26 Απ: psaxnw gia parentheth mhtera.. einai poly diskolo :( Πεμ Οκτ 21, 2010 1:46 pm
litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:Απίστευτα controversial θέμα...
Διάβασα και αρκετά ποστ από το άλλο θέμα σχετικά με την παρένθετη μητρότητα, κι επειδή έχει τύχει να το συζητήσουμε με την παρέα μου (σε αυστηρά θεωρητικό επίπεδο) κατέληξα στο εξής: είμαι ήδη μητέρα δύο αγοριών και εχω νιώσει το τρίπτυχο εγκυμοσύνη-τοκετός-λοχεία κτλ. Δεν θα μπορούσα (προσωπικά πάντα μιλάω) να αποχωριστώ το πλάσμα που για 9 μήνες μεγαλωνε στην κοιλιά μου, όσα συμβόλαια και να υπέγραφα. Θα ήθελα να το δώ να μεγαλώνει, να με κοιτάζει, να νιώθει τους χτύπους της καρδιάς μου κ να τους αναγνωρίζει, και όλα αυτά τα "πεζά".. Καταλαβαίνω το γιατί θα πρέπει η παρένθετη μητέρα να έχει ήδη αποκτήσει δικά της παιδιά, αλλά όταν τα έχει νιώσει όλα αυτά, πως να αποχωριστεί το μωρό που κυοφορούσε? Δεν είναι μόνο βιολογία, τα δικά σου ωάρια, τα δικά του σπερματοζωάρια, η δική της μήτρα..
Στην εξαιρετικά απίθανη, ομολογώ, περίπτωση να γίνω παρένθετη μητέρα, θα το έκανα μόνο για λογαριασμό της κόρης μου, αν δεν μπορούσε η ίδια να αποκτήσει παιδιά. Είναι η μόνη περίπτωση που θα μπορούσα να "θυσιάσω" τα αισθήματά μου προς το μωρό που θα κυοφορούσα.
Τα παραπάνω είναι το πώς νιώθω εγώ σχετικά με το να γίνω παρένθετη μητέρα. Δεν το κατακρίνω καθόλου και σε καμιά περίπτωση όταν συμβαίνει, καταλαβαίνω απόλυτα πως όταν μια γυναικα θέλει να γίνει μάνα θα γυρίσει τον κόσμο ανάποδα για να το πετύχει. Σου έυχομαι ο,τι καλύτερο και σύντομα να έχεις ένα μωράκι, με τον ένα ή άλλο τρόπο..
με καλυψες φιλη!
δεν ειμαι ουτε θετικη,ουτε αρνητικη,.Μεχρι λιγες μερες πριν δεν μπορουσα να το αντιληφθω ολο αυτο. Μεχρι που με ενημερωσε μια φιλη οτι τα τελευταια χρονια περασε μια πολλη δυσκολη κατασταση με την υγεια της,αυτοανοσο...και αναγκαστηκε να διακοψει την εγκυμοσυνη της στους 2,5 μηνες.Φανταστειτε την στενοχωρια της...για να μην μακρυγορω, επειδη η κατασταση της δεν το επετρεπε αποφασισαν με τον αντρα της να ψαξουν για παρενθετη μητερα αφου εψαξαν για υιοθεσια (το απερριψαν,πολυ χρονοβορο)...τελικα μετα απο 4 χρονια περιπετειας με την υγεια της,ξεπερασε το προβλημα της (μαλλον προσωρινα,γιατι με το αυτοανοσο ποτε δεν ξερεις) και ειναι εγκυος. Και πεταει στα συννεφα η γυναικα μετα απο αυτα λοιπον απλα αποφασισα να ειμαι πιο ανοιχτομυαλη με αυτο το θεμα.Και παλι ειμαι καπως ουδετερη,αλλα τουλαχιστον τωρα καταλαβαινω οτι θα μπορουσε να συμβει και σε μενα,και οτι η αναγκη να βιωσει μια γυναικα την μητροτητα ειναι το λιγοτερο σεβαστη. Δεν ξερω αν η κοπελα που εγραψε το παλιο θεμα ειναι αυτη η φιλη μου...ελπιζω πως οχι,αλλα αν ειναι να ξερει και απο εδω οτι εχει τον σεβασμο μου για την προσπαθεια της και την συμπαρασταση μου.Και λυπαμαι αν πληγωθηκε με αυτα που εγραψα...