451 Απ: αλλοδαπά παιδάκια -αντιμετώπιση &αλλοδαπές οικογένειες αντιμετώπιση από τους Έλληνες και από την πολιτεία Τρι Ιαν 24, 2012 5:06 am
black beauty
Πρωταγωνιστής!!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
black beauty έγραψε:
νενα βλεπετε οτι και εσεις τα παιρνετε προσωπικα?Ετσι και εμεις σχολιαζουμε οτι δεν βλεπετε τι γραφουμε,και η κοπελα εχει ξαναπει πως δεν τους εχει βαλει ολους στο ιδιο τσουβαλι!Αρα το ερωτημα σου εδω νομιζω ειναι ακυρο.
black beauty έγραψε:δεν ανάφερα ότι προηγούνται αλλά ότι είναι ταυτόχρονα μαζί με μας . Μένω στο Ολυμπιακό χωριό το σπίτι το πήραμε μέσω ΟΕΚ έγινε κλήρωση και έπρεπε να έχεις εισφορές στον ΟΕΚ μόνο έτσι μπορούσες να μπεις στην κλήρωση . Κάποιοι αλλοδαποί επειδή έχουν χρόνια στην Ελλάδα και τους κάνουν κρατήσεις κανονικά μπήκαν στη κλήρωση . Ξέρεις τι έγινε; πήραν κάποιοι αλλοδαποί και Έλληνες με χρόνια υπηρεσίας και εισφοράς έμειναν απ έξω ,πόσο δίκιο το βλέπεις Φλώρα αυτό; εγώ καθόλου ξέρεις πόσο άσχημο είναι να βλέπεις στην κλήρωση να είναι μέσα στις 2200 κατοικίες να έχουν πάρει σπίτια 400 αλλοδαπές οικογένειες και να είναι απ έξω Ελληνικές οικογένειες ; ας έπαιρναν οι Έλληνες και μετά ας κοίταζαν τους αλλοδαπούς . Και στα νήπια και στους παιδικούς σταθμούς και μάλιστα αυτούς που είναι μέ το πρόγραμμα (κόλλησα δεν θυμάμαι ) γιατί να έχουν βάλει μέσα αλλοδαπούς ; θα ήθελες το παιδάκι σου να είναι εκτός ενω σου λέω πάλι είχες όλες τις προϋποθέσεις και να είναι μέσα ένα αλλοδαπό το οποίο και εκείνο έχει όλες τις προϋποθέσεις εκτός απο μια βασική :δεν είναι Έλληναςβανια έγραψε:
black beauty έγραψε:litsakos έγραψε:
Το δικο μου παιδακι ειναι εκτος ενω το γειτονακι μας απο την Αλβανια ειναι εντος. Δεν θεωρω οτι μου φαγε καμια θεση...μου την εφαγε ομως η αλλη γειτονισα που δηλωσε εργαζομενη ενω δεν ειναι και πηρε την θεση...ουτε εγω εργαζομαι (εμμισθα γιατι ως μανα εργαζομαι κ παραεργαζομαι!). Αυτο δεν σε ενοχλει εσενα? Οτι θεωρουν την Ελληνιδα μητερα στο σπιτι ανεργη και αεργη??Αλλη παραμετρος ,θεμα ισοτητας..
Βανια σχολιασα μια παντηση σου για τους τσιγγανους και τους κυπριους, θα ηθελα να διαβασω την απαντηση σου.Αν δεν θες κατανοητο,το γραφω σε περιπτωση που δεν το διαβασες.
ειπε ψεμματα?!ε ναι εκει εχεις δικιο!
κοιτα Λιτσα εδω δεν αναγνωριζεται η εργασια μας στο σπιτι απο τους αντρες μας,περιμενεις να αναγνωριστει απο αλλους?χχχεχε
black beauty έγραψε:ναι βρε Λιτσα αλλα σε αυτο το θεμα συζηταμε περι αλλοδαπων,δεν συζηταμε για το ποσο φταιει η πολιτεια η ο καθε ελληνας για την καταντια μας
Rinoula έγραψε:black beauty έγραψε:δεν ανάφερα ότι προηγούνται αλλά ότι είναι ταυτόχρονα μαζί με μας . Μένω στο Ολυμπιακό χωριό το σπίτι το πήραμε μέσω ΟΕΚ έγινε κλήρωση και έπρεπε να έχεις εισφορές στον ΟΕΚ μόνο έτσι μπορούσες να μπεις στην κλήρωση . Κάποιοι αλλοδαποί επειδή έχουν χρόνια στην Ελλάδα και τους κάνουν κρατήσεις κανονικά μπήκαν στη κλήρωση . Ξέρεις τι έγινε; πήραν κάποιοι αλλοδαποί και Έλληνες με χρόνια υπηρεσίας και εισφοράς έμειναν απ έξω ,πόσο δίκιο το βλέπεις Φλώρα αυτό; εγώ καθόλου ξέρεις πόσο άσχημο είναι να βλέπεις στην κλήρωση να είναι μέσα στις 2200 κατοικίες να έχουν πάρει σπίτια 400 αλλοδαπές οικογένειες και να είναι απ έξω Ελληνικές οικογένειες ; ας έπαιρναν οι Έλληνες και μετά ας κοίταζαν τους αλλοδαπούς . Και στα νήπια και στους παιδικούς σταθμούς και μάλιστα αυτούς που είναι μέ το πρόγραμμα (κόλλησα δεν θυμάμαι ) γιατί να έχουν βάλει μέσα αλλοδαπούς ; θα ήθελες το παιδάκι σου να είναι εκτός ενω σου λέω πάλι είχες όλες τις προϋποθέσεις και να είναι μέσα ένα αλλοδαπό το οποίο και εκείνο έχει όλες τις προϋποθέσεις εκτός απο μια βασική :δεν είναι Έλληναςβανια έγραψε:
πολυ αδικο!!Σε αυτο αντιτιθεμαι και εγω!Ε μετα εχουν αδικο οι ελληνες να αρχισουν να σκεφτονται διαφορα?
Μαρια, εννοουσα να μην τα παιρνεις εσυ προσωπικα όλα τα γραφόμενα και οτι δεν χρειαζεται να απαντας σε κάθε ποστ. Ουτε να επεξηγεις τι ηθελε να πει η καθεμια. Τελος πάντων, αφου το λύσαμε αυτο, ας επικεντρωθουμε στο θέμα μας.black beauty έγραψε:βιβιαν αυτο που παρεθεσες το εγραψα γιατι καποια κοπελα ειχε γραψει οτι ο καθενας απανταει οπου θελει(και αυτο ειναι σεβαστο)
αλλα ειχε πει και η νενα να μην τα παιρνουμε προσωπικα,και με αυτο ηθελα να της πω πως ολες υπαρχει περιπτωση να παρουμε προσωπικα κατι που λεει μια αλλη κοπελα!
Δεν μπορω να βρω που ειναι αυτο το σχολιο της νενας,αλλα εγραψε κατι και για αυτο εγραψα το σχολιο που παρεθεσες!Απλα με το που το διαβασα αυτο μου ηρθε στο μυαλο!
Στελλα, η Λιτσα εγραψε οτι δεν την πειράζει που το Αλβανακι που η μαμα του δουλευει μπηκε στον παιδικο αντι του γιου της. Αλλά την πειράζει που το Ελληνακι που η μαμα του δεν δουλεέυει μπηκε στον παιδικο ενω είχε δηλώσει ψευδη στοιχεία. εγω αυτο κατάλαβα. Και σε μένα εχει συμβει αυτο το δευτερο. Κι ας δουλευα.stella7778 έγραψε:παιδια ας μην μπλεκουμε συγκεκριμενες περιπτωεις
litsakos έγραψε:
Το δικο μου παιδακι ειναι εκτος ενω το γειτονακι μας απο την Αλβανια ειναι εντος. Δεν θεωρω οτι μου φαγε καμια θεση...μου την εφαγε ομως η αλλη γειτονισα που δηλωσε εργαζομενη ενω δεν ειναι και πηρε την θεση...
δλδ το αλβανακι δε σε πειραζει να σου παρει τη θεση αλλα το ελληνακι σε πειραζει??? κι αν του αλλοδαπου παιδιου η μανα καθαριζει σπιτια (στανταρ) και βγαζει ενα 50αρικο τη μερα, και ο μπαμπας του εχει επισης δουλεια σε οικοδομες και βγαζει αλλο ενα χιλιαρικο το μηνα, παλι τους θεωρεις υποδεεστερους σου και οτι πρεπει να τυγχανουν ιδιαιτερης μεταχειρισης??? παιδια πολλοι απ τους αλλοδαπους πλεον βγαζουν πιο πολλα απο μας......ας μη γελιομαστε...καλα κανουν βεβαια απ τη στιγμη που τα δουλευουν να τα παρουν, αλλα μην τους βλεπετε μονιμως σαν πεινασμενους, με πολλους που εχω μιλησει ονειρευονται ποτε θα διοικησουν εκεινοι την ελλαδα και θα μας κανουν οτι τους κανουμε......
και χωρις παρεξηγηση θα αποχωρησω απο το θεμα γιατι κατ εμε εχει παρει προσωπικες διαστασεις και δε θελω να μπλεχτω........καλη συνεχεια
stella7778 έγραψε:παιδια ας μην μπλεκουμε συγκεκριμενες περιπτωεις
litsakos έγραψε:
Το δικο μου παιδακι ειναι εκτος ενω το γειτονακι μας απο την Αλβανια ειναι εντος. Δεν θεωρω οτι μου φαγε καμια θεση...μου την εφαγε ομως η αλλη γειτονισα που δηλωσε εργαζομενη ενω δεν ειναι και πηρε την θεση...
δλδ το αλβανακι δε σε πειραζει να σου παρει τη θεση αλλα το ελληνακι σε πειραζει???
Του ΑλβανακΙου η μητερα δεν καθαριζει σπιτια, εχει αλλη εργασια και πληρωνει φορους στο κρατος ΜΑΣ.Του ΕλληνακΙου η μητερα ειναι στο σπιτι με το παιδι και παρανομησε εις βαρος μου κ των αλλων για να παρει τη θεση το παιδακι της.Καταλαβαινεις την διαφορα?Η παρανομια με ενοχλει,οχι η καταγωγη.
κι αν του αλλοδαπου παιδιου η μανα καθαριζει σπιτια (στανταρ) και βγαζει ενα 50αρικο τη μερα, και ο μπαμπας του εχει επισης δουλεια σε οικοδομες και βγαζει αλλο ενα χιλιαρικο το μηνα, παλι τους θεωρεις υποδεεστερους σου και οτι πρεπει να τυγχανουν ιδιαιτερης μεταχειρισης???
Οταν λες παλι?Που αλλου το επανελαβα αυτο που γραφεις?Δεν εχω εκφρασει γνωμη για τις ιδιαιτερες παροχες αν υπαρχουν
παιδια πολλοι απ τους αλλοδαπους πλεον βγαζουν πιο πολλα απο μας......ας μη γελιομαστε...καλα κανουν βεβαια απ τη στιγμη που τα δουλευουν να τα παρουν, αλλα μην τους βλεπετε μονιμως σαν πεινασμενους, με πολους που εχω μιλησει ονειρευονται ποτε θα διοικησουν εκεινοι την ελλαδα και θα μας κανουν οτι τους κανουμε......
Αυτοι χριζουν ψυχιατρικης βοηθειας
και χωρις παρεξηγηση θα αποχωρησω απο το θεμα γιατι κατ εμε εχει παρει προσωπικες διαστασεις και δε θελω να μπλεχτω........καλη συνεχεια
βανια έγραψε:Η θέση μου απέναντι στους αλλοδαπούς είναι η εξής :απο τη στιγμή που δεν με ενοχλούν και προσαρμόζονται σε ένα ήρεμο τρόπο ζωής δεν με πειράζει . Το παιδί μου κάθε μέρα είναι με αλλοδαπούς και κάνει παρέα , στο σπίτι μου θα έρθουν να παίξουν και έχω πιει και καφέ με μητέρα απο την Αλβανία και έχω και φιλικές σχέσεις με κάποιες οικογένειες . Ρηνούλα πληρώνουν οι αλλοδαποί εισφορές και πολύ καλά λες αλλά δεν είναι οι ίδιες με τις δικές μας . Ο κάθε αλλοδαπός που έρχεται μετά από παραμονή 5 χρόνων στην Ελλάδα αποκτούν δικαιώματα στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες τα χρόνια είναι περισσότερα , αλήθεια ένας Έλληνας πότε αποκτάει δικαιώματα αν πάει σε κάποια χώρα ; (δεν το ξέρω ) . Για να φύγει ένας Έλληνας και να πάει να εργαστεί σε κάποια άλλη χώρα πρέπει να έχει κάποια δικαιολογητικά χωρίς αυτά δεν μπορεί αντίθετα εδω έρχονται και δουλεύουν . Και πάλι αναφέρω ότι δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους αυτούς αλλά με το σύστημα .
Αυτο ειναι θέμα και πολιτική της κάθε χωρας ξεχωριστα. Δεν εχει να κάνει με τους Ελληνες συγκεκριμένα. Αν η πολιτικη μιας χωρας ειναι να αποκτας δικαιωματα στα 10 χρονια, τότε ότι εθνικοτητας και να εισαι σε 10 χρονια θα εχεις πολιτικα δικαιωματα. Εμένα πάντως, μετα απο 6 χρονια παραμονης σε ξένο κράτος, μου εστειλαν αίτηση αν θέλω να γραφτω στους εκλογικους καταλόγους...βανια έγραψε:Ο κάθε αλλοδαπός που έρχεται μετά από παραμονή 5 χρόνων στην Ελλάδα αποκτούν δικαιώματα στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες τα χρόνια είναι περισσότερα , αλήθεια ένας Έλληνας πότε αποκτάει δικαιώματα αν πάει σε κάποια χώρα ;
βανια έγραψε:Η θέση μου απέναντι στους αλλοδαπούς είναι η εξής :απο τη στιγμή που δεν με ενοχλούν και προσαρμόζονται σε ένα ήρεμο τρόπο ζωής δεν με πειράζει . Το παιδί μου κάθε μέρα είναι με αλλοδαπούς και κάνει παρέα , στο σπίτι μου θα έρθουν να παίξουν και έχω πιει και καφέ με μητέρα απο την Αλβανία και έχω και φιλικές σχέσεις με κάποιες οικογένειες . Ρηνούλα πληρώνουν οι αλλοδαποί εισφορές και πολύ καλά λες αλλά δεν είναι οι ίδιες με τις δικές μας . Ο κάθε αλλοδαπός που έρχεται μετά από παραμονή 5 χρόνων στην Ελλάδα αποκτούν δικαιώματα στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες τα χρόνια είναι περισσότερα , αλήθεια ένας Έλληνας πότε αποκτάει δικαιώματα αν πάει σε κάποια χώρα ; (δεν το ξέρω ) . Για να φύγει ένας Έλληνας και να πάει να εργαστεί σε κάποια άλλη χώρα πρέπει να έχει κάποια δικαιολογητικά χωρίς αυτά δεν μπορεί αντίθετα εδω έρχονται και δουλεύουν . Και πάλι αναφέρω ότι δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους αυτούς αλλά με το σύστημα .
black beauty έγραψε:Δεν ξερω Φλωρα εγω το θεωρω παντως αδικο να ευνοουνται σε πολλα πραγματα οι ξενοι και οχι πρωτα οι ελληνες!Νομιζω οτι συμβαινει μονο στην δικη μας χωρα ολο αυτο!Δεν θα ειχα καμια ενσταση αν η ελλαδα εδινε σε καθε ελληνα οτι δικαιουταν και μετα αν ειχε και αλλους πορους να δωσει και στους ξενους!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την andith στις Τρι Ιαν 24, 2012 5:55 am, 1 φορά
βανια έγραψε:με πολους που εχω μιλησει ονειρευονται ποτε θα διοικησουν εκεινοι την ελλαδα και θα μας κανουν οτι τους κανουμε...... αυτό ήδη έχει γίνει στην περιοχή που ανάφερα :Αγιος Παντελεήμων Αχαρναί έχουν κάνει την περιοχή δική τους και μάλιστα πολλοί Έλληνες που είχαν σπίτια εκεί έχουν φύγει στην συγκεκριμένη περιοχή δεν κάνει τίποτα η ελληνική αστυνομία .Η συγκεκριμένη περιοχή είναι που έγινε και το σκηνικό με το παλικάρι με την κάμερα .
Και δεν είναι η μόνη :διαβάστε την περίπτωση του ηθοποιού Ζαχαρία Ρόχα που Κούρδοι μπήκαν στο σπίτι του και τον μαχαίρωσαν ...
http://www.inews.gr/135/zacharias-rochas-eimai-xenos-sto-idio-mou-to-spiti.htm
Πώς, αμεεεε. τους ψηφίσαμε κιολας...Vivian έγραψε:Κατι αντοιστιχο με ελληνες εγκληματιες δεν εχουμε ε;;
Είμαι μαμά! » ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ » Περί ανέμων και υδάτων » αλλοδαπά παιδάκια -αντιμετώπιση &αλλοδαπές οικογένειες αντιμετώπιση από τους Έλληνες και από την πολιτεία
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης