76 Απ: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΙΣΜΟΣ Παρ Σεπ 07, 2012 6:31 am
Maryanastasia
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Έχει επεξεργασθεί από τον/την mama tereza στις Παρ Σεπ 07, 2012 7:34 am, 3 φορές συνολικά
Έχει επεξεργασθεί από τον/την mama tereza στις Παρ Σεπ 07, 2012 7:21 am, 1 φορά
Έχει επεξεργασθεί από τον/την mama tereza στις Παρ Σεπ 07, 2012 7:32 am, 2 φορές συνολικά
Elenathens έγραψε:Lila εγω να σε συγχαιρω για τις αποψεις και κυριως για τον τροπο που μιλας. Εγω απεχω αρκετα απο την εκκλησια δυστυχως, οπως οι περισσοτεροι..
Δεν μου λεει κατι αν καποιος πχ νηστευει 40 μερες. Εχω δει κατι "θρησκους" με μια κακια στην καρδια τους.......
Και απο την αλλη δεκαδες παιδια να μπλεκουν σε αιρεσεις.
Τελος παντων ξεφευγω και απο τη συζητηση!
Μακαρι οι περισσοτεροι θεολογοι να μιλαγαν ετσι με αγαπη προς το συνανθρωπο!
lila77 έγραψε:Elenathens έγραψε:Lila εγω να σε συγχαιρω για τις αποψεις και κυριως για τον τροπο που μιλας. Εγω απεχω αρκετα απο την εκκλησια δυστυχως, οπως οι περισσοτεροι..
Δεν μου λεει κατι αν καποιος πχ νηστευει 40 μερες. Εχω δει κατι "θρησκους" με μια κακια στην καρδια τους.......
Και απο την αλλη δεκαδες παιδια να μπλεκουν σε αιρεσεις.
Τελος παντων ξεφευγω και απο τη συζητηση!
Μακαρι οι περισσοτεροι θεολογοι να μιλαγαν ετσι με αγαπη προς το συνανθρωπο!
Με αγάπη από τον Πέτρο γαιτάνο ( ο ύμνος της αγάπης -Απόστολος Παύλος, α'προς Κορινθίους)
lila77 έγραψε:Το να μην επισκέπτεται τη λεχώνα κανείς το βρίσκω λογικό, γιατί κυκλοφορούν ιώσεις.
Τίποτα από αυτά δεν βγήκε από την εκκλησία.
Απλά σκέφτομαι πως μπορεί να προήλθαν
Θυμιάζουν τον επισκέπτη τη νύχτα ε;Μήπως αυτό έχει μείνει από την αντίληψη των εβραίων ότι οι δαίμονες κυκλοφορούν τη νύχτα;Και ίσως λέω ίσως αυτό να βγήκε από το φόβο ότι θα φέρει το δαίμονα στο τσεπάκι του για παρεούλα; Μπορεί..
Αυτό με την περίοδο προφανώς στηρίζεται στην απαρχαιωμένη αντίληψη ότι η γυναίκα με περίοδο είναι ακάθαρτη και μπορεί να προκαλέσει κακό στους άλλους (αυτό δε θυμάμαι αν είναι κατάλοιπο των ιουδαίων ή των αρχαίων ελλήνων).
Όσο για την επαφή που θεωρείται ακάθαρτη τι να πω..Δε θα σχολιάσω καν. Η λεχώνα το παιδί της το έκανε με κρίνο ή το έφερε ο πελαργός;
bou-boukitsa έγραψε:lila77 έγραψε:Το να μην επισκέπτεται τη λεχώνα κανείς το βρίσκω λογικό, γιατί κυκλοφορούν ιώσεις.
Τίποτα από αυτά δεν βγήκε από την εκκλησία.
Απλά σκέφτομαι πως μπορεί να προήλθαν
Θυμιάζουν τον επισκέπτη τη νύχτα ε;Μήπως αυτό έχει μείνει από την αντίληψη των εβραίων ότι οι δαίμονες κυκλοφορούν τη νύχτα;Και ίσως λέω ίσως αυτό να βγήκε από το φόβο ότι θα φέρει το δαίμονα στο τσεπάκι του για παρεούλα; Μπορεί..
Αυτό με την περίοδο προφανώς στηρίζεται στην απαρχαιωμένη αντίληψη ότι η γυναίκα με περίοδο είναι ακάθαρτη και μπορεί να προκαλέσει κακό στους άλλους (αυτό δε θυμάμαι αν είναι κατάλοιπο των ιουδαίων ή των αρχαίων ελλήνων).
Όσο για την επαφή που θεωρείται ακάθαρτη τι να πω..Δε θα σχολιάσω καν. Η λεχώνα το παιδί της το έκανε με κρίνο ή το έφερε ο πελαργός;
βρε κοπέλα μου ..τα γράφεις όντως ωραία και πειστικά....
αυτάπου θέλει να ακούσει ο κόσμος!!!!
αλλά ελεος ..δεν εχεις καμία σχεση με πραγματική θεολογία...
μαλλον δικηγόρος έπρεπε να γίνεις γιατι έχεις απάντηση για το καθετι!!
πραγματικά είσαι επικίνδυνη εδωμεσα , επειδή εχεις κάποιες γνώσεις και διαστρεβλώνεις τις ερμηνείες των πραγμάτων...
δεν μπορω να ασχοληθώ με ενα ενα αυτά που λες , γιατι τα πετας συνεχεια και σε διάφορα θεματα ..και δεν σε προλαβαίνω...
αλλά τουλάχιστον μην δηλώνεις πως ετσι ειναι η πραγματική θεολογία,,,η ετσι επρεπε να ειναι οι παπάδες..κλπ...
κοντεύεις να καταντήσεις αιρετική με ολα αυτα που υποστηρίζεις!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την lila77 στις Παρ Σεπ 07, 2012 10:30 pm, 1 φορά
lila77 έγραψε:Μαίρη μου δεν ξέρεις ποια είναι η πραγματική θεολογία; Θα σου μάθω εγώ, γιατί τόσα χρόνια στα βιβλία τζάμπα τα έφαγες μου φαίνεται. Θα σε κάνω σαν τα μούτρα μου. Επικίνδυνη και αιρετική.
Πόσο τους ζηλεύω εκείνους τους Πατέρες που διαμόρφωσαν την χρ.διδασκαλία. Ελεύθερα πνεύματα γεμάτα αγάπη για τους ανθρώπους. Και πόσο στεναχωριέμαι για τους ανθρώπους που θεωρούν ότι ξέρουν ποιος είναι ο πραγματικός χριστιανισμός χωρίς να έχουν διαβάσει ούτε μία γραμμή από τα λόγια αυτών των οικουμενικών διδασκάλων.
Χριστιανισμός, λοιπόν, δεν είναι αγάπη, ελευθερία, συγχώρεση, μετάνοια. Που τα άκουσες αυτά;Όποιος τα υποστηρίζει είναι εναλλακτικός ή αιρετικός.
Επίσης και οι πραγματικοί παπάδες. Δεν πρέπει να δίνουν παραδείγματα ζωής στον κόσμο και να είναι 24 ώρες το 24ωρο στη διάθεση του κόσμου, αλλά πρέπει να προσφέρουν μόνο λόγια-κι ας πράττουν αυτοί τα αντίθετα- και να πηγαίνουν κάθε κυριακή να φοράνε τις στολές τους για να λειτουργήσουν. Κι ύστερα στο σπιτάκι τους.
Γιατί αν κάποιος δεν γίνεται παπάς για να αγοράζει ωραίες στολές για ποιον άλλο λόγο γίνεται;
Όποιος θέλει τους παπάδες παράδειγματα προς μίμηση και καλλιεργημένους για να μπορούν να απαντούν σωστά στις ερωτήσεις του κόσμου είναι αιρετικός ή εναλλακτικός.
Θα σου πω ποιος είναι ο πραγματικός χριστιανισμός για να ξέρεις.. Ο πραγματικός χριστιανισμός είναι καταπίεση, εξαναγκασμός, κατάργηση της ελεύθερης βούλησης (τα ζώα δεν έχουν ελεύθερη βούληση, ο άνθρωπος γιατί να έχει;}, εγκλεισμός στο σπίτι γιατί έξω κυκλοφορούν και πειρασμοί και μία μάζα ανθρώπων που αντί να θεραπεύονται -γιατί η θεραπευτική ποιμαντική δεν είναι πρακτική του χριστιανισμού, αλλά του μουσουλμανισμού-και να ζουν εν χριστώ, αποκτούν ψυχολογικά προβλήματα και βγάζουν τα μάτια τους για το ποιος πιστεύει πιο πολύ και πιο σωστά.
Α και το κυριότερο; ο σωστός χριστιανισμός μας επιτρέπει να κρίνουμε εμείς ποιος έχει εξασφαλίσει την σωτηρία και ποιος όχι.
Και το καλύτερο είναι να θεωρούμε τους άλλους αιρετικούς και τους εαυτούς μας ορθόδοξους. Πόσο εγωιστές μπορεί να είμαστε..
Τον πραγματικό Θεό τον ξέρεις Μαιρούλα μου;Δεν είναι πανάγαθος και που ακούστηκε ότι ο Θεός Αγάπη εστί;Ποιος αιρετικός τα λέει αυτά;
Ο Θεός είναι κακός, τιμωρός και θα ρίξει φωτιά να μας κάψει.
Αμ το άλλο;Για να μην είσαι αιρετική δε θα πρέπει αυτούς που δεν πιστεύουν ή που τα έχουν μπερδεμένα στο μυαλό τους, να τους αγκαλιάσεις με αγάπη και να τους τα εξηγήσεις ώστε ελεύθερα να αποφασίσουν αν θα ενστερνιστούν την Αλήθεια,
αλλά αν είσαι πραγματική χριστιανή θα πρέπει να τους αρπάξεις από τα μαλλιά, να τους ρίξεις και δύο χαστούκια για να βάλουν μυαλό. Ακούς εκεί θράσος που το έχουν..
Αν αυτός είναι ο χριστιανισμός που μάθανε μερικοί και θέλουνε τότε ναι, εγώ είμαι η αιρετική και θα δεχθώ και τις συνέπειες όταν θα έρθει η ώρα.
Και για να εξηγούμαστε.. Αιρετικός είναι αυτός που σφάλλει στο δόγμα και το αμφισβητεί.
Ξέρει άραγε ο κόσμος που τόσο εύκολα και χριστιανικά-όλα στο όνομα του Χριστού γίνονται, άλλωστε- προσδίδει χαρακτηρισμούς σε ανθρώπους που δεν τους γνωρίζει και δεν έχει μιλήσει ποτέ μαζί τους, ποια είναι τα δόγματα της εκκλησίας; Αυτός που αμφισβητεί την ομοουσιότητα, την τριαδικότητα, την ανάσταση, τις δύο φύσεις του Χριστού -θεία και ανθρώπινη- την πραγματική του σάρκωση, την αληθινή του θεότητα, την μεταβολή του οίνου και του άρτου σε πραγματικό σώμα και αίμα Χριστού κτλ αυτός χαρακτηρίζεται από την εκκλησία ως αιρετικός. Δε νομίζω εδώ μέσα να έγινε δογματική συζήτηση και να αμφισβήτησα τις αποφάσεις των οικουμενικών συνόδων. Πρώτη φορά αυτός που μιλάει για ποιμαντικά ζητήματα χαρακτηρίζεται ως αιρετικός ή επικίνδυνος.
Οπότε καλό θα είναι πριν ρίξουμε λάσπη στο πρόσωπο κάποιου να γνωρίζουμε τουλάχιστον τα στοιχειώδη γύρω από την ορολογία που χρησιμοποιούμε.
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης