76 Απ: ΛΕΚΤΙΚΗ ΒΙΑ HELP Δευ Μάης 27, 2013 12:34 pm
ede
Πρωταγωνιστής!!
κατάλαβα απόλυτα τι λες και έτσι όπως το θέτεις ναι έχεις δίκιο. είσαι πολύ καλή ψυχολόγος αν και χωρίς εμπειρία οτι καλύτερο απο καρδιάς.
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Οκ είσαι τοπρότυπο μου. με 2 κουβέντες έβαλε ακριβώς τα πράγματα στην θέση τους. Δεν χρειάζεται να πω ότι συμφωνώ .shineon έγραψε:Έχω να γράψω πολύ καιρό γιατί θεωρούσα ότι έχω εκθέσει τις απόψεις μου σ'αυτο το φόρουμ και δεν ήθελα να επαναλαμβάνομαι.Αλλά επειδή το θέμα μου είναι "οικείο" θα πω και γω τη γνώμη μου.Ο άνθρωπος δεν αλλάζει ποτέ και με τίποτα.Μπορεί να συμβιβάζεται αλλά μόνο όπου ο ίδιος θέλει.Το μπινελίκι επίσης δεν αλλάζει ποτέ και με τίποτα.Και σου κάνει τόσο κακό όσο και το ξύλο.Σε χτυπάει στην αυτοεκτίμησή σου.Συμβουλή μου σε όσες κοπέλες έχουν τέτοια θέματα.Μόλις τακτοποιήσετε τα οικονομικά σας φύγετε όσο πιο μακριά μπορείτε και μην τους αφήσετε να ξαναεκφραστούν κατα αυτόν τον τρόπο.Μη δένετε τις ζωές σας με ανθρώπους που δε σας βγάζουν τον καλύτερο εαυτό σας.Αυτό και μόνο πρέπει να σας υποψιάζει ότι η ζωή σας δε θα τραβήξει καλά.Και δε θα σαστε πάντα 20 κάτι ή 30 κάτι.Συγνώμη αν ενοχλώ με το απόλυτο που λέω αλλά δυστηχώς από ιδίαν πείρα το έχω αποκτήσει και από κοντινές μου περιπτώσεις στην ηλικία μου.Όλες πανομοιότυπες με τις δικές σας.Τον εαυτό σας,τα παιδιά σας και τα μάτια σας.Τίποτα άλλο.Γιατί οι συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων τρέφεται από την αδυναμία σας να αντιδράσετε.Αυτά από μένα και συγνώμη και πάλι αν κουρασα.
χαχαχα εψαχνε ν; βρει τα δοντια του..μεταφορικα το λεω..κντως δεν σηκωνα μυγα στο σπαθι μου αλλα αν ειναι να σωσω την οικογενεια μου σωπασα λιγακι.και ναι ακουγα κ βρισιες κ σπρωξιες υπηρχαν.αλλα τα εκανα κ εγω.ομως προκειμενου να ημαστε καλα κατι εγινε ενα θαυμα κ ολα αλλαξαν.και οι συμπεριφορες μας κ η επικοινωνια.εκει που πια δεν τον ηθελα τωρα ωρες ωρες νοιωθω καψουρα.ede έγραψε:demaki μου άλλο ζηλεύω και άλλο ΣΕ ΒΡΙΖΩ .Αλλο έχω προβλήματα και άλλο σε εξεφτυλίζω. Απο το πολύ λίγο που σε βλέπω να γράφεις έδω δεν μου έχεις δώσει την εντύπωση ότι θα άφηνες να σε βρίσει άνθρωπος χωρις να ψάχνει τα δόντια του.
ντινάκι Επίσης απο τα λίγα που έχεις γραψει ο τρόπος σκέψης σου μου φάινεται.......ορθότατος . Δυναμική, πανέξυπνη με μυαλό και λόγο. Μου φαίνεται όμως κουλό να διαβάζω απο εσένα ότι θα ξεκόψεις το παιδί απο τον πατέρα απο δική σου επιλογή. Συγνώμη μια διόρθωση......απο δική του επιλογή θα ξεκοπεί αν ξεκοπει. Γονείς θα είστε πάντα. απλά δεν θα μένετε μαζί. Και μου φαίνεται ευκολότερο ψυχολογικά(διορθωσε με σαν ειδικός) να ορθοποδήσει και να είναι ευτυχισμένο έναν παιδί που η μαμά του επέλεξε να έιναι μακριά απο έναν άνθρωπο που δεν την κάνει ευτυχισμένη απο το να είναι μαζί του και να βλέπει παγομάρα, ψυχολογική βία, και 2 γονείς που απλά μένουν στο ίδιο σπίτι. Τέλος πιστεύω ότι μια μάνα δεν πρέπει ''πεθαίνει '' για το παιδί της. Εχει υποχρέωση να είναι ''ζωντανή'' γερή και ευτυχισμένη για να μπορεί να του δώσει επισης ευτυχία και τα κατάλληλα εφόδια για την ζωή του. Είμαι σίγουρη ότι η στιγμή που θα πατήσεις πολύ γερά στα πόδια σου δεν θα αργήσει και τότε θα πράξεις ότι είναι καλύτερο την ευτυχία την δική σου και του παιδιού σου.
Ουφ στενοχωριέμαι με αυτά.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την elenisimo στις Τρι Μάης 28, 2013 1:09 pm, 1 φορά
elenisimo έγραψε:Πραγματικά δεν ξέρω πώς να αρχίσω...
2013 στην Ελλάδα και ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που αφήνουν τη ζωή να κυλήσει μέσα από τα χέρια τους (δεν είναι μομφή αυτό κορίτσια μην παρεξηγηθεί). Κάπου είχα διαβάσει κάποτε (δεν το θυμάμαι ακριβώς, ζητάω συγνώμη) ότι ΟΤΑΝ καταλάβουμε πραγματικά ότι αυτό που ζούμε τώρα δεν είναι πρόβα, θα αρχίσουμε να διεκδικούμε αυτό που κάθε άνθρωπος αξίζει, ευτυχια και ηρεμία.
Έζησα παρόμοια κατάσταση, δεν είχαμε σωματική βία, δεν είχαμε λεκτική βία (πέρα από λίγες περιπτώσεις), ειχαμε εξαφανισμούς, ψέματα, ψιλοαπάτες κτλ κτλ και μιλάμε για μεγάλο έρωτα, μέχρι και χώρα άλλαξα για χάρη του.. Κάποια στιγμη κατάλαβα ότι καθόμουν επειδη φοβόμουν τί θα είχα να αντιμετωπίσω αν έφευγα (χρέη που δεν ήξερα καν ποσα ήταν, όλα στο όνομα μου). Αυτό κράτησε άλλα 3 χρόνια, έκρυβα το κεφάλι μου στην άμμο, λες και με κάποιο τρόπο όλα θα αλλάζαν ξαφνικά. Κάποια στιγμή κουράστικα (εζησα και εγώ το στάδιο της απλής συγκατοίκησης, 1 χρόνο, τότε ήμουν 30), έκανα το επόμενο βήμα..
Ήταν πολύ μα πολύ δύσκολο, να παίρνω τηλέφωνα να ρωτάω "σας χρωστάω χρήματα;" (εννοείται ότι η απάντηση ήταν συνήθως καταφατική), να πρέπει να βάζω δικηγόρους σε 2 χώρες να βγάλω άκρη, να ζω σε ένα σπίτι με 2 πολυθρόνες μόνο, για 3 χρόνια με 70 ώρες δουλειά τη βδομάδα το λιγότερο και με ενα πορτοφόλι συνεχώς άδειο...
Τώρα απλά τα έχω να τα θυμάμαι, ξαναέφτιαξα τη ζωή μου, έκανα τα μωρά μου και μένει μόνο ένα "γιατί", γιατί περίμενα να πάω 30?
Μιλάω εκ του ασφαλούς, το ξέρω, η Ελλάδα ακόμα δεν είχε μπει στα μνημόνια, έστω και αυτή η δουλειά που είχα (απάνθρωπη για τα πολιτισμένα ευρωπαικά δεδομένα) υπήρχε. Ήταν δύσκολο αλλά δεν ήταν αδύνατο, έχασα 3 χρόνια από τη ζωή μου αλλά κέρδισα τα υπόλοιπα.
Σε εσάς τώρα πώς να πω να κάνετε το ίδιο;
Το θέλω, θέλω να πάτε να βρείτε αυτούς τους ανθρώπους που θα σας κάνουν να νοιώσετε ηρεμία, αλλά πως;
Δεν πιστεύω σε καπετάνιους... αυτό μου φαίνεται "αντρικό κολπάκι" για να μας φορτώνουν ενοχές και ευθύνες ΠΟΥ δεν τις χρειαζόμαστε. Δεν πιστεύω ότι καποιος μπορεί να ξεχάσει λέξεις που πληγώσαν και να βυθιστεί εκ νέου σε μια "οικογενειακή" ζωή. Πάνω από όλα δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος αλλάζει. Μπορεί να μάθει να συγκρατείται... Μπορείς να μάθεις να ζεις με την έγνοια "οκ και αν ξεφύγει πάλι;"
Θέλω να σας πω να φύγετε αλλά μπορεί, πραγματικά, να μην έχετε που αλλού να πάτε και αυτό με πειράζει πιο πολύ.
Ευχομαι, με όλη μου την καρδια όλο αυτό να γίνει σύντομα παρελθόν.
ede έγραψε:Κορίτσια το ξέρετε ότι συμφωνω μα΄ζι σας αλλά κακά τα ψέμματα. Απο την μια το ντινάκι έχει ΄δικιο. Ας ορθοποδήσει λίγο και μετά. Το τομάρι σου το ζεις. το παιδί σου και αν δεν έχεις βοήθεια να σου τοκρατήσει κάποιος για να δουλέψει ς πως το ζεις. Αστα να πάνε . Ασχημες κατάστασεις. Το ντινάκι όμως δεν είπε ΄΄να φτιάξουν τα πράγματα στην σχέση΄΄ Την ζωή της θέλει να φτιάξει λίγο και θα την βρει την άκρη της.
elenisimo έγραψε:
Εσένα από την άλλή, αισθάνομαι "λίγη" να σε συμβουλεύσω, παρόλο που σε περνάω αρκετά χρόνια, η ευφυία σου με κάνει απλά να κάνω ένα βήμα πίσω και να ελπίζω ότι θα βρείς κάποια στιγμή την άκρη να ξεμπερδεύεις μια και καλή.
1. πιστεύεις πραγματικά ότι η σχέση σου με το παιδί μπορεί να δηλητηριαστεί από τα σχόλια που θα ακούει από τον πατέρα του; Δηλαδή ένα παιδί σε ποια ηλικία είναι σε θέση να φιλτράρει αυτά που ακούει και ταυτόχρονα να τα συνδυάζει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά (συμπεριφοράς) αυτουνού που τα εκφέρει;
2. Η παρουσία και των δύο γονέων στη ζωή ενός παιδιού είναι απαραίτητη, αυτο είναι ο κανόνας, αναγνωρίζουμε όμως ότι αν ο ένας γονιός δεν το επιθυμεί και ιδιαίτερα αυτό (πχ ανησυχείς μήπως ο πατέρας του παιδιού σου δεν το βλέπει πλέον) βρισκόμαστε μπροστά στην εξαίρεση; Μήπως η παρουσία κάνει περισσότερο κακό από την απουσία;
3. Η δημιουργία ενός ψυχρού κλίματος (όχι εχθρικού) στο σπίτι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα τόσο στην κοινωνικοποίηση, όσο και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού;
Να σου πω να μην ανησυχείς για τις απειλές περί επιμέλειας, αν θέλει να πληρώνει δικαστήρια ας τα κάνει. Είμαι σίγουρη ότι δεν μπορεί να "σταθεί" απέναντι σου ούτε καν στην ιδιωτική σας ζωή, πόσο μάλλον ενώπιον νοημόνων ανθρώπων.
Συμφωνώ απολύτως!Μακάρι τα κορίτσια να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τη διαβίωσή τους και των παιδιών τους και να φύγουν.Γιατί μετά λύπης μου θα πω ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει και μεγαλώνοντας γίνεται και πιο οξύθυμος γιατί δεν έχει και υπομονή-αν είχε ποτέ-.Όσο δε για την αξία που δίνει στις γυναίκες,και για αξίες γενικότερα, αυτο είναι θέμα παιδείας από το σπίτι του.Αν το χει έχει καλώς,αν δεν το χει....γίνεται αυτό που λέμε και ίσως και χειρότερα!Fotini77 έγραψε:Kαλημέρα.. Διάβασα με όση προσοχή μπορούσα(ένεκα παιδιού κ ξενυχτιού)την συνέχεια του θέματος της Νανας,καθώς και τις προσωπικές εμπειρίες,ιστορίες,συμβουλές και γενικότερες συζητήσεις.
Σαν γυναίκα πρόσφατα χωρισμένη-σε διάσταση-με σχετικά προβλήματα,είχα αναφερθεί και μιλήσει νωρίτερα στο θέμα της κοπέλας.
Απλά θα συμπληρώσω το ίσως μεν αυτονόητο,πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και η βοήθεια-συμβουλή από είδικό ή φίλους εξατομικευμένη,στο κάθε ζευγάρι ή μητέρα-παιδί.
Για να μην μακρυγορώ και κουράζω,οι απόψεις μου συγκλίνουν με τις shineon και σε αρκετά σημεία με dinaki88.
Στην περίπτωση μου το μόνο που θα ανάφερω είναι πως έχω οικονομική ανεξαρτησία,και είχα την δυνατότητα να φύγω όποτε το έκρινα έγω.
Σε αυτό που κ εγω διαφωνώ κάθετα είναι τα περι καπετάνιου,φουρτούνας κτλ..Παλαιολιθικές αντιλήψεις κορίτσι μου,που σε βαζουν στο τριπάκι πως εσύ πρέπει να τα δέχεσαι όλα παθητικά κ νακάνεις τον μακάκα(σόρρυ για την έκφραση).Δυστυχισμένη μαμά,δυστυχισμένο παιδί κ τούμπαλιν..
Δεν είναι ο σκοπός μου να πυροδοτήσω καμία κατάσταση,γιατί η κάθε κοπέλα γνώριζει τι γίνεται σπιτι της..Απλά είμαι αντίθετη στην παθητικότητα κ την θυματοποίηση.Δεκτη η κατανόηση,δεκτό το άγχος,αλλά η μάνα δλδ που επωμίζεται τα περισσότερα τι έπρεπε να κάνει?Ούτε τσιτάτα και γενικότητες θέλω να πετάω νακάνω την ξύπνια..Απλά επείδή είμαι κ εγώ κατα τρόπον τινά σχετική με κάποια θέματα ψυχολόγίας(δουλεύω στον χώρο της υγειας)δίνω το στίγμα μου..
Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει τα ζόρια μειώνοντας τον σύντροφο του,προσβάλλωντας διαρκώς την αξιοπρέπεια κ υπόσταση του,για πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να δικαιολογείται?Σε τι συμπεριφορές πρέπει να φτάσει για να πει ο άλλος αρκετά?Δύσκολα ερωτήματα και οι απαντήσεις περίπλοκες.Μακάρι για την καθεμία να έχει την αίσια κατάληξη που επιθυμεί.Νανά μου τώρα πρόσεξα ότι ζείς και εσύ Θεσσαλονίκη.Αν θελήσεις παρέα για βόλτα με τα μωράκια,κ κουβεντούλα,στείλε μου πμ.Προσωπικά πάνω από όλα βάζω το παιδί μου!Όπως όλες πιστεύω!
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης