Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
537 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 537 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 37 ... 41  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 33 από 41]

801μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Ιουλ 30, 2011 12:56 pm

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Εμένα μου είπαν από το μαιευτήριο να του βάζω καλτσάκια μόνο μετά από το μπάνιο για λίγη ώρα!

802μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Ιουλ 30, 2011 2:43 pm

elenaki85

elenaki85
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
γεια σας κοριτσια!!!!!!!!!!σας χαιρετω εγω και η κορουλα μου που ειμαστε σπιτι μας απο την τεταρτη!γενησαμε σαββατο 23/7 στις 12,05 το πρωι!γεννηθηκαμε 2950 ακι ειμαστε κουκλες!ξανθουλες με χαρακτηριστικα απο τον μπαμπα μας,που ηθελα σαν τρελη να παρει η κορη μου!σαρκωδη χειλη,την μυτουλα του και τις μεγαλες βλεφαριδες του!ειαμστε πολυ καλα μαμα και κορη και βρισκουμε τους ρυθμους μας!με τον θηλασμο ειχα θεμα...με υπομονη καταφερα να παρει το πρωτογαλα και λογω της εντονης ζητησης τις 2 πρωτες μερες,απο την 3η και μετα ειχα πολυ γαλα,αλλα απο τον πονο που ειχα καθε φορα που θηλαζα,τελικα πριν 2 μερες οι θηλες μου τραυματιστηκαν ασχημα(ματωναν ασχημα),με αποτελεσμα να μην μπορω να την θηλασω και να δινω ξενο,σημερα ειναι πολυ καλυτερα το στηθος με κατι κρεμουλες και με το θηλαστρο σημερα εβγαλα και γαλα και της εδωσα.αυριο πιστευω θα ειναι τελειως καλα οι θηλες και θα βαλω και την μικρη στο στηθος παλι.αντε γιατι ειχα πολυ ζηλο για αποκλειστικο θηλασμο και ετσι που ηρθαν τα πραγματα ειχα στεναχωρηθει πολυ οτι δεν θα τα καταφερνα,αλλα ολα καλα πιστευω ξανα!το μωρακι ειναι πολυ ησυχο και μονο οταν πειναει κλαιει....αυτα!θα τα πουμε με την παραμικρη ευκαιρια!

803μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Ιουλ 30, 2011 10:36 pm

titikos

titikos
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
να σοθ ζησει το κοριτσακι σου και νατη δειτε οπως επιθυμειτε!!! καλη ανατροφη!! υπομονη με το θηλασμο.. το καλο πραγμα αργει να γινει αλλα αξιζει!!

804μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Ιουλ 30, 2011 11:15 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
new2eenmommy έγραψε:

καπου αναφέρει για κάποιες ενέργειες που πρέπει να κάνει η μάνα για αύξηση της παραγωγής της σε γάλα ! Ξέρει καμία κοπέλα ποιές είναι αυτές;; Rolling Eyes Rolling Eyes

Για τον πρώτο καιρό αυτό που έχει αποτέλεσμα επειδή δεν έχει εδραιωθεί ο θηλασμός και είναι εύκολα τα "σκαμπανευάσματα" της ποσότητας, πιστεύω πως ο τρόπος είναι εύκολος. Δηλαδή, βάζεις το μωρό συχνά στο στήθος, όποτε το ζητήσει και όχι μονο για να φάει. Προσπαθείς να δίνεις πολύ λίγο ξένο γιατί όσο ξένο δίνεις αφαιρεί από την παραγωγή μητρικού. Έπειτα μπορείς μετά από τον θηλασμό αν νιώθεις ότι έχει μείνει γάλα στο στήθος να το τραβήξεις λίγο και με ένα θήλαστρο. Γενικά όσο αδειάζει το στήθος τόσο θα γεμίζει. Έπειτα από την εδραίωση μπορείς να κάνεις τα παρακάτω που αναφέρονται σε αυτό εδώ το λινκ:
http://ariadni144.wordpress.com/2010/08/11/pos-boro-na-afksiso-to-gala-mou/ (Οι συμβουλές αυτές που αναφέρονται στο μπλογκ της Αριάδνης, είναι από το σάιτ "περι θηλασμού". )

tsiph έγραψε:Να 'μαι και εγώ! Με τον μπεμπάκο καλά τα πάμε! Μέχρι χτες είχε συγκεκριμένο ωράριο στους κολικούς 10-15 και 20-24 αλλά από σήμερα φαίνεται να είμαστε καλύτερα! Η παλινδρόμηση (αν τελικά είναι αυτό!) καλά κρατεί αλλά σίγουρα σε μικρότερο βαθμό!

Εδώ και 2 μέρες στην Πάτρα έχουμε θέμα! Δεν έχει σταματήσει να μας κουνάει! Σεισμοί απο 3 εώς 4,5 ρίχτερ αλλά με μικρό βάθος και το επικεντρο στην παραλία άρα τους νιώθουμε σαν 5 ή 6 ρίχτερ! Κανά 2 φορές ήμουν με τον μπέμπη αγκαλιά και βρεθήκαμε έξω! Τη μια μάλιστα μπήκα στο αμάξι να συνεχίσω το τάισμα γιατί τον έκοψα τον κακομοίρη!

Κορίτσια μη με βαρέσετε αλλά τις τελευταίες μέρες νιώθω πολύ έντονα ότι ο μπέμπης δεν με αγαπάει... Προτιμά τον πατέρα του έτσι νιώθω... Θα μου πείτε που το βλέπω σε 20 ημερών παιδί αλλά αυτό νιώθω...

Candy candy εγώ τις 2 πρώτες μέρες του φόρεσα μακρυμάνικο και φανελάκι. Τώρα του φοράω φανελάκι και αν είναι να βγούμε έξω κάποια φορμάκια χωρίς στάμπες. Αυτά με τις στάμπες είναι για λίγο πιο κρύο καιρό που μπορείς να βάλεις και φανελάκι μέσα. Κάλτσες του βάζω μόνο λίγη ώρα μετά το μπάνιο και αν έχουμε το κλιματιστικό τον σκεπάζω και με σεντονάκι.

Μαρία μου ευχαριστούμε πολύ για όλα! Τι θα κάναμε χωρίς εσένα;;; μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 654316

Τσίπη μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πολλές φορές νιώθω πως γράφω πολλά και σας ζαλίζω και δεν θέλω πραγματικά. Επίσης δεν θέλω να νιώσετε πίεση από τα λεγόμενά μου. Smile
Να σου πω κάτι; Αυτό που λες ότι το μωρό δεν σε αγαπάει όπως τον μπαμπά του... και εγώ το ένιωθα! Συμβουλή: Γράψε πολλά βίντεο από τις καθημερινές σας στιγμές. Εγώ στο βίντεο βλέπω τώρα, πως όποτε του μιλούσα με έψαχνε με τα μάτια του. Είναι αδύνατον να αγαπάει πιο πολύ τον μπαμπά του από εσένα γιατί μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν μέσα στο δικό σου σώμα. Αυτό που νιώθεις ωφείλεται στις ορμόνες σου και μόνο σε αυτές! Θέλεις πολύ αγάπη και εσύ και νιώθεις σαν να γεννήθηκε και ένα κομμάτι δικό σου την ημέρα που γέννησες το μωρό σου. Και εγώ έτσι ήμουν... Πολύ κλάμα! Laughing Ο άντρας σου είναι πιο χαλαρός. Αναρωτιέσαι μάλλον γιατί το παιδί ηρεμεί στην αγκαλιά του ενώ εσύ δεν τα καταφέρνεις πάντα. Πολύ απλά δεν νιώθεις ήρεμη αλλά μάλλον αγχωμένη και το παιδί που σε ξέρει πολύ καλά γιατί έχει ζήσει μέσα σου καταλαβαίνει την ψυχολογία σου. Θα περάσει αυτή η περίοδος με τις ορμόνες και θα είσαι και εσύ πιο χαλαρή μετά! Το μωρό σου σε λατρεύει, αυτό στο υπογράφω!
elenaki85 έγραψε:γεια σας κοριτσια!!!!!!!!!!σας χαιρετω εγω και η κορουλα μου που ειμαστε σπιτι μας απο την τεταρτη!γενησαμε σαββατο 23/7 στις 12,05 το πρωι!γεννηθηκαμε 2950 ακι ειμαστε κουκλες!ξανθουλες με χαρακτηριστικα απο τον μπαμπα μας,που ηθελα σαν τρελη να παρει η κορη μου!σαρκωδη χειλη,την μυτουλα του και τις μεγαλες βλεφαριδες του!ειαμστε πολυ καλα μαμα και κορη και βρισκουμε τους ρυθμους μας!με τον θηλασμο ειχα θεμα...με υπομονη καταφερα να παρει το πρωτογαλα και λογω της εντονης ζητησης τις 2 πρωτες μερες,απο την 3η και μετα ειχα πολυ γαλα,αλλα απο τον πονο που ειχα καθε φορα που θηλαζα,τελικα πριν 2 μερες οι θηλες μου τραυματιστηκαν ασχημα(ματωναν ασχημα),με αποτελεσμα να μην μπορω να την θηλασω και να δινω ξενο,σημερα ειναι πολυ καλυτερα το στηθος με κατι κρεμουλες και με το θηλαστρο σημερα εβγαλα και γαλα και της εδωσα.αυριο πιστευω θα ειναι τελειως καλα οι θηλες και θα βαλω και την μικρη στο στηθος παλι.αντε γιατι ειχα πολυ ζηλο για αποκλειστικο θηλασμο και ετσι που ηρθαν τα πραγματα ειχα στεναχωρηθει πολυ οτι δεν θα τα καταφερνα,αλλα ολα καλα πιστευω ξανα!το μωρακι ειναι πολυ ησυχο και μονο οταν πειναει κλαιει....αυτα!θα τα πουμε με την παραμικρη ευκαιρια!

Ελενάκι, να σου ζήσει η κορούλα και να είναι πάντα γερή και καλότυχη! Τελικά η κουμπάρα μου γέννησε την επόμενη από εσένα! Το πρωί της κυριακής! Περιμένουμε να μας περιγράψεις την διαδικασία όταν είσαι έτοιμη! Wink
Για το θηλασμό μην ανησυχείς! Είναι νωρίς ακόμα και συμβαίνουν αυτά. Για τις πληγωμένες θηλές συνήθως ευθύνεται η κακή τοποθέτηση του μωρού στο στήθος. Θυμίσου: Δεν πρέπει να κρέμεται το μωρό από το στήθος όταν θηλάζει και επίσης, καλό είναι να μπαίνει στο στόμα του μωρού μέρος από τη θηλαία άλω. Θα βαλω εδώ άλλο ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο της Αριάδνης που έχει και ένα πολύ όμορφο βίντεο. Δείτε το κορίτσια θα σας βοηθήσει: http://ariadni144.wordpress.com/2009/11/29/simvoules-thilasmou-gia-nees-manoules-i-sosti-stasi-thilasmou/

Ελενάκι μην αγχώνεσαι για το ξένο! Μόλις βρεις τον τρόπο να μην τραυματίζεσαι στον θηλασμό μπορείς να μειώσεις σιγά-σιγά το ξένο και να πετύχεις τον αποκλειστικό θηλασμό. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε! Wink Προς το παρόν, περαστικά! Καλή λοχεια! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 417472

805μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Ιουλ 31, 2011 2:01 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Ελενάκι να σου ζήσει η κόρη! Χαίρομαι που είναι ήρεμη! Ναι μόλις βρεις χρόνο πες μας τα πάντα! Και αφού είναι καλή κοπέλα να γνωρίστε και το γιο μας αν μας εγκρίνεται...! Και εμείς ήρεμοι είμασταν στην αρχή τώρα ταλαιπωρούμαστε λίγο...!

Εμείς χτες το βράδυ είχαμε λίγο θέμα με τις αναγωγές αλλά ήταν η πρώτη μέρα νομίζω χωρίς πονάκια από κολικούς εδώ και πολλές μέρες! Και οι σεισμοί αποφάσισαν να σταματήσουν μάλλον! Νιώθαμε 3-5 τη μέρα δεν πήγαινε άλλο!

Μαρία διαβάζοντας σε ένα άλλο site ανακάλυψα ότι αυτό που κάνει να τραβιέται πίσω και να κλαίει ενώ ψάχνει πάλι μπορεί να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παλινδρόμηση. Πονάει ο κακομοίρης όταν καταπίνει. Επίσης είδα σαν συμπτώματα άλλα που τα θεωρούσα τυχαία (δεν κοιμάται εύκολα τη μέρα, μόνο στην αγκαλιά για να είναι πιο όρθιος, ένα μελαγχολικό βλέμμα που έβλεπα τελικά ήταν μάλλον πόνου Crying or Very sad, αρκετά φτερνίσματα μέσα στη μέρα και κάποια βηχαλάκια). Το μόνο καλό είναι ότι εμείς παίρνουμε βάρος και ικανοποιητικό απλά θα πρέπει να το κοιτάξουμε γιατί οι γουλιές δεν είναι τόσο αθώες. Αν τα υγρά ανακατεύονται με τα οξέα του στομάχου μπορεί να κάνουν ζημιά στον οισοφάγο. Υπομονή μέχρι αύριο να δούμε.

Την μέρα που μπήκαμε στο νοσοκομείο και είδα ότι τον ταλαιπωρήσαν μέχρι να του πάρουν αίμα και ούρα είχα αμφιβολίες για το αν έκανα καλά που τον πήγα αλλά τώρα είμαι σίγουρη πως έπρεπε να περάσουμε αυτή τη μικρή ταλαιπωρία για να ξέρουμε τι έχουμε.

2 ερωτήσεις σχετικά με το θηλασμό.

Οι θηλές μου είναι μελανιασμένες και πονάνε όταν τρώει ο μπέμπης. Δεν τις έχω δει να ματώνουν αλλά προχτές σε μια πάνα είδα κάτι σαν αίμα. Είχε πιεί αίμα με το φαί ή μπορεί να ήταν από σάλτσα-ντομάτες που τρώω εγώ (δεν ξέρω αν γινεται αυτό...)

Δεύτερη ερώτηση. Τη μέρα που ο μπέμπης είχε τον ορό και δεν τον τάισα έβγαλα με το χέρι και με θήλαστρο πολύ γάλα. Μόλις με αφήσαν να τον ταίσω επειδή είχα ακόμα πάρα πολύ έβγαλα και άλλο. Από τότε αυξήθηκε η παραγωγή μου. Πως γίνεται ομως από τότε να πίνει και περισσότερο ξένο;;;; Σβήνουμε μπουκάλι 90 γρ αφού έχουμε πιει 20 λεπτά από κάθε στήθος και μετά καθόμαστε και άλλο στη μαμά. Έχω αρχίσει να τα παίζω...

Επίσης από τα απότομα πετάγματα που κάνω επειδή βγάζει συνέχεια γουλιές για να μη πνιγεί μου άνοιξε λίγο η τομή της καισαρικής και δεν σηκώνομαι τόσο εύκολα όσο τις προηγούμενες μέρες...

806μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Ιουλ 31, 2011 4:19 am

Sof

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Μαρακι ποτε περιπου γινεται αυτο με το μωρο που μπορει να θυλαζει μεχρι και για 18 ωρες???

807μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Ιουλ 31, 2011 4:34 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:Ελενάκι να σου ζήσει η κόρη! Χαίρομαι που είναι ήρεμη! Ναι μόλις βρεις χρόνο πες μας τα πάντα! Και αφού είναι καλή κοπέλα να γνωρίστε και το γιο μας αν μας εγκρίνεται...! Και εμείς ήρεμοι είμασταν στην αρχή τώρα ταλαιπωρούμαστε λίγο...!

Εμείς χτες το βράδυ είχαμε λίγο θέμα με τις αναγωγές αλλά ήταν η πρώτη μέρα νομίζω χωρίς πονάκια από κολικούς εδώ και πολλές μέρες! Και οι σεισμοί αποφάσισαν να σταματήσουν μάλλον! Νιώθαμε 3-5 τη μέρα δεν πήγαινε άλλο!

Μαρία διαβάζοντας σε ένα άλλο site ανακάλυψα ότι αυτό που κάνει να τραβιέται πίσω και να κλαίει ενώ ψάχνει πάλι μπορεί να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παλινδρόμηση. Πονάει ο κακομοίρης όταν καταπίνει. Επίσης είδα σαν συμπτώματα άλλα που τα θεωρούσα τυχαία (δεν κοιμάται εύκολα τη μέρα, μόνο στην αγκαλιά για να είναι πιο όρθιος, ένα μελαγχολικό βλέμμα που έβλεπα τελικά ήταν μάλλον πόνου Crying or Very sad, αρκετά φτερνίσματα μέσα στη μέρα και κάποια βηχαλάκια). Το μόνο καλό είναι ότι εμείς παίρνουμε βάρος και ικανοποιητικό απλά θα πρέπει να το κοιτάξουμε γιατί οι γουλιές δεν είναι τόσο αθώες. Αν τα υγρά ανακατεύονται με τα οξέα του στομάχου μπορεί να κάνουν ζημιά στον οισοφάγο. Υπομονή μέχρι αύριο να δούμε.

Την μέρα που μπήκαμε στο νοσοκομείο και είδα ότι τον ταλαιπωρήσαν μέχρι να του πάρουν αίμα και ούρα είχα αμφιβολίες για το αν έκανα καλά που τον πήγα αλλά τώρα είμαι σίγουρη πως έπρεπε να περάσουμε αυτή τη μικρή ταλαιπωρία για να ξέρουμε τι έχουμε.

2 ερωτήσεις σχετικά με το θηλασμό.

Οι θηλές μου είναι μελανιασμένες και πονάνε όταν τρώει ο μπέμπης. Δεν τις έχω δει να ματώνουν αλλά προχτές σε μια πάνα είδα κάτι σαν αίμα. Είχε πιεί αίμα με το φαί ή μπορεί να ήταν από σάλτσα-ντομάτες που τρώω εγώ (δεν ξέρω αν γινεται αυτό...)

Δεύτερη ερώτηση. Τη μέρα που ο μπέμπης είχε τον ορό και δεν τον τάισα έβγαλα με το χέρι και με θήλαστρο πολύ γάλα. Μόλις με αφήσαν να τον ταίσω επειδή είχα ακόμα πάρα πολύ έβγαλα και άλλο. Από τότε αυξήθηκε η παραγωγή μου. Πως γίνεται ομως από τότε να πίνει και περισσότερο ξένο;;;; Σβήνουμε μπουκάλι 90 γρ αφού έχουμε πιει 20 λεπτά από κάθε στήθος και μετά καθόμαστε και άλλο στη μαμά. Έχω αρχίσει να τα παίζω...

Επίσης από τα απότομα πετάγματα που κάνω επειδή βγάζει συνέχεια γουλιές για να μη πνιγεί μου άνοιξε λίγο η τομή της καισαρικής και δεν σηκώνομαι τόσο εύκολα όσο τις προηγούμενες μέρες...

Τσίπη μου αυτό που διάβασες για την παλινδρόμηση ισχύει και δεν το είχα σκεφτεί για να το αναφέρω. Μπράβο σου που το έψαξες. Νιώθει δυσφορία το παιδί είναι πολύ φυσικό. Φαντάσου όταν κρατάς το μωρό σου πως κρατάς ένα μπουκάλι με νερό χωρίς καπάκι. Όταν είναι φαγομένο μην τον κουνάς πολύ και μην το ξαπλώνεις τελείως. Βάλε το να ξαπλώσει με κλίση όπως σου έδειξαν στο Παίδων. Μωράκι φίλης μου είχε έντονη παλινδρόμηση και είχε ερεθιστεί ο οισοφάγος του οπότε θέλει προσοχή. Πες το στην παιδίατρο μήπως σου δώσει κάποιο σιροπάκι όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις και ελάτωσε ό΄σο μπορείς το ξένο γάλα. Ξέρω πως αυτό είναι δύσκολο γιατί είσαι πολύ μπερδεμένη ακόμα. Νομίζω πως και σε εσένα φταίει το ότι δεν έχεις βρει ακόμα την σωστή θέση για να θηλάζει το μωρό και έτσι άλλες φορές πιάνει το στήθος σου σωστά και τρώει και άλλες όχι. Δες το λινκ που έβαλα στο Ελενάκι. Έχει ένα πολύ ωραίο βίντεο για το πως τοποθετείται σωστά το στήθος μέσα στο στόμα του μωρού ώστε να τραβάει αποτελεσματικά και να μην πληγώνεται η θηλή. Και προσπάθησε να δίνεις 30μλ λιγότερο σε κάθε γεύμα. Εν ανάγκη αν πεινάει κι άλλο, εφόσον είπες ότι έχεις πολύ γάλα, τράβα με το θήλαστρο και βάλε το στο ψυγείο και δώσ' του το σαν συμπλήρωμα. Υπάρχουν και μαμάδες που θήλασαν αποκλειστικά αλλά με θήλαστρο γιατί δεν κατάφεραν να βρουν την σωστή και βολική θέση θηλασμού. Αυτό είναι βάσανο γιατί αφενώς πρέπει να αντλείς συχνά και αφετέρου μπλέκεις με αποστειρώσεις και γενικά όλη την διαδικασία που ακολουθείς όταν δίνεις ξένο. Όμως και αυτός ο τρόπος είναι καλύτερος επειδή το μωρό πίνει το γάλα της μαμάς έστω και με μπιμπερό. Πειραματίσου με το μωρό και βρείτε μαζί την σωστή θέση που θα σας βολεύει και τους 2.
Για τις θηλές σου νομίζω πως είναι φυσικό που είναι ευαίσθητες αλλά δεν είναι πληγωμένες και αυτό είναι καλό. Μπορείς μετά από το τέλος κάθε γεύματος στο στήθος να αλοίφεις λίγο γάλα από αυτό που τρέχει από το στήθος σου πάνω στην θηλή και στην θηλαία άλω. Αυτό είναι ότι καλύτερο για την προστασία των θηλών σου και είναι καλύτερο από οποιαδήποτε αλοιφή του εμπορίου.

Τώρα, για το αιματάκι στην πάνα. Αυτό συνήθως προδίδει αλλεργία του μωρού σε κάποια τροφή-και όχι στο γάλα σου. Είναι πιθανόν να έχει αλλεργία στο αγελαδινό-ξένο γάλα που δίνεις. Πες στο στην παιδίατρο ότι είδες αιματάκι. Το αιματάκι αυτό φαντάζομαι ήταν στα κακά, έτσι; Αν το είδες μπροστά-μπροστά στην πάνα χωρίς να έχει κάνει κακά, μπορεί να του πείραξαν το πουλάκι και να μάτωσε το πετσάκι. Αν όντως λοιπόν είναι στα κακά το αιματάκι η πρώτη υποψία μας για αλλεργία είναι στο αγελαδινό γάλα. Προσπάθησε και εσύ να μειώσεις την κατανάλωση γαλακτοκομικών (προϊόντα αγελάδας, δηλαδή) ή αντικατέστησέ τα αν μπορείς με κατσικίσιο γάλα, τυρί, γιαούρτι κτλ. Γενικά θυμάσαι τι τρως και παρατηρείς μετά τα κακά του και αν έχει κολικούς.
Για την τομή ενημέρωσε τον γυναικολόγο σου μην πάθεις καμιά μόλυνση και πρόσεχε τον εαυτό σου! Wink Νομίζω πως απάντησα στις ερωτήσεις σου- απλά λίγο ανακατεμένα! Ελπίζω να έβγαλες άκρη! Αν όχι, εδώ είμαστε!!

808μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Ιουλ 31, 2011 4:36 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Sof έγραψε:Μαρακι ποτε περιπου γινεται αυτο με το μωρο που μπορει να θυλαζει μεχρι και για 18 ωρες???

Αυτό Sof μου μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, ακόμα και στο πρώτο 10ήμερο. Ξέρει το μωρό τι κάνει. Υποψιάζεσαι ότι περνάτε μαραθώνιο θηλασμού;

Δες εδώ: http://mamalydia.wordpress.com/2008/04/03/breastfeeding/

809μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Ιουλ 31, 2011 6:30 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Κορίτσια να προσθέσω ένα λινκ για όσες βγάζετε το γάλα σας με θήλαστρο και αναρωτιέστε πόσο αντέχει στο ψυγείο. Η απάντηση είναι 4 ημέρες. Ιδού και το λινκ:
http://www.childit.gr/v2/index.php/mother/740-odigies-gia-tin-asfali-diatirisi-tou-mitrikou-galatos

810μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Ιουλ 31, 2011 7:20 am

Sof

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
MariaM έγραψε:
Sof έγραψε:Μαρακι ποτε περιπου γινεται αυτο με το μωρο που μπορει να θυλαζει μεχρι και για 18 ωρες???

Αυτό Sof μου μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, ακόμα και στο πρώτο 10ήμερο. Ξέρει το μωρό τι κάνει. Υποψιάζεσαι ότι περνάτε μαραθώνιο θηλασμού;

Μαρακι το νινι μου ειναι 22 ημερων κ ενω ξυπναγε ανα 3 ωρες τωρα το εχει μειωσει στις 2 με 2 1/2 κ θελει περισσοτερο χρονο!!!!!γι'αυτο σε ρωταω!!!δεν ξερω αν ειναι αυτο η επειδη εχουν κεξινησει τα πονακια νοιωθει μεγαλυτερη ανακουφιση!!!!!

811μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Ιουλ 31, 2011 7:50 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Sof έγραψε:
MariaM έγραψε:

Μαρακι το νινι μου ειναι 22 ημερων κ ενω ξυπναγε ανα 3 ωρες τωρα το εχει μειωσει στις 2 με 2 1/2 κ θελει περισσοτερο χρονο!!!!!γι'αυτο σε ρωταω!!!δεν ξερω αν ειναι αυτο η επειδη εχουν κεξινησει τα πονακια νοιωθει μεγαλυτερη ανακουφιση!!!!!

Δεν νομίζω, το 3ωρο στον θηλασμό είναι πολύ μεγάλο διάστημα. Νομίζω ότι μια χαρά είσαστε στις 2 με 2μιση ώρες αν θηλάζεις αποκλειστικά. Εδώ υπάρχουν μωράκια που ειδικά τον πρώτο καιρο τρώνε πολύ πιο συχνά! Μην ανησυχείς! Άσε το να κάνει ότι θέλει! Μπορεί το γάλα σου επίσης να αλλάζει σύσταση. Επειδή εσύ ξέρεις το παιδί σου όμως εγώ θα σου πω τι θα έκανα στην θέση σου. Μάλλον θα δοκίμαζα πλέων να δίνω ένα στήθος ανά γεύμα για να πίνει και το πιο παχύ γάλα και να χορταίνει περισσότερο. Βλέποντας και κάνοντας! Wink

812μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Ιουλ 31, 2011 10:19 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
2 ερωτήσεις (η μια ίσως ακουστεί λίγο χαζή!)

Πάμε από τη χαζούλα πρώτα! Αν φυλάξω γάλα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη πως το ζεσταίνω μετά;;;

Και η επόμενη αν θηλάσω μόνο από τον έναν μαστό μέχρι να ξαναφάει το μωρό δεν θα πρηστώ στον άλλον;;

Και κάτι τελευταίο. Όσοι παιδίατροι μας είδαν μέχρι τώρα όλοι λένε τάισε-θήλασε το παιδί όσο θέλει και όποτε θέλει αλλά όχι πριν το 2ωρο.... Και δεν μου το είπαν μόνο τώρα που πρέπει να δίνω μικρά και συχνά γεύματα. Συμφωνείται;;;

813μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Ιουλ 31, 2011 10:46 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:2 ερωτήσεις (η μια ίσως ακουστεί λίγο χαζή!)

Πάμε από τη χαζούλα πρώτα! Αν φυλάξω γάλα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη πως το ζεσταίνω μετά;;;

Και η επόμενη αν θηλάσω μόνο από τον έναν μαστό μέχρι να ξαναφάει το μωρό δεν θα πρηστώ στον άλλον;;

Και κάτι τελευταίο. Όσοι παιδίατροι μας είδαν μέχρι τώρα όλοι λένε τάισε-θήλασε το παιδί όσο θέλει και όποτε θέλει αλλά όχι πριν το 2ωρο.... Και δεν μου το είπαν μόνο τώρα που πρέπει να δίνω μικρά και συχνά γεύματα. Συμφωνείται;;;

Kαθόλου χαζή ερώτηση! Το γάλα σου το ζεσταίνεις σε μπεν-μαρί (δηλαδή ζεσταινεις νερό σε ένα μπρίκι και βυθίζεις μέσα το μπιμπερό ή το βάζεις σε θερμαντήρα μπιμπερό.) Εγώ θερμαντήρα έχω πάρει της nuk 15 ευρώ από τα τζάμπο και το χρησιμοποιώ και τώρα που πίνει φρέσκο γάλα. Το γάλα σου θα δεις ότι έχει κάτι σαν πέτσα να επιπλέει στην επιφάνεια συνήθως. Δεν σημαίνει ότι έχει "κόψει", απλά στην αρχή που έβγαλες ήταν αραιό και στην πορία έγινε παχύ γιατί όπως έχουμε πει το μητρικό γάλα έχει αυτή την ιδιότητα. Τα πρώτα λεπτά είναι αραιό και μετά κατεβαίνει το πιο παχύ. Ανακάτεψέ το απλά.

Τσίπη μου οι παιδίατροι μπορεί να λένε τάισε το παιδί πριν το 2ωρο για το θέμα της παλινδρόμησης. Μόνο σε αυτό μπορεί να έχουν δίκιο. Όμως όπως έχουμε πει στο θηλασμό αυτό είναι αδύνατο να συμβεί και το παιδί δεν έχει πρόγραμμα. Είναι λογικό να μπερδεύεσαι. Εγώ θα συμβουλευόμουν έναν παιδίατρο-σύμβουλο γαλουχίας που είναι γνώστης και στα 2 θέματα και τα παιδιατρικά και στα του θηλασμού. Ένας τέτοιος παιδίατρος είναι ο Στ. Παπαβέντσης (του οποίου κατασκεύασμα είναι το πινακάκι που είχα ανεβάσει πιο πάνω). Μπορείς αν έχεις λογαριασμό facebook να γίνεις μέλος στην κλειστή ομάδα και να τον ρωτήσεις. Νομίζω μπορεί να σου λύσει κάθε απορία γιατί άρθρα του συναντώ αρκετά συχνά! Σου βάζω το λινκ της κλειστής ομάδας: https://www.facebook.com/photo.php?pid=189279&id=100000104675870#!/groups/278766877115/

Εγώ αυτό που μπορώ να σου προτείνω και πάλι, είναι να μειώσεις το ξένο όσο μπορείς και αν νιώθεις ότι το παιδί πεινάει συχνότερα από 2ωρο όπως σου είπαν οι παιδιατροι που ρώτησες βγάζε με θήλαστρο και δίνε του με μπιμπερό. Εγώ αυτό θα έκανα μάλλον, αν ήμουν στην θέση σου. Όμως αυτό έχει ένα μικρό κόστος γιατί μπορεί το μωρό αργότερα που θα δυναμώσει η κάτω γνάθος, αν έχει συνηθίσει σε μπιμπερό, να σου πληγώνει το στήθος. Είναι ένα ρίσκο όμως. Γενικά, άκου το ένστικτό σου που δεν πεφτει έξω εύκολα όσων αφορά το παιδί σου... Είναι αρχή ακόμα. Να είσαι σίγουρη πως ότι κάνεις επειδή το κάνεις από αγάπη είναι το καλύτερο. Και λάθος να κάνεις δεν χάθηκε και ο κόσμος.

814μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Ιουλ 31, 2011 10:58 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:Και κάτι τελευταίο. Όσοι παιδίατροι μας είδαν μέχρι τώρα όλοι λένε τάισε-θήλασε το παιδί όσο θέλει και όποτε θέλει αλλά όχι πριν το 2ωρο.... Και δεν μου το είπαν μόνο τώρα που πρέπει να δίνω μικρά και συχνά γεύματα. Συμφωνείται;;;

Το μητρικό γάλα εγώ το εβαζα στο μπιμπερό και το ζέσταινα ελαφρά σε μπαίν-μαρί. Δεν πρέπει να βράσει! Επίσης, αν δεις να μαζεύεται ένα παχύ "καιμάκι" στο πάνω μέρος καθώς ξεπαγώνει, μην ανησυχήσεις, έτσι πρέπει να είναι, απλά διαχωρίζεται το λίπος του γάλακτος από την υδατική φάση. (στο λέω διότι εμένα μου την είπε μια γνωστή με ύφος "ιιιιιιι, αυτο το πράμα χάλασε, θα το δωσεις στο παιδί σου???" Shocked )

Το "τάισε-θήλασε το παιδί όσο θέλει και όποτε θέλει αλλά όχι πριν το 2ωρο" στην ουσία σου βάζει όρια ενώ δεν πρέπει. Στο θηλασμό, μπορεί να θηλάζεις για μισή ωρα και σε ενα τέταρτο να ξαναθηλάσεις. Ειδικά τωρα που ειναι καλοκάιρι το μωράκι σου έχει περισσότερη ανάγκη το πρώτο πιο αρύ γάλα που βγαινει στη αρχη και το ξεδιψάει. Θήλασε το παιδί όσο θέλει και όποτε θέλει, απεριόριστα, ακόμη κι αν μόλις θήλασες.
Αλλιώς πώς θα κλείσεις 18ωρο??? Ε???? Razz Razz Razz

815μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Ιουλ 31, 2011 12:03 pm

Sof

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
MariaM έγραψε:
Sof έγραψε:
MariaM έγραψε:

Δεν νομίζω, το 3ωρο στον θηλασμό είναι πολύ μεγάλο διάστημα. Νομίζω ότι μια χαρά είσαστε στις 2 με 2μιση ώρες αν θηλάζεις αποκλειστικά. Εδώ υπάρχουν μωράκια που ειδικά τον πρώτο καιρο τρώνε πολύ πιο συχνά! Μην ανησυχείς! Άσε το να κάνει ότι θέλει! Μπορεί το γάλα σου επίσης να αλλάζει σύσταση. Επειδή εσύ ξέρεις το παιδί σου όμως εγώ θα σου πω τι θα έκανα στην θέση σου. Μάλλον θα δοκίμαζα πλέων να δίνω ένα στήθος ανά γεύμα για να πίνει και το πιο παχύ γάλα και να χορταίνει περισσότερο. Βλέποντας και κάνοντας! Wink

ενα στηθος ανα γευμα του δινω για το λογω που προειπες!!!!!αν πειναγε δεν θα γκρινιαζε η θα ξυπναγε κ θα ταν ανυσηχο????

816μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Ιουλ 31, 2011 12:06 pm

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Ελενάκι να σου ζήσει η κορούλα σου και να είναι γερή και καλότυχη.
Αν έχουν τραυματιστεί οι θηλές σου πάρε θηλές σιλικόνης μέχρι να ηρεμήσουν.

Τσίπη μου και εγω πιστεύω πως αν το παιδί πεινάσει και πριν το δύωρο πρέπει να το ταϊσεις εμένα ειδικά την ημέρα μου ξυπνάει ανά μια ώρα.

Κατι που σκέφτηκα οτι ίσως έκανα λάθος είναι ότι όταν κοιμόταν και ξεπερνούσε το τρίωρο την ημέρα τον ξυπνούσα για να φάει αυτό μας το είχε πει ο παιδίατρος στην αρχή επειδή ήταν μικρούλης και εγώ το συνέχιζα μέχρι τώρα και τον έιδα ειδικά τις τελευταίες ημέρες νευρικό και έτσι αποφάσισα να τον αφήνω όποτε πεινάσει να ξυπνήσει μόνος του.Δεν έχω καταφέρει τον αποκλειστικό θηλασμό λόγω υπομονής δεν την έχω μερικές φορές. Του δίνω και από τους δύο μαστούς και τις φορές που θα δω οτι θέλει και άλλο και δεν αντέχω του δίνω λίγο ξένο.

Έχω μια ερώτηση επειδή τον θηλάζω με θηλές σιλικόνης υπάρχουν φορές που όταν αφήνει την θηλή βλέπω λίγο γάλα μέσα και καταλαβαίνω ότι πίνει και άλλες που δεν βλέπω τίποτα μέσα, υπάρχει περίπτωση να τραβάει αλλά να μην έχω άλλο γάλα να πιει;

Αχ κορίτσια πριν λίγους μήνες συζητούσαμε απορίες για την εγκυμοσύνη και τώρα είμαστε όλες στην φάση του θηλασμού.Πως πέρασε ο καιρός και πλέον έχουμε όλες τα μπεμπάκια και βαφτηστήρι στις αγκαλιές μας;

817μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Ιουλ 31, 2011 12:10 pm

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Έχω μια ερώτηση επειδή τον θηλάζω με θηλές σιλικόνης υπάρχουν φορές που όταν αφήνει την θηλή βλέπω λίγο γάλα μέσα και καταλαβαίνω ότι πίνει και άλλες που δεν βλέπω τίποτα μέσα, υπάρχει περίπτωση να τραβάει αλλά να μην έχω άλλο γάλα να πιει;

Αυτός είναι και ο λόγος που του δίνω και απο τους δύο μαστούς στη αρχη είχα καθιερώσει μαστό και γεύμα απλά φοβήθηκα μην έχει αυξηθεί η ζητηση του και εγώ δεν βγάζω περισσότερο λόγω οτι δεν βλέπω γάλα στην θηλη.

818μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Ιουλ 31, 2011 9:40 pm

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Παρά τα όσα μου έχουν πει οι παιδίατροι εγώ κάποιες φορές του δίνω ανεξάρτητα από ώρα. Όμως όταν το πρωτοέκανα άρχισαν οι πολύ έντονες γουλιές και η παιδίατρός μας είπε κάτι για υπερφαγία. Και στο νοσοκομείο η "κυρία" με κατηγόρησε επειδή θηλάζω 20 και όχι 6 λεπτά και είπε στο τέλος ότι είναι σιτιστικοί οι λόγοι. Και αν φάμε πολύ μετά φαίνεται ότι ταλαιπωρείται χώρια ότι η ποσότητα στις γουλιές που βγάζει είναι τεράστια.

Πως να το πάρω απόφαση όταν τόσα μου δείχνουν πως αν δεν του βάλω έστω το πρόγραμμα του 2ωρου κάνω κακό στο παιδί μου; Να σημειώσω ότι συνήθως κοιμάται 4ωρα και κάποιες φορές πεινάει πριν τις 2 ώρες.

Υγ. Σήμερα πάμε για τον υπέρηχο. Πρέπει να μείνει 3 ώρες νηστικό. Τέλειωσε το φαί στις 6 παρά και από τις 8 παρά τέταρτο έχουμε κλάματα και δράματα. Πως μπορείς να του στερήσεις το φαί (ακόμα και που ξέρεις ότι πρέπει) και να ακούς το σπαρακτικό του κλάμα;;; Υπομονή μέχρι τις 9.30... Crying or Very sad

819μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Ιουλ 31, 2011 10:12 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Sof έγραψε:
MariaM έγραψε:
Sof έγραψε:
MariaM έγραψε:

ενα στηθος ανα γευμα του δινω για το λογω που προειπες!!!!!αν πειναγε δεν θα γκρινιαζε η θα ξυπναγε κ θα ταν ανυσηχο????

Ναί, έτσι πιστεύω και εγώ. Μπορεί να είναι αυτό που είπε και η Νένα πιο πάνω ότι μπορεί τώρα που έχει ζέστη να διψάει!
fofi έγραψε:...

...
Νομίζω ότι απλά τυχαίνει κι ότι δεν είναι ένδειξη ότι δεν έχεις γαλα. Τώρα που είναι αρχή γάλα έχεις. Απλά να ξέρεις ότι όσο περνά ο καιρός, επειδή αυξάνονται οι ανάγκες του μωρού και επειδή πίνει και συμπλήρωμα, η αίσθηση ότι δεν φτάνει το γάλα σου θα μεγαλώνει. Το έχω βιώσει με τον ίδιο τρόπο και στους 3,5 μήνες απλά στέρεψε το στήθος μου γιατί χωρίς να το ξέρω με το συμπλήρωμα μου είχε δωθεί οδηγία αποθηλασμού. Αυτό που σου προτείνω να κάνεις για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, -αν έχεις φυσικά το χρόνο, την θέληση και την δύναμη- είναι μετά από τον θηλασμό και το τάισμα με μπιμπερό, κάτσε και βγάλε κάθε φορά γάλα με ένα πολύ καλό θήλαστρο κατάλληλο για συχνή άντληση. Θα δεις σιγά σιγά θα αυξηθεί η παραγωγή σου και δεν θα αμφιβάλλεις πια για το αν φτάνει το γαλατάκι σου! Συν του ότι θα δίνεις στο παιδί σου σαν συμπλήρωμα το δικό σου γαλατάκι. Είναι μια επιπλέον διαδικασία και αν εισαι πολυ κουρασμένη μην το κάνεις. Γενικά όπως σου είπα επειδή το έχω περάσει, δεν βρέθηκε κανένας τότε να με καθοδηγήσει και βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν τελείωσε το γάλα μου...

tsiph έγραψε:Παρά τα όσα μου έχουν πει οι παιδίατροι εγώ κάποιες φορές του δίνω ανεξάρτητα από ώρα. Όμως όταν το πρωτοέκανα άρχισαν οι πολύ έντονες γουλιές και η παιδίατρός μας είπε κάτι για υπερφαγία. Και στο νοσοκομείο η "κυρία" με κατηγόρησε επειδή θηλάζω 20 και όχι 6 λεπτά και είπε στο τέλος ότι είναι σιτιστικοί οι λόγοι. Και αν φάμε πολύ μετά φαίνεται ότι ταλαιπωρείται χώρια ότι η ποσότητα στις γουλιές που βγάζει είναι τεράστια.

Πως να το πάρω απόφαση όταν τόσα μου δείχνουν πως αν δεν του βάλω έστω το πρόγραμμα του 2ωρου κάνω κακό στο παιδί μου; Να σημειώσω ότι συνήθως κοιμάται 4ωρα και κάποιες φορές πεινάει πριν τις 2 ώρες.

Υγ. Σήμερα πάμε για τον υπέρηχο. Πρέπει να μείνει 3 ώρες νηστικό. Τέλειωσε το φαί στις 6 παρά και από τις 8 παρά τέταρτο έχουμε κλάματα και δράματα. Πως μπορείς να του στερήσεις το φαί (ακόμα και που ξέρεις ότι πρέπει) και να ακούς το σπαρακτικό του κλάμα;;; Υπομονή μέχρι τις 9.30... Crying or Very sad

Τσίπη μου η κυρία αυτή όπως σου είπα είμαι σίγουρη πως δεν έχει ιδέα ούτε πως γράφεται η λέξη "θηλασμος". Το δίωρο δεν είναι εφικτό συνήθως. Και γενικά το πρόγραμμα δεν είναι εφικτό. Εγώ θα σου έλεγα να προσπαθήσεις εφόσον το μωρό δεν καταλαβαίνει πότε έχει χορτάσει-γιατί αυτό συμβαίνει, δεν έχει το αίσθημα του κορεσμού- να μην του δώσεις καθόλου ξένο. Ίσως αυτό το επιπλέον να πέφτει βαρύ στο στομάχι του. Είναι πιο "βαρύ" το ξένο και δεν χωνεύεται εύκολα και μένει πιο πολύ ώρα στο στομάχι. Και αν επιμένουν στο 2ωρο, άρχισε και εσύ να παλεύεις με ένα νοσοκομειακό θήλαστρο και τάιζε κάθε δίωρο. Αλλά σου είπα το πιο σωστό είναι να συμβουλευτείς έναν άνθρωπο που να έχει γνώσεις και παιδιατρικές και θηλασμού.
Για την εξέταση δεν νομίζω να προλαβαίνεις αλλά μονο για αυτή την φορά και εφόσον το θέλουν νηστικό 3 ώρες πριν, εγώ θα το τάιζα με ξένο μόνο 3 ώρες πριν την εξέταση για να το "κρατήσει" περισσότερο και να μην λυσσάξει στην πείνα. Καλά αποτελέσματα!

820μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 01, 2011 12:58 am

Sof

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
fofi μου ποσο δικιο εχεις!!!και λιγο εως πολυ αντιμετωπιζουμε ολες τα ιδια προβληματα!!!!αυτο ειναι ανακουφιστικο!!!!κουραγιο κ θα τα καταφερουμε!!!!!! Very Happy

821μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 01, 2011 2:59 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Κάναμε την εξεταση... Δεν έχουμε τίποτα... Μια φυσιολογική παλινδρόμηση. Όλο αυτό έγινε γιατί τρώει πολύ. Η παιδίατρος μου είπε αυστηρά 15 λεπτά σε κάθε στήθος και μόνο αν δείχνει ότι ζητάει πάρα πολύ τότε να δώσω και ξένο. Μου είπε να μη βγάζω με το θήλαστρο. Άντε να καταφέρουμε να φτιάξουμε πρόγραμμα με λιγότερο φαί. Όταν πήγαμε για την εξέταση μου ζήτησαν να τον ταίσω. Για ευκολία του έδωσα 90 γρ. ξένο. Φάνηκε χορτασμένος και από τις 9.30 που έφαγε ακόμα κοιμάται. Δεν ξέρω βέβαια αν φταίνε και οι βόλτες με το αμάξι για να κάνουμε κάτι δουλειές!

Τελικά η "κυρία" είχε δίκιο... Έκανα κακό στο παιδί μου...

Έψαξα για πιστοποιημένο συμβουλο θηλασμού στην Πατρα αλλά δεν υπάρχει κανένας δυστυχώς. Και θα ήθελα να με δει κάποιος για να με βοηθήσει και με τη στάση. Αν και τελευταία την έχουμε καταβρεί και οι 2 με το να ξαπλώνουμε στο κρεβάτι. Θα δείξει..

Μαρία και πάλι σε ευχαριστώ για την υπομονή, την επιμονή και την βοήθειά σου!

822μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 01, 2011 3:15 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:Κάναμε την εξεταση... Δεν έχουμε τίποτα... Μια φυσιολογική παλινδρόμηση. Όλο αυτό έγινε γιατί τρώει πολύ. Η παιδίατρος μου είπε αυστηρά 15 λεπτά σε κάθε στήθος και μόνο αν δείχνει ότι ζητάει πάρα πολύ τότε να δώσω και ξένο. Μου είπε να μη βγάζω με το θήλαστρο. Άντε να καταφέρουμε να φτιάξουμε πρόγραμμα με λιγότερο φαί. Όταν πήγαμε για την εξέταση μου ζήτησαν να τον ταίσω. Για ευκολία του έδωσα 90 γρ. ξένο. Φάνηκε χορτασμένος και από τις 9.30 που έφαγε ακόμα κοιμάται. Δεν ξέρω βέβαια αν φταίνε και οι βόλτες με το αμάξι για να κάνουμε κάτι δουλειές!

Τελικά η "κυρία" είχε δίκιο... Έκανα κακό στο παιδί μου...

Έψαξα για πιστοποιημένο συμβουλο θηλασμού στην Πατρα αλλά δεν υπάρχει κανένας δυστυχώς. Και θα ήθελα να με δει κάποιος για να με βοηθήσει και με τη στάση. Αν και τελευταία την έχουμε καταβρεί και οι 2 με το να ξαπλώνουμε στο κρεβάτι. Θα δείξει..

Μαρία και πάλι σε ευχαριστώ για την υπομονή, την επιμονή και την βοήθειά σου!

Παρακαλώ Τσίπη μου, να ξέρεις ότι όλα τα λέω με καλή πρόθεση και δεν θέλω να σε πιέσω. Τα 15 λεπτά στο στήθος θα ίσχυαν με την προυπόθεση ότι μπαίνει στο στήθος σωστά και ρουφάει και τα 15, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορείς να ξέρεις αν ισχύει αν δεν σε δει να θηλάζεις καποιος που να ξέρει. Και γιατί λες ότι η "κυρία" είχε δίκιο και ότι έκανες κακό στο παιδί σου; Μην νιώθεις ενοχές σε παρακαλώ. Πες μου ένα πράγμα. Στο μαιευτήριο έδωσαν οι μαίες καθόλου ξένο στο παιδί σου μέχρι να κατέβει το δικό σου γαλατάκι; Αν ναι τι ποσότητα; Όπως σου είπα είδα τον βαπτιστίκο μου να καταπίνει 50μλ ξένο με το ζόρι. Νομίζω λοιπόν πως για την όποια εξέλιξη φταίει η κακή αρχή! Και εντάξει το να έχει το μωρό παλινδρόμηση είναι φυσιολογικό. Δεν καταλαβαίνω γιατί κατηγορείς τον εαυτό σου! Δεν φταις εσύ που πεινάει. Πάλι θα κλαίει αν δεν χορταίνει. Ούτε εκεί θα φταις εσύ. Νομίζω πλέων ότι εφόσον δεν μπορείς να βρεις σύμβουλο θηλασμού η λύση είναι μία και είναι η χρυσή τομή. Εγώ θα νοίκιαζα σύντομα ένα νοσοκομειακό θήλαστρο, θα έβγαζα το γάλα μου και θα του το έδινα με μπουκάλι και θα τον έβαζα λίγο στο στήθος πιο πολύ για παρηγοριά. Έτσι θα ξέρεις πόσο τρώει, θα μπορείς να βάλεις πρόγραμμα δηλαδή να μην ταίζεις νωρίτερα από 2ωρο και θα δίνεις μητρικό γάλα που θα του πέφτει πιο ελαφρύ και θα του κάνει καλό στο στομάχι. Αν αποφασίσεις να δίνεις ξένο θα πατε σε αντιαναγωγικό γάλα μάλλον. Τα θετικά όμως στον θηλασμό είναι ότι πληρώνεις μόνο το θήλαστρο ενώ τα έξοδα του ξένου γάλακτος είναι πολύ μεγαλύτερα. Το μονο αρνητικο που βρίσκω εδώ, είναι ότι πρέπει να αντλείς συχνά το γάλα σου για να καλύπτεις τα γεύματά του. Αν και έχω ακούσει μαμά που με 2 αντλήσεις, 1 πρωί και 1 βραδύ έβγαζε το γάλα του 24ωρου!!! Δεν ξέρω πως το κατάφερε, εκείνη λέει ότι είναι θέμα πολύ καλής ψυχολογίας... Πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω. Αυτό που πρέπει επίσης να προσέξεις με την άντληση είναι να έχεις και εκεί πρόγραμμα ώστε να μην οδηγηθείς σε υπερπαραγωγή. Κατά τα άλλα η διαδικασία με το ξένο είναι η ίδια. Τάισμα-πλύσιμο μπιμπερό-αποστείρωση-ζέσταμα γάλατος όταν πεινάσει το παιδί. Τώρα εσύ επιλέγεις τι να κάνεις από αυτά τα 2. Πάντως να ξέρεις πως καλύτερο γάλα από το δικό σου δεν υπάρχει και μην νιώθεις ενοχές που προσπαθείς το καλύτερο για το παιδί σου! Κανείς δεν το αγαπάει όπως εσύ!

823μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 01, 2011 8:58 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μαρία μου νομίζω πως στο μαιευτήριο σε μένα τουλάχιστον δεν εκαναν κάτι λάθος. Πήρε 30 ml στην αρχή και την επόμενη μέρα το κάναμε 60 αλλά δεν τον πιέζαμε δεν το έτρωγε όλο. Και το λέω με σιγουριά ότι δεν τον πιέζαμε γιατί τον τάιζε η μαμα μου. Έκανα λάθη εγώ. Με λίγη γκρίνια κατευθείαν στο στήθος. Και περάσαμε όλη την ταλαιπωρία τόσες μέρες άδικα. Υπήρχαν μέρες που δεν μπορούσε ούτε να κοιμηθεί γιατί του ερχόντουσαν οι γουλιές και πνιγόταν. Επίσης δεν θα χρειαστεί να του δώσουμε αντιαναγωγικό γάλα. Η παλινδρόμηση που έχει είναι συμβατή με την ηλικία αυτή δηλαδή που έχουν όλα τα μωρά. Σήμερα που έφαγε καλά δεν έχει βγάλει καθόλου. Μονο το απόγευμα που αποκοιμήθηκα μαζί του στο κρεβάτι και έχασα την ώρα πρέπει να έφαγε παραπάνω και έβγαλε ελάχιστα.

Επίζω να μάθει γρήγορα στο λιγότερο και να μη ζητάει από συνήθεια...

824μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Αυγ 01, 2011 11:03 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:Μαρία μου νομίζω πως στο μαιευτήριο σε μένα τουλάχιστον δεν εκαναν κάτι λάθος. Πήρε 30 ml στην αρχή και την επόμενη μέρα το κάναμε 60 αλλά δεν τον πιέζαμε δεν το έτρωγε όλο. Και το λέω με σιγουριά ότι δεν τον πιέζαμε γιατί τον τάιζε η μαμα μου. Έκανα λάθη εγώ. Με λίγη γκρίνια κατευθείαν στο στήθος. Και περάσαμε όλη την ταλαιπωρία τόσες μέρες άδικα. Υπήρχαν μέρες που δεν μπορούσε ούτε να κοιμηθεί γιατί του ερχόντουσαν οι γουλιές και πνιγόταν. Επίσης δεν θα χρειαστεί να του δώσουμε αντιαναγωγικό γάλα. Η παλινδρόμηση που έχει είναι συμβατή με την ηλικία αυτή δηλαδή που έχουν όλα τα μωρά. Σήμερα που έφαγε καλά δεν έχει βγάλει καθόλου. Μονο το απόγευμα που αποκοιμήθηκα μαζί του στο κρεβάτι και έχασα την ώρα πρέπει να έφαγε παραπάνω και έβγαλε ελάχιστα.

Επίζω να μάθει γρήγορα στο λιγότερο και να μη ζητάει από συνήθεια...

Mακάρι Τσίπη μου! Όλα καλά θα πάνε! Προσπάθησε να έχεις τον έλεγχο όπως σήμερα και όλα θα πάνε καλά! Είναι δύσκολα στην αρχή, θα βρείτε τις ισορροπίες σας! I love you I love you I love you

825μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 02, 2011 2:33 am

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
MariaM έγραψε:Sof σε ευχαριστώ πολύ! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 33 417472

Γιωργία μου πολύ χαίρομαι που τα καταφέρνετε και που έχεις και υποστήριξη και βοήθεια από τους συγγενείς! Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί εσύ τώρα πρέπει να ασχολείσαι μόνο με το παιδί και τίποτα άλλο. Αχ τι καλά που έχεις καλό παιδίατρο και που παχαίνει η μπουμπού με το γάλα σου! Αυτό σημαίνει ότι μια χαρά πιάνει το στήθος και τρώει. Μαραθώνιο θηλασμού έχετε περάσει; Είναι εκείνο το διάστημα 1-2 ημερών που το μωρό μπορεί να θηλάζει και 18 ώρες το 24ωρο συνολικά. Αν συμβεί κάτι τέτοιο όπου να' ναι μην τρομάξεις! Σε προειδοποιώ είναι φυσιολογικό και θα συμβεί γιατί το μωρό θα προετοιμάσει το στήθος σου για το επόμενο στάδιο. Θα προσπαθήσει να αυξήσει την παραγωγή σου γιατί θα αυξηθούν οι ανάγκες του σε ποσότητα στο μέλλον οπότε ξέρει τι κάνει. Μην φοβηθείς ότι δεν χορταίνει ή ότι σου τελείωσε το γάλα. Wink Και χωρίς ξένο... μπράβο, μια χαρά σας βλέπω και θα εδραιωθεί σύντομα η γαλουχία και θα μπορέσεις και εσύ μετά να χαλαρώσεις και να αρχίσεις να απολαμβάνεις την μητρότητα.
Αυριο θα ερθει η παιδιατρος και θα δουμε αν ολα τελικα πανε οσο καλα νομιζω. Ευτυχως θα εχω βοηθεια για μια εβδομαδα ακομα και πραγματικα ειναι πολυτιμη γιατι εχω τη πολυτελεια να ασχολουμαι μονο με το μωρο. Αυτο για το μαραθωνιο που λες εγω νιωθω οτι το περναμε συνεχεια ή τουλαχιστον μεχρι πριν 2-3 μερες που αρχισε να κοιματα λιγο καλυτερα το βραδυ. Δεν ξερω αν προκειται να συμβει κατι πιο εντονο αλλα προς το παρον τρωει οποτε θελει χωρις να μπορω να πω οτι υπαρχει προγραμμα και τυχαινει να μενει στο στηθος 1.5 ωρα ή να τρωει ανα μισαωρο. Τα τελευταια βραδια μονο κοιμαται μια με δυο ωρες συνεχομενες αναμεσα στα γευματα και κοιμαται πιο ευκολα μετα απο καθε γευμα. Ελπιχω να συνεχισει η καλη πορεια του βραδυνου γιατι πραγματικα με τσακιζει το νυχτερινο ξυπνημα και θηλασμα!
Προς το παρον αντεχουμε χωρις ξενο ομως πραγματικα προβληματιζομαι γιατι μετα το σαραντισμο θα αρχισω σιγα σιγα να βγαινω εξω και για ζητηματα επαγγελματικα και αν δεν εχει μπει σε προγραμμα για να ρυθμιζω κι εγω τα ραντεβου μου το λιγοτερο που σκεφτομαι ειναι οτι θα πρεπει να αρχιζω να φτιαχνω τραπεζα μητρικου γαλακτος για να της δινει ο μπαμπας με το μπιμπερο οταν λειπω. Τι λετε κι εσεις? Εχω ακουσει επισης οτι μολις μπει θηλαστρο αρχιζει να μειωνεται και η παραγωγη. Ισχυει αυτο? Μαρια εσυ που ξερεις πιστευεις οτι μεχρι να σαραντησω (τελη Αυγουστου) θα εχει μπει σε προγραμμα π.χ να τρωει για μιση ωρα ανα δυομιση ωρες ή θα ειναι νωρις? Οπως ειπα πιο πριν τωρα τα καταφερνουμε γιατι ειμαι κλεισμενη στο σπιτι με το στηθος εξω ανα πασα στιγμη. Μετα ομως δεν ξερω τι θα γινει!
Αχ! Κοριτσια! Διαβαζω τα ποστ σας και θελω να απαντησω σε ολα αλλα δεν προλαβαινω! Συγγνωμη και για το μεγαλο δικο μου αλλα εχω τοσα να πω!!
Τσιπη υπομονη και ψυχραιμια! Χαιρομαι που ειναι καλα το παιδακι σου και πραγματικα πιστευω πως μονο εμεις ξερουμε τι ειναι καλο για τα παιδια μας! Ακουμε συμβουλες αλλα τις προσαρμοζουμε σε εμας! Ολα θα πανε καλα!
Ελενακι να σου ζησει!!!!!!!! Περιμενουμε λεπτομερειες! Τελικα γεννησες φυσιολογικα ή με καισαρικη?
Καποια κοπελα ρωτησε πως ντυνουμε τα μωρακια μας...Εγω την εχω με ενα αμανικο φορμακι (χερακια-μπουτακια εξω) γιατι διφορετικα νομιζω οτι θα σκασει με τοση ζεστη! Μονο το βραδυ αν νιωσω οτι κανει λιγο δροσια μπορει να τη σκεπασω ελαφρα με μια λεπτη κουβερτουλα και σεντονακι αλλα και παλι μονο στα ποδαρακια.

Κοριτσια πως περασε ο καιρος!! Ειναι απιστευτο οτι εχουμε τα θαυματακια μας στα χερια μας!!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 33 από 41]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 37 ... 41  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις