326 Απ: Εγκυούλες Μαρτίου-Απριλίου 2013 Παρ Οκτ 19, 2012 5:39 am
ioanna85
Πρωταγωνιστής!!
chrisg σε ευχαριστω πολυ κι ευχομαι και σε σενα με το καλο!
Εμενα ρωτας που θα γεννησω; Στην Πατρα!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
tzeniko έγραψε:Γεια σας κορίτσια! είμαι καινούρια στο φόρουμ σας. Είμαι στη 12η εβδομάδα και έχω ΠΗΤ αρχές Μαἰου 2013.΄Στις 23 Οκτώβρη έχω αυχενική, εκεί μπορεί να φανεί το φύλο?
ioanna85 έγραψε:Καλησπερα tzeniko!
Ειμαι η Ιωαννα!Με το καλο να κανετε την αυχενικη σας κι ολα καλα να πανε!
Αν εχει καλη θεση το εμβρυο μπορει ο γιατρος να το δει τοτε!Εμεις παλι ουτε χθες μπορεσαμε να το δουμε γιατι δε συνεργαζεται και πολυ!
annoyla έγραψε:chrisg έγραψε:annoyla έγραψε:chrisg έγραψε:annoyla έγραψε:Κι εγώ δεν νομίζω να έχω κάνει τέτοιες εξετάσεις,εκτός κι αν τις γράφει αλλιώς ο γιατρός και δεν το έχω καταλάβει !Να ρωτήσω κάτι άλλο...ρε κορίτσια όταν ξαπλώνετε εντελώς ανάσκελα νιώθετε κάπως περίεργα την κοιλιά σας???Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω...σαν ένα βάρος και άλλες φορές σαν να αδειάζει.... !Κάποιες φορές το νιώθω και χωρίς να είμαι ξαπλωμένη...τι να πω...???Φοβάμαι για συσπάσεις,αλλά την προηγούμενη βδομάδα που έκανα υπέρηχο είπε ο γιατρός ότι δεν βλέπει κάτι....μήπως έχω αρχίσει και τα χάνω???
Στην 2η εγκυμοσύνη μου είχα από νωρίς συσπάσεις και λάμβανα χάπια.
Όταν έχεις συσπάσεις νιώθεις την κοιλιά σου να σκληραίνει και συγκεκριμένα το μέρος της κοιλιάς που είναι το μωρό. Σκληραίνει και μετά χαλαρώνει. Εγώ αρχικά πίστευα ότι το μωρό ολόκληρο κουνιέται . Όταν το συνειδητοποίησα και το είπα στη γιατρό μου δεν με πίστευε.Βέβαια ο υπέρηχος με δικαίωσε!
Μην αγχώνεσαι πάντως. Δεν έχεις αρχίσει να τα χάνεις. Καλά κάνεις και τα λες όλα στο γιατρό σου. Καλύτερα να προλάβουμε καταστάσεις παρά να τρέχουμε.
Τελικά κι εμένα μάλλον συσπάσεις είναι! Σήμερα το πρωι ενώ δεν είχα σηκωθεί ακόμα απ το κρεβάτι ένιωσα ένα τράβηγμα στην κοιλιά και σε εκείνο το σημείο έπιανα ένα σκληρό σαν καρουμπαλάκι..μετά ηρέμησε!Το περίεργο όμως είναι ότι το νιώθω όταν είμαι ξαπλωμένη...οι γιατροί δεν συστήνουν ξεκούραση για τις συσπάσεις??Σε μένα μάλλον η ξάπλα δεν βοηθάει! Θα σκάσω...από τότε που διάβασα για συσπάσεις μου έχουν γίνει εφιάλτης...δεν τις θέλω! Τι να κάνω??Να πάω πάλι στο γιατρό ή να περιμένω μέχρι τις 31 του μήνα που θα πάω έτσι κι αλλιώς??Α ξέχασα να πω ότι χτες έκανα υπέρηχο σε ακτινολόγο(ο γυναικολόγος μου δεν έχει υπέρηχο) και τον ρώτησα αν βλέπει κάτι και είπε ότι οι συσπάσεις δεν φαίνονται στον υπέρηχο...έχω ακούσει για κοπέλες που έτσι τις ανακάλυψαν..!!!Ουφ..δεν ξέρω...πολύ αγχώθηκα!!!
Μην αγχώνεσαι... Κ εγώ ξαπλωμένη τις ένιωθα.Είναι 4 μέρες τώρα που πάλι ξεκίνησα κ νιώθω.
Καλό κάνει η ξεκούραση αλλά δεν αρκεί. Εγώ μίλησα με τη γιατρό μου κ μου είπε 1) ότι μπορεί να φταίει το έντερο λόγω δυσκοιλιότητας οπότε να πάρω buscopan μαζί με 1 χάπι depon και 2) ότι επειδή έγω ιστορικό να ξεκινήσω να παίρνω 4 χάπια ημερησίως μαγνησίου αντι για 2 που έπαιρνα.Αυτό για 2 εβδομάδες περίπου.Αν δω ότι το μαγνήσιο δεν κάνει τίποτα τότε θα ξεκινήσω χάπια yotopar που είναι για τις συσπάσεις.
Στο υπέρηχο ένας έμπειρος γιατρος μπορεί να καταλάβει τις συσπάσεις. Η δικιά μου γιατρός τις είχε δει.Παίζει ρόλο κ το μηχάνημα που έχει ο κάθε γιατρός.
Ο γιατρός σου τι σου είπε όταν του ανέφερες τι νιώθεις;
Πόσα χάπια μαγνησίου λαμβάνεις;
Μπορεί να ανήκει σε δημόσιο νοσοκομείο ο γιατρός σου. Είναι υποχρεωμένος όμως να σου δώσει σωστή αγωγή. Μην νιώθεις τύψεις. Όποτε έχεις ανάγκη να τον ενοχλείς. Δεν πρέπει να αφήσεις να περάσουν 2εβδομάδες .
Αν κατάλαβα καλά είσαι συνέχεια ξάπλα. Πόσες συσπάσεις νιώθεις την ημέρα;Πόσο εβδομάδων είσαι;
Τωρα ειμαι στην 20η εβδομαδα.Παιρνω 3 χαπια μαγνησιο τη μερα τα οποια μου ειχε δωσει επειδη ειχα κατι λιγα πονακια!Δεν ειμαι συνεχεια ξαπλωμενη,απλα φροντιζω να ξεκουραζομαι αρκετα.Βεβαια δεν ξερουμε σιγουρα αν ειναι συσπασεις η οχι...εχω και ενα μικρο θεματακι με το εντερο..!!!Ο γιατρος μου ειναι στο δημοσιο..γι αυτο και πρεπει να κανεις ταμα για να τον βρεις.
ioanna85 έγραψε:chrisg σε ευχαριστω πολυ κι ευχομαι και σε σενα με το καλο!
tzeniko έγραψε:Γεια σας κορίτσια! είμαι καινούρια στο φόρουμ σας. Είμαι στη 12η εβδομάδα και έχω ΠΗΤ αρχές Μαἰου 2013.΄Στις 23 Οκτώβρη έχω αυχενική, εκεί μπορεί να φανεί το φύλο?
chrisg έγραψε:tzeniko έγραψε:Γεια σας κορίτσια! είμαι καινούρια στο φόρουμ σας. Είμαι στη 12η εβδομάδα και έχω ΠΗΤ αρχές Μαἰου 2013.΄Στις 23 Οκτώβρη έχω αυχενική, εκεί μπορεί να φανεί το φύλο?
Γεια σου tzeniko!
Είμαι η Χριστίνα και περιμένω το τρίτο μου παιδάκι.
Στην αυχενική που έκανα φάνηκε ξεκάθαρα ότι είναι αγοράκι. Και στα άλλα δυο παιδάκια μου από την αυχενική ήξερα το φύλο τους.Παίζει ρόλο το μηχάνημα, ο γιατρός που το χειρίζεται και η θέση του μωρού.
Εσύ το πρώτο σου παιδάκι περιμένεις;
Με το καλό να αποκτήσεις ένα γερό μωράκι!
tzeniko έγραψε:chrisg έγραψε:tzeniko έγραψε:Γεια σας κορίτσια! είμαι καινούρια στο φόρουμ σας. Είμαι στη 12η εβδομάδα και έχω ΠΗΤ αρχές Μαἰου 2013.΄Στις 23 Οκτώβρη έχω αυχενική, εκεί μπορεί να φανεί το φύλο?
Γεια σου tzeniko!
Είμαι η Χριστίνα και περιμένω το τρίτο μου παιδάκι.
Στην αυχενική που έκανα φάνηκε ξεκάθαρα ότι είναι αγοράκι. Και στα άλλα δυο παιδάκια μου από την αυχενική ήξερα το φύλο τους.Παίζει ρόλο το μηχάνημα, ο γιατρός που το χειρίζεται και η θέση του μωρού.
Εσύ το πρώτο σου παιδάκι περιμένεις;
Με το καλό να αποκτήσεις ένα γερό μωράκι!
Γειά σου Χριστίνα! Ναι το πρώτο περιμένω, είμαι 30. Ας ελπίσουμε να είναι όλα καλά και να δω και το φύλο γιατί έχω σκάσει! χαχα! Να σου πω την αλήθεια (αν και μου λένε να μην προτρέχω) ένα παιδάκι μου φτάνει, δεν σκέφτομαι να κάνω άλλο. ΝΑ είναι καλά θέλω και να του δώσω ο,τι καλύτερο με τον άντρα μου. ΝΑ σου ζήσουν τα παιδιά σου και με το καλό το τρίτο. Πότε έχεις ΠΗΤ?
ioanna85 έγραψε:chrisg με το καλο να κανεις την β επιπεδου!ειναι για μενα η καλυτερη εξεταση κι ανυπομονω να την κανω!Επειδη εχουν δει πολλα τα ματια μου στη δουλεια το μονο που ευχομαι ειναι να εχει υγεια και οτι κι αν ειναι αγορακι ή κοριτσακι εγω το ιδιο θα τα αγαπαω!θα ειναι το αστερακι μου!Χθες που πηγα στον γιατρο ηταν σαν υ. ειχε φερει τα ποδαρακια του στο υψος του προσωπου του και τα επιανε με τα χερακια του...που να δεις πουλακι τοτε!χαχαχαχα!Αν και ο γιατρος ειναι πολυ εμπειρος και τα μηχανηματα του πολυ καλα δεν παιρνει θεση!
ioanna85 έγραψε:bluerose πως ειναι το ονομα σου γιατι μου διαφευγει; Να σου πω την αληθεια μου την κυστικη ινωση τη θεωρω πολυ σημαντικη και για αυτο την ανεφερα!
bluerose έγραψε:ioanna85 έγραψε:bluerose πως ειναι το ονομα σου γιατι μου διαφευγει; Να σου πω την αληθεια μου την κυστικη ινωση τη θεωρω πολυ σημαντικη και για αυτο την ανεφερα!
Το όνομα μου είναι Ελευθερία. Θα ρωτήσω τη γυναικολόγο πάντως την επόμενη φορά που θα την επισκεφθώ.
Εγώ κάποιες στιγμές (νομίζω συνήθως είναι βράδυ) αισθάνομαι σαν μια φούσκα να σκάει μέσα στην κοιλιά μου (εκεί που είναι το μωρό). Δεν είναι κάτι που με ενοχλεί, αλλά δεν μπόρώ να ξεχωρίσω αν είναι σύσπαση ή κάποια κίνηση του μωρού. Δεν έχω ιδέα πως είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Rinoula έγραψε:Πιθανότατα είναι το μωράκι σου αλλά μπορείνα είναι τα έντερα. Οι συσπάσεις είναι σαν σφιξίματα και σε πιάνει κράμπα.
Είναι από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας, θεωρω... Και πολύ να δεις μετά πώς είναι, που το νιώθεις πολύ!bluerose έγραψε:Rinoula έγραψε:Πιθανότατα είναι το μωράκι σου αλλά μπορείνα είναι τα έντερα. Οι συσπάσεις είναι σαν σφιξίματα και σε πιάνει κράμπα.
Δεν έχω νιώσει ούτε σφίξιμο ούτε κράμπα, οπότε μάλλον δεν έχω συσπάσεις. Πάντως και σε ένα βιβλίο που διάβαζα σήμερα, στην περιγραφή του πως μπορεί να νιώσεις το μωρό σου ανέφερε ότι μπορεί να είναι σα να σκάει ένα μπαλόνι!!!!
Είμαι πολύ χαρούμενη αν είναι ο μπέμπης μου, γιατί είναι νωρίς και δεν περίμενα να τον νιώσω. Βέβαια το ένιωσα όλες κι όλες 4-5 φορές, αλλά είναι τόσο συγκλονιστικό!!!!!!!!!!!!!!
Rinoula έγραψε:Καλησπέρα! Τι κάνετε;
Εγώ κόλλησα ιωσούλα από τη μικρή μου αλλα ευτυχώς δεν είναι πολύ βαριά, μόνο δέκατα και εξάντληση (και λίγο πονόλαιμο και μπούκωμα). Παίρνω ντεπονάκια.
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης