Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
252 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 252 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 8]

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
mama katerina έγραψε:
namil έγραψε:

να ρωτησω και κατι αλλο πολυ σημαντικο που δεν εχει απαντηθει απο οδοντιατρο και ο παιδιατρος δεν γνωριζει... της κουμπαρας μου το παιδακι εβγαλε τα πρωτα δοντια στους 6 μηνες αλλα το ενα απο αυτα ειναι κομμενο στη μεση.. για να καταλαβεις ειναι 2 αλλα το ενα χωριζεται στα 2 και ειναι λεπτα..αυτο τι ειναι? πρεπει να παει σε γιατρο η να το αφησει? φοβαται μην σπασει.. θα εκτιμουσα πολυ αν μου απαντουσες και θα την ενημερωσω να μπει να διαβασει την απαντΗση..

Δεν είμαι ειδική αλλά τι 'εχει να χάσει να το δείξει σε οδοντίατρο? Νομίζω υπάρχει ειδοκότητα παιδοδοντίατρος.
ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ, ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΑΘΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΜΗΚΗ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥ ΔΟΝΤΙΟΥ?
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΙ ΗΛΙΚΙΑ ΕΧΕΙ?
Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΣΟΥ ΕΠΕΡΝΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ?

ειναι 2 δοντια και το ενα ειναι χωρισμενο στα 2... ναι καθετα...απο οσο γνωριζω δεν επαιρνε φαρμακα..μηπως να πηγαινε σε οδοντιατρο λες? το παιδι τωρα ειναι 8μιση μηνων[/quote]

namil

namil
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
mama katerina έγραψε:
namil έγραψε:

να ρωτησω και κατι αλλο πολυ σημαντικο που δεν εχει απαντηθει απο οδοντιατρο και ο παιδιατρος δεν γνωριζει... της κουμπαρας μου το παιδακι εβγαλε τα πρωτα δοντια στους 6 μηνες αλλα το ενα απο αυτα ειναι κομμενο στη μεση.. για να καταλαβεις ειναι 2 αλλα το ενα χωριζεται στα 2 και ειναι λεπτα..αυτο τι ειναι? πρεπει να παει σε γιατρο η να το αφησει? φοβαται μην σπασει.. θα εκτιμουσα πολυ αν μου απαντουσες και θα την ενημερωσω να μπει να διαβασει την απαντΗση..

ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ, ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΑΘΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΜΗΚΗ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥ ΔΟΝΤΙΟΥ?
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΙ ΗΛΙΚΙΑ ΕΧΕΙ?
Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΣΟΥ ΕΠΕΡΝΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ?

ειναι 2 δοντια και το ενα ειναι χωρισμενο στα 2... ναι καθετα...απο οσο γνωριζω δεν επαιρνε φαρμακα..μηπως να πηγαινε σε οδοντιατρο λες? το παιδι τωρα ειναι 8μιση μηνων[/quote]

ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΧΕΙ ΑΤΕΛΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΟΓΕΝΝΕΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ. ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΔΟΝΤΙΑ.

namil

namil
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
antonia32 έγραψε:νομιζω οτι αν ειναι πρωτο δοντι δεν χρειαζεται να ανησυχει. σε λιγο καιρο θα φυγει και θα βγουν τα κανονικα. η παιδιατρος μου χει πει οτι αν τα πρωτα δοντια εχνουν καποιο προβλημα να μην ανησυχουμε πολυ γτ θα αντικασταθουν.

ΤΙ ΛΕΣ ΠΕΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΟΥ! ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ. ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ, ΕΣΥ ΘΑ ΕΒΑΖΕΣ ΦΑΓΗΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΛΥΤΟ ΠΙΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΣ?
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΒΙΑ? ΟΤΑΝ ΧΑΛΑΕΙ ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΑΤΝΙΟ (ΔΗΛ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΝΤΙ) ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΕΡΗΔΟΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟΓΙΛΟ ΔΟΝΤΑΚΙ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΠΛΑΝΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΡΑΝΕ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ

namil

namil
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
konstantina έγραψε:
namil έγραψε:

Ο μικρός μου είναι 3 1/2 χρονών.Πριν δυο μήνες ένα παιδάκι το χτύπησε στο μπροστινό δοντάκι του, μετά απο λίγες ημέρες άρχισε να μαυρίζει. άραγε μπορεί να είναι απο το χτύπημα η να έχει χαλάσει.Να συμπληρώσω οτι πλένουμε τα δόντια κάθε ημέρα σχολαστικά.Θα ήθελα την συμβουλή σου.[/q

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ. ΧΤΥΠΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟ ΔΟΝΤΙ. ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΟΝΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ.ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΟΝΤΑΚΙ ΤΟΥ ΝΕΚΡΩΘΗΚΕ. ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΔΟΝΤΙ? ΜΗΠΩΣ ΠΑΝΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΥΛΟ? ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ!

το μισό δοντάκι απο την πάνω μεριά προς το ούλο.Οταν το χτυπάω μου λέει οτι πονάει ενω τα διπλανά οχι

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΔΩ. ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΗΔΟΝΑ. ΑΝ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΗΔΟΝΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΑΙΜΑΤΩΜΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΑΤΩΜΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΤΗΝ ΤΕΡΗΔΟΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΥΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΔΟΝΤΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΘΑ ΣΚΑΛΩΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΡΥΠΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΗΔΟΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙΣ.

mama rias

mama rias
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Ειμαι η μαμα του κοριτσιου με το δοντακι το διπλο!(αν καταφερα να βαλω φωτο)δειτε το οσο φαινεται...
ειναι 8,5 μηνων τωρα το μωρο μου και δεν εχει βγαλει αλλο δοντακι εκτοσ απο τα δυο που τα εχει απο 6 μηνων.
εγω δεν ειχα παρει καποιο φαρμακο στην εγκυμοσυνη εκτος απο τα ultrogestan γυρω στον ενα μηνα λογω συσπασεων!!

namil

namil
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
mama rias έγραψε:[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Ειμαι η μαμα του κοριτσιου με το δοντακι το διπλο!(αν καταφερα να βαλω φωτο)δειτε το οσο φαινεται...
ειναι 8,5 μηνων τωρα το μωρο μου και δεν εχει βγαλει αλλο δοντακι εκτοσ απο τα δυο που τα εχει απο 6 μηνων.
εγω δεν ειχα παρει καποιο φαρμακο στην εγκυμοσυνη εκτος απο τα ultrogestan γυρω στον ενα μηνα λογω συσπασεων!!
ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΠΜ

antonia32

antonia32
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
namil έγραψε:
antonia32 έγραψε:νομιζω οτι αν ειναι πρωτο δοντι δεν χρειαζεται να ανησυχει. σε λιγο καιρο θα φυγει και θα βγουν τα κανονικα. η παιδιατρος μου χει πει οτι αν τα πρωτα δοντια εχνουν καποιο προβλημα να μην ανησυχουμε πολυ γτ θα αντικασταθουν.

ΤΙ ΛΕΣ ΠΕΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΟΥ! ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ. ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ, ΕΣΥ ΘΑ ΕΒΑΖΕΣ ΦΑΓΗΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΛΥΤΟ ΠΙΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΣ?
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΒΙΑ? ΟΤΑΝ ΧΑΛΑΕΙ ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΑΤΝΙΟ (ΔΗΛ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΝΤΙ) ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΕΡΗΔΟΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟΓΙΛΟ ΔΟΝΤΑΚΙ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΠΛΑΝΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΡΑΝΕ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ

βασικα δενημουν πολυ συγκεκριμενη. δενε χουμε τετοιο προβλημα εμεις, απλα ενα στραβο δοντι απο τα 6 και η παιδιατρος ειπε οτι καατι τετοιο, οπως και καποια αλλα μικροπροβληματακια στα δοντια δε μασ ανησυχουν γτ ειναι πρωτο δοντι . δεν αναφερθηκασ σε τερηδονες κλπ και δεν ξερω τι γνωμη της για ολα αυτα που ειπες. τωρα τι να πω ; γιατρος δεν ειμαι.

http://stardustwork.blogspot.com

spapastamou

spapastamou
καλως ηρθες γιατρε...!!!οπως καταλαβαινεις εισαι πολυτιμη στην παρεα μας....!!!εγω εχω μια μπεμπουλα 3 μηνων....η μπεμπα μου εχει πολυ σκληρα δοντακια και πολλα σαλια και ολο βαζει το χερακι της στο στομα και το δαγκωνει με μανια...κι οτι αλλο βρει το σεντονι της,την πιπιλα της απο το σκληρο μερος,το χερι μου...ο,τι βρει εκεινη την ωρα διαθεσιμο...της δινω κι αυτα τα μασητικα που μπαινουν στο ψυγειο για να τη ανακουφισω λιγογιατι πραγματικα καταλαβαινω οτι καποιες φορες υποφερει το ψυχακι μου....α και τα κατω ουλα της στη μεση εχουν ενα καπως ασπρο χρωμα αλλα πολυ ανοιχτο δεν μπορω να το περιγραψω...υπαρχει περιπτωση να βγαζει δοντακια απο τοσο νωρις...????

konstantina

konstantina
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
namil έγραψε:
konstantina έγραψε:
namil έγραψε:

Ο μικρός μου είναι 3 1/2 χρονών.Πριν δυο μήνες ένα παιδάκι το χτύπησε στο μπροστινό δοντάκι του, μετά απο λίγες ημέρες άρχισε να μαυρίζει. άραγε μπορεί να είναι απο το χτύπημα η να έχει χαλάσει.Να συμπληρώσω οτι πλένουμε τα δόντια κάθε ημέρα σχολαστικά.Θα ήθελα την συμβουλή σου.[/q

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ. ΧΤΥΠΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟ ΔΟΝΤΙ. ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΟΝΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ.ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΟΝΤΑΚΙ ΤΟΥ ΝΕΚΡΩΘΗΚΕ. ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΔΟΝΤΙ? ΜΗΠΩΣ ΠΑΝΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΥΛΟ? ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ!

το μισό δοντάκι απο την πάνω μεριά προς το ούλο.Οταν το χτυπάω μου λέει οτι πονάει ενω τα διπλανά οχι

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΔΩ. ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΗΔΟΝΑ. ΑΝ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΗΔΟΝΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΑΙΜΑΤΩΜΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΑΤΩΜΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΤΗΝ ΤΕΡΗΔΟΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΥΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΔΟΝΤΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΘΑ ΣΚΑΛΩΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΡΥΠΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΗΔΟΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙΣ.

ευχαριστώ για την πολύτιμη συμβουλή σου

namil

namil
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
spapastamou έγραψε:καλως ηρθες γιατρε...!!!οπως καταλαβαινεις εισαι πολυτιμη στην παρεα μας....!!!εγω εχω μια μπεμπουλα 3 μηνων....η μπεμπα μου εχει πολυ σκληρα δοντακια και πολλα σαλια και ολο βαζει το χερακι της στο στομα και το δαγκωνει με μανια...κι οτι αλλο βρει το σεντονι της,την πιπιλα της απο το σκληρο μερος,το χερι μου...ο,τι βρει εκεινη την ωρα διαθεσιμο...της δινω κι αυτα τα μασητικα που μπαινουν στο ψυγειο για να τη ανακουφισω λιγογιατι πραγματικα καταλαβαινω οτι καποιες φορες υποφερει το ψυχακι μου....α και τα κατω ουλα της στη μεση εχουν ενα καπως ασπρο χρωμα αλλα πολυ ανοιχτο δεν μπορω να το περιγραψω...υπαρχει περιπτωση να βγαζει δοντακια απο τοσο νωρις...????

ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΓΡΑΦΕΙΣ "ΣΚΛΗΡΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ" ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΣΚΛΗΡΑ ΟΥΛΑ!
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΩΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΡΥΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ! ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΤΡΙΒΕΙΣ ΤΑ ΟΥΛΑ ΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣΑΖ!
ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ. ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΘΕΩΡΩ ΒΛΑΚΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ Π.Χ. ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ!!! ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟΝ 6 ΜΗΝΑ, ΕΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟΝ 9 ΜΗΝΑ.
ΕΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΟΥΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΠΡΑ.(ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΟΥΛΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΔΟΝΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ, ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ) ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΤΕΙΛΟΥΝ? ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 6,5 ΜΗΝΩΝ, ΜΠΟΡΕΙ Π.Χ. ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΔΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΣΠΡΑΚΙ Ή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ!

namil

namil
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
konstantina έγραψε:
namil έγραψε:
konstantina έγραψε:
namil έγραψε:

ευχαριστώ για την πολύτιμη συμβουλή σου

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
ΞΕΡΕΙΣ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΛΛΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ! ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΛΙΓΟ ΒΟΗΘΑΩ.
ΤΕΛΙΚΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΝΤΑΚΙ? ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΗΔΟΝΑ?

konstantina

konstantina
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
[quote="namil"][quote="konstantina"][quote="namil"][quote="konstantina"]
namil έγραψε:

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
ΞΕΡΕΙΣ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΛΛΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ! ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΛΙΓΟ ΒΟΗΘΑΩ.
ΤΕΛΙΚΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΝΤΑΚΙ? ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΗΔΟΝΑ?

Ακόμα δεν το έχω πάει οδοντίατρο. Τρυπούλα δεν φαίνεται να έχει απλά είναι λίγο ποιο σκούρο από τα διπλανά.

spapastamou

spapastamou
namil έγραψε:
spapastamou έγραψε:καλως ηρθες γιατρε...!!!οπως καταλαβαινεις εισαι πολυτιμη στην παρεα μας....!!!εγω εχω μια μπεμπουλα 3 μηνων....η μπεμπα μου εχει πολυ σκληρα δοντακια και πολλα σαλια και ολο βαζει το χερακι της στο στομα και το δαγκωνει με μανια...κι οτι αλλο βρει το σεντονι της,την πιπιλα της απο το σκληρο μερος,το χερι μου...ο,τι βρει εκεινη την ωρα διαθεσιμο...της δινω κι αυτα τα μασητικα που μπαινουν στο ψυγειο για να τη ανακουφισω λιγογιατι πραγματικα καταλαβαινω οτι καποιες φορες υποφερει το ψυχακι μου....α και τα κατω ουλα της στη μεση εχουν ενα καπως ασπρο χρωμα αλλα πολυ ανοιχτο δεν μπορω να το περιγραψω...υπαρχει περιπτωση να βγαζει δοντακια απο τοσο νωρις...????

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΩΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΡΥΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ! ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΤΡΙΒΕΙΣ ΤΑ ΟΥΛΑ ΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣΑΖ!
ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ. ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΘΕΩΡΩ ΒΛΑΚΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ Π.Χ. ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ!!! ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟΝ 6 ΜΗΝΑ, ΕΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟΝ 9 ΜΗΝΑ.
ΕΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΟΥΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΠΡΑ.(ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΟΥΛΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΔΟΝΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ, ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ) ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΤΕΙΛΟΥΝ? ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 6,5 ΜΗΝΩΝ, ΜΠΟΡΕΙ Π.Χ. ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΔΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΣΠΡΑΚΙ Ή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ!

ναι ουλακια εννοουσα Razz σε ευχαριστω παρα πολυ...!!!α και κατι αλλο ειχα διαβασει κ καπου οτι ανακουφιζει να της τριβω τα ουλακια με ενα βρεγμενο πανακι η γαζουλα...ισχυει...???θα την βοηθησει...???

namil

namil
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
spapastamou έγραψε:
namil έγραψε:

ναι ουλακια εννοουσα Razz σε ευχαριστω παρα πολυ...!!!α και κατι αλλο ειχα διαβασει κ καπου οτι ανακουφιζει να της τριβω τα ουλακια με ενα βρεγμενο πανακι η γαζουλα...ισχυει...???θα την βοηθησει...???

ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ, ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΕΣ ΓΑΖΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΜΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΡΙΒΕΙΣ ΤΑ ΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ!

antonia32

antonia32
να ρωτησω ακτι κ γω. ειμαστε 11 μηνων κ εχουμε 6 δοντια να τα κανουμε με γαζουλα η οδοντοβουρτσα και νερο; γενικα πως θα καθαριζω τα δοντακια του και απο ποιο ετοςενδεικνυται η οδοντοκρεμα. ξερω ειμαστε μικροι ακομα αλλα για να χω μια ιδεα.

Sot2010

Sot2010
namil έγραψε:
Sot2010 έγραψε:Γεια σου namil!!! Είμαι η Σωτηρία και έχω ένα αγοράκι 15,5 μηνών!!!
Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Ενώ έχει βγάλει όλους τους τραπεζίτες, δεν έχει βγάλει ακόμα τους κάτω πλάγιους κοπτήρες. Ξέρω οτι οι κοπτήρες βγαίνουν πρώτοι. Μέχρι πότε το αργότερο κάνουν την εμφάνιση τους οι κάτω πλάγιοι κοπτήρες;

ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΒΓΑΖΕΣ ΜΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ.
ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΙΖΟΥΝ ΑΝ ΤΑ ΠΙΕΣΕΙΣ?

Καλησπέρα namil! Τώρα είδα την απάντηση σου και σ'ευχαριστώ! Λοιπόν, κατ'αρχάς να διορθώσω...όταν είπα όλους τους τραπεζίτες, εννοούσα τους πρώτους.Δύο κάτω και δύο επάνω. Τα ούλα του όχι, δεν ασπρίζουν...Δεν τα πίεσα αλλά δεν φαίνεται να ανατέλλει κάτι ακόμα! Πιστεύεις οτι πρέπει να πάω σε παιδοδοντίατρο κι αν ναι, πότε;
Σ'ευχαριστώ και πάλι!

namil

namil
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
antonia32 έγραψε:να ρωτησω ακτι κ γω. ειμαστε 11 μηνων κ εχουμε 6 δοντια να τα κανουμε με γαζουλα η οδοντοβουρτσα και νερο; γενικα πως θα καθαριζω τα δοντακια του και απο ποιο ετοςενδεικνυται η οδοντοκρεμα. ξερω ειμαστε μικροι ακομα αλλα για να χω μια ιδεα.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΝΤΑΚΙΑ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ. Η ΓΑΖΟΥΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΟΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΝΤΑΚΙΑ.
ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 2. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ. ΝΑΙ ΜΕΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑΣ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!

eiralis

eiralis
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
namil έγραψε:
antonia32 έγραψε:να ρωτησω ακτι κ γω. ειμαστε 11 μηνων κ εχουμε 6 δοντια να τα κανουμε με γαζουλα η οδοντοβουρτσα και νερο; γενικα πως θα καθαριζω τα δοντακια του και απο ποιο ετοςενδεικνυται η οδοντοκρεμα. ξερω ειμαστε μικροι ακομα αλλα για να χω μια ιδεα.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΝΤΑΚΙΑ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ. Η ΓΑΖΟΥΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΟΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΝΤΑΚΙΑ.
ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 2. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ. ΝΑΙ ΜΕΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑΣ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!

Namil, καλησπέρα κι από εμένα..
Η μικρή μας είναι σχεδόν 11 μηνών, έχει 3 δοντάκια, και τώρα σκάει το τέταρτο.
Όταν λες οδοντόβουρτσα, εννοείς σαν αυτές που χρησιμοποιούμε εμείς, αλλά παιδική? ή αυτά που είναι σαν δακτυλάκι? Υπάρχουν "ειδικές" οδοντόβουρτσες για μωρά?

mommy12585

mommy12585
namil έγραψε:ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ! ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ.
ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ.
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΟΛΥΛΟΓΩ, ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Ή ΝΑ ΛΥΣΩ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΑΣ. ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΩ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ, ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΒΟΗΘΗΘΕΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΕΤΑ!
ΟΠΟΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.

Ευχαριστούμε πολύ για την καλή σου θέληση να απαντάς ως ειδικός στις απορίες περί δοντιών!!

Εγώ έχω ένα κοριτσάκι 18 μηνών, έχει βγάλει 16 δόντια, εκτός τα πίσω τους τραπεζίτες απόσο έχω μπορέσει να δω! Της τα πλένω κάθε βράδυ μετά το γάλα με ελάχιστη ποσότητα οδοντόκρεμας... Θα πρέπει να της τα πλένω μετά από γεύμα? Κινδυνεύουν με μια φορά την ημέρα πλύσιμο να χαλάσουν ή είναι αρκετό?ευχαριστώωω!!

antonia32

antonia32
σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. ναι οδοντοκρεμα θα του βαλω μετα τα δυο για να μπορω να συνεννοηθω και να του πω να τη φτυσει. κ παλι ευχαριστω! flower

namil

namil
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Sot2010 έγραψε:
namil έγραψε:
Sot2010 έγραψε:Γεια σου namil!!! Είμαι η Σωτηρία και έχω ένα αγοράκι 15,5 μηνών!!!
Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Ενώ έχει βγάλει όλους τους τραπεζίτες, δεν έχει βγάλει ακόμα τους κάτω πλάγιους κοπτήρες. Ξέρω οτι οι κοπτήρες βγαίνουν πρώτοι. Μέχρι πότε το αργότερο κάνουν την εμφάνιση τους οι κάτω πλάγιοι κοπτήρες;

Καλησπέρα namil! Τώρα είδα την απάντηση σου και σ'ευχαριστώ! Λοιπόν, κατ'αρχάς να διορθώσω...όταν είπα όλους τους τραπεζίτες, εννοούσα τους πρώτους.Δύο κάτω και δύο επάνω. Τα ούλα του όχι, δεν ασπρίζουν...Δεν τα πίεσα αλλά δεν φαίνεται να ανατέλλει κάτι ακόμα! Πιστεύεις οτι πρέπει να πάω σε παιδοδοντίατρο κι αν ναι, πότε;
Σ'ευχαριστώ και πάλι!

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 6-7 ΜΗΝΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΩ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ, 7-8 ΜΗΝΩΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΩ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ.7-8 ΜΗΝΩΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΩ ΠΛΑΓΙΟΙ ΤΟΜΕΙΣ. 8-9 ΜΗΝΩΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΓΙΟΙ ΑΝΩ ΤΟΜΕΙΣ.12-16 ΜΗΝΩΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΟΜΦΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩ ΓΝΑΘΟΥ ΚΑΙ 18-20 ΜΗΝΩΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΟΜΦΙΟΣ ΚΑΤΩ. ΤΕΛΟΣ 18-20 ΜΗΝΩΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ 2 ΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΚΑΤΩ ΚΥΝΟΔΟΝΤΕΣ.
ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΓΟΜΦΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΓΝΑΘΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ 2 ΜΕ 2.5 ΧΡΟΝΩΝ.

ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ. ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΓΕΝΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΩΝ 2ΚΑΤΩ ΠΛΑΓΙΩΝ ΚΟΠΤΗΡΩΝ. ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ. ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 2 ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ. ΣΤΟ 50% ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΩΡΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΓΝΑΘΟΣ ΙΣΩΣ ΒΓΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΩΣΤΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

namil

namil
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
[quote="eiralis"][quote="namil"]
antonia32 έγραψε:να

. Namil, καλησπέρα κι από εμένα..
Η μικρή μας είναι σχεδόν 11 μηνών, έχει 3 δοντάκια, και τώρα σκάει το τέταρτο.
Όταν λες οδοντόβουρτσα, εννοείς σαν αυτές που χρησιμοποιούμε εμείς, αλλά παιδική? ή αυτά που είναι σαν δακτυλάκι? Υπάρχουν "ειδικές" οδοντόβουρτσες για μωρά?

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΡΑΛΙΣ.
ΝΑΙ ΕΝΝΟΩ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΤΣΑΣ ΤΟΤΕ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΛΑΘΟΣ, ΑΠΛΑ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΕΙΚΟΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΗ Η ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ

namil

namil
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
mommy12585 έγραψε:
namil έγραψε:ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ! ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ.
ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ.
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΟΛΥΛΟΓΩ, ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Ή ΝΑ ΛΥΣΩ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΑΣ. ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΩ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ, ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΒΟΗΘΗΘΕΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΕΤΑ!
ΟΠΟΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.

Ευχαριστούμε πολύ για την καλή σου θέληση να απαντάς ως ειδικός στις απορίες περί δοντιών!!

Εγώ έχω ένα κοριτσάκι 18 μηνών, έχει βγάλει 16 δόντια, εκτός τα πίσω τους τραπεζίτες απόσο έχω μπορέσει να δω! Της τα πλένω κάθε βράδυ μετά το γάλα με ελάχιστη ποσότητα οδοντόκρεμας... Θα πρέπει να της τα πλένω μετά από γεύμα? Κινδυνεύουν με μια φορά την ημέρα πλύσιμο να χαλάσουν ή είναι αρκετό?ευχαριστώωω!!

ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ, ΔΗΛ. ΥΓΕΙΙΝΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΤΙΣ ΤΑ ΠΛΕΝΕΙΣ 1 ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΠΛΥΣΙΜΟ. ΑΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΧ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΤΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1 ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.
Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΤΕΡΗΔΟΝΑΣ.
Η ΖΑΡΑΡΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΤΕΡΗΔΟΝΑΣ.
ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΛΥΚΟ, ΠΛΥΣΙΜΟ ΔΟΝΤΙΩΝ.

Sot2010

Sot2010
namil έγραψε:
Sot2010 έγραψε:
namil έγραψε:

Σ'ευχαριστώ και πάλι!

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 6-7 ΜΗΝΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΩ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ, 7-8 ΜΗΝΩΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΩ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ.7-8 ΜΗΝΩΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΩ ΠΛΑΓΙΟΙ ΤΟΜΕΙΣ. 8-9 ΜΗΝΩΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΓΙΟΙ ΑΝΩ ΤΟΜΕΙΣ.12-16 ΜΗΝΩΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΟΜΦΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩ ΓΝΑΘΟΥ ΚΑΙ 18-20 ΜΗΝΩΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΟΜΦΙΟΣ ΚΑΤΩ. ΤΕΛΟΣ 18-20 ΜΗΝΩΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ 2 ΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΚΑΤΩ ΚΥΝΟΔΟΝΤΕΣ.
ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΓΟΜΦΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΓΝΑΘΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ 2 ΜΕ 2.5 ΧΡΟΝΩΝ.

ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ. ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΓΕΝΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΩΝ 2ΚΑΤΩ ΠΛΑΓΙΩΝ ΚΟΠΤΗΡΩΝ. ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ. ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 2 ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ. ΣΤΟ 50% ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΩΡΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΓΝΑΘΟΣ ΙΣΩΣ ΒΓΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΩΣΤΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Όταν λες "συγγενή" έλλειψη εννοείς κληρονομική; Γιατί κι εγώ λόγω μικρής γνάθου έχω λίγο "στριμωγμένα" δοντάκια....Όλα μεν, στριμωγμένα δε...
Μάλλον αυτό συμβαίνει! Προχθές που πήγα στον οδοντίατρο μου τον ρώτησα και μου είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ελπίζω αν και καθυστερημένα, να κάνουν την εμφάνιση τους τα δοντάκια του για να ολοκληρωθεί το μοναδικά υπέροχο χαμόγελο του γιόκα μου!
Σ'ευχαριστώ και πάλι namil! Είσαι φοβερή!

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
[quote="namil"]
miki2009 έγραψε:Καλησπέρα και από μένα. Έχω ένα αγοράκι 26 μηνών . Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν κάνω καλά που του δίνω βουρτσάκι για να βουρτσίσει τα δόντια (υποτίθεται )αλλά αυτός τρώει απλά την οδοντόκρεμα Very Happy Very Happy Very Happy [/quote

ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΓΙΟΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΚΡΕΜΑ, ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΙΘΑΝΗΣ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ.

Καλησπερα,
αυτο μπορει να συμβει και με τις οδοντοκρεμες οπου επιτρεπεται η καταποση?

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 8]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δημιουργία Φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις