Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
652 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 652 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 5 από 16]

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:
Η σκέψη μου είναι η εξής:

Δεν πιστεύω καμία μανούλα που λέει "εγώ τα παιδιά μου δεν τα χτύπησα ποτέ" γιατί απλά στην πορεία αποδείχτηκε ψεύτρα. Δεν γίνεται να μεγαλώνεις ένα παιδί 18χρόνια και να μην το έχεις μαλώσει ούτε μία φορά.

Η μαμά μου δε με έχει χτυπήσει ποτέ. Μπορεί να έχει χίλια κακά αλλά αυτό δεν το έχει κάνει. Και την ευχαριστώ για αυτό. (εκτός από μία φορά που στα 17 μου μαλώναμε τόσο άγρια που είχα βγει εκτός εαυτού, ήμουν νομίζω σε νευρική κρίση και με ταρακούνησε δυνατά για να συνέλθω και μου έριξε "χαστουκάκια" σαν αυτά που ρίχνουν στους λιποθυμισμένους, αν και ούτε αυτό είναι σωστό, προκαλεί μέχρι και εγκεφαλική βλάβη!)

Δεν είναι όλα τα "μαλώματα" ίδια. Καμία μαμά δεν έχει σύστημα να δέρνει τα παιδιά της. Θα τα δείρει γιατί -κατά την κρίση της- αυτό που έκαναν ήταν πολύ "χοντρό".

Άρα μιλάς για συνειδητή επιλογή;

Δεν πιστεύω πως αν το παιδί φάει μια φορά στη ζωή του ένα χαστούκι, θα πάθει και τίποτα... (ανάλογα βέβαια... την περίσταση ίσως...) Ίσως μάλιστα να του κάνει και καλό -σε κάποια παιδάκια τουλάχιστον που ξέρω εγώ, έπιασε...

Όντως, έπιασε. Μετά τα χαστούκια που έφαγα από τον πατέρα μου, φοβόμουν ακόμη και την αγκαλιά που πήγαινε να με πάρει. Άσε που κάθε τι που ήθελα να κάνω το σκεφτόμουν 100.000 φορές πριν το κάνω, έχασα τον αυθορμητισμό μου ως παιδί με λίγα λόγια γιατί δεν ήθελα να ξανανιώσω αυτό το συναίσθημα.

Πολλές φορές (και ειδικά περίπου στο Λύκειο όταν ήμουν) νοσταλγούσα τις φορές που πιο μικρή έτρωγα ξύλο. Τις έτρωγα -ξεθυμαίναμε (κι εγώ και η μάνα μου) ηρεμούσαμε κι όλα καλά. Όταν σταμάτησα να τις τρώω, άρχισε το κήρυγμα και η γκρίνια. Μπορεί να μας τα έψελνε και 3 ώρες. Μας έβαζε τιμωρίες κι άλλα τέτοια... Μπλιαχ! Ύστερα, μετά το ξύλο, και ακριβώς επειδή είχε τύψεις που μας έδειρε, απολαμβάναμε ακόμα περισσότερα χάδια κι αγκαλιές από ποτέ! Κουλό ε?

Τώρα νομίζω πως υπερβάλλεις λίγο... Είναι δυνατόν να σου έλειπε το ξύλο; Πραγματικά;

Δεν πιστεύω πως κανένα παιδί "μισεί" τους γονείς του γιατί έφαγε ξύλο. Αντιθέτως τους "μισεί" αν δεν του μαγειρέψουν το αγαπημένο του φαγητό, αν δεν το αφήνουν να δει τηλεόραση, αν δεν του πάρουν το ποδήλατο που ονειρευόταν και γενικότερα όταν το γεμίζουν ενοχές και του πιρπιράνε το μυαλό με "μη" και "δεν είναι σωστό" και "είσαι τιμωρία".

Προσωπικά εγώ, μέσα από την τιμωρία, καταλάβαινα πραγματικά τι λάθος είχα κάνει. Με το ξύλο όχι. Το ξύλο μου άφηνε μόνο παράπονο. Και έναν φόβο μετά. Δεν με άφηνε να σκεφτώ το λάθος μου.

Σε κάποια παιδιά (το έβλεπα σε συμμαθητές μου στο δημοτικό) η τιμωρία ήταν διασκέδαση! Ναι! Κάνανε πλάκα με τους υπόλοιπους και ήταν απλά μία δικαιολογία για να μην παρακολουθήσουν το μάθημα. Πολλά κάνουν επίτηδες σκανταλιές για να μπουν τιμωρία. Κι εδώ κολλάει η πονηριά που λέγαμε...

Μιλάς για το σχολείο που μας έβγαζε έξω ο καθηγητής; Φυσικά και κάναμε πλάκα τότε. Χάναμε μάθημα! Τιμωρία ήταν αυτή; Αυτό ήταν επιβράβευση για μας! Πιστεύεις όμως πως είναι το ίδιο όταν οι γονείς απαγορεύουν στο παιδί να δει τηλεόραση ή να μπει στο ίντερνετ ή να κάνει κάτι άλλο που του αρέσει; Το χαίρονται και εκεί;

Κάθε παιδάκι, χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Δεν είναι όλα ίδια.
Κάποια ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ. ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ. Δεν ξέρω αν φταίνε οι γονείς ή ο χαρακτήρας. Δεν ξέρω αν υπάρχει διανοητικό/παθολογικό πρόβλημα.

Ο άντρας μου έχει έναν ανιψιό από την αδερφή του. Το παιδάκι είναι πανέξυπνο και πάρα πολύ καλό όταν είναι με εμάς γιατί του μιλάμε. Όταν είναι με τη γιαγιά του και τον παππού του που απλά του δίνουν ό,τι θέλει για να μην ασχοληθούν παραπάνω μαζί του και να μην ακούν τη γκρίνια του γίνεται άλλο παιδί! Αφού δεν πιστεύουν στα μάτια τους όταν το βλέπουν με εμένα και τον άντρα μου. Δεν το λέω αυτό για να καυχηθώ για κάτι. Εγώ απλά κάνω το αυτονόητο. Όλα τα παιδιά καταλαβαίνουν όταν τους μιλήσεις και τους εξηγήσεις, αρκεί να έχεις τον κατάλληο τρόπο να τους επιβληθείς.

Λέω απλά ότι το έχω δει. Κι εκεί τι κάνεις?

Πολλά έγραψα κουράστηκα...

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:Αλλά στ'αληθεια πιστευεις οτι αν της εσκαγες το χαστουκακι που λες, θα "ισιωνε"??? Πες οτι δεν υπηρχε το θεμα αν ειναι σωστο ή όχι. Θα εστρωνε?

Στην ηλικία που είναι τώρα όχι.
Πιο μεγάλη ναι.
Επαναλαμβάνω πως είναι και στο παιδί.
Εγω πχ καταλάβαινα πότε πρέπει να κάνω τουμπέκα. Τώρα αν μου βγει διαολάκι και δεν καταλαβαίνει ούτε με το χαστούκι που θα φάει (αν φάει), ε, δε θα την σαπίσω και στο ξύλο! Θα σκεφτώ άλλο τρόπο. Πχ, δε θα της πάρω δώρο/γλειφιτζούρι κτλ

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
florentiab έγραψε:

όσο και να σου φαίνεται περίεργο υπάρχουν γονείς που δεν έχουν ακουμπήσει ΠΟΤΕ τα παιδιά τους.

Συμφωνώ.

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
florentiab έγραψε:
δεν αρπάζομαι με σένα.
απλά μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο να διαβάζω οτι τα παιδιά είναι σατανικά ή κάτι τέτοιο και μπορούμε να τα χτυπάμε και όλο αυτό είναι για να παει πιο κάτω η συζήτηση.

Φλώρα μου, επειδή ενάμιση χρόνο καλά τα πήγαμε εδώ μέσα και δεν θέλω να δημιουργήσω εντάσεις, θα σηκωθώ να φύγω τώρα να πάω σπιτάκι μου και θα σας αφήσω στην ησυχία σας να διαβάζετε τα υπόλοιπα ξενέρωτα θεματάκια...

Πριν φύγω όμως θα πω αυτό: Τη λέξη "σατανικά" την οποία αναφέρεις, ούτε την έγραψα, ούτε την υπονόησα πουθενά.
Ούτε ότι μπορούμε να τα χτυπάμε.

Ήθελα απλά να πω πως τα παιδιά όντας ΑΝΘΡΩΠΟΙ όπως όλοι μας, έχουν πάθη.
Ζήλεια, εγωισμό, αξιοπρέπεια (όπως αναφέρθηκε), βουλιμία/λαιμαργία, είναι καθαρά ή βρωμιάρικα, ακατάστατα ή τακτικά, παιχνιδιάρικα/με πνεύμα ομαδικότητας ή μοναχικά με τάσεις κυριαρχίας στα άλλα παιδάκια κτλ κτλ... Και έτσι όπως πραγματικά ΕΙΝΑΙ ο χαρακτήρας ενός παιδιού, έτσι θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε, κι όχι να κρυβόμαστε πίσω από ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ του τύπου "είναι παιδί".

Αυτά από εμένα.
Σας χαιρετώ προς το παρόν.
Αν μπορέσω θα μπω αργότερα να δω τις απαντήσεις σας.
Καλό σας απόγευμα.

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:
Nena έγραψε:Αλλά στ'αληθεια πιστευεις οτι αν της εσκαγες το χαστουκακι που λες, θα "ισιωνε"??? Πες οτι δεν υπηρχε το θεμα αν ειναι σωστο ή όχι. Θα εστρωνε?

Στην ηλικία που είναι τώρα όχι.
Πιο μεγάλη ναι.
Επαναλαμβάνω πως είναι και στο παιδί.
Εγω πχ καταλάβαινα πότε πρέπει να κάνω τουμπέκα. Τώρα αν μου βγει διαολάκι και δεν καταλαβαίνει ούτε με το χαστούκι που θα φάει (αν φάει), ε, δε θα την σαπίσω και στο ξύλο! Θα σκεφτώ άλλο τρόπο. Πχ, δε θα της πάρω δώρο/γλειφιτζούρι κτλ
Θα συμφωνήσω με την Αγγελική είναι ανάλογα την ηλικία το να χαστουκίσεις ένα παιδάκι 2 -3 -5 χρονών δεν νομίζω να καταλάβει τίποτα ίσως να αντιδράσει και περισσότερο , σε μεγαλύτερη ηλικία προσπαθούν να δούν ποια είναι η αιτία που εξανάγκασε τη μαμά να σηκώσει το χέρι ; κάποια στιγμή όταν ενημερώθηκα ότι ο Σταύρος είχε πιάσει απο το λαιμό μια συμμαθήτρια του απο ότι έμαθα βρισκόταν σε άμυνα εκείνη τον είχε χτυπήσει στη κοιλιά πρώτη , του έριξα ένα χαστούκι μπροστά σε κάποιους συμμαθητές και τη δασκάλα εκείνος είπε :αυτό μου άξιζε επειδή όπως έπιασα την Έλενα μπορεί και να την έπνιγα και ξέρετε κάτι ήξερε ότι απαγορεύεται κάτι τέτοιο και τότε μου είπε :εγώ μαμά έκανα λάθος εσύ γιατί κάνεις το ίδιο ; έχει απόλυτο δίκιο αλλά εκείνη η στιγμή δε γυριζει πίσω

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
florentiab έγραψε:
Tziz έγραψε:
florentiab έγραψε:
chicken έγραψε:
florentiab έγραψε:χαχαχαχχαχαχαχα
πολύ αστείο όλο αυτό!

ποιό ποιό?
που καλέ?

τι να κάνω δηλαδή; όταν ένας άνθρωπος μας λέει κάτι που δεν είναι η γνώμη του μονο και μόνο για να μας τσιγκίσει, τι να κάνω; μόνο για γέλια είναι το θέμα

Τη μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη την έχεις ακουστά??
Τη θεωρία ότι η αλήθεια είναι αυτό που κρύβει ο κάθε άνθρωπος μέσα του, η οποία για τον κάθε ένα είναι διαφορετική, την έχεις επίσης ακουστά?
ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι ΑΠΟΛΥΤΟ.
Αυτά τα: "εγώ ποτέ!" ή "εγώ πάντα!" τα ακούω βερεσέ από μερικές μερικές, και αυτό θέλω να κάνω σαφές, μέσα από την όλη συζήτηση.
Αν εσύ γελάς, με γεια σου με χαρά σου.

ευχαριστώ για το μάθημα αν και δεν το ζήτησα!
όσο και να σου φαίνεται περίεργο υπάρχουν γονείς που δεν έχουν ακουμπήσει ΠΟΤΕ τα παιδιά τους.
καταλαβαίνω οτι μεγαλώνοντας σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον να θεωρείς οτι αυτό είναι και το σωστό.
αλλα επειδή εσύ δεν το έζησες αυτό μην είσαι τόσο σίγουρη οτι δεν το έχουν ζήσει κι άλλοι.

Να αναφέρω σε αυτό το σημείο πως η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ είναι τρεις φορές χειρότερη από τη σωματική.
Ξέρω μαμάδες που λένε "εγώ ποτέ!" κι όλη μέρα τα παιδάκια τους τα βρίζουν... Αλλά όχι! Αυτές δεν τα χτυπάνε! Είναι καλές μαμάδες!

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:
florentiab έγραψε:
Tziz έγραψε:
florentiab έγραψε:
chicken έγραψε:
πολύ αστείο όλο αυτό!

ποιό ποιό?
που καλέ?

τι να κάνω δηλαδή; όταν ένας άνθρωπος μας λέει κάτι που δεν είναι η γνώμη του μονο και μόνο για να μας τσιγκίσει, τι να κάνω; μόνο για γέλια είναι το θέμα

Τη θεωρία ότι η αλήθεια είναι αυτό που κρύβει ο κάθε άνθρωπος μέσα του, η οποία για τον κάθε ένα είναι διαφορετική, την έχεις επίσης ακουστά?
Αυτά τα: "εγώ ποτέ!" ή "εγώ πάντα!" τα ακούω βερεσέ από μερικές μερικές, και αυτό θέλω να κάνω σαφές, μέσα από την όλη συζήτηση.

καταλαβαίνω οτι μεγαλώνοντας σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον να θεωρείς οτι αυτό είναι και το σωστό.
αλλα επειδή εσύ δεν το έζησες αυτό μην είσαι τόσο σίγουρη οτι δεν το έχουν ζήσει κι άλλοι.

Να αναφέρω σε αυτό το σημείο πως η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ είναι τρεις φορές χειρότερη από τη σωματική.
Ξέρω μαμάδες που λένε "εγώ ποτέ!" κι όλη μέρα τα παιδάκια τους τα βρίζουν... Αλλά όχι! Αυτές δεν τα χτυπάνε! Είναι καλές μαμάδες!

Επίσης πολλές δεν κάνουν τίποτα από τα δύο!

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!

Συμφωνώ

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Rinoula έγραψε:
Tziz έγραψε:
florentiab έγραψε:
Tziz έγραψε:
florentiab έγραψε:
chicken έγραψε:
πολύ αστείο όλο αυτό!

ποιό ποιό?
που καλέ?

αυτο θα προσθετα,agree.
Να αποδεχομαστε και τις αληθειες των αλλων Τζιζ,μονη σου το εγραψες κ πιο πανω.Μην εθελοτυφλουμε.

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:Να αναφέρω σε αυτό το σημείο πως η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ είναι τρεις φορές χειρότερη από τη σωματική.

Δεν μιλάμε για το ποια μορφη βίας ειναι προτιμότερη. Μιλάμε για το αν αυτο ειναι αποδεκτο σαν μεθοδος διαπαιδαγωγησης.
Σκοπός μας ειναι να την περιορίσουμε οσο γινεται περισσοτερο, οχι να δικαιολογουμε την ύπαρξή της! Μου θυμιζει τον καυγα για το παθητικο καπνισμα, που οταν τους λες οτι βλάπτει σου ανταπαντανε "και τι νομιζεις, οτι ο αερας που αναπνεεις ειναι καλυτερος?"
Neither here, nor there...

Evaggelitsa 26

Evaggelitsa 26
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Καλησπέρα κορίτσια!
Σας διαβάζω εδώ και μέρες και είναι πολύ ενδιαφέροντα τα όσα γράφεται, μιας και ακόμα δεν είμαι μανούλα οι εμπειρίες σας είναι συμβουλές για εμας...

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που συνέβη το καλοκαίρι που μας πέρασε... Καταρχην να σημειώσω οτι είμαι απόλυτα κατά της βιας (σωματικής και λεκτικής) κυρίως απέναντι σε ένα μικρό παιδί..
Το καλοκαίρι λοιπόν μου μας πέρασε είχα την ευκαιρια να είμαι αναμεσα σε γνωστές μου μανούλες νέες κοπέλες όπως εσείς και να παρατηρήσω τις συμπεριφορές τους απέναντι στα παιδιά τους...
Μια λοιπόν από αυτές τις φίλες μου έχει δύο παιδάκια ένα κοριτσάκι 4 χρονων και ενα 1 έτους. Κάποια πρωινά είχε δουλειές και για 3-4 μέρες κρατούσα εγώ τη μεγάλη. όσο λοιπόν το κοριτσάκι ήταν μαζι μου ήταν γλυκυτατο. Όλοι έλεγαν τι ήσυχο παιδάκι είναι αυτο... Όταν όμως ερχόταν η μαμα του γινόταν διαφορετικό παιδί... Γκρινιαζε, έκλαιγε τσιριζε... Ελεγα στη μαμα του το πόσο καλή ήταν όταν έλειπε και δεν το πίστευε... Μέχρι που έτυχα σε μια άτυχη στιγμή...
Ετοιμαζόμασταν να πάμε για καφέ μαζί με τα παιδιά και η μεγάλη έκανε σαν... δεν ξέρω πως να χαρακτηρισω τη συμπεριφορά της... Τσιριζε και έκλαιγε χωρις να συμβαίνει τίποτα... Η μαμά της, αφού είχε φτάσει στο αμήν της έδωσε δυο χαστούκια και κανα δυο στον κώλο αλλα η μικρή δεν σταματούσε...
Κορίτσια ειλικρινά νόμιζα ότι θα πάθαινε κάτι το παιδι.. Η μαμα της καταστεναγχωρέθηκε που τη χτύπησε αλλα δεν μπορουσε να την ηρεμίσει σε τίποτα.. Προσπάθησα να επέμβω σαν τρίτη μήπως και λίγο με ακούσει και ηρεμίσει αλλα τίποτα.. Εκλαιγε ασταμάτητα... Ειλικρινα κατατρόμαξα και έλεγα στη μαμα της το παιδί κάτι έπαθε... κλαίει πολύ θα πάθει τίποτα... Τελικά κάναμε μια βόλτα με τα χίλια ζόρια και την μικρή να ουρλιάζει και όταν επιστρέψαμε έπεσε ξερή για ύπνο...
Προφανώς το παιδί νύσταζε αλλα είναι 4 χρονων γιατι δεν το έλεγε;;; Φυσικά με το ξύλο και τις φωνές δεν κατάλαβε τίποτα και στεναγχωρέθηκε και το ίδιο και η μαμα του.. σε αυτή την περίπτωση ούτε ο διάλογος πιάνει, ούτε φυσικα το ξύλο... Δεν ξερω αν σας έχει τύχει κατι παρόμοιο, εγώ πρώτη φορά είδα κάτι τέτοιο και ακόμα το θυμάμαι και στεναγχωριεμαι...

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ευαγγελία πολλές φορές μου έχει τύχει να δω παιδάκια σε στιγμές πραγματικής υστερίας και μαμάδες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης , προσωπικά πολλές φορές έχω δει παιδάκια και το δικό μου σε τέτοια φάση , το θέμα είναι να βάζεις τα όρια πολύ νωρίς αν περιμένεις να καταλάβει το παιδί δηλαδή να φτάσει στην ηλικία των 4 είναι αργά όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα . Απο την άλλη θα πει κάποιος έχουν μάθει οι ενήλικες να έχουν όρια; καλό ερώτημα αλλά ποτέ δεν είναι αργά . Σήμερα υπάρχουν οι σχολές γονέων προσωπικά έχω πάει και κάνουν εξαιρετική δουλειά , ψυχολόγοι , και κέντρα θεραπείας .

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
litsakos έγραψε:
Rinoula έγραψε:

αυτο θα προσθετα,agree.
Να αποδεχομαστε και τις αληθειες των αλλων Τζιζ,μονη σου το εγραψες κ πιο πανω.Μην εθελοτυφλουμε.

Ρινούλα μου οκ. Έχω εγώ πχ ένα κοριτσάκι που ακόμα είναι ενός έτους.
Κι όποιος το έχει δει (φτου φτου μην την ματιάσω την κοράκλα μου) λέει "τι χαμογελαστό μωρό είναι αυτό!"
Είναι σχετικά "καλόβολη" και υπάκουη και δεν έχω παράπονο. Ε λοιπόν με αυτό το μωρό, ειλικρινά δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου ούτε σε 20 χρόνια να το δέρνω.
Αν όμως κάνω -λέμε τώρα- ένα 2ο και μου βγει διαόλι, ε δε μπορώ να ορκιστώ ότι δε θα το μαλώσω/χτυπήσω/τιμωρήσω ποτέ.
Θέλω να πω, πως ναι, υπάρχουν μανούλες που δεν έχουν κάνει τίποτα από τα δύο. Ακόμα.
Η επιμέλεια, η ανατροφή, η φροντίδα ενός παιδιού, δε σταματάει όταν αυτό μας φτάνει στο ύψος. Συνεχίζεται και μέχρι τα 18 του + χρόνια.
Έχουν ακόμα πολλές "λαχτάρες" να μας δώσουν.
Αυτό εννοώ. Γιαυτό δε μου αρέσει όταν κάποιος είναι απόλυτος. Έχεις συμφωνία με κανέναν κυρία μου?
Και σίγουρα οι κοπέλες που λένε ότι δεν έχουν φάει ξύλο από τις μαμάδες τους (καλά μη φανταστείτε ότι κι εμένα με σακάτευε... Περισσότερο μας φοβέριζε, τρία διαόλια πάνω από το κεφάλι της τι να κάνει...) έχουν φάει ξύλο ή από κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας (ακόμα χειρότερο) ή κάτι άλλο τους έχουν κάνει και τις έχει πειράξει/τους έχει μείνει παράπονο. Λέω τώρα, δεν τις άφησαν να πάνε 5ήμερη. Μεταξύ μας, προτιμώ να έτρωγα μπούφλες παρά να μου στερούσε την εκδρομή μου (όχι ότι κάναμε και τίποτα σπουδαίο εδώ που τα λέμε, κάτι καλλιστεία κάνανε τα αγόρια που είχαν ντυθεί γυναίκες....μόνο αυτό θυμάμαι να είχε πλάκα)

Προς απάντηση της Έλενας λοιπόν, ναι με πείραζε περισσότερο όταν πχ είχα στέρηση εξόδου, τη στιγμή που κι εγώ ένα Σάββατο είχα να βγω. Αλλά επειδή είναι και στο χαρακτήρα μου, ξέρεις πιο ήταν το αποτέλεσμα? Πείσμωνα. Χειρότερα. Δεν υπήρχε περίπτωση να έκανα αυτό που μου έλεγε. Δεν την προκαλούσα, ούτε πίεζα την κατάσταση. Απλά την αγνοούσα.
Κι όντως μια φορά με την αδερφή μου της το πετάξαμε ότι: "αμάν πια τόση ώρα σ'ακούμε να ωρύεσαι, ηρέμησε!" Καλύτερα να είχαμε φάει το χαστούκι μας και να είχαμε πάει στο δωμάτιό μας, παρά που ακούγαμε όλα τα μπινελίκια...

Τέλος πάντων.
Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία:
Το ξύλο είναι καλό να αποφεύγεται (και η τιμωρία κατά τη γνώμη μου) όπου είναι εφικτό.

Οι μανούλες που ρίχνουν και καμιά ξυλιά (ειδικά στις πολυμελείς οικογένειες) για μένα είναι απόλυτα δικαιολογημένες.

Οι μανούλες που έχουν σύστημα το ξύλο/βασανιστήρια/κλείδωμα στην τουαλέτα/αποθήκη/να στέκεσαι στο ένα πόδι σαν τον πελεκάνο κι άλλα τέτοια χαριτωμένα ως μέθοδο διαπαιδαγώγησης, θέλουν ξύλο οι ίδιες τους να ισιώσουν.

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Όταν το μόνο που σου δίνουν είναι ένα σφυρί, τότε καταλήγεις να μεταχειρίζεσαι τους πάντες σαν να είναι καρφιά...

chicken

chicken
Nena έγραψε:Όταν το μόνο που σου δίνουν είναι ένα σφυρί, τότε καταλήγεις να μεταχειρίζεσαι τους πάντες σαν να είναι καρφιά...

Shocked Shocked Shocked
Τι είπες ρε συ Νένα!!!!!!!
Απλά Respect

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
βανια έγραψε:
Θα συμφωνήσω με την Αγγελική είναι ανάλογα την ηλικία το να χαστουκίσεις ένα παιδάκι 2 -3 -5 χρονών δεν νομίζω να καταλάβει τίποτα ίσως να αντιδράσει και περισσότερο , σε μεγαλύτερη ηλικία προσπαθούν να δούν ποια είναι η αιτία που εξανάγκασε τη μαμά να σηκώσει το χέρι ; κάποια στιγμή όταν ενημερώθηκα ότι ο Σταύρος είχε πιάσει απο το λαιμό μια συμμαθήτρια του απο ότι έμαθα βρισκόταν σε άμυνα εκείνη τον είχε χτυπήσει στη κοιλιά πρώτη , του έριξα ένα χαστούκι μπροστά σε κάποιους συμμαθητές και τη δασκάλα εκείνος είπε :αυτό μου άξιζε επειδή όπως έπιασα την Έλενα μπορεί και να την έπνιγα και ξέρετε κάτι ήξερε ότι απαγορεύεται κάτι τέτοιο και τότε μου είπε :εγώ μαμά έκανα λάθος εσύ γιατί κάνεις το ίδιο ; έχει απόλυτο δίκιο αλλά εκείνη η στιγμή δε γυριζει πίσω

Βάνια, χωρίς να το λέω επικριτικά, θα ήθελα να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο θεώρησες σωστό να κάνεις κάτι τέτοιο μπροστά στους συμμαθητές του και τη δασκάλα του.

Θα το πω πάλι, δεν σε κατακρίνω, θα ήθελα όμως να ακούσω το σκεπτικό σου. Και επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω αν θεωρείς λογικό και καλό το ότι ο γιος σου είπε πως του άξιζε κάτι τέτοιο.

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Νένα, ήθελα να πω το εξής:
Πρέπει να είμαι πολύ καλή μανούλα γιατί τώρα που γύρισα σπίτι διαπίστωσα πως το πάτωμα κολλάει...
Πότε σφουγγάρισα τελευταία φορά?? scratch

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Όχι Έλενα αυτό αναφέρω ότι ήταν λάθος μου αφενός να το κάνω και μάλιστα μπροστά σε τρίτους , θα μπορούσα να του μίλαγα ξανά και ξανά και να του έλεγα ότι η κίνηση να πιάσει την συμμαθήτρια του απο το λαιμό έχει συγκεκριμένους κινδύνους . Τώρα όσο αφορά το τη ο Σταύρος είπε :αυτό μου άξιζε μάλλον το είπε για να καλύψει την δικιά μου παρατυπία και βέβαια επειδή κατάλαβε ότι η συμπεριφορά του με έφτασε σε ένα ανεπίτρεπτο σημείο να τον χτυπήσω .Μιλήσαμε στο σπίτι του ζήτησα συγνώμη και του είπα ότι ήταν λάθος μου και εκείνος μου είπε ότι μαμά και εγώ δεν έπρεπε να το κάνω αυτό .
Είναι σημαντικό να καταλαβαίνεις τα λάθη σου και να μην τα επαναλάβεις

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Χαιρομαι που πιάσατε το πραγματικο νόημα της εικόνας που εχω για προφιλ.

ΥΓ - ...οπως επίσης κ το νόημα της φράσης που εγραψα πιο πάνω...

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Nena στις Τρι Νοε 22, 2011 10:13 am, 1 φορά

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
elena25 έγραψε:Βάνια, χωρίς να το λέω επικριτικά, θα ήθελα να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο θεώρησες σωστό να κάνεις κάτι τέτοιο μπροστά στους συμμαθητές του και τη δασκάλα του.

Θα το πω πάλι, δεν σε κατακρίνω, θα ήθελα όμως να ακούσω το σκεπτικό σου. Και επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω αν θεωρείς λογικό και καλό το ότι ο γιος σου είπε πως του άξιζε κάτι τέτοιο.

Θα σου απαντήσω εγώ (όχι για λογαριασμό της Βάνιας, αλλά ως Αγγελική).
Δεν νομίζω πως πάνω στο θυμό/ντροπή/απογοήτευση/κούραση σου κάθεσαι να "θεωρήσεις". Απλά πράττεις. Έτσι της βγήκε, έτσι έκανε. Αν σκεφτόμασταν όλες και πάντα πριν σηκώσουμε το χέρι ή ανοίξουμε το στόμα μας, τότε δε θα χτυπούσαμε και δε θα μαλώναμε ποτέ τα παιδιά μας. Κάποιες φορές απλά ΔΕΝ σου δίνεται ο χρόνος ούτε να σκεφτείς, ούτε να θεωρήσεις...

Όσο για το 2ο ερώτημα, εγώ το βρίσκω πολύ καλό να αναγνωρίζει κανείς τα λάθη του. Μην προσπαθείς να πας τη συζήτηση εκεί που δεν πάει.
Του τύπου ότι δημιουργούμε στα παιδιά ενοχές και αίσθηση αυτοτιμωρίας/αυτοκαταστροφής κι άλλα τέτοια...
Δεν νομίζω ότι ισχύει - τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Απλά το παιδί αναγνώρισε το λάθος του. Ήταν ο τρόπος του να ζητήσει συγνώμη. Επειδή όμως πολλές φορές είναι δύσκολο να προφέρεις αυτή τη λέξη, το λες με άλλα λόγια...

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:

Θα σου απαντήσω εγώ (όχι για λογαριασμό της Βάνιας, αλλά ως Αγγελική).
Δεν νομίζω πως πάνω στο θυμό/ντροπή/απογοήτευση/κούραση σου κάθεσαι να "θεωρήσεις".

Έχω την εντύπωση πως με ειρωνεύεσαι. Τα εισαγωγικά δηλαδή στη λέξη που χρησιμοποίησα αυτό μου δείχνουν.

Απλά πράττεις. Έτσι της βγήκε, έτσι έκανε. Αν σκεφτόμασταν όλες και πάντα πριν σηκώσουμε το χέρι ή ανοίξουμε το στόμα μας, τότε δε θα χτυπούσαμε και δε θα μαλώναμε ποτέ τα παιδιά μας.

Μήπως τότε θα έπρεπε να κάνεις ακριβώς αυτό που λες; Να σκεφτείς πριν πράξεις; Και πριν πεις πράγματα που δεν πρέπει; Πίστεψέ με, αν θέλεις το κάνεις.

Κάποιες φορές απλά ΔΕΝ σου δίνεται ο χρόνος ούτε να σκεφτείς, ούτε να θεωρήσεις...

Πάλι νομίζω πως με ειρωνεύεσαι.

Θα σε ρωτήσω όμως κάτι: Αν για κάποιο λόγο ο άντρας σου χάσει την ψυχραιμία του μαζί σου και επειδή δεν θα του έχει δωθεί ο χρόνος να σκεφτεί ούτε να θεωρήσει σε χτυπήσει, τότε να υποθέσω πως θα πεις πως είχε δίκιο;

Όσο για το 2ο ερώτημα, εγώ το βρίσκω πολύ καλό να αναγνωρίζει κανείς τα λάθη του. Μην προσπαθείς να πας τη συζήτηση εκεί που δεν πάει.

Και εδώ το ύφος σου αρχίζει να μου τη δίνει λίγο...

Του τύπου ότι δημιουργούμε στα παιδιά ενοχές και αίσθηση αυτοτιμωρίας/αυτοκαταστροφής κι άλλα τέτοια...
Δεν νομίζω ότι ισχύει - τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Εγώ πάλι έχω αντίθετη άποψη. Δε βρίσκω όμως το λόγο να σου την αναλύσω.

Απλά το παιδί αναγνώρισε το λάθος του. Ήταν ο τρόπος του να ζητήσει συγνώμη. Επειδή όμως πολλές φορές είναι δύσκολο να προφέρεις αυτή τη λέξη, το λες με άλλα λόγια...

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
βανια έγραψε:Όχι Έλενα αυτό αναφέρω ότι ήταν λάθος μου αφενός να το κάνω και μάλιστα μπροστά σε τρίτους , θα μπορούσα να του μίλαγα ξανά και ξανά και να του έλεγα ότι η κίνηση να πιάσει την συμμαθήτρια του απο το λαιμό έχει συγκεκριμένους κινδύνους . Τώρα όσο αφορά το τη ο Σταύρος είπε :αυτό μου άξιζε μάλλον το είπε για να καλύψει την δικιά μου παρατυπία και βέβαια επειδή κατάλαβε ότι η συμπεριφορά του με έφτασε σε ένα ανεπίτρεπτο σημείο να τον χτυπήσω .Μιλήσαμε στο σπίτι του ζήτησα συγνώμη και του είπα ότι ήταν λάθος μου και εκείνος μου είπε ότι μαμά και εγώ δεν έπρεπε να το κάνω αυτό .
Είναι σημαντικό να καταλαβαίνεις τα λάθη σου και να μην τα επαναλάβεις

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες.

Evaggelitsa 26

Evaggelitsa 26
βανια έγραψε:

Βάνια μου, εγώ το παιδάκι σου το βρίσκω πολύ υπέυθυνο ασχετα με αυτό το άτυχο περιστατικό... Αλλωστε παιδιά είναι και εμείς στην ηλικία τους μαλώναμε... Αυτό που σου είπε (και πιστεύω θα συμφωνήσεις μαζί μου) δεν βγήκε ούτε από το μάλωμα, ούτε απο τις φωνές αλλα από τη συζήτηση... Τον έκανε να σκεφτεί τη πράξη του και να πάρει το μαθημά του!
Εγώ όταν ήμουν μικρή η μαμα μου μας κυνηγούσε με την παντόφλα γιατι μαλώναμε με την αδερφή μου, αλλα τότε δεν πέρναμε μαθήματα γιατι ήταν πολύ αστεία και γελούσαμε... (δεν το είχε το άγριο και γινόταν γελοία με αποτέλεσμα να σταματάμε τον καυγά και να σκαμε στα γελια)
Πάντως από τις φωνές δεν έμαθα πολλά... Αντίθετα αυτά που μου έμειναν στο μυαλό μου, είναι αποτέλεσμα συζητησης πολλών πολλών ωρών...

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
aaz``
Tziz έγραψε:
litsakos έγραψε:
Rinoula έγραψε:

αυτο θα προσθετα,agree.

Ρινούλα μου οκ. Έχω εγώ πχ ένα κοριτσάκι που ακόμα είναι ενός έτους.
Κι όποιος το έχει δει (φτου φτου μην την ματιάσω την κοράκλα μου) λέει "τι χαμογελαστό μωρό είναι αυτό!"
Είναι σχετικά "καλόβολη" και υπάκουη και δεν έχω παράπονο. Ε λοιπόν με αυτό το μωρό, ειλικρινά δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου ούτε σε 20 χρόνια να το δέρνω.
Αν όμως κάνω -λέμε τώρα- ένα 2ο και μου βγει διαόλι, ε δε μπορώ να ορκιστώ ότι δε θα το μαλώσω/χτυπήσω/τιμωρήσω ποτέ.
Θέλω να πω, πως ναι, υπάρχουν μανούλες που δεν έχουν κάνει τίποτα από τα δύο. Ακόμα.
Η επιμέλεια, η ανατροφή, η φροντίδα ενός παιδιού, δε σταματάει όταν αυτό μας φτάνει στο ύψος. Συνεχίζεται και μέχρι τα 18 του + χρόνια.
Έχουν ακόμα πολλές "λαχτάρες" να μας δώσουν.
Αυτό εννοώ. Γιαυτό δε μου αρέσει όταν κάποιος είναι απόλυτος. Έχεις συμφωνία με κανέναν κυρία μου?
Και σίγουρα οι κοπέλες που λένε ότι δεν έχουν φάει ξύλο από τις μαμάδες τους (καλά μη φανταστείτε ότι κι εμένα με σακάτευε... Περισσότερο μας φοβέριζε, τρία διαόλια πάνω από το κεφάλι της τι να κάνει...) έχουν φάει ξύλο ή από κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας (ακόμα χειρότερο) ή κάτι άλλο τους έχουν κάνει και τις έχει πειράξει/τους έχει μείνει παράπονο. Λέω τώρα, δεν τις άφησαν να πάνε 5ήμερη. Μεταξύ μας, προτιμώ να έτρωγα μπούφλες παρά να μου στερούσε την εκδρομή μου (όχι ότι κάναμε και τίποτα σπουδαίο εδώ που τα λέμε, κάτι καλλιστεία κάνανε τα αγόρια που είχαν ντυθεί γυναίκες....μόνο αυτό θυμάμαι να είχε πλάκα)

Προς απάντηση της Έλενας λοιπόν, ναι με πείραζε περισσότερο όταν πχ είχα στέρηση εξόδου, τη στιγμή που κι εγώ ένα Σάββατο είχα να βγω. Αλλά επειδή είναι και στο χαρακτήρα μου, ξέρεις πιο ήταν το αποτέλεσμα? Πείσμωνα. Χειρότερα. Δεν υπήρχε περίπτωση να έκανα αυτό που μου έλεγε. Δεν την προκαλούσα, ούτε πίεζα την κατάσταση. Απλά την αγνοούσα.
Κι όντως μια φορά με την αδερφή μου της το πετάξαμε ότι: "αμάν πια τόση ώρα σ'ακούμε να ωρύεσαι, ηρέμησε!" Καλύτερα να είχαμε φάει το χαστούκι μας και να είχαμε πάει στο δωμάτιό μας, παρά που ακούγαμε όλα τα μπινελίκια...

Τέλος πάντων.
Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία:
Το ξύλο είναι καλό να αποφεύγεται (και η τιμωρία κατά τη γνώμη μου) όπου είναι εφικτό.

Οι μανούλες που ρίχνουν και καμιά ξυλιά (ειδικά στις πολυμελείς οικογένειες) για μένα είναι απόλυτα δικαιολογημένες.

Οι μανούλες που έχουν σύστημα το ξύλο/βασανιστήρια/κλείδωμα στην τουαλέτα/αποθήκη/να στέκεσαι στο ένα πόδι σαν τον πελεκάνο κι άλλα τέτοια χαριτωμένα ως μέθοδο διαπαιδαγώγησης, θέλουν ξύλο οι ίδιες τους να ισιώσουν.

Εγώ πειράζει που δεν έχω παράπονο από τους γονείς μου? Πειράζει που ούτε με έδερναν ούτε με φοβέριζαν? Πειράζει που αν ο άντρας μου διανοηθεί ποτέ να χτυπήσει εμένα ή το παιδί μας θα την πάρω και θα φύγω?

Το να μη δέρνει κανείς κανέναν, ούτε τα παιδιά ούτε τις μανάδες, το έχεις σκεφτεί σαν σενάριο?

Όσο για το ότι προτιμούσες να σε δέρνουν παρά να μην πας πενταήμερη μου φαίνεται τόσο ακατανόητο ώστε δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε καν...

Πάντως δε νομίζω ότι έκανες το δικηγόρο του Διαβόλου, μια χαρά τα πίστευες όσα έγραφες πριν και είναι δικάιωμά σου, βέβαια.

Συμφωνώ πάντως ως προς τη μη αποτελεσματικότητα της τιμωρίας. Τα χαλάκια γιατ αάτακτα παιδιά, η στέρηση της βόλτας και τα λοιπα μου φαίνονται ημίμετρα, διορθώνουμε τη συμπεριφορά και όχι την αιτία της.

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Έλενα, δεν σε ειρωνεύομαι. Τα εισαγωγικά τα έβαλα γιατί χρησιμοποίησα τις δικές σου λέξεις, όπως όταν λέμε:
και όταν τη συνάντησε του είπε "γεια σου, τι κάνεις"

Πίστεψέ με, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ όλοι οι άνθρωποι την ψυχραιμία να το κάνουν.
Επειδή ΕΣΥ σκέφτεσαι έτσι, μην περιμένεις ΟΛΟΙ να σκέφτονται έτσι.
Εσένα μπορεί να είναι ο χαρακτήρας σου αυτός. Να έχεις πχ υπομονή ή να λειτουργείς πιο "ήπια".
Κάποιοι άλλοι είναι πιο "παρορμητικοί".

Αν φτάσω τον άντρα μου στο σημείο να μου χώσει μπούφλα τότε ναι, μάλλον θα μου άξιζε. Όπως το ίδιο σκέφτομαι κι εγώ για αυτόν.
Αν πχ με έβριζε άσχημα ή εμένα ή την οικογένειά μου ή ακόμα κι αν έκανε κάτι πολύ άσχημο, ίσως η αντίδρασή μου να ήταν αυτή.

Το ύφος μου έχει ξεκινήσει να είναι αυτό που είναι όταν αντελήφθη ότι κάποιο "κακό πηγαδάκι" έχει δημιουργηθεί πάλι...
Εγώ εξαρχής δήλωσα ότι Δε συμφωνώ με τη βία. Εσείς ξεκινήσατε τις ειρωνείες....

Την άποψή σου καλό θα ήταν να την κρατήσεις για τον εαυτό σου και να μην ασχολείσαι με τα παιδιά των άλλων. Όταν με το καλό βρεθείς στη δύσκολη θέση όποια κι αν είναι αυτή, σου εύχομαι να καταφέρεις να κάνεις πράξη τα λόγια σου.
Γιατί κι εγώ δε σου κρύβω πως έχω πέσει αρκετές φορές στη λούμπα...
"Α εγώ δεν θα το κάνω αυτό!" και να που όλα τα έχω κάνει. Κι όταν το συνειδητοποιώ, λέω, τελικά δίκιο είχε η τάδε...

Θα ήταν πολύ ωραίο να μπορούσες να αναλύσεις την άποψή σου για το παιδί της Βάνιας.... Όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει...
Αλλά στο σπίτι και στο μυαλό του άλλου φίλη μου δε μπορείς να μπεις.
Γιαυτό σου λέω, κράτα τις απόψεις σου, πριν αρχίσεις να τσακώνεσαι εδώ μέσα προσβάλλοντας -ίσως άθελά σου- άλλες γυναίκες για τη "μεθοδο διαπαιδαγώγησης" που χρησιμοποιούν...
ΑΝ γίνομαι κατανοητή....
Κουμάντο καθένας, σπιτάκι του και στην οικογένειά του.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 5 από 16]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις