Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
255 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 255 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 22 ... 29  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 15 από 29]

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
mommy12585 έγραψε:...Και όσον αφορά την ιστορία μας που λες , το ότι αισθάνομαι περήφανη που η αρχαία κυρίως Ελλάδα έχει δώσει τα φώτα σε όλο τον κόσμο σε όλους τους τομείς, δε σημαίνει ότι νιώθω ανώτερη από τους άλλους λαούς, ούτε υπερόπτης ούτε σνομπ κλπ...Απλά είμαι υπερήφανη για το οτι είμαι Ελληνίδα! Τόσο κακό είναι?? ...
Γλυκεια μου, κι εγω ειμαι περηφανη που ειμαι Ελληνιδα. Το οτι ενδιαφέρομαι για τον Πακιστανο διπλανο μου, ή τον Αφγανο γείτονά μου, δεν με κάνει λιγότερο Ελληνίδα. Ουτε το να βροντοφωνάξω "η Ελλάδα στους Έλληνες" με κάνει περισσοτερο Ελληνίδα, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να μας το περάσουν αυτο.
Δεν θεωρω επ'ουδενι οτι όλοι οι Έλληνες ειναι ρατσιστες, ή ότι όλοι οι Ελληνες ειναι σνομπ, διοτι αυτο θα με κατετασσε σαμέσως στην κατηγορία των ρατσιστων, εφοσον αποδιδω μια συγκεκριμένη ιδιότητα σε μια εθνότητα.
Απλα διαφωνω με το να παπαγαλίζουμε αυτα που ακουμε για θεωρίες συνομωσίας και οτι όλοι θέλουν να μας φάνε. Η παρουσα οικονομική φάση δεν έβαλε εμας στο στόχαστο επειδη είμαστε Έλληνες και επειδη θέλουν να μας καταστρέψουν. Και πριν απο εμας ηταν και άλλες χωρες στην ίδια κατάσταση. Ο,τι συνέβη, συνέβη διότι απλά (?) έπεσε ο κλήρος σε εμάς. Και θα πεσει και σε άλλες χωρες μετά απο εμάς. Δυστυχώς.
Δηλαδη σου φταίει ο μετανάστης που έρχεται παρανομα και όχι ο πολιτικός που υπόγραψε το μνημόνιο χωρις να το διαβάσει καν????????????????? Ποιος ειναι αυτος που εχει συμφέροντα στην προκειμένη περιπτωση?

black beauty

black beauty
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Να ρωτησω κατι αλλο εσας κοριτσια,ειμαι περιεργη να ακουσω την αποψη πανω σε αυτο.Δηλαδη αν καποιος(ξενος,εκτος ελλαδας) σας θιξει την Ελλαδα δεν θα την υπερασπιστειτε θα την κατηγορησετε και εσεις?

Με ενοχλει που ολοι τα εχουνε βαλει με την ελλαδα γιατι ενω τοτε λεγανε πως μονο η ελλαδα εχει οικονομικα προβληματα καθε μερα βγαινουν ερευνες που δειχνουν πως οχι μονο εμεις αλλα και τοσα αλλα κρατη εχουν οικονομικα προβληματα αλλα μονο εμας περιγελουσαν!Δεν ξερω γιατι τοσος πολεμος?

Εδω εβλεπα τους τουριστες(μονο οι γερμανοι ειχαν εναν τουπε)
ενω απο αλλες χωρες μας συμπονουσαν και καταλαβαιναν οτι ειχαμε αναξιους πολιτικους,και απλα λεγανε γιατι δεν τους ¨"κατεβαζετε"?Οι γερμανοι οι περισσοτεροι μιλουσαν απαξιωτικα,λες και αυτοι δεν εχουν "λερωμενη την φωλια" τους!Αλλα τι περιμενεις εδω δεν παραδεχθηκαν και ουτε ζητησαν συγγνωμη για οσα εκανε ο χιτλερ!Ελαχιστοι γερμανοι ειχαν παιδεια και μου λεγανε οτι ντρεπονται για αυτο το θεμα και δεν θελανε να το συζητησουμε!

353αλλοδαπά παιδάκια -αντιμετώπιση &αλλοδαπές οικογένειες αντιμετώπιση από τους Έλληνες και από την πολιτεία  - Σελίδα 15 Empty ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΥΛΑ! Τρι Ιαν 24, 2012 2:17 am

KRISTI 1

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
zennia έγραψε:
βανια έγραψε:ΑΜΑ ΜΕ ΑΦΗΝΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΑ ΤΗ ΦΤΩΧΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΓΙΑ ΧΟΝΤΡΟ,ΑΣΕ ΤΟ ΨΙΛΟ...!ΑΚΟΥΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΟΥ,ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ,ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΑΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΗ.ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ,ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ,ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ?ΠΟΣΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΛΕΨΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΣΑΡΑ Η ΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?ΔΕ ΤΟΥΣ ΒΑΖΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΟΠΟΤΕ ΔΕ ΜΕΤΡΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΗ ΑΛΛΑ ΔΕ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.ΕΓΩ ΔΕ ΠΗΓΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΚΛΕΨΩ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΩ ΝΑ ΒΙΑΣΩ,ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ?ΠΕΙΝΑΝΕ?ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΕΙΝΑΩ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΟΥ.ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΡΕΖΟΥΜΕ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ?ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ?ΤΟ ΠΑΛΕΥΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΛΗΣΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ?ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ?ΕΓΩ ΔΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.BLACK BEAUTY ME ΟΛΗ ΤΗ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΟΥ.
Μαρία κάπως έτσι αισθάνομαι και εγώ κάποιες φορές ακόμα χειρότερα νευριάζω τσαντίζομαι επειδή όλοι οι αλλοδαποί είναι σε καλύτερη θέση από εμάς . Κάποια στιγμή που νοσηλεύτηκα στο απέναντι θάλαμο ήταν μια γνωστή η οποία συζεί με Πακιστανό είχε κάνει μαζί του 7 παιδιά και για κάθε παιδί παίρνει επίδομα ο τύπος που το στέλνει στην χώρα του !Δεν είναι άδικο ; όταν σε εμάς αρχίζουν και το κόβουν ;
Respect Respect Respect Respect Respect Respect Δεν έχω τίποτε άλλο να σου πώ.Με εκφράζεις απόλυτα.

μπεμπινι συμφωνω τοσο πολυ μαζι σου!πολυ ωραιο σκεπτικο!

black beauty

black beauty
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ΦΛΩΡΑ νομιζω πως καταλαβανε σε ποιες αναφερομουνα!

Εγω δεν ειπα ουτε να με υποστηριξετε ουτε να κατακρινετε το σχολιο της συγκεκριμενης κοπελας!Ειπα οτι μου εκανε εντυπωση που δεν το σχολιασανε καποιες συγκεκριμενες,μη με κανετε να λεω τα ιδια και τα ιδια,ειναι κουραστικο!

arkoudaki

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
litsakos έγραψε:
μπεμπινι 1 έγραψε:ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ?ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ?ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΕΩΡΗΘΩ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ?ΠΟΣΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑ ΟΥΤΕ ΒΙΑΣΑ ΟΥΤΕ ΣΚΟΤΩΣΑ,ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΜΕΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ?ΕΕ ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ.ΑΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΑ.[ΟΣΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΛΟΓΩ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ].
ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΜΦΑΣΗ.ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕ ΒΑΖΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ.

Καταρχας να πω οτι ουτε εγω τους βαζω "στο ιδιο τσουβαλι", δεν ειμαι αφελης ουτε ανοητη. Αλλο το να κρινω αν καποιος μπορει να με βλαψει γιατι ειναι ο χαρακτηρας του αυτος,γιατι μπορει να ξερω οτι εχει εγκληματικη συμπεριφορα αλλο να το κρινω λογω καταγωγης.Με αυτο το σκεπτικο θα αποκαλεσω "Βουλγαρο" τον Μακεδονα, *μπιπ* την Σερραια και την Πατρινη, κακο ανθρωπο οποιον ειναι απο τον Πυργο Ηλειας, πονηρο τον Πελοποννησιο, κουτοπονηρο τον Νησιωτη, λαθρεμπορο τον Μανιατη και τον Κρητικο,Τουρκοσπορο τον Ποντιο και τον Μικρασιατη και ποσα αλλα υπαρχουν δεν ξερω.
Το να ειμαι περηφανη (?) για το οτι ειμαι Ελληνιδα πως το μετφραζεις εσυ ακριβως? Οτι υπερεχεις λογω καταγωγης? Δεν εχουν ιστορια οι αλλοι λαοι? Οτι εισαι περισσοτερο Ελληνιδα επειδη τυχαια γεννηθηκες και μεγαλωσες εδω? Ο Ελληνας που ειναι δευτερη και τριτη γενια μεταναστης στο εξωτερικο ειναι λιγοτερο Ελληνας απο εσενα και εμενα?

Δευτερον ποτε κοιμομασταν με τις πορτες ανοιχτες ρε συ? Εμας μας εχουν ληστεψει 3 φορες πολυ πριν την μεγαλη ελευση των μεταναστων. Επισης στο χωριο οι παππουδες μου κλειδωναν την πορτα παντα,και οι συγχωριανοι μας. Ειχαμε κλεφτες και εκει, κατσικοκλεφτες μεν αλλα παραμενουν κλεφτες. Δεν σου λεω οτι δεν με φοβιζει η κατασταση και εμενα, την προσεγγιζω διαφορετικα απο εσενα αυτο με κανει ανιστορητη? Ασε που υποτιμας τον συνομιλητη σου λεγοντας οτι το "παιζει προοδευτικος", αν μπορεις να γραψεις ιστορικα παραδειγματα και αληθειες που αποδεικνυουν την ανωτεροτητα των Ελληνων γραψτα, με προσβολες δεν στηριζεις την θεση σου.Μαρτυριες βιωματικες μπορει να εχουν και αλλοι περα απο εσενα για διαφορα ιστορικα γεγονοτα.Μαρτυριες και γνωση απο τα βιβλια...Τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο τον γνωριζουμε μεσα απο τα κειμενα που εμειναν και απο οσα αγαλματα κ κτισματα αφησαν πισω τους οι κατακτητες και καποιοι "ντοπιοι" (αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση). Μηπως δεν αποδεχεσαι οτι αποτελουν γνωση και αυτα τα αρχαια κειμενα?Δεν υπαρχει η αρχαια ελληνικη τραγωδια? Η ποιηση?Η ιστορια? Η φιλοσοφια? Τοτε μαλλον ο πλανητης ζει σε μια παραισθηση και αναπαραγει φιλοσοφια και τεχνη,πολιτισμο δλδ ψευτικο....

Μα πόσο συμφωνώ!ειδικά με το ότι έτυχε και γεννηθήκαμε εδώ. και οι μετανάστες έτυχε και γεννήθηκαν και περνάνε αυτά που περνάνε.και για το "παίζω προοδευτικός", είναι δηλαδή κακό να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και να μην τρώμε ότι μας δίνουν?ότι φταίνε οι ξένοι για την εγκληματικότηητα αντί να ασχοληθούμε με το ότι μας ξεπουλάνε?

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
arkoudaki έγραψε:
μπεμπινι 1 έγραψε:ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ?ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ?ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΕΩΡΗΘΩ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ?ΠΟΣΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑ ΟΥΤΕ ΒΙΑΣΑ ΟΥΤΕ ΣΚΟΤΩΣΑ,ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΜΕΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ?ΕΕ ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ.ΑΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΑ.[ΟΣΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΛΟΓΩ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ].
ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΜΦΑΣΗ.ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕ ΒΑΖΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ.

πριν έρθει η τρόικα να δεις τι καλά που κοιμόμασταν!οι μαρτυρίες δικών σου μεμονωμένων προσώπων δεν αποτελούν την ιστορία δυστυχώ. κι εμένα η γιαγιά μου που έζησε τη μικρασιατική κατασροφή μουέχει πει για τούρκους πόσο καλά τους φερόντουσαν, αυτό δε σημαίνει κάτι. και τι θα πει είμαι περηφανη για τη χώρα μου?είσαι περήφανη με όλα αυτά που συμβαίνουν?γιατί εγώ καθόλου. κι ας ξεφύγουμε λίγο από τα εθνικά "κολλήματα" μιλάμε για ανθρώπους όχι για έθνη

Συμφωνω.

Kastallia

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Kοιταξτε,φυσικα και πρεπει να γνωριζουμε την ιστορια μας και κανεις δεν ειπε πως δεν πρεπει να ειμαστε περηφανες για το εθνος μας και την αντισταση που εχει επιδειξει σε καθε ειδους κατακτητη...αλλα δεν ειμαι λιγοτερο πατριωτισσα που απο μικρο παιδι στο σχολειο ειχα την απορια "Γιατι τετοια λατρεια στον Μεγα Αλεξανδρο...ναι διαδοθηκε η ελληνικη γλωσσα στα περατα της οικουμενης αλλα δεν ηταν κατακτητης;;;Και γιατι οταν μια συμμθητρια μου τον αποκαλεσε μες στην ταξη "κατακτητη"η φιλολογος εκανε σαν να ακουσε καμια βρισια;Τι ηταν δηλαδη;"Να ειμαστε δικαιοι και να λεμε το σωστο.Φυσικα δεν εχω τολμησει μες στην ταξη να τα πω ετσι,απλα προσπαθω με τον τροπο μου να μη καλλιεργω τετοιες αντιληψεις ανωτεροτητας και κατωτεροτητας μεταξυ των παιδιων,γιατι κακα τα ψεματα,την εχουμε αυτη την ταση στην Ελλαδα...τωρα βεβαια με την οικονομικη κριση και με την αλλαγη στα δεδομενα της ζωης μας ,τωρα που και μεις θα γινουμε μεταναστες και οχι μονο οι μορφωμενοι που παιρνουν υποτροφιες και κανουν μεταπτυχιακα σε ξενα πανεπιστημια αλλα θα υπαρξει ξανα εργατικο δυναμικο απο Ελληνες στο εξωτερικο,ισως μας πεσει λιγο αυτη η υπεροψια και αυτη η αισθηση ανωτεροτητας που ειχαμε απεναντι σε λαους που πεινασαν τις τελευταιες δεκαετιες και τις οικογενειες που ηρθαν να χτισουν μια αξιοπρεπεη ζωη στην Ελλαδα.Δεν ειναι ολοι οι μεταναστες τελειοι,αλλα καλο ειναι να μαθαινουμε απο την αρχαια ιστορια και οχι να την εχουμε αλλοθι για την απραξια και την ελλειψη επιπεδου που εμφανιζουμε στη συμπεριφορα μας και στη νοοτροπια μας τα τελευταια χρονια που νομιζαμε οτι ειχαμε πιασει την καλη ...η ιστορια κανει κυκλους και τιμωρει την αυθαδεια!

black beauty

black beauty
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
mommy12585 έγραψε:
Nena έγραψε:Πειράζει που θα συμφωνήσω κι εγώ με τη Λιτσα?? Ή θα πρέπει να αλλάξω τρόπο σκέψης για να μην κατηγορηθώ οτι "συμφωνουμε μεταξύ μας"?

Αυτο που καταλαβαίνω εγω ειναι οτι μας διακατέχει ένα ειδος "ανωτερωτητας" της ρατσας μας, σε σημείο να αντιμετωπίζουμε με υπεροψία, σνομπισμό, αισθημα ανωτερωτητας όλους τους άλλους λαους. Και αυτο εχει να κάνει με τη μονοπλευρη γνωση της ιστορίας, η οποία περιορίζεται ΜΟΝΟ στις λαμπρές στιγμές του Ελληνισμου, και σε τίποτα άλλο που να αφορά εστω και στο ελάχιστο τον υπόλοιπο κόσμο.
Ίσως αν ανοιγαμε λίγο τα μάτια μας να βλέπαμε οτι μερικά πράγματα δεν ειναι όπως μας τα εμαθαν...

Όσο για το ποιος παίρνει τις θέσεις τίνος, στ'αληθεια δεν με ενδιαφέρει αν ο γιος μου θα διδαχθει την αλγεβρα ή τη Χημεία απο ασπρο, μάυρο, ροζ ή μπεζ με πράσινες βουλες καθηγητη. Αρκεί να τη διδαχθει καλά.

Γεια σου Νενάκι! Very Happy

Πιστεύεις ότι ο λόγος που υπάρχει αυτός ο ρατσισμός όπως λες έχει να κάνει με αίσθημα ανωτερώτητας από τους άλλους λαούς? Δεν είναι αυτό το θέμα..το ζήτημα μας είναι καθαρά θέμα ασφάλειας και προστασίας του εαυτού μας και της οικογένειας μας! Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργηθεί κα καλώς ή κακώς προκαλεί το αίσθημα ξενοφοβίας και αρνητικών συναισθημάτων προς όλους αυτούς....

Είναι θυμός για την πολιτεία που είναι άχρηστη να συμμαζέψει να ασυμάζευτα και να βάλει μια τάξη!

Οι Έλληνες δεν ήταν ξενόφοβοι, ίσα ίσα που είμαστε από τους πιο φιλόξενους λαούς, έχουμε γίνει όμως εκ των πραγμάτων και εξαιτίας των καταστάσεων. Αυτό μπορούν να το καταλάβουν καλύτερα όσοι είναι Αθήνα και κυκλοφορούν στο κέντρο και μένουν κοντά το κέντρο φυσικά

Και όσον αφορά την ιστορία μας που λες , το ότι αισθάνομαι περήφανη που η αρχαία κυρίως Ελλάδα έχει δώσει τα φώτα σε όλο τον κόσμο σε όλους τους τομείς, δε σημαίνει ότι νιώθω ανώτερη από τους άλλους λαούς, ούτε υπερόπτης ούτε σνομπ κλπ...Απλά είμαι υπερήφανη για το οτι είμαι Ελληνίδα! Τόσο κακό είναι?? Ότι και να λένε στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή για εμάς, ξέρουν πολύ καλά πως η Ελλάδα έχει προσφέρει πολλά στην ανθρωπότητα, για αυτό και θέλουν να την υπονομεύσουν! Είτε με τον οικονομικό πόλεμο που γίνεται, είτε με τη μαζική είσοδο λαθρομεταναστών, είτε με την αμφισβήτηση της αξίας μας ως χώρα...

Πρέπει να ξυπνήσουμε επιτέλους από όλο αυτό!
Δε μπορώ να το παίξω ανθρωπίστρια και αριστερή αυτή τη στιγμή! Αυτή τη στιγμή αγαπώ από τα βάθη της καρδιάς μου και περισσότερο από ποτέ τη χώρα και την ΠΟΝΑΩ. Δε μπορώ να τη βλέπω σε αυτή τη κατάσταση, δε μπορω να μας βλέπω σε αυτή την κατάσταση! Και τα καλύτερα έρχονται, να ειστε προετοιμασμένοι όλοι, ακόμα είναι η αρχή!!

Σορυ για το τεράστιο ποοοοοοστ!! Laughing

ΠΟΣΟ ΣΥΜΦΩΝΩ....δηλαδη να "φοβομαστε να νιωσουμε περηφανες για την ελλαδα παρα τα ασχημα της?

black beauty

black beauty
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
litsakos έγραψε:

Καταρχας να πω οτι ουτε εγω τους βαζω "στο ιδιο τσουβαλι", δεν ειμαι αφελης ουτε ανοητη. Αλλο το να κρινω αν καποιος μπορει να με βλαψει γιατι ειναι ο χαρακτηρας του αυτος,γιατι μπορει να ξερω οτι εχει εγκληματικη συμπεριφορα αλλο να το κρινω λογω καταγωγης.Με αυτο το σκεπτικο θα αποκαλεσω "Βουλγαρο" τον Μακεδονα, *μπιπ* την Σερραια και την Πατρινη, κακο ανθρωπο οποιον ειναι απο τον Πυργο Ηλειας, πονηρο τον Πελοποννησιο, κουτοπονηρο τον Νησιωτη, λαθρεμπορο τον Μανιατη και τον Κρητικο,Τουρκοσπορο τον Ποντιο και τον Μικρασιατη και ποσα αλλα υπαρχουν δεν ξερω.
Το να ειμαι περηφανη (?) για το οτι ειμαι Ελληνιδα πως το μετφραζεις εσυ ακριβως? Οτι υπερεχεις λογω καταγωγης? Δεν εχουν ιστορια οι αλλοι λαοι? Οτι εισαι περισσοτερο Ελληνιδα επειδη τυχαια γεννηθηκες και μεγαλωσες εδω? Ο Ελληνας που ειναι δευτερη και τριτη γενια μεταναστης στο εξωτερικο ειναι λιγοτερο Ελληνας απο εσενα και εμενα?

Δευτερον ποτε κοιμομασταν με τις πορτες ανοιχτες ρε συ? Εμας μας εχουν ληστεψει 3 φορες πολυ πριν την μεγαλη ελευση των μεταναστων. Επισης στο χωριο οι παππουδες μου κλειδωναν την πορτα παντα,και οι συγχωριανοι μας. Ειχαμε κλεφτες και εκει, κατσικοκλεφτες μεν αλλα παραμενουν κλεφτες. Δεν σου λεω οτι δεν με φοβιζει η κατασταση και εμενα, την προσεγγιζω διαφορετικα απο εσενα αυτο με κανει ανιστορητη? Ασε που υποτιμας τον συνομιλητη σου λεγοντας οτι το "παιζει προοδευτικος", αν μπορεις να γραψεις ιστορικα παραδειγματα και αληθειες που αποδεικνυουν την ανωτεροτητα των Ελληνων γραψτα, με προσβολες δεν στηριζεις την θεση σου.Μαρτυριες βιωματικες μπορει να εχουν και αλλοι περα απο εσενα για διαφορα ιστορικα γεγονοτα.Μαρτυριες και γνωση απο τα βιβλια...Τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο τον γνωριζουμε μεσα απο τα κειμενα που εμειναν και απο οσα αγαλματα κ κτισματα αφησαν πισω τους οι κατακτητες και καποιοι "ντοπιοι" (αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση). Μηπως δεν αποδεχεσαι οτι αποτελουν γνωση και αυτα τα αρχαια κειμενα?Δεν υπαρχει η αρχαια ελληνικη τραγωδια? Η ποιηση?Η ιστορια? Η φιλοσοφια? Τοτε μαλλον ο πλανητης ζει σε μια παραισθηση και αναπαραγει φιλοσοφια και τεχνη,πολιτισμο δλδ ψευτικο....

Νομιζω πως η κοπελα αναφερεται στην επαρχια!

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
black beauty έγραψε:Να ρωτησω κατι αλλο εσας κοριτσια,ειμαι περιεργη να ακουσω την αποψη πανω σε αυτο.Δηλαδη αν καποιος(ξενος,εκτος ελλαδας) σας θιξει την Ελλαδα δεν θα την υπερασπιστειτε θα την κατηγορησετε και εσεις?

Με ενοχλει που ολοι τα εχουνε βαλει με την ελλαδα γιατι ενω τοτε λεγανε πως μονο η ελλαδα εχει οικονομικα προβληματα καθε μερα βγαινουν ερευνες που δειχνουν πως οχι μονο εμεις αλλα και τοσα αλλα κρατη εχουν οικονομικα προβληματα αλλα μονο εμας περιγελουσαν!Δεν ξερω γιατι τοσος πολεμος?

ενω απο αλλες χωρες μας συμπονουσαν και καταλαβαιναν οτι ειχαμε αναξιους πολιτικους,και απλα λεγανε γιατι δεν τους ¨"κατεβαζετε"?Οι γερμανοι οι περισσοτεροι μιλουσαν απαξιωτικα,λες και αυτοι δεν εχουν "λερωμενη την φωλια" τους!Αλλα τι περιμενεις εδω δεν παραδεχθηκαν και ουτε ζητησαν συγγνωμη για οσα εκανε ο χιτλερ!Ελαχιστοι γερμανοι ειχαν παιδεια και μου λεγανε οτι ντρεπονται για αυτο το θεμα και δεν θελανε να το συζητησουμε!
Αν μου πει καποιος οτι οι Έλληνες γενικα δεν εχουν προφέρει τίποτα στον κκόσμο πχ, ή οτι ειναι όλοι μαφιόζοι ή εγκληματίες, εννοειται πως θα πέσω να τον φάω. Το έχω κάνει άλλωστε, και ξέρω πώς ειναι να σε χαρακτηρίζουν ΜΟΝΟ με βάση την ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ αντίληψη που εχει ένας λαός για την εθνικότητα σου.
Και πάλι εξαρταται απο τη γενικευση. Δεχομαστε τη γενικευση οτι οι Έλληνες σαν λάος ειμαστε εξω καρδια και φιλοξενοι και φιλοτιμοι και και και, αλλά δεν δεχομαστε τη γενικευση οτι οι Έλληνες ειμαστε πονηροι πχ??? (τυχαίο το παράδειγμα). Γιατι δεχόμαστε ΜΟΝΟ τις γενικεύσεις που μας βολεύουν? Μήπως πιστεύουμε ότι σαν λαος δεν εχουμε ελαττωματα??? Μηπως τα ελαττωματα ειναι περισσοτερο θέμα προσωπικών βιωμάτων και όχι εθνικης ιδιοσυγκρασίας?????

arkoudaki

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
black beauty έγραψε:Να ρωτησω κατι αλλο εσας κοριτσια,ειμαι περιεργη να ακουσω την αποψη πανω σε αυτο.Δηλαδη αν καποιος(ξενος,εκτος ελλαδας) σας θιξει την Ελλαδα δεν θα την υπερασπιστειτε θα την κατηγορησετε και εσεις?

να σου πω την αλήθεια δε με νοιάζει αν θίξει κάπιος την ελλάδα γενικά και αόριστα. δεν πιστέυω στην πατρίδα με αυτή την έννοια. πιστεύω στην ελευθερία των λαών ό,τι και να είναι αυτοί.και το ότι δεν τους κατεβάζουμε για μένα δείχνει πολλά για τη χώρα μας. αντί να ασχολούμαστε με την εγκληματικότητα που φέρνουν οι μετανάστες ασ ασχοληθούμε με την εγκληματικότητα που φέρνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις

black beauty

black beauty
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
κοριτσια αν αυτα που γραφετε σχολιαζουν αυτα που γραφουμε εδω μεσα καποιες,ειστε λαθος,δεν νομιζω να εννοηθηκε αυτο που υποστηριζετε!Υπαρχουν τετοιοι ελληνες,δεν λεω.

(σχολιασα με αφορμη το δικο σου σχολιο Νενα)

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Kastallia έγραψε:Kοιταξτε,φυσικα και πρεπει να γνωριζουμε την ιστορια μας και κανεις δεν ειπε πως δεν πρεπει να ειμαστε περηφανες για το εθνος μας και την αντισταση που εχει επιδειξει σε καθε ειδους κατακτητη...αλλα δεν ειμαι λιγοτερο πατριωτισσα που απο μικρο παιδι στο σχολειο ειχα την απορια "Γιατι τετοια λατρεια στον Μεγα Αλεξανδρο...ναι διαδοθηκε η ελληνικη γλωσσα στα περατα της οικουμενης αλλα δεν ηταν κατακτητης;;;Και γιατι οταν μια συμμθητρια μου τον αποκαλεσε μες στην ταξη "κατακτητη"η φιλολογος εκανε σαν να ακουσε καμια βρισια;Τι ηταν δηλαδη;"Να ειμαστε δικαιοι και να λεμε το σωστο.Φυσικα δεν εχω τολμησει μες στην ταξη να τα πω ετσι,απλα προσπαθω με τον τροπο μου να μη καλλιεργω τετοιες αντιληψεις ανωτεροτητας και κατωτεροτητας μεταξυ των παιδιων,γιατι κακα τα ψεματα,την εχουμε αυτη την ταση στην Ελλαδα...τωρα βεβαια με την οικονομικη κριση και με την αλλαγη στα δεδομενα της ζωης μας ,τωρα που και μεις θα γινουμε μεταναστες και οχι μονο οι μορφωμενοι που παιρνουν υποτροφιες και κανουν μεταπτυχιακα σε ξενα πανεπιστημια αλλα θα υπαρξει ξανα εργατικο δυναμικο απο Ελληνες στο εξωτερικο,ισως μας πεσει λιγο αυτη η υπεροψια και αυτη η αισθηση ανωτεροτητας που ειχαμε απεναντι σε λαους που πεινασαν τις τελευταιες δεκαετιες και τις οικογενειες που ηρθαν να χτισουν μια αξιοπρεπεη ζωη στην Ελλαδα.Δεν ειναι ολοι οι μεταναστες τελειοι,αλλα καλο ειναι να μαθαινουμε απο την αρχαια ιστορια και οχι να την εχουμε αλλοθι για την απραξια και την ελλειψη επιπεδου που εμφανιζουμε στη συμπεριφορα μας και στη νοοτροπια μας τα τελευταια χρονια που νομιζαμε οτι ειχαμε πιασει την καλη ...η ιστορια κανει κυκλους και τιμωρει την αυθαδεια!

Respect Respect Respect Respect

black beauty

black beauty
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
αρκουδακι το θεμα μου εδω μεσα, ομως μιλαει για τους αλλοδαπους,το οτι μιλαω για αυτους δεν σημαινει οτι δεν σκεφτομαι οπως εσυ για την κυβερνηση!Αν ηταν τετοιο το θεμα θα σχολιαζα για αυτα που λες και εγω!

black beauty

black beauty
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
κοριτσια αυτα που λετε οτι ριχνουμε το λαθος στους μεταναστες και δεν ξερουμε ποιοι ειναι οι "αληθινοι εχθροι" μας,καλο ειναι να τα λετε σε αυτους που το υποστηριζουν αυτο!

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!

Δεν θα χαρω αν "μου " θιξει την Ελλαδα,δεν νιωθω οτι μου ανηκει η Ελλαδα,θεωρω οτι ανηκει στις μελλοντικες γενιες.Εχω τυχει την περιοδο της προετοιμασιας για την ολυμπιαδα της Αθηνας να ειμαι στο εξωτερικο και δεν ενιωθα ευχαριστα οταν με ρωτουσαν αν θα καταφερουμε να ειμαστε ετοιμοι....ειρωνικα παντα. Ουτε βεβαια εσκασα απο περηφανια βλεποντας την Αγγελοπουλου να αστραφτει απο το botox στην τελετη εναρξης..την στιγμη που η χωρα μου ηταν βυθισμενη στα χρεη το θεωρησα τουλαχιστον υποτιμητικο να θεωρουν οτι οι Ελληνες χορταινουν με αρτο και θεαματα.

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
black beauty έγραψε:ΦΛΩΡΑ νομιζω πως καταλαβανε σε ποιες αναφερομουνα!

Εγω δεν ειπα ουτε να με υποστηριξετε ουτε να κατακρινετε το σχολιο της συγκεκριμενης κοπελας!Ειπα οτι μου εκανε εντυπωση που δεν το σχολιασανε καποιες συγκεκριμενες,μη με κανετε να λεω τα ιδια και τα ιδια,ειναι κουραστικο!

μα ότι θέλει σχολιάζει ο καθένας.
δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σχολιάζουμε όλα τα ποστ.
σόρυ για την παρένθεση στην κουβέντα Smile

Kastallia

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Το αν απο τη θεση που εχει καθεμια μας στην κοινωνια προπαθουμε να βαλουμε το δικο μας λιθαρακι στο να ενταχθει ενα αλλοδαπο παιδι ή μια οικογενεια στην κοινωνια μας και το αν σχολιαζουμε τα κακως κειμενα του δικου μας του λαου (π.χ. επιδειξιομανια) δε μας κανει λιγοτερο πατριωτισσες...οπως και το οτι εχω ενα πολυ καλο φιλο απο Τουρκια και επειδη εχω παει εχω σχηματισει πολυ καλη γνωμη για το λαο αυτο (μιλω για τον πληθυσμο στα παραλια γιατι για την ενδοχωρα της Τουρκιας ουτε κεινος εχει καλη γνωμη) επειδη εχουν μια ευγενεια απεναντι σου και την εχω διαπιστωσει ειτε αυτο αρεσει σε καποιους ειτε οχι , δε σημαινει οτι αγνοω την ιστορια και το οτι εχουν σαν εξωτερικη πολιτικη διαπραξει εγκληματα απεναντι σε Ελληνες,Αρμενιους και αλλους λαους (βαζω μεσα και την τραγωδια της Κυπρου ,μερος στο οποιο εχω επισης την κολλητη μου φιλη,εχω παει πολλες φορες και τα παιδια εκει εχουν φιλους Τουρκοκυπριους που ειναι αριστα παιδια επισης)....δεν ειμαι προδοτης γιατι κοιτω να ειμαι οσο μπορω αντικειμενικη και να ξεχωριζω την πολιτικη απο τους ανθρωπους.Εγω εζησα πολλα χρονια και σε παραμεθοριες περιοχες,νησια συγκεκριμενα που οταν το ελεγα σε ατομα του επιπεδου που ανεφερα στο ακριβως προηγουμενο μου ποστ μου ελεγαν "Που ειναι αυτα καλε;;;Στην Ελλαδα;"...ας μαθουμε να ξεχωριζουμε τα πραγματα και να μην παιζουμε τα παιχνιδια των μεγαλων δυναμεων!Αν λυνοταν ποτε η διαμαχη Ελλαδας-Τουρκιας θα πεινουσαν πολλες βιομηχανιες...αφηστε μην το ψαχνετε!Μερα που στην Κω οταν ημουν μας εκανε παραβιαση χωρικων υδατων ενα τουρκικο πλοιο,μιλησα στο διαδικτυο με το φιλαρακι που σας ειπα στην Τουρκια και χωρις να του εχω πει κατι,μου ειπε οτι το ιδιο εκανε και ενα ελληνικο πλοιο και οτι βουιζαν τα τουρκικα μεσα οπως τα δικα μας...αφηστε τα αυτα,αμα ποτε μαθαιναμε τι γινοταν ,θα κατερρεε ο κοσμος μας...ας κοιταξουμε να ειμαστε αγαπημενοι ,μεταξυ μας και να βοηθουμε ο καθενας οπως μπορει και ας αφησουμε τις ταμπελες και τα δηθεν πατριωτικα...

black beauty

black beauty
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ναι σε αυτο θα συμφωνησω και εγω Λιτσα με ενοχλει το οτι ενω εχουμε οικονομικο προβλημα μας αρεσουν τα λουσα!

Αυτο το βλεπω απο παλια σε μερικους ελληνες που θελουν να το παιξουν καποιοι και ενω δεν εχουν στον ηλιο μοιρα χρεωνονται για να παρουν ενα ακριβο αμαξι πχ για να κανουν μαγκιες!

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
black beauty έγραψε:κοριτσια αν αυτα που γραφετε σχολιαζουν αυτα που γραφουμε εδω μεσα καποιες,ειστε λαθος,δεν νομιζω να εννοηθηκε αυτο που υποστηριζετε!Υπαρχουν τετοιοι ελληνες,δεν λεω.

Μια άσχετη παρένθεση μπλακ μπιουτυ: δεν ειναι ανάγκη να προσπαθεις να δικαιολογησεις ή να επεξηγησεις οποιοδήποτε σχόλιο. Η συζητηση κυλάει ηρεμα μεχρι στιγμής, και εξαπλωνεται αρκετα καλά. Με αφορμη μια λέξη απο ένα ποστ πιθανον κάποιος να εκφρασει κάποια σκέψη (όπως έκανα παραπάνω). Το αν κάποιος άλλος θα το σχολιάσει ή θα το παραβλέψει έιναι δικό του θέμα. Δεν σημαίνει οτι σωνει και ντε, επειδη έκανα ένα σχόλιο, οτι έβγαλα αυτο το συμπέρασμα για κάποιον προσωπικά.

Στο θέμα μας τωρα, σκεφτειτε οτι λιγότερο απο 100 χρόνια πριν, με τον ιδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους μετανάστες (άχρηστους, μιάσματα, εγκληματίες) αντιμετωπίζονταν άλλες μειονότητες, όπως οι ψυχικά άρρωστοι, τα παιδια με σύνδρομο Down, ακομα και οι γυναίκες που ειχαν περίοδο.
Να μη μιλήσω για τη θέση των γυναικών... Σιγουρα, οταν ξεκινησε το κίνημα της ισοτητας των φύλων, πολλοι άντρες σκέφτηκαν όπως μερικοι σκέφτονται τώρα για τους αλλοεθνεις.

mommy12585

mommy12585
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
arkoudaki έγραψε:

να σου πω την αλήθεια δε με νοιάζει αν θίξει κάπιος την ελλάδα γενικά και αόριστα. δεν πιστέυω στην πατρίδα με αυτή την έννοια. πιστεύω στην ελευθερία των λαών ό,τι και να είναι αυτοί.και το ότι δεν τους κατεβάζουμε για μένα δείχνει πολλά για τη χώρα μας. αντί να ασχολούμαστε με την εγκληματικότητα που φέρνουν οι μετανάστες ασ ασχοληθούμε με την εγκληματικότητα που φέρνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις

Δεν λέει κανείς ότι οι λαθρομετανάστες είναι η ρίζα του όλων των κακών του τόπου! Αν λέγαμε αυτό ναι θα είμασταν ρατσιστές και αμόρφωτοι! Αλλά είναι ένα μέρος του προβλήματος με την παρούσα κατάσταση! Η ρίζα του προβλήματος σαφώς είναι η πολιτική ηγεσία του τόπου εδώ και πάρα πολλά χρόνια, διότι αυτή επέτρεψε εξαρχής την ανεξέλεγκτη είσοδο τους στην χώρα!!!
Και παιδιά, δεν μιλάμε τωρα για οικογένειες και θύματα πολέμου που μπορούν να έρθουν αλλά κάθε καρδιάς καρύδι και κατάδικοι!

Δλδ απορώ ώρες ώρες, δεν βλέπετε κάποιοι τι συμβαίνει?? Δε νομίζω να μένετε όλες στην Εκάλη και στο Ψυχικό...

Έχετε δει εσείς κέντρο πρωτεύουσας να είναι σε αυτή την κατάσταση? Να βρωμάει από κάθε γωνιά και να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις μη σε σφάξουν, βιάσουν, ληστέψουν?? Υπάρχουν στενάκια στην Ομόνοια που φοβούνται και οι μπατσοι να περάσουν!

Περπατάς και δεν ακούς Ελληνικά ΠΟΥΘΕΝΑ! Δεν σας ενοχλεί αυτό ρε παιδιά? Εμένα με πονάει πάντως αυτό το θέμα!

black beauty

black beauty
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
florentiab έγραψε:
black beauty έγραψε:ΦΛΩΡΑ νομιζω πως καταλαβανε σε ποιες αναφερομουνα!

μα ότι θέλει σχολιάζει ο καθένας.
δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σχολιάζουμε όλα τα ποστ.
σόρυ για την παρένθεση στην κουβέντα Smile
ναι οκ! Απλα φλωρα θελω να ειμαστε δικαιοι αλλα οπως λες οτι θελει ο καθενας σχολιαζει!

Αλλα ειμαι σιγουρη πως αν καποια απο εδω μεσα ελεγε ασχημα πραγματα για τους μεταναστες θα την επικρινανε αμεσως!Καταλαβες που το παω?

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:
Στο θέμα μας τωρα, σκεφτειτε οτι λιγότερο απο 100 χρόνια πριν, με τον ιδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους μετανάστες (άχρηστους, μιάσματα, εγκληματίες) αντιμετωπίζονταν άλλες μειονότητες, όπως οι ψυχικά άρρωστοι, τα παιδια με σύνδρομο Down, ακομα και οι γυναίκες που ειχαν περίοδο.
Να μη μιλήσω για τη θέση των γυναικών... Σιγουρα, οταν ξεκινησε το κίνημα της ισοτητας των φύλων, πολλοι άντρες σκέφτηκαν όπως μερικοι σκέφτονται τώρα για τους αλλοεθνεις.

σωστό κι αυτό!
δεν το είχα σκεφτεί έτσι αλλά έχεις δίκιο
αν και ακόμα δεν έχουν λυθεί αυτά Sad

black beauty

black beauty
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:
black beauty έγραψε:κοριτσια αν αυτα που γραφετε σχολιαζουν αυτα που γραφουμε εδω μεσα καποιες,ειστε λαθος,δεν νομιζω να εννοηθηκε αυτο που υποστηριζετε!Υπαρχουν τετοιοι ελληνες,δεν λεω.

Μια άσχετη παρένθεση μπλακ μπιουτυ: δεν ειναι ανάγκη να προσπαθεις να δικαιολογησεις ή να επεξηγησεις οποιοδήποτε σχόλιο. Η συζητηση κυλάει ηρεμα μεχρι στιγμής, και εξαπλωνεται αρκετα καλά. Με αφορμη μια λέξη απο ένα ποστ πιθανον κάποιος να εκφρασει κάποια σκέψη (όπως έκανα παραπάνω). Το αν κάποιος άλλος θα το σχολιάσει ή θα το παραβλέψει έιναι δικό του θέμα. Δεν σημαίνει οτι σωνει και ντε, επειδη έκανα ένα σχόλιο, οτι έβγαλα αυτο το συμπέρασμα για κάποιον προσωπικά.

Απλα νενα απο αυτα που διαβαζω απο εσας βλεπω οτι δεν εχετε διαβασει ολα τα ποστ και εχετε βγαλει συμπερασματα,μπορει να κανω και λαθος!Εννοειται πως ο καθενας σχολιαζει οτι θελει,το εχω ξαναπει!

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Πρέπει να καταλάβουμε -όσο αυτο ειναι δυνατο- ότι το πρόβλημα των μεταναστων δεν ειναι μονο της χωρα μας- αλλα ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Είμαστε πολίτες του κόσμου- και όχι μονο κάτοικοι μιας χώρας.
Εξάλλου εχουμε μαθει καλα τι θα πει μεταναστευση ως λαος εδω και πολλά χρόνια- εχουμε πολλες γενιες μεταναστων στις δυτικες χωρες της Ευρωπης- ακομη και σε άλλες ηπείρους- και αυτοι οι άνθρωποι εχουν ζησει στο πετσί τους τον ρατσισμο και τις διακρίσεις.

--το ξερατε οτι σε πολιτεια της Αμερικής την δεκαετια του 20 (τότε που ο ρατσισμος ήταν στα ντουζένια του)απο εκει που έπιναν νερο οι έγχρωμοι -επρεπε να πίνουν νερό οι Έλληνες και οι Ιρλανδοι?
-Γνωρίζετε οτι στο κέντρο υποδοχης παρανομων μεταναστων στην Μυτιλήνη- οι συνθήκες είναι εξωφρενικα άθλιες? Οι γιατροι χωρις συνορα που παρέχουν την βοηθεια τους κανουν έκκληση βοήθειας -οι βασανισμένοι αυτοι άνθρωποι αφηνουν κυριολεκτικα καθημερινα την τελευταια τους πνοη -γυναικες-παιδια-γεροι και νεοι στα κεντρα αυτα ?

Ποια ειναι η μεγαλύτερη εξαθλίωση απο το να πεθαινεις στον αγωνα σου για ενα καλυτερο αύριο- και να καταλήγεις σε ενα τάφο με εναν ξερό αριθμό αντι για το όνομα σου πανω απο το χώμα- και ολα αυτα εχοντας βιωσει τις χειρότερες κακουχίες...
Γνωρίζετε οτι οι συμπολίτες μας στα νησια αυτα απέναντι απο την Τουρκία- (ειναι κοινό μυστικό και εχω διαβασει σχετικο ρεπορταζ περαν του ότι με πληροφόρησε φίλος μου που έκανε 2 χρονιες σε νησι απέναντι απο την Τουρκία- ως γιατρος χωρις συνορα ) οτι 'ριχνουν' τις βάρκες που επιχειρούν να περάσουν στη χωρα μας - αφήνοντας ανθρωπινες ζωες στο έλεος της θαλασσας -μονο και μονο για να τους τις κλέψουν??

- Έχετε παρατηρήσει στις πρωινες ενημερωτικες εκπομπες -στα 'ψιλα γραμματα' που διασχίζουν την οθόνη με 'δευτερευουσας' σημασίας ειδήσεις- πόσες φορες γίνεται αναφορα σε αγνοούμενους παρανομους μεταναστες στις θάλασσες μας?? πόσοι απο αυτους επιζουν κια πόσοι πεθαίνουν -μάθαμε ποτε? μια απλή αναφορα στον αριθμο των αγνοουμενων και την ηλικία τους....και 'έξω απτην πόρτα' που λενε.

Πριν λοιπον καταλήξουμε σε ταμπέλες και κατηγοριοποιήσεις ανθρωπων- ας έρθουμε λίγο στην θέση τους- ας αναλογιστούμε τις συνθήκες που τους οδηγουν στην απόλυτη εξαθλιωση- ας καταλάβουμε οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΥΤΕΣ- ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ του παγκόσμιου μπάχαλου και μετα ας ξανασκεφτούμε την στάση μας απέναντι στο φαινόμενο αυτο.
Μην κλωτσάμε την ανθρωπιά μας γιατί έτσι μας είπαν.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 15 από 29]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 22 ... 29  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις