Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
666 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 666 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 37 ... 41  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 34 από 41]

826μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 02, 2011 2:53 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
georgia84 έγραψε:...
...
Προς το παρον αντεχουμε χωρις ξενο ομως πραγματικα προβληματιζομαι γιατι μετα το σαραντισμο θα αρχισω σιγα σιγα να βγαινω εξω και για ζητηματα επαγγελματικα και αν δεν εχει μπει σε προγραμμα για να ρυθμιζω κι εγω τα ραντεβου μου το λιγοτερο που σκεφτομαι ειναι οτι θα πρεπει να αρχιζω να φτιαχνω τραπεζα μητρικου γαλακτος για να της δινει ο μπαμπας με το μπιμπερο οταν λειπω. Τι λετε κι εσεις? Εχω ακουσει επισης οτι μολις μπει θηλαστρο αρχιζει να μειωνεται και η παραγωγη. Ισχυει αυτο? Μαρια εσυ που ξερεις πιστευεις οτι μεχρι να σαραντησω (τελη Αυγουστου) θα εχει μπει σε προγραμμα π.χ να τρωει για μιση ωρα ανα δυομιση ωρες ή θα ειναι νωρις? Οπως ειπα πιο πριν τωρα τα καταφερνουμε γιατι ειμαι κλεισμενη στο σπιτι με το στηθος εξω ανα πασα στιγμη. Μετα ομως δεν ξερω τι θα γινει!
...

Γεωργία μου μια χαρά σας βρίσκω! Είναι νωρίς ακόμα για να ξέρεις αν θα έχει βρει το μωρό πρόγραμμα μέχρι τις 40 μέρες. Θα σου πω πως η εδραίωση έρχεται μεταξύ 40 με 60 ημερών. Τώρα να δεν συμβεί στις 40 μέρες ίσως να χρειστεί όπως λες να φτιάξεις κάποια τράπεζα. Απλά πρέπει το θήλαστρο να είναι κατάλληλο για συχνή άντληση για να μην σου μειώσει την παραγωγή. Εγώ είχα ακατάλληλο θήλαστρο και δεν το ήξερα και το γάλα μου μειώθηκε δραματικά. Δεν θέλω να σε τρομάξω, εννοείται και φυσικά υπάρχουν θήλαστρα που μιμούνται την θηλαστική κίνηση που κάνει το μωρό άρα είναι ιδανικά για να φτιάξεις τράπεζα. Προς το παρρόν αν πρέπει να φύγεις βγάλε γάλα και αποθηκευσέ το στο ψυγείο για να ταίσει το παιδί κάποιος άλλος όσο θα λείπεις. Αν λήψεις πολλές ώρες τότε καλό είναι να έχεις μεγαλύτερο απόθεμα. Μετά τις 40 μέρες θα δουλεύεις συστηματικά; Μην αγχώνεσαι απο τώρα. Ένας μήνας είναι μεγάλο διάστημα για ένα νεογένητο και θα δεις πολλές αλλαγές μέσα στο μήνα. Εδώ αλλάζουν από μέρα σε μέρα και πάλι τις αντιλαμβάνεσαι τις αλλαγές, φαντάσου στο μήνα. Wink

Μου άρεσε που είπες στην Τσίπη "πραγματικα πιστευω πως μονο εμεις ξερουμε τι ειναι καλο για τα παιδια μας! Ακουμε συμβουλες αλλα τις προσαρμοζουμε σε εμας! Ολα θα πανε καλα!". Πραγματικά έτσι είναι και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Μανούλες μην έχετε ενοχές για τίποτα! Κανείς δεν αγαπάει τα παιδιά σας περισσότερο απο εσάς, θα το λέω συνέχεια! Οι συμβουλές δεν είναι κανόνες, γι' αυτό και εγώ σε ότι συμβουλεύω σας λέω "εγώ στην θέση σου θα έκανα..." και όχι "κάνε...". Η απόφαση είναι μόνο δική σας για το δικό σας παιδί! Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό, η κάθε μαμά έχει άλλες ανάγκες και το κάθε δίδυμο είναι μοναδικό! Το έχω πει και γίνομαι γραφική αλλά πραγματικά πιστεύω πως καλύτερος σύμβουλος απο το ένστικτο δεν υπάρχει. Αργά ή γρήγορα θα ακούσετε την φωνή του, όσες δεν την έχετε ήδη ακούσει...

827μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 02, 2011 3:12 am

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
MariaM έγραψε:

Γεωργία μου μια χαρά σας βρίσκω! Είναι νωρίς ακόμα για να ξέρεις αν θα έχει βρει το μωρό πρόγραμμα μέχρι τις 40 μέρες. Θα σου πω πως η εδραίωση έρχεται μεταξύ 40 με 60 ημερών. Τώρα να δεν συμβεί στις 40 μέρες ίσως να χρειστεί όπως λες να φτιάξεις κάποια τράπεζα. Απλά πρέπει το θήλαστρο να είναι κατάλληλο για συχνή άντληση για να μην σου μειώσει την παραγωγή. Εγώ είχα ακατάλληλο θήλαστρο και δεν το ήξερα και το γάλα μου μειώθηκε δραματικά. Δεν θέλω να σε τρομάξω, εννοείται και φυσικά υπάρχουν θήλαστρα που μιμούνται την θηλαστική κίνηση που κάνει το μωρό άρα είναι ιδανικά για να φτιάξεις τράπεζα. Προς το παρρόν αν πρέπει να φύγεις βγάλε γάλα και αποθηκευσέ το στο ψυγείο για να ταίσει το παιδί κάποιος άλλος όσο θα λείπεις. Αν λήψεις πολλές ώρες τότε καλό είναι να έχεις μεγαλύτερο απόθεμα. Μετά τις 40 μέρες θα δουλεύεις συστηματικά; Μην αγχώνεσαι απο τώρα. Ένας μήνας είναι μεγάλο διάστημα για ένα νεογένητο και θα δεις πολλές αλλαγές μέσα στο μήνα. Εδώ αλλάζουν από μέρα σε μέρα και πάλι τις αντιλαμβάνεσαι τις αλλαγές, φαντάσου στο μήνα. Wink

Μου άρεσε που είπες στην Τσίπη "πραγματικα πιστευω πως μονο εμεις ξερουμε τι ειναι καλο για τα παιδια μας! Ακουμε συμβουλες αλλα τις προσαρμοζουμε σε εμας! Ολα θα πανε καλα!". Πραγματικά έτσι είναι και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Μανούλες μην έχετε ενοχές για τίποτα! Κανείς δεν αγαπάει τα παιδιά σας περισσότερο απο εσάς, θα το λέω συνέχεια! Οι συμβουλές δεν είναι κανόνες, γι' αυτό και εγώ σε ότι συμβουλεύω σας λέω "εγώ στην θέση σου θα έκανα..." και όχι "κάνε...". Η απόφαση είναι μόνο δική σας για το δικό σας παιδί! Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό, η κάθε μαμά έχει άλλες ανάγκες και το κάθε δίδυμο είναι μοναδικό! Το έχω πει και γίνομαι γραφική αλλά πραγματικά πιστεύω πως καλύτερος σύμβουλος απο το ένστικτο δεν υπάρχει. Αργά ή γρήγορα θα ακούσετε την φωνή του, όσες δεν την έχετε ήδη ακούσει...
Συστηματικα δε θα δουλευω ακομα και αν εχει μπει σε καποιο προγραμμα η μικρη θα μπορεσω να προσαρμοσω και το δικο μου στην αρχη. Μη παραπονιεμαι... ειμαι απο τις ατυχες αλλα στη παρουσα φαση τυχερες αδιοριστες εκπαιδευτικους που θα ξεκινησω καποια μαθηματα με τα σχολεια. Ομως εκτος απο τη δουλεια σκεφτομαι και καποια βολτα που θα θελουμε να παμε (ονειρευομαι τη πρωτη βολτα μας με το καροτσι!), εξωτερικες δουλειες κτλ που θα ειναι πιο δυσκολο να γινουν αν δεν υπαρχει καποιο προγραμμα γευματων. Τεσπα θα δουμε... Καλα κανεις και μου λες για το θηλαστρο γιατι δεν το ηξερα! Μου εχουν δανεισει ενα ομως δεν ξερω αν κανει για συχνη αντληση, θα το κοιταξω... Αυτο που λεω στη Τσιπη το πιστευω κι εγω για ολες τις μανουλες ομως κι εγω ακομα ειμαι στη προσπαθεια εφαρμογης! Με ειχε ενοχλησει λιγο γιατι σε οποιον ελεγα οτι δε δινω ξενο αντιδρουσε λες και ειχα πει οτι δεν ταιζω το μωρο! Σε ολους φαινεται παραξενο να μην δινεις συμπληρωμα και ισως να με νομιζαν λιγο "κολλημενη" στην αρχη ομως τα μαγουλακια της μικρης μου ειναι η καλυτερη αποδειξη οτι χορταινει κι ετσι το δεχονται και οι αλλοι καλυτερα. Βεβαια αν χρειαστει και μου πει η παιδιατρος οτι τελικα δε χορταινει το μωρο θα δωσω και ξενο ομως το ενστικτο μου μου λεει οτι πιο πιθανο ειναι να μου πει η παιδιατρος οτι το μωρο "παρατρωει" τοσες ωρες που καθεται στο στηθος παρα οτι δε χορταινει!

828μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 02, 2011 3:28 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
georgia84 έγραψε:
MariaM έγραψε:

Συστηματικα δε θα δουλευω ακομα και αν εχει μπει σε καποιο προγραμμα η μικρη θα μπορεσω να προσαρμοσω και το δικο μου στην αρχη. Μη παραπονιεμαι... ειμαι απο τις ατυχες αλλα στη παρουσα φαση τυχερες αδιοριστες εκπαιδευτικους που θα ξεκινησω καποια μαθηματα με τα σχολεια. Ομως εκτος απο τη δουλεια σκεφτομαι και καποια βολτα που θα θελουμε να παμε (ονειρευομαι τη πρωτη βολτα μας με το καροτσι!), εξωτερικες δουλειες κτλ που θα ειναι πιο δυσκολο να γινουν αν δεν υπαρχει καποιο προγραμμα γευματων. Τεσπα θα δουμε... Καλα κανεις και μου λες για το θηλαστρο γιατι δεν το ηξερα! Μου εχουν δανεισει ενα ομως δεν ξερω αν κανει για συχνη αντληση, θα το κοιταξω... Αυτο που λεω στη Τσιπη το πιστευω κι εγω για ολες τις μανουλες ομως κι εγω ακομα ειμαι στη προσπαθεια εφαρμογης! Με ειχε ενοχλησει λιγο γιατι σε οποιον ελεγα οτι δε δινω ξενο αντιδρουσε λες και ειχα πει οτι δεν ταιζω το μωρο! Σε ολους φαινεται παραξενο να μην δινεις συμπληρωμα και ισως να με νομιζαν λιγο "κολλημενη" στην αρχη ομως τα μαγουλακια της μικρης μου ειναι η καλυτερη αποδειξη οτι χορταινει κι ετσι το δεχονται και οι αλλοι καλυτερα. Βεβαια αν χρειαστει και μου πει η παιδιατρος οτι τελικα δε χορταινει το μωρο θα δωσω και ξενο ομως το ενστικτο μου μου λεει οτι πιο πιθανο ειναι να μου πει η παιδιατρος οτι το μωρο "παρατρωει" τοσες ωρες που καθεται στο στηθος παρα οτι δε χορταινει!

Μπράβο κοριτσάκι μου πραγματικά σε θαυμάζω και σας καμαρώνω! Μην ακούς κακιούλες! Δεν θέλουν το καλό σας οι περισσότεροι αλλά και πολλοί που το θέλουν είναι ανενημέρωτοι!
Όσο για τις βόλτες, αν πας με το μωρό μπορείς να το θηλασεις και στην βόλτα.
Για την τράπεζα που θες να φτιάξεις θα τον βρεις τον τρόπο στην πορεία εφόσον θα χρειαστεί να λείπεις. Τα καλύτερα θήλαστρα είναι τα νοσοκομειακά που τα νοικιάζεις. Έπειτα δες εδώ για τα θήλαστρα του εμπορίου:
http://forum.eimaimama.gr/t773-topic?highlight=%CE%B8%CE%AE%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1
Άντε και θα δεις τι θα σου λένε του χρόνου όλοι αυτοί που απορούν που θηλάζεις αποκλειστικά... "Έχεις ΑΚΟΜΑ γάλαααα;" Χαχαχαχα! Ή θα σου λένε "σταμάτα τώρα το θηλασμό, γιατί το παιδί σου θα πάθει μαμακίαση" ή "δεν θα πίνει ξένο όταν αποθηλάσει γιατί δεν θα του αρέσει" ή "δεν του προσφέρεις τίποτα πια" ή "θα χαλάσεις το στήθος σου" και 1002 άλλα που θα ξέρεις πως είναι ανοησίες. Η αρχή είναι το ήμιση του παντός και εσείς δόξα τω Θεώ έχετε κάνει πολύ καλή αρχή και έχετε πάρει φόρα! Μην αφήσεις κανέναν πια να σας φρενάρει.

829μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 02, 2011 11:09 pm

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Αχ.... Εγώ τι να πω που το "ένστικτό" μου ένιωσα ότι έκανε κακό στο παιδί μου;;; Δεν μπορώ να διώξω τις τύψεις από πάνω μου... Από χτες που μπήκαμε στο πρόγραμμα έχω δει το εξής. Υπάρχουν στιγμές που πεινάει πριν το 2ωρο και άλλες που κοιμάται κοντά στις 4 ώρες. Το βράδυ του δίνω και ξένο για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε λίγο. Και χτες κοιμήθηκε κοντά στις 5 ώρες συνεχόμενα! Φαντάζομαι ότι φταίει που κάποιες φορές δεν πιάνει σωστά.

Η παιδίατρος δεν με άφησε να βγάζω με θήλαστρο επειμένει στον θηλασμό. Βέβαια μιλήσαμε από το τηλέφωνο γιατί είναι σε άδεια και μετά της Παναγίας θα τα πούμε από κοντά. Γεωργία μου τόσο που λες ότι τρώει δεν το βγάζει μετά; Εγώ εκεί την πάτησα και περάσαμε όλη την ταλαιπωρία με το νοσοκομείο και τις εξετάσεις...

Μια (ακόμα) ερώτηση προς τη Μαρία (θα με βρίσεις στο τέλος το βλέπω εγώ...)

Από προχτές άρχισα να δίνω λιγότερο γάλα αφού πλέον θηλάζω 15 και όχι 20 λεπτά από κάθε στήθος. Χτες ένιωθα το στήθος πρησμένο(τον ένα μαστό) και έβγαλα με θήλαστρο (έχω ένα της NUK). Βγάζοντας με το θήλαστρο και ταίζοντας μετά και τον μικρό δεν θα δημιουργήσω υπερπαραγωγή δηλαδή το αντίθετο από αυτό που θέλω;;; Επίσης αυτό το στήθος με πονάει ακόμα (κάποιον αδένα νιώθω κοντά στη μασχάλη) και το βράδυ μπορούσα να κοιμηθώ κυρίως ανάσκελα ή στο αντίθετο πλάι να μην ακουμπάει στο χέρι. Ελπίζω ότι είναι θέμα ημερών να περάσει ο πόνος.

Κάτι ακόμα. Χτες που έβγαλα με το θήλαστρο έβγαλα μόνο 20 ml. Σταμάτησα γιατί το ένιωθα πιο χαλαρό και σε λίγη ώρα θα τάιζα τον μπέμπη και δεν ήθελα να του το στερήσω. Δεν είναι γελοίο να κρατήσω τόσο μικρή ποσότητα;;;

830μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 02, 2011 11:36 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:Αχ.... Εγώ τι να πω που το "ένστικτό" μου ένιωσα ότι έκανε κακό στο παιδί μου;;; Δεν μπορώ να διώξω τις τύψεις από πάνω μου... Από χτες που μπήκαμε στο πρόγραμμα έχω δει το εξής. Υπάρχουν στιγμές που πεινάει πριν το 2ωρο και άλλες που κοιμάται κοντά στις 4 ώρες. Το βράδυ του δίνω και ξένο για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε λίγο. Και χτες κοιμήθηκε κοντά στις 5 ώρες συνεχόμενα! Φαντάζομαι ότι φταίει που κάποιες φορές δεν πιάνει σωστά.

Η παιδίατρος δεν με άφησε να βγάζω με θήλαστρο επειμένει στον θηλασμό. Βέβαια μιλήσαμε από το τηλέφωνο γιατί είναι σε άδεια και μετά της Παναγίας θα τα πούμε από κοντά. Γεωργία μου τόσο που λες ότι τρώει δεν το βγάζει μετά; Εγώ εκεί την πάτησα και περάσαμε όλη την ταλαιπωρία με το νοσοκομείο και τις εξετάσεις...

Τσίπη μου η Γεωργία είναι κατά κάποιο τρόπο "τυχερή" γιατί το μωράκι της δεν έχει παλινδρόμηση. Να ξέρεις πως η παλινδρόμηση δεν είναι κάτι παθολογικό! Νομίζεις ότι είναι σοβαρό, αλλά δεν είναι. Τσίπη μου οι ενοχές δεν σου προσφερουν τίποτα απολύτως! Είναι ΜΟΝΟ χάσιμο χρόνου και ξέρω πως ελεύθερο χρόνο δεν έχεις στην παρούσα φάση. Χρησιμοποίησε την σκέψη σου μόνο επικοδομητικά και κοίτα μόνο μπροστά και σκέψου τι μπορείς να κάνεις από εδώ και πέρα. Όπως σου είπα δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια μην πέφτεις στην παγιδα της σύγκρισης.
Και θα σου ξαναπώ ακόμα μια φορά πως δεν έκανες κακό στο παιδί σου. Κακό στο παιδί σου θα είχες κάνει αν έκοβες μαχαίρι τον θηλασμό και άρχιζες να δίνεις μόνο ξένο γάλα για να έχεις τον έλεγχο της κατάστασης. Ξέρεις πόσο καλο του κάνεις με το γάλα σου; Καταρχάς τελευταία ανακαλύφθηκε πως περιέχει αρχέγονα κύτταρα, τα λεγόμενα βλαστοκύτταρα που όλες λίγο-πολύ ξέρουμε πόσο πολύτιμα είναι. Η παλινδρόμηση είναι μια προσωρινή κατάσταση. Τα βλαστοκύτταρα είναι για πάντα. Χτίζεις τον οργανισμό του γερα. Έχεις την αίσθηση ότι βγάζει όσο πίνει αλλά δεν είναι έτσι, γιατί βαρος παίρνει. Ζητάει στήθος και τον βάζεις. Δεν πίνει πάντα γιατί δεν πεινάει πάντα, κάποιες φορές απλά θέλει να πιπιλίσει. Όταν πίνει όμως δεν ξέρει ο ίδιος που να σταματήσει και σε αυτό δεν φταις εσύ αλλά ούτε και το μωρό. Η άτιμη παλινδρόμηση που όμως όσο μεγαλώνει το μωρό θα μειώνεται. Προσπάθησε να μην τον κουνάς πολύ όταν είναι φαγωμένος και κράτα τον να ρευτεί για 15-20 λεπτά στον ώμο σου πριν τον ξαπλώσεις σε επικλινή πάντα θέση όπως σου έδειξαν. Μόνο αυτό μπορείς να κάνεις σαν μαμά που είσαι και αναμφισβήτητα είσαι πολύ καλή και το εννοώ γιατί έχω βρεθεί στην ίδια θέση με εσένα και είχα κάθε μέρα τύψεις. Μέχρι που κατάλαβα πως το ένστικτό μου, όπως και το δικό σου, δεν έβλαψε και δεν θα έβλαπτε ΠΟΤΕ το παιδί μου. Είσαι η μαμά του και νιώθεις πιο είναι το καλύτερο για το παιδί σου. Το παιδί σου δεν το βασανίζεις και δεν του κάνεις κακό. Εσύ στρεσάρεσαι και ανησυχείς και μόνο στην υποψία ότι μπορεί να το βλάπτεις, αυτό όμως συμβαίνει γιατί είσαι η μαμά του και ακόμα και στην πιο όμορφη στιγμή εσύ πάντα θα ανησυχείς και θα βλέπεις κάτι ασχημο. Είναι πολύ λογικό όλο αυτό. Όμως σου ξαναλέω ότι δεν φταις και θα στο λέω συνέχεια μέχρι να το πιστέψεις! Βρέθηκε μια ..."αχαρακτήριστη" να σου πει ότι κάνεις κακό στο παιδί σου και την πίστεψες. Ενώ η παιδίατρός σας δεν σας είπε ποτέ κάτι τέτοιο, σου λέει αντίθετα να συνεχίσεις με τον θηλασμό που σημαίνει ότι αφενώς σε εμπιστεύεται και αφετέρου ότι ίσως εκείνη να θεωρεί ότι το φάρμακο στο πρόβλημα του μικρού σου είναι το γάλα σου! Άκουσέ την, εμπιστεύσου την, μην σκέφτεσαι άλλο. Εκείνη έχει την πλήρη ευθύνη όσων λέει εφόσων είναι ο προσωπικός σας γιατρός και όχι μία ξινή σε ένα δημόσιο νοσοκομείο με μπόλικα ψυχολογικά προβλήματα επειδή μάλλον δεν μπορεί να βρει αντικαταστάτη για να πάει διακοπές και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο... Μετά από καιρό, που θα έχει περάσει η παλινδρόμηση, θα τα δεις όλα πιο καθαρά και με άλλο μάτι. Τώρα το ζεις καθημερινά και σε έχει πανικοβάλει το πρόβλημα που όπως είπα και στην αρχή δεν είναι παθολογικό.
Ελπίζω να κατάφερα να σου δώσω λίγο κουράγιο γιατί όπως είπα έχω βρεθεί στην θέση σου με τα διλλήματα τα δικά σου και τις ενοχές τις δικές σου και πραγματικά όλα αυτά μόνο στην κατάθλιψη θα σε οδηγήσουν και καλό είναι να συνειδητοποιήσεις πως τελικά, κακό κανεις μόνο στον εαυτό σου. Το παιδί σου είναι υγειέστατο και ευτυχισμένο που έχει μια μαμά να το προσέχει νύχτα-μέρα, και μια οικογένεια να το προστατεύει. Είσαι άξια ακόμα και αν δεν το βλέπεις τώρα. Ειλικρινά σου μιλάω, το πιστεύω απόλυτα!

831μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τρι Αυγ 02, 2011 11:58 pm

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μαρία μου σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Πραγματικά μου δίνεις δύναμη...

832μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Αυγ 03, 2011 12:07 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:Μαρία μου σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Πραγματικά μου δίνεις δύναμη...

Άντε τώρα πάρε μια αγκαλίτσα το παιδάκι σου και μην νιώθεις άσχημα! Και αν ξανανιώσεις άσχημα, μπες εδώ να τα ξαναπούμε. Είσαι πολύ δυνατή από μόνη σου με τόσα που περάσατε καλή μου! Αναγνώρισέ το στον εαυτό σου. Ένα τελευταίο θα σου πω για να σου το αποδείξω. Υπάρχει τίποτα που δεν μπορείς να κάνεις για το παιδί σου; Δεν νιώθεις ικανή να νικήσεις όλους σου τους φόβους και να κάνεις τα ακατόρθωτα για χάρη του; Βγάλε αυτή την δύναμη προς τα έξω! Wink

833μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Αυγ 04, 2011 6:54 am

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Μαρια μου εγω πιστευω πως δεν υπαρχει ενημερωση πανω στο θηλασμο. Βεβαια αν δε σε ενδιαφερει αμεσα γιατι να ενημερωθεις?! Κι εγω τωρα εμαθα καποια πραγματα. Επισης πιστευω οτι νομιζουμε πως ειναι πιο ευκολο απ' οτι τελικα ειναι - τουλαχιστον αυτο ισχυει σε μενα - και στη πραξη τα βρισκουμε λιγο σκουρα οι πρωταρες! Δε ξερω τελικα ποσο θα καταφερω να θηλασω, ειδικα οταν επιστρεψω στη δουλεια για τα καλα, ομως τα λογια σου μου δινουν κουραγιο!

Τσιπη μου καποια στιγμη αρχισε τις γουλιτσες, βεβαια οχι συνεχεια, και περνει που και που ενα υφος σα να θελει να κανει εμετο. Τοτε καταλαβα οτι τρωει πολυ το παιδι και για να ειμαι ειλικρινης πιο πολυ ανακουφιση ενιωσα οτι χορταινει παρα ανησυχια. Εν τω μεταξυ εχουμε σηκωσει λιγο το στρωματακι στο κεφαλακι της για να μη κοιμαται σε τελειως οριζοντια θεση. Παντως πιστευω αυτο που ειπε και η Μαρια οτι ειμαι απο τις τυχερες γιατι απο τη μια δε τη βγαζω απο το στηθος αν δε θελει η ιδια και τη βαζω οποτε θελει (μεγαααλο "πακετο"!) αλλα θα μπορουσε να μη παιρνει βαρος ή να προεκυπτε κατι αλλο. Θα σου ελεγα να χαλαρωσεις και να απολαυσεις το μωρο σου χωρις να ανησυχεις για ωραρια και προγραμματα ή ποσο τρωει. Η παιδιατρος μου ειπε οτι δεν μπορουμε να βαλουμε εμεις προγραμμα στο μωρο και χαιρομαι που και η δικη σου σε παροτρυνει να θηλασεις (απ'οτι καταλαβαινω το θελεις κι εσυ, ετσι?) Δωσε στο μωρακι σου να φαει οσο θελει ειτε απο το στηθος σου ή ξενο (αυτο ειναι δικη σου επιλογη) και αυτο ξερει ποτε εχει χορτασει. Αυτα που σου λεω θα τα ελεγα και σε μια φιλη μου και ειναι οτι εχω καταλαβει τις εικοσι μερες που ειμαι με το μωρο μου. Ειμαι σιγουρη οτι κανεις οτι καλυτερο μπορεις και το μωρο σου το καταλαβαινει!

Ηρθε χτες η παιδιατρος και ειμαι πολυ χαρουμενη!!!! Η μικρη μου εχει παρει το διπλασιο (!) απο το αναμενομενο βαρος και εχει πατησει τα 4 κιλα! Οποτε συνεχιζουμε με αποκλειστικο θηλασμο!! Ειναι και υγιεστατη!! Το μονο που μου ειπε η γιατρος να τη ξεγελαω λιγο οταν ειναι να φαει και δεν εχει περασει πολυ ωρα απο το προηγουμενο γευμα (καποιες φορες τρωει ανα μισαωρο!!) αλλα η δικη μου δε κρατιεται και τσιριζει αν δε φαει οταν θελει οσο θελει!!

834μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Αυγ 04, 2011 9:24 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Γεωργία μου εννοείται πως θέλω να θηλάσω και γι' αυτό επιμένω. Τώρα ξένο δίνω μια φορά τη μέρα μόνο το βράδυ αφού τον θηλάσω για να καταφέρει να κοιμηθει. Με εμένα τα προβλήματα που βλέπω εγώ είναι τα εξής:

1. Θέλω βοήθεια ουσιαστική για το θηλασμό (να μου δείξει κάποιος) και δεν έχω. Η αδερφή μου το τρίτο παιδάκι της το θήλασε μέχρι 9 μηνων αλλά έπιασε μόνο του δεν ήταν ότι χρειάστηκε να της δείξει κάποιος κάτι για να με βοηθήσει. Δεν με βοηθάνε τα βίντεο στο internet. Θέλω κάποιος να με δει την ώρα που θηλάζω και να μου πει αυτό είναι λάθος ή αυτό έτσι πρέπει να γίνεται. Βλέπεις έχασα την αυτοπεποίθησή μου όταν μου είπαν στο νοσοκομείο που πήγαμε ότι δεν ξέρω να θηλάζω και κάνω κακό στο παιδί μου (τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ με την όποια ψυχολογία είχα εκείνη την ώρα).

2. Δεν μου δείχνει ότι χορταίνει. Φαίνεται να ζητάει το στήθος έστω και για πιπίλα (δεν μπορώ να ξεχωρίσω πότε θέλει να πιπιλίσει και πότε πεινάει Crying or Very sad ) και τότε πάλι θα φάει. Ποτέ δεν τον πίεσα να φάει και τρώει υπερβολικές ποσότητες για την ηλικία του. Γι' αυτό και καταλήξαμε στις "μεγάλες" γουλιές. Για να καταλάβεις τον έβαζα στον ώμο μου να ρευτεί. Η ποσότητα που έβγαζε ήταν τόση που έτρεχε σε όλο το πανάκι, το μούσκευε όλο και στη συνέχεια έπεφτε κάτω σε λιμνούλα. Και μόλις τον κατέβαζα να του σκουπίσω το μουτράκι αυτός έψαχνε πάλι για να φάει και δεν ηρεμούσε αν δεν τον έβαζα. Και μετά πάλι τα ίδια.

Γι' αυτό εμείς προσπαθούμε να μπούμε σε ένα πρόγραμμα παρά τη δυσκολία που έχει κάτι τέτοιο...

Ναι η παιδίατρος είναι υπέρ του θηλασμού. Ίσως όχι του αποκλειστικού αφού μου έχει δώσει και ξένο αλλά επιμένει να τον θηλάσω.

Πάντως κοντεύω να τρελαθώ γιατί στη διάρκεια της μέρας αν τον καταφέρω μετά το φαί να ηρεμήσει (να κοιμηθεί ή να κάτσει χωρίς να ζητάει φαί) στο 2ωρο θέλει πάλι. Μόνο το βράδυ μαζί με το ξένο κοιμάται 5 ώρες κοντά... Από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 6 αφού τον τάισα μόλις κοιμόταν και τον άφηνα κάτω στα 4 λεπτά(και πολύ λέω) ξύπναγε και φαινόταν ότι ζήταγε φαί. Όταν σταμάτησα να του δίνω έσκουζε. Ήρθε η μαμά μου με την αδερφή μου και τα ανήψια μου και ήταν κύριος(να με βγάλει ψεύτρα θέλει αυτό το παιδί! Embarassed ). Γινόταν τέτοια φασαρία (3 μικρά να σκούζουν και εγώ με την αδερφή μου να προσπαθούμε να ακουστούμε πιο πάνω από τις φωνές τους!) και δεν ενοχλήθηκε καθόλου. Έφυγα να πάω σε μια δουλειά, τον έκαναν μπάνιο, τον τάισαν έκατσε κύριος χωρίς να μιλάει, κοιμήθηκε χωρίς να ακουστεί και μετά λέει η μαμά μου "αυτό είναι το καλύτερο παιδί". Το σφάζεις μετά το σπλάχνο σου ή δεν το σφάζεις;;;;

Όταν είναι μόνος μαζί μου μου βγάζει τη ψυχή δεν ηρεμεί καθόλου. Μόλις είναι εδώ κάποιος άλλος αγιόπαιδο! Γι' αυτό λέω δεν με αγαπάει εμένα.... μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 534787 μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 534787

Πάντως θα το ξαναπώ ευχαριστώ πολύ όλες για την ηθική υποστήριξη. Είναι πολύ σημαντική πραγαμτικά!

Σορυ για την πολυλογία again...

835μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Αυγ 04, 2011 10:28 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:

...Βλέπεις έχασα την αυτοπεποίθησή μου όταν μου είπαν στο νοσοκομείο που πήγαμε ότι δεν ξέρω να θηλάζω και κάνω κακό στο παιδί μου (τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ με την όποια ψυχολογία είχα εκείνη την ώρα).

2. Δεν μου δείχνει ότι χορταίνει. Φαίνεται να ζητάει το στήθος έστω και για πιπίλα (δεν μπορώ να ξεχωρίσω πότε θέλει να πιπιλίσει και πότε πεινάει Crying or Very sad ) και τότε πάλι θα φάει. Ποτέ δεν τον πίεσα να φάει και τρώει υπερβολικές ποσότητες για την ηλικία του. Γι' αυτό και καταλήξαμε στις "μεγάλες" γουλιές. Για να καταλάβεις τον έβαζα στον ώμο μου να ρευτεί. Η ποσότητα που έβγαζε ήταν τόση που έτρεχε σε όλο το πανάκι, το μούσκευε όλο και στη συνέχεια έπεφτε κάτω σε λιμνούλα. Και μόλις τον κατέβαζα να του σκουπίσω το μουτράκι αυτός έψαχνε πάλι για να φάει και δεν ηρεμούσε αν δεν τον έβαζα. Και μετά πάλι τα ίδια.

...

Μόνο το βράδυ μαζί με το ξένο κοιμάται 5 ώρες κοντά...

Ήρθε η μαμά μου με την αδερφή μου και τα ανήψια μου και ήταν κύριος(να με βγάλει ψεύτρα θέλει αυτό το παιδί! Embarassed ). ...Όταν είναι μόνος μαζί μου μου βγάζει τη ψυχή δεν ηρεμεί καθόλου. Μόλις είναι εδώ κάποιος άλλος αγιόπαιδο! Γι' αυτό λέω δεν με αγαπάει εμένα.... μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 534787 μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 534787

...

Nα μαι και εγώ! Δεν θα σε αφήσω σε ησυχία, χαχαχα! Smile

Λοιπόν. Μια χαρά τα πας με τον θηλασμό από όσα λες! Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις κάτι λάθος εφόσον δίνεις όπως λες ξένο μόνο το βράδυ συνήθως. Και αποκλείεται ο φαγάνας σου να μένει νηστικός όλη μέρα και παρόλ' αυτά να βγάζει και λίμνες από γάλα! Laughing Laughing Laughing

Το στήθος σου δεν είναι μόνο η τροφή του, είναι η μυρωδιά σου, η πιπίλα του, η επαφή με την μανούλα του και ο συνδετικός κρίκος του πριν με το τώρα. Το πριν το νοσταλγεί. Έζησε στο πριν 9 ολόκληρους μήνες με αυτή την γνωστή μυρωδιά που αναζητά μανιωδώς τώρα. Εδώ που τα λέμε είναι και λίγο φαγανούλης, χαχαχα! Πραγματικά κάθε φορά που περιγράφεις το πόσο λαίμαργος είναι το διασκεδάζω! Ζωή να έχει μικρό σου, θα μεγαλώσει γρήγορα!

Το βράδυ τα περισσότερα μωράκια κοιμούνται, είναι φυσιολογικό. Είναι λόγω βιολογικού ρολογιού που μια χαρά λειτουργεί και κοιμάται τόσες ώρες συνεχόμενες το βράδυ. Την ημέρα θέλει πιο πολύ βζ παρά νάνι! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 215994

Καλέ και εμένα ο δικός μου ψεύτρα με έβγαζε. Αλλά είπαμε, φταίει το άγχος και φταίει η εξάρτησή του από εσένα. Σε νιώθει κοντά και θέλει να κρέμεται από το βζ σου όλη μέρα. Είσαι και λίγο αγχωμένη ακόμα οπότε μια ανησυχία την έχει. Συμπάσχει το παιδί απλά! Σε λατρεύει! Όταν μιλήσει θα στο πει και ο ίδιος και εκεί θες δε θες θα το πιστέψεις! Wink Wink Wink

ΥΓ: Γεωργία, keep walking! Είπαμε εσείς πήρατε φόρα! Μπράβο τα κορίτσια!

Φιλάκια μανούλες!

836μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Αυγ 04, 2011 11:11 pm

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Κοριτσάκια μου καλά αν σας πω τι πάθαμε χτες, άγιο είχαμε...!

Λοιπόν στο σπίτι που μένουμε έμενε ο παππους του άντρα μου απ' όταν παντρεύτηκε. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο παλιό είναι. Από τότε που μπήκε θερμοσίφωνας είχαν τη φαεινή ιδέα να τον κρεμάσουν πάνω από τη ντουζιέρα. Το μπάνιο είναι τόσο μικρό που είναι ντουζιέρα, wc και νιπτήρας το ένα πάνω στο άλλο σχεδόν και στον ελεύθερο χώρο ζήτημα να χωρέσουν 2 άτομα. Πριν 2 χρόνια ο θερμοσίφωνας χάλασε και λόγω έλλειψης ρευστού τον καινούριο τον τοποθέτησε ο πεθερός μου. Βέβαια πριν κάποια χρόνια δούλευε σε επισκευές οικιακών συσκευών άρα είχε κάποιες γνώσεις.

Χτες λοιπόν μόλις έχει γυρίσει ο άντρας μου από τη δουλειά. Έρχεται στη κουζίνα να αφήσει κάτι ψώνια και να με χαιρετησει. Το μωρό κοιμάται στο σαλόνι. Ξαφνικά ακούμε σααν να γκρεμίζεται το μισό σπίτι. Είχε πέσει ο θερμοσίφωνας (80 κιλών!). Είμασταν πολύ τυχεροί κορίτσια... Όποιος ήταν μέσα στο μπάνιο ακόμα και στο νιπτήρα είχε σκοτωθεί... 2 ώρες πριν έκανε η μαμά μου τον μπέμπη μπάνιο εκεί από κάτω... Δε θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν...

Από ζημιές τώρα ευτυχώς ξηλώθηκε η κουρτίνα του μπάνιου και έσπασε η μπανιέρα του μπέμπη. Μηδαμινά...

Τώρα φέραμε υδραυλικό για να σχεδιάσουμε να τον βάλουμε στην ταράτσα και να κατέβει η παροχή στο μπάνιο.

Το "πόρισμα" του υδραυλικού ήταν ότι ο πεθερούλης μου (είναι ο καλύτερος άνθρωπος στο κόσμο πραγματικά αλλά θα αρχίσω να βλέπω με άλλο μάτι τις εργασίες του...) έβαλε λαθος ούπα (αυτά που μπαίνουν στον τοίχο για να μπει η βίδα μέσα)...

Το άλλο καλό ήταν ότι η γιαγιά του άντρα μου είχε αλλάξει τα σχέδια του μηχανικού. Έτσι το μπάνιο το έβαλε ακριβώς μπροστά από τη σκάλα (το σπίτι είναι 1ου ορόφου με εσωτερική σκάλα)έτσι τα περισσότερα νερά φύγαν αμέσως κάτω και δεν πλυμμήρησε όλο το σπίτι. Βέβαια αισθητικά δεν είναι και το καλύτερο να σε καλωσορίζει στο σπίτι το μπάνιο (κάποιος πρέπει να της μάθει το φενγκ σούι!)

Ο μπέμπης τώρα με όλο το χαμό δεν κούνησε ουτε το μικρό του δαχτυλάκι! Ξερός κοιμόταν!

Και στο πρακτικό μέρος;;; Η δεύτερη δουλειά του άντρα μου είναι ταξί. Τόσες μέρες κάθεται... Εγώ δεν πληρώθηκα από το ΙΚΑ και τώρα αυτό το έκτακτο έξοδο είναι κυριολεκτικά βουνό και μας βγάζει πολύ εκτός προ"υπολογισμού. Το σημανικότερο βέβαια είναι ότι είμαστε όλοι καλά και κάποιος άγιος μας φύλαξε...

837μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Παρ Αυγ 05, 2011 4:02 am

Sof

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Και στο πρακτικό μέρος;;; Η δεύτερη δουλειά του άντρα μου είναι ταξί. Τόσες μέρες κάθεται... Εγώ δεν πληρώθηκα από το ΙΚΑ και τώρα αυτό το έκτακτο έξοδο είναι κυριολεκτικά βουνό και μας βγάζει πολύ εκτός προ"υπολογισμού. Το σημανικότερο βέβαια είναι ότι είμαστε όλοι καλά και κάποιος άγιος μας φύλαξε...[img][/img][url][/url]

δεν το πιστευω!!!!!ειχατε αγιο!!!!!αχ αυτοι οι πεθεροι!!!!!!
επισης κι εμενα ο αντρας μου ταξιτζης ειναι κ δεν εχει αλλη δουλεια!!!!!απο την αλλη κι εγω δεν εχω πληρωθει απο το ικα!!!!κλαφτα χαραλαμπεεεεεεεεεεεε!!!!!!ευτυχως η απεργεια εληξε!!!!!!
κανε υπομονη κ εμενα ο μικρος μου εβγαλε εχτες τεραστιες γουλιες γιατι χρειαστηκε να λειψω κ τον ταισε η μαμα μου 130 ml γαλα που ειχα μαζεψει με θυλαστρο που να ξερεισ ποσο τρωει 1 μωρο 25 ημερων!!!επισης το προσωπακι του εχει γεμισει σπυρακια δεν ξερω απο τι!!!

838μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Παρ Αυγ 05, 2011 5:20 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Τσίπη μου νιώθω οτι τα παιδιά μας μοιάζουν πολύ..Τα ίδια σχεδόν περνάμε.
Μαρία μου διαβάζω όσα γράφεις και πραγματικά βοηθάνε και εμένα πολύ.
Ενα πραγματικά ευχάριστο είναι οτι ο μικρούλης κοιμάται το βράδυ όχι όλα όμως γύρω στις 5 με 6 ώρες και μόνο με το γάλα μου.Αλλά την ημέρα γαρίδα το ματάκι!! Απο κιλά είμαστε πολύ καλά κοντεύουμε τα 4.
Την Τετάρτη σαραντίζω απιστευτο μου φαίνεται περάσαν τόσες ημέρες νιώθω οτι έφυγαν πολύ γρήγορα παρά την κούραση..
Φιλάκια κορίτσια και υπομονή σε όλες μας.

839μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Παρ Αυγ 05, 2011 10:41 am

Veraki

Veraki
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Hellooooo

tsiph
Πραγματικα αγιο ειχατε,πο πο,ασε και εμενα τωρα τελευταια ο θερμοσυφονας κανει κατι ηχους περιεργους,και το φαβαμε μηπως ανοιξει κανας σολινας,κατι παιζει με την ενωση εκει,τεσπα υδραβλικος δεν ειμαι αλλα,κανει εναν ηχο: σφιριγμα καπως οταν ανοιγεις το ζεστο(πριν δεν το κανε)
Ασχετο αλλα καπως ειχε σταματησει να μου ερχετε η ενημερωση απο νεα μνματα του post, scratch και εχω χασει κατι επησοδεια,θα σας διαβασω ολες με ευκαιρια.

φιλακια μαμουλεεες!

840μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Παρ Αυγ 05, 2011 10:26 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:... Το σημανικότερο βέβαια είναι ότι είμαστε όλοι καλά και κάποιος άγιος μας φύλαξε...

Συμφωνω!
Αφανταστο... affraid affraid affraid

841μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Παρ Αυγ 05, 2011 11:09 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Κοριτσια δειτε οταν βρειτε χρονο, λεει πολυ σημαντικα πραγματα! Βρηκα χθες τη σελιδα και μου αρεσε πολυ!

Διαλεχτε! Smile

Θηλασμός δεν σημαίνει μόνο θρέψη:
http://pediatros-thes.gr/?page_id=180

(Για την Γιωργια)Θηλασμός και επιστροφή στη δουλειά:
http://pediatros-thes.gr/?page_id=633

Πότε πεινάει ένα μωρό;
http://pediatros-thes.gr/?page_id=150

Πότε χορταίνει ένα μωρό;
http://pediatros-thes.gr/?page_id=154

Μαλάξεις στο στήθος κατά τον θηλασμό
http://pediatros-thes.gr/?page_id=660

Ένα ή δύο στήθη σε κάθε γεύμα;
http://pediatros-thes.gr/?page_id=617

Επαναγαλακτισμός ή πως να κόψετε το συμπλήρωμα
http://pediatros-thes.gr/?page_id=615

“Δεν έχω γάλα”. Είναι έτσι;
http://pediatros-thes.gr/?page_id=613

Που θα βρείτε ειδικούς
http://pediatros-thes.gr/?page_id=651

Κολικοί Βρεφών
http://pediatros-thes.gr/?page_id=316

(Επειδη ολα τα μωρα δεν ειναι ιδια...)Μωρά και ταμπεραμέντο
http://pediatros-thes.gr/?page_id=303

(Λατρεμενο κειμενο, το εχω διαβασει και παλια σε αλλες σελιδες)Ωκυτοκίνη, η θεραπευτική ορμόνη της αγάπης
http://pediatros-thes.gr/?page_id=583

Αυτα! Ηθελα να βαλω και αλλα, αλλα κρατηθηκα,χεχε! Razz

Φιλακια μανουλες!

ΥΓ: Τσιπη βρηκα αυτο:

(Κέντρα Πληροφόρησης Θηλασμού
Λειτουργούν με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού από μητέρες που δεν είναι Leaders.) Συμβουλοι θηλασμου δεν ειναι αλλα ειναι μαμαδες που θηλασαν και ισως μπορουν να σε βοηθησουν καλυτερα εκει που εισαι. Το τηλ ειναι αυτο: Chryssa Forlanou 2610 240622

842μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Αυγ 06, 2011 1:26 am

Sof

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
MariaM έγραψε:Κοριτσια δειτε οταν βρειτε χρονο, λεει πολυ σημαντικα πραγματα! Βρηκα χθες τη σελιδα και μου αρεσε πολυ!

Διαλεχτε! Smile

Θηλασμός δεν σημαίνει μόνο θρέψη:
http://pediatros-thes.gr/?page_id=180

(Για την Γιωργια)Θηλασμός και επιστροφή στη δουλειά:
http://pediatros-thes.gr/?page_id=633

Πότε πεινάει ένα μωρό;
http://pediatros-thes.gr/?page_id=150

Πότε χορταίνει ένα μωρό;
http://pediatros-thes.gr/?page_id=154

Μαλάξεις στο στήθος κατά τον θηλασμό
http://pediatros-thes.gr/?page_id=660

Ένα ή δύο στήθη σε κάθε γεύμα;
http://pediatros-thes.gr/?page_id=617

Επαναγαλακτισμός ή πως να κόψετε το συμπλήρωμα
http://pediatros-thes.gr/?page_id=615

“Δεν έχω γάλα”. Είναι έτσι;
http://pediatros-thes.gr/?page_id=613

Που θα βρείτε ειδικούς
http://pediatros-thes.gr/?page_id=651

Κολικοί Βρεφών
http://pediatros-thes.gr/?page_id=316

(Επειδη ολα τα μωρα δεν ειναι ιδια...)Μωρά και ταμπεραμέντο
http://pediatros-thes.gr/?page_id=303

(Λατρεμενο κειμενο, το εχω διαβασει και παλια σε αλλες σελιδες)Ωκυτοκίνη, η θεραπευτική ορμόνη της αγάπης
http://pediatros-thes.gr/?page_id=583

Αυτα! Ηθελα να βαλω και αλλα, αλλα κρατηθηκα,χεχε! Razz

Φιλακια μανουλες!

ΥΓ: Τσιπη βρηκα αυτο:

(Κέντρα Πληροφόρησης Θηλασμού
Λειτουργούν με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού από μητέρες που δεν είναι Leaders.) Συμβουλοι θηλασμου δεν ειναι αλλα ειναι μαμαδες που θηλασαν και ισως μπορουν να σε βοηθησουν καλυτερα εκει που εισαι. Το τηλ ειναι αυτο: Chryssa Forlanou 2610 240622

δεν παιζεσαιιιιιιιιι!!!!!σε ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!βαλε κι αλλα!!!!!!please!!!!!!!

843μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Αυγ 06, 2011 4:52 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Σοφάκι μου! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 334590
Προσπαθω να μην παρασυρομαι για να μην σας γεμιζω με πολλές πληροφοριες αλλά μονο με αυτες που σας χρειάζονται στην παρούσα φάση. Αλλιώς... χαχαχαχα! Θα πουμε κι αλλα πολλα στην πορεία! Wink

Τσίπη βρήκα 3 ανθρώπους από Πάτρα που ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν.
Ο ένας είναι ένας παιδίατρος, η δεύτερη είναι μια μαία από την 'Ευτοκία' (είχα βαλει λινκ παλαιότερα και το ξαναβάζω πάλι: http://www.eutokia.gr/). Από ότι μου είπαν όμως ίσως να λείπει διακοπές τώρα... Και η τρίτη είναι μια κοπέλα από Πάτρα που μου έδωσε τις πληροφορία για τον παιδίατρο και την μαία. Είναι ο γιατρός της και η μαία της. Σου στέλνω προσωπικό μήνυμα με τα τηλέφωνα και των τριών. Η κοπέλα αυτή είναι πρόθυμη να μιλήσετε στο τηλέφωνο να την ρωτήσεις οτιδήποτε γιατί είναι μανουλα που ζει στην Πάτρα και νομίζω θέλει να γίνει σύμβουλος και ξέρει τις ελλειψεις που υπάρχουν στην Πάτρα. Άνοιξε τα εισερχομενά σου.
Επίσης για το θέμα της παλινδρόμησης. Μίλησα με άλλη κοπέλα που είχε δικό της σύμβουλο θηλασμού και επειδή και το δικό της παιδάκι είχε παλινδρόμηση τη συμβούλεψε το εξής. Να κόψει τα γαλακτοκομικα που καταναλωνε η ίδια. Από τότε λέει πως λύθηκε το πρόβλημα. Αν παρόλα αυτά κοβωντας τα γαλακτοκομικα συνεχιζε η παλινδρόμηση, μετά από 1 μήνα έπρεπε να κόψει και την γλουτενη (βρίσκεται στα σιτηρα). Δοκίμασέ το μήπως τον πειράζουν τα προιόντα αγελάδας. Ούτως η άλλως πρέπει να στο ειχα ξαναπροτείνει αυτό όταν μου είπες ότι είδες λίγο αίμα στην πάνα και υποψιάστηκα αλλεργία στα γαλακτοκομικά.
Γενικά να ξέρεται πως δεν ειναι κανόνας το πίνω γάλα για να κατεβάσω γάλα, αυτό είναι παραπληροφόρηση.

Μανουλίτσες φιλάκια για τώρα και περιμένω νέα σας! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 417472 μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 417472 μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 417472

844μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Αυγ 06, 2011 5:21 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μαρία απλά είσαι Θ Ε Α!!!!!

μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 328109 μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 654316 cheers μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 587529 μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 893968 Respect Respect Respect Respect Respect Respect

845μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Αυγ 06, 2011 5:32 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:Μαρία απλά είσαι Θ Ε Α!!!!!

μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 328109 μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 654316 cheers μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 587529 μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 893968 Respect Respect Respect Respect Respect Respect

Τσίπη μου είμαι απλά... μαμα! Χαχαχα, ευχαριστώ για την φιλοφρόνιση!
Η αλήθεια είναι ότι έχω εντυπωσιαστεί από το πόσα έχω πάρει από μαμάδες και προσπαθώ να ανταποδώσω το καλό που μου έκαναν. Πραγματικά ξέρω ότι υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μαναδων. Μεταξύ γυναικών μπορεί να σπανίζει, αλλά μεταξύ μανάδων υπάρχει και έχω δει ότι ενωμένες έχουμε όλη την γνώση στα χέρια μας γιατί καμιά δεν κρατάει τίποτα για τον εαυτό της! Και φυσικά θα δεις ότι με τον καιρό και η δική σου εμπειρία με οοοολα αυτά τα προβληματακια που περνατε τώρα, θα είναι πολύτιμη για κοπέλες που μπορεί να περάσουν τα ίδια! Είτε κάνεις κάτι λάθος είτε κάνεις κάτι σωστό, έχει σημασία να το μοιράζεσαι γιατί μπορούν και οι άλλοι να ωφεληθουν πολύ απο την δική σου εμπειρία!
Για εμενα λοιπόν δεν είναι καθόλου κόπος να γράφω ότι γράφω! Νομιζω οτι ωφείλω να σας υποδεχθω στον κόσμο της μητρότητας και να κάνω την μεταβασή σας όσο γίνεται πιο ομαλή... Θα δείτε ότι δεν κάνω τιποτα σημαντικό γιατί θα σας βγαίνει και εσάς αυθόρμητα όταν θα συνανταται μια νεα μανουλα με απορίες! Το έχω ξαναπει, υπάρχει πολλή αγαπη και εδώ αλλά και σε πολλές κλειστές μαμαδο-'οικογένειες' στο facebook.
Καλωσήρθατε κορίτσια στον κόσμο της μητρότητας λοιπόν! cheers

846μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Αυγ 06, 2011 8:45 am

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Μαρια υποκλινομαι!!! Respect Respect Respect
Παντως δε νομιζω να "φορτωνεις" αρνητικα καμια απο μας! Κι εγω εχω βοηθηθει πολυ μεσα απο τις συζητησεις εδω μεσα! Γι αυτο που εγραψες περι αλληλεγγυης πιανω ηδη τον εαυτο μου σε φιλες μου που ειναι τωρα εγκυες να θελω να μεταδωσω οτι εχω μαθει ως τωρα! Πραγματικα μαμαδες ενωμενες ποτε νικημενες!!!

Τσιπη μου πραγματικα αγιο ειχατε!!! Ηθελα να σου γραψω και λογια εμψυχωσης αλλα νομιζω η Μαρια με καλυψε με τις πιο πρακτικες πληροφοριες που σου εδωσε!! Μην αφησεις κανενα να σου παρει την αυτοπεποιθηση και συνεχισε να κανεις το καλυτερο για το μωρο σου!

Εμεις ολα καλα! Σημερα ενιωσα λιγο να βαριεμαι και να σκεφτομαι τι ωραια που θα ηταν να πηγαινα μια βολτα! Αλλα θελω να περιμενω μεχρι να σαραντησω να μπει σε μια σειρα και το παιδι (οσο γινεται τουλαχιστον!).

847μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Αυγ 06, 2011 10:59 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μαρία φοβερά τα λίνκ που έβαλες.Σε ευχαριστούμε..
Για έμας δεν ήταν η καλύτερη ημέρα.Ο μικρός βγάζει σνεχώς το γάλα δεν μπορώ να καταλάβω τι έπαθε και πολύ κακά..
Εχω καταλάβει πως όταν πεινάει βαζει τα χέρια στο στόμα και τα δαγκώνει.Όταν βγάζει την γλωσσίτσα τι είναι ρε κορίτσια;

848μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Αυγ 07, 2011 12:14 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
fofi μουνομίζω ότι και αυτο ένδειξη πείνας είναι. Κάτι τέτοιο διάβασα στο link που έβαλε η Μαρία για το πότε πεινάνε. Από γουλιές έχω συνηθίσει. Αλλάζω τουλάχιστον 5 φορμάκια τη μέρα και άπειρα πανάκια. Αφού σκέφτομαι να γίνω μέτοχος στην εταιρεία που βγάζει το προδέρμ.Τόσο που τους ενισχύω σίγουρα κερδισμένη θα βγώ Smile

849μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Αυγ 07, 2011 12:26 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Καλημερα κοριτσια! (Μου χαλασε ο τονος στο πληκτρολόγιο και δεν πατιεται ολες τις φορες οποτε θα γραφω λίγο... ατονα, χαχα!)
Χθες βγηκαμε βραδυ με τους κουμπαρους και το μωρο! Κοιμοταν ολη την ωρα φυσικά γιατι ηταν το καλύτερο του μεσα στο καροτσι να τον φυσάει ενα δροσερό αεράκι! Η κουμπάρα μου πιο χαλαρη απο τον κουμπάρο που ηταν εμφανως αγχωμενος πατέρας! Αν εξαιρεσουμε τα διαφορα σκαμπανευασματα καποιες φορες λόγω ορμονων, είναι σε γενικές γραμμες πολυ καλά και ψυχολογικά. Η κουραση βεβαια ειναι κουραση. Της ειπα ομως οτι του χρονου θα τον κυνηγαει οπως κυνηγουσα και εγω τον Γιαννακη μου εκεινη την στιγμη, για να της δώσω να καταλάβει ποσο γρηγορα μεγαλώνουν!

Γεωργια καλό ειναι να βγεις οταν νιωθεις εσύ ετοιμη! Μονο απο εσένα εξαρταται! Wink

Φωφη μηπως πειναει και βγαζει την γλωσσίτσα εξω; Βέβαια μπορεί να είναι και απλός μορφασμος οπως αυτοι που κάνουν τα μωρα! Razz Razz Razz

Τσίπη μια αλλη μαμά προσφέρθηκε να βοηθήσει. Εκείνη ενώ είχε το μωρό της ΓΟΠ, θήλασε και αποκλειστικά-σε αντιθεση με εμενα. Την λένε Νατασα και μου έγραψε τα εξής:
"Γεια σου Μαρία,
επειδή το πρόβλημα της φίλης σου μοιάζει παρα πολύ με το δικό μου και επειδή καταλαβαίνω τι βιώνει, αν πιστεύει ότι μπορώ να τη βοηθησω θα χαρώ πολύ (εγώ μπορώ να της μεταφέρω τα λεγόμενα της la leche league...έχω φυλλάδια...καθώς και τα λεγόμενα της συμβούλου θηλασμου αλλά κ της πιστοποιημένης παιδιάτρου σε θέματα θηλαμσού, όπως και να της δώσω στοιχεία των συμβούλων που με βοηθησαν)!να μην διστάσει ... το τηλεφωνο μου είναι (Τσιπη στο εστειλα σε πμ). Της εύχομαι καλή επιτυχια και να συνεχίσει το θηλασμό....γιατί αλλιώς θα δυσκολευτεί παρα πολύ με άλλα γάλατα λόγω της ΓΟΠ.
"

850μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 34 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Κυρ Αυγ 07, 2011 5:50 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
κορίτσια εχουμε απο εχθες που βγαζουμε πολυ γαλα απο το στομα.Εχει γοπ το μωρο αλλα απο χθες εχει χιροτερεψει το πραγμα.Υπηρχαν ημερες που δεν εβγαζε η εβγαζε λιγο τωρα βγαζει το μισο γαλα που πινει και δυσκολευεται να ρευτει,το ειπα στον παιδιατρο και μου ειπε ανα 5 λεπτα ρεψιμο αυτο ομως δεν γινεται γιατι πειναει και χαλαει τον κοσμο.Εδω και μερικες ημερες δεν καθεται στον ωμο με τιποτα κοπανιεται μονος του και τελος εκει που θηλαζαμε γυρω στο εικοσαλεπτο τωρα θελουμε μια με μιαμιση ωρα.Αυτα δεν ξερω ποσο υπομονη να δειξω πια εχω εξαντληθει..Τσίπη μου τι σου ειπαν εσενα να κανεις για την γοπ;

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 34 από 41]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 37 ... 41  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δωρεάν forum σε punBB | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις