Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
663 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 663 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 4 από 7]

76ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 5:17 am

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Κατερινιω μου σε αυτα που ειπα εγω στα δυο τελευταια ποστ φυσικα και δεν αναφερομουν σε σενα μιλουσα γενικα σε πραγματα που εχω δει να γινονται σε φορουμ, ελπιζω να εγινα κατανοητη σε αυτο και να μην νομιζες οτι αναφερομαι στο δικο σου ατομο, παρισακτη δεν εισαι με την καμια εδω μεσα, εχεις μια πολυ καλη εμπειρια θηλασμου εισαι μανουλα και ανηκεις σε μας, απλα προσπαθω να προλαβω καταστασεις που ξερω οτι θα ξεπηδησουν πιστεψε με, αν δεν φανατιζομαστε στις απαντησεις μας και βοηθαμε οσο μπορουμε η μια την αλλη ειναι πολυ ωραιο και υγιες και ολας να ακουγονται χιλιες διαφορετικες αποψεις, ελπιζω να καταλαβαινεις τι θελω να πω, δεν αφορα εσενα προσωπικα κοριτσαρα μου οκ; [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

77ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 5:20 am

protoula

protoula
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
gogo έγραψε:
KATERINIO έγραψε:
athina24 έγραψε:ΚΟΠΗΚΕ ΛΟΓΩ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ.... ΘΗΛΑΣΑ
ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΣΤΙς Σ 10 ΜΑς
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΜΟΥ...
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΑΓΟΝΑ.....

Λυπάμαι γι'αυτο......
Εχεις ακουσει για τον επαναγαλακτισμό?
το διαβασα προσφατα στο μπλοκ Μητρικος θηλασμός.
Ξαναβάζεις το παιδι να θηλάζει κάθε 3 ωρες και αναλογα με το χρονο που το εκοψες θα σου ξανακατεβει!
Αυτο το κάνουν οι μάνες που υιοθετουν ενα μωρακι και θελουν να το θηλάσουν!
Δεν ειναι υπέροχο?

ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΑΛΑ...
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ...ΕΙΠΑΜΕ...

ναι το κανουν παρα πολλες θετες μητερες στο εξωτερικο. μοιαζει απιστευτο κι ομως ισχυει!

http://nov08mommies.forumotion.net

78ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 5:21 am

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
και οπως ειπα διαβαζω κατι και κρινω με το μυαλο μου αν θα το υιοθετησω ή οχι ετσι ειπα και πριν οτι αν καταφερνα θα θηλαζα μεχρι 7 μηνες οχι παραπανω, αλλα πουθενα εγω δεν εγραψα οτι δεν προσφερει κατι στο μωρο ο θηλασμος μετα γιατι πιστευω οτι προσφερει, δεν σημαινει οτι επειδη κατι θα πω θα ειμαι αντιθετη σε καποια ερευνα, μπορει να ειμαι και υπερ οπως σε αυτο που εγραψε η πορτουλα δεν αντιλεγω πουθενα, δοξα το θεο πιστευω οτι δεν ειμαι καθολου κολημενη και κρινω καθαρα καποια πραγματα ασχετα με τι θα αποφασιζα να κανω εγω.

79ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 5:22 am

Στελλίτσα

Στελλίτσα
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
. Αν ένα κοριτσάκι δεκαπέντε μηνών μιλάει ήδη φτιάχνοντας μικρές προτάσεις, πολλοί θα αποδώσουν την εξυπνάδα του στο φύλο του, αρκετοί στα γονίδια από τους έξυπνους γονείς του, άλλοι στα ερεθίσματα που παίρνει από το μεγαλύτερο αδερφάκι της, ελάχιστοι όμως θα αποδώσουν την εξυπνάδα της στο γεγονός ότι θήλασε αποκλειστικά για έξι μήνες και συνεχίζει έως σήμερα να απολαμβάνει το στήθος της μαμάς. Κι όμως αυτή τυχαίνει να είναι η πιο πιθανή επιστημονική εξήγηση για την αλματώδη ψυχοκινητική της ανάπτυξη.
Παπαβέντσης Στέλιος (Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C. )
πηγή: healthierworld, φωτο Poster του 1930
απο το πολυ καλο blog: http://ariadni144.wordpress.com/2010/07/06/thilasmos_peran_ton_eksi_minon_anektimitos/[/quote]

Σε ευχαριστώ για τη συμπαρασταση......εισαι ενας καλος αγγελος!

80ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 5:28 am

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
λοιπον εγω εχω το γιο θαυμα τοτε γιατι και προωρος ηταν και πηρε γαλα μονο απο θηλαστρο για 2,5 μηνες και πανεξυπνος λεκτικα ηταν απο πολυ νωρις, ενω η κορη μου που θηλασε κανονικα και λιγο παραπανω ειναι σε σχεση με τον γιο μου πιο πισω, τι να πω πια, δεν αντιλεγω σε αυτο που εβαλες κατερινακι και γουσταρω που βαζεις αρθρα η ενημερωση ειναι το παν εξαλλου συνεχισε ετσι να βοηθηθουν πολλες μανουλες που σκεφτονται οπως αυτη στο μικροβιολογικο να μην θηλασουν

81ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 5:29 am

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
παω να κοιμησω την μικρη τουλουμπα μου, καλη συνεχεια σας ευχομαι

82ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 5:32 am

Αννα Κ.

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Παιδιά σας είπα ότι κουραζομαι από τα μεγάλα πόστ;;; Ουφ!!! Λοιπόν, από αυτά που έγραψε η protoula τα διάβασα όλα και αναρωτιέμαι για κάτι πολύ δικό μου. Η μάναου με θηλασα 4 μήνες και γενικά ήμουν παιδί που πήρα γάλα από τη μάνα μου παρολαυτα στα 21 μου είχα κάποια προβλήματα υγείας και στα 24 μου και στα 28 μου και γενικά είμαι πιο φιλασθενη από την αδερφημου που δεν πήρε καθόλου γάλα από την μάνα μου. Επίσης εγώ θεωρώ ότι και σεροτονινη στο φουλ δεν έχω και καταπτωσεις ψυχολογικές έχω πάθει και διάφορα αλλά. Ο άντρας μου που δεν τον θηλασα η πεθερά μου μια φορά δεν θυμάμαι να έπαθε κάτι και γενικά είναι γερός πολύ! Τι σημαίνουν όλα αυτά;;; Περιέργεια...

83ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 5:37 am

protoula

protoula
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Lactation without pregnancy, Induced lactation, Relactation
Milk production can be "artificially" and intentionally obtained in the absence of pregnancy in the woman. It is not necessary that the woman has ever been pregnant, and she can be well in her post-menopausal period. Women who have never been pregnant are sometimes able to induce enough lactation to breastfeed. This is called "induced lactation". Women who have breastfed before can re-start. This is called "relactation". This is how some adoptive mothers, usually beginning with a supplemental nursing system or some other form of supplementation, can breastfeed. There is thought to be little or no difference in milk composition whether lactation is artificially induced or a result of pregnancy.[9][10]
Lactation can be induced by physical stimulation and by drugs. In principle—with considerable patience and perseverance—it is possible to induce lactation by sucking on the nipples alone. The nipples may need to be consistently stimulated by a breast pump or actual suckling (several times a day), and the breasts massaged and squeezed ("milked") to encourage flow of any milk. [citation needed] Temporary use of galactagogue (milk-inducing) drugs is also effective; galactagogue herbs may also be of use. Once established, lactation responds to demand.
Also, some couples may use lactation for sexual purposes.
Rare accounts of male lactation (as distinct from galactorrhea) exist in medical literature.
απο την http://en.wikipedia.org/wiki/Lactation εξηγει πως μπορεις να κανεις προκληση γαλουχιας χωρις να εχει προηγηθει καμια εγκυμοσυνη, ακομα κι αν εισαι σε εμμηνοπαυση

84ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 5:41 am

Στελλίτσα

Στελλίτσα
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Σας εκανα τη μεταφραση:

Γαλουχία χωρίς εγκυμοσύνη, τη γαλουχία Προκαλούμενη, Relactation
Η παραγωγή γάλακτος μπορεί να είναι "τεχνητά" και εκ προθέσεως είτε στην απουσία της εγκυμοσύνης στη γυναίκα. Δεν είναι απαραίτητο ότι η γυναίκα έχει ποτέ έγκυος, και αυτή μπορεί να είναι καλά σε μετεμμηνοπαυσιακές περίοδο της. Οι γυναίκες που δεν έχουν ποτέ έγκυος είναι μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει αρκετά γαλουχίας να θηλάσει. Αυτό ονομάζεται "προκαλείται γαλουχίας». Οι γυναίκες που έχουν θηλάσει προτού να αρχίσει εκ νέου. Αυτό ονομάζεται "relactation". Αυτό είναι το πώς κάποια θετούς μητέρες, που συνήθως αρχίζουν με ένα συμπληρωματικό σύστημα νοσηλευτικής ή κάποια άλλη μορφή του συμπληρώματος, μπορούν να θηλάσουν. Υπάρχει πιστεύεται ότι είναι ελάχιστα ή δεν διαφέρει ως προς τη σύνθεση του γάλακτος είτε τη γαλουχία είναι τεχνητή ή λόγω εγκυμοσύνης. [9] [10]
Γαλουχία μπορεί να προκληθεί από εξωτερικά ερεθίσματα και από τα ναρκωτικά. Κατ 'αρχήν, με μεγάλη υπομονή και επιμονή, είναι δυνατόν να προκαλέσει τη γαλουχία από το πιπίλισμα των θηλών και μόνο. Η θηλές μπορεί να χρειαστεί να με συνέπεια ενθαρρύνονται από μια αντλία μαστού ή πραγματική θηλασμού (αρκετές φορές την ημέρα), και τα στήθη και μασάζ πιέζονται ("άρμεγμα") για την ενθάρρυνση της ροής γάλα. [Επεξεργασία] Προσωρινή χρήση galactagogue (γάλα επαγωγής), φάρμακα είναι επίσης αποτελεσματικό? Βότανα galactagogue μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη. Μετά τη θέσπισή του, τη γαλουχία θα ανταποκρίνεται στη ζήτηση.
Επίσης, ορισμένα ζευγάρια μπορεί να χρησιμοποιήσει τη γαλουχία για σεξουαλικούς σκοπούς.
Σπάνιες λογαριασμούς του άνδρα γαλουχίας (όπως διακρίνεται από γαλακτόρροια) υπάρχουν στην ιατρική βιβλιογραφία.

85ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 5:49 am

protoula

protoula
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Μιλουπακι έγραψε:και οπως ειπα διαβαζω κατι και κρινω με το μυαλο μου αν θα το υιοθετησω ή οχι ετσι ειπα και πριν οτι αν καταφερνα θα θηλαζα μεχρι 7 μηνες οχι παραπανω, αλλα πουθενα εγω δεν εγραψα οτι δεν προσφερει κατι στο μωρο ο θηλασμος μετα γιατι πιστευω οτι προσφερει, δεν σημαινει οτι επειδη κατι θα πω θα ειμαι αντιθετη σε καποια ερευνα, μπορει να ειμαι και υπερ οπως σε αυτο που εγραψε η πορτουλα δεν αντιλεγω πουθενα, δοξα το θεο πιστευω οτι δεν ειμαι καθολου κολημενη και κρινω καθαρα καποια πραγματα ασχετα με τι θα αποφασιζα να κανω εγω.
μα ακριβως αυτο ειναι το νοημα ενος φορουμ. να γραφουμε τις επιστημονικα τεκμηριωμενες μελετες, να καταριπτουμε μυθους, να λεμε την εμπειρια μας, να βοηθαμε αλλες μανουλες η να βοηθουμαστε εμεις.
το αν συμμεριζομαστε στο δικο μας παιδι την εκαστοτε δεδομενη στιγμη καποια ερευνα η οχι ειναι ενα τελειως διαφορετικο θεμα.
πιστευω ομως οτι ειναι υποχρεωση ΟΛΩΝ μας να αναγραφουμε τα πραγματα που ειναι τεκμηριωμενα σωστα κι υστερα να αναγραφουμε την προσωπικη μας αποψη/εμπειρια πανω σε αυτα.
υπαρχουν πολλες μανουλες που θα μας διαβασουν και μπορουν καλλιστα να δημιουργησουν λαθος εντυπωσει απο τα λεγομενα μας (τα οποια μπορει κι απο βιασυνη κ μονο να μην προλαβαινουμε να διατυπωσουμε σωστα)
για τους τονους συμφωνω
ποτε μα ποτε δεν πρεπει να ερχομαστε σε μεγαλη αντιπαραθεση και πιστευω οτι ολες μας θα μπορουμε να διατηρησουμε ενα ευγενικο και καλο επιπεδο

86ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 5:51 am

protoula

protoula
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Μιλουπακι έγραψε:λοιπον εγω εχω το γιο θαυμα τοτε γιατι και προωρος ηταν και πηρε γαλα μονο απο θηλαστρο για 2,5 μηνες και πανεξυπνος λεκτικα ηταν απο πολυ νωρις, ενω η κορη μου που θηλασε κανονικα και λιγο παραπανω ειναι σε σχεση με τον γιο μου πιο πισω, τι να πω πια, δεν αντιλεγω σε αυτο που εβαλες κατερινακι και γουσταρω που βαζεις αρθρα η ενημερωση ειναι το παν εξαλλου συνεχισε ετσι να βοηθηθουν πολλες μανουλες που σκεφτονται οπως αυτη στο μικροβιολογικο να μην θηλασουν
η αληθεια ειναι οτι για την εξυπναδα δεν εχουν γινει πολλες μελετες, ειναι σε πρωιμο σταδιο, απλα εχει συνδεθει με τον αποκλειστικο θηλασμο.
προσωπικα πιστευω οτι παιζουν ρολο και αλλα πραγματα οπως πχ τα γονιδια

87ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 5:55 am

Στελλίτσα

Στελλίτσα
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
[quote="protoula"][quote="Μιλουπακι"]και τα ερεθισματα που δινουμε στο παιδι π.χ. παιχνιδια, τραγουδια, απασχοληση δηλαδη ποιοτικη.

88ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 7:37 am

valerakievelinaki

valerakievelinaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
στην πρωτη μου εγκυμοσυνη πηγα σε καποιο μαθημα ανωδυνου τοκετου για να μην τα πολυλογω μας ειπε η μαια οταν φτασαμε στο θεμα του θηλασμου : " μονο αν θελετε να θηλασετε θα θηλασετε !!! για κανεναν αλλον λογο " και σαν θηλαζουσα θα πω απλα οτι ΕΜΑΣ " βολευει " ο θηλασμος και οχι τα παιδια μας τα οποια και κοκα κολα να τους διναμε στο μπιμπερο θα την επιναν

89ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 9:13 am

dimitroula

dimitroula
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Μιας και μιλάμε για έρευνες, παραθέτω και την παρακάτω:

Οι ορμόνες ευθύνονται για την ικανότητα θηλασμού

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010, 09:00

Μητέρες που θεωρούν δύσκολο το θηλασμό και εγκαταλείπουν δεν θα πρέπει να κατηγορούν τον εαυτό τους, σύμφωνα με τους ερευνητές. Νορβηγική έρευνα καταλήγει ότι η δυσκολία στο θηλασμό μπορεί να οφείλεται στα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μετά την ανασκόπηση των διαθέσιμων στοιχείων οι ερευνητές αμφιβάλλουν για τα οφέλη που έχει στην υγεία ο θηλασμός σε σχέση με το γάλα φόρμουλα. Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας, της Νορβηγίας, παρακολούθησε 180 εγκύους. Σε αυτές περιλαμβάνονταν όσες βρίσκονταν σε κίνδυνο να γεννήσουν μικρό μωρό, περιστατικά που επηρεάζονται από υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Έχοντας λάβει υπόψη άλλους παράγοντες όπως η ηλικία, η εκπαίδευση, και το κάπνισμα, οι ερευνητές παρατήρησαν σαφή σχέση μεταξύ χαμηλών ποσοστών θηλασμού στους 3 και 6 μήνες και υψηλότερων επιπέδων τεστοστερόνης.

Η ομάδα υποδεικνύει ότι η ορμόνη μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη του αδενικού ιστού στο μαστό επηρεάζοντας την ικανότητα θηλασμού. Ο επικεφαλής της έρευνας, Καθηγητής Sven Carlsen, δήλωσε ότι βασικά μια μητέρα που θεωρεί πως συναντά δυσκολίες δεν θα πρέπει να αισθάνεται ενοχές-πιθανόν έτσι είναι η κατάσταση και το μωρό της δεν θα υποφέρει αν διατρέφεται με γάλα σε φόρμουλα. Θεωρεί πως μια μητέρα θα πρέπει να κάνει αυτό που την καθιστά ευτυχισμένη. Εκτιμά ότι η ορμονική ισορροπία στη μήτρα ευθύνεται για την ικανότητα μιας μητέρας να θηλάσει και για τα φαινομενικά οφέλη που έχει στην υγεία του ένα μωρό που θηλάζει-αντί ο θηλασμός μόνο.

Πέρσι, η ομάδα του Carlsen, ανασκόπησε 50 έρευνες σχετικά με τη σχέση θηλασμού και υγείας. Με βάση αυτή την έρευνα καταλήγει ότι τα οφέλη του θηλασμού σε σχέση με τη φόρμουλα μπορεί ενδεχομένως να έχουν υπερτιμηθεί. Όπως δήλωσε, οι διαφορές στην υγεία στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο σημαντικές. Αν εστιάσουμε σε επιδημιολογικές έρευνες και προσπαθήσουμε να αποκλείσουμε άλλους παράγοντες είναι δύσκολο να ανακαλυφτούν ουσιαστικά οφέλη στα παιδιά που θήλασαν ως νεογνά.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Acta Obstetricia and Gynacologica Scandinavica’.

Πηγή άρθρου: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=94004&cid=14

90ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 9:18 am

Στελλίτσα

Στελλίτσα
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
και κοκα κολα να τους διναμε στο μπιμπερο θα την επιναν

χαιρομαι valerakievelinaki που εισαι θηλαζουσα αλλα δεν νομιζω αυτα να ηταν τα μονα λογια της μαιας.... αν ηταν μονο αυτα και δεν βοηθησε τις γυναικες λεγοντας τα πλεονεκτηματα που εχει ο θηλασμος όχι μονο για τη μανα αλλα και για το παιδι λυπαμαι που υπάρχουν τετοιες μαιες.
και σε παρακαλω μην συγκρινεις την κοκα κολα με τον θηλασμο...σιγουρα το μωρο θα επινε οτι θα του εδινες γιατι σε εμπιστευεται αλλα μην ριχνεις την συζητηση ο θηλασμος ειναι ιερη πραξη! και εγω μεσα απο αυτη τη συζητηση θελω να προαγω τον θηλασμο!

91ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 9:25 am

nikoleta

nikoleta
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
gogo έγραψε:Κατερινιό θα συμφωνήσω μαζί σου...
Πιστεύω όμως ότι ο θηλασμός πρέπει να σταματάει γύρω στους 6 μήνες...γιατί το παιδί ότι είναι να πάρει από το μητρικό γάλα το έχει πάρει...
Από εκεί και πέρα έχει ξεκινήσει να τρώει...έχει βγάλει δόντια και η όλη διαδικασία γίνεται πιο δύσκολη...
Εγώ θήλασα και τα δύο μου τα παιδιά έως 4 μηνών....μετά έπιασα δουλειά...
Ως μαμά που θήλασε 13 μήνες αυτό που έχω να πω είναι ότι μετά τους 6 μήνες όχι μόνο δε γίνεται πιο δύσκολη η διαδικασία αλλά το αντίθετο... τότε είναι που γίνεται πιο απολαυστική γιατί πλέον το κάνεις 2-3 φορές την ημέρα και είναι πιο ξεκούραστο. Βέβαια δε δούλευα και καταλαβαίνω απόλυτα τις μαμάδες που δουλεύουν και στην ουσία αναγκάζονται να το σταματήσουν.

92ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 9:31 am

nikoleta

nikoleta
lianikos έγραψε:Κορίτσια συγγνώμη που δε διαβαζω όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις λόγω έλλειψης χρόνου. Οπότε συγγνώμη αν έχουν ξαναειπωθεί τα λίγα που θα πω.
Είχε γίνει κάποια ανάρτηση από την Ολίβια στο blog σχετικά με τον ρατσισμό που βιώνουν οι μαμάδες που δε θηλάζουν. Και ενώ ήμουν κατά το ήμισυ περήφανη που θήλασα τρεισήμισυ μήνες το μωρό μου και κατά το ήμισυ βουτηγμένη στη ντροπή που το γάλα μου ήταν ανεπαρκές για τη φυσιολογική ανάπτυξη του μωρού και βάζοντας ξένο σιγά σιγά μου κόπηκε, ξαφνικά αυτά τα συναισθήματα πήραν άλλη διάσταση. Ναι, καλό είναι αν μπορείς να θηλάσεις και συμφωνώ με όλα τα θετικά του θηλασμού, αλλά δεν μπορεί κάποια γυναίκα να νιώθει τύψεις που "δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας το καθήκον της ως μάνα"... Και το γράφω έτσι γιατί εγώ έτσι το ένιωσα όταν μου κόπηκε το γάλα...
Δεν είναι ότι δε συμμερίζομαι τις γνώμες υπέρ του θηλασμού. Αντιθέτως! Τις συμμερίζομαι απόλυτα. Απλά να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και την άλλη οπτική.
Υγ. Είναι μπούρδα ότι ο θηλασμός δεν αλλάζει το στήθος. Το δικό μου και μεγάλωσε και έπεσε ελαφρώς, αλλά χίλεις φορές ΧΑΛΑΛΙ!!
Δεν νομίζω ότι μπορεί κανένας να κατηγορήσει μία μαμά που προσπάθησε και δεν τα κατάφερε... απλά λέμε ότι καλό είναι να προσπαθούν λιγάκι και να μην αποφασίζουν πριν καν γεννήσουν. Και προσωπικά δεν κατακρίνω και αυτές που επιλέγουν να μην το κάνουν καθόλου. Ας έχουν όμως το θάρρος της γνώμης και της επιλογής τους να το υπερασπιστούν και όχι να λένε χίλιες δύο μπούρδες του τύπου δεν έχω γάλα ενώ έχουν δηλώσει από πριν ότι θέλουν να αφήνουν το μωρό στη μαμά τους για να πηγαίνουν για μπανάκια οπότε δε θα θηλάσουν.

93ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 10:25 am

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
KATERINIO έγραψε:και κοκα κολα να τους διναμε στο μπιμπερο θα την επιναν

χαιρομαι valerakievelinaki που εισαι θηλαζουσα αλλα δεν νομιζω αυτα να ηταν τα μονα λογια της μαιας.... αν ηταν μονο αυτα και δεν βοηθησε τις γυναικες λεγοντας τα πλεονεκτηματα που εχει ο θηλασμος όχι μονο για τη μανα αλλα και για το παιδι λυπαμαι που υπάρχουν τετοιες μαιες.
και σε παρακαλω μην συγκρινεις την κοκα κολα με τον θηλασμο...σιγουρα το μωρο θα επινε οτι θα του εδινες γιατι σε εμπιστευεται αλλα μην ριχνεις την συζητηση ο θηλασμος ειναι ιερη πραξη! και εγω μεσα απο αυτη τη συζητηση θελω να προαγω τον θηλασμο!

αχ δεν θα με αφησετε να αγιασω σημερα, λοιπον ο θηλασμος δεν ειναι καμια ιερη πραξη ελεος, ο θηλασμος ειναι αυτο που φροντισε η φυση, δηλ η μαμα οταν γεννα να δινει το δικο της γαλα στο παιδι της το απολυτα φυσιολογικο σε αυτη την περιπτωση, δεν χρειαζεται ουτε να το μεγενθυνουμε ουτε να το αγιοποιουμε, ειναι απλα το απολυτο φυσιολογικο που εχει ορισει η φυση να γινεται, και η προσωπικη μου αποψη εγω αν ηθελα να θηλασω δεν θα βοηθιομουνα απο τα ωραια αρθρα που θα ειχατε βαλει απλα θα ενημερωνομουνα, η πραγματικη βοηθεια που θα επαιρνα απο εσας θα ηταν στο προβλημα που θα αντιμετωπιζα να μου λεγαν αυτες που θηλασαν πως το αντιμετωπισαν πρακτικα και οι ιδιες, αυτα τα ολιγα και δεν περιγραφω αλλο για σημερις!!!!

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Μιλουπακι στις Τετ Ιουλ 14, 2010 12:14 pm, 3 φορές συνολικά

94ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 12:07 pm

Vivian

Vivian
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψε το Μιλουπάκι.... Ο θηλασμός δεν είναι ιερή πράξη και το λέω εγω που θηλάζω ακόμα εδω και 8 μήνες.... Και όπως έχω γράψει και σε άλλο θέμα μην μεγεθύνουμε τα πράγματα γιατι υπάρχουν μανούλες που δεν τα κατάφεραν και αισθάνονται άσχημα!!!! Όσες δεν τα κατάφεραν δεν έχουν κανένα λόγο να αισθάνονται υπόλογες!!!!

95ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 12:29 pm

Αννα Κ.

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Έλα βρε παιδιά τώρα ιερή είναι και η στιγμή που δυο άνθρωποι κάνουν έρωτα για να κάνουν το θαυματακι της φύσης... Όλα ιερά είναι στην διαδικασία της δημιουργίας της νέας ζωής. Και φυσικά στο μεγαλωμα στο ανθισμα της νέας ζωής. Επίσης σορυ κιόλας αλλά Katerinio νο
ιζω ότι θέλεις να αρπαχτεις. Η varelakiellinaki δεν συγκρινε την κοκα κοκα με το μητρικό γάλα απλά έδωσε μια μεταφορά στην ουσία του θηλασμου.

96ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 12:31 pm

Αννα Κ.

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Vivian έγραψε:Συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψε το Μιλουπάκι.... Ο θηλασμός δεν είναι ιερή πράξη και το λέω εγω που θηλάζω ακόμα εδω και 8 μήνες.... Και όπως έχω γράψει και σε άλλο θέμα μην μεγεθύνουμε τα πράγματα γιατι υπάρχουν μανούλες που δεν τα κατάφεραν και αισθάνονται άσχημα!!!! Όσες δεν τα κατάφεραν δεν έχουν κανένα λόγο να αισθάνονται υπόλογες!!!!
. Συμφωνώ με τις φιλτατες Βιβιαν και Μαριτσα.

97ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 12:53 pm

Thalia

Thalia
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
γεια σας κοριτσια!
διαβασα αποσπασματικα καποια ποστ
κ γω παντως δεν ενιωθα οτι κανω κατι ιερο θηλαζοντας τη μικρη μου 8 μηνες κ ας ειχα ευχενικο προβλημα με επεκτασεις,που εχρειζε δυνατων φαρμακων τα οποια επελεξα να μην λαβω λογω του θηλασμου.
το τρεναρα εν ολιγοις 3 μηνες...
ουτε το ειδα σαν θυσια ,ουτε σαν μια ιερη στιγμη Shocked
μαλλον ειμαι λιγακι πεζη Razz

98ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 1:08 pm

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
θα γραψω κατι ασχετο τωρα αλλα αν διαβαστει για μενα καλο θα ειναι, εγω πως βλεπω το πραγμα στο να βοηθησουμε μια κοπελα να θηλασει και να μην γινεται χαμος στο θεμα που ανοιγει, αν πχ η κοπελα εχει εισεχουσες θηλες καλο ειναι να γραφουν και να την συμβουλευουν μαμαδες που ειχαν το ιδιο προβλημα και το αντιμετωπισαν και οχι οποια γενικα θηλασε, οπως επισης αν καποια ρωταει για θηλαστρα οκ να γραψει ο καθενας την γενικοτητα του αλλα αυτες που θα συμβουλεψουν να ειναι κοπελες που ταισαν τα παιδακια τους με αυτους τους τροπους ή κοπελες που αποτυχανε με αυτον τον τροπο, ετσι και θα βοηθιεται το ατομο που θελει να θηλασει και εχει πραγματικα αναγκη εκεινη τη στιγμη και δεν θα γινεται και ενα θεμα κουλουβαχατα, ασχετο αλλα ηθελα να γραψω την αποψη μου καιρο πανω σε αυτο

99ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 10:45 pm

Στελλίτσα

Στελλίτσα
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη

100ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! - Σελίδα 4 Empty Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ! Τετ Ιουλ 14, 2010 11:10 pm

valerakievelinaki

valerakievelinaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
κατερινιο δεν ξερω γιατι τα παιρνεις ετσι τα πραγματα !! δεν εχω κανεναν απολυτως κερδος απο τα λεγομενα μου και πραγματι αυτα ηταν τα λογια της μαιας !! γεννησα την πρωτη μου κορη στις 6/8/2006 και απο τοτε θηλαζω χωρις να σταματησω ουτε μια μερα και την δευτερη μου κορη δηλ θηλαζα σε ολη την δευτερη εγκυμοσυνη μου και καποιο διαστημα και τις δυο γιατι το γουσταρα εγω και ακομα το γουσταρω και δεν θελω να σκεφτω πως θα ερθει η μερα που θα σταματησει οποτε καταλαβαινεις αν ειμαι υπερ του θηλασμου και αν και ποσο γνωριζω τα οφελη του !! οσο για τη κοκα κολα ;;; αν με το που γεννιοντουσαν μαθαιναν αυτη την γευση ;;; θα την επιναν κανονικα σε ολα τα γευματα τους !! απλα εμας ευχαριστει να ξερουμε οτι θρεφουμε τα μωρακια μας ακομα και μετα την γεννα !! εμας βολευει που δεν εχουμε το αγχος ποτε εφαγε ;; ποσο εφαγε ;; αντε να αποστειρωσουμε , μην ξυπνησουμε μες την νυχτα κ τρεχουμε να βρασυμε νερο παμεμια βολτα και δεν κουβαλαμε την σαρα και την μαρα για ενα γευμα κλπκλπ ειναι η πραγματικοτητα ειτε θες να το δεχτεις ειτε οχι !!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 4 από 7]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις