801 Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Ιουλ 30, 2011 12:56 pm
tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Εμένα μου είπαν από το μαιευτήριο να του βάζω καλτσάκια μόνο μετά από το μπάνιο για λίγη ώρα!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
new2eenmommy έγραψε:MariaM έγραψε:[color=darkred]
[code]
καπου αναφέρει για κάποιες ενέργειες που πρέπει να κάνει η μάνα για αύξηση της παραγωγής της σε γάλα ! Ξέρει καμία κοπέλα ποιές είναι αυτές;;
tsiph έγραψε:Να 'μαι και εγώ! Με τον μπεμπάκο καλά τα πάμε! Μέχρι χτες είχε συγκεκριμένο ωράριο στους κολικούς 10-15 και 20-24 αλλά από σήμερα φαίνεται να είμαστε καλύτερα! Η παλινδρόμηση (αν τελικά είναι αυτό!) καλά κρατεί αλλά σίγουρα σε μικρότερο βαθμό!
Εδώ και 2 μέρες στην Πάτρα έχουμε θέμα! Δεν έχει σταματήσει να μας κουνάει! Σεισμοί απο 3 εώς 4,5 ρίχτερ αλλά με μικρό βάθος και το επικεντρο στην παραλία άρα τους νιώθουμε σαν 5 ή 6 ρίχτερ! Κανά 2 φορές ήμουν με τον μπέμπη αγκαλιά και βρεθήκαμε έξω! Τη μια μάλιστα μπήκα στο αμάξι να συνεχίσω το τάισμα γιατί τον έκοψα τον κακομοίρη!
Κορίτσια μη με βαρέσετε αλλά τις τελευταίες μέρες νιώθω πολύ έντονα ότι ο μπέμπης δεν με αγαπάει... Προτιμά τον πατέρα του έτσι νιώθω... Θα μου πείτε που το βλέπω σε 20 ημερών παιδί αλλά αυτό νιώθω...
Candy candy εγώ τις 2 πρώτες μέρες του φόρεσα μακρυμάνικο και φανελάκι. Τώρα του φοράω φανελάκι και αν είναι να βγούμε έξω κάποια φορμάκια χωρίς στάμπες. Αυτά με τις στάμπες είναι για λίγο πιο κρύο καιρό που μπορείς να βάλεις και φανελάκι μέσα. Κάλτσες του βάζω μόνο λίγη ώρα μετά το μπάνιο και αν έχουμε το κλιματιστικό τον σκεπάζω και με σεντονάκι.
Μαρία μου ευχαριστούμε πολύ για όλα! Τι θα κάναμε χωρίς εσένα;;;
elenaki85 έγραψε:γεια σας κοριτσια!!!!!!!!!!σας χαιρετω εγω και η κορουλα μου που ειμαστε σπιτι μας απο την τεταρτη!γενησαμε σαββατο 23/7 στις 12,05 το πρωι!γεννηθηκαμε 2950 ακι ειμαστε κουκλες!ξανθουλες με χαρακτηριστικα απο τον μπαμπα μας,που ηθελα σαν τρελη να παρει η κορη μου!σαρκωδη χειλη,την μυτουλα του και τις μεγαλες βλεφαριδες του!ειαμστε πολυ καλα μαμα και κορη και βρισκουμε τους ρυθμους μας!με τον θηλασμο ειχα θεμα...με υπομονη καταφερα να παρει το πρωτογαλα και λογω της εντονης ζητησης τις 2 πρωτες μερες,απο την 3η και μετα ειχα πολυ γαλα,αλλα απο τον πονο που ειχα καθε φορα που θηλαζα,τελικα πριν 2 μερες οι θηλες μου τραυματιστηκαν ασχημα(ματωναν ασχημα),με αποτελεσμα να μην μπορω να την θηλασω και να δινω ξενο,σημερα ειναι πολυ καλυτερα το στηθος με κατι κρεμουλες και με το θηλαστρο σημερα εβγαλα και γαλα και της εδωσα.αυριο πιστευω θα ειναι τελειως καλα οι θηλες και θα βαλω και την μικρη στο στηθος παλι.αντε γιατι ειχα πολυ ζηλο για αποκλειστικο θηλασμο και ετσι που ηρθαν τα πραγματα ειχα στεναχωρηθει πολυ οτι δεν θα τα καταφερνα,αλλα ολα καλα πιστευω ξανα!το μωρακι ειναι πολυ ησυχο και μονο οταν πειναει κλαιει....αυτα!θα τα πουμε με την παραμικρη ευκαιρια!
tsiph έγραψε:Ελενάκι να σου ζήσει η κόρη! Χαίρομαι που είναι ήρεμη! Ναι μόλις βρεις χρόνο πες μας τα πάντα! Και αφού είναι καλή κοπέλα να γνωρίστε και το γιο μας αν μας εγκρίνεται...! Και εμείς ήρεμοι είμασταν στην αρχή τώρα ταλαιπωρούμαστε λίγο...!
Εμείς χτες το βράδυ είχαμε λίγο θέμα με τις αναγωγές αλλά ήταν η πρώτη μέρα νομίζω χωρίς πονάκια από κολικούς εδώ και πολλές μέρες! Και οι σεισμοί αποφάσισαν να σταματήσουν μάλλον! Νιώθαμε 3-5 τη μέρα δεν πήγαινε άλλο!
Μαρία διαβάζοντας σε ένα άλλο site ανακάλυψα ότι αυτό που κάνει να τραβιέται πίσω και να κλαίει ενώ ψάχνει πάλι μπορεί να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παλινδρόμηση. Πονάει ο κακομοίρης όταν καταπίνει. Επίσης είδα σαν συμπτώματα άλλα που τα θεωρούσα τυχαία (δεν κοιμάται εύκολα τη μέρα, μόνο στην αγκαλιά για να είναι πιο όρθιος, ένα μελαγχολικό βλέμμα που έβλεπα τελικά ήταν μάλλον πόνου , αρκετά φτερνίσματα μέσα στη μέρα και κάποια βηχαλάκια). Το μόνο καλό είναι ότι εμείς παίρνουμε βάρος και ικανοποιητικό απλά θα πρέπει να το κοιτάξουμε γιατί οι γουλιές δεν είναι τόσο αθώες. Αν τα υγρά ανακατεύονται με τα οξέα του στομάχου μπορεί να κάνουν ζημιά στον οισοφάγο. Υπομονή μέχρι αύριο να δούμε.
Την μέρα που μπήκαμε στο νοσοκομείο και είδα ότι τον ταλαιπωρήσαν μέχρι να του πάρουν αίμα και ούρα είχα αμφιβολίες για το αν έκανα καλά που τον πήγα αλλά τώρα είμαι σίγουρη πως έπρεπε να περάσουμε αυτή τη μικρή ταλαιπωρία για να ξέρουμε τι έχουμε.
2 ερωτήσεις σχετικά με το θηλασμό.
Οι θηλές μου είναι μελανιασμένες και πονάνε όταν τρώει ο μπέμπης. Δεν τις έχω δει να ματώνουν αλλά προχτές σε μια πάνα είδα κάτι σαν αίμα. Είχε πιεί αίμα με το φαί ή μπορεί να ήταν από σάλτσα-ντομάτες που τρώω εγώ (δεν ξέρω αν γινεται αυτό...)
Δεύτερη ερώτηση. Τη μέρα που ο μπέμπης είχε τον ορό και δεν τον τάισα έβγαλα με το χέρι και με θήλαστρο πολύ γάλα. Μόλις με αφήσαν να τον ταίσω επειδή είχα ακόμα πάρα πολύ έβγαλα και άλλο. Από τότε αυξήθηκε η παραγωγή μου. Πως γίνεται ομως από τότε να πίνει και περισσότερο ξένο;;;; Σβήνουμε μπουκάλι 90 γρ αφού έχουμε πιει 20 λεπτά από κάθε στήθος και μετά καθόμαστε και άλλο στη μαμά. Έχω αρχίσει να τα παίζω...
Επίσης από τα απότομα πετάγματα που κάνω επειδή βγάζει συνέχεια γουλιές για να μη πνιγεί μου άνοιξε λίγο η τομή της καισαρικής και δεν σηκώνομαι τόσο εύκολα όσο τις προηγούμενες μέρες...
Sof έγραψε:Μαρακι ποτε περιπου γινεται αυτο με το μωρο που μπορει να θυλαζει μεχρι και για 18 ωρες???
MariaM έγραψε:Sof έγραψε:Μαρακι ποτε περιπου γινεται αυτο με το μωρο που μπορει να θυλαζει μεχρι και για 18 ωρες???
Αυτό Sof μου μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, ακόμα και στο πρώτο 10ήμερο. Ξέρει το μωρό τι κάνει. Υποψιάζεσαι ότι περνάτε μαραθώνιο θηλασμού;
Δες εδώ: http://mamalydia.wordpress.com/2008/04/03/breastfeeding/
Sof έγραψε:MariaM έγραψε:Sof έγραψε:Μαρακι ποτε περιπου γινεται αυτο με το μωρο που μπορει να θυλαζει μεχρι και για 18 ωρες???
Αυτό Sof μου μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, ακόμα και στο πρώτο 10ήμερο. Ξέρει το μωρό τι κάνει. Υποψιάζεσαι ότι περνάτε μαραθώνιο θηλασμού;
Μαρακι το νινι μου ειναι 22 ημερων κ ενω ξυπναγε ανα 3 ωρες τωρα το εχει μειωσει στις 2 με 2 1/2 κ θελει περισσοτερο χρονο!!!!!γι'αυτο σε ρωταω!!!δεν ξερω αν ειναι αυτο η επειδη εχουν κεξινησει τα πονακια νοιωθει μεγαλυτερη ανακουφιση!!!!!
tsiph έγραψε:2 ερωτήσεις (η μια ίσως ακουστεί λίγο χαζή!)
Πάμε από τη χαζούλα πρώτα! Αν φυλάξω γάλα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη πως το ζεσταίνω μετά;;;
Και η επόμενη αν θηλάσω μόνο από τον έναν μαστό μέχρι να ξαναφάει το μωρό δεν θα πρηστώ στον άλλον;;
Και κάτι τελευταίο. Όσοι παιδίατροι μας είδαν μέχρι τώρα όλοι λένε τάισε-θήλασε το παιδί όσο θέλει και όποτε θέλει αλλά όχι πριν το 2ωρο.... Και δεν μου το είπαν μόνο τώρα που πρέπει να δίνω μικρά και συχνά γεύματα. Συμφωνείται;;;
tsiph έγραψε:Και κάτι τελευταίο. Όσοι παιδίατροι μας είδαν μέχρι τώρα όλοι λένε τάισε-θήλασε το παιδί όσο θέλει και όποτε θέλει αλλά όχι πριν το 2ωρο.... Και δεν μου το είπαν μόνο τώρα που πρέπει να δίνω μικρά και συχνά γεύματα. Συμφωνείται;;;
MariaM έγραψε:Sof έγραψε:MariaM έγραψε:Sof έγραψε:Μαρακι ποτε περιπου γινεται αυτο με το μωρο που μπορει να θυλαζει μεχρι και για 18 ωρες???
Μαρακι το νινι μου ειναι 22 ημερων κ ενω ξυπναγε ανα 3 ωρες τωρα το εχει μειωσει στις 2 με 2 1/2 κ θελει περισσοτερο χρονο!!!!!γι'αυτο σε ρωταω!!!δεν ξερω αν ειναι αυτο η επειδη εχουν κεξινησει τα πονακια νοιωθει μεγαλυτερη ανακουφιση!!!!!
Δεν νομίζω, το 3ωρο στον θηλασμό είναι πολύ μεγάλο διάστημα. Νομίζω ότι μια χαρά είσαστε στις 2 με 2μιση ώρες αν θηλάζεις αποκλειστικά. Εδώ υπάρχουν μωράκια που ειδικά τον πρώτο καιρο τρώνε πολύ πιο συχνά! Μην ανησυχείς! Άσε το να κάνει ότι θέλει! Μπορεί το γάλα σου επίσης να αλλάζει σύσταση. Επειδή εσύ ξέρεις το παιδί σου όμως εγώ θα σου πω τι θα έκανα στην θέση σου. Μάλλον θα δοκίμαζα πλέων να δίνω ένα στήθος ανά γεύμα για να πίνει και το πιο παχύ γάλα και να χορταίνει περισσότερο. Βλέποντας και κάνοντας!
Sof έγραψε:MariaM έγραψε:Sof έγραψε:MariaM έγραψε:Sof έγραψε:Μαρακι ποτε περιπου γινεται αυτο με το μωρο που μπορει να θυλαζει μεχρι και για 18 ωρες???
Δεν νομίζω, το 3ωρο στον θηλασμό είναι πολύ μεγάλο διάστημα. Νομίζω ότι μια χαρά είσαστε στις 2 με 2μιση ώρες αν θηλάζεις αποκλειστικά. Εδώ υπάρχουν μωράκια που ειδικά τον πρώτο καιρο τρώνε πολύ πιο συχνά! Μην ανησυχείς! Άσε το να κάνει ότι θέλει! Μπορεί το γάλα σου επίσης να αλλάζει σύσταση. Επειδή εσύ ξέρεις το παιδί σου όμως εγώ θα σου πω τι θα έκανα στην θέση σου. Μάλλον θα δοκίμαζα πλέων να δίνω ένα στήθος ανά γεύμα για να πίνει και το πιο παχύ γάλα και να χορταίνει περισσότερο. Βλέποντας και κάνοντας!
ενα στηθος ανα γευμα του δινω για το λογω που προειπες!!!!!αν πειναγε δεν θα γκρινιαζε η θα ξυπναγε κ θα ταν ανυσηχο????
Νομίζω ότι απλά τυχαίνει κι ότι δεν είναι ένδειξη ότι δεν έχεις γαλα. Τώρα που είναι αρχή γάλα έχεις. Απλά να ξέρεις ότι όσο περνά ο καιρός, επειδή αυξάνονται οι ανάγκες του μωρού και επειδή πίνει και συμπλήρωμα, η αίσθηση ότι δεν φτάνει το γάλα σου θα μεγαλώνει. Το έχω βιώσει με τον ίδιο τρόπο και στους 3,5 μήνες απλά στέρεψε το στήθος μου γιατί χωρίς να το ξέρω με το συμπλήρωμα μου είχε δωθεί οδηγία αποθηλασμού. Αυτό που σου προτείνω να κάνεις για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, -αν έχεις φυσικά το χρόνο, την θέληση και την δύναμη- είναι μετά από τον θηλασμό και το τάισμα με μπιμπερό, κάτσε και βγάλε κάθε φορά γάλα με ένα πολύ καλό θήλαστρο κατάλληλο για συχνή άντληση. Θα δεις σιγά σιγά θα αυξηθεί η παραγωγή σου και δεν θα αμφιβάλλεις πια για το αν φτάνει το γαλατάκι σου! Συν του ότι θα δίνεις στο παιδί σου σαν συμπλήρωμα το δικό σου γαλατάκι. Είναι μια επιπλέον διαδικασία και αν εισαι πολυ κουρασμένη μην το κάνεις. Γενικά όπως σου είπα επειδή το έχω περάσει, δεν βρέθηκε κανένας τότε να με καθοδηγήσει και βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν τελείωσε το γάλα μου...fofi έγραψε:...
Έχω μια ερώτηση επειδή τον θηλάζω με θηλές σιλικόνης υπάρχουν φορές που όταν αφήνει την θηλή βλέπω λίγο γάλα μέσα και καταλαβαίνω ότι πίνει και άλλες που δεν βλέπω τίποτα μέσα, υπάρχει περίπτωση να τραβάει αλλά να μην έχω άλλο γάλα να πιει;
...
tsiph έγραψε:Παρά τα όσα μου έχουν πει οι παιδίατροι εγώ κάποιες φορές του δίνω ανεξάρτητα από ώρα. Όμως όταν το πρωτοέκανα άρχισαν οι πολύ έντονες γουλιές και η παιδίατρός μας είπε κάτι για υπερφαγία. Και στο νοσοκομείο η "κυρία" με κατηγόρησε επειδή θηλάζω 20 και όχι 6 λεπτά και είπε στο τέλος ότι είναι σιτιστικοί οι λόγοι. Και αν φάμε πολύ μετά φαίνεται ότι ταλαιπωρείται χώρια ότι η ποσότητα στις γουλιές που βγάζει είναι τεράστια.
Πως να το πάρω απόφαση όταν τόσα μου δείχνουν πως αν δεν του βάλω έστω το πρόγραμμα του 2ωρου κάνω κακό στο παιδί μου; Να σημειώσω ότι συνήθως κοιμάται 4ωρα και κάποιες φορές πεινάει πριν τις 2 ώρες.
Υγ. Σήμερα πάμε για τον υπέρηχο. Πρέπει να μείνει 3 ώρες νηστικό. Τέλειωσε το φαί στις 6 παρά και από τις 8 παρά τέταρτο έχουμε κλάματα και δράματα. Πως μπορείς να του στερήσεις το φαί (ακόμα και που ξέρεις ότι πρέπει) και να ακούς το σπαρακτικό του κλάμα;;; Υπομονή μέχρι τις 9.30...
tsiph έγραψε:Κάναμε την εξεταση... Δεν έχουμε τίποτα... Μια φυσιολογική παλινδρόμηση. Όλο αυτό έγινε γιατί τρώει πολύ. Η παιδίατρος μου είπε αυστηρά 15 λεπτά σε κάθε στήθος και μόνο αν δείχνει ότι ζητάει πάρα πολύ τότε να δώσω και ξένο. Μου είπε να μη βγάζω με το θήλαστρο. Άντε να καταφέρουμε να φτιάξουμε πρόγραμμα με λιγότερο φαί. Όταν πήγαμε για την εξέταση μου ζήτησαν να τον ταίσω. Για ευκολία του έδωσα 90 γρ. ξένο. Φάνηκε χορτασμένος και από τις 9.30 που έφαγε ακόμα κοιμάται. Δεν ξέρω βέβαια αν φταίνε και οι βόλτες με το αμάξι για να κάνουμε κάτι δουλειές!
Τελικά η "κυρία" είχε δίκιο... Έκανα κακό στο παιδί μου...
Έψαξα για πιστοποιημένο συμβουλο θηλασμού στην Πατρα αλλά δεν υπάρχει κανένας δυστυχώς. Και θα ήθελα να με δει κάποιος για να με βοηθήσει και με τη στάση. Αν και τελευταία την έχουμε καταβρεί και οι 2 με το να ξαπλώνουμε στο κρεβάτι. Θα δείξει..
Μαρία και πάλι σε ευχαριστώ για την υπομονή, την επιμονή και την βοήθειά σου!
tsiph έγραψε:Μαρία μου νομίζω πως στο μαιευτήριο σε μένα τουλάχιστον δεν εκαναν κάτι λάθος. Πήρε 30 ml στην αρχή και την επόμενη μέρα το κάναμε 60 αλλά δεν τον πιέζαμε δεν το έτρωγε όλο. Και το λέω με σιγουριά ότι δεν τον πιέζαμε γιατί τον τάιζε η μαμα μου. Έκανα λάθη εγώ. Με λίγη γκρίνια κατευθείαν στο στήθος. Και περάσαμε όλη την ταλαιπωρία τόσες μέρες άδικα. Υπήρχαν μέρες που δεν μπορούσε ούτε να κοιμηθεί γιατί του ερχόντουσαν οι γουλιές και πνιγόταν. Επίσης δεν θα χρειαστεί να του δώσουμε αντιαναγωγικό γάλα. Η παλινδρόμηση που έχει είναι συμβατή με την ηλικία αυτή δηλαδή που έχουν όλα τα μωρά. Σήμερα που έφαγε καλά δεν έχει βγάλει καθόλου. Μονο το απόγευμα που αποκοιμήθηκα μαζί του στο κρεβάτι και έχασα την ώρα πρέπει να έφαγε παραπάνω και έβγαλε ελάχιστα.
Επίζω να μάθει γρήγορα στο λιγότερο και να μη ζητάει από συνήθεια...
Αυριο θα ερθει η παιδιατρος και θα δουμε αν ολα τελικα πανε οσο καλα νομιζω. Ευτυχως θα εχω βοηθεια για μια εβδομαδα ακομα και πραγματικα ειναι πολυτιμη γιατι εχω τη πολυτελεια να ασχολουμαι μονο με το μωρο. Αυτο για το μαραθωνιο που λες εγω νιωθω οτι το περναμε συνεχεια ή τουλαχιστον μεχρι πριν 2-3 μερες που αρχισε να κοιματα λιγο καλυτερα το βραδυ. Δεν ξερω αν προκειται να συμβει κατι πιο εντονο αλλα προς το παρον τρωει οποτε θελει χωρις να μπορω να πω οτι υπαρχει προγραμμα και τυχαινει να μενει στο στηθος 1.5 ωρα ή να τρωει ανα μισαωρο. Τα τελευταια βραδια μονο κοιμαται μια με δυο ωρες συνεχομενες αναμεσα στα γευματα και κοιμαται πιο ευκολα μετα απο καθε γευμα. Ελπιχω να συνεχισει η καλη πορεια του βραδυνου γιατι πραγματικα με τσακιζει το νυχτερινο ξυπνημα και θηλασμα!MariaM έγραψε:Sof σε ευχαριστώ πολύ!
Γιωργία μου πολύ χαίρομαι που τα καταφέρνετε και που έχεις και υποστήριξη και βοήθεια από τους συγγενείς! Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί εσύ τώρα πρέπει να ασχολείσαι μόνο με το παιδί και τίποτα άλλο. Αχ τι καλά που έχεις καλό παιδίατρο και που παχαίνει η μπουμπού με το γάλα σου! Αυτό σημαίνει ότι μια χαρά πιάνει το στήθος και τρώει. Μαραθώνιο θηλασμού έχετε περάσει; Είναι εκείνο το διάστημα 1-2 ημερών που το μωρό μπορεί να θηλάζει και 18 ώρες το 24ωρο συνολικά. Αν συμβεί κάτι τέτοιο όπου να' ναι μην τρομάξεις! Σε προειδοποιώ είναι φυσιολογικό και θα συμβεί γιατί το μωρό θα προετοιμάσει το στήθος σου για το επόμενο στάδιο. Θα προσπαθήσει να αυξήσει την παραγωγή σου γιατί θα αυξηθούν οι ανάγκες του σε ποσότητα στο μέλλον οπότε ξέρει τι κάνει. Μην φοβηθείς ότι δεν χορταίνει ή ότι σου τελείωσε το γάλα. Και χωρίς ξένο... μπράβο, μια χαρά σας βλέπω και θα εδραιωθεί σύντομα η γαλουχία και θα μπορέσεις και εσύ μετά να χαλαρώσεις και να αρχίσεις να απολαμβάνεις την μητρότητα.
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης