51 Απ: stay-at-home mom Τετ Ιουν 23, 2010 12:48 am
litsakos
Πρωταγωνιστής!!
florentiab έγραψε:Κορίτσια όλα αυτά περί "full time mom" και " δεν θέλω να μην χάσω ούτε μια μέρα από τη ζωή του παιδιού μου" καλά είναι αλλά αν δεν βγαίνουν τα νούμερα του προϋπολογισμού τί γίνεται? Δηλαδή εγώ που γύρισα στη δουλειά όταν η μπέμπα μου ήταν 8 μηνών ήθελα να την πάω στον παιδικό και να είναι άρρωστη κάθε 2 εβδομάδα? Καμιά φορά δεν είναι επιλογή μας. Είναι ανάγκη. Επιπλέον ξέρω ότι όσες μένουν σπίτι δεν σταματούν ούτε λεπτό όμως δεν συγκρίνεται με το να δουλεύεις 8 ώρες και να πρέπει να κάνεις όλα αυτά που κάνετε εσείς όλη την ημέρα μέσα σε ένα απόγευμα!!! Συγγνώμη αν εκνευρίστηκα αλλά χθες έκανα δουλειές μέχρι τις 00:30 και ξυπνάω κάθε μέρα στις 6:30 (όπως και η μπέμπα μου εξάλλου) και όταν ακούω "προτίμησα" να σταματήσω τη δουλειά.... ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
florentiab σιγουρα διαφερει αν θες να επιστρεψεις απο το να πρεπει,δεν το αμφισβητησε κανεις.Επιλογες μας ειναι ολα με βαση τις αναγκες μας,οικονομικες ειτε προσωπικες.
franita έγραψε:Σιγουρα ειναι δυσκολο να επιστρεψεις μετα απο απουσια..το βλεπω στη δικη μου περιπτωση..εχουν ηδη περασει σχεδον 2 χρονια (9 μηνες εγκυμοσυνης κ 14 μηνων το παιδι) κ δυσκολευομαι να βρω κατι στο επιπεδο μου...Το θελω πολυ, δε νομιζω οτι θα στερησω τιποτα απο το Σεμπαστιαν αν παει παιδικο..Επειδη θα επιστρεψω Δανια το φθινοπωρο, σκεφτομαι να τον βαλω στο παιδικο ακομα κ αν δεν εχω βρει δουλεια ακομα ωστε να μπαινει σε καποιο προγραμμα...Πιστευω οτι να ειμαστε γονεις δεν συρρικνωνει ολη μας την υπαρξη. Το να δημιουργεις σχεση εξαρτησης με το παιδι, οπως βλεπω πολλες μητερες που δεν εργαζονται να κανουν (διοτι το παιδι ειναι η παρεα τους, ο φιλος τους, η κοινωνικη τους ζωη) χρεωνεις το παιδι με την υποχρεωση να σε κανει ευτυχισμενο γιατι δεν εχεις τιποτα αλλο στη ζωη σου. Εργαζομαι και εχω καποιες δραστηριοτητες που δεν περιλαμβανουν το παιδι μου, δε σημαινει οτι το παραμελω...νομιζω τα εχουμε μπερδεψει λιγο στην Ελλαδα..
φρανιτα δεν ξερω αν ειναι μονο ελληνικο το ..φαινομενο,εχω την εντυπωση οτι η γυναικα αντιμετωπιζεται διαφορετικα οταν ειναι μητερα στο χωρο εργασιας της.Οι εργοδοτες και τα στερεοτυπα δεν διαφερουν και τοσο απο χωρα σε χωρα,αυτο που διαφερει σε καποιες χωρες (τις βορειες κυριως) ειναι τα δικαιωματα που κατοχυρωνει ενα κρατος για να προστατεψει την μητερα.Ασε που στην Ελλαδα το ποσοστο των γυναικων με πανεπιστημιακη εκπαιδευση ειναι υψηλο σε σχεση με αλλες χωρες,την Αγγλια π.χ. οπου εκει γεννανε ακομη και σε μικρη ηλικια για να παιρνουν επιδοματα,το χουν κανει επαγγελμα δλδ.