351 Απ: ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 #2 Δευ Ιαν 02, 2012 10:52 pm
αλικακι
Πρωταγωνιστής!!
crazymommy έγραψε:
Συμπεθερούλα μου!!! Περαστικά και στην ανιψούλα σου!!!
Έχετε δίκιο, κι εσύ και η Sot σχετικά με τις αντιδράσεις των μικρών μας σε αυτή την ηλικία. Η μικρή μου τώρα το έχει γυρίσει σε τσιρίδα που είναι και το χειρότερο (αλήθεια, από που το είδε; αφού εμείς στο σπίτι ποτέ δε φωνάζουμε, ούτε και τσιρίζουμε!), όταν δε γίνεται το δικό της! Τι να την κάνω, αφού ώρες-ώρες αναρωτιέμαι μήπως την έχω κακομάθει, αλλά από την άλλη, όσο και να την λατρεύω δεν της κάνω πάντα το χατήρι. Όταν πρέπει να υπακούσει παίρνω σοβαρό ύφος και δεν αστειεύομαι, ούτε και συμβιβάζομαι. Θεωρώ πως πρέπει να καταλάβει το παιδί ποιος έχει το πάνω χέρι γιατί αλλιώς μετά τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα! Οπότε κι εδώ θα πρέπει να κάνουμε πολλή υπομονή! Απλά πρέπει να είναι πολύ κουραστικό και εκνευριστικό για τους άλλους (όταν είμαστε έξω) ένα παιδάκι που τσιρίζει και πραγματικά μας φέρνει σε δύσκολη θέση... [/quote]
Συμπεθέρα μου γλυκιά,παιδάκια έχουμε και είναι απόλύτως φυσιολογικό να φέρονται καμιά φορά έτσι!!!
Τα λέω για να τα ακούσω κι εγώ πως αλίμονο αν ερχόμαστε σε δύσκολη θέση κάθε φορά που είναι άλλοι μπροστά!
Αν έχουν κι αυτοί παιδάκια θα ξέρουν..
Τώρα που το ανέφερες,πάντως,όταν είμαστε μπροστά σε άλλους,έχω παρατηρήσει ότι δεν με πολυακούει αλλά δεν επιμένω κι εγώ γιατί τον νιώθω ότι προσβάλλεται και το παίζει ανεξάρτητος,πράγμα που μ'αρέσει κατά βάθος...να μην μου βγει και μαμούχαλο
Εκεί είμαι κι εγώ λίγο πιο χαλαρή και δεν του απαγορεύω να κάνει και πολλά πολλά ή αν είναι κάτι πολύ κακό θα σκύψω και θα του το πω στο αφτί.
Και δεν έχει καμία σημασία που εσείς δεν τσιρίζετε,εδώ ο δικός μου προχτές με έκανε ντα-ντά (!).Αλήθεια,που το έχει δει αυτό???Εγώ δεν τον έχω κάνει ποτέ..
Συμφωνώ ακράδαντα με την τακτική σου,όταν δεν πρέπει να κάνει κάτι.Σοβαρεύω και είμαι αμείληκτη(χαχα).
Ο άντρας μου πάντα έλεγε για μένα ότι είμαι ολίγον τι ...χαζοχαρούμενο,να το πω(?)..οπότε έχω κάνει μεγάαααλο βήμα με την σοβαρότητά μου κι αυτό γιατί έχω παραδείγματα που το παιδί κάνει ό,τι θέλει τους γονείς και τώρα σε ηλικία λίγο μεγαλύτερη από τα δικά μας όταν δεν του γίνονται τα χατίρια μελανιάζει,κάνει εμετό κλπ.
Όχι,καλύτερα να μάθει από τώρα ότι τα χατίρια θα του γίνονται όταν πρέπει!!
θα είμαστε πρώτα "μαμά και παιδί" και μετά "φιλαράκια".
Επίσης έχω καταφέρει κάτι...όταν είμαστε μπροστά σε άλλους αρκεί να φωνάξω το όνομά του και να τον κοιτάξω με νόημα "όχι,κακό".Που να τον δείτε φατσούλα που κάνει,χαχα!!!!
ΥΓ.Σ'ευχαριστώ για τα περαστικούλια!
Να μου φιλήσεις την πριγκηπέσσα μου!!!