Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
430 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 430 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 5 από 12]

Αλεξάνδρα13

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
IoliAtore έγραψε:Για τα σπαραγγια δεν το ηξερα. Πολυ καλο!!!
Ευχαριστώ!Wink Wink Πάντως με δύο παιδάκια που θα έρθουνε με το καλό,ναί θέλει προγραμματισμό και καλή οργάνωση!Μετά θα λές τρεχάτε ποδαράκια μου!Θέματα οργάνωσης, οικονομίας και διαχείρισης σπιτιού - Σελίδα 5 654316 Θέματα οργάνωσης, οικονομίας και διαχείρισης σπιτιού - Σελίδα 5 328109 Θέματα οργάνωσης, οικονομίας και διαχείρισης σπιτιού - Σελίδα 5 328109 

mhtsaina

mhtsaina
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Mε έχει βολέψει τρομερά η πρέσα σιδερώματος. Την πρώτη την πήρε ο πατέρας μου για να διευκολύνει την μητέρα μου το 1988 κι από τότε μέχρι σήμερα δεν την αποχωρίζομαι, κοστίζει ακριβούτσικα μεν, αλλά κάνεις απόσβεση σε χρόνο dt. Σιδερώνω πουκάμισο άψογα μέσα σε 2 λεπτά πλέον και μπορώ να σιδερώσω και 3 πλυντήρια σε πολύ λίγη ώρα.

IoliAtore

IoliAtore
Μακάρι να ερθουνε με το καλο και τα δυο και ας τρέχω!! Αλλα όντως χρειάζεται προγραμματισμός και οργάνωση.

Mhtsaina για πες για την πρεσα. Σήμερα λέγαμε με τους γονείς μου. Μας πήραν ένα συστημα σιδερωματος για το γάμο που δυστυχως χάλασε και τωρα λεω να το φτιάξω; Να μην το φτιάξω; Δεν ειχε βολεψει και τοσο πολυ δλδ παλι παιδεμα ηταν και δεν καταλαβα τρελη διαφορα απο το απλο ατμοσιδερο. δεν εχω και επιφανεια σωστη να ακουμπαω..Κ ειπε η μάνα μου την ιδέα για πρεσα αν ερθουν με το καλο διδυμα.Είναι πολυ ακριβές όμως.. Που την τοποθετείτε; Πρεπει να είναι μόνιμα ανοιχτή; Η μάνα μου εχει σιδερωτηριο με κυλινδρο πολυ σουπερ αλλα ολόκληρο μπαουλο.. Απο τα παλιά..

elin1

elin1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Αλεξάνδρα ωραιες οι ιδεες που λες!!

πάντως έχω παρατηρήσει το εξής:

Υπάρχουν πολλές φορές τα ίδια ή και καλύτερα προϊόντα σε πιο καλές τιμές. Το κρέας άλλη τιμή έχει σε κεντρικές κρεαταγορές άλλη στον χασάπη της γειτονιάς. Τα μαναβικά άλλο στη λαική άλλο στο μανάβη. Εντάξει είναι και θέμα χρόνου που έχει ο καθένας, αλλά επειδή μέχρι πρότινος ψώνιζα αβέρτα ό,τι νόμιζα, όταν άρχισα να παρατηρώ τιμές είδα μεγάλες διαφορές.
Ειδικά για τη λαική, αν είναι κανείς σε επαρχία και έχει και μικρούς πάγκους από κήπους και τέτοια θεωρώ ότι είναι μια χαρά!
Ιόλη κι εμείς κάπως έτσι ημασταν και χρειάστηκε να κάνω ένα λογαριασμό των περσινών αποδείξεων και είχαμε χαλάσει 1000 ευρώ ντιλιβερι και 1000 ευρω τυροπιτοειδη και καφεδες. Ελεος πραγματικα. Και δεν είμαστε τπτ πλουσιοι, αλλα δεν γινεται και ότι βγαζεις να το χαλας, γιατι δεν ξερεις μεθαυριο τι γινεται.
Μητσαινα βολευει λες η πρεσα ε? δεν ειναι κουραστικο με εκεινο το μαντζαφλαρι να το κατεβαζεις να τα πατησεις? και με τα μικρα και τα ψιλολογια τι κανεις? βαζεις πολλα μαζι???

mhtsaina

mhtsaina
IoliAtore έγραψε:Μακάρι να ερθουνε με το καλο και τα δυο και ας τρέχω!! Αλλα όντως χρειάζεται προγραμματισμός και οργάνωση.

Mhtsaina για πες για την πρεσα. Σήμερα λέγαμε με τους γονείς μου. Μας πήραν ένα συστημα σιδερωματος για το γάμο που δυστυχως χάλασε και τωρα λεω να το φτιάξω; Να μην το φτιάξω; Δεν ειχε βολεψει και τοσο πολυ δλδ παλι παιδεμα ηταν και δεν καταλαβα τρελη διαφορα απο το απλο ατμοσιδερο. δεν εχω και επιφανεια σωστη να ακουμπαω..Κ ειπε η μάνα μου την ιδέα για πρεσα αν ερθουν με το καλο διδυμα.Είναι πολυ ακριβές όμως.. Που την τοποθετείτε; Πρεπει να είναι μόνιμα ανοιχτή; Η μάνα μου εχει σιδερωτηριο με κυλινδρο πολυ σουπερ αλλα ολόκληρο μπαουλο.. Απο τα παλιά..
Ιόλη μου, εγώ έχω μια singer, το μοντέλο νομίζω λέγεται futura, την έχω ήδη νομίζω πάνω από επτά χρόνια κι είχε στοιχίσει γύρω στα 400 ευρώ αλλά σίγουρα τώρα οι τιμές θα έχουν πέσει αρκετά φαντάζομαι.. Εγώ την έχω πάνω σε μια χαμηλή συρταριέρα, στο ύψος της μέσης μου περίπου, ώστε να μπορώ να κάθομαι σε καρέκλα ή στο κρεβάτι και να σιδερώνω και με βολεύει πολύ. Όταν δεν τη χρησιμοποιώ, απλά την κλειδώνω με το ειδικό κουμπί που διαθέτει και την αποθηκεύω μέσα στην ντουλάπα μου. Δεν είναι και τόοοοσο μεγάλη. Τώρα για το σύστημα που περιγράφεις εσύ, δεν ξέρω, γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Αλλά η πρέσσα μου έχει και διάφορα εξαρτήματα για να σιδερώνεις π.χ. μανσέτες, γιακάδες και είναι βολικό. Το έξτρα κόστος που έχει είναι ότι κάθε χρονο περίπου της αλλάζω το σιδερόπανο κι αυτό στοιχίζει γύρω στα 15 ευρώ

Μόλις βρήκα και μια εικόνα για να τη δεις καλύτερα
http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://pics.ricardostatic.gr/14_699229350_Big/oikiakes-syskeyes/poleitai-pressa-sideromatos-singer-futura.jpg&imgrefurl=http://www.ricardo.gr/buy/spiti-diakosmisi/oikiakes-syskeyes/diafora/poleitai-pressa-sideromatos-singer-futura/v/an699229350/&h=450&w=600&sz=22&tbnid=_zhDeB0PGzq7dM:&tbnh=90&tbnw=120&zoom=1&usg=__UDscnqSckiJu_hS6D8RqyiCeexg=&docid=lTXQI7GmJr7TDM&sa=X&ei=970xUqjAB-HM0QWux4HwCA&ved=0CFAQ9QEwBQ&dur=1825

mhtsaina

mhtsaina
elin1 έγραψε:Αλεξάνδρα ωραιες οι ιδεες που λες!!

πάντως έχω παρατηρήσει το εξής:

Υπάρχουν πολλές φορές τα ίδια ή και καλύτερα προϊόντα σε πιο καλές τιμές. Το κρέας άλλη τιμή έχει σε κεντρικές κρεαταγορές άλλη στον χασάπη της γειτονιάς. Τα μαναβικά άλλο στη λαική άλλο στο μανάβη. Εντάξει είναι και θέμα χρόνου που έχει ο καθένας, αλλά επειδή μέχρι πρότινος ψώνιζα αβέρτα ό,τι νόμιζα, όταν άρχισα να παρατηρώ τιμές είδα μεγάλες διαφορές.
Ειδικά για τη λαική, αν είναι κανείς σε επαρχία και έχει και μικρούς πάγκους από κήπους και τέτοια θεωρώ ότι είναι μια χαρά!
Ιόλη κι εμείς κάπως έτσι ημασταν και χρειάστηκε να κάνω ένα λογαριασμό των περσινών αποδείξεων και είχαμε χαλάσει 1000 ευρώ ντιλιβερι και 1000 ευρω τυροπιτοειδη και καφεδες. Ελεος πραγματικα. Και δεν είμαστε τπτ πλουσιοι, αλλα δεν γινεται και ότι βγαζεις να το χαλας, γιατι δεν ξερεις μεθαυριο τι γινεται.
Μητσαινα βολευει λες η πρεσα ε? δεν ειναι κουραστικο με εκεινο το μαντζαφλαρι να το κατεβαζεις να τα πατησεις? και με τα μικρα και τα ψιλολογια τι κανεις? βαζεις πολλα μαζι???

Ούτε που την καταλαβαίνεις την κίνηση κορίτσι μου, είναι πανεύκολο και ξεκούραστο. Εγώ ας πούμε σιδερώνω πολλά εσώρουχα μαζί, διπλώνοντάς τα πρώτα και τελειώνω πολύ σύντομα... Έχω να σιδερώσω με συμβατικό σίδερο από τα 15 μου νομίζω Very Happy 

IoliAtore

IoliAtore
Μου φαινεται πολύ σούπερ!! Ειδικά αν μαζεύεται κιόλας. Συστημα εννοούσα το juro pro. Προσωπικά δεν με βόλεψε τοσο πολυ αλλα απο την αλλη δεν μου αρεσει το σιδερωμα και δεν είμαι και καλη οπότε μπορει να μην το χρησιμοποιω καλα. Αν πάντως ερθουν διδυμα.. Το σκέφτομαι την πρεσα.. Γιατι θα πέφτει πολυ σίδερο.. Στην τελική ισως μπορω να κοψω απο κάποιο αλλο έξοδο που θα εκανα.. Θα δούμε!

Αυτο που λες με τα ντελίβερι και τα εξω elin ακριβώς το ιδιο! Σοκ πάθαμε μετρώντας αποδείξεις. Τελικά μοιάζουμε! Smile

elin1

elin1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Ιολη ναι αυτο βλεπω κι εγω!!! Smile 

Μητσαινα μαλλον εχεις δικιο για την πρεσα!!

Για το εξοδο της γυναικας που λεγατε προηγουμενως, εδω παιρνουν 5-6 ευρω την ωρα. Οποτε αν πχ ερθει μια στις 15 για 4-5 ωρες πιστευω αξιζει τον κοπο. Ασε που καλυτερα πιο συχνα και λιγες ωρες παρα μια το μηνα και ενδιαμεσα να επικρατει μπαχαλο στο σπιτι.

IoliAtore

IoliAtore
Αν είναι έτσι εννοειται ότι βολεύει! Αλλα η δικη μου θελει να έρχεται σιγουρα ένα 7-8ωρο και παίρνει φιξ 50 ευρω. Μακάρι να δεχόταν να ερθει άνα 15 μερες μισο μεροκάματο.. Θα της το ζητησω θα την πω εστω τωρα που είμαι εγκυος αλλα δεν ξερω γιατι έρχεται κι απο την αλλη άκρη της Θεσσαλονίκης.. Αλλα θα της πω γιατι τωρα εχω χρόνο μεν αλλα και κανω ακόμη λιγότερα διότι μονο το σκύψιμο να αποφύγεις, δεν μπορείς να κάνεις τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού. Δεν είμαι άρρωστη αλλα η γιατρός μου επιμένει πολυ οπότε την ακουω. Θα της το προτείνω πάντως..

Petrini

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
IoliAtore έγραψε:
Μπίχληδες είμαστε..... το σπίτι είναι 150τμ και δεν παλεύεται.. εχω την αίσθηση ότι πρέπει να πετάξω τα μισά πράγματα να το ελαφρύνω για να το φέρνω στο εξής βόλτα
Siga kale pou eiste mpixlides... ela kai apo dw na sou pw mpixla... Otan prwtoperpathse o mikros, kai epeidh exw poly tzamaria re paidi mou, ola ta tzamia mesa stis stampes apo ta xerakia tou... Tote... ta ekana kathe mera giati me enoxlouse...
Twra.. synexizoun na me enoxloun, alla kleinw ta matia... xaxaxaxaxa

Den ginetai koukla mou kai na douleveis kai na exeis to spiti sthn enteleia... gynaikes eimaste, oxi rompotakia....

Kai oso gia tis alles pou paaaaaaanta otan pas to spiti einai katharo.... Kai to diko mou mia xara katharo einai otan perimenw episkepsh... Mhn anoikseis thn porta ths krevatokamaras omws... tha sou erthoun ola sthn mourh...

Petrini

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
demaki88 έγραψε:κοριτσια που βαζετε πλυντιριο πιατων τα πιατα  τα βαζετε στο πληντιριο ετσι με τα λαδια??εννοω κανει να μπαινουν ετσι?εγω εχω αλλα επειδη για να βαλω πληντιριο πρωτα τα περναω με το σγουγγαρι και νερο και στην ουσια ειναι διπλος κοπος..
katharisma me ena xartaki panw apo ton kado skoupidiwn, kai etsi sto plynthrio... an einai na ta pernaw kiolas me sfouggari, ti to thelw to plynthrio? ase pou einai spatali nerou, kai edw to nero einai akrivo.. ( menw germania)

toxotina

toxotina
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Σας διαβάζω ολες εσας με τα σιδερα κ τις πρεσες κ σας ζηλευω.μπραβο ρε κορίτσια. Μονο εγω πρεπει να ειμαι η ανεπροκοοη.δε σιδερωνω ποτε

love4

love4
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
toxotina βαλε με και μενα στο club:oops: Embarassed 

IoliAtore

IoliAtore
toxotina έγραψε:Σας διαβάζω ολες εσας με τα σιδερα κ τις πρεσες κ σας ζηλευω.μπραβο ρε κορίτσια. Μονο εγω πρεπει να ειμαι η ανεπροκοοη.δε σιδερωνω ποτε
Μη νομίζεις! Δεν είσαι η μόνη!! Μας πήραν juro pro στον γάμο πριν από 2 χρόνια και προσωπικά το χρησιμοποίησα 1 φορά για να σιδερώσω 2 πουκάμισα. Φαντάσου: στα 2 χρόνια 1 φορά! Έπειτα ΠΟΤΕ!! Μέχρι που χάλασε (μάλλον η γυναίκα που μας καθαρίζει;; ) και τώρα έχω και δικαιολογία Smile "είναι χαλασμένο"

Αλλά αν τυχόν με το καλο έρθουν τα διδυμάκια, το σκέφτομαι σοβαρά να πάρω πρέσα...

Πάντως τσαλακωμένα δεν τα λες τα ρούχα μας.. ο άντρας μου θα βάλει πουκάμισο μόνο σε κανέναν γάμο. Εγώ έχω φορέματα που δεν πολυτσαλακώνουν, σχεδόν καθόλου.. τα κοστούμια της δουλειάς στο καθαριστήριο ούτως ή άλλως..

Κακά τα ψέματα όμως, έχω την εντύπωση ότι με το σιδέρωμα μυρίζουν πιο ωραία τα ρούχα! Αλλά το μισώ, εξ άλλου πού χρόνος.....

zini

zini
εκτος απο την πρεσσα που ειναι τρομερα βολικη, το πιο βολικο απο ολα ειναι το σιδεροτηριο αυτο με τους κυλινδρους. τα καινουρια πλεον δεν πιανουν πολυ χωρο αλλα ειναι αρκετα ακριβα δεν λεω. ειναι παντως φοβερ βολικα ειδικα για σεντονια, φορμακια κλπ. μονο πουκαμισα δεν κανει.

IoliAtore

IoliAtore
Όντως πάρα πολύ βολικά τα σιδερωτήρια με τον κύλινδρο!!! Αλλά δεν ήξερα ότι υπάρχουν ακόμα! Έχει η μανα μου από τα παλιά (τα μεγάλα) εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχει γίνει τοσο εξπέρ που μέχρι και τα πουκάμισα τα πρόχειρα εκεί τα κάνει..
Αλλά μαλλον προσανατολίζομαι σε πρέσα ΑΑΑΑΑΝ με το καλό γεννήσω..

Miaki

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Καινούρια στο θέμα και τις απαντήσεις σας δεν τις είδα ακόμα.
Εγώ μέχρι στιγμής προσπαθώ στο σπίτι να χωρίζω τις δουλειές ανά ημέρα (υπόψιν είμαστε 2 άτομα μόνο). Δηλ. ημέρα και δωμάτιο, ή ημέρα και δουλειά, με εξαίρεση την Κυριακή που γίνεται μια γενική. Και φυσικά τα πιάτα και τα σιδερώματα που δεν τελειώνουν ποτέ. Πριν λίγες μέρες όμως είδα ένα βίντεο που μου άλλαξε την οπτική. Η κοπέλα που το ανέβασε χωρίζει τα πιο σημαντικά αρχή αρχή της ημέρας ώστε να είναι όλες τις ώρες, όλο το σπίτι τακτοποιημένο, ακόμα κι αν έχει απρόοπτες επισκέψεις.

Δεδομένου ότι δεν είμαι μαμά ακόμα και δεν μπορώ να ξέρω και το πρόγραμμα του καθενός (δουλειά και ελεύθερο χρόνο) σόρυ αν δεν σας καλύπτει, απλά μου το θύμισε το ποστ και λέω να το ανεβάσω:
https://www.youtube.com/watch?v=HIe-YhEMyVI&list=WL-3IJsQswPICQu3qCFvrpUPhN2PvazeGg

Τώρα πάω να διαβάσω και τις απαντήσεις σας Smile

IoliAtore

IoliAtore
Είδα το βιντεάκι που έβαλες και συμφωνώ 100% με την κοπέλα!!!

Δυστυχώς όμως αισθανομαι ότι επειδή στο σπίτι μου πολλά πράγματα δεν εχουν τη σωστή τους θέση, θα έπρεπε να το αδειάσω όλο και να τα ξαναβάλω όλα εκεί που πρέπει, για να κάνω όλα τα ωραία που περιγράφει - και δυστυχώς δεν γίνεται!

Ωστοσο λέει και πολλά τιπς που όπως και να εχει, μπορούμε να τα κάνουμε.

Miaki

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Χαίρομαι που σου άρεσε. Εμένα το πρόβλημα της ακαταστασίας βρίσκεται στα συρτάρια. Οπότε σε νιώθω, υπάρχουν πράγματα (μικροπράγματα) που πραγματικά δεν έχουν θέση. Κάθε τόσο ασχολούμαι λοιπόν και με αυτά. Τα βγάζω, θα πετάξω κάτι ψιλά, και θα τακτοποιήσω. Αλλά προς το τέλος θα μου μείνουν πάλι τα ψιλοπράγματα που δεν ξέρω που να τα βάλω και θα... ξαναμπούν μέσα αναγκαστικά.

Τώρα οι γονείς μου μου είπαν θα μου πάρουν πλυντήριο πιάτων, πράγμα που θα με βολέψει από τη μια, από την άλλη όμως θέλω να δω που θα βάλω όλα αυτά που έχω στο ντουλάπι που θα μπει το πλυντήριο... Έχω πρόβλημα με την αποθήκευση, δεν το έχω!

Αλλάζω θέμα. Σκέφτομαι κι εγώ να κάνω το κολπάκι σας με το κρεμμύδι στην κατάψυξη-δεν το είχα σκεφτεί. Μέχρι στιγμής το μόνο πρωτοποριακό που έχω κάνει είναι να φτιάχνω μόνη μου τους κύβους λαχανικών (τους έτοιμους τους έχω καταργήσει όλους) κ όποτε θέλω βγάζω ένα κυβάκι από την παγοκύστη. Γεμίζω 3 παγοκύστες με μια φουρνιά λαχανικά που τα βράζω και τα περνάω από μπλέντερ και μου κρατούν μισό χρόνο. Επίσης επειδή είμαι πολύ του σμουθιού, τις μπανάνες που αρχίζουν και παραγίνονται, τις ξεφλουδίζω, τις κόβω ροδέλες και στην κατάψυξη. Όποτε θέλω σμούθι ή ατομικό παγωτό βγάζω μια σακουλίτσα. Το ίδιο έχω κάνει με φράουλες και μάνγκο και μου έχουν μείνει καναδυό -του χρόνου θα κοιτάξω να φυλλάξω περισσότερα εκτός εποχής γιατί το χειμώνα μου λείπει το φραουλένιο σμούθι.

Και κάτι ακόμα, συμβουλή φίλης όταν έμενα μόνη μου και μου χαλούσαν τα τυριά/ζαμπόν για το τόστ. Μου είχε πει να τα φτιάχνω ζευγάρια, να τα κλείνω σε αλουμινόχαρτο και στην κατάψυξη. Όποτε θέλω ένα τοστ, απλά θα τραβώ ένα πακετάκι κι έτσι δε θα χρειάζεται να τα καταναλώσω γρήγορα για να μη λήξουν.
Το ίδιο και με το τριμμένο τυρί για μακαρόνια. Κατάψυξηηηηη, Η εφεύρεση!

Αν θυμηθώ κι άλλα θα επανέλθω. ΤΩΡΑ πάω να διαβάσω τα δικά σας γιατί χθες ήταν αργά Sleep

Miaki

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Α να! Διαβάζοντας θυμήθηκα. Όπως κι εσείς, μαγειρεύω όποτε μπορώ μεγάλες ποσότητες κι αυτό που θα μείνει μπαίνει κατάψυξη σε ταπεράκια-μερίδες. Φακές, αρακάδες κλπ.. Επειδή η κατάψυξη είναι μικρή, έχουμε πάρει ταπεράκια ορθογώνια για να 'κουμπώνουν' χωρίς να σπαταλιέται χώρος και στην κατάψυξη και στα ντουλάπια (άλλος πόνος αυτός ο χώρος στα ντουλάπια/ντουλάπες. Αν κάνουμε παιδί κάποιος θα πρέπει να φύγει απ' το σπίτι για να χωρέσουμε!!). Κατά τύχη έχουμε και ένα τηγανάκι που χωράει τις μερίδες ακριβώς, κι έτσι για ζέσταμα δε χρειάζεται να πλένουμε μετά ολόκληρη κατσαρόλα.

Στο θέμα με τα ποτήρια, έχουμε πάρει δυο μοναδικά ποτήρια ώστε να μη μοιάζουν με κανένα και να μην μπερδευόμαστε και χαλάμε ένα κάρο. Ακόμα δεν το έχουμε κατορθώσει εντελώς...δηλαδή εγώ... Embarassed 

iouliana

iouliana
miaki, ειδα το video και με εκανε να νιωσω χαλια...
Ειμαι μια ακαταστατη, βρωμιαρα!!pale pale pale pale pale

Miaki

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Καλά μην το παίρνεις τόσο κατάκαρδα. Αυτή μπορεί να λέει ότι το έχει το σπίτι της σαν το παλάτι του μπάκινχαμ (στα αγγλικά θα το σκότωνα χειρότερα). Στην πραγματικότητα ποτέ δεν ξέρεις αν είναι όπως τα λέει.

Αλλά ο σκοπός δεν είναι αυτός, είναι να πάρουμε ιδέες. Μια μικρή ιδέα από εδώ, μια νέα συνήθεια από εκεί, μπας και βοηθηθούμε.

iouliana

iouliana
Miaki έγραψε:Καλά μην το παίρνεις τόσο κατάκαρδα. Αυτή μπορεί να λέει ότι το έχει το σπίτι της σαν το παλάτι του μπάκινχαμ (στα αγγλικά θα το σκότωνα χειρότερα). Στην πραγματικότητα ποτέ δεν ξέρεις αν είναι όπως τα λέει.

Αλλά ο σκοπός δεν είναι αυτός, είναι να πάρουμε ιδέες. Μια μικρή ιδέα από εδώ, μια νέα συνήθεια από εκεί, μπας και βοηθηθούμε.

αχ αυτο που λεει να συμμαζευεις/καθαριζεις εκεινη την ωρα ειναι σωτηριο, το εκανα για ενα διαστημα και πρεπει να το ξαναρχισω...

Miaki

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Ναι, αυτό είναι το παν. Ρούχα και μπιχλιμπίδια δεν έχουν λόγο να μαζεύονται σε μέρος που δεν είναι η θέση τους. Η μαμά μου πάντα λέει 'όταν το σπίτι είναι συμμαζεμένο, και ασκούπιστο να είναι, φαίνεται καθαρό'.

Και σου αλλάζει και η διάθεση! Άλλη διάθεση έχεις να το χαρείς, ακόμα και να το συγυρίσεις όταν είναι σε καλή κατάσταση και άλλη αν πρέπει να κάνεις άλμα εις ύψος για να περάσεις.

iouliana

iouliana
Miaki έγραψε:Ναι, αυτό είναι το παν. Ρούχα και μπιχλιμπίδια δεν έχουν λόγο να μαζεύονται σε μέρος που δεν είναι η θέση τους. Η μαμά μου πάντα λέει 'όταν το σπίτι είναι συμμαζεμένο, και ασκούπιστο να είναι, φαίνεται καθαρό'.

Και σου αλλάζει και η διάθεση! Άλλη διάθεση έχεις να το χαρείς, ακόμα και να το συγυρίσεις όταν είναι σε καλή κατάσταση και άλλη αν πρέπει να κάνεις άλμα εις ύψος για να περάσεις.
οταν ειναι συγιρισμενο το σπιτι νιωθω αλλος ανθρωπος ρε παιδι μου,

miaki το τικερακι σου το πρωτο τι ειναι??

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 5 από 12]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δωρεάν φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις