51 Απ: Θέματα οργάνωσης, οικονομίας και διαχείρισης σπιτιού Τετ Σεπ 11, 2013 10:52 am
ede
Πρωταγωνιστής!!
καταρχην τα πλαστικα μπουκαλακια τα εχω κοψει για λογους υγειας. χιλιες φορες να εχεις ενα δικο σου θερμος ή κατι αλλο. τα ευπλαστα πλαστικα ειναι καρκινογονα. Γεματο διοξίνες και περιεργα χημικα βλαβερα για τον ανθρωπο πρωτα απο ολα. Η συχνη τους χρήση δεν ειναι οτι καλυτερο. ειδικα οταν χρησιμοποιουνται πολλες φορες και οταν εχουν κατσει σε θερμοκρασια ανω των 18 βαθμων. Στις ναταλικες που μεταφερονται ειναι ανω των 30 γιατι δεν τα φερνουν σε ψυγεια αλλα σε ανοιχτα φορτηγα. Να τα χρησιμοποιειται μονο σσε εξαιρετικες περιπτωσεις.zini έγραψε:ανακυκλωνεις δεν ανακυκλωνεις ντεμακι ειναι σπαταλη πλαστικου. και εγω εμφυαλομενο πινω αλλα τα ατομικα μπουκαλακια δεν συμφερουν ουτε οικονομικα και κανουν και κακο οπως ειπα στο περιβαλλον.demaki88 έγραψε:και να παει η μυγα να κατσει πανω στο ποτηρι;;;προτειμω να το πλυνω!!εγω προσωπικα δεν χρεισιμοποιω πλαστικα ποτηρια αλλα μπουκαλακια αμφιαλομενα γιατι. δεν μπορουμε να πιουμε ετσι κ αλλιως απο την βρυση.δεν ειναι καταληλο προς ποση.και μετα πανε στην ανακυκλωση.zini έγραψε:δεν νομιζω πως τα πλαστικα ποτηρια και τα ατομικα μπουκαλακια ειναι λυση. δεν συμφερουν ουτε οικονομικα και ειναι επιβλαβη για το περιβαλλον με τη τοση χρηση πλαστικου. νομιζω πως το κλυτερο ειναι να εχει ο καθενας ενα ποτηρι σε διαφορετικο χρωμα μονο γι αυτον και να μην βγαζει αλλο καθε φορα που θελει να πιει νερο. και στο τελος της ημερας ειτε να το πλενει (σιγα ενα ποτηρι ειναι) ειτε να το βαζει στο πλυντηριο αν υπαρχει.
τωρα για τα φαγητα νομιζω πως η καταψυξη ειναι παρα πολυ καλη λυση. μια φορα το μηνα ζυμωνω μπιφτεκια μοσχαρισια και γαλοπουλας και τα βαζω σε πολυμπαγκ ανα δυο. και οτι φαγητο (λαδερο, οσπριο, σουπες) περισσευει το βαζω στην καταψηξη.