1 stay-at-home mom Τρι Ιουν 22, 2010 1:10 pm
litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Γυριζοντας σημερα απο την παιδικη χαρα σκεφτομουν αν τελικα ειμαι απο τις λιγες ή απο τις πολλες μαμαδες που αποφασισαν να αφησουν την δουλεια για να μεγαλωσουν τα παιδια τους.Αφορμη γι αυτες τις σκεψεις σταθηκε το οτι στην παιδικη χαρα συνηθως ειμαι η μονη μαμα που συνοδευει το παιδι της,οι υπολοιπες συνοδοι ειναι κυριως ντανταδες (ουκρανες,φιλιππινεζες,γεωργιανες κτλ) και καμια γιαγια- σπανιως. Πολλα απο τα παιδακια τα εχω πια γνωρισει και οταν τα συναντω με τους γονεις τους χαιρετιομαστε και οι γονεις με κοιτανε περιεργα γιατι εννοειται δεν με γνωριζουν.Τοτε αναρωτιεμαι πως νοιωθουν,πως ειναι να μην συμμετεχεις σε ενα μεγαλο κομματι της ανατροφης του παιδιου σου (ειναι σαφες οτι επιλεγουν το πως θα ανατραφει το παιδι τους,απλα ειναι αποντες)?πως ειναι να μην ξερεις ποιους χαιρεταει στο δρομο?
Ειστε πολλες μαμαδες εδω που πηρατε την ιδια αποφαση με μενα? Πως σκεφτεστε την επανενταξη σας στον εργασιακο σας χωρο και μετα απο ποσο καιρο σκεφτεστε να το κανετε?Και πως σας αντιμετωπιζουν γι αυτη σας την αποφαση?Και οι αλλες μαμαδες,οι εργαζομενες (ανεξαρτητα απο το αν εργαζονται γιατι χρειαζονται εξτρα εισοδημα ή αν απλως χτιζουν μια καριερα) πως εχει επηρεασει αυτο τη σχεση σας με το παιδι? Συχνα με προβληματιζει η επιστροφη στην δουλεια,το ποτε θα το κανω και το πως θα το κανω ωστε να μην λειψω στα παιδια μου.
Θα θελα πολυ να διαβασω τις αποψεις σας,και απο περιεργεια αλλα και απο ενδιαφερον για το πως "κινειται" η Ελληνιδα μαμα.
Ειστε πολλες μαμαδες εδω που πηρατε την ιδια αποφαση με μενα? Πως σκεφτεστε την επανενταξη σας στον εργασιακο σας χωρο και μετα απο ποσο καιρο σκεφτεστε να το κανετε?Και πως σας αντιμετωπιζουν γι αυτη σας την αποφαση?Και οι αλλες μαμαδες,οι εργαζομενες (ανεξαρτητα απο το αν εργαζονται γιατι χρειαζονται εξτρα εισοδημα ή αν απλως χτιζουν μια καριερα) πως εχει επηρεασει αυτο τη σχεση σας με το παιδι? Συχνα με προβληματιζει η επιστροφη στην δουλεια,το ποτε θα το κανω και το πως θα το κανω ωστε να μην λειψω στα παιδια μου.
Θα θελα πολυ να διαβασω τις αποψεις σας,και απο περιεργεια αλλα και απο ενδιαφερον για το πως "κινειται" η Ελληνιδα μαμα.