376 Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Ιουν 05, 2011 11:31 pm
MariaM
Πρωταγωνιστής!!
νατακως έγραψε:κοριτσια καλησπερα. χρειαζομαι τη βοηθεια σας.
ξεκινησα τα ψωνια της μικρης κι εχω πελαγωσει.... τι να της παρω???
πηρα καποια κορμακια με τιραντουλα και αμανικα. να παρω και με κοντο μανικι?? και ποσα να παρω? να παρω και μακρια φορμακια? θα γεννηθει μαλλον γυρω στα μεσα Ιουλιου. ξερω απο τις μανουλες εδω μεσα οτι ζεσταινονται και τα μωρα οπως εμεις. αλλα ως νεογεννητο πρεπει να το ντυνω λιγο παραπανω???
εσεις τι εχετε παρει??? και η παλια μανουλα ΜαριαΜ τι με συμβουλευει???
Καλημέρα! Μην αγχώνεσαι! Λοιπόν, εγώ αν και γέννησα Φλεβάρη ήταν πιο δύσκολο να μην σκάσω τον μπέμπη από την ζέστη. Τα μωράκια και ειδικά τα νεογένητα χρειάζονται 20 με 22 βαθμούς. Σκέψου ότι η πολύ ζέστη είναι πιο επικίνδυνη από το λίγο κρύο. Ένα βράδυ όταν ήταν 8 μηνών κόντεψε να πάθει θερμοπληξία ο δικός μου και έφταιγε που τον είχα ντύσει βαρια για να κοιμηθεί. Το μυστικό είναι να το ντύνεις πάντα λίγο πιο ελαφρια από ότι ντύνεσαι εσύ γιατί αυτό ζεσταίνεται πάντα λίγο περισσότερο από εσένα. Αυτό είναι κανόνας. Οπότε εγώ θα σου έλεγα ότι τα πιο χρήσιμα για τον πρώτο καιρό και μέχρι τους 2 μήνες δεν είναι τα ρούχα εξόδου αλλά τα εσώρουχα. Στην καρδιά του καλοκαιριού το μωρό πρέπει να είναι ή μόνο με το πάμπερς ή μόνο με ένα φανελάκι ολόσωμο. Από αυτά λοιπόν κοίτα να έχεις αρκετά γιατί ίσως να μην το αλλάζεις μονο μία φορά την ημέρα. Πάρε αυτά που είναι για 0 εώς 3 μηνών γιατί θα τα φοράει και όταν κρυώσει ο καιρός μέσα από ρούχα. Θα έλεγα ότι επειδή αυτό θα είναι το κύριο ρούχο του για εκείνη την εποχή, θα χρειαστείς περίπου 12 με 18 φανελάκια. Μπορεί να φαίνονται πολλά αλλά υπολογίζω ότι θα βάζεις πλυντήριο κάθε 5-6 μέρες οπότε θα είναι πιο εύκολο και για εσένα. Πάρε και καλτσάκια λεπτά σοσονάκια γιατί ίσως να σου χρησιμέψουν. Τα άκρα των νεογένητων είναι πάντα κρύα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κρυώνει, μην το ντύσεις. Απλά φόρεσέ του καλτσάκια αν κρίνεις οτι χρειάζεται. Και θυμίσου αυτό που σου είπα. Όχι πολύ ζέστη, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ο παιδίατρος θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα και συμβουλή μου είναι να ακούς μόνο αυτόν γιατί πολλές φορές ακούμε απόψεις από συγγενείς που έρχονται σε αντίθεση με αυτά που μας λέει ο παιδίατρος. Πχ εμένα η μαμά μου θα με συμβούλευε να το ντύσω περισσότερο. Ο παιδίατρος όμως ξέρει πάντα καλύτερα και έχει την πλήρη ευθύνη των όσων λέει. Α, και επίσης εμένα η παιδίατρος μου είπε ναι στο aircondition με καθαρά φίλτρα, όχι στον ανεμιστήρα.
Ελπίζω να κατάφερα να σε ξε-αγχωσω λίγο! Τι κάνει το μπεμπάκι; Ανυπομονείς; Η κουμπάρα μου έχει αρχίσει να ροχαλίζει στον ύπνο της και δεν μπορεί να πάρει ανάσα καλά. Ακριβώς έτσι ένιωθα και εγώ στο τέλος. Εκείνη έχει αρχίσει να ανυπομονεί!