101 Απ: Μεταμοσχεύσεις Δευ Ιαν 16, 2012 11:51 am
Nena
Πρωταγωνιστής!!
markella01 έγραψε:Nena έγραψε:Αυτο προσπαθω να πω τοση ωρα, τα μοσχευματα δεν "βρισκονται στον δρομο" ουτε περιμενουν πότε θα εδεησει ο καθένας να αποφασίσει αν και πότε θα τα δεχτει. Απο τη στιγμή που έχεις καποιο προβλημα που χρειαζεται μεταμοσχευη διαλεγεις αν θα μπεις ή οχι σε λιστα αναμονης, και σε ειδοποιουν οταν υπαρχει καποιο μοσχευμα, δηλαδη οταν κάποιος ατυχος είχε την προνοητικότητα να δωρίσει κάποιο από τα οργανα του, ή οταν οι γονεις/οικογενεια του άτυχου ειχε την ευαισθησία μέσα στην τραγωδία της να σωσει μια/δυο/τρεις και βάλε ζωες.Είναι εγωιστικό να βρω στο δρόμο ένα παλτό την ώρα που είμαι γυμνή και κινδυνεύω να πεθάνω από το κρύο, και να το φορέσω, γνωρίζοντας ότι πιθανότατα αυτό το παλτό ανήκει σε κάποιον που πλέον το έχει χάσει?
Σε καμια μεταμοσχευση δεν θα σου πουν "οριστε, εδω αυτος αργοπεθαινει, τι λες, τον αποσυνδέουμε για να πάρεις το μόσχευμα?".
Το ίδιο πράγμα λέμε, το παράδειγμα με το παλτό αφορά την πράξη μου κι όχι που το βρήκα. Όσο για τη δυτική Ιατρική, δεν ξέρω γιατί δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση, άλλα δεν έχω τίποτα απολύτως εναντίον της. Καλό βράδυ κορίτσια.
Οχι κουκλα μου, λέμε το ακριβως αντιθετο. Δεν υπαρχει περίπτωση να "βρεις" ένα μόσχευμα που έπεσε/εχασε κατα λάθος κάποιος, για τον απλουστατο λόγο του ότι αν το βρει σημαινει οτι ηρθε αποκελιστικα για σενα.
Τονιζω το οξυμωρο της άποψης σου -"θα δεχομουν ενα τυχαιο μοσχευμα, αλλά οχι το μοσχευμα που θα ερχοταν για μενα". Δεν υπάρχει κατι το τυχαιο στην μεταμοσχευση. Ουτε καποιος "χανει" ενα οργανο.
Ελπίζω να το καταλαβες αυτο αυτη τη φορα .