Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
661 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 661 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 41  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 8 από 41]

176μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Απρ 07, 2011 2:36 am

elenaki85

elenaki85
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
κοριτσια αλλο ενα αγχος...θα κανετε μαθηματα ανωδυνου τοκετου?εσυ μαρια εκανες στον γιοκα σου?θελουμε να κανουμε με τον αντρα μου,αλλα δεν ξερω που να απευθυνθω και ξεχασα να ρωτησω τον γυναικολογο μου την προηγουμενη βδομαδα που ειχαμε ραντεβου...εψαξα στο internet και πηρα τηλεφωνο σε ενα κεντρο και μου ειπαν οτι κοστιζουν 200 ευρω.επισης ακουω οτι γινονται και δωρεαν μαθηματα,αλλα δεν ξερω που να απευθυνθω.κοριτσια ξερετε?
Rolling Eyes

177μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Απρ 07, 2011 2:50 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
elenaki85 έγραψε:κοριτσια αλλο ενα αγχος...θα κανετε μαθηματα ανωδυνου τοκετου?εσυ μαρια εκανες στον γιοκα σου?θελουμε να κανουμε με τον αντρα μου,αλλα δεν ξερω που να απευθυνθω και ξεχασα να ρωτησω τον γυναικολογο μου την προηγουμενη βδομαδα που ειχαμε ραντεβου...εψαξα στο internet και πηρα τηλεφωνο σε ενα κεντρο και μου ειπαν οτι κοστιζουν 200 ευρω.επισης ακουω οτι γινονται και δωρεαν μαθηματα,αλλα δεν ξερω που να απευθυνθω.κοριτσια ξερετε?
Rolling Eyes

Εγώ δεν είχα κάνει και δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερα. Μου έδειξαν επιτόπου τις αναπνοές. Απλά επειδή έφυγα με πόνους από το σπίτι, θα μπορούσα ίσως να κάνω αναπνοές και στην διαδρομή. Είναι που περίμενα να δυναμώσουν αρκετά και μετά έφυγα για το μαιευτήριο όπως μου είχε πει και ο γιατρός μου. Στην διαδρομή δε, δεν άφηνα τον άντρα μου να πάει με πάνω από 60χμ. στην εθνική οδό!Είχαμε πιάσει την δεξιά λωρίδα και κάναμε συνολικά 2 ώρες να φτάσουμε στο ΙΑΣΩ! Α! Επίσης, εκτός του ότι του απαγόρευσα να μου μιλάει, δεν τον άφηνα ούτε να με κοιτάει, χαχα! Ακόμα μου το χτυπάει!

Έχω διαβάσει πρόσφατα (δεν θυμάμαι σε ποιο θέμα) ότι σε κάποιο κρατικό μαιευτήριο σου κάνουν μαθήματα δωρεάν νομίζω είτε γεννήσεις εκεί είτε όχι... Αν θες άνοιξε ένα καινούριο θέμα να σου πουν οι κοπέλες που ξέρουν.

178μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Απρ 07, 2011 3:07 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
καλημέρα κορίτσια νομίζω τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού γίνονται στο Έλενα χωρίς να είμαι 100 τοις 100 σίγουρη. Οσο για την καμπύλη επειδή πέρασα και εγώ από αυτήν την φάση δεν είναι τίποτα φοβερό απλά πίνεις αυτήν την αηδία γλυκόζη είπια εγώ μέσα σε πέντε λεπτά και περιμένεις να σου πάρουν αίμα. έχω κάνει της μιας ώρας και βγήκε πολύ καλή αλλά λόγω οτι το μωρό βγαίνει μεγαλύτερο και πιο βαρύ σε μια εβδομάδα θα κάνω των δύο ωρών για σιγουριά.

179μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Απρ 07, 2011 3:54 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fofi έγραψε:καλημέρα κορίτσια νομίζω τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού γίνονται στο Έλενα χωρίς να είμαι 100 τοις 100 σίγουρη. Οσο για την καμπύλη επειδή πέρασα και εγώ από αυτήν την φάση δεν είναι τίποτα φοβερό απλά πίνεις αυτήν την αηδία γλυκόζη είπια εγώ μέσα σε πέντε λεπτά και περιμένεις να σου πάρουν αίμα. έχω κάνει της μιας ώρας και βγήκε πολύ καλή αλλά λόγω οτι το μωρό βγαίνει μεγαλύτερο και πιο βαρύ σε μια εβδομάδα θα κάνω των δύο ωρών για σιγουριά.

Κορίτσια παρεπιπτόντως έχω ακούσει τα καλύτερα για το Έλενα... (Εγώ γέννησα ΙΑΣΩ).

180μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty μανουλες ιουλιος 2011 Πεμ Απρ 07, 2011 4:03 am

ΓΑΤΑ

ΓΑΤΑ
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
καλησπερα κοριτσια! μαθηματα ανωδυνου τοκετου γινονται δωρεαν στο ικα στο κεντρο μητερας και παιδιου και με 3 ευρω συμβολικα στο ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΣΤΟ ΕΛΕΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ. ΕΓΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΟΛΑ. ΕΚΕΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΑΛΛΩΣΤΕ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΚΑΝΑΜΕ ΥΠΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΜΒΡΥΟΥ ΜΕ ΔΥΟ ΤΥΧΑΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΚΑΜΠΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΩ 28η ΑΡΧΙΖΩ ΤΗΝ ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΛΑ, ΕΓΩ ΤΡΕΧΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ, ΜΕ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΦΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΟΥΤΕ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΝΑ ΠΑΩ. ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ. cat I love you I love you

181μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Απρ 07, 2011 11:37 am

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Κοριτσια γεια σας!
Και εμενα η γιατρος μου εχει πει οτι η καμπυλη δεν εχει σχεση με το ζαχαρο το οποιο και εμενα βγαινει χαμηλο στις εξετασεις (πώς γινεται να βγαινει χαμηλο βεβαια με τοσα γλυκα, ζυμαρικα και πατατες που κατεβαζω ακομα δεν εχω καταλαβει! Laughing ).
elenaki85 ωραια ερωτηση εθεσες γιατι κι εγω το σκεφτομουν! Συμπτωματικα σημερα μιλουσα με μια συναδελφο και μου ειπε οτι οταν ηταν αυτη εγκυος (πριν καμια δεκαπενταρια χρονια τουλαχιστον βεβαια) ειχε κανει στο Αλεξανδρας μαθηματα "ψυχοπροφυλακτικης" μεθοδου (καπως ετσι μου το ειπε) και πως αυτα περιειχαν και ανωδυνο τοκετο και ψυχολογικη υποστηριξη και θηλασμο και ηταν δωρεαν. Σκεφτομαι να μπω και εγω και να το ψαξω γιατι δεν εχω ιδεα!
Ξερετε σε ολα τα ΙΚΑ υπαρχει κεντρο μητερας και παιδιου και γινονται και μαθηματα? Γιατι εγω ειμαι ναι μεν κοντα στην Αθηνα αλλα σε επαρχια.
Και εγω εχω ακουσει καλα λογια για το ΕΛΕΝΑ αλλα θα γεννησω Ιασω λογω γιατρου!
Λοιπον Μαρια θα με ενημερωσεις για τις εντυπωσεις σου? I love you Εχω ακουσει μετρια σχολια για τις νοσηλευτριες...

Να πω και κατι ασχετο αφου με επιασε η φλυαρια μου?? μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 536304 Χτες το βραδυ ειδα ονειρο οτι γεννησα ΠΟΛΥ ευκολα, τη θηλασα αμεσως και ηταν πολυ ευκολο. Ταυτοχρονα ομως ενιωθα στον υπνο μου μια απιστευτη αισθηση αγαπης και ευθυνης (και κυριως ευθυνης) που δεν εχω νιωσει συνειδητα ακομα! Μαλλον οσο περναει ο καιρος αλλαζω σιγα σιγα και αρχιζω λιγο να συνειδητοποιω τι γινεται γιατι ακομα δεν το εχω καταλαβει 100% και δε νομιζω να το καταλαβω μεχρι να δω τη κορουλα μου! Εχω αρχισει να σκεφτομαι και τον τοκετο και τις προετοιμασιες που θα ξεκινησω περιπου το Πασχα... και ουφ! θα γινω καλη μανα???
μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 667478 Το ξεφτυλισα παλι!!! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 893968

182μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Απρ 07, 2011 11:17 pm

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Αχ, αυτές τις ανασφάλειες περνάω και εγώ καμμιά φορά.Πάντως αυτό με το αίσθημα ευθύνης όσο περνάνε οι μέρες το αισθάνομαι και εγώ όλο και πιο έντονα. Μια χαρά μανούλες θα γίνουμε όμως όλες! Εγώ περιμένω πως και πως να ξεκινήσουμε τα ψώνια μας σιγά σιγά.. Αύριο κλείνω τον έκτο, περνάει ο καιρός κορίτσια γρήγορα.

183μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Παρ Απρ 08, 2011 12:11 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Γεια σας κορίτσια!

Αυτή την ευθύνη που λέτε εσείς την αισθανόμουν και εγώ κάποιες στιγμές στην εγκυμοσύνη. Την μέρα που γέννησα ούτε καν μου πέρασε κάποια αρνητική σκέψη από το μυαλό. Ήμουν στον 7ο ουρανό και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω ότι τώρα πια είμαι μαμά και ότι έχω ένα δικό μου παιδί... Απίστευτο συναίσθημα. Γι' αυτό όπως έχω ξαναπεί και άλλη φορά, είχα ένα χαμόγελο μονίμως και δεν ένιωθα καμία εξάντληση από τον τοκετό. Την δεύτερη μέρα όμως την ευθύνη αυτή την ένιωσα πολύ έντονα. Μπορώ να πω ότι είχε μέγεθος τσουνάμι, για την ακρίβεια. Εκεί είναι που σκέφτεσαι "καλά είμαι εγώ ικανή από εδώ και πέρα να μεγαλώσω ένα μωρό που ζυγίζει λίγο πολύ όσο μια τσάντα πατάτες, και να το κάνω άνθρωπο;" Άγχος και ενοχές που στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Εδώ, μεγαλώνουν παιδιά άνθρωποι πολύ χαμηλότερουν νοητικού επιπέδου (έχω παράδειγμα στην πόλη μου)... Εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά τους όλα τα ζώα στην φύση... Υπάρχει τίποτα πιο φυσικό από το να μεγαλώσει με αναμφισβήτητη επιτυχία μια μάνα το παιδί της; Αλλά εμείς οι άνθρωποι που βάζουμε την λογική μπλοκάρουμε πολύ εύκολα! Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα... Γι΄ αυτό αυτοπεποίθηση κορίτσια! Όλες κάνουμε λάθη! Το να νιώθουμε ενοχές δεν βοηθάει πουθενά ούτε εμάς ούτε το παιδάκι μας!

Georgia, οι εντυπώσεις μου από το ΙΑΣΩ είναι σε γενικές γραμμές καλές. Δεν μου μίλησαν ποτέ άσχημα και ήταν πολύ φιλικές και στοργικές, αλλά γι' αυτό πληρώνονται άλλωστε. Εμένα αυτό που με πείραξε ήταν ότι ήταν ανειλικρινείς προς εμένα τουλάχιστον. Εγώ όπως έχω ξαναπεί δεν είχα το μωρό μαζί γιατί τότε που γέννησα rooming in δεν είχε το ΙΑΣΩ (ενώ τώρα έχει). Ενώ είχα ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό και υπήρχε και καρτελάκι στο πυρεξάκι του παιδιού που το δήλωνε, μου έφερναν το παιδί κάποιες συγκεκριμένες ώρες. Δεν μπορεί να πεινούσε μόνο τις ώρες που το φέρνανε. Τις ρώτησα αν το ταίζουν και το αρνήθηκαν κατηγορηματικά... Αλλά τις είδα με τα ίδια μου τα μάτια και με είδαν και αυτές. Την επόμενη φορά αν πάω πάλι εκεί δεν τους τη χαρίζω. Τις καλύτερες εντυπώσεις έχω από την μαία που με βοήθησε στον τοκετό (μια ξανθιά σγουρομάλλα κυρία με κοντό μαλλί γύρω στα 50). Την εμπιστεύτηκα από την αρχή και ήταν πάρα πολύ καλή στη δουλειά της. Ίσως έπαιξε ρόλο ότι εχει και την ηλικία της μαμάς μου, δεν ξέρω. Όταν πας να γεννήσεις με το καλό, δείξε τους εμπιστοσύνη και νιώσε σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά. Θα είσαι στα χέρια γιατρών και όλα αντιμετωπίζονται, αναμφισβήτητα. Αρκεί να σου πω ότι από την ώρα που έφτασα αν και πονούσα μου έφυγε όλο το άγχος και γέννησα και αρκετά γρήγορα (μέσα σε 5 ώρες). Άρα θα έλεγα πως μάλλον είναι ένα καλό μαιευτήριο για τα ελληνικά δεδομένα!

Γάτα, μην κουραζεσαι κοπέλα μου, άσε τους να τρέχουν μόνοι τους. Άκου εκεί να τρέχουν έγκυο γυναίκα!

Φιλάκια κορίτσια, τα ξαναλέμε γιατί πάλι πολλά είπα...

184μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Παρ Απρ 08, 2011 1:42 am

elenaki85

elenaki85
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
κοριτσια εμαθα για δωρεαν μαθηματα ανωδυνου τοκετου!!! αν εχετε ικα,παιρνετε στο 184 και ζητατε το κεντρο μητερας και παιδιου του δημου σας 'η καποιου κοντινου που εχει.εκει εγω απευθυνθηκα τηλεφωνικως κια εκλεισα για 2 μαιου το πρωτο μαθημα!θα γινονται μερα παρα μερα 10-12!ΔΩΡΕΑΝ!!! το μονο που με αγχωνει ειναι οτι ηθελε και ο αντρουλης μου να ερθει,αλλα πρωινες ωρες αδυνατο γιατι δουλευει.επισης εμαθα οτι και στο ελενα γινονται μαθηματα με μια μικρη συνδρομη 5 ευρω το μαθημα,ειτε γεννησεις εκει ειτε οχι,αλλα δεν σηκωνουν τηλεφωνα για να ρωτησω ωρες μαθηματων.αν βρω απογευματινα γκρουπακια θα κανω σε αυτα για να ερθει και ο μπαμπακας μας!!!αν μαθετε κατι για το ελενα,πειτε τιποτα στην ομαδουλα μας! Smile Smile Smile

185μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Παρ Απρ 08, 2011 3:52 am

ΓΑΤΑ

ΓΑΤΑ
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
elenaki85 έγραψε:κοριτσια εμαθα για δωρεαν μαθηματα ανωδυνου τοκετου!!! αν εχετε ικα,παιρνετε στο 184 και ζητατε το κεντρο μητερας και παιδιου του δημου σας 'η καποιου κοντινου που εχει.εκει εγω απευθυνθηκα τηλεφωνικως κια εκλεισα για 2 μαιου το πρωτο μαθημα!θα γινονται μερα παρα μερα 10-12!ΔΩΡΕΑΝ!!! το μονο που με αγχωνει ειναι οτι ηθελε και ο αντρουλης μου να ερθει,αλλα πρωινες ωρες αδυνατο γιατι δουλευει.επισης εμαθα οτι και στο ελενα γινονται μαθηματα με μια μικρη συνδρομη 5 ευρω το μαθημα,ειτε γεννησεις εκει ειτε οχι,αλλα δεν σηκωνουν τηλεφωνα για να ρωτησω ωρες μαθηματων.αν βρω απογευματινα γκρουπακια θα κανω σε αυτα για να ερθει και ο μπαμπακας μας!!!αν μαθετε κατι για το ελενα,πειτε τιποτα στην ομαδουλα μας! Smile Smile Smile
ΣΤΟ ΕΛΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ. cat

186μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Παρ Απρ 08, 2011 4:10 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Κορίτσια έχω μια ερώτηση.Εσας τι προετοιμασία σας είπε ο γιατρός να κάνετε πριν την εξέταση της καμπύλης σακχάρου.

187μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Παρ Απρ 08, 2011 4:17 am

ΓΑΤΑ

ΓΑΤΑ
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
fofi έγραψε:Κορίτσια έχω μια ερώτηση.Εσας τι προετοιμασία σας είπε ο γιατρός να κάνετε πριν την εξέταση της καμπύλης σακχάρου.
ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ, ΝΗΣΤΙΚΗ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΗΨΗ ΘΑ ΠΙΩ ΤΗΝ ΓΛΥΚΟΖΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ(θα εχω ενα μπουκαλακι νερο,ενα πλαστικο ποτηρι και ενα κουταλακι απο το σπιτι)αυτα τιποτα αλλο, ετσι εκανα και στο πρωτο παιδι. cat

188μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Παρ Απρ 08, 2011 4:24 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Την πρώτη φορά που την έκανα μου είπε για δύο ημέρες να φάω όλα τα απαγορευμένα γλυκά πολλούς υδατάνθρακες κλπ. τώρα ξέχασα να τον ρωτήσω πάλι τα ίδια θα κάνω; είχα πάρει ένα κιλό σε δύο ημέρες.

189μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Απρ 09, 2011 2:24 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fofi έγραψε:Την πρώτη φορά που την έκανα μου είπε για δύο ημέρες να φάω όλα τα απαγορευμένα γλυκά πολλούς υδατάνθρακες κλπ. τώρα ξέχασα να τον ρωτήσω πάλι τα ίδια θα κάνω; είχα πάρει ένα κιλό σε δύο ημέρες.

Καλύτερα να ρωτήσεις πάλι τον γιατρό σου. Αν και εμένα δεν μου φαίνεται λογικό αυτό. Ο σκοπός δεν είναι να αυξήσεις το ζάχαρο γενικά. Ο σκοπός είναι να αυξηθεί το ζάχαρο απότομα την ώρα της εξέτασης και έπειτα να υπολογιστεί σε πόσο χρόνο έχει πέσει στα αρχικά επίπεδα. Καλύτερα όμως να ρωτήσεις τον γιατρό που θα σου κάνει την εξέταση. Και εγώ όπως λέει η ΓΑΤΑ, απλά πήγα νηστική (λύσσαξα στην πείνα 2 ώρες Laughing Laughing Laughing ).

190μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Απρ 11, 2011 3:21 am

elenaki85

elenaki85
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
κοριτσια τι κανετε???τι κανουν τα μωρακια σας???η μπεμπουλα μου ειναι μια χαρα,μες τα κεφια,ζωηρη ζωηρη...ξεκινησατε προετοιμασιες και αγορες για τα μικρα σας?εμεις φωναξαμε ανθρωπο να δει το δωματιο της μικρης γιατι εχουμε σκοπο να μεγαλωσουμε το δωματιο της,και τελικα θα το κανουμε!!!παραγγειλαμε τα υλικα,τα πατωματα και αρχιζουμε σε καμια βδομαδα!!! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 215994
εχουμε βρει και ατρομο που θα μας ζωγραφισει τους τοιχους και εχουμε ψιλοκλεισει στο τι θα εχουν οι τοιχοι της μικρουλας μας,αχ θα γινει παραμηθενιο...και μετα το πασχα λεμε να παραγγειλουμε τα επιπλα της το καροτσι της...εχουμε καταληξει σχεδον,εχουμε κανει την ερευνα αγορα μας και ειμαστε σχεδον ετοιμοι πιστευω.
αληθεια κοριτσια,εχετε δει καροτσια?εμεις λεμε για το gt3 το καινουριο μοντελο της peg perego το τριροδο.θα το παρουμε 3 σε 1,ολο το συστημα με καθισματακι αμαξιου και το πορτ μπεμπε.εσεις που κλεινετε?εχετε δει της mothercare το spin και το xcurcion? μας αρεσουν αλλα δεν ειναι 3 σε 1 και για το xcurcion διαβασα ασχημες κριτικες στο internet.ειναι κανα 300αρι φτηνοτερα απο αυτο που σκεφτομαστε αλλα αν δεν μου βγει καλο?εσεις τι αποφασισατε??? Rolling Eyes

191μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Απρ 11, 2011 4:16 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
elenaki85 έγραψε:κοριτσια τι κανετε???τι κανουν τα μωρακια σας???η μπεμπουλα μου ειναι μια χαρα,μες τα κεφια,ζωηρη ζωηρη...ξεκινησατε προετοιμασιες και αγορες για τα μικρα σας?εμεις φωναξαμε ανθρωπο να δει το δωματιο της μικρης γιατι εχουμε σκοπο να μεγαλωσουμε το δωματιο της,και τελικα θα το κανουμε!!!παραγγειλαμε τα υλικα,τα πατωματα και αρχιζουμε σε καμια βδομαδα!!! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 215994
εχουμε βρει και ατρομο που θα μας ζωγραφισει τους τοιχους και εχουμε ψιλοκλεισει στο τι θα εχουν οι τοιχοι της μικρουλας μας,αχ θα γινει παραμηθενιο...και μετα το πασχα λεμε να παραγγειλουμε τα επιπλα της το καροτσι της...εχουμε καταληξει σχεδον,εχουμε κανει την ερευνα αγορα μας και ειμαστε σχεδον ετοιμοι πιστευω.
αληθεια κοριτσια,εχετε δει καροτσια?εμεις λεμε για το gt3 το καινουριο μοντελο της peg perego το τριροδο.θα το παρουμε 3 σε 1,ολο το συστημα με καθισματακι αμαξιου και το πορτ μπεμπε.εσεις που κλεινετε?εχετε δει της mothercare το spin και το xcurcion? μας αρεσουν αλλα δεν ειναι 3 σε 1 και για το xcurcion διαβασα ασχημες κριτικες στο internet.ειναι κανα 300αρι φτηνοτερα απο αυτο που σκεφτομαστε αλλα αν δεν μου βγει καλο?εσεις τι αποφασισατε??? Rolling Eyes

Ελενάκι, πόσο χαίρομαι με τα νέα σου!! Θα γίνει σίγουρα υπέροχο το δωματιάκι της μικρής σου! Τα καρότσια 3 σε 1 travel system είναι πάρα πολύ πρακτικά! Σου το λέω από προσωπική εμπειρία. Εγώ πήρα το my3 από το mothercare που το έδιναν μαζί με κάθισμα αυτοκινήτου maxi cosi το οποίο προσαρμοζόταν στο καρότσι. Πάρα πολύ πρακτικά είναι τα καρότσια 3 σε 1 ειδικά τον πρώτο καιρό! Ήμουν πολύ τυχερή γιατί, υπήρχαν λίγα κομμάτια όταν το αγόρασα γιατί μετά δεν θα το ξαναέβγαζαν. Μέσα σε 5 μέρες από την αρχή της προσφοράς εξαντλήθηκε. Εμείς το είχαμε καπαρώσει πριν ξεκινήσει η προσφορά γιατί είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει τέτοια προσφορά. Τι χαρά έκανα τότε και εγώ! Τα peg perego είναι εγγύηση και παίρνουν καλές βαθμολογίες σε crush test. Eπίσης το ότι είναι τρίροδο όπως και αυτό που πήρα και εγώ είναι πολύ καλό γιατί στρίβουν πιο εύκολα! Νομίζω πως έχεις κάνει πολύ καλή επιλογή. Εμείς το έχουμε ευχαριστηθεί πολύ. Στην αρχή χρησιμοποίησα το καρότσι σαν καλαθούνα και κοίμιζα εκεί το μωράκι όπως μου έδειξε η παιδίατρος. Πολλές φορές που βγήκαμε για καφέ τα βράδια του καλοκαιριού, έβαζα το κάθισμα του αυτοκινήτου στο σκελετό του καροτσιού και κοιμόταν εκεί μέσα ο μπέμπης μια χαρά! Του έβαζα και από πάνω ένα μεγάλο κομμάτι τούλι για να μην τον τσιμπάνε τα κουνούπια! Wink Έπειτα που μεγάλωσε πριν πάρω καθισματάκι φαγητού, τον τάιζα καθιστό στο καρότσι. Τώρα το χρησιμοποιούμε σαν κανονικό καροτσάκι αλλά μπορώ να πω ότι την απόσβεσή του την έκανε μια χαρά και με βόλεψε γιατί έχω πρόβλημα χώρου.

Εμείς ψάχνουμε ένα καλό κάθισμα αυτοκινήτου για τον βαπτιστίκο μας. Μπαίνει στον 7ο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι! Very Happy

192μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Απρ 12, 2011 10:33 am

ioanna1979

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
και εγω 23/7 εχω ΠΗΤ!!! Laughing
Με το καλο

193μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Απρ 12, 2011 11:15 am

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Ioanna με το καλο! Αγορακι ή κοριτσακι?
Elenaki χαιρομαι για τις ετοιμασιες σου!! Οντως το δωματιο θα βγει υπεροχο ειδικα αν κανετε και ζωγραφια! Το ειχα στο μυαλο μου αλλα εμεις μενουμε σε ενοικιο οποτε ουτε καν το εψαξα. Να μας ενημερωνεις για τα μαθηματα ανωδυνου.
Εμεις προς το παρον οι μονες προετοιμασιες που εχουμε κανει ειναι απο μια επισκεψη σε ΗΡΑ και Mothercare για να δουμε τι "παιζει". Μαλλον μου αρεσαν λιγο περισσοτερο τα Mothercare, τι λετε?
Maria λες βολευουν τα καροτσια 3 σε 1,ε? ειναι πρακτικα? και τα τριροδα? Μου ειχαν φανει λιγο τσιμπημενες οι τιμες αλλα αν ειναι να τα βγαλουν τα λεφτα τους... Και ξεμπερδευεις και με καθισματακι αυτοκινητου για κανα χρονο αν καταλαβα καλα? Rolling Eyes
Εκανα και εγω τη καμπυλη και αλλες εξετασεις και πηγα χτες στη γιατρο. Ολα τελεια! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 654316 Και οι εξετασεις και η καμπυλη που ανησυχουσα! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 328109 Μας εδωσε και το τηλεφωνο της μαιας αν θελουμε να την εχουμε γνωρισει μεχρι τον τοκετο και να μας εχει προετοιμασει για τη διαδικασια και το μετα. Θα τη ρωτησω και για μαθηματα ανωδυνου αλλα φανταζομαι εκει δεν θα ειναι δωρεαν...Θα δω τι θα κανω...
Οι ανησυχιες για το τοκετο εχουν αρχισει αν και ευτυχως καθε φορα που παω στη γιατρο μετα νιωθω ασφαλης και ευτυχισμενη. Αφηστε που ενω εχω κανονισει να ξεκινησω πιο εντατικα τις προετοιμασιες απο την επομενη εβδομαδα και επειτα φοβαμαι μηπως δεν προλαβω! drunken Ευτυχως ο αντρας μου ειναι οργανωτικος και με ξε-αγχωνει!
Αληθεια, που γεννατε?

194μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Απρ 12, 2011 12:32 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ioanna1979 έγραψε:και εγω 23/7 εχω ΠΗΤ!!! Laughing
Με το καλο

Με το καλό Ιωάννα!!!

georgia84 έγραψε:...
Εμεις προς το παρον οι μονες προετοιμασιες που εχουμε κανει ειναι απο μια επισκεψη σε ΗΡΑ και Mothercare για να δουμε τι "παιζει". Μαλλον μου αρεσαν λιγο περισσοτερο τα Mothercare, τι λετε?
Maria λες βολευουν τα καροτσια 3 σε 1,ε? ειναι πρακτικα? και τα τριροδα? Μου ειχαν φανει λιγο τσιμπημενες οι τιμες αλλα αν ειναι να τα βγαλουν τα λεφτα τους... Και ξεμπερδευεις και με καθισματακι αυτοκινητου για κανα χρονο αν καταλαβα καλα? Rolling Eyes
Εκανα και εγω τη καμπυλη και αλλες εξετασεις και πηγα χτες στη γιατρο. Ολα τελεια! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 654316 Και οι εξετασεις και η καμπυλη που ανησυχουσα! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 328109 Μας εδωσε και το τηλεφωνο της μαιας αν θελουμε να την εχουμε γνωρισει μεχρι τον τοκετο και να μας εχει προετοιμασει για τη διαδικασια και το μετα. Θα τη ρωτησω και για μαθηματα ανωδυνου αλλα φανταζομαι εκει δεν θα ειναι δωρεαν...Θα δω τι θα κανω...
Οι ανησυχιες για το τοκετο εχουν αρχισει αν και ευτυχως καθε φορα που παω στη γιατρο μετα νιωθω ασφαλης και ευτυχισμενη. Αφηστε που ενω εχω κανονισει να ξεκινησω πιο εντατικα τις προετοιμασιες απο την επομενη εβδομαδα και επειτα φοβαμαι μηπως δεν προλαβω! drunken Ευτυχως ο αντρας μου ειναι οργανωτικος και με ξε-αγχωνει!
Αληθεια, που γεννατε?

Georgia, το καθισματάκι αυτοκινήτου το αλλάξαμε 7 μηνών γιατί δεν χωρούσε πια
Laughing ! Όμως όπως είπα επειδή έχω μικρό σπίτι και δεν είχα χώρους για πολλά πράγματα το 3 σε 1 καρότσι με βόλεψε γιατί είχε και άλλες χρήσεις. Μπορώ να πω ότι την απόσβεση την έκανε και με το παραπάνω... Τα τρίροδα είναι σαφώς πιο ευκίνητα. Η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με τα απλά καρότσια, είναι πιο ακριβά αλλά έχουν και περισσότερες χρήσεις. Wink Τώρα που το παιδί έχει μεγαλώσει, έχουμε το καρότσι μονίμως στο πορτ-παγκάζ και αν θέλουμε να πάμε κάπου εδώ γύρω με τα πόδια, του έχουμε πάρει ένα ποδηλατάκι με χερούλι και το χαίρεται πολύ! Όλη την ώρα τραγουδάει! Βέβαια το καρότσι είναι πιο πρακτικό όταν πχ θέλω να πάω λαική γιατί εχει απο κάτω αποθηκευτικό χώρο και φορτώνω μερικά ζαρζαβατικά εκεί... Τον πρώτο καιρό όμως ήταν σούπερ! Το χρησιμοποιούσαμε μέρα νύχτα.

Είναι πολύ καλό που θα γνωρίσεις μαία που θα είναι στον τοκετό. Συνεννοήσου μαζί της από τώρα, να σου φέρει το μωράκι στην ανάνηψη να το θηλάσεις άμεσα. Η αρχή είναι πολύ σημαντική και το καλύτερο θα ήταν να το βάλεις στο στήθος μέσα στην πρώτη ώρα.

Όσο για τον τοκετό, είναι πολύ φυσικό να έχεις αγωνία και ένα μικρό φόβο. Αλλά πίστεψέ με όταν πλησιάζει ο καιρός θα σου μείνει η αγωνία γιατί θα είσαι πιο βαριά, ίσως να έχεις κουραστεί και λίγο και επιπλέον θα λαχταράς να δεις το μωράκι σου! Εγώ ξέρεις τι σκεφτόμουν για αυτή την μέρα; Μία μέρα είναι, θα περάσει! Όπως και πέρασε και ήταν η πιο έντονη μέρα της ζωής μου από πολλές απόψεις. Αυτό που μου έχει μείνει τώρα είναι μόνο τα θετικά. Την θυμάμαι με νοσταλγία και μεγάλη συγκίνηση αν και πόνεσα. Όμως ολόκληρος άνθρωπος βγαίνει από μέσα μας, δεν μπορεί να μην πονέσουμε έστω και λίγο. Η μέρα αυτή είναι η πιο σημαντική μέρα στη ζωή κάθε γυναίκας γιατί αποκτά το πιο σημαντικό αξίωμα που μπορεί να αποκτίσει σε όλη της τη ζωή. Γίνεται ΜΑΝΑ, και αυτή η λέξη σημαίνει πολλά που τα ανακαλύπτετε μόνες σας σιγά-σιγά... Έτσι, παρόλο που πόνεσα όπως είπα, παρόλο που ξέρω πως είναι ο πόνος και παρόλο που ξέρω ότι θα ξαναπονέσω, είμαι ψυχολογικά έτοιμη να το περάσω αυτό και δεύτερη φορά στη ζωή μου. Άλλη μια μέρα θα είναι... Θα περάσει! Wink Μπροστά σε αυτό που κερδίζεις δεν είναι τίποτα! Πάντα στη ζωή μου ήθελα 2 παιδιά μόνο. Μετά από το πρώτο και ενώ δεν έχω κάνει δεύτερο, σκέφτομαι ότι ίσως θα μπορούσα να κάνω και τρίτο, χαχαχαχα! Έχετε να ζήσετε μεγάλες στιγμές, σας το λέω συνέχεια και έχω γίνει γραφική! Very Happy Πάλι πολλά είπα...

195μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Απρ 13, 2011 12:02 pm

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Maria μου εχεις δικιο και προσπαθω να το σκεφτομαι κι εγω...Μια μερα ειναι, θα περασει! Οι σκεψεις που κανω ειναι αλλοτε αγωνιας, αλλοτε ανυπομονησιας και γενικα πολλα συναισθηματα καινουργια! Αλλα ο τοκετος αργει λιγο ακομα! (ελπιζω!! Very Happy ) Οποτε θα επικεντρωθω στις σκεψεις προετοιμασιας! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 215994
Σου ευχομαι να κανεις και αλλα παιδακια οπως το επιθυμεις!

Η γιατρος μου ανεφερε πως ισως τις πρωτες δυο μερες μαζι με το θηλασμο δωσουν λιγο μπουκαλι στο μωρο για να χορταινει και να μην κανει ικτερο μεχρι να κατεβασω καλα γαλα. Μου ειπε θα εχω ζητησει αποκλειστικο θηλασμο απο την αρχη αλλα και απο την τεταρτη μερα που με το καλο γυρισω σπιτι θα εχω ολο το χρονο να θηλασω. Στην αρχη ¨φοβηθηκα¨ μηπως εχω θεμα με το θηλασμο αλλα της εχω εμπιστοσυνη και πιστευω πως η μαια θα με κατατοπισει κι αυτη....Οσο για αμεσως μετα το τοκετο σιγουρα θα το ζητησω!!
Αυτα...
Καθισματακι βρηκες?
Οι υπολοιπες τι νεα? flower

196μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Απρ 13, 2011 12:43 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
georgia84 έγραψε:...
Η γιατρος μου ανεφερε πως ισως τις πρωτες δυο μερες μαζι με το θηλασμο δωσουν λιγο μπουκαλι στο μωρο για να χορταινει και να μην κανει ικτερο μεχρι να κατεβασω καλα γαλα. Μου ειπε θα εχω ζητησει αποκλειστικο θηλασμο απο την αρχη αλλα και απο την τεταρτη μερα που με το καλο γυρισω σπιτι θα εχω ολο το χρονο να θηλασω. Στην αρχη ¨φοβηθηκα¨ μηπως εχω θεμα με το θηλασμο αλλα της εχω εμπιστοσυνη και πιστευω πως η μαια θα με κατατοπισει κι αυτη....Οσο για αμεσως μετα το τοκετο σιγουρα θα το ζητησω!!
...

Αυτό που θα σου πω θα σου ακουστεί λίγο περίεργο αλλά η γιατρός σου είναι μαιευτήρας-γυναικολόγος φαντάζομαι, όχι παιδίατρος ή σύμβουλος θηλασμού. Επίσης δεν κάνουν όλες οι μαίες σωστά τη δουλειά τους. Αυτό που σου είπε κοπέλα μου για το ξένο γάλα δεν ισχύει 100000000%. Η πιθανότητα να ευθύνεται το ξένο γάλα για τον ίκτερο είναι 1% και πάλι όχι για αυτόν που εμφανίζεται την τρίτη μέρα αλλά αρκετές μέρες αργότερα. Εμένα του παιδιού του έδιναν όπως είπα ξένο και μου το έφερναν ταισμένο όλες τις φορές. Την τρίτη μέρα όμως ίκτερο έκανε, κανονικά. Το 50% των παιδιών κάνουν. Είναι αντίδραση του οργανισμού ο νεογνικός ίκτερος που παρουσιάζεται την τρίτη μέρα και δεν υπάρχει πρόληψη. Το έχω ψάξει δεν σου λέω αερολογίες. Έχεις χρόνο να το ψάξεις και εσύ και να αποφασίσεις για το παιδάκι σου. Εγώ έχω χρέος να σε προειδοποιήσω και να σε προστατεύσω από κακές συμβουλές που θα σου στοιχίσουν. Για τον νεογνικό ίκτερο όπως σου είπα δεν υπάρχει πρόληψη. Όταν παρουσιαστεί την τρίτη μέρα, αυτό που χρειάζεται είναι να ενεργείται συχνά το μωρό για να αποβληθεί η χολερυθρίνη από τον οργανισμό του μωρού. Αν και μόνο αν παρουσιαστεί λοιπόν ίκτερος και εσύ δεν έχεις ακόμα κατεβάσει πολύ γάλα τότε χρειάζεται το ξένο! Πολύ φαί ίσον πολλές γεμάτες πάνες. Ψάξε το λίγο στο ίντερνετ, αξίζει να γνωρίζεις κάποια πράγματα που εγώ τα έμαθα μετά δυστυχώς.

Δεύτερον. Το μωρό τις 3 πρώτες μέρες της ζωής του δεν χρειάζεται ποσότητα τροφής. Σκέψου ότι γεννάς μόνη σου σε μια καλύβα στο βουνό και δεν έχεις ξένο γάλα ή κάποιο ζώο να αρμέξεις. Η φύση σε έπλασε έτσι όπως σε θέλει το μωρό σου. Το στομαχάκι του είναι γεμάτο με υγρά από την μήτρα. Τα τραβάνε με σωληνάκι με την γέννα αλλά τις πρώτες μέρες τα αποβάλλει όλα με τα κακά που λέγονται μυκόνιο. Επίσης, ξέρεις πόσο τρώει το μωρό τις 3 αυτές πρώτες μέρες για να χωρτάσει; Κάθε γεύμα του είναι το πολύ μια κουταλιά της σούπας σε ποσότητα!!! Το πρωτόγαλα είναι ότι πρέπει! Ιδανικότατο και κυρίως ελαφρύ. Γιατί να του φουσκώσουν το στομάχι με 50 ml ξένο γάλα;

Τρίτον και τελευταίο. Ο μεγαλύτερος μύθος που έχω ακούσει είναι ό΄τι όταν πας σπίτι θα βρεις τους ρυθμούς σου. Όχι ότι δεν συμβαίνει αλλά απαιτεί πολύ περισσότερο κόπο όταν σου έχουν βάλει εμπόδια. Όμως πολλά μαιευτήρια βγάζουν μεγάλο κερδος από το ξένο γάλα, και για το συγκεκριμένο στο υπογράφω κιόλας. Η μαία θα σου βάλει το μωρό στο στήθος, αυτό είναι όλο. Βάζω το μωρό στο στήθος δεν σημαίνει θηλάζω όπως μου είπε πρόσφατα μια καλή φίλη από εδώ μέσα. Μεταξύ μας, θέλουν να αποτύχεις. Δεν έχουν κάτι προσωπικό μαζί σου απλά έτσι είναι η πολιτική του μαιευτηρίου. Και πες ότι γυρνάς σπίτι σου; Έχουν 4 μέρες φουσκώσει το μωρό με το ξένο γάλα, έχει ανοίξει το στομάχι του άρα απαιτεί πλέων ανάλογη ποσότητα... Πώς θα είσαι σίγουρη ότι μπορείς να παράγεις αυτήν την ποσότητα; Να σου πω εγώ πως. Θα αναγκαστείς να δίνεις παράλληλα και ξένο και θα αρχίσεις να προσπαθείς να αυξήσεις την παραγωγή σου για να πετύχεις τον αποκλειστικό θηλασμό.

Σύνδεσε με το στήθος σου το μωρό από την ώρα που θα το βγάλεις από μέσα σου και μην αφήσεις κανέναν να το ξεκολλήσει από εκεί.

Είπα πολλά πάλι. Συγνώμη αν σε ζάλισα. Δεν θέλω να νιώσεις πίεση από τα λεγόμενά μου. Ειδικά στην κατάστασή σου. Όμως στα λέω τώρα που δεν είναι αργά. Απλά είδα ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και όπως σου είπα ώφειλα να σου τα πω από τώρα για να το ψάξεις όσο θες και μόνη σου γιατί έχεις χρόνο ακόμα να ενημερωθείς. Μην στηριχθείς πάνω τους. Δεν σου λέω να με πιστεψεις. Όλα αυτά προέκυψαν από προσωπική μου έρευνα που ξεκίνησε όταν άρχισα να ψάχνομαι γιατί μου κόπηκε το γάλα. Η επιλογή είναι καθαρά δική σου! Είμαστε όλες εδώ για να σε βοηθήσουμε μόλις γεννήσεις με οτιδήποτε προκύψει σε περίπτωση που χρειαστείς την βοήθειά μας. Αξίζει να διαβάσεις μερικά θέματα που αφορούν τον θηλασμό από εδω μέσα. Αν θες να διαβάσεις την δική μου ιστορία είναι εδώ: http://forum.eimaimama.gr/t4792-topic

Άκου το ένστικτό σου πάνω από όλα.
Δεν λέει ποτέ ψέματα.

197μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Παρ Απρ 15, 2011 2:59 am

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Μαρια μου οχι απλα δε με κουρασες αλλα σε ευχαριστω για το ποστ! Την ειχα διαβασει την ιστορια σου και για να ειμαι ειλικρινης μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση και ετσι αρχισαν οι σκεψεις για το τι μπορω να κανω απο τη μερια μου. Πραγματικα κι εγω σκεφτομουν οτι θα μου τα μαθουν στο μαιευτηριο και οτι δεν θα εχουν λογο να με αποτρεψουν απο το θηλασμο! Sleep Τωρα ομως εχω προβληματιστει πολυ γιατι ειμαι ανθρωπος που εμπιστευεται απολυτα τη γιατρο και το χειροτερο δε μου αρεσει να ερχομαι σε ρηξη. Φοβαμαι ομως οτι με αυτα που διαβαζω αυτο θα ειναι αναποφευκτο!
Η γιατρος ειναι γυναικολογος και απο αυτα που καταλαβα μου ειπε οτι τις δυο πρωτες μερες θα πρεπει να του δωσουν ξενο για να ενεργειται και να μην εμφανισει ικτερο. Απο αυτα που μου λες ομως μαλλον αυτο δεν ισχυει σαν επιχειρημα,ε?
Μολις ξεμπερδεψω λιγο με τη δουλεια θα παρω τη μαια να συναντηθουμε να δω τι εχει να μου πει κι αυτη και θα της κανω σαφεις τις προθεσεις μου περι θηλασμου. Δε με νοιαζει να μην ξεκουραζομαι στο μαιευτηριο αρκει να μου φερνουν το μωρο οταν ειναι να φαει.
Αυτο με το οτι θα εχει φουσκωσει το στομαχακι του μωρου δεν το ειχα σκεφτει...
Δηλαδη εισαι υπερ του rooming in? Υπαρχουν ειδικα δωματια για αυτο? Σε ρωταω γιατι θα παρω τρικλινο και αν οι αλλες μαμαδες δεν εχουν τα μωρακια μαζι θα μπορω εγω? Νομιζω πως ολα τα δωματια ειναι ιδια ομως...
Σ'ευχαριστω και παλι για τις πληροφοριες! Θα σας ενημερωσω οταν θα εχω νεοτερα! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 417472

198μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Παρ Απρ 15, 2011 6:11 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
georgia84 έγραψε:Μαρια μου οχι απλα δε με κουρασες αλλα σε ευχαριστω για το ποστ! Την ειχα διαβασει την ιστορια σου και για να ειμαι ειλικρινης μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση και ετσι αρχισαν οι σκεψεις για το τι μπορω να κανω απο τη μερια μου. Πραγματικα κι εγω σκεφτομουν οτι θα μου τα μαθουν στο μαιευτηριο και οτι δεν θα εχουν λογο να με αποτρεψουν απο το θηλασμο! Sleep Τωρα ομως εχω προβληματιστει πολυ γιατι ειμαι ανθρωπος που εμπιστευεται απολυτα τη γιατρο και το χειροτερο δε μου αρεσει να ερχομαι σε ρηξη. Φοβαμαι ομως οτι με αυτα που διαβαζω αυτο θα ειναι αναποφευκτο!
Η γιατρος ειναι γυναικολογος και απο αυτα που καταλαβα μου ειπε οτι τις δυο πρωτες μερες θα πρεπει να του δωσουν ξενο για να ενεργειται και να μην εμφανισει ικτερο. Απο αυτα που μου λες ομως μαλλον αυτο δεν ισχυει σαν επιχειρημα,ε?
Μολις ξεμπερδεψω λιγο με τη δουλεια θα παρω τη μαια να συναντηθουμε να δω τι εχει να μου πει κι αυτη και θα της κανω σαφεις τις προθεσεις μου περι θηλασμου. Δε με νοιαζει να μην ξεκουραζομαι στο μαιευτηριο αρκει να μου φερνουν το μωρο οταν ειναι να φαει.
Αυτο με το οτι θα εχει φουσκωσει το στομαχακι του μωρου δεν το ειχα σκεφτει...
Δηλαδη εισαι υπερ του rooming in? Υπαρχουν ειδικα δωματια για αυτο? Σε ρωταω γιατι θα παρω τρικλινο και αν οι αλλες μαμαδες δεν εχουν τα μωρακια μαζι θα μπορω εγω? Νομιζω πως ολα τα δωματια ειναι ιδια ομως...
Σ'ευχαριστω και παλι για τις πληροφοριες! Θα σας ενημερωσω οταν θα εχω νεοτερα! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 417472

Εννοείται πως το rooming in έχει μόνο θετικά. Σκέψου ότι θα έχεις τον έλεγχο του μωρού σου όλο το 24ωρο και δεν θα αποφασίζουν άλλοι γι' αυτό. Με το που θα κλαίει θα το βάζεις στο στήθος και τέλος, πανεύκολο! Ξέρεις πόσο καλό θα σου κάνει αυτό; Όταν φύγεις από το μαιευτήριο και θα είσαι πρώτη φορά μόνη με το μωρό σου στο σπίτι δεν θα σε πιάσει πανικός όπως έπιασε εμένα που δεν είχα μάθει ούτε να το κρατάω... Crying or Very sad Εκτός του ότι δεν ήξερα τι είναι rooming in τοτε που γέννησα εγώ, δεν είχε και το ΙΑΣΩ (από ότι έμαθα μετά). Τώρα όμως έχει αλλά νομίζω πρέπει να το ζητήσεις από πριν, δεν είμαι σίγουρη...

Αν δώσεις στο μωρό ξένο τις 2 πρώτες μέρες μέχρι να κατέβει το κανονικό γάλα θα στερήσεις από το μωρό σου το πρωτόγαλα που είναι πολύτιμο! Ακόμα και αν δίνουν παράλληλα ξένο με το δικό σου, αυτό σημαίνει ότι το μωρό δεν θα παίρνει την ποσότητα μητρικού που έχει πραγματικά ανάγκη (που αν και είναι μικρή σε ποσότητα είναι πολύτιμη). Σκέψου ότι όσο πιο πολύ αδειάζεις τόσο πιο πολύ γεμίζει το στήθος. Πολλές φορές λόγω του ότι όπως είναι φυσικό είμαστε άπειρες, νομίζουμε ότι το γάλα θα τελειώσει αν ένα μωρό θηλάζει συχνά και μετά από λίγη ώρα αν ξαναζητήσει δεν θα έχουμε. Όμως στην πραγματικότητα συμβαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο! Το μωράκι ενστικτοδώς ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται, απλά δεν μπορεί να το πει! Very Happy
Να σε ενημερώσω λίγο για τον νεογνικό ίκτερο για να μην αγχώνεσαι. Όπως σου είπα εμφανίζεται στο 50% (άλλοι λένε 20% και άλλοι 40%, δεν έχει σημασία) των νεογνών την τρίτη μέρα ζωής τους και δεν είναι κάτι σοβαρό. Πώς προκαλείται; 2 πράγματα συνεργάζονται για να συμβεί. ΠΡΩΤΟΝ: Η υψηλή αιμοσφαιρίνη των νεογνών η οποία καταστρέφεται και παράγεται χολερυθρίνη (για την οποία σου μίλησα και στο προηγούμενο ποστ) και ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Το συκώτι μερικών νεογνών είναι ανώριμο (όπως και άλλα όργανα) και δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί τις υψηλές ποσότητες χολερυθρίνης. Την λύση σε όλα αυτά την δίνει το έντερο! Απορροφά όλη την χολερυθρίνη και όσο πιο συχνά ενεργείται το μωρό, τόσο πιο γρήγορα αποβάλλεται από τον οργανισμό του.
Συνήθως ο ίκτερος μπορεί να κρατήσει μέχρι και 14 ημέρες. Το μωρό επηρεάζεται πραγματικά (έχει υπνηλία) όταν ο ίκτερος περάσει το 19. Τώρα βέβαια ένα νεογένητο συνήθως έχει υπνηλία οπότε δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά. Very Happy Ίσως να θηλάζει λίγη ώρα και έπειτα να κουράζεται και να κοιμάται. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Σκέψου ότι το περιβάλλον του είναι πρωτόγνωρο. Μέσα στην κοιλιά "κολυμπούσε". Γλιστρούσε με κάθε του κίνηση και δεν υπήρχαν τριβές και βαρύτητα. Οξυγόνο και τροφή του παρεχόταν χωρίς να κοπιάζει. Ακόμα και αν εσύ νομίζεις ότι ζορίζεται και δεν χωράει, για το ίδιο το περιβάλλον είναι ιδανικό. Ενώ τώρα (έξω από την κοιλιά) τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει, οπότε κουράζεται. Σε λίγες μέρες όμως δυναμώνουν τα πνευμόνια (που είναι μυς και θέλει εξάσκηση) και βλέπεις ένα διαφορετικό παιδί από αυτό που είχες στο μαιευτήριο... Ξέφυγα λίγο από το θέμα αλλά προσπαθώ να προλάβω καταστάσεις για εσένα που μπορεί να σε αγχώσουν.
Και εγώ είμαι σαν εσένα. Εμπιστεύομαι τυφλά τον γιατρό μου. Όμως στην ουσία δεν έρχεσαι σε κόντρα μαζί της. Η δουλειά της τελειώνει με τον τοκετό! Είναι δική σου γιατρός όχι του παιδιού. Γι' αυτήν προέχει πρώτα η δική σου υγεία. Μετά αναλαμβάνουν μαίες και παιδίατροι αλλά να ξέρεις πως εσύ είσαι η μαμά,επιπλέον πληρώνεις (αν με πιάνεις) και έχεις τον πρώτο λόγο. Αν δεν νιώθεις σίγουρη για κάτι μπορείς να πας και εσύ ίσως σε κάποια μαθήματα θηλασμού όπως και το Ελενάκι (το αναφέρει πιο πάνω και είναι δωρεάν) ή να βρεις έναν σύμβουλο θηλασμού που θα σε βοηθήσει να μην παρασυρθείς από κακές συμβουλές ή να πάρεις το βιβλίο για τον θηλασμό που δεν έχω διαβάσει αλλά σίγουρα θα διαβάσω στο δεύτερο παιδί (γιατί φοβάμαι τι θα μου ξεφουρνισουν την δεύτερη φορά για να με πείσουν να δώσω ξένο και πρέπει να έχω απάντηση). Το βιβλίο αυτό το διάβασα κάπου εδώ μέσα από άλλες κοπέλες και το συγκράτησα. Είναι το βιβλίο της Πατσούρου "θηλασμός μια υπέροχη σχέση" και από ότι έψαξα είδα ότι υπάρχουν 2 τόμοι. Θα το προμηθευτώ όταν θα πλησιάζει ο καιρός για δεύτερο... (μεταξύ μας, ανυπομονώ να μεγαλώσει λίγο ο μικρούλης μου και να κάνω και το δεύτερο Very Happy ). Μην αγχωθείς, απλά ενημερώσου, έχεις πολύ χρόνο. Very Happy Very Happy

Και κάτι τελευταίο για τον ίκτερο. Να ξέρεις πως όλα τα μωρά μόλις γεννιούνται χάνουν λίγο βάρος. Όλα! Η κοπέλα δίπλα μου ξέρεις τι έκανε; Όλη την ώρα το θήλαζε και το μωρό της έφυγε από το μαιευτήριο 300 γραμμάρια από ότι γεννήθηκε. Προληπτικά δεν υπάρχει λόγος να δώσεις ξένο μήπως και κάνει ίκτερο... Ο ίκτερος δεν είναι τόσο σοβαρός όπως είπα και πριν. Αντίθετα για να χωρηγηθεί ξένο σε ένα μωρό στο εξωτερικό πρέπει να υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος και χωρηγείται με συνταγή γιατρού και όχι ασύστολα όπως στην χώρα μας. Επίσης σε άλλες χώρες στα πρόωρα δίνουν μητρικό γάλα για να τα βοηθήσουν να συνέλθουν... Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει. Είναι ολοφάνερο πάντως πως υπάρχουν πολλά εμπόδια για την νέα μαμά για να κάνει αυτό που θέλει το μωράκι της και η καρδιά της, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το θέλει και η ίδια γιατί υπάρχουν και μανούλες που δεν επιθυμούν να θηλάσουν. Σεβαστό.
Πάλι πολλά είπα! Laughing Laughing Laughing

199μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Παρ Απρ 15, 2011 2:25 pm

elenaki85

elenaki85
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
πολλα,αλλα ολα απαραιτητα και χρησιμα ειδικα για εμας τις πρωταρες μαμαδες!εισαι πολυτιμη στην ομαδουλα αυτη! cheers cheers

200μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 8 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Παρ Απρ 15, 2011 10:38 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
elenaki85 έγραψε:πολλα,αλλα ολα απαραιτητα και χρησιμα ειδικα για εμας τις πρωταρες μαμαδες!εισαι πολυτιμη στην ομαδουλα αυτη! cheers cheers

Embarassed Embarassed Embarassed I love you

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 8 από 41]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 41  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις