826 Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 02, 2011 2:53 am
MariaM
Πρωταγωνιστής!!
georgia84 έγραψε:...
...
Προς το παρον αντεχουμε χωρις ξενο ομως πραγματικα προβληματιζομαι γιατι μετα το σαραντισμο θα αρχισω σιγα σιγα να βγαινω εξω και για ζητηματα επαγγελματικα και αν δεν εχει μπει σε προγραμμα για να ρυθμιζω κι εγω τα ραντεβου μου το λιγοτερο που σκεφτομαι ειναι οτι θα πρεπει να αρχιζω να φτιαχνω τραπεζα μητρικου γαλακτος για να της δινει ο μπαμπας με το μπιμπερο οταν λειπω. Τι λετε κι εσεις? Εχω ακουσει επισης οτι μολις μπει θηλαστρο αρχιζει να μειωνεται και η παραγωγη. Ισχυει αυτο? Μαρια εσυ που ξερεις πιστευεις οτι μεχρι να σαραντησω (τελη Αυγουστου) θα εχει μπει σε προγραμμα π.χ να τρωει για μιση ωρα ανα δυομιση ωρες ή θα ειναι νωρις? Οπως ειπα πιο πριν τωρα τα καταφερνουμε γιατι ειμαι κλεισμενη στο σπιτι με το στηθος εξω ανα πασα στιγμη. Μετα ομως δεν ξερω τι θα γινει!
...
Γεωργία μου μια χαρά σας βρίσκω! Είναι νωρίς ακόμα για να ξέρεις αν θα έχει βρει το μωρό πρόγραμμα μέχρι τις 40 μέρες. Θα σου πω πως η εδραίωση έρχεται μεταξύ 40 με 60 ημερών. Τώρα να δεν συμβεί στις 40 μέρες ίσως να χρειστεί όπως λες να φτιάξεις κάποια τράπεζα. Απλά πρέπει το θήλαστρο να είναι κατάλληλο για συχνή άντληση για να μην σου μειώσει την παραγωγή. Εγώ είχα ακατάλληλο θήλαστρο και δεν το ήξερα και το γάλα μου μειώθηκε δραματικά. Δεν θέλω να σε τρομάξω, εννοείται και φυσικά υπάρχουν θήλαστρα που μιμούνται την θηλαστική κίνηση που κάνει το μωρό άρα είναι ιδανικά για να φτιάξεις τράπεζα. Προς το παρρόν αν πρέπει να φύγεις βγάλε γάλα και αποθηκευσέ το στο ψυγείο για να ταίσει το παιδί κάποιος άλλος όσο θα λείπεις. Αν λήψεις πολλές ώρες τότε καλό είναι να έχεις μεγαλύτερο απόθεμα. Μετά τις 40 μέρες θα δουλεύεις συστηματικά; Μην αγχώνεσαι απο τώρα. Ένας μήνας είναι μεγάλο διάστημα για ένα νεογένητο και θα δεις πολλές αλλαγές μέσα στο μήνα. Εδώ αλλάζουν από μέρα σε μέρα και πάλι τις αντιλαμβάνεσαι τις αλλαγές, φαντάσου στο μήνα.
Μου άρεσε που είπες στην Τσίπη "πραγματικα πιστευω πως μονο εμεις ξερουμε τι ειναι καλο για τα παιδια μας! Ακουμε συμβουλες αλλα τις προσαρμοζουμε σε εμας! Ολα θα πανε καλα!". Πραγματικά έτσι είναι και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Μανούλες μην έχετε ενοχές για τίποτα! Κανείς δεν αγαπάει τα παιδιά σας περισσότερο απο εσάς, θα το λέω συνέχεια! Οι συμβουλές δεν είναι κανόνες, γι' αυτό και εγώ σε ότι συμβουλεύω σας λέω "εγώ στην θέση σου θα έκανα..." και όχι "κάνε...". Η απόφαση είναι μόνο δική σας για το δικό σας παιδί! Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό, η κάθε μαμά έχει άλλες ανάγκες και το κάθε δίδυμο είναι μοναδικό! Το έχω πει και γίνομαι γραφική αλλά πραγματικά πιστεύω πως καλύτερος σύμβουλος απο το ένστικτο δεν υπάρχει. Αργά ή γρήγορα θα ακούσετε την φωνή του, όσες δεν την έχετε ήδη ακούσει...