Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
484 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 484 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 7]

athina24

athina24
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
mamarena έγραψε:Χρημα και ευτιχια...καμια σχεση.
Η ευτυχια δεν εχει να κανει με οτιδηποτε μπορει να αγοραστει... Ευτυχως! Ριξτε μια ματια στα γελαστα ματακια των παιδιων μας... Ειναι τσαμπα!

τι ωραιο!!!!αυτο θα επρεπε να σκεφτομαστε αλλα ελα ομως που χρειαζεται και το χρημα.....

bou-boukitsa

bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
mama katerina έγραψε:το χρημα ειναι κινητηριος δυναμη. χωρις αυτο καλως η κακως δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα. ομως για τον παππουλη που αναφερθηκε πως ηταν δειλος και εγωιστης δεν συμφωνω.. ειμαστε πολυ νεοι για να κρινουμε και να μιλαμε για δειλια και για εγωισμο... δεν εχουμε δουλεψει ουτε το ενα τριτο απο απο οτι δουλεψαν οι γονεις και οι παππουδες μας..και τωρα αυτα που δικαιουνται τους τα παιρνουν πισω.. ο ανθρωπος αυτος ηταν 77 και οχι 30 για να μπορεσει να "παλεψει" ...εφτασε στην εξαθλιωση και την απογνωση..

δηλαδή και εσύ άμα φτάσεις 77 και δεν εχεις σύνταξη...θα πας να ΄΄φουντάρεις΄΄??..γιατί θα είσαι μεγάλη για να ΄΄παλέψεις΄΄?...αυτό μας λες?

chicken

chicken
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
ioannageo έγραψε:Όπως είπε ένας Εβραίος: Η ευτυχία δεν είναι στο χρήμα, αλλά στην ποσότητα του χρήματος!"

χαχαχαχα, όντως!

Κατά τα άλλα, νομίζω πως το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε οι υπόλοιποι είναι να σεβαστούμε την μνήμη του ανθρώπου χωρίς να κρίνουμε την δική του επιλογή και να φροντίσουμε να εκλείψουν τα περιστατικά αυτοκτονίας, γιατί σήμερα ήταν αυτός ο ηλικιωμένος, αύριο μπορεί να είναι η γιαγιά μου.... Rolling Eyes

tsipita!!

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Σίγουρα το χρήμα δε φέρνει την ευτυχία, κάνει όμως τη καθημερινότητά μας πιο εύκολη..

Vivian

Vivian
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
bou-boukitsa έγραψε:
mama katerina έγραψε:το χρημα ειναι κινητηριος δυναμη. χωρις αυτο καλως η κακως δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα. ομως για τον παππουλη που αναφερθηκε πως ηταν δειλος και εγωιστης δεν συμφωνω.. ειμαστε πολυ νεοι για να κρινουμε και να μιλαμε για δειλια και για εγωισμο... δεν εχουμε δουλεψει ουτε το ενα τριτο απο απο οτι δουλεψαν οι γονεις και οι παππουδες μας..και τωρα αυτα που δικαιουνται τους τα παιρνουν πισω.. ο ανθρωπος αυτος ηταν 77 και οχι 30 για να μπορεσει να "παλεψει" ...εφτασε στην εξαθλιωση και την απογνωση..

δηλαδή και εσύ άμα φτάσεις 77 και δεν εχεις σύνταξη...θα πας να ΄΄φουντάρεις΄΄??..γιατί θα είσαι μεγάλη για να ΄΄παλέψεις΄΄?...αυτό μας λες?

Εγω πάλι θα σας πω κατι αλλο!! Ποσο θρασος πρεπει να εχει καποιος για να αποκαλεσει εναν ανθρωπο του εβαλε τελος στην ζωη του δειλό;

Ακομα και αν ηταν μικρος περασε κατοχη πως ακυρωνεις ετσι μια ψυχη που μόχθησε τοσο; Που δουλευε σαν σκυλι, που μεγαλωσε παιδια και που ειχε τετοιο μεγαλειο ψυχης ωστε να θυσιασει οτι πολύτιμοτερο του εδωσε ο Θεος για να μην γινει βαρος στα παιδια που ο ιδιος μεγαλωσε;

Εσυ και εγω καλός η κακός όλα ετοιμα τα βρηκαμε και μην μου πεις οτι εχεις παλεψει στην ζωη σου γιατι λυπαμαι δεν θα το πιστεψω!

Σεβασμος λοιπον σε ανθρωπους που εφτασαν στην εξαθλίωση και εχασαν καθε ελπιδα!

bou-boukitsa

bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Vivian έγραψε:

Εγω πάλι θα σας πω κατι αλλο!! Ποσο θρασος πρεπει να εχει καποιος για να αποκαλεσει εναν ανθρωπο του εβαλε τελος στην ζωη του δειλό;

Ακομα και αν ηταν μικρος περασε κατοχη πως ακυρωνεις ετσι μια ψυχη που μόχθησε τοσο; Που δουλευε σαν σκυλι, που μεγαλωσε παιδια και που ειχε τετοιο μεγαλειο ψυχης ωστε να θυσιασει οτι πολύτιμοτερο του εδωσε ο Θεος για να μην γινει βαρος στα παιδια που ο ιδιος μεγαλωσε;

Εσυ και εγω καλός η κακός όλα ετοιμα τα βρηκαμε και μην μου πεις οτι εχεις παλεψει στην ζωη σου γιατι λυπαμαι δεν θα το πιστεψω!

Σεβασμος λοιπον σε ανθρωπους που εφτασαν στην εξαθλίωση και εχασαν καθε ελπιδα! [/quote]

μα δεν ακυρωνουμε εμεις μια ψυχη που μοχθησε....μονος του ακυρωθηκε!...μονος του κατεστρεψε με μια του πραξη ολους τους αγωνες και τους μοχθους της ζωης του!!

για πιο λογο αγωνίστηκε τοτε?.απλα για να φτασει καποια στιγμη και να τα παρατήσει με το χειροτερο τροπο ? το θανατο?...

συγνωμη αλλα δεν μου εμπνέει κανενα σεβασμο ενας τετοιος ανθρωπος οτι και αν εχει περασει στη ζωη του ...
μαλιστα θα συμφωνήσω με καποια κοπελα παραπανω που ειχε πει οτι οσοι αυτοκτονούν ειναι ψυχικά άρρωστοι!!

Νανακι

Νανακι
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
καλημερα κοριτσια ,το θεμα ειναι απο την αρχη πως τελικα το χρημα μας κανει να αισθανομαστε καλα η οχι.
Ειναι προφανες πως στην περιπτωση του συμπαθους κυριου υπηρχε και μια ψυχικη ασταθεια .Ετσι επραξε επειδη αυτο νομιζε καλυτερο εκεινη τη στιγμη.Ας πουμε κριμα και καλο ταξιδι.Δεν ξερουμε τι αλλα ειχε στο μυαλο του ο ανθρωπος αυτος.
Ουτε το ψαχνουμε αν ειχε το δικαιωμα η οχι..αυτα τα εξεταζει συνηθως η θρησκεια του καθε τοπου .Υπαρχουν θρησκειες και κουλτουρες που οι αυτοχειρες αποκαλουνται ηρωες,υπαρχουν κι αλλες που δεν το αποδεχονται .Αυτα ας τα συζητησουν οι κληρικοι σε κανενα αλλο φορουμ.

Το θεμα ομως εδω ειναι η ευτυχια και το χρημα .Συνδεονται?

mamamatina

mamamatina
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Καλημέρα! Μπράβο νανάκι που μας επαναφέρεις στην τάξη, γιατί νομίζω πάει αλλού το πράγμα... Τέσπά, συμφωνώ με τις κόρες. Είναι κινητήριος δύναμη. Τά καύσιμά μας. Αν δεν υπάρχει σιγά σιγά έρχεται ανέχεια γκρίνια και ότι τα ακολουθούν. Δυστυχώς έτσι είναι...

Νανακι

Νανακι
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
μηπως ετσι μαθαμε ? ετσι γαλουγηθηκαμε? να δουλευουμε ,να εχουμε λεφτα, να παντρευτουμε τον γαμπρο τον φραγκατο και να εχουμε σπιτι εξοχικο και 2 αυτοκινητα ...τουλαχιστον!
οποτε αμα τρως αυτη την καραμελα συνεχεια τοτε ετσι θεωρεις οτι ειναι η ευτυχια .

Και για να μην παρεξηγηθω ετσι μεγαλωσα κι εγω ,απλα με τα χρονια και με τα παιδια καταλαβα πως η ευτυχια ειναι στα μικρα καθημερινα πραγματα .
Λιγο ψιλο καλα ειναι να υπαρχει ,και ακομα δουλευω δοξα το θεω ,αλλα και χρωσταω και αγχωνομαι για το μελλον.

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
bou-boukitsa έγραψε:
Vivian έγραψε:

Σεβασμος λοιπον σε ανθρωπους που εφτασαν στην εξαθλίωση και εχασαν καθε ελπιδα!

μα δεν ακυρωνουμε εμεις μια ψυχη που μοχθησε....μονος του ακυρωθηκε!...μονος του κατεστρεψε με μια του πραξη ολους τους αγωνες και τους μοχθους της ζωης του!!

για πιο λογο αγωνίστηκε τοτε?.απλα για να φτασει καποια στιγμη και να τα παρατήσει με το χειροτερο τροπο ? το θανατο?...

συγνωμη αλλα δεν μου εμπνέει κανενα σεβασμο ενας τετοιος ανθρωπος οτι και αν εχει περασει στη ζωη του ...
μαλιστα θα συμφωνήσω με καποια κοπελα παραπανω που ειχε πει οτι οσοι αυτοκτονούν ειναι ψυχικά άρρωστοι!!
[/quote]

Mπουμπουκίτσα αγάπη μου ξέρω πολύ καλά ποιο είναι το πρόβλημα σου να αποδεχτείς την απεγνωσμένη πραξη του ανθρωπου αυτου.
ειναι που η εκκλησια δεν αποδεχεται τους αυτοχειρες γιατι θεωρει πως δεν εκτιμουν το δωρο της ζωης και θεωρειται το χειροτερο αμαρτημα.

Ωστοσο λίγη συμπόνια και κατανόηση βρε παιδι μου για τον συνάνθρωπο ποτε θα δουμε απο κατι ατομα σαν εσενα που θεωρουν οτι εχουν 'εξασφαλισει' τον παράδεισο???
Πολυ υπεροψία διακρίνω.....

ε μα πια! καλημερα σας..........

arkoudaki

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Για το θέμα τέθηκε ως αφορμή η αυτοκτονία ενός ανθρώπου. Καλό θα ήταν πριν εκφράσουμε αφορηστικές απόψεις τύπου "ήταν δειλός ή άρρωστος" να ενημερωνόμαστε περισσότερο. Τα ποσοστά των αυκτονιών στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί και αυξάνοτναι με γοργότατους ρυθμούς το οποίο βέβαια δε σημαίνει ότι αρχίσαμε και τα χάνουμε ή ότι είμαστε κοτούλες άλλά ότι όταν σε ξεπουλάνε και σε αναγκάζουνε να μην έχεις να φας φτάνεις σε σημεία που δεν είχες φανταστεί. Για να αυτοκτονήσει ένας άνθρωπος που έχει περάσει από τη χούντα κάτι σημαίνει

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
1.Αυτη ειναι η επιστολη της κορης του ανθρωπου που αυτοκτονησε στο Συνταγμα.

«Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου (Δημήτρη Χριστούλα), δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής.

Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα.

Για κάποιους, για ''τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας΄΄, σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης.

Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς... Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου.

Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες.

Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα, ενός νέου ''To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση΄΄.

Έμμυ Χριστούλα».

Διαβασα κ το σημειωμα που αφησε, απο αυτα κρινω πως το θεμα του δεν ηταν ο πλουτος αλλα οπως ειπε κ το arkoudaki η αναγκη για αξιοπρεπη επιβιωση.

2.Δεν ξερω αν φερνουν τα χρηματα την ευτυχια, ξερω οτι μου χρειαζονται για να φαω εγω και τα παιδια μου, για να πληρωσω τον παιδιατρο, για να ζεσταθουμε τον χειμωνα, μεχρι προσφατα για να ζω εγω κ η οικογενεια μου σε σπιτι,για να σπουδασω,για να ζησω. Και ξερω πως μονο μεσω της εργασιας μπορω να εχω χρηματα, δεν μου τα χαριζει κανεις, πληρωνομαι για να προσφερω.Αυτος ειναι ο τροπος που ζουμε σε αυτον τον πλανητη, κανεις δεν μας χαριζει τπτ...ουτε εχει καποιος αλλος για εμας για να αραξουμε και να ειμαστε φαν του καρμα ("παλι καλα να λεμε,εχει ο Θεος/Αλλαχ/Βουδας και λοιποι φανταστικοι ηρωες)

black beauty

black beauty
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Δεν διαβασα ολα τα σχολια,παρα μονο τα τελευταια!

Μπουμπουκιτσα ειναι σκληρο ρε συ αυτο που λες!Καταλαβαινω πως βλεπει η θρησκεια την αυτοκτονια αλλα το να λεμε τετοια λογια για εναν ανθρωπο που εβαλε τελος στην ζωη του ειναι ασχημο ρε συ!

Δεν πιστευω οτι ειναι δειλος,ισα ισα που θελει κοτσια να βαλεις τελος στην ζωη σου!Μπουμπουκιτσα αμα δεν ερθεις στην θεση του αλλου δεν μπορεις να καταλαβεις!Δεν θελει πολυ ενας ανθρωπος για να φτασει στην αυτοκτονια!Οταν εισαι σε αδιεξοδο και δεν μπορεις να βρεις μια λυση στα προβληματα σου και δεν θες να επιβαρυνεις και τον αλλο φτανεις σε αυτο το σημειο!Σιγουρα δεν ειναι λυση αλλα πιστεψε με (ειμαι σιγουρη) πως πολλοι συνανθρωποι μας σκεφτονται ετσι πλεον, γιατι ειναι σε πολλη δυσκολη θεση!Πως μπορω να τους κατηγορησω?δεν εχω κανενα δικαιωμα!

Εμεις μαλλον δεν εχουμε ερθει στο σημειο της εξαθλιωσης που εχουν ερθει αυτοι οι ανρθωποι για αυτο δυσκολευομαστε να καταλαβουμε πως σκεφτονται,μπορει σε εμας να ακουγεται ολο αυτο τρελο,αδιανοητο κτλ αλλα δεν ξερεις πως θα αντιδρουσαμε και εμεις αν ειμασταν στην θεση τους!Καθε φτωχος και η μοιρα του!Μην εισαι τοσο σκληρη βρε κοπελα μου!Ξερω οτι η θρησκεια δεν το δεχεται ολο αυτο αλλα ας μην μπλεκουμε συνεχεια αυτην σε ολα τα θεματα!

Οσον αφορα το θεμα της θεματογραφου δυστυχως το χρημα ειναι η πηγη και του καλου αλλα και του κακου!Αν εχουμε πολλα υπαρχει προβλημα,αλλα και λιγα να εχουμε παλι υπαρχει προβλημα!

arkoudaki

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
"ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή
για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή
θέλει νεκροί χιλιάδες
να 'ναι στους τροχούς
θέλει κ οι ζωντανοί
να δίνουν το αίμα τους"

mamavivo

mamavivo
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
arkoudaki έγραψε:"ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή
θέλει νεκροί χιλιάδες
να 'ναι στους τροχούς
θέλει κ οι ζωντανοί
να δίνουν το αίμα τους"
το χρημα φερνει τελικα την ευτυχια ??? - Σελίδα 2 417472 το χρημα φερνει τελικα την ευτυχια ??? - Σελίδα 2 417472

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
θέλει νεκροί χιλιάδες
να 'ναι στους τροχούς
θέλει κ οι ζωντανοί
να δίνουν το αίμα τους"

ουουουου666 arkoudaki

mamamatina

mamamatina
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ρε Λίτσα! Αχαχαχαχαχαχαχα! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Δεν εχω διαβασει όλα τα ποστ.
Αλλά θα σταθω σε ορισμένες φράσεις που διάβασα.

...εχασε τη ζωη του επειδη του μειωσαν τη συνταξη...

Εμένα προσωπικά, το τελευταιο σημειωμα του αυτοχειρα άλλα μου λέει.

...ποιος ειπε οτι πρέπει να ψαχνει στα σκουπίδια για να φαει...τοσοι δημοι και εκκλησίες δίνουν σισιτια...μεχρι ξενωνες για να κοιμηθεις υπαρχουν..
Αν ενας συνταξιουχος -φαρμακοποιός κιόλας- ο οποίος δουλευε επι 35 χρονια και δικαιουται μια συνταξη σε αρκετσ προσοδοφόρο επάγγελμα, και θεωρει οτι σε λιγο θα ξεκινησει να ψαχνει στα σκουπιδια για φαγητο, αυτο σημαινει οτι σε λιγο η μιση Ελλάδα θα ειναι στην ιδια κατάσταση. Το βρισκεις λογικο οι μισοι Ελληνες να σιτιζονται απο συσσιτια?
Δεν επικροτω την πράξη - δεν ξερω όμως σε τι ψυχολογική κατασταση εχει φτάσει αυτος ο άνθρωπος για να καταλήξει αν δωσει τελος στη ζωη του.
Από οτι διαβαζω, ηταν βαθια πολιτικοποιημένος, συμμετειχε και στο κινημα των αγανακτισμένων, δεν πληρωσε το χαρατσι της ΔΕΗ και γενικως αντιστεκόταν. Μάλλον αυτο ειναι που ενοχλει, ε? Το οτι δεν ηταν το προβατο που ειμαστε όλοι μας???

...τα λεφτά σίγουρα δεν φέρνουν και την ευτυχία αλλά σου κάνουν πιο εύκολη τη ζωή. σου λύνουν πρακτικά ζητήματα...
Ετσι ακριβώς. Δε μιλάμε να παλεύεις για το 10ο εκατομμυριο ευρω, δε μιλάμε να εχεις πατησεις επιπτωμάτων για να βγάλεις 5000% κέρδος στην επιχείρηση σου. Μιλάμε για το καθμερινο φαγητο. Μιλάμε για τα 900 ευρω, που εγιναν 750, που εγιναν 600, που εγιναν 550.

Χρημα και ευτιχια...καμια σχεση.
Εντάξει, δε μιλάμε για τον απόλυτο υλισμο, αλλά το ενα δεν αναιρει το άλλο ξερεις.

Η ευτυχια δεν εχει να κανει με οτιδηποτε μπορει να αγοραστει... Ευτυχως! Ριξτε μια ματια στα γελαστα ματακια των παιδιων μας...

Δε διαφωνω αλλα δεν βλέπω κανεναν από όλους αυτους που καταριουνται το χρημα, να χαριζουν το μισθο τους σε φτωχους και να ζουν με μονη ευτυχια το χαμογελο των παιδιων τους.
Δεν ειρωνεύομαι, δεν μπορεις να αγορασεις το χαμογελο του παιδιου σου, το δεχομαι. Αλλά ΠΡΕΠΕΙ να του δωσεις να φαει. Ειναι απλη βιολογια. Ή βιοχημεία, για να ακριβολογω και να ειμαι και στο αντικειμενο μου.

...μηπως ετσι μαθαμε ? ετσι γαλουγηθηκαμε? να δουλευουμε ,να εχουμε λεφτα, να παντρευτουμε τον γαμπρο τον φραγκατο και να εχουμε σπιτι εξοχικο και 2 αυτοκινητα ...τουλαχιστον!
οποτε αμα τρως αυτη την καραμελα συνεχεια τοτε ετσι θεωρεις οτι ειναι η ευτυχια...
Προσωπικά εγω δεν μεγαλωσα με αυτο το μικροαστικο ονειρο. Δεν σκεφτηκα ποτε το χρημα ως αυτοσκοπο.
Παρολα αυτα, δεν μπορω να καταλάβω για ποιο λογο το να εργαζεσαι και να αμοιβεσαι ειναι κακο. Για ποιο λόγο το οτι απαιτεις να πληρωνεσαι για την εργασια που προσφέρεις, να θεωρειται πλέον "πλεονεξία"? Διοτι με το να αφοριζετε το χρημα, στην ουσια αυτο κάνετε.
Δεν θα ειχα προβλημα, αν δουλευα, να με πληρωναν σε φασολια, σε αλευρι, σε πατατες, κτλ κτλ, και να κρατιοντουσαν οι λογαριασμοι μου απευθείας απο τον "μισθό" μου. Αλλά εφόσον υπάρχει [το χρημα] δεν θα το αφορισω, οτυτε θα το θεωρησω προϊον του διαβολου. Ειναι απλα ένας τροπος να εκτιμησουμε την ανταλλακτική αξία ενος αντικειμένου ή μιας υπηρεσίας. Όπως, οταν ησασταν μικρες, δεν θα ανταλλασσατε 5 καινουριες χαρτοπετσετες για να πάρετε μια παλια (για οσες μαζευαν χαρτοπετσετες), ετσι κι εδω, δεν πρεπει να θεωρειται κακο το να ανταλλασσεις κάτι για να πάρεις την αξία του σε χρημα.
Το κακο ξεκινάει οταν απαιτεις να πάρεις περισσοτερα απο οσα αξίζει αυτο που προσφέρεις.

arkoudaki

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
litsakos έγραψε:
θέλει νεκροί χιλιάδες
να 'ναι στους τροχούς
θέλει κ οι ζωντανοί
να δίνουν το αίμα τους"

ουουουου666 arkoudaki

νομίζω πρέπει να πάω για εξορκισμό!!!!!!!

mamarena

mamarena
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Η ευτυχια δεν εχει να κανει με οτιδηποτε μπορει να αγοραστει... Ευτυχως! Ριξτε μια ματια στα γελαστα ματακια των παιδιων μας...

Δε διαφωνω αλλα δεν βλέπω κανεναν από όλους αυτους που καταριουνται το χρημα, να χαριζουν το μισθο τους σε φτωχους και να ζουν με μονη ευτυχια το χαμογελο των παιδιων τους.
Δεν ειρωνεύομαι, δεν μπορεις να αγορασεις το χαμογελο του παιδιου σου, το δεχομαι. Αλλά ΠΡΕΠΕΙ να του δωσεις να φαει. Ειναι απλη βιολογια. Ή βιοχημεία, για να ακριβολογω και να ειμαι και στο αντικειμενο μου.

Νομιζω πως παρεξηγηθηκα.. Με το να λεω πως το χρημα δεν εχει καμια σχεση με την ευτυχια, εννοω, πως ειλικρινα πιστευω (πειτε με ρομαντικη) οτι ο,τι σε κανει ευτυχισμενο δεν αγοραζεται. Εμενα τουλαχιστον.
Φυσικα δεν ειμαι αστεγη, ουτε το παιδι μου πειναει. Δεν εχω ερθει, ακομα σε αυτην την κατασταση. Εχω ομως τα βασικα. Δηλαδη ακομα ο αντρας μου δουλευει κι εχει ενα εισοδημα. Δυσκολα τα φερνουμε βολτα. Κοψαμε καθετι περιττο κι εχουμε και συνεχεια... Ζουσαμε με 2 μισθους και τωρα με εναν. Σας πληροφορω ομως οτι οχι μονο δε νιωθω λιγοτερο ευτυχισμενη, αλλα μεσα απο την κατασταση αυτη, εχω βγει κερδισμενη. Αναθεψρησαμε τα παντα! Δωσαμε βαση στα βασικα..τα ουσιαστικα.. Δεν χρειαζομαι μπουζουκια πλεον για να περασω καλα..
Επομενως επιμενω στην αποψη μου.. Τα λεφτα δε φερνουν την ευτυχια.
Ας μην το παμε στα ακρα. Ευτυχισμενοι δεν ειναι οσοι πεινανε..ουτε ομως και καποιοι που δεν ξερουν τι εχουν. Εχω πολλα παραδειγματα ανθρωπων πλουσιων, που μονο ευτυχισμενο δε θεωρουν τον εαυτο τους.
Η ευτυχια ειναι στιγμες...

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
mamarena έγραψε:... Δυσκολα τα φερνουμε βολτα. Κοψαμε καθετι περιττο κι εχουμε και συνεχεια... Ζουσαμε με 2 μισθους και τωρα με εναν. Σας πληροφορω ομως οτι οχι μονο δε νιωθω λιγοτερο ευτυχισμενη, αλλα μεσα απο την κατασταση αυτη, εχω βγει κερδισμενη. Αναθεψρησαμε τα παντα! Δωσαμε βαση στα βασικα..τα ουσιαστικα.. Δεν χρειαζομαι μπουζουκια πλεον για να περασω καλα..
Επομενως επιμενω στην αποψη μου.. Τα λεφτα δε φερνουν την ευτυχια.
Εσυ πιστεύεις οτι οι πλουσιοι ειναι ευτυχισμένοι επειδη μπορουν να φανε τα λεφτα τους στα μπουζουκια???
Ή ότι όλοι όσοι αυτοκτονησαν, το έκαναν επειδη δεν μπορουν να πάνε στο Μαζωνάκη κάθε βραδυ????
Shocked Shocked Shocked

Καλο ειναι να αναθεωρουμε τις αξίες μας, αλλά οταν μια οικογενεια επαιρνε 1500 ευρω εισοδημα, δεν ειναι απαραιτητο να τα τρωει όλα σε διασκεδάσεις και "ευτελεις" τροπους αναψυχης. Και αν αυτα τα 1500 μειωθουν σε 650, τοτε θα πρεπει να υπάρξει μεγάλη αλλαγη στον τρόπο ζωης της οικογένειας. Αν θα μπορουν να ζησουν με 650 το μηνα?? Κουτσα στραβα, ναι, θα μπορεσουν. Μη ζητας όμως να ειναι κι ευχαριστημένοι με την κατασταση. Και, οχι, δεν θα τους λειπουν τα μπουζουκια. Θα τους λειπει η ανεση, ως αφηρημένη εννοια, που προσφέρει το χρημα. Χωρις καν να μιλάμε για τα σουπερ-ντουπερ φραγκα, ε?

Κάπου ειχα διαβασει οτι στην Αμερική ειχαν βγάλει ένα όριο χρημάτων συμφωνα με τα οποία ένας άνθρωπος ειναι ευτυχισμένος. Συμφωνα με τα εκει δεδομενα ειχε βγει ένα αρκετα υψηλο ποσο, σε στυλ 4000-5000 ευρω το μηνα. Εννοειται πως κάποιος δεν θα εχει κανενα προβλημα -πρακτικο- αν εχει 5000 εισοδημα καθε μηνα!! Το ενδιαφέρον ειναι όμως στο ότι οτιδήποτε παραπάνω απο αυτο το ποσο δεν προσθέτει ευτυχία, απλά συσσωρεύει χρήμα. Τα 1000 ευρω εχουν διαφορα απο τα 5000, αλλλά τα 5000 δεν διαφερουν σχεδον καθολου απο τα 10000 ή τα 15000. Αυτο εννοει.

Το να εισαι πλουσιος/ευπορος σε απαλλάσσει απο το αγχος του τι θα φάμε σημερα? Θα μπορεσω να πληρωσω του λογαριασμους μου? Θα μπορεσω να πληρωσω το νοικι μου? Αν μου βγει μια εκτακτη αναγκη υγειας, θα μπορεσω να ανταπεξέλθω οικονομικα??
Αυτη ειναι η ανεση που (θα έπρεπε να) σου προσφερουν τα χρηματα, και οχι το αν θα πας στα μπουζουκια.

LARA@

LARA@
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝ ΜΕ ΧΡΥΣΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΔΙΠΛΟΧΡΥΣΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ,ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΟΗΜΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΩΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ!!!!! ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΜΑΣΤΗΓΑ,ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΕΙΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΚΑΙΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΕΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ??? ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΗ ΚΛΩΣΤΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΛΛΛΛΛΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ!!!!!!!!!

μπεμπινι 1

μπεμπινι 1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
πιστευω πως αν ξερεις να" χειριστεις" το χρημα τοτε ναι,μπορει να σου φερει την ευτυχια.τα περισσοτερα ειναι θεμα διαχειρισης....!

arkoudaki

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
LARA@ έγραψε:ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝ ΜΕ ΧΡΥΣΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΔΙΠΛΟΧΡΥΣΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ,ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΟΗΜΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΩΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ!!!!! ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΜΑΣΤΗΓΑ,ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΕΙΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΚΑΙΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΕΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ??? ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΗ ΚΛΩΣΤΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΛΛΛΛΛΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ!!!!!!!!!

ο άνθρωπος πάντως που αυτοκτόνησε δεν το έκανε επιδή γύρισε το μυαλό του. όπως φαίνεται κι από το σημείωμα που άφησε ήταν μια πολιτική απόφαση και πράξη διαμαρτυρίας

mamarena

mamarena
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Δεν χρειαζομαι μπουζουκια πλεον για να περασω καλα..

Κοπελα μου στεκεσαι στις λεξεις..και δεν αντιλαμβανεσαι το νοημα των οσων γραφω...
Γραφοντας μπουζουκια, εννοω τις ανεσεις που ειχαμε καποτε μα οχι πια. Και το αν ειναι ευτελης τροπος δισκεδασης η οχι δε θα το κρινω εγω, ουτε εσυ ουτε κανεις μας. Ο καθενας μας μιλαει συμφωνα με τα δικα του βιωματα, και ναι.. Εζησα εποχες που δουλευαμε και οι δυο μας, και εμπαιναν στο σπιτι μας 2,500 ευρω καθε μηνα. Και τις διακοπες μου πηγα..και τα μπουζουκια μου..και τα ψωνια μου.. Τωρα με ενα μισθο, που οσο παει και κατεβαινει και κανεις μας δε ξερει που θα φτασει, εχουμε μειων 1500 ευρω στο σπιτι μας το μηνα, και οι υποχρεωσεις ολο και αυξανονται. Κοβωντας λοιπον τα περιττα εχουμε καταφερει να ζουμε αξιοπρεπως και ευτυχως βρηκαμε χαρα σε πιο απλα πραγματα. Αν τελικα πειστω οτι τα χρηματα φερνουν την ευτυχια, αυτοματως δεχομαι οτι στην υπολοιπη ζωη μου θα ειμαι δυστυχισμενη κι εγω και το απιδι μου! Ευχαριστω αλλα δε θα παρω..

Α και κατι ακομα..Ρωτας αν πισευω οτι οι πλουσιοι ειναι ευτυχισμενοι γιατι μπορουν να πανε καθε βραδυ στον Μαζωνακη...
Απο εκει φαινεται οτι βιαστηκες να κρινεις τα οσα λεω. Δεν διαβασες σωστα. Πουθενα μα πουθενα δεν γραφω οτι πιστευω πως οι πλουσιοι ειναι ευτυχισμενοι....

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 7]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις