Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
578 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 578 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 41  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 16 από 41]

376μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Ιουν 05, 2011 11:31 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
νατακως έγραψε:κοριτσια καλησπερα. χρειαζομαι τη βοηθεια σας.
ξεκινησα τα ψωνια της μικρης κι εχω πελαγωσει.... τι να της παρω???
πηρα καποια κορμακια με τιραντουλα και αμανικα. να παρω και με κοντο μανικι?? και ποσα να παρω? να παρω και μακρια φορμακια? θα γεννηθει μαλλον γυρω στα μεσα Ιουλιου. ξερω απο τις μανουλες εδω μεσα οτι ζεσταινονται και τα μωρα οπως εμεις. αλλα ως νεογεννητο πρεπει να το ντυνω λιγο παραπανω???
εσεις τι εχετε παρει??? και η παλια μανουλα ΜαριαΜ τι με συμβουλευει???

Καλημέρα! Μην αγχώνεσαι! Λοιπόν, εγώ αν και γέννησα Φλεβάρη ήταν πιο δύσκολο να μην σκάσω τον μπέμπη από την ζέστη. Τα μωράκια και ειδικά τα νεογένητα χρειάζονται 20 με 22 βαθμούς. Σκέψου ότι η πολύ ζέστη είναι πιο επικίνδυνη από το λίγο κρύο. Ένα βράδυ όταν ήταν 8 μηνών κόντεψε να πάθει θερμοπληξία ο δικός μου και έφταιγε που τον είχα ντύσει βαρια για να κοιμηθεί. Το μυστικό είναι να το ντύνεις πάντα λίγο πιο ελαφρια από ότι ντύνεσαι εσύ γιατί αυτό ζεσταίνεται πάντα λίγο περισσότερο από εσένα. Αυτό είναι κανόνας. Οπότε εγώ θα σου έλεγα ότι τα πιο χρήσιμα για τον πρώτο καιρό και μέχρι τους 2 μήνες δεν είναι τα ρούχα εξόδου αλλά τα εσώρουχα. Στην καρδιά του καλοκαιριού το μωρό πρέπει να είναι ή μόνο με το πάμπερς ή μόνο με ένα φανελάκι ολόσωμο. Από αυτά λοιπόν κοίτα να έχεις αρκετά γιατί ίσως να μην το αλλάζεις μονο μία φορά την ημέρα. Πάρε αυτά που είναι για 0 εώς 3 μηνών γιατί θα τα φοράει και όταν κρυώσει ο καιρός μέσα από ρούχα. Θα έλεγα ότι επειδή αυτό θα είναι το κύριο ρούχο του για εκείνη την εποχή, θα χρειαστείς περίπου 12 με 18 φανελάκια. Μπορεί να φαίνονται πολλά αλλά υπολογίζω ότι θα βάζεις πλυντήριο κάθε 5-6 μέρες οπότε θα είναι πιο εύκολο και για εσένα. Πάρε και καλτσάκια λεπτά σοσονάκια γιατί ίσως να σου χρησιμέψουν. Τα άκρα των νεογένητων είναι πάντα κρύα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κρυώνει, μην το ντύσεις. Απλά φόρεσέ του καλτσάκια αν κρίνεις οτι χρειάζεται. Και θυμίσου αυτό που σου είπα. Όχι πολύ ζέστη, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ο παιδίατρος θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα και συμβουλή μου είναι να ακούς μόνο αυτόν γιατί πολλές φορές ακούμε απόψεις από συγγενείς που έρχονται σε αντίθεση με αυτά που μας λέει ο παιδίατρος. Πχ εμένα η μαμά μου θα με συμβούλευε να το ντύσω περισσότερο. Ο παιδίατρος όμως ξέρει πάντα καλύτερα και έχει την πλήρη ευθύνη των όσων λέει. Α, και επίσης εμένα η παιδίατρος μου είπε ναι στο aircondition με καθαρά φίλτρα, όχι στον ανεμιστήρα.

Ελπίζω να κατάφερα να σε ξε-αγχωσω λίγο! Τι κάνει το μπεμπάκι; Ανυπομονείς; Η κουμπάρα μου έχει αρχίσει να ροχαλίζει στον ύπνο της και δεν μπορεί να πάρει ανάσα καλά. Ακριβώς έτσι ένιωθα και εγώ στο τέλος. Εκείνη έχει αρχίσει να ανυπομονεί! Very Happy

377μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουν 06, 2011 1:01 am

Veraki

Veraki
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
georgia84 ναι χτες το κλισαμε το σπιτι και σημερα θα δουμε για βαφες και μου αρεσει παρα πολυ,αν δεν ειχα με κατι να ασχοληθω θα ειχα τρελη ανυπομονησια οσο πλησιαζει ο καιροσ,ενω τωρα μας αποσπαει την προσωχη το ολο θεμα με το καινουργιο σπιτι,ψωνια,βαψιματα,επιπλα καινουργια,κανουμε ΟλΟκΛηΡοΤιΚη αλλαγη στη ζωη μας ΚΑΙ σε καινουργειο σπιτικο μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 536304 πρεπει οντως να προσεχω μην παρασηρθω,κουραστω, και γινει καμια χαζομαρα βεβαια, αυτο λεω στον αντρα μου,για μια μερα μονο ν μπορουσα να την βαλω στη ακρη την κοιλια βρε παιδι μου,να κανω μια γενικη,και μετα την ξανα φορας την κοιλια.

Tελικα ολες τις ιδιες ακριβως αποριες εχουμε,τουλαχιστον οι πρωταρες,εγω νατακως του εχω ετοιμα 10 εσωρουχα με μπουτακια/μπρατσακια εξω,και ειμαι τυχερη γτ μ εδωσε η κουνιαδα μου 15 ολοσωμα δλδ μακρυ μανικι/μακρυ στ ποδι,και ακου τι σκεφτομε ν κανω λοιπον,εχω ετοιμασει την πρωτη του αλλαξια,οπου οταν εγω γεννησω θα βγει στους συγκενεις μια μαια και θα τα ζητησει εκεινα τα ρουχαλακια,μεσα λοιπον του εχω βαλει
1)εσωρουχο(μπρατσακια/μπουτακια εξω)
1)ολοσωμο
1)σκουφακι
1)ζευγαρι καλτσες/γαντακια
1)πετσετουλα.
Και θα τον ντησει εκεινη οπως ξερει,οσο λοιπον θα ειμαι μεσα στο νοσοκομειο θα το ντηνω συμφωνα με την πρωτη του αλλαξια(οτι εβαλει & η κοπελα δλδ) Για μετα εχω ακουσει οτι την πρωτη μερα που θα γηρησω σπιτι θα παρω τηλ.και ερχεται ο παδιατροσ να το δει στο σπιτι,εκει λοιπον θα του διξω τα ρουχαλακια κ θα ροτησω ποια με συμβουλευει ν βαλω.

Ερχετε το βαφτιστηρι MariaM κεντα κεντα να προλαβουμε

378μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουν 06, 2011 1:20 am

elenaki85

elenaki85
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
γεια σας κοριτσιαααα!!! εχω καιρο να μπω στην παρεα σας,αν και εμπαινα κλεφτα κια διαβαζα τα νεα σας.εμεις περιμενουμε την τεταρτη για να παμε στο μηνιαιο ραντεβου με τον γιατρουλη μας να δουμε την μπεμπουλα!πριν 2 βδομασες που καναμε το dopplerημασταν 1800,ανυπονομω να δω ποσο ειναι τωρα το κοριτσακι μου...παντως την καταλαβαινω πολυ διαφορετικα τωρα,πηγαινει σε μια πλευρα και πιανω την κοιλια μου και καταλαβαινω κατι στρογγυλωπο και σκληρο...'η κεφαλακι 'η ποππακος ειναι.μας εχει τρελανει!ο πατερας της ολον μπουμπου και μπουμπου παραμιλαει μεσα στο σπιτι!!! I love you I love you
μονο που σημερα εχω καταγχωθει για τις ετοιμασιες.εχω εναν εκνευρισμο...το δωματιο της περιμενει να βαλουμε το παραθυρο και το πατωμα στο καινουριο κομματι που προσθεσαμε,και ειμαστε σε αναμονη και φοβαμαι μην ερθει νωριτερα απο την π.η.τ της η μικρη και δεν ειμαστε ετοιμοι.αν και στο λικνο διπλα μου θα την εχω,αλλα...εντωμεταξυ περιμενω να τελειωσουν τα μαστορεματα για να ερθει η μανα μου και η πεθερα μου να κανουμε γενικη.τοιχους,κρυφους φωτισμους,κουρτινες...θελω και η παραμικρη γωνιτσα να εχει φρεσκαριστει για να ειμαι σιγουρη οτι η μπεμπα αναπνεει σε παντακαθαρο περιβαλλον χωρις ιχνος σκονης.ειμαι ακραια στο θεμα καθαριοτητας,αλλα καλυτερα ετσι και σιγουρη παρα να με τρωει το αγχος μην παθει κατι το μικρουλι μου.να δω ποτε θα τελειωσουν οι μαστοροι για να αρχισουμε καθαριοτητα.εγω καθε μερα κανω full δουλειες στο σπιτι,αλλα δεν μπορω να κρεμιεμαι σε σκαλες να καθαριζω τοιχους κια να κρεμαω κουρτινες...
αααα και κατι αλλο ρε κοριτσια,για το λικνο παιρνετε διαφορετικα σετ σεντονακια απο οτι για την κουνια?πιαρνετε για διαστασεις λικνου?και επισης προικα λικνου λεω να παρω απο τα mothercare που ειναι πολυ καλες οι τιμες και ειναι εμφανισημες χωρις ακροτητες με svarovski που εχουν καποιες εταιρειες.μου αρεσουν αυτες αλλα για την κουνια ναι, να αφιερωσω κατι παραπανω που θα χρησιμοποιηθει για καποια χρονια,και οχι λιγους μηνες οπως το λικνο.το θεμα ειναι οτι το σετ προικας που λεω να καταληξω απο τα mothercare περιεχει την παντα,κουβερλι και πανωσεντονο.ολα καλα αυτα,αλλα τι γινεται με την κουνουπιερα???ξερετε αν μπορω να βρω ξεχωριστα μονη της?οχι για κουνια ομως,για λικνο...αχ γιατι αγχωνομαι τοσο?ειναι φυσιολογικο?θα σκασω ωσπου να τελειωσουν ολα... please κοροτσια την βοηθεια σας! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 911307 μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 911307

379μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουν 06, 2011 1:39 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Γεια σας κορίτσια!

Βεράκι κεντάω κεντάω! Very Happy Μου άρεσε η ιδέα που είχες με την κοιλιά που αφερείται, χαχα!

Ελενάκι ήρεμα κοριτσάκι μου. Όλα θα γίνουν. Το σημαντικο είναι αυτό που είπες για την καθαριότητα και δεν είσαι καθόλου υπερβολική. Αν τελειώσουν οι οικοδομικές εργασίες στρώσε τους όλους στην δουλειά. Το μωρό σου όπως και να έχει είναι πιο σημαντικό γι' αυτό μην κουράζεις τον εαυτό σου και το βγάλεις από τώρα. Η κουμπάρα μου κουράστηκε λίγο την περασμένη εβδομάδα και είχε συσπάσεις και πετρώματα. Προσοχή κοριτσάκια μου τώρα που έχετε βαρυνει! Μετά τις 36 εβδομάδες κάντε ότι θέλετε. Αλλά τώρα προσοχή.
Κορίτσια, χθες πήγαμε για μπάνιο! Ήταν τέλεια! Ο Γιαννάκης μου είχε πάρει φόβο από την βάπτιση και έλεγα δεν θα μπει στο νερό. Πήγε μόνος του πάτησε μέσα να δει τι είναι, μετά βγήκε έξω και χάρηκε που ένιωσε την ελευθερία να μπαίνει και να βγαίνει και να πηγαίνει όπου θέλει. Αυτό ήταν άρχισε να τρέχει προς τα μέσα! Έπεσε κάτω, βράχηκε ολόκληρος και εκεί είπα θα κρύωσε και θα κλάψει. Σηκώθηκε, γλύφτηκε γιατί ήταν αλμυρό το νερό και του άρεσε και συνέχισε να τρέχει γελώντας! Πολύ γέλιο και αυτός αλλά και εμείς! Περιττό να σας πω ότι έχω να βγάλω καλή φωτογραφία εδώ και πολύ καιρό! Πλέων σε όλες βγαίνω τρομακτικά χαρούμενη! Laughing Laughing Laughing

380μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουν 06, 2011 2:08 am

elenaki85

elenaki85
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
MariaM έγραψε:Γεια σας κορίτσια!

Βεράκι κεντάω κεντάω! Very Happy Μου άρεσε η ιδέα που είχες με την κοιλιά που αφερείται, χαχα!

Ελενάκι ήρεμα κοριτσάκι μου. Όλα θα γίνουν. Το σημαντικο είναι αυτό που είπες για την καθαριότητα και δεν είσαι καθόλου υπερβολική. Αν τελειώσουν οι οικοδομικές εργασίες στρώσε τους όλους στην δουλειά. Το μωρό σου όπως και να έχει είναι πιο σημαντικό γι' αυτό μην κουράζεις τον εαυτό σου και το βγάλεις από τώρα. Η κουμπάρα μου κουράστηκε λίγο την περασμένη εβδομάδα και είχε συσπάσεις και πετρώματα. Προσοχή κοριτσάκια μου τώρα που έχετε βαρυνει! Μετά τις 36 εβδομάδες κάντε ότι θέλετε. Αλλά τώρα προσοχή.
Κορίτσια, χθες πήγαμε για μπάνιο! Ήταν τέλεια! Ο Γιαννάκης μου είχε πάρει φόβο από την βάπτιση και έλεγα δεν θα μπει στο νερό. Πήγε μόνος του πάτησε μέσα να δει τι είναι, μετά βγήκε έξω και χάρηκε που ένιωσε την ελευθερία να μπαίνει και να βγαίνει και να πηγαίνει όπου θέλει. Αυτό ήταν άρχισε να τρέχει προς τα μέσα! Έπεσε κάτω, βράχηκε ολόκληρος και εκεί είπα θα κρύωσε και θα κλάψει. Σηκώθηκε, γλύφτηκε γιατί ήταν αλμυρό το νερό και του άρεσε και συνέχισε να τρέχει γελώντας! Πολύ γέλιο και αυτός αλλά και εμείς! Περιττό να σας πω ότι έχω να βγάλω καλή φωτογραφία εδώ και πολύ καιρό! Πλέων σε όλες βγαίνω τρομακτικά χαρούμενη! Laughing Laughing Laughing

μαρακι τελεια!!!αχ τι γλυκουλης που θα ειναι ο μικρος σου στην παραλια!τελεια θα ειναι,να ημουν απο μια ακρη να τον χαζευα Wink
εσυ μαρια ειχες λικνο?και αν ναι,του [πηρες σεντονακια λικνου,ή χρησιμοποιησες της κουνιας?βολευουν 'η ειναι μεγαλα?και κουνουπιερα ειχε η προικα του λικνου σου?

381μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουν 06, 2011 3:24 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
elenaki85 έγραψε:
MariaM έγραψε:Γεια σας κορίτσια!

μαρακι τελεια!!!αχ τι γλυκουλης που θα ειναι ο μικρος σου στην παραλια!τελεια θα ειναι,να ημουν απο μια ακρη να τον χαζευα Wink
εσυ μαρια ειχες λικνο?και αν ναι,του [πηρες σεντονακια λικνου,ή χρησιμοποιησες της κουνιας?βολευουν 'η ειναι μεγαλα?και κουνουπιερα ειχε η προικα του λικνου σου?

Eλενάκι εγώ δεν είχα γιατί τον κοίμιζα μέσα στο πορτ μπεμπέ του καροτσιού. Όμως έχω δει σεντονάκια λίκνου στο τζάμπο και φαντάζομαι ότι οι διαστάσεις είναι τυποποιημένες. Δεν είμαι σίγουρη αν στο τζάμπο έχει και κουνοπιέρα. Καλό είναι να πάρεις μικρά σεντονάκια γιατί το πολύ ύφασμα είναι επικίνδυνο όπου δεν χρειάζεται. Επίσης, όταν αγόραζα το κρεβατάκι και την προίκα είχα δει στην σειρά "όνειρα" και σετ λίκνου με κουνουπιέρα και τα συναφή. Επειδή το λίκνο ειναι περίπου για το πρώτο τρίμηνο καλά το σκέφτεσαι να μην πάρεις κάτι πολύ ακριβό. Νομίζω καλή επιλογή είναι αυτά του mothercare αν είναι και πιο οικονομικά συγκριτικά με άλλα.

382μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουν 06, 2011 8:00 am

νατακως

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
καλησπερα μανουλες.
ευχαριστω για τη βοηθεια σας.
ελενακι με το μαλακο, ηρεμησε. εμενα ξερεις πως ειναι το σπιτι μου???? εχω το παιδικο στο σαλονι, γιατι το παιδικο δεν ειναι ετοιμο.... αλλα εγω... στον κοσμο μου. σημερα θα ερχοταν ο μπογιατζης αλλα δεν τελειωσε εκει που ηταν και θα ερθει αυριο. για να δουμε. κι εγω μετα περημενω τη μαμα μου να ερθει, ειμαι ακομα με τα χειμωνιατικα χαλια να καταλαβεις.
ΜαριαΜ ποσο σας ζηλευω!!!!!!! κι εγω σκεφτομαι του χρονου που θα ειναι 1 χρονων και θα πηγαινουμε θαλασσα...
σημερα πηγαμε στο γιατρο, ειναι 1900γρ και μου ειπε οτι θα ειναι ψηλη..... και οτι ειναι πολυ καλα. την επομενη φορα θα με βαλει και στον καρδιοτακογραφο, αν το λεω σωστα.
και Μαρια να σε ρωτησω και κατι αλλο. σκεφτομαι να παρω τα καροτσια πο ειναι σετ, τα συνηθισμενα 3, πιστευεις οτι το πορτ-μπεμπε θα το χρησιμοποιησω αρκετα ή να κοιταξω για κατι αλλο?

383μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουν 06, 2011 8:23 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
νατακως έγραψε:καλησπερα μανουλες.
ευχαριστω για τη βοηθεια σας.
ελενακι με το μαλακο, ηρεμησε. εμενα ξερεις πως ειναι το σπιτι μου???? εχω το παιδικο στο σαλονι, γιατι το παιδικο δεν ειναι ετοιμο.... αλλα εγω... στον κοσμο μου. σημερα θα ερχοταν ο μπογιατζης αλλα δεν τελειωσε εκει που ηταν και θα ερθει αυριο. για να δουμε. κι εγω μετα περημενω τη μαμα μου να ερθει, ειμαι ακομα με τα χειμωνιατικα χαλια να καταλαβεις.
ΜαριαΜ ποσο σας ζηλευω!!!!!!! κι εγω σκεφτομαι του χρονου που θα ειναι 1 χρονων και θα πηγαινουμε θαλασσα...
σημερα πηγαμε στο γιατρο, ειναι 1900γρ και μου ειπε οτι θα ειναι ψηλη..... και οτι ειναι πολυ καλα. την επομενη φορα θα με βαλει και στον καρδιοτακογραφο, αν το λεω σωστα.
και Μαρια να σε ρωτησω και κατι αλλο. σκεφτομαι να παρω τα καροτσια πο ειναι σετ, τα συνηθισμενα 3, πιστευεις οτι το πορτ-μπεμπε θα το χρησιμοποιησω αρκετα ή να κοιταξω για κατι αλλο?

Το επόμενο καλοκαιράκι που θα χρονίζουν τα παιδάκια σας, θα δείτε πόσο πολύ θα απολαμβάνετε όλοι την θάλασσα! Wink Πήγαμε και πέρυσι που ήταν 4 μηνών (στην φωτογραφία του προφίλ μου είναι 5 μηνών) και του άρεσε πολύ. Αλλά φέτος, προβλέπεται να ξεσαλώσει!
Για το καρότσι που με ρωτάς θα σου πω ότι εμένα προσωπικά με βόλεψε πάρα πολύ. Εγώ χρησιμοποιούσα το πορτμπεμπέ αντί για λίκνο τον πρώτο καιρό. Έπειτα που τον έβαλα στο δικό του κρεβάτι, μετέτρεψα το πορτ μπεμπε σε κάθισμα του καροτσιού τραβώντας τους υμάντες που ειχε από κάτω, γιατί το παιδί είχε πια μεγαλώσει και επιτρεπόταν να είναι σε πιο καθιστή θέση και επιπλέον δεν χωρούσε στο πορτμπεμπε πλέων. Επίσης το κάθισμα αυτοκινήτου που κούμπωνε στον σκελετό του καροτσιού αντί του πορτμπεμπέ-καθίσματος, με βόλεψε επίσης αρκετά, γιατί δεν χρειαζόταν να κουβαλάω πολλά πράγματα στο πορτ παγκάζ! Ειδικά αν έχεις πρόβλημα χώρου είναι πολύ καλή λύση τα καρότσια 3 σε 1 ή travel system. Τουλάχιστον μέχρι τον 6ο μήνα το χρησιμοποίησα όσο τίποτε άλλο, ακόμα και στο τάισμα όταν αρχίσαμε κρέμες και μέχρι να πάρω κάθισμα. Τώρα το καθισματάκι αυτοκινήτου το έχω αποθηκεύσει γιατί έχουμε πάει στο επόμενο μέγεθος και το καρότσι το χρησιμοποιούμε πια σαν απλό καρότσι. Αλλά είναι από τις καλύτερες αγορές που έχουμε κάνει, θεωρώ.

Με το καλό και η ψηλή σου μπεμπούλα! Στον καρδιοτοκογράφο εμένα με έβαλαν πρώτη φορά την ημέρα του τοκετού! Πάρακολουθούν τους παλμούς του παιδιού εκεί και βγάζουν διάφορα συμπεράσματα.

384μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουν 06, 2011 8:39 am

νατακως

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Μαρια θελω εδω και καιρο να σου πω ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!! διαβαζω αυτα που γραφεις και μενω με ανοιχτο το στομα. εχεις σπουδασει κατι σχετικο με παιδια ή διαβαζεις πολυ??? τα γραφεις ολα τοσο ωραια!!!!!!!!
οσο για το καροτσι δεν θα το χρειαστω να την κοιμιζω γιατι της εχω παρει κουνια. απλα σκεφτομαι οτι θα βγουμε απο το σπιτι γυρω στο Σεπτεμβρη. οποτε για περιπου 2 μηνες αξιζει τα λεφτα του?? γιατι μετα οσο να'ναι χειμωνιαζει και που να παμε. και αυτο με τους υμαντες που ειπες δεν το καταλαβα. εσυ ποια μαρκα πηρες και γινεται ετσι?
συγνωμη που σε βομβαρδιζω με ερωτησεις Embarassed Embarassed
και κατι για τα κοριτσια που κανουν δουλειες. πριν λιγο μιλουσα με την κουμπαρα μου. ειναι κι εκεινη εγκυος και μαλιστα εχουμε 1 εβδομαδα διαφορα. εκεινης η μπεμπα ειναι πολυ ζωηρη σε αντιθεση με τη δικη μου που ειναι ησυχη. συνεχια παραπονιεται οτι την εχει ταραξει. περιττο να σας πω οτι δεν εχει σταματησει να κανει δουλειες, σαν να μην ειναι εγκυος. εγω αντιθετα κανω ενα φαι, πλενω τα πιατα αντε και λιγο σιδερο. σημερα η γιατρος της ειπε οτι γι'αυτο ειναι ανησυχο το μωρο, επειδη ειναι και αυτη ολη μερα στην τσιτα. γι'αυτο κοριτσια τις δουλειες με το μαλακο.

385μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουν 06, 2011 11:25 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
νατακως έγραψε:Μαρια θελω εδω και καιρο να σου πω ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!! διαβαζω αυτα που γραφεις και μενω με ανοιχτο το στομα. εχεις σπουδασει κατι σχετικο με παιδια ή διαβαζεις πολυ??? τα γραφεις ολα τοσο ωραια!!!!!!!!
οσο για το καροτσι δεν θα το χρειαστω να την κοιμιζω γιατι της εχω παρει κουνια. απλα σκεφτομαι οτι θα βγουμε απο το σπιτι γυρω στο Σεπτεμβρη. οποτε για περιπου 2 μηνες αξιζει τα λεφτα του?? γιατι μετα οσο να'ναι χειμωνιαζει και που να παμε. και αυτο με τους υμαντες που ειπες δεν το καταλαβα. εσυ ποια μαρκα πηρες και γινεται ετσι?
συγνωμη που σε βομβαρδιζω με ερωτησεις Embarassed Embarassed
και κατι για τα κοριτσια που κανουν δουλειες. πριν λιγο μιλουσα με την κουμπαρα μου. ειναι κι εκεινη εγκυος και μαλιστα εχουμε 1 εβδομαδα διαφορα. εκεινης η μπεμπα ειναι πολυ ζωηρη σε αντιθεση με τη δικη μου που ειναι ησυχη. συνεχια παραπονιεται οτι την εχει ταραξει. περιττο να σας πω οτι δεν εχει σταματησει να κανει δουλειες, σαν να μην ειναι εγκυος. εγω αντιθετα κανω ενα φαι, πλενω τα πιατα αντε και λιγο σιδερο. σημερα η γιατρος της ειπε οτι γι'αυτο ειναι ανησυχο το μωρο, επειδη ειναι και αυτη ολη μερα στην τσιτα. γι'αυτο κοριτσια τις δουλειες με το μαλακο.

Νατακως σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, με κολακεύεις αρκετά και ντρέπομαι! Embarassed Embarassed Embarassed Όχι η αληθεια είναι ότι δεν έχω σπουδάσει κάτι σχετικό με τα παιδιά (οικονομικά σπούδασα) αλλά νομίζω ότι θα το προτιμούσα. Πριν γεννήσω δεν ήξερα τίποτα, ούτε διάβαζα, ούτε έμπαινα στο ίντερνετ. Απλά περίμενα όλα να συμβούν από μόνα τους και μπορώ να πω ότι το μετάνοιωσα γιατί ζορίστηκα αρκετά. Δεν είχα βρει και το φόρουμ τότε και άκουγα μόνο την παιδίατρό μας. Όμως στην πορία όσο μεγάλωνε το παιδί και έγινε η κυρίαρχη ασχολία μου άρχισα να ασχολούμε μόνο με θέματα που το αφορούσαν στον ελεύθερό μου χρόνο. Διάβαζα πολλά, μιλούσα με άλλες μαμάδες και ρωτούσα. Η αλήθεια είναι μία. Δεν έχω κάποιο σπουδαίο μυστικό να σου αποκαλύψω. Το πρώτο στοιχείο είναι ότι αγαπάω πάρα πολύ τα παιδιά και θέλω να μεγαλώσω ένα παιδί υγειές όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά που σημαίνει ναι μεν να έχει αρχές αλλά να μην έχει κόμπλεξ. Το δεύτερο είναι ότι παίρνω σαν αρχή ότι δεν υπάρχει κακό παιδί ή γκρινιάρικο παιδί. Πάντα υπάρχει αιτία για ένα παίδι που φέρεται ανάρμοστα και στο χέρι μας είναι να μην μείνουμε απλά σε ένα επιφανειακό συμπέρασμα αλλά να μάθουμε τι συμβαίνει πραγματικά στο παιδί. Και τρίτο και τελευταίο παίρνω σαν δεδομένο πάντα ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό με διαφορετική προσωπικότητα. Μπορείς να βρεις κάποια κοινά στοιχεία αλλά το κάθε παιδί θέλει διαφορετικό χειρισμό, γι αυτό θεωρώ ότι όσα παιδιά και να κάνω, το κάθε επόμενο θα είναι διαφορετικό και θα είναι πρόκληση για εμένα να το γνωρίσω για να το μεγαλώσω. Άρα που καταλήγουμε; Ότι στην ουσία δεν ξέρω τίποτα. Ότι έχω μάθει από ας πούμε "εγκυκλοπαιδειακές" γνώσεις, ωφείλεται σε μια μικρή έρευνα που έχω κάνει εδώ και μόνο έναν χρόνο. Οπότε φαντάζεστε όλες πόσα θα ξέρετε του χρόνου! Wink Νομίζω πως αυτή η εμπειρία και ότι μαθαίνει ο καθένας δεν πρέπει να το κρατάει για τον εαυτό του αλλά να το μοιράζεται. Μπορεί κάποια άλλη μανούλα να βρει λύσει σε κάποιο πρόβλημα. Εγώ προσωπικά πολύ θα ήθελα να έχω βρει αυτό το φόρουμ όταν γύρισα στο σπίτι με το μωρό και ήμουν κάπως έτσι: affraid Χαχαχα... Ελπίζω να μην σε ζάλισα! Αρκετά μίλησα για εμένα! Πάμε τώρα στο καρότσι!
Εγώ έχω το my3 του mothercare. Η καμπίνα γίνεται και πορτμπεμπέ αλλά και κάθισμα. Έχει πίσω κάποιους υμάντες που όταν τους τραβήξεις, δημιουργούν κλίσεις(σπασίματα) και το πορτ μπεμπέ μετατρέπεται σε κάθισμα. Τώρα όλο αυτό φαντάσου να αφαιρείται από τον σκελετό. Στον σκελετό λοιπόν αυτό, μπορεί και κουμπώνει το κάθισμα αυτοκινήτου. Εμένα ήταν της maxi cosi και το αγόρασα μαζί με το καρότσι για να είναι συμβατό. Έχουμε λοιπόν 3 μέρη. Το πορτμπεμπέ που γίνεται κάθισμα, το σκελετό και το κάθισμα αυτοκινήτου. Δες εδώ που έχει φωτογραφίες. Δεν βρήκα παρουσίαση για να δεις ακριβώς πως λειτουργεί: https://www.youtube.com/watch?v=b-GTxSEI55U&feature=related

386μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουν 06, 2011 12:49 pm

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Κοριτσακια γεια σας κι απο μενα! cheers Τι μου κανετε? Αρχιζουν οι ζεστες και ζοριζουν τα πραγματα? Τουλαχιστον εμενα ετσι μου φαινεται!
Διαβαζα τα ποστ σας και χαιρομαι γιατι εχουμε τις ιδιες ανησυχιες και ερωτηματικα!! confused
Πιστευω πως καλο ειναι να ασχολουμαστε με κατι για να ξεχνιεται και λιγο το μυαλο και να μη μας φαει η αγωνια ποτε θα γεννησουμε! Ομως κοριτσια συμφωνω και με τη Νατακως να μην το παρακανουμε με τη κουραση! Μου το ειπε κι εμενα η γυναικολογος μου οταν της ανεφερα τα πρηξιματα και τα πονακια! Ετσι ο καημενος ο αντρας μου (ηρωα θα τον ελεγα!!) εχει αναλαβει τα περισσοτερα κι εγω περιοριζομαι σε πλυσιματα, σιδερο και μαγειρεμα. Οσο για γενικη, θα ηθελα κι εγω να διωξω τη κοιλια μια μερα αλλα δυστυχως περιοριζομαι στο να ελπιζω να βρει η μανα μου ευκαιρια να ερθει πριν γεννησω! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 4872
Κοριτσια απ'οσο εχω συζητησει με αλλες μαμαδες για τα ρουχαλακια του μωρου μου εχουν πει πανω κατω αυτα που μας λεει η Μαρια. Χερακια, μπουτακια εξω, κανενα καλτσακι για τα ποδαρακια και ο χ ι μακρυμανικα! Το μωρακι μας θα ειναι κυριως μεσα στο σπιτι οποτε καλυτερα να εχουμε περισοοτερα αμανικα φορμακια.
Εγω βεβαια της εχω παρει μονο 7 αμανικα και μου εδωσε η κουνιαδα μου αλλα τοσα περιπου κοντομανικα. Επισης της πηρα 2 αμανικα φορεματακια-κορμακια εξοδου (αχ! τελεια ειναι!!) και μου εδωσαν αλλο ενα. Προς το παρον θα περιοριστω σ'αυτα γιατι σκεφτομαι οτι ολο και καποιο δωρο σχετικο θα μας κανουν, μη γεμισουμε και πανε χαμενα!
Για το μαιευτηριο της εχω παρει ενα φορεματακι εξοδου, καλτσακια, ενα λεπτο σκουφακι (μαλλον αχρειαστο θα ειναι), ενα σεντονακι και μια κουβερτουλα πολυ ψιλη (επισης μαλλον αχρειαστη γιατι θα σκασει το παιδι!).
Ελενακι εγω θα τη κοιμιζω στη καλαθουνα στην αρχη και εχω κατι πολυ μικρα σεντονακια. Αν και δεν το εχω ψαξει για λικνο πιστευω οτι θα υπαρχουν συγκεκριμενα σεντονακια και προικα και γιατι οχι και κουνουπιερα? Η κουνουπιερες που ειναι για καλαθουνες δεν κανουν για λικνο? Οντως εχω παρατηρησει οτι τα mothercare εχουν απο τις πιο οικονομικες τιμες οποτε συμφωνω με τη σκεψη σου!
μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 417472

387μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Ιουν 07, 2011 1:49 am

lakaki

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
[quote="georgia84"]Lakaki καλως ηρθες κι απο εμενα! Με το καλο το μωρακι σου! Εγω εχω πητ 14/7.
Fofi εισαι η πρωτη,ε, μαζι με τη Lakaki? Αντε με το καλο και ενα γερο μωρο!
georgia84 καλως σας βρηκααα!!!σημερα καναμε υπερηχο και ηταν 3100 και μας ειπαν να παω 21/6 για να μιλησουμε για την γεννα.Θα μου κανουν τεχνητους πονους λογω υψους...εγω παντως προλαβα και πηρα κατι φορμακια-ολα τα αλλα μας τα εδωασαν...ακομα και το καροτσι!κρεβατακι ηθελα να παρω αλλα δεν θα μπορεσω γιατι το σπιτι δεν ειναι ετοιμο και μενω στους γονεις μου(δεν μπορω αλλο με πεθερα και κουνιαδες και φιλες)ουτε δωματιο δεν με αφησαν να κανω Sad

388μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Ιουν 07, 2011 2:42 am

Veraki

Veraki
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Μη γελασετε Razz θελω να ρωτησω, τεχνητους πονους λογω υψους....του μωρου ετσι?οχι δικο σου υψος.
Για το συγκενολοι χ@@τες μη σκας θα γεννησεις,θα μινεις στη μαμα σου που τη χρειαζεσαι κιωλας πολυ στις αρχες και μετα με αδεια κοιλιτσα και πολυ ορεξη φτιαχνεισ κ το σπιτακι σου οπως θες,να σκασουν αυτες ΧΜ!

389μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουν 08, 2011 12:11 am

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Αυτο με τους συγγενεις και τριτους ειναι μεγαλο θεμα! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 585182 Το παν ειναι το ζευγαρι να εχει τη δικη του πορεια και να δημιουργει μια ασπιδα για να αντιμετωπισει ο,τι προερχεται απο τριτους! Ειδικα για εμας που επηρεαζομαστε θελει γερο στομαχι και αναισθησια! Για να σε παρηγορισω παντως ουτε εγω εχω φτιαξει αμιγως βρεφικο δωματιο. Πιο πολυ βοηθητικο ειναι γιατι δε νομιζω να παρουμε κουνια ακομα μιας που θα κοιμαται στη καλαθουνα.
Κι εγω αυτο με τους τεχνητους πονους δε το καταλαβα.... scratch
Embarassed
Κι εμας το επομενο ραντεβου 21/6 ειναι και ανυπομονω!!!
Αυριο μπαινω στο μηνα μου!!! Τελικη ευθεια!
Να γκρινιαξω και λιγακι?? Embarassed Οι δυναμεις μου ειχαν αρχισει να μειωνονται σιγα σιγα και τα βαρη να πεφτουν στον αντρα μου (ο οποιος κανει οτι μπορει να μην κουραζομαι). Και σαν κερασακι στη τουρτα χτες επαθα διαστρεμμα στο ποδι, μου το εδεσαν και ειμαι με πατεριτσες. Νιωθω ανυμπορη και αυτο ειναι οτι χειροτερο για εναν ανθρωπο που ηταν 10 ωρες την ημερα στο δρομο! Απολαμβανω βεβαια τη ξεκουραση αλλα νιωθω οτι δε μπορω να προσφερω στο σπιτι και στον αντρα μου και με ενοχλει... Crying or Very sad Και δε βολευουν και οι πατεριτσες!! bom

390μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουν 08, 2011 12:41 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
georgia84 έγραψε:Αυτο με τους συγγενεις και τριτους ειναι μεγαλο θεμα! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 585182 Το παν ειναι το ζευγαρι να εχει τη δικη του πορεια και να δημιουργει μια ασπιδα για να αντιμετωπισει ο,τι προερχεται απο τριτους! Ειδικα για εμας που επηρεαζομαστε θελει γερο στομαχι και αναισθησια! Για να σε παρηγορισω παντως ουτε εγω εχω φτιαξει αμιγως βρεφικο δωματιο. Πιο πολυ βοηθητικο ειναι γιατι δε νομιζω να παρουμε κουνια ακομα μιας που θα κοιμαται στη καλαθουνα.
Κι εγω αυτο με τους τεχνητους πονους δε το καταλαβα.... scratch
Embarassed
Κι εμας το επομενο ραντεβου 21/6 ειναι και ανυπομονω!!!
Αυριο μπαινω στο μηνα μου!!! Τελικη ευθεια!
Να γκρινιαξω και λιγακι?? Embarassed Οι δυναμεις μου ειχαν αρχισει να μειωνονται σιγα σιγα και τα βαρη να πεφτουν στον αντρα μου (ο οποιος κανει οτι μπορει να μην κουραζομαι). Και σαν κερασακι στη τουρτα χτες επαθα διαστρεμμα στο ποδι, μου το εδεσαν και ειμαι με πατεριτσες. Νιωθω ανυμπορη και αυτο ειναι οτι χειροτερο για εναν ανθρωπο που ηταν 10 ωρες την ημερα στο δρομο! Απολαμβανω βεβαια τη ξεκουραση αλλα νιωθω οτι δε μπορω να προσφερω στο σπιτι και στον αντρα μου και με ενοχλει... Crying or Very sad Και δε βολευουν και οι πατεριτσες!! bom

Γιωργία μου περαστικά σου! Πρέπει να είναι πολύ δύσκολο με τις πατερίτσες και το επιπλέον βάρος της κοιλιάς. Θα το έχεις καιρό; Ευτυχώς που δεν είναι κάτι χειρότερο τουλάχιστον! Μην νιώθεις ανεπαρκείς κούκλα μου, στον άντρα σου προσφέρεις το καλύτερο δώρο του κόσμου πίστεψέ με! Τον κάνεις πατέρα και όταν δει το μωρό σας θα τρελαθεί από την χαρά του! Και μετά θα δεις τρέξιμο και που θα πάει η ξεκούραση οποτε ξεκουράσου τώρα που μπορείς. Λίγο έμεινε εξάλλου. Στην ουρά θα κολλήσεις; Ηρεμία λοιπόν και θετική σκέψη... και άσε τους τρίτους να κουρεύονται. Τρίτοι θα παραμείνουν! Ποτέ δεν θα γίνουν πρώτοι, ούτε καν δεύτεροι! Wink Εγω προσωπικά έχω την μάνα μου να επεμβαίνει και να γίνεται κακιά πεθερά και να κάνει ψυχολογικό πόλεμο σε εμένα με το να μου λέει πχ ότι είμαι "κακιά" μαζί της για να με φέρει στα μέτρα της, αλλά με κουράζει πραγματικά και καμια μέρα θα χάσω την ατελείωτη υπομονή που κάνω και δεν της δίνω σημασία και θα τσακωθώ πολύ άγρια μαζί της. Γιατί μπορεί να χάσαμε την γιαγιά και να την λυπάμαι τώρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα την αφήσω να καταπιέζει με τα θέλω της όλη την οικογένειά μου. Γιατί ρε κορίτσια όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος χάνεται η λογική και γίνεται μωρό; Και καταλαβαίνεται και την θέση μου ε; Μάνα μου είναι και στεναχωριέμαι αν της μιλήσω άσχημα και πραγματικά λυπάμαι που ωθεί προς τα εκεί η συμπεριφορά της. Οπότε ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Πάνω από όλα η οικογένεια που δημιουργήσαμε και είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε τις ισορροπίες, δυστυχώς. Να μην σας ζαλίζω άλλο για την μάνα μου... Φιλάκια κούκλες! Φιλάκια στις κοιλίτσες σας! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 379767 Συγνώμη για την γκρίνια μου. Απλά ήθελα να τα πω γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε κανέναν τρίτο να κατευθύνει την ζωή μας.

391μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουν 08, 2011 12:47 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
καλημέρα κορίτσια τι κάνετε; διαβάζω βέβαια τα νέα σας.. Γεωργία περαστικά σου εύχομαι. Κορίτσια άρχισαν οι ζέστες και δεν την παλεύω καθόλου. Αυτήν την εβδομάδα τρέχαμε με δουλειές έχουμε κλείσει τα πάντα τώρα περιμένω να έρθουν.Με αγχώνουν λίγο γιατί η κούνια έπρεπε να έχει έρθει αλλά λόγω έλλειψης θα καθυστερήσει λίγο μου είπαν, άντε να δούμε και το ίδιο με μια βιβλιοθήκη που είχαμε παραγγείλει οτι λόγω έλλειψης χρώματος θα πάμε σε δύο εβδομάδες.Πραγματικά αυτά είναι που δεν μπορώ σε αυτά έχω κάνει την παραγγελία της κούνιας από τον απρίλιο και της βιβλιοθήκης από τον μαιο κ να τώρα τελευταία στιγμή να αγχώνομαι.Τέλος πάντων το πιο σημαντικό είναι να έρθει η βιβλιοθήκη γιατί τα έχουμε όλα σε κούτες να μαζέψουμε το δωμάτιο. Σας ζάλισα.. Σήμερα έχουμε γιατρό να δούμε τον μπέμπη μας..

392μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουν 08, 2011 12:53 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Πολύ παραπονιάρα μέρα η σημερίνη.. Μαρία μου μην στεναχωριέσαι έτσι και εγώ με την μαμά μου την αγαπώ την εκτιμώ αλλά υπάρχουν και όρια. Θέλει κάποια πράγματα να μου τα επιβάλλει οτι σώνει και ντε είναι έτσι, αλλά εγώ που πιστεύω το αντίθετο της λέω άσε με να το κάνω και ας είναι και λάθος,έτσι θα μάθω. Ε τσακωνόμαστε λίγο μου λέει κάνε οτι θές και ηρεμούμε.

393μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουν 08, 2011 1:10 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fofi έγραψε:Πολύ παραπονιάρα μέρα η σημερίνη.. Μαρία μου μην στεναχωριέσαι έτσι και εγώ με την μαμά μου την αγαπώ την εκτιμώ αλλά υπάρχουν και όρια. Θέλει κάποια πράγματα να μου τα επιβάλλει οτι σώνει και ντε είναι έτσι, αλλά εγώ που πιστεύω το αντίθετο της λέω άσε με να το κάνω και ας είναι και λάθος,έτσι θα μάθω. Ε τσακωνόμαστε λίγο μου λέει κάνε οτι θές και ηρεμούμε.

Αχ, εύχομαι μόνο να μην γίνω έτσι εγώ. Το παλεύω από τώρα πραγματικά. Πολλές φορές αφήνω το παιδί να κάνει πράγματα μόνο του και ας πέσει, αν ξέρω ότι δεν θα χτυπήσει άσχημα ή δεν κινδυνεύει. Αντίθετα ο πατέρας μου ενώ του λεω άσε το παιδί, δεν του δίνει χώρο, είναι υπερπροστατευτικός. Και η υπερπροστασία κουράζει και δεν αφήνει το παιδί να αναπτυχθεί και σταθεί στα πόδια του. Ακόμα και όταν ο γιος μου επιχειρούσε τα πρώτα του βήματα, κρατήθηκα με νύχια και με δόντια και με κομμένη ανάσα για να μην τον κόψω στην προσπάθεια και τον τρομάξω. Είναι καλύτερο να πέσει το παιδί. Θα ξανασηκωθεί και επιπλέον θα μάθει να πέφτει. Αντίθετα αν το "σώνω" σε όλη του την ζωή, δεν θα έχει αυτοπεποίθηση και θα θελει πάντα την αποδοχή και την βοήθεια των άλλων... Η δικοί μου γονείς αυτό δεν το συμμερίζονται και ειναι πολύ κουραστικό... και βαριέμαι να εξηγώ. Είμαι επηρεασμένη από χθεσινό περιστατικό γι αυτό είμαι τόσο πεσμένη μην μου δίνεται σημασία! Smile

Φώφη μου θα δείτε το μπεμπάκι σήμερα από ότι μας λες. Απορώ πόσο έχει μεγαλώσει! Πες μας νέα όταν μπορέσεις!

Το κέντημα συνεχίζεται! Στο μαξιλάρι έγραψα με χρυσή κλοστή: "Όνειρα γλυκά Γιαννάκη" και έραψα πάνω και ένα φεγγαράκι! Θα τα βάλω στο τέλος όλα να τα δείτε! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 536304

394μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουν 08, 2011 1:16 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μαρία μου έχεις απόλυτο δίκιο και εύχομαι και εγώ να σου μοιάσω και να μην γίνω υπερπροστατευτική. Θα πρέπει να το δουλέψω πολύ αυτό.

Το μαξιλάρι μου μιάζει θεϊκό, θα είναι τέλειο το φαντάζομαι, τι χρώμα είναι;

395μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουν 08, 2011 1:33 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fofi έγραψε:Μαρία μου έχεις απόλυτο δίκιο και εύχομαι και εγώ να σου μοιάσω και να μην γίνω υπερπροστατευτική. Θα πρέπει να το δουλέψω πολύ αυτό.

Το μαξιλάρι μου μιάζει θεϊκό, θα είναι τέλειο το φαντάζομαι, τι χρώμα είναι;

Φώφη προσπαθώ πολύ για να μην γίνω υπερπροστατευτική μην νομίζεις χαχα! Η τάση της κάθε μαμάς είναι προς τα εκεί. Αλλά θεωρώ σημαντικό να τα καταφέρω γιατί δεν θέλω να γίνει ο γιος μου μαμάκιας μεγαλώνοντας,χαχαχα! Αυτό είναι πολύ μακρυά το ξέρω αλλά σιγά σιγά με τα χρόνια φτιάχνεται ο χαρακτήρας και εγώ θέλω όσο αρχίσει να καταλαβαίνει να του δινω την ευκαρία να παίρνει μικρές αποφάσεις που τον αφορούν, πχ να διαλέγει ο ίδιος τα ρούχα που θα αγοράσουμε. Έτσι μεγαλώνοντας θα μάθει να παίρνει μόνος του και πιο σημαντικές αποφάσεις για την ζωή του. Δεν θέλω να με κατηγορεί η νύφη μου ότι έχω κάνει τον άντρα της μαμάκια, χαχαχαχα! Και δεν είμαι και πεθεροκαμμένη ευτυχώς. Έχω πολύ καλό πρότυπο πεθεράς θα έλεγα και θαυμάζω το τι άνθρωπο έφτιαξε και τον παντρεύτηκα. (Γιατί αν δεν παινέψεις το σπίτι σου... Laughing Laughing Laughing ). Ο αδερφός μου από την άλλη λέει στην μαμά μου κάθε λεπτομέρια για τις σχέσεις του και μονίμως κλαίγεται. Πως γίνεται να είναι μονίμως ο αδικημένος δεν ξέρω. Αλλά ξέρω ποιος ευθύνεται και προσπαθώ να την πείσω να κλείνει τα αφτιά της και να κρατήσει μόνο το ρόλο της μάνας και να μην προσπαθεί να φερθεί σαν φίλη στο παιδί της γιατί θα γίνει η πιο κακιά πεθερά του κόσμου.

Η μαξιλαροθήκη που λες, είναι από το σετ με τα σεντονάκια που φτιάχνω. Τα χρώματα είναι λευκό και πολύ απαλό κίτρινο και με χρυσές λεπτομέριες. Έχω επιλέξει ένα πολύ απαλό χρυσό για να μην "βγάζει μάτι"! Laughing Φτιάχνω και μια πανούλα αγκαλιάς (σχεδόν έτοιμη είναι) στα ίδια χρώματα και στο ίδιο στυλ.

396μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουν 08, 2011 1:38 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μπράβο Μαρία θα είναι υπέροχα τα σεντονάκιατου μικρού.

Όσο για τα υπόλοιπα ο χρόνος θα δείξει, μακάρι να τα καταφέρουμε να τα κάνουμε σωστούς ανθρώπους και ανεξάρτητους.

397μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουν 08, 2011 1:53 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fofi έγραψε:Μπράβο Μαρία θα είναι υπέροχα τα σεντονάκιατου μικρού.

Όσο για τα υπόλοιπα ο χρόνος θα δείξει, μακάρι να τα καταφέρουμε να τα κάνουμε σωστούς ανθρώπους και ανεξάρτητους.

Το εύχομαι πραγματικά. Νομίζω ότι με τα αγόρια είναι πιο δύσκολο. Οι γυναίκες όσο να' ναι είμαστε απο την φύση μας πιο ανεξάρτητες κατά την γνώμη μου. Θα δείξει λοιπόν!

398μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουν 08, 2011 2:49 am

ΓΑΤΑ

ΓΑΤΑ
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!! ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ!!
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΗΓΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΕΡΗΧΟ,2800 ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΕΡΙΤΥΛΙΞΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΟ DOPPLER ΠOY EKANE ΕΠΑΝΩ Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟΝ ΝΟΥ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ. ΘΑ ΜΕ ΔΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΞΑΝΑ. ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ.. pale ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΟΜΑΙ.
ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΕΝΤΑΣ, ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΙΣ ΕΙΧΑ ΚΕΝΤΗΣΕΙ 1 ΣΕΤ ΡΟΖ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΜΕ ΓΑΤΑΚΙΑ,ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΛΕΣ, ΜΙΑ ΡΟΖ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΚΕ ΑΝΕΒΑΤΟ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΡΟΖ ΔΑΝΤΕΛΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 6 ΜΠΡΟΣΤΕΛΕΣ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΛΥΠΟΜΟΥΝ ΜΗΝ ΤΙΣ ΛΕΡΩΣΩ!! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΤΗΣ.. I love you ΣΤΟΝ ΜΠΕΜΠΗ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ,ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΔΙΚΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.. Rolling Eyes
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ.... ΕΜΕΝΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ ΟΠΟΤΕ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΤΗΝ ΕΓΓΟΝΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΣΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙ Ο ΑΥΤΟΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ,
Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΕΘΕΡΩΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΛΕΙ, ΟΠΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 654316 !!!!
ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! ΟΥΦ!
ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ!!
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΑΣ!! ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΑΙΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ. Very Happy cat cat

399μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουν 08, 2011 3:22 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Γεια σου Γάτα! Δεν μας ζάλισες καθόλου! Με αυτά που τραβάς από μάνα και πεθερά εγώ δεν πρέπει να παραπονιέμαι. Απλά με νευριάζει και δεν θέλω να τσακωθώ. Δεν μου αρέσει να τσακώνομαι μαζί της. Όσο μεγαλώνει γίνομαι όλο και πιο ανεκτική μαζί της γιατί σκέπτομαι ότι δεν πρέπει να την πικραίνω γιατί δεν θα την έχω για πάντα στην ζωή μου... Έχω την αίσθηση ότι αντιστρέφονται οι ρόλοι σιγά-σιγά. Γίνομαι εγώ η μαμά και εκείνη το παιδί, έτσι νιώθω.

Για τις πανούλες που λες μου είχαν φτιάξει και εμένα στον γιο μου, οι γιαγιάδες του. Τις πιο καλές που ειχαν πιο πολύ κόπο, τις χρησιμοποιούσα μόνο όταν πηγαίναμε στην παιδίατρο ή κάποια επίσκεψη ή βόλτα με το καρότσι και τις πιο πρόχειρες μέσα στο σπίτι και πιο συχνά.

Εύχομαι να είναι καλά ο μπέμπης σας και να κάτσει φρόνιμος μέχρι το τέλος και να μην κάνει πολλές σβούρες εκεί μέσα που είναι! Καλά κάνεις και έχεις το νου σου εσύ, μια χαρά θα είναι! Εμένα είχε δεθεί με τον λώρο ο μικρός και ξέρω ότι θα έχω το ίδιο άγχος και στην δευτερη εγκυμοσύνη μου. Βέβαια δέσιμο με δέσιμο έχει διαφορά. Εμένα έχανε παλμούς μόνο στον τοκετό που κατέβαινε με τις συσπάσεις (γιατί δεν είχε εμπεδωθεί και μέχρι την γέννα ήταν ψηλά), αλλά μου έβαλαν μάσκα οξυγόνου και έπαιρνα βαθιές ελεγχόμενες ανάσες όπως μου είπαν και όλα καλά! Απλά δεν μπήκε ο άντρας μου μέσα ενώ το ήθελε πολύ γιατί τραβήξαν τον μικρό γρήγορα με εμβρυουλκό και όντως ήταν μια χαρά τελικά! Ήταν ασπρούλης ευτυχώς και μόλις τον είδα ανακουφίστηκα γιατί φοβόμουν το χρώμα. Άρα δεν του κόπηκε η παροχή οξυγόνου ούτε μια φορά! Και ήταν και καθαρός... ακόμα τον θυμάμαι! Σαν άγγελος. Άσπρος και με χρυσά μαλλάκια. Δεν είχε καθόλου αίμα πάνω του και δεν έμοιαζε ταλαιπωρημένος. Μάλλον επειδη έγιναν όλα γρήγορα. Γι'αυτό στις έγκυος δεν εύχομαι το με "ένα πόνο" που λένε. Αυτό το αμφισβητώ. Εύχομαι να γίνουν όλα γρήγορα! Να γεννήσετε όλες γρήγορα λοιπόν!!! Εγώ γέννησα σε 5 ώρες και για πρώτη γέννα νομίζω ότι γέννησα γρήγορα. Δεν πρόλαβα να κουραστώ. Και να έχετε εμπιστοσύνη στον γιατρό. Εγώ παρόλο που υπήρχε περιτύλιξη με τον λώρο τον εμπιστεύτηκα γιατί ξέρω πως αν κάτι δεν πήγαινε όντως καλά θα με έβαζε για καισαρική. Αντίθετα μου φάνηκε πως ήταν υπόθεση ρουτίνας γι' αυτόν γιατί ήταν πραγματικά στον κόσμο του ο άνθρωπος. Εγώ γεννούσα και αυτός σφύριζε. Μονο όταν έβγαινε το μωρό τον είδα να τα κάνει όλα γρήγορα! Shocked Και μετά δεν καθόμουν ήσυχη να με ράψει. Μετακινούσα το ένα μου πόδι γιατί έκλεινε το οπτικό μου πεδίο, χαχαχα! Ήθελα να δω το παιδί μου που το έπλεναν και το ζύγιζαν και έμπαινε το πόδι μου μπροστά! Περιττο να σας πω κορίτσια ότι η περιέργεια να δείτε αυτό το πλάσμα που κουβαλάτε 9 μήνες είναι τόσο μεγάλη, που ότι και να σας κάνουν εκείνη την στιγμή, δεν καταλαβαίνετε τίποτα! Εγώ ήμουν αλλού! Συγκλονισμένη από το θέαμα! Και για όσες κοπέλες αναρωτιούνται θα σας πω ότι τα ράμματα δεν πονάνε καθόλου, ούτε και η περινεοτομή. Βάζουν φάρμακα σε εκείνη την περιοχή και δεν νιώθεις τίποτα. Και η επισκληρίδιος βοηθάει σε αυτό. Γενικά η ώρα που μπαίνεις στο δωμάτιο τοκετού και μέχρι την γέννα είναι μοναδική! Το άγχος για τον λώρο να μην είχα μονο και θα το ευχαριστιόμουν περισσότερο.

Ουφ, πάλι άρχισα την φλυαρία... Το βουλώνω για σήμερα! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 837218 μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 837218 μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 837218

400μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 16 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουν 08, 2011 6:01 am

lakaki

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
veraki λογω δικου υψους..η μπεμπα ειναι 3100 και ειπαν οτι θα δυσκολευτω επειδη ειμαι 1,60!θα παω την τριτη να δω τι θα γινει(αν δεν γινει κατι μεχρι τοτε)
Γεωργια περαστικα κοριτσι...!!!!
μακαρι να γινει το σπιτι γιατι και οι γονεις μου ειναι σε διασταση και μολις γεννησω με το καλο θα παρουν διαζυγιο(εμενα περιμενουν)
τι ζεστη ειναι αυτη!!!!αντε του χρονου με τα μωρακια μας στην παραλια και τα κουβαδακιααα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 16 από 41]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 41  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δωρεάν forum σε punBB | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις