επίσης. Ειναι περιτωσεις που νιώθω οτι με βγαζουν εκτος εαυτου, με τρελλαινουν, με κανουν να θελω να τα σπάσω όλα, καταλαβαινετε πιστευω.
Εχω κανει τα παντα. Εχω πεταξει μαξιλάρια, εγω κλειστει στο δωματιό μου, εχω φωνάξει, εχω σπάσει πιάτο, εχω κοπανησει τα ντουλαπια. Αν τυχει να δειρω το παιδι μια τετοια ωρα, θα του κανω ζημιά. Καλύτερα να τρομαξει με το ντουλάπι, παρα να φάει μια που θα του αφησει κουσούρι.
Κι επειτελους, λεμε οτι ειναι ανθρωπινο να θυμώνουμε. Και να ξεφύγουμε καμια φορά. Διαφωνω κάθετα όμως με το "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος" που αναφερθηκε πιο πάνω. Διότι όπου δεν πιπτει λόγος, πιπτει παραδειγμα. Κι αν το παραδειγμα ειναι η ράβδος, ε, τοτε τι να πω..

Νένα μου, νομίζεις ότι στα μάτια των παιδιών σου είσαι καλύτερη μάνα, από αυτή που απλά προτίμησε να δώσει μια στα μπούτια? Μήπως τελικά η εικόνα που τους μένει (βάσει της περιγραφής σου πάντα) είναι μια στρίντζω που ωρύεται? Δε μιλάω για εσένα προσωπικά. Μιλάω για αυτές που αναφέρω παρακάτω, ότι λένε ότι δε βαράνε τα παιδιά τους, αλλά κάνουν άλλα που είναι χειρότερα ίσως...

Όπου "ράβδος" βάλε εσύ ότι λέξη γουστάρεις. Θες "παράδειγμα"? Θες "τιμωρία"? Θες "στέρηση κάποιων δικαιωμάτων" προσωρινά μέχρι να καταλάβει τι έκανε? Θες "στέρηση κάποιων αντικειμένων" πχ δώρων/παιχνιδιών? Αλλά βλέπεις... πάλι κολλήσαμε στις λέξεις. Το χειρότερο είναι ότι δεν περίμενα να κολλήσεις ΕΣΥ!

Και κάπου εδώ ξεκινάει η "παρεξήγηση" ... Από πολλές αυτή τη στιγμή μπορεί να θεωρούμαι "βασανιστής" (για να μην πω τίποτα πιο βαρύ) του παιδιού μου....
Επειδή ανέφερα μία λαϊκή ρήση, την οποία ουδέποτε σχολίασα ως σωστή ή λανθασμένη....

tatijana

tatijana
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
litsakos έγραψε:Αν τυχει να βρεθω μπροστα σε αναλογα περιστατικα θα παρω θεση. Εχω μπει στην μεση σε καυγα αντρων ασχετων στο δρομο,δεν μπορω να βλεπω κατι τετοιο με πιανει ταραχη,αν δεν επεμβω μετα θα το σκεφτομαι συνεχως κ θα νιωθω ασχημα (ειμαι κ ενοχικη Rolling Eyes ). Εχω δει μαμα να δινει σφαλιαρα στην παιδικη χαρα στο παιδι της (μεγαλο παιδακι γυρω στα 8,) κ την εχω τακτοποιησει (χωρις να ειναι μπροστα το παιδι).Οποτε με βλεπει ακομα κ τωρα,εχουν περασει 2 χρονια φευγει απο τις κουνιες. Αλλα εχω πετυχει κ μαμα με τριδυμα γυρω στα 4 ετη που ειχε σαλταρει η γυναικα,τα ειχε φερει μονη της στις κουνιες κ καποια στιγμη εβαλε τις φωνες στο ενα απο τα 3,εκει δεν μιλησα,καταλαβα την ενταση της κ δεν το θεωρησα σωστο να παρεμβω.Εχω βρεθει στην θεση της.Αλλα αλλο νευριασα κ πατησα μια φωνη αλλο αστραφτω χαστουκι στο παιδι μπροστα στον κοσμο κ περιμενω να μην ανακατευτει κανεις.Μπροστα στο παιδι δεν ξερω αν θα μιλαγα ασχημα στον γονιο του,φανταζομαι αυτο δεν θα αρεσε σε κανενα παιδακι.Καποια στιγμη ειχα ακουσει μια φραση απο εναν ψυχιατρο,ελεγε οτι "για καθε παιδι ακομα και η χειροτερη μανα ειναι η καλυτερη (ετσι το νιωθει το παιδι,γιατι ειναι τοσο εντονος ο δεσμος και η εξαρτηση που δεν μπορει οταν ειναι μικρο ακομα να απορριψει την μανα του,εδω φτανουν μεγαλοι ανθρωποι κ δικαιολογουν το ξυλο που εφαγαν...ποσο ενα παιδι)

Ακριβως...Μπορει να ειναι η χειροτερη πουτανα αλλα δεν ανεχομαστε σαν παιδι ανα πουν για την μανα μας το παραμικρο....Εμεις μπορει να την σκυλοβριζουμε,αλλα κανεις αλλος δε μπορει να το κανει...

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
chicken έγραψε:
Σοβαρά τώρα (θα προσπαθήσω...) καταλαβαίνω αυτό που λες, πολλά παιδιά σε φέρνουν στα όριά σου, αλλά γιαυτό εμείς -οι ενήλικες- έχουμε κληθεί να τα διαπεδαγωγήσουμε και όχι το αντίθετο. Υποτίθετε εμείς πρέπει να τα καθοδηγούμε, να τους δείχνουμε το σωστό και το λάθος, να τα μαθαίνουμε τα πάντα.
Αν υποκύψουμε στον πειρασμό να χειριστούμε εύκολα τα παιδιά μας-αυτό δεν συμπεριλαμβάνει μόνο το ξύλο, είναι όλη η διαπεδαγώγηση, τότε τι παράδειγμα τους δίνουμε? Τι τους μαθαίνουμε? Πόσο τα πληγώνουμε?

Επίσης να πω πως εγώ έχω χάσει δύο φορές την ψυχραιμία μου με την Βάλια. Την μία της έδωσα δύο ξυλιές στο μπούτι και την άλλη μία πάνω απ οτο pampers. Θα μπορούσα να την είχα δείρει 1.563 φορές μέχρι στιγμής αλλά κρατάω την ψυχραιμία μου γιατί δεν θέλω να είμαι μια μαμά που επιβάλλει το όχι με ξύλο. Για άλλη μία φορά θα κάνω Like!
Μέχρι στιγμής πιάνει η συζήτηση και το επαναλαμβανόμενο όχι. Αν στο μέλλον χρειαστεί να αλλάξω μέθοδο... δεν το ξέρω Rolling Eyes σεβαστό... αυτό εννοούσα κι εγώ...

Ξέρω οτι τώρα δεν θέλω το μωρό μου να πονάει απο το δικό μου χέρι. Δεν με νοιάζουν οι έρευνες (καταλαβαίνετε πως το λέω, δεν τις αναιρώ) δεν με νοιάζουν οι επιστήμονες και οι ψυχολόγοι, εγώ θα προσπαθήσω να κάνω την κόρη μου τον καλύτερο άνθρωπο που μπορώ χωρίς ξύλο.
ξανά Like!

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
koukida έγραψε:
Tziz έγραψε:
koukida έγραψε:
εμεις τα πονηρευουμε τα παιδια- δεν πονηρευουν απο μονα τους

Θα μου επιτρέψεις να μη συμφωνήσω.
Είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό.
Ένα παιδάκι θα "βουτήξει" κρυφά την καραμέλα, όταν του δοθεί η ευκαιρία, κι ας μην το έχει δει/ακούσει ποτέ στη ζωή του από κανέναν.
Θες γιατί πεινάει? (ένστικτο επιβίωσης)
Θες από απλή περιέργεια?
Θες από πείσμα? (επειδή του το απαγόρεψαν?)
Κάποια στιγμή θα το κάνει...
(η καραμέλα είναι συμβολισμός)
tziz μου εχεις μπερδευτει λιγο- ο μονος λογος που θα το κανει ενα παιδακι αυτο ειναι επειδη δεν εχει την αισθηση της ιδιοκτησιας- γιαυτο κ πρεπει να ειμαστε πολυ μαλακοι οταν συμβει στο παιδι μας- δεν το μαλωνουμε- ουτε το τιμωρουμε- του εξηγουμαι ΓΙΑΤΙ δεν ειναι σωστο- κ σιγα σιγα θα μαθει.

Σε αυτό το σημείο θα αναφέρω ξανά πως δεν έννοούσα να την κλέψει. Μπορεί το μπολ με τις καραμέλες να είναι στο σπίτι, πάνω στο τραπέζι...
Η πονηριά είναι έμφυτη. Είναι στοιχείο του χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Όχι βέβαια ότι δεν "καλλιεργείται" κιόλας.... Αλλά άμα είσαι "παγαπόντης" ρε παιδί μου... είσαι! Πώς να το κάνουμε?

Nena έγραψε:Πραγματικά δεν μπορω να βρω λογια για να περιγραψω την παιδικη ψυχη. Ενα παιδακι θελει να κανει αυτο που γουσταρει. Νομιζω αυτο ειναι. Το αν θα μαθει οτι αυτο δεν ειναι παντα εφικτο εξαρταται απο αυτον που το φροντιζει. Άλλα παιδακια το μαθαινουν πιο γρηγορα, άλλα παιδακια το μαθαινουν πιο αργα. Το θεμα "χαρακτηρας" επηρεάζεται πολύ περισσοτερο απο το εξωτερικο περιβαλλον (ανατροφη) παρα απο την εγγενη ιδιοσυγκρασία του καθενος, το DNA του δηλαδη.

Σκέψου όμως πως τα παιδάκια μας δεν παίρνουν παραδείγματα μόνο από τους γονείς. Εμένα ας πούμε, την κρατάει η πεθερά μου. Τις προάλλες της έδειχνε να βαράει το τραπέζι... Καλό ε?? Εγώ τι πρέπει να κάνω? Να πιάσω το παιδί στο μπίρι μπίρι μέχρι να καταλάβει ότι δεν είναι σωστό. Οκ. Αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω άλλων εξωτερικών παραγόντων, τι θα γίνει? Θα το αφήσω μέχρι να το σπάσει? Ή μήπως να αρχίσω να το βαράω κι εγώ μαζί της για να δούμε ποιος βαράει καλύτερα? (το τραπέζι εννοώ)

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
εδώ ξεκινάνε και οι ειρωνείες....

florentiab έγραψε:
chicken έγραψε:
florentiab έγραψε:χαχαχαχχαχαχαχα
πολύ αστείο όλο αυτό!

ποιό ποιό?
που καλέ?

τι να κάνω δηλαδή; όταν ένας άνθρωπος μας λέει κάτι που δεν είναι η γνώμη του μονο και μόνο για να μας τσιγκίσει, τι να κάνω; μόνο για γέλια είναι το θέμα

thequeen86

thequeen86
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
εγω ειμαι καθετα κ αμετακλητα αντιθετη στην σωματικη βια ως μεθοδος διαπεδαγωγησης κ συνετισμου του παιδιου ισως επειδη κ εγω σαν παιδι εχω φαει ξυλο που μου φτανει για 2 ζωες,σε λεπτομερειες δεν θα μπω θα σας πω μονο οτι εχω ορκιστει να μην χτυπησω ποτε το παιδι μου(ασε που κ ο αντρας μου θα με εκοβε φετες) δν θελω να γινει κ κωλοπαιδι αλλα πιστευω σε αλλες μεθοδους και προσεγγισης στα παιδια.οσο για το θεμα ξυλο στα σχολεια ειχα μια δασκαλα 3η δημοτικου που εμενα και εναν ξαδερφο μου που ημασταν στην ιδια ταξη μας ειχε αλλαξει τον αδοξαστο στις φαπες κ παντα χωρις λογο(μιλαμε για κλινικη περιπτωση) μια φορα ομως μου εδωσε ενα χαστουκι τοσο δυνατο που εμεινε το χερι της μανω στο μαγουλο μου μια εβδομαδα(ασπρουλιαρα γαρ κ εγω συν οτι μελανιαζω κ ευκολα)ε οταν γυρισα σπιτι κ το ειδε η γιαγια μου ποιος ειδε την μπουμπου και δν την φοβηθηκε(μπουμπου την φωναζαν γτ ηταν κοντουλα κ ολοστρογγυλη αλλα συφουνας)την αλλη μερα ηρθε στο σχολειο κ βασικα ειναι περιττο να σας πω το τι εγινε μπορειτε να φανταστητε.την πηρε κ την σηκωσε κανονικα.φυσικα σε ολη την χρονια με ειχε στη μπουκα αλλα στο τελος εφυγε!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 10 από 16]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις