Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
273 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 273 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 4 από 12]

georgia78

georgia78
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
elitsa έγραψε:ΚΑΛΗΜΕΡΑ....ΕΙΔΑ ΧΤΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΙ ΚΑΝΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ..ΑΡΧΙΚΑ:
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ 1 ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΟΡΜΑΛ ΚΑΘΩΣ Ο ΣΥΖΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ....
ΕΓΩ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΕΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΑΜΕ ΤΟ ¨ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ¨ ΚΑΙ ΚΡΕΩΠΟΛΕΙΟ ΟΠΟΥ ΨΩΝΙΖΩ ΒΑΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.....ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ¨ΠΑΙΡΝΕΙ¨ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1 € ΕΞΟΔΟ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΟΧΙ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ 1 ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ...ΑΝ ΚΑΝΩ ΚΙΜΑ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΤΟΝ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΞΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ....ΜΕ ΚΙΜΑ ΠΛΑΘΩ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ....ΠΑΙΡΝΩ ΛΑΧΑΝΚΑ ΟΠΩΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΚΑΡΟΤΑ, ΤΑ ΨΙΛΟΚΟΒΩ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ. ΤΟ ΙΔΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ....ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΧΑΛΑΕΙ.
ΤΟ ΨΩΜΙ ΕΙΤΕ ΖΥΜΩΝΩ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΖΩ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΑΣΤΙΧΟ ΤΟ ΨΗΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΓΩΘΕΙ.
ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΠΟΤΕ ΒΡΙΣΚΩ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΙΣ ΒΟΥΤΑΩ....ΣΑΠΟΥΝΙΑ, ΣΑΜΠΟΥΑΝ, ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ....ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!ΕΧΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΣΕ ΠΙΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΑ ΨΩΝΙΖΩ.
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΧΑΜΟΣ!!!!!ΜΑΖΕΥΩ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ....ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΡΕΠΟ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ-ΓΥΑΛΙΣΩ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΝΗ.
ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΩΝ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ.
ΣΙΔΕΡΩ ΚΑΝΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ Η ΩΡΑ.
ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΠΙΤΙ ΟΠΟΤΕ ΒΡΩ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΖΕΥΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ....
ελιτσα μου καλημερα μακαρι να μπορουσα να κανω αυτη τη διαχειρησει ειμαι ανοργανωτη ευτυχως ο αντρας μου ειναι πολυ οργανομενος σε αυτα[αυτος ψωνιζει]Very Happy ηθελα να σε ρωτησω αυτο με το τριμενο τυρι πως το ξεπαγωνεις μετα το ρωταω γιατι χρησιμοποιω σε σαλατες και μεχρι να το καταναλοσουμε ολο μου χαλαει

vasoulagal

vasoulagal
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
καλημερα κοριτσια... λοιπον εμενα ο συζηγος ουτε να ακουσει για γυναικα .. ( δεν πολυβαγινουμε κιολας οικονομικα ) αλλα μου λεει : προτημω να τα κανω ολα μονος μου παρα να φερω γυναικα Shocked  ( πραγμα που δεν ισχυει γτ για να μαζεψει τις μπλουζες του απο τον καναπε φωναζω απο χες !) Laughing Laughing Laughing 

elitsa

elitsa
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ΓΕΩΡΓΙΑ78 ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΟ ΧΩΡΙΖΩ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΧΟΥΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ.ΑΝ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ 1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΚ.

georgia78

georgia78
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
elitsa έγραψε:ΓΕΩΡΓΙΑ78 ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΟ ΧΩΡΙΖΩ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΧΟΥΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ.ΑΝ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ 1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΚ.
ευχαριστω ελιτσα μου με σωζεις απο ενα εξοδοVery Happy 

IoliAtore

IoliAtore
Για νεράκι για να μην χρησιμοποιούμε άπειρα ποτήρια έχω μικρά μπουκαλάκια (ο καθένας τα δικά του) γυάλινα όμως στο ψυγείο που τα γεμίζουμε από τη βρύση (πίνεται το νερό μας). Και πάλι όμως μαζεύονται διότι δεν θα πιεις μόνο νερό, πίνεις και γάλα και χυμό και καφέ και αυτά δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ξανά ... πριν την εγκυμοσύνη έπινα 4-5 εσπρεσάκια στο σπίτι ... Οπότε ξαναλέω, αν σας χωράει ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ ΣΩΖΕΙ!!!!

Μόνο αν το βάζει ο άντρας σας και είναι σαν τον δικό μου, να φροντίζει να το ΒΓΑΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ γιατί εμένα το ξεχνάει και μετά μυρίζουν... Twisted Evil 

Κατά τα άλλα κατάψυξη βλέπω πολλές ψιλοκόβετε λαχανικά και βάζετε, λοιπόν θα το δοκιμάσω και εγώ. Το έχω κάνει μόνο για τα μυρωδικά, κρεμμύδια και σέλερι, γιατί όχι και με τα υπόλοιπα;;

Η μάνα μου που έχει χρόνο κάθεται τα ζεματάει και τα βάζει ολόκληρα: πιπεριές για γέμισμα, αμπελοφάσουλα, μελιτζάνες ψητές ακόμη και ντοματάκια. Έτσι έχουμε το χειμώνα.

Εγώ ως τωρα τη χρήση του καταψύκτη την περίορισα ως "νεκροταφείο" κρεατικών (ωμών) που δεν πρόλαβα να μαγειρέψω και τα βάζω εκεί να μην πεταχτούν... δυστυχώς όμως δεν τα χρησιμοποιώ όσο θα ήθελα!

Elin που ρωτούσες μια καταπληκτική σαλάτα που κρατάει ΠΑΡΑ πολύ είναι η πικάντικη λάχανο ή αλλιώς πολίτικη.

Ιδίως αν έχεις κόφτη μαντολίνο ή πολυμηχάνημα, κόβεις έναν τόνο και κρατάει πολύ. Στην αρχή (πριν μετατραπεί σε σχεδόν τουρσί) είναι σαν το λάχανο-καρότο. Όσο περνάει ο καιρός όμως γίνεται σαν τουρσί περίπου που είναι η κανονική η πολίτικη και ως τουρσί, κρατάει πολύ καιρό. Προσωπικά μου αρέσει πολυ!!

Επίσης για βραστή σαλάτα ξαναλέω σούπερ είναι το μεταλλικό εξάρτημα του ατμού για μπρόκολα, κουνουπίδια όλα αυτά - γίνονται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ γρήγορα και εγώ τουλάχιστον κάνω μόνο όσο χρειαζόμαστε κάθε φορά (σε λιγότερο απο΄10 λεπτά είναι έτοιμα) διότι προσωπικά μ' αρέσουν οι βραστές σαλάτες να είναι ζεστές

IoliAtore

IoliAtore
Επίσης ρε κορίτσια να ρωτήσω, πώς παίρνετε γυναίκα 1 φορά την εβδομάδα ή έστω 1 το 15ήμερο;; Εγώ δυστυχώς μπορώ να την παίρνω μόνο 1 φορά το μήνα, και επειδή έχουμε μεγάλο σπίτι και πολλά πράγματα και είναι και ασυμμάζευτο τρώει τον χρόνο της να συμμαζεύει και καθαρίζει τα βασικά- ό,τι κάνει δλδ μία καλή νοικοκυρά σε τακτική βάση, δλδ θέλω να πώ δεν προλαβαίνει δυστυχώς να μου κάνει πολύ γερή καθαρίότητα και έτσι υπάρχουν πολλά σημεία στο σπίτι που είναι πάντα βρώμικα.. όπως πχ κάτι γωνίες, οι τέντες μέσα στη σκόνη, τα τζάμια μία στο 6μηνο γίνονται, ορισμένες καρέκλες που είναι σε γωνίες βρίσκω σκόνη... δεν προλαβαίνει!!! Δεν προλαβαίνω και εγώ... δεν γίνονται ποτέ! Αν μπορούσα να την παίρνω πιο συχνά, θα τα έκανε και αυτά. Αλλά την δίνω 50 ευρώ τη φορά οπότε πόσα να δίνω;; 200 τον μήνα;;;;

Επίσης παλια μέσα στο 8ωρό της σιδέρωνε και λίγο αλλά μου χάλασε το σύστημα σιδερώματος, δεν βγάζει ατμό και επειδή τώρα παίρνει περισσότερη ώρα, δεν σιδερώνει πλέον. (αλήθεια πού μπορώ να φτιάξω ένα juro pro;;; )

Μπίχληδες είμαστε..... το σπίτι είναι 150τμ και δεν παλεύεται.. εχω την αίσθηση ότι πρέπει να πετάξω τα μισά πράγματα να το ελαφρύνω για να το φέρνω στο εξής βόλτα

82Θέματα οργάνωσης, οικονομίας και διαχείρισης σπιτιού - Σελίδα 4 Empty . Πεμ Σεπ 12, 2013 12:58 am

KRISTI 1

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
πολυ ωραιο θεμα!πλυντηριο ρουχων το εχω παντα γεματο.ποτε δεν βαζω μισο καδο π.χ για να κανω οικονομια.οπως και στο πλυντηριο πιατων το ιδιο.και δεν βαω ταπερ και οτιδηποτε ογκωδες μεσα.ψωνια απο σουπερ μαρκετ μονο οπου εχει προσφορες.σιδερο κανω μονο αυτα που πραγματικα εχουν αναγκη να σιδερωθουν.τα απλωνω εντελως τιναγμενα και τεντωμενα για να χρειαζονται λιγοτερο σιδερο.και τελειωνω πιο γρηγορα και δεν ταλαιπωρουμαι πολυ.ντελιβερι θα φαμε οχι συχνα.παντα εχω κατι να φτιαξω σε εκτατη αναγκη π.χ. πιτσα απο σ.μ.που 3 ευρω οι 2 πιτσες που 10 ευρω!καθαριοτητα κανω καθε μερα σκουπα σφουγγαρισμα<η κουζινα εννοειται 4 φορες την ημερα λογω μωρου>.δεν αφηνω να φτασει το σπιτι στο αμην γιατι μετα αντε να το συμμαζεψω!

83Θέματα οργάνωσης, οικονομίας και διαχείρισης σπιτιού - Σελίδα 4 Empty . Πεμ Σεπ 12, 2013 1:01 am

KRISTI 1

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
IoliAtore έγραψε:Επίσης ρε κορίτσια να ρωτήσω, πώς παίρνετε γυναίκα 1 φορά την εβδομάδα ή έστω 1 το 15ήμερο;; Εγώ δυστυχώς μπορώ να την παίρνω μόνο 1 φορά το μήνα, και επειδή έχουμε μεγάλο σπίτι και πολλά πράγματα και είναι και ασυμμάζευτο τρώει τον χρόνο της να συμμαζεύει και καθαρίζει τα βασικά- ό,τι κάνει δλδ μία καλή νοικοκυρά σε τακτική βάση, δλδ θέλω να πώ δεν προλαβαίνει δυστυχώς να μου κάνει πολύ γερή καθαρίότητα και έτσι υπάρχουν πολλά σημεία στο σπίτι που είναι πάντα βρώμικα.. όπως πχ κάτι γωνίες, οι τέντες μέσα στη σκόνη, τα τζάμια μία στο 6μηνο γίνονται, ορισμένες καρέκλες που είναι σε γωνίες βρίσκω σκόνη... δεν προλαβαίνει!!! Δεν προλαβαίνω και εγώ... δεν γίνονται ποτέ! Αν μπορούσα να την παίρνω πιο συχνά, θα τα έκανε και αυτά. Αλλά την δίνω 50 ευρώ τη φορά οπότε πόσα να δίνω;; 200 τον μήνα;;;;

Επίσης παλια μέσα στο 8ωρό της σιδέρωνε και λίγο αλλά μου χάλασε το σύστημα σιδερώματος, δεν βγάζει ατμό και επειδή τώρα παίρνει περισσότερη ώρα, δεν σιδερώνει πλέον. (αλήθεια πού μπορώ να φτιάξω ένα juro pro;;; )

Μπίχληδες είμαστε..... το σπίτι είναι 150τμ και δεν παλεύεται.. εχω την αίσθηση ότι πρέπει να πετάξω τα μισά πράγματα να το ελαφρύνω για να το φέρνω στο εξής βόλτα
εγω στην θεση σου θα την εβαζα να κανει τα χοντρα και μετα εγω θα συμμαζευα.δεν θα επαιρνα γυναικα για να μου βαλει τα πραγματα στην θεση τους.πες της το.

demaki88

demaki88
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
κοριτσια που βαζετε πλυντιριο πιατων τα πιατα τα βαζετε στο πληντιριο ετσι με τα λαδια??εννοω κανει να μπαινουν ετσι?εγω εχω αλλα επειδη για να βαλω πληντιριο πρωτα τα περναω με το σγουγγαρι και νερο και στην ουσια ειναι διπλος κοπος..

85Θέματα οργάνωσης, οικονομίας και διαχείρισης σπιτιού - Σελίδα 4 Empty . Πεμ Σεπ 12, 2013 1:04 am

KRISTI 1

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
οχι δεν τα βαζω με τα λαδια.τα ξεπλενω με λιγο νερο και μετα πλυντηριο.χωρις σαπουνια χωρις ουτε καν με το χερι.απλα τα κραταω για λιγο κατω απο βρυση.

demaki88

demaki88
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
IoliAtore έγραψε:Επίσης ρε κορίτσια να ρωτήσω, πώς παίρνετε γυναίκα 1 φορά την εβδομάδα ή έστω 1 το 15ήμερο;; Εγώ δυστυχώς μπορώ να την παίρνω μόνο 1 φορά το μήνα, και επειδή έχουμε μεγάλο σπίτι και πολλά πράγματα και είναι και ασυμμάζευτο τρώει τον χρόνο της να συμμαζεύει και καθαρίζει τα βασικά- ό,τι κάνει δλδ μία καλή νοικοκυρά σε τακτική βάση, δλδ θέλω να πώ δεν προλαβαίνει δυστυχώς να μου κάνει πολύ γερή καθαρίότητα και έτσι υπάρχουν πολλά σημεία στο σπίτι που είναι πάντα βρώμικα.. όπως πχ κάτι γωνίες, οι τέντες μέσα στη σκόνη, τα τζάμια μία στο 6μηνο γίνονται, ορισμένες καρέκλες που είναι σε γωνίες βρίσκω σκόνη... δεν προλαβαίνει!!! Δεν προλαβαίνω και εγώ... δεν γίνονται ποτέ! Αν μπορούσα να την παίρνω πιο συχνά, θα τα έκανε και αυτά. Αλλά την δίνω 50 ευρώ τη φορά οπότε πόσα να δίνω;; 200 τον μήνα;;;;

ειπες την σωστη κουβεντα!!!!150 πανω κατω ειναι και το δικο μας ομως δεν το εχω τιγκα με επιπλα και μπιχλιμπιδια για να μην ξεσκονιζω ολη μερα!!!!!

demaki88

demaki88
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
KRISTI 1 έγραψε:οχι δεν τα βαζω με τα λαδια.τα ξεπλενω με λιγο νερο και μετα πλυντηριο.χωρις σαπουνια χωρις ουτε καν με το χερι.απλα τα κραταω για λιγο κατω απο βρυση.
σε ευχαριστω πολυ.θα δοκιμασω!!

88Θέματα οργάνωσης, οικονομίας και διαχείρισης σπιτιού - Σελίδα 4 Empty . Πεμ Σεπ 12, 2013 1:11 am

KRISTI 1

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
βεβαια συνηθως τα βαζω αμεσως μετα πο τρωμε.που φαινεται πιο ευκολο παρα να μαζευτει στοιβα και μετα να τα βαλω ολα μαζι και ετσι δεν ξεραινονται και τα λαδια.ΑΝ ομως τυχει και τα αφησω για αργοτερα και ξεραθουν τοτε επειδη ολο και καποιο σκευος θα εχω για πλυσιμο στο χερι,πλενω πρωτα αυτο και ετσι οπως τρεχουν νερα και σαπουναδες ξεπλενονται και τα πιατα μεσα στον νεροχυτη και ετσι τα βαζω αμεσως μετα.

IoliAtore

IoliAtore
Και εμείς τα ξεπλένουμε μόνο με νερό. Αν το κάνεις αμέσως φεύγουν εύκολα.

Όσο για τη γυναίκα, έως τώρα που δούλευα περίπου 15-16 ωρες δεν προλάβαινα ούτε ένα σουίφερ να πάρω - όχι να συμμαζέψω... εχω ζητήσει επανειλημμένως στον άντρα μου (που δουλεύει λιγότερο) να φροντίσει να το κανει αυτό λίγο καλύτερα πριν να έρθει η γυναίκα για να μην φάει τον χρόνο της με αυτα αλλά ενώ συμφωνεί, δεν ξέρει και βαριέται και το δικό του συμμάζεμα είναι "τα βάζω κάτω από το χαλί"

Όταν πρωτομείναμε μαζί οι μπλούζες του και τα άπλυτά του όλα στο πάτωμα, να σκύβω να τα μαζεύω. Ρε φίλε τι νόημα έχει αυτό;;;;; Το βγάζεις το πετάς ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΩΝ ΑΠΛΥΤΩΝ έ κάνε ένα έτσι με το ρημάδι σου να τον ανοίξεις κιόλας να το πετάξεις μέσα!!

ΑΠό αυτήν την κατάσταση, το να κάνει σήμερα έστω τσάτρα-πατρα τις δουλειές όσα βλέπει η πεθερά ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΡΟΟΔΟΣ!!!!!! Θέματα οργάνωσης, οικονομίας και διαχείρισης σπιτιού - Σελίδα 4 215994 

Τώρα αν με το καλό ξεπεράσουμε τη δυσκολία μας και είναι φυσιολογικά τα μωράκια..θα πέσει ΜΕΓΑΛΟ ξεκαθάρισμα στο σπίτι. Δεν θα τα φέρνουμε βόλτα με τόσο πράγμα εκεί μέσα!! Τίγκα οι ντουλάπες.. 3 μεγάλες εντοιχισμένες!! τίγκα τα συρτάρια, τα ντουλάπια, οι ντουλάπες στο μπαλκόνι, οι βιβλιοθήκες, τα ράφια. ΟΛΑ ΤΙΓΚΑ! Είχα και το γραφείο για το ελεύθερο επάγγελμα μέσα στο σπίτι (χαρτούρα!!!) Και πολλή σαβούρα... και τα πάντα, παντού! Δεν έχει μία θέση για το κάθε πράγμα. Απελπισία.. τι να κάνει και η γυναίκα...

Ο στόχος μου είναι να τα ξεκαθαρίσουμε, να χαρίσουμε όσα είναι καλά (πχ τσάντες ρούχα παπούτσια κτλ) και τα λοιπα δρόμο.. Αλλά μιλάμε για τρελή δουλειά!!!

Μετά όμως θα μπορώ να κάνω αυτό που λέτε: μολις χρησιμοποιείς κάτι, τσακ στη θέση του και έτσι εχεις λιγότερο συμμάζεμα!

90Θέματα οργάνωσης, οικονομίας και διαχείρισης σπιτιού - Σελίδα 4 Empty . Πεμ Σεπ 12, 2013 1:28 am

KRISTI 1

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
το παν για μενα ειναι να βαζουμε προτεραιοτητες μεσα στο σπιτι.δλ για μενα ειναι να μην ζουμε μεσα στην σκονη και τις τριχες στο πατωμα και να ειναι καθαρη η λεκανη της τουαλετας.α και το ενα το μπαλκονι που μπαινοβγαινουμε συνεχεια για να μην μεταφερουμε σκουπιδια και σκονη μεσα.οποτε για αυτα φροντιζω καθε μερα.και αφου τα κανω καθε μερα δεν χρειαζεται πολυ ωρα να τελειωσω.τωρα τυπου τζαμια και βιτρινες με τζαμι ε δεν τα κανω πολυ συχνα γιατι το μωρο τα πιανει συνεχεια και τα λερωνει.οποτε γιατι να χανω τον χρονο μου σε αυτα τρεις την ωρα?

IoliAtore

IoliAtore
Έχεις δίκιο!!! Και εγω πολλά δεν τα κάνω - ακούω όμως από φίλες μου (που δεν δουλεύουν όμως) που κάνουν τζάμια κάθε μέρα (με παιδί) ή παντζούρια φωτιστικά το πάνω μέρος από τα ντουλάπια κάθε βδομάδα κοκ.. και αισθάνομαι άσχημα!! Αλλά κακά τα ψέματα. Δεν γίνονται όλα όταν δουλεύεις. Τι να κάνω δλδ κοιμόμουν ίσα ίσα 4 ώρες, να μην κοιμάμαι καθόλου;;

Το μπάνιο είχα μία μανία και το έκανα κάθε μέρα ακόμη και όταν δεν είχα χρόνο, ενα 10λεπτο το χλωρίνιαζα τσακ μπαμ.

Το μπαλκόνι όμως εχεις δίκιο δυστυχώς δεν το κάναμε ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου και ερχόντουσαν οι σκόνες μέσα Twisted Evil 

92Θέματα οργάνωσης, οικονομίας και διαχείρισης σπιτιού - Σελίδα 4 Empty . Πεμ Σεπ 12, 2013 2:49 am

KRISTI 1

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
γιαυτο λεω οτι ειναι θεμα προτεραιοτητων!ουτε εγω δουλευω,αλλα και παλι δεν υστεριαζω με το σπιτι.κ γω θα ηθελα να ειναι καθαρα ολα μεσα στο σπιτι και ταυτοχρονα καθαρα ολα μαζι,αλλα με παιδι στο σπιτι ΔΕΝ γινεται!γιατι για να τα εχω ολα ταυτοχρονα καθαρα θα πρεπει να στερω χρονο απο το παιδι μου,απο το παιχνιδι μαζι του κτλ κατι που φυσικα δεν θελω.γιαυτο κανω καθε μερα αυτα που ειπα και ειμαστε ολοι καλα.τις φιλες σου τις θεωρω υπερβολικες γιαυτο μην νιωθεις ασχημα!

iouliana

iouliana

ιολη κει εγω εχω μεγαλο σπιτι αλλα δεν εχω πολλα πραγματα και γιατι δε μου αρεσουν καθολου τα παραφορτωμενα σπιτια αλλα και γιατι θελουν ξεσκονισμα συνεχεια

iouliana

iouliana
τωρα το θυμηθηκα για τις βραστες σαλατες πχ χορτα που ειναι ωραια να τρωγονται ζεστα, βγαζω απο το ψυγειο την ποσοτητα που θα φαμ και τη βαζω στα μικροκυματα γαι 20-30 sec

Αλεξάνδρα13

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Κορίτσια πολύ ωραίο θέμα!!Λοιπόν και εγώ μία από τα ίδια,κατάψυξη,καρότα,σέλινο,μαιντανό,κολοκυθάκια,σπαράγια,μελιτζάνες,σκόρδο,μπιφτέκια!Είναι πολύ γρήγορο όταν μαγειρεύεις!Το σπίτι καθημερινά όσο μπορώ με δύο μωρά και κάθε σβ ξεκινάω κάτι στο σπίτι για γενική!Είναι πολύ πιο εύκολο όταν κάτι το βάζεις μετά στη θέση του και δεν το παρατάς από δω και από κεί,έτσι μαζεύονται!Και πιστεύω το ρομποτάκι που σκουπίζει και το swiffer λύνουν τα χέρια!

elin1

elin1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Αχ θα κανω παλι την ιδια κουλη ερωτηση γιατι δεν το χω!!! Rolling Eyes 

Αλεξανδρα οταν λες σπαραγγια, ολοκληρα? κολοκυθακια, μελιτζενες ολοκληρα?

Αλεξάνδρα13

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Και όσο για τα οικονομικά εμείς πάντως έχουμε πελαγώσει από τα έξοδα,προσπαθώ να τα συμμαζεύω!Στο super market κοιτάμε τις προσφορές,κουπόνια για προιόντα από site,ΔΕΗ κοινωνικό τιμολόγιο,ελπίζω να μπούμε και όσες μπορούνε μπορούν να εξαιρεθούν και από το χαράτσι!Ά και σας παρακαλώ πάρα πολύ να μην πετάτε πράγματα!!Αυτά που δε χρειαζόμαστε εμείς μπορεί να τα έχει ανάγκη κάποιος άλλος!Τα καπάκια από τα πλαστικά μπουκάλια μπορείτε να τα μαζεύετε ,demaki για δωρεάν καρότσι αναπήρων,το λάδι που τηγανίζουμε,δίνει εταιρία δωρεάν πετρέλαιο στα σχολεία κα.

Αλεξάνδρα13

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
elin1 έγραψε:Αχ θα κανω παλι την ιδια κουλη ερωτηση γιατι δεν το χω!!! Rolling Eyes 

Αλεξανδρα οταν λες σπαραγγια, ολοκληρα? κολοκυθακια, μελιτζενες ολοκληρα?
Καρότα,κολοκυθάκια ξεφλουδισμένα και κομμένα ροδέλες όπως θα τα μαγειρέψω!Τις μελιτζάνες το ίδιο!Τα σπαράγγια ξεφλουδισμένα και κομμένα μικρά κομματάκια ωμά,μετά θα τα βγάλω και θα τα βράσω,ειδικά από αυτά βάζω στην κατάψυξη όταν είναι η εποχή τους γιατί μετά δεν έχει και τα λατρεύω!Σκόρδο ξεφλουδισμένο και ένα-ένα μέσα!Και όταν βράζετε μπρόκολο,κουνουπίδι για να μην μυρίζει τόσο έντονα στο σπίτι μπορείτε να στύψετε μέσα στο νερό ένα λεμόνι και να ρίξετε και τη φλούδα όπως είναι μέσα!Να μαθαίνουμε και χρηστικές συμβουλές!Wink Wink Very Happy 

IoliAtore

IoliAtore
Δεν φαντάζεστε πόσες τύψεις έχω που εχω πετάξει τρόφιμα δλδ που τα άφησα και χάλασαν. Το θεωρω μεγαλη αμαρτία! Αλλα λογω κακου προγραμματισμού.. Το εχουμε κάνει δυστυχώς! Ουτε εμας μας περισσεύουν.. Συνολικά στο σπιτι μπαινει καλούτσικο ποσο (οχι πολλα αλλα οχι και λιγα, αν και εγω ειχα και 250 ευρω μείωση μισθού) αλλα τα εξοδα μας είναι τεραστια. Το ΕΕΤΗΔΕ μονο 1250 ευρω! Για να μην πω για ΔΕΗ κοινόχρηστα ή τα δάνεια μας. Τον μηνα αν βάλω όλα μαζι δεκο χαράτσι τηλεφωνα κοινόχρηστα είναι 700 ευρω! Αλλα 900 είναι τα δάνεια!! Εξ ου και η ανάγκη να δουλεύω διπλα. Οπότε και εμεις με κουπόνια η στο μάκρο μεγάλες συσκευασίες χαρτικα απορρυπαντικά καφε κλπ που δεν χαλάνε η μετα υπήρχε μεχρι πρότινος το σουπερ μάρκετ που λέγεται γονείς! Τωρα που εγινε ο πατέρας μου συνταξιούχος και τον έκοψαν τη σύνταξη να δούμε... Πρεπει να βρούμε τρόπους καλύτερης οικονομίας και να ξεχάσουμε τις ευκολίες που ξέραμε! Πχ γιατι να πρεπει να παραγγειλω απ εξω, καλύτερα να κανω ένα σάντουιτς με μπιφτεκι ή σουβλακι στο σπιτι πχ.. Αλλα όλα αυτα θελουν καλυτερη οργάνωση.. Και οχι ο,τι μας βολεύει.. Πώς θα στρωσω και τον άντρα μου δεν ξερω!

IoliAtore

IoliAtore
Για τα σπαραγγια δεν το ηξερα. Πολυ καλο!!!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 4 από 12]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις