Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
655 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 655 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 4 από 16]

mama katerina

mama katerina
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:
Σημείωση: Για να μην παρεξηγηθώ: Δεν είμαι καμιά που δέρνει κόσμο...
Σκέψεις και συναισθήματα εκφράζω...
ΣΚΕΦΤΗΚΑ να το πνίξω το κοριτσάκι. ΔΕΝ το έκανα.... Rolling Eyes

φυσικα και ΔΕΝ εισαι και οποιος σε γνωρισει μπορει να το καλαταλαβει ΑΝΕΤΑ..

βασικα νομιζω πως ολες το ιδιο λεμε....

chicken

chicken
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Tziz έγραψε:

Κατά το:
Μέικ λαβ, νοτ γουόρ???

γιου κρακ μαι κοουντ?
οου μαι γκαντ!

Σοβαρά τώρα (θα προσπαθήσω...) καταλαβαίνω αυτό που λες, πολλά παιδιά σε φέρνουν στα όριά σου, αλλά γιαυτό εμείς -οι ενήλικες- έχουμε κληθεί να τα διαπεδαγωγήσουμε και όχι το αντίθετο. Υποτίθετε εμείς πρέπει να τα καθοδηγούμε, να τους δείχνουμε το σωστό και το λάθος, να τα μαθαίνουμε τα πάντα.
Αν υποκύψουμε στον πειρασμό να χειριστούμε εύκολα τα παιδιά μας-αυτό δεν συμπεριλαμβάνει μόνο το ξύλο, είναι όλη η διαπεδαγώγηση, τότε τι παράδειγμα τους δίνουμε? Τι τους μαθαίνουμε? Πόσο τα πληγώνουμε?

Επίσης να πω πως εγώ έχω χάσει δύο φορές την ψυχραιμία μου με την Βάλια. Την μία της έδωσα δύο ξυλιές στο μπούτι και την άλλη μία πάνω απ οτο pampers. Θα μπορούσα να την είχα δείρει 1.563 φορές μέχρι στιγμής αλλά κρατάω την ψυχραιμία μου γιατί δεν θέλω να είμαι μια μαμά που επιβάλλει το όχι με ξύλο.
Μέχρι στιγμής πιάνει η συζήτηση και το επαναλαμβανόμενο όχι. Αν στο μέλλον χρειαστεί να αλλάξω μέθοδο... δεν το ξέρω Rolling Eyes
Ξέρω οτι τώρα δεν θέλω το μωρό μου να πονάει απο το δικό μου χέρι. Δεν με νοιάζουν οι έρευνες (καταλαβαίνετε πως το λέω, δεν τις αναιρώ) δεν με νοιάζουν οι επιστήμονες και οι ψυχολόγοι, εγώ θα προσπαθήσω να κάνω την κόρη μου τον καλύτερο άνθρωπο που μπορώ χωρίς ξύλο.

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
koukida έγραψε:
εμεις τα πονηρευουμε τα παιδια- δεν πονηρευουν απο μονα τους

Θα μου επιτρέψεις να μη συμφωνήσω.
Είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό.
Ένα παιδάκι θα "βουτήξει" κρυφά την καραμέλα, όταν του δοθεί η ευκαιρία, κι ας μην το έχει δει/ακούσει ποτέ στη ζωή του από κανέναν.
Θες γιατί πεινάει? (ένστικτο επιβίωσης)
Θες από απλή περιέργεια?
Θες από πείσμα? (επειδή του το απαγόρεψαν?)
Κάποια στιγμή θα το κάνει...
(η καραμέλα είναι συμβολισμός)

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
mama katerina έγραψε:
Tziz έγραψε:

Κατερίνα μου τα ίδια λέμε.
Το είπα από την αρχή.
Απλά παίζω λίγο το παιχνιδάκι του "τσιγκλίσματος" όπως το λέω...
Αλλιώς η κουβέντα δεν προχωράει.
Θα γράφαμε όλες: "Μα τι ηλίθια ήταν αυτή που φέρθηκε έτσι στο ίδιο της το παιδί!" και η συζήτηση θα τελείωνε εκεί...

Ύστερα οι σκέψεις, απέχουν από τις πράξεις.
Έχω παίξει ξύλο με τη φαντασία μου με διάφορους (πεθερά, αφεντικά, αντίζηλες) ουού! πάμπολλες φορές...
Ακόμα και τη Θοδωρούλα, δεν είναι λίγες οι φορές που σκέφτηκα να της χώσω ένα χαστουκάκι στο φουσκωτό μαγουλάκι της (μπας και ισιώσει δηλαδή όταν την πιάνει η γκρίνια της) αλλά δεν το κάνω. Αν'αυτού, της δίνω φιλάκια και την κάνω αγκαλίτσες για να της αποσπάσω την προσοχή αλλά και για να ηρεμήσω εγώ η ίδια...

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:
koukida έγραψε:

Ένα παιδάκι θα "βουτήξει" κρυφά την καραμέλα, όταν του δοθεί η ευκαιρία, κι ας μην το έχει δει/ακούσει ποτέ στη ζωή του από κανέναν.
Θες από απλή περιέργεια?
tziz μου εχεις μπερδευτει λιγο- ο μονος λογος που θα το κανει ενα παιδακι αυτο ειναι επειδη δεν εχει την αισθηση της ιδιοκτησιας- γιαυτο κ πρεπει να ειμαστε πολυ μαλακοι οταν συμβει στο παιδι μας- δεν το μαλωνουμε- ουτε το τιμωρουμε- του εξηγουμαι ΓΙΑΤΙ δεν ειναι σωστο- κ σιγα σιγα θα μαθει.

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:Η παιδική ψυχή εκτός από ευαίσθητη μπορεί να είναι παμπόνηρη, σκανταλιάρα, κλεπτομανής, βίαιη, ψεύτρα, εκδικητική κτλ κτλ...

Μια φορά μια γυφτοπούλα ζήτησε πατατάκια να φάει (τα είδε μέσα στο αυτοκίνητο που τα τρώγαμε) κι επειδή δεν της δώσαμε, άρχισε να κλωτσάει το αμάξι. Το πνίγεις? Κι ας είναι "παιδί"...
Και πάλι θα πω οτι αυτο ΕΜΑΘΕ απο τους δικους του κι αυτο κάνει.
Εννοειται πως και το δικο σου παιδι θα το πνιξεις αν αρχισει να κλοτσαει το αμαξι.. Μιλάμε για το αυτοκίνητο σου!!!!

Πραγματικά δεν μπορω να βρω λογια για να περιγραψω την παιδικη ψυχη. Ενα παιδακι θελει να κανει αυτο που γουσταρει. Νομιζω αυτο ειναι. Το αν θα μαθει οτι αυτο δεν ειναι παντα εφικτο εξαρταται απο αυτον που το φροντιζει. Άλλα παιδακια το μαθαινουν πιο γρηγορα, άλλα παιδακια το μαθαινουν πιο αργα. Το θεμα "χαρακτηρας" επηρεάζεται πολύ περισσοτερο απο το εξωτερικο περιβαλλον (ανατροφη) παρα απο την εγγενη ιδιοσυγκρασία του καθενος, το DNA του δηλαδη.

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
δλδ Τζιζ τοση ωρα γραφουμε ετσι για να γραφουμε μου λες? Shocked
τα πιστευεις αυτα που γραφεις λοιπον ή μας δουλευεις? Razz
να ξερω να μην απανταω αν ειναι.

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
chicken έγραψε:
Tziz έγραψε:

Κατά το:
Μέικ λαβ, νοτ γουόρ???

γιου κρακ μαι κοουντ?
οου μαι γκαντ!

Σοβαρά τώρα (θα προσπαθήσω...) καταλαβαίνω αυτό που λες, πολλά παιδιά σε φέρνουν στα όριά σου, αλλά γιαυτό εμείς -οι ενήλικες- έχουμε κληθεί να τα διαπεδαγωγήσουμε και όχι το αντίθετο. Υποτίθετε εμείς πρέπει να τα καθοδηγούμε, να τους δείχνουμε το σωστό και το λάθος, να τα μαθαίνουμε τα πάντα.
Αν υποκύψουμε στον πειρασμό να χειριστούμε εύκολα τα παιδιά μας-αυτό δεν συμπεριλαμβάνει μόνο το ξύλο, είναι όλη η διαπεδαγώγηση, τότε τι παράδειγμα τους δίνουμε? Τι τους μαθαίνουμε? Πόσο τα πληγώνουμε?

Επίσης να πω πως εγώ έχω χάσει δύο φορές την ψυχραιμία μου με την Βάλια. Την μία της έδωσα δύο ξυλιές στο μπούτι και την άλλη μία πάνω απ οτο pampers. Θα μπορούσα να την είχα δείρει 1.563 φορές μέχρι στιγμής αλλά κρατάω την ψυχραιμία μου γιατί δεν θέλω να είμαι μια μαμά που επιβάλλει το όχι με ξύλο.
Μέχρι στιγμής πιάνει η συζήτηση και το επαναλαμβανόμενο όχι. Αν στο μέλλον χρειαστεί να αλλάξω μέθοδο... δεν το ξέρω Rolling Eyes
Ξέρω οτι τώρα δεν θέλω το μωρό μου να πονάει απο το δικό μου χέρι. Δεν με νοιάζουν οι έρευνες (καταλαβαίνετε πως το λέω, δεν τις αναιρώ) δεν με νοιάζουν οι επιστήμονες και οι ψυχολόγοι, εγώ θα προσπαθήσω να κάνω την κόρη μου τον καλύτερο άνθρωπο που μπορώ χωρίς ξύλο.

Τώρα κάνω εγώ Λάικ!!

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:
mama katerina έγραψε:
Tziz έγραψε:

Κατερίνα μου τα ίδια λέμε.
Το είπα από την αρχή.
Απλά παίζω λίγο το παιχνιδάκι του "τσιγκλίσματος" όπως το λέω...
Αλλιώς η κουβέντα δεν προχωράει.
Θα γράφαμε όλες: "Μα τι ηλίθια ήταν αυτή που φέρθηκε έτσι στο ίδιο της το παιδί!" και η συζήτηση θα τελείωνε εκεί...

Ύστερα οι σκέψεις, απέχουν από τις πράξεις.
Έχω παίξει ξύλο με τη φαντασία μου με διάφορους (πεθερά, αφεντικά, αντίζηλες) ουού! πάμπολλες φορές...
Ακόμα και τη Θοδωρούλα, δεν είναι λίγες οι φορές που σκέφτηκα να της χώσω ένα χαστουκάκι στο φουσκωτό μαγουλάκι της (μπας και ισιώσει δηλαδή όταν την πιάνει η γκρίνια της) αλλά δεν το κάνω. Αν'αυτού, της δίνω φιλάκια και την κάνω αγκαλίτσες για να της αποσπάσω την προσοχή αλλά και για να ηρεμήσω εγώ η ίδια...

Δηλαδή κάνεις το δικηγόρο του Διαβόλου. Έτσι το δέχομαι. Αλλά τι νόημα έχει μια συζήτηση λοιπόν εφόσον συμφωνούμε? Να κάνουμε ότι διαφωνούμε για να περνάει η ώρα? Ας συζητήσουμε απλά κάτι άλλο...

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
χαχαχαχχαχαχαχα
πολύ αστείο όλο αυτό!

chicken

chicken
florentiab έγραψε:χαχαχαχχαχαχαχα
πολύ αστείο όλο αυτό!

ποιό ποιό?
που καλέ?

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Εγώ όπως θα ξέρετε κάποιες, δεν έχω ακόμη παιδιά. Δε θα πω τη γνώμη μου λοιπόν πάνω στο πώς πρέπει να διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά (αν και έχω πολύ συγκεκριμένες απόψεις).

Θα σας πω την εμπειρία μου μόνο ως παιδί. Οι γονείς μου γενικά δε μας χτυπούσαν. Τρεις φορές έχω φάει "ξύλο" από τον πατέρα μου. Και τις τρεις τις θυμάμαι και πάντα σφίγγεται το στομάχι μου. Και πιο πολύ όταν τις σκέφτομαι μου βγαίνει το παράπονο και η αδικία που ένιωσα. Γιατί δεν ήταν πάνω στα νεύρα του, να πεις ότι ο θυμός του τον έβγαλε εκτός εαυτού. Ήταν πολύ συνειδητό αυτό που έκανε. Το έκανε ως τιμωρία καθαρά.

Θεωρώ πως με το να χτυπάς ένα παιδί, θίγεις την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητά του. Και είμαι σίγουρη πως αυτό δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό του. Μπορώ να καταλάβω τις μανούλες που κάποια στιγμή πάνω στα νεύρα τους μπορεί να χειροδικήσουν. Δεν καταλαβαίνω όμως τη λογική της διαπαιδαγώγησης με το ξύλο.

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
γιατι να μην πεις την γνωμη σου Ελενα? φυσικα κ θα την πεις. οποιος κανει παιδια δεν σημαινει οτι εχει κ σωστοτερη κριση απο καποιον που δεν εχει.

συμφωνω -θιγεις το παιδι με το να το τιμωρεις και να το μειωνεις -ειδικα μπροστα σε 3ους (για να ξανα-αναφερθω στο αρχικο ποστ/παραδειγμα)

Έχει επεξεργασθεί από τον/την koukida στις Τρι Νοε 22, 2011 7:08 am, 1 φορά

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
chicken έγραψε:
πολύ αστείο όλο αυτό!

ποιό ποιό?
που καλέ?

τι να κάνω δηλαδή; όταν ένας άνθρωπος μας λέει κάτι που δεν είναι η γνώμη του μονο και μόνο για να μας τσιγκίσει, τι να κάνω; μόνο για γέλια είναι το θέμα

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
elena25 έγραψε:Εγώ όπως θα ξέρετε κάποιες, δεν έχω ακόμη παιδιά. Δε θα πω τη γνώμη μου λοιπόν πάνω στο πώς πρέπει να διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά (αν και έχω πολύ συγκεκριμένες απόψεις).

Θα σας πω την εμπειρία μου μόνο ως παιδί. Οι γονείς μου γενικά δε μας χτυπούσαν. Τρεις φορές έχω φάει "ξύλο" από τον πατέρα μου. Και τις τρεις τις θυμάμαι και πάντα σφίγγεται το στομάχι μου. Και πιο πολύ όταν τις σκέφτομαι μου βγαίνει το παράπονο και η αδικία που ένιωσα. Γιατί δεν ήταν πάνω στα νεύρα του, να πεις ότι ο θυμός του τον έβγαλε εκτός εαυτού. Ήταν πολύ συνειδητό αυτό που έκανε. Το έκανε ως τιμωρία καθαρά.

Θεωρώ πως με το να χτυπάς ένα παιδί, θίγεις την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητά του. Και είμαι σίγουρη πως αυτό δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό του. Μπορώ να καταλάβω τις μανούλες που κάποια στιγμή πάνω στα νεύρα τους μπορεί να χειροδικήσουν. Δεν καταλαβαίνω όμως τη λογική της διαπαιδαγώγησης με το ξύλο.

εννοείται πως μπορείς να πεις τη γνώμη σου Ελενα. τι σημασία έχει που δεν έχεις παιδιά; όποιος έχει παιδιά γίνεται αυτοματα και φωτεινός παντογνωστης και οι άλλοι δεν πρέπει να μιλάνε;

συμφωνώ μαζί σου και ειδικά για την τελευταία παράγραφο Respect Respect Respect
με εκφράζεις απόλυτα

chicken

chicken
florentiab έγραψε:
τι να κάνω δηλαδή; όταν ένας άνθρωπος μας λέει κάτι που δεν είναι η γνώμη του μονο και μόνο για να μας τσιγκίσει, τι να κάνω; μόνο για γέλια είναι το θέμα

Κάτσε βρε συ, μην αρπάζεσαι Very Happy

Το έκανε για να συνεχιστεί ο διάλογος & είναι ένας καλός τρόπος αν το καλοσκεφτείς γιατί ουσιαστικά διαφωνία δεν υπάρχει άρα λείπει και το ξεμάλλιασμα (ναι ναι, πρόσφατα πήρα το μεταπτυχιακό μου στο ξεμμάλιασμα & θα συνεχίσω για το διδακτορικό μου Razz Razz Razz )

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
koukida έγραψε:δλδ Τζιζ τοση ωρα γραφουμε ετσι για να γραφουμε μου λες? Shocked
τα πιστευεις αυτα που γραφεις λοιπον ή μας δουλευεις? Razz
να ξερω να μην απανταω αν ειναι.

Κάποια ναι. Τα πιστεύω.
Αν δε θες να απαντάς να το λήξουμε εδώ (έτσι κι αλλιώς κι εγώ θα πάω σπίτι μου σε λίγο).

Η σκέψη μου είναι η εξής:

Δεν πιστεύω καμία μανούλα που λέει "εγώ τα παιδιά μου δεν τα χτύπησα ποτέ" γιατί απλά στην πορεία αποδείχτηκε ψεύτρα. Δεν γίνεται να μεγαλώνεις ένα παιδί 18χρόνια και να μην το έχεις μαλώσει ούτε μία φορά.
Για τον ίδιο λόγο δεν πιστεύω πως θα καταφέρω να κρατήσω τον όρκο μου.

Δεν είναι όλα τα "μαλώματα" ίδια. Καμία μαμά δεν έχει σύστημα να δέρνει τα παιδιά της. Θα τα δείρει γιατί -κατά την κρίση της- αυτό που έκαναν ήταν πολύ "χοντρό".

Δεν πιστεύω πως αν το παιδί φάει μια φορά στη ζωή του ένα χαστούκι, θα πάθει και τίποτα... (ανάλογα βέβαια... την περίσταση ίσως...) Ίσως μάλιστα να του κάνει και καλό -σε κάποια παιδάκια τουλάχιστον που ξέρω εγώ, έπιασε... Πολλές φορές (και ειδικά περίπου στο Λύκειο όταν ήμουν) νοσταλγούσα τις φορές που πιο μικρή έτρωγα ξύλο. Τις έτρωγα -ξεθυμαίναμε (κι εγώ και η μάνα μου) ηρεμούσαμε κι όλα καλά. Όταν σταμάτησα να τις τρώω, άρχισε το κήρυγμα και η γκρίνια. Μπορεί να μας τα έψελνε και 3 ώρες. Μας έβαζε τιμωρίες κι άλλα τέτοια... Μπλιαχ! Ύστερα, μετά το ξύλο, και ακριβώς επειδή είχε τύψεις που μας έδειρε, απολαμβάναμε ακόμα περισσότερα χάδια κι αγκαλιές από ποτέ! Κουλό ε?

Δεν πιστεύω πως κανένα παιδί "μισεί" τους γονείς του γιατί έφαγε ξύλο. Αντιθέτως τους "μισεί" αν δεν του μαγειρέψουν το αγαπημένο του φαγητό, αν δεν το αφήνουν να δει τηλεόραση, αν δεν του πάρουν το ποδήλατο που ονειρευόταν και γενικότερα όταν το γεμίζουν ενοχές και του πιρπιράνε το μυαλό με "μη" και "δεν είναι σωστό" και "είσαι τιμωρία".
Σε κάποια παιδιά (το έβλεπα σε συμμαθητές μου στο δημοτικό) η τιμωρία ήταν διασκέδαση! Ναι! Κάνανε πλάκα με τους υπόλοιπους και ήταν απλά μία δικαιολογία για να μην παρακολουθήσουν το μάθημα. Πολλά κάνουν επίτηδες σκανταλιές για να μπουν τιμωρία. Κι εδώ κολλάει η πονηριά που λέγαμε...

Κάθε παιδάκι, χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Δεν είναι όλα ίδια.
Κάποια ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ. ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ. Δεν ξέρω αν φταίνε οι γονείς ή ο χαρακτήρας. Δεν ξέρω αν υπάρχει διανοητικό/παθολογικό πρόβλημα.
Λέω απλά ότι το έχω δει. Κι εκεί τι κάνεις?

Πολλά έγραψα κουράστηκα...

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:...
Αυτο τωρα το ειδα... Οκ, το δεχομαι οτι σου ερχεται να το σπασεις στο ξυλο το μωρο, σου λεω, κι εμενα μου γυρίζει το μάτι ανάποδα ωρες ωρες.. Αλλά στ'αληθεια πιστευεις οτι αν της εσκαγες το χαστουκακι που λες, θα "ισιωνε"??? Πες οτι δεν υπηρχε το θεμα αν ειναι σωστο ή όχι. Θα εστρωνε?

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Συμφωνούμε λοιπόν νομίζω όλες ότι το ξύλο δεν προσφέρει τίποτα παρά εκτόνωση του γονέα απέναντι στο παιδί .Ούτε πιστεύω με τις φωνές βγάζεις κάτι απλά το μόνο που καταφέρνουμε είναι να δημιουργήσουμε επιθετικά - αντιδραστικά παιδιά που με την πρώτη ευκαιρία θα χτυπήσουν η θα φωνάξουν επειδή έτσι έχουν μάθει . Κάποια στιγμή που είχα δείρει το Σταύρο επειδή είχε ξεφύγει μου είπε ότι δεν πονάω χαχαχα του είχα ρίξει μια και βέβαια διόρθωσε αυτό που έκανε απλά στον εαυτό μου δημιούργησα ενοχές , πολλές φορές μου έλεγε μην μου φωνάζεις αυτό πριν 2 χρόνια περίπου . Από τότε προσπάθησα να μιλάω και όχι να φωνάζω και ούτε να σηκώνετε το χέρι . Απο τότε οι σχέσεις μας έχουν γίνει πολλή καλές με ακούει και με σέβεται όπως και εγώ αυτόν . Φέτος στο σχολείο η δασκάλα φώναζε και παρόλο που ήξερε το πρόβλημα με την ομιλία δεν τον βοήθησε αντίθετα στο χλευασμό των συμμαθητών να γελάνε , εκείνη όχι μόνο δεν σταμάτησε το σκηνικό , άρχιζε να του φωνάζει και να του λεει ότι δεν είναι διαβασμένος ... την επόμενη φορά του έλεγε να διαβάσει ο Σταύρος από το φόβο ότι οι συμμαθητές πάλι θα γέλάσουν αρνήθηκε να διαβάσει η δασκάλα άρχισε πάλι να του φωνάζει και εκείνος της είπε:Αν μου φωνάξεις ξανά θα καλέσω το 100 !εκείνη σοκαρίστηκε από την απάντηση του και με πήρε τηλέφωνο της είπα ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν κοίταγε την γνωμάτευση απο το κέντρο αν με έπαιρνε τηλέφωνο και σαφώς εμείς στο σπίτι έχουμε μάθει να μιλάμε και όχι να φωνάζουμε .Κατάλαβε το λάθος της και ξεκίνησε απο την αρχή αυτή τη στιγμή ο Σταύρος είναι ένας μαθητής ήσυχος επιμελής με ενδιαφέρον και ανοδική πορεία .
Μια και μιλήσαμε για την αντιμετώπιση της δασκάλας στα παιδιά μερικές φορές το έργο τους είναι δύσκολο άλλες φορές είναι δική τους αδυναμία και σε κάποιες φορές πιστεύω λίγες αδιαφορία . Αν υπάρχει συνεργασία μεταξύ του γονιού με τη δασκάλα όλα γίνονται, όταν όμως οι γονείς αδιαφορούν τι γίνεται;
Μέσα στην τάξη του Σταύρου είναι ένα παιδάκι αλλοδαπό με παρεμβατική συμπεριφορά -δεν σέβεται -φτύνει μέσα στη τάξη ενοχλεί τα παιδιά , τα χτυπάει ασκεί σωματική λεκτική βία . Η δασκάλα έχει καλέσει αρκετές φορές τους γονείς αλλά εκείνοι άφαντοι με τη δικαιολογία ότι η μητέρα δεν ξέρει την γλώσσα και ότι ο πατέρας εργάζεται έχουν αφήσει ένα παιδί τελείως ανεξέλεγκτο χωρίς όρια . Κάθε Δευτέρα με κλήρωση επιλέγουν τα παιδάκια με ποιον συμμαθητή θα κάτσουν όποιο παιδί κάτσει με το συγκεκριμένο θα μαρτυρήσει . Σε ερώτηση μιας μητέρας για ποιο λόγο η δασκάλα δεν το β΄ζει μόνο του η δασκάλα είπε ότι δεν μπορεί να το αφήσει στο περιθώριο αλλά τι γίνεται με τα υπόλοιπα παιδιά; Να φανταστείτε κάποια στιγμή η δασκάλα τον έστειλε μαζί με κάποιο άλλο παιδί στη διευθύντρια και ο συγκεκριμένος είχε κάτσει κάτω απο το γραφείο της διευθύντριας και της τσίμπαγε τα πόδια και της έβγαζε τα παπούτσια .
Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και ξέρετε δεν μπορούν να το διώξουν (κανένα παιδί) σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς. Πόσο υπομονή πρέπει να έχει αυτό ο δάσκαλος και πως θα προστατευτούν τα υπόλοιπα παιδιά ;

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
koukida έγραψε:
Tziz έγραψε:
koukida έγραψε:

Θες από απλή περιέργεια?
tziz μου εχεις μπερδευτει λιγο- ο μονος λογος που θα το κανει ενα παιδακι αυτο ειναι επειδη δεν εχει την αισθηση της ιδιοκτησιας- γιαυτο κ πρεπει να ειμαστε πολυ μαλακοι οταν συμβει στο παιδι μας- δεν το μαλωνουμε- ουτε το τιμωρουμε- του εξηγουμαι ΓΙΑΤΙ δεν ειναι σωστο- κ σιγα σιγα θα μαθει.

Δεν εννοούσα απαραίτητα να την κλέψει.
Εννοούσα απλά να την "αρπάξει".
Εντάξει ίσως η λέξη "κρυφά" να υπονόησε κάτι τέτοιο... Έχεις δίκιο, δεν ήταν κατανοητό.

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
chicken έγραψε:
florentiab έγραψε:

Κάτσε βρε συ, μην αρπάζεσαι Very Happy

Το έκανε για να συνεχιστεί ο διάλογος & είναι ένας καλός τρόπος αν το καλοσκεφτείς γιατί ουσιαστικά διαφωνία δεν υπάρχει άρα λείπει και το ξεμάλλιασμα (ναι ναι, πρόσφατα πήρα το μεταπτυχιακό μου στο ξεμμάλιασμα & θα συνεχίσω για το διδακτορικό μου Razz Razz Razz )

δεν αρπάζομαι με σένα.
απλά μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο να διαβάζω οτι τα παιδιά είναι σατανικά ή κάτι τέτοιο και μπορούμε να τα χτυπάμε και όλο αυτό είναι για να παει πιο κάτω η συζήτηση.

chicken

chicken
florentiab έγραψε:
δεν αρπάζομαι με σένα.
απλά μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο να διαβάζω οτι τα παιδιά είναι σατανικά ή κάτι τέτοιο και μπορούμε να τα χτυπάμε και όλο αυτό είναι για να παει πιο κάτω η συζήτηση.

το ξέρω καλέ & συμφωνώ Very Happy
Απλά δεν ήθελα να είσαι αρπαγμένη γιαυτό σχολίασα Rolling Eyes
Κατα τα άλλα πάω γιατί ξύπνησε το βλαστάρι μου και δεν έχω χρόνο να διαβάσω τα προηγούμενα posts, οπότε και να απαντήσω.

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
florentiab έγραψε:
chicken έγραψε:
πολύ αστείο όλο αυτό!

ποιό ποιό?
που καλέ?

Τη μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη την έχεις ακουστά??
Τη θεωρία ότι η αλήθεια είναι αυτό που κρύβει ο κάθε άνθρωπος μέσα του, η οποία για τον κάθε ένα είναι διαφορετική, την έχεις επίσης ακουστά?
ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι ΑΠΟΛΥΤΟ.
Αυτά τα: "εγώ ποτέ!" ή "εγώ πάντα!" τα ακούω βερεσέ από μερικές μερικές, και αυτό θέλω να κάνω σαφές, μέσα από την όλη συζήτηση.
Αν εσύ γελάς, με γεια σου με χαρά σου.

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
elena25 έγραψε:Δεν καταλαβαίνω όμως τη λογική της διαπαιδαγώγησης με το ξύλο.

Αυτό καμία μας δεν το καταλαβαίνει...
Αλλιώς τα παιδιά μας θα είχαν μελανιάσει... (από το ξύλο)

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:
florentiab έγραψε:
chicken έγραψε:
πολύ αστείο όλο αυτό!

ποιό ποιό?
που καλέ?

Τη μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη την έχεις ακουστά??
Τη θεωρία ότι η αλήθεια είναι αυτό που κρύβει ο κάθε άνθρωπος μέσα του, η οποία για τον κάθε ένα είναι διαφορετική, την έχεις επίσης ακουστά?
ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι ΑΠΟΛΥΤΟ.
Αυτά τα: "εγώ ποτέ!" ή "εγώ πάντα!" τα ακούω βερεσέ από μερικές μερικές, και αυτό θέλω να κάνω σαφές, μέσα από την όλη συζήτηση.
Αν εσύ γελάς, με γεια σου με χαρά σου.

ευχαριστώ για το μάθημα αν και δεν το ζήτησα!
όσο και να σου φαίνεται περίεργο υπάρχουν γονείς που δεν έχουν ακουμπήσει ΠΟΤΕ τα παιδιά τους.
καταλαβαίνω οτι μεγαλώνοντας σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον να θεωρείς οτι αυτό είναι και το σωστό.
αλλα επειδή εσύ δεν το έζησες αυτό μην είσαι τόσο σίγουρη οτι δεν το έχουν ζήσει κι άλλοι.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 4 από 16]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις