Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
643 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 643 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 41  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 32 από 41]

776μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Ιουλ 28, 2011 4:13 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Ανέφερες κάτι για ώρα που τον ξυπνάς να φάει. Τηρείς κάποιο ωράριο; Να ξέρεις πως στο θηλασμό είναι δύσκολο να πετύχεις ωράριο. Το μωρό στον θηλασμό τρώει όσο και όποτε θέλει. Εσύ απλά προσφέρεις το στήθος αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν έχει φάει και πόσο. Απλά πρέπει να εμπιστευτείς το μωρό σου. Επιπλέον είναι πιο εύπεπτο. Τώρα που είναι αρχή για εσάς τους 2 λοιπόν μην βασανίζεις και εκείνο και τον εαυτό σου με το να προσπαθείς να βάλεις πρόγραμμα, είναι ανώφελο.

Με αυτό μου προτείνεις να μην τον ξυπνάω; να τον αφήνω λες καλύτερα όταν πεινάσει να ξυπνήσει και να φάει;

777μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Ιουλ 28, 2011 4:37 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fofi έγραψε:Σε ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου.Στο στήθος χρησιμοποιώ θηλές σιλικόνης λόω εισέχουσων θηλών αλλά αφου δεν την κρατάει μόνος του στο στόμα λέω να μην του την δίνω καλύτερα,ελπίζω να μην πρόλαβε από χθές να την συνηθίσει.

Αν δεν την πολυθέλει βάζε τον λιγο στο στήθος. Εξάλλου το στήθος δεν είναι μόνο για φαί στα μωρά. Wink Και με το πιπίλισμα ακόμα αυξάνεται η παραγωγή σου και κατεβάζεις κι άλλο γάλα. Ξέρει τι κάνει το μπουμπούκι σου έχε του εμπιστοσύνη.

fofi έγραψε:Ανέφερες κάτι για ώρα που τον ξυπνάς να φάει. Τηρείς κάποιο ωράριο; Να ξέρεις πως στο θηλασμό είναι δύσκολο να πετύχεις ωράριο. Το μωρό στον θηλασμό τρώει όσο και όποτε θέλει. Εσύ απλά προσφέρεις το στήθος αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν έχει φάει και πόσο. Απλά πρέπει να εμπιστευτείς το μωρό σου. Επιπλέον είναι πιο εύπεπτο. Τώρα που είναι αρχή για εσάς τους 2 λοιπόν μην βασανίζεις και εκείνο και τον εαυτό σου με το να προσπαθείς να βάλεις πρόγραμμα, είναι ανώφελο.

Με αυτό μου προτείνεις να μην τον ξυπνάω; να τον αφήνω λες καλύτερα όταν πεινάσει να ξυπνήσει και να φάει;
Ναι. Αν αποφασίσεις να θηλάσεις αποκλειστικά να ξέρεις πως πρέπει να αφεθείς και να αφήσεις το μωρό να τρώει όποτε και όσο εκείνο θέλει. Αυτό το γλυκό "βάσανο" φυσικά δεν κρατάει για πάντα! Μαμάδες που κατάφεραν αποκλειστικό θηλασμό αναφέρουν ότι το μωρό αποκτά πρόγραμμα γευμάτων στις 40-60 ημέρες. Το ξένο γάλα καθυστερεί αυτή την εδραίωση γιατί δίνεται με μπιμπερό και επεμβαίνει στην όρεξη του μωρού... Αντίθετα, αν επιλέξεις να μην θηλάσεις στο στήθος αλλά να πάρεις ένα καλό θήλαστρο κατάλληλο για συχνή άντληση, μπορείς να βάλεις εσύ ένα πρόγραμμα και να ταίζεις το μωρό σου ανά 2 με 3 ώρες. Τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα με το ξένο γιατί είναι αγελαδινό και βαρύ. Η σύστασή του είναι τέτοια ώστε να κοιμάται το μωρό περισσότερη ώρα γιατί η μαμά αγελάδα πρέπει να τρέφεται με χορταράκι όλη μέρα στο λιβάδι και δεν θέλει να το έχει μέσα στα πόδια της. Το ανθρώπινο γάλα όμως είναι ένα γάλα που όσο μεγαλώνει το μωρό αλλάζει και η σύστασή του και εξελίσσεται. Τώρα είναι αραιό και πιο ελαφρύ. Το μωρό τρώει και κοιμάται αλλά χωνεύει γρήγορα και ξαναπινάει. Πρέπει να συμβεί αυτό γιατί όσο πιο πολλές φορές μπει στο στήθος τόσο πιο γρήγορα θα μάθει και εκείνο την όμορφη αυτή διαδικασία! Έτσι κάθε φορά μαθαίνετε και οι 2 κάτι καινουργιο! Σιγά-σιγά λοιπόν, το γάλα σου γίνεται πιο παχύ και χορταστικό όσο το παιδάκι σου μεγαλώνει και εκείνο μαθαίνει να πιάνει πιο σωστά την θηλή, να ρουφάει πιο δυνατά και πιο αποτελεσματικά και σε λίγο καιρό, πιέζει και το ίδιο με τα χεράκια του το στήθος! Εκεί ο χρόνος θηλασμού μειώνεται. Τώρα είσαστε σε φάση μάθησης και όπως σε όλοι ξέρουμε η "επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως"! Μην το φοβάσαι! Δεν θα κακομάθει! Είναι πολύ μικρό ακόμα για να κακομάθει. Wink
Μην ξεχάσω να αναφέρω ότι πάνω από όλα μεγαλύτερη σημασία έχει να θες εσύ να θηλάσεις και να νιώθεις δυνατή να το κάνεις, έτσι; Σημασία πρώτα από όλα έχει να είσαι εσύ η ίδια καλά, μην το ξεχνάς αυτό, είναι κανόνας!

778μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Ιουλ 28, 2011 4:43 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.Θέλω αλλά η αλήθεια ειναι οτι απο κουραση αλλο τιποτα..

779μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Ιουλ 28, 2011 4:49 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fofi έγραψε:σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.Θέλω αλλά η αλήθεια ειναι οτι απο κουραση αλλο τιποτα..

Σε καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ! 2 είναι οι λύσεις για να συνοψίσω! Smile Ή αφήνεσαι και κάνεις ότι θέλει το μωρό και όταν το θέλει και κοιμάσαι και εσύ όταν κοιμάται, ή παίρνεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο και αντλείς συχνά για να φτιάξεις πρόγραμμα.

Όλες τα έχουμε περάσει λίγο πολύ μην ανησυχείς! Είναι μια περίοδος που περνάει πάρα πολύ γρήγορα και μετά θα την νοσταλγείς! Ακόμα κι αν τώρα νιώθεις ο πιο κουρασμένος άνθρωπος του κόσμου!

780μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Ιουλ 28, 2011 5:00 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Τσίπη μου με αφορμή τις οδηγίες χρήσεως για μωρά που ανέφερες, έκανα μια γρήγορη αναζήτηση στον γούγλη και βρήκα αυτό (έτσι για να σκάσει λίγο το χειλάκι σας Laughing Laughing Laughing ):

http://www.melitzolithos.gr/2011/07/blog-post_2152.html

781μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Ιουλ 28, 2011 6:02 am

Veraki

Veraki
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Πο Πο τοσα πολλα νεα,σας διαβασα ολες με προσοχη θελω να ξερετε και εχω ΚΑΙ αποριες πριν ξεκινησω τα δικα μου,
-Sof ti einai to συριγγιο στο εντερο?

-Mariaaaa α σου ζησει ο μπεμπης Very Happy

Κοριτσια θελω να μιλησω.να ροτησω,να συμβουλευτω,το εχω τοσο αναγκη,λοιπον να τα παρω απο την αρχη,σιγουρα θα σας κουρασω και συγνωμη προκαταβολικα,
εκεινη την μερα 13 Ιουλιου ειχαμε ραντεβου με το γιατρο,μας ειδε,ολα καλα και ο μικρος πολυ ψηλα,εγω τον ενιωθα τρελαμενο ΟΛΗ μερα εκει μεσα,1φευγουμε απο το γιατρο και παμε βολτα για ψωνια,
pRAKTIKER,ikea,JUMBO μεχρη της 8 το απογευμα,τρελο περπατημα,γυρησαμε σπιτι,αφηνω τις τσαντες,τρεχω τουαλετα γτ ειχα σκασει,κανω ντουζακι,βγενω σκουπιζομε και καταλαβενω μια ροη...πολυ μικρη ομως,το λεω στον αντρα μου υποψιασμενη και μες τα γελια,μας λεει ο γιατρος ελατε να δουμε,φτανουμε ΠΑΛΙ στο νοσοκομειο,ξεκιναμε nonstress
τελικα ειχε τρυπισει ο σακος,το μωρο ομως ακομα ψηλα,μου βαζουν ενα κολπικο υποθετο για να κανω συσπασεις ΜΠΑς και βοηθησουμε ν κατευει το μωρο κ ξρκινησει ο τοκετος...τπτ.πονεσα παρα πολυ,ο αντρουκος μου εκει διπλα να του σφιγκω το χερι στις συσπασεις,μεσα στον πονο θυμηθηκα τη μεθοδο με το κερακι και τη φλογα για ανασες,ΜΕ ΕΣΩΣΕ.και οταν μετα απο 2 ωρες χαλαρωσαν οι πονοι,με ξαναμετρανε και ΑΝ ειναι δυνατον ειχα μονο 1 διαστολη, τρομοκρατηθηκα και απορησα.
το πρωι με ειδε ο γιατρος,πολυ ψηλα το μωρο,στνεη η μυτρα,μεγαλουτσικο κεφαλι και τρυπιος σακος = εισαι το επομενο χειρουργειο για καισαρικη, ΔΕΝ το ειχα σκεφτει καθολου ομως,δεν το περιμενα!!στεναχωρηθηκα γτ ηθελα ν ζησω τη γεννα αλλα εγω πεθανα στο 1 διαστολη τη γεννα θα εκανα????
Αρχιζει η προαιτημασια,κοιμαμε,ξοιπναω με τον γνωστο τρελο πονο της σφαγης,τασεις εμετου,πνιξιμο,τρεμουλο,ηρεμω και αρχιζω να ροταω για το μωρο μου,μου λενε ειναι καλα,με βγαζουν με το φορειο και μου δινουν να αγκαλιασω εναν ΑΓΓΕΛΟ,λεω το μωρο μου ειναι αυτοοοοοο?λες ν σ διναμε αλο μ λενε κ γελανε,μου βαζουν την αναστατωμενη του φατσουλα ακριβως μπρωστα στη δικη μου και τα ματακια του γαριδα να με κοιταει μεσα στη ψυχη,να κλαιω εγω να κλαιει και αυτο μου,κοριτσια τι εζησα!!!!!????ΠΟΣΟ τελειο ηταν???

Ευτηχος ειχα την πεθερα μου βοηθεια στο νοσοκομειο κοριτσια,ακομα και τωρα μαζι μας ειναι στο σπιτι και βοηθαει,αν και τα κανω εγω ολα με το μωρο,το μονο που δεν κανω τελεια ειναι το πλησιμο στο ποπο μετα απο τα κακακια του,αλλα θα το βρω το κολπο,και μπανιο ενωειτε ε τον μπαμπα του ,νωμιζω δεν χρειαζετε να τον κανω μονη μου.Εσεις ειχατε βοηθεια απο μαμα/πεθερα?τρεμω την στιγμη που θα μεινω μονη μαζι του,λες και ΟΛΑ τα στραβα τοτε θα γινουν,ενωειτε οτι μ κανει και εμενα εμετους,και τρομος μου ειναι οτι θα πνιγετε το μωρο και δεν θα ξερω να το συνεφερω,λεμε Δευτερα να μεινω μονη μου μαζι του ν δουμε πως θα παει,με βρισκετε υπερβολικη?
Τελικα ειμαι η μονη μαμα που δεν καταφερε να θυλασει το μωρο? Sad εχω πολυ μικρη θυλη,μικρο στηθος,απειρη,και ΠΟΛΥ νευρικο μωρο,οταν πειναει δεν εχει την υπομονη να παιξει με τις 3 σταγωνες που βγαζω και με την τοσο μικρη θυλη μου,μου σκιζετε η καρδια να τον βλεπω να υποφερει.αλλα πραγματικα ηθελα τοσο πολυ ν τον θυλασω,η χαζη νωμιζα οτι απο τη στυιγμη που θα γεννησω θα ρεεεεει αυθωνο το γαλα και θα ναι τοσο ευκολο....
θελω να γραψω κιαλλα αλλα σας κουρασα,μια αλλα φορα τα υπολοιπα..
κοριτσια απο διαθεση πως ειστε?εγω εχω κατι μικρα σκαμπανευασματα,ορμονικες αλλαγες φανταζομε και κανω υπομονη.εσεις?

782μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Ιουλ 28, 2011 6:47 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Veraki έγραψε:Πο Πο τοσα πολλα νεα,σας διαβασα ολες με προσοχη θελω να ξερετε και εχω ΚΑΙ αποριες πριν ξεκινησω τα δικα μου,
-Sof ti einai to συριγγιο στο εντερο?

-Mariaaaa α σου ζησει ο μπεμπης Very Happy

Κοριτσια θελω να μιλησω.να ροτησω,να συμβουλευτω,το εχω τοσο αναγκη,λοιπον να τα παρω απο την αρχη,σιγουρα θα σας κουρασω και συγνωμη προκαταβολικα,
εκεινη την μερα 13 Ιουλιου ειχαμε ραντεβου με το γιατρο,μας ειδε,ολα καλα και ο μικρος πολυ ψηλα,εγω τον ενιωθα τρελαμενο ΟΛΗ μερα εκει μεσα,1φευγουμε απο το γιατρο και παμε βολτα για ψωνια,
pRAKTIKER,ikea,JUMBO μεχρη της 8 το απογευμα,τρελο περπατημα,γυρησαμε σπιτι,αφηνω τις τσαντες,τρεχω τουαλετα γτ ειχα σκασει,κανω ντουζακι,βγενω σκουπιζομε και καταλαβενω μια ροη...πολυ μικρη ομως,το λεω στον αντρα μου υποψιασμενη και μες τα γελια,μας λεει ο γιατρος ελατε να δουμε,φτανουμε ΠΑΛΙ στο νοσοκομειο,ξεκιναμε nonstress
τελικα ειχε τρυπισει ο σακος,το μωρο ομως ακομα ψηλα,μου βαζουν ενα κολπικο υποθετο για να κανω συσπασεις ΜΠΑς και βοηθησουμε ν κατευει το μωρο κ ξρκινησει ο τοκετος...τπτ.πονεσα παρα πολυ,ο αντρουκος μου εκει διπλα να του σφιγκω το χερι στις συσπασεις,μεσα στον πονο θυμηθηκα τη μεθοδο με το κερακι και τη φλογα για ανασες,ΜΕ ΕΣΩΣΕ.και οταν μετα απο 2 ωρες χαλαρωσαν οι πονοι,με ξαναμετρανε και ΑΝ ειναι δυνατον ειχα μονο 1 διαστολη, τρομοκρατηθηκα και απορησα.
το πρωι με ειδε ο γιατρος,πολυ ψηλα το μωρο,στνεη η μυτρα,μεγαλουτσικο κεφαλι και τρυπιος σακος = εισαι το επομενο χειρουργειο για καισαρικη, ΔΕΝ το ειχα σκεφτει καθολου ομως,δεν το περιμενα!!στεναχωρηθηκα γτ ηθελα ν ζησω τη γεννα αλλα εγω πεθανα στο 1 διαστολη τη γεννα θα εκανα????
Αρχιζει η προαιτημασια,κοιμαμε,ξοιπναω με τον γνωστο τρελο πονο της σφαγης,τασεις εμετου,πνιξιμο,τρεμουλο,ηρεμω και αρχιζω να ροταω για το μωρο μου,μου λενε ειναι καλα,με βγαζουν με το φορειο και μου δινουν να αγκαλιασω εναν ΑΓΓΕΛΟ,λεω το μωρο μου ειναι αυτοοοοοο?λες ν σ διναμε αλο μ λενε κ γελανε,μου βαζουν την αναστατωμενη του φατσουλα ακριβως μπρωστα στη δικη μου και τα ματακια του γαριδα να με κοιταει μεσα στη ψυχη,να κλαιω εγω να κλαιει και αυτο μου,κοριτσια τι εζησα!!!!!????ΠΟΣΟ τελειο ηταν???

Ευτηχος ειχα την πεθερα μου βοηθεια στο νοσοκομειο κοριτσια,ακομα και τωρα μαζι μας ειναι στο σπιτι και βοηθαει,αν και τα κανω εγω ολα με το μωρο,το μονο που δεν κανω τελεια ειναι το πλησιμο στο ποπο μετα απο τα κακακια του,αλλα θα το βρω το κολπο,και μπανιο ενωειτε ε τον μπαμπα του ,νωμιζω δεν χρειαζετε να τον κανω μονη μου.Εσεις ειχατε βοηθεια απο μαμα/πεθερα?τρεμω την στιγμη που θα μεινω μονη μαζι του,λες και ΟΛΑ τα στραβα τοτε θα γινουν,ενωειτε οτι μ κανει και εμενα εμετους,και τρομος μου ειναι οτι θα πνιγετε το μωρο και δεν θα ξερω να το συνεφερω,λεμε Δευτερα να μεινω μονη μου μαζι του ν δουμε πως θα παει,με βρισκετε υπερβολικη?
Τελικα ειμαι η μονη μαμα που δεν καταφερε να θυλασει το μωρο? Sad εχω πολυ μικρη θυλη,μικρο στηθος,απειρη,και ΠΟΛΥ νευρικο μωρο,οταν πειναει δεν εχει την υπομονη να παιξει με τις 3 σταγωνες που βγαζω και με την τοσο μικρη θυλη μου,μου σκιζετε η καρδια να τον βλεπω να υποφερει.αλλα πραγματικα ηθελα τοσο πολυ ν τον θυλασω,η χαζη νωμιζα οτι απο τη στυιγμη που θα γεννησω θα ρεεεεει αυθωνο το γαλα και θα ναι τοσο ευκολο....
θελω να γραψω κιαλλα αλλα σας κουρασα,μια αλλα φορα τα υπολοιπα..
κοριτσια απο διαθεση πως ειστε?εγω εχω κατι μικρα σκαμπανευασματα,ορμονικες αλλαγες φανταζομε και κανω υπομονη.εσεις?

Βεράκι μην ανησυχείς για την καισαρική! Για να γεννήσεις φυσιολογικά εκτός από τις συσπάσεις πρέπει να έχεις και διαστολή και εσύ δεν είχες οπότε καλά έκανε ο γιατρός σου!

Για το μπάνιο λένε πως καλό είναι να είναι και οι δύο γονείς στην διαδικασία. Όσο για το τοπικό πλύσιμο είναι πιο εύκολο. Εμένα μου εμαθαν μια λαβή στο μαιευτήριο. Έτσι όπως έχεις γδύσει το παιδί και είναι ξαπλωμένο ανάσκελα μπροστά σου, πιάνεις με το αριστερό σου χέρι το αριστερό μπουτάκι του. Δηλαδή έτσι όπως βλέπεις το παιδί το μπουτάκι που είναι στα δεξιά σου. Δεν το πιάνεις απλά, πρέπει να είναι ο καρπός σου προς τα πάνω δηλαδή να βλέπεις το μέσα μέρος του χεριού σου. Αν κατάλαβες μέχρι εδώ, πάμε παρακάτω.
Έτσι όπως έχεις πιάσει λοιπόν με το αριστερό σου χέρι το αριστερό του μπουτάκι, με το δεξί σου το πιάνεις από την πλάτη και τον σβέρκο και σηκώνοντάς το το ξαπλώνεις αμέσως μπρούμητα πάνω στο αριστερό σου χέρι (συνεχίζοντας να κρατάς το μπούτι του παιδιού). Ο κορμός του παιδιού ειναι παράλληλα με το χέρι σου και το κεφαλάκι του εξωτερικά και δίπλα στον αγκώνα σου. Αν το έκανες σωστά το παιδί το κρατάς μόνο με το αριστερό σου χέρι και το δεξί είναι ελεύθερο. Δοκίμασέ το πρώτα με μια κούκλα! Wink

Όσο για το θηλασμο δεν είναι κάτι εύκολο. Θέλει μεγάλη προσπάθεια στην αρχή. Πρόσεχε μην αφήσεις γάλα στο στήθος σου.

783μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Ιουλ 28, 2011 9:30 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Να 'μαι και εγώ πάλι...! Αφού ο μπόμπιρας κοιμάται ήρεμα επιτέλους! Να 'ναι καλά πάντως το παιδί μόνο τη μέρα με ταλαιπωρεί το βράδυ ξυπνάμε για μαμ και νάνι πάλι!

Μαρία τι τέλειο αυτό που βρήκες! Πέθανα στα γέλια! Respect μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 215994

Πάμε πάλι στα του νοσοκομείου να πω και τα καλά τωρα...

Εκτός από εκείνη την "κυρία" πρέπει να βγάλω το καπέλο σε ΟΛΟ το υπόλοιπο προσωπικό.

Πολύ ευγενικοί και καλοί με το μωρό μου με διάθεση να το ηρεμήσουν. Το χάιδευαν του μίλαγαν γλυκά κάναν αυτό που έπρεπε! Συγκράτησα πολύ την αντιμετώπιση από τον διευθυντή και άλλον ενα γιατρό. Ο διευθυντής στην πρωινή επίσκεψη αφού ενημερώθηκε έδωσε τις οδηγίες. Μέσα σε αυτές ήταν να μπει η κούνια σε επικλινής θέση. Εγώ περίμενα ότι οκ έδωσα τις οδηγίες γειά σας. Και όμως ήρθε μόνος του έφτιαξε το κρεβατάκι και σήκωσε το μωρό εκεί που έπρεπε να μπεί. Σοκαρίστηκα θετικά γιατι στην Ελλαδίτσα ο διευθυντής είναι μόνο για να παίρνει λεφτά παντού! Επίσης μου έδωσε πιο αναλυτικά οδηγίες για κάτι που ρώτησα και γενικά με κέρδισε η πολύ ευγενική μορφή του.

Ο άλλος γιατρός ήταν εφημερία το δεύτερο βράδυ και πήγα να ρωτήσω στο γραφείο τι να κάνω γιατί είχαμε εξαγωγές. Αντί να μου δώσει απλά οδηγίες ήρθε μέχρι το δωμάτιο με προέτρεψε να μιλήσω είδε το μωρό και προσπάθησε να με ηρεμήσει αφού δεν έχει κάτι σοβαρό το παιδί!

Επίσης μου έκανε εντύπωση μια τακτική του νοσοκομείου(δεν ξέρω αν γίνεται παντού αυτό). Για όλους δεν ήμουν η κυρία τάδε. Ήμουν η μανούλα! Ήταν τόσο γλυκό και να πω την αλήθεια αν εδώ και 20 μέρες δεν μπρώ να πιστέψω ότι έχω γίνει μαμά ήταν μια καλή ευκαιρία να αρχίσω να το συνειδητοποιώ!

Πάμε και σε αστεία τώρα! Την μέρα που μπήκαμε στα εξωτερικά έρχεται μια νοσοκόμα να πάρει θερμοκρασία. Χρησιμοποιεί τη μέθοδο του πρωκτού. Βγαζει το θερμόμετρο και πάει στο γραφείο να σημειώσει. Και τι με ρωτάει;;;; Κορίτσι είναι το μωρό;;;; cyclops

Ο μπέμπης κλαίει γιατί πεινάει (τι πρωτότυπο!) Προσπαθούμε μια εγώ μια ο μπαμπάς να τον ηρεμήσουμε. Κάποια στιγμή πάει ο μπαμπάς μας από πάνω του και του λέει: Να σου πω μπορώ και εγώ να φωνάξω και αρχίζει ουααααα ουααα ουααα! Σταματάει ο μπέμπης και τον κοιτάει με ένα απορημένο ύφος όλα τα λεφτά! Βέβαια μετά από 1 λεπτό αρχίσαμε να κλαίμε χειρότερα αλλά δεν το συζητάω!

Η εκδίκηση του μπέμπη στη μαμά! Η μαμά έτρωγε από το φαί του νοσοκομείου. Έτσι το πρωί μου φέρνουν ένα πλαστικό ποτήρι γάλα και σε ένα πλαστικό κεσεδάκι φρυγανιές, βούτυρο και μαρμελάδα. Μαζί ένα κουταλάκι και ένα μαχαιράκι. Η κυρία που έκανε τη διανομή θα κουραζόταν να το φέρει μέσα έτσι φώναξε να πάω στην πόρτα. Εγώ με τον μπέμπη αγκαλιά να σκούζει και να χτυπιέται (μαντέψτε γιατί; πεινάγαμε!) και προσπαθώ με το ένα χέρι να κουβαλήσω όλα αυτά. Και κάνει μια ο μπέμπης και μου σκάει μια με το χέρι πάει όλο το γάλα κάτω και στο κομοδινάκι! "Αφού δεν μου δίνεις να φάω δεν θα φας ούτε εσύ!"

Σόρυ για την πολυλογία!

784μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Ιουλ 28, 2011 10:03 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Xαχαχαχα, Τσίπη, τι ωραία που τα περιγράφεις! Θα έχεις να τα θυμάσαι και να του τα λες όταν μεγαλώσει! Στο παίδων είχα πάει και εγώ για ακτινογραφία και πραγματικά είχα μείνει πολύ ευχαριστημένη! Απλά όπως σε κάθε νοσοκομείο δημοσιο ή ιδιωτικό, υπάρχει και ένας ή και περισσότεροι που δεν αξίζουν την θέση τους. Εμάς μας είχε εξετάσει ο διευθυντής του Παίδων γιατί είναι παιδορθοπεδικός επειδή είχαμε σφικτό το ένα από τα 2 ισχία. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τον συγκεκριμένο γιατρό. Περαστικά σας και σιδερένιος! Μην τον φοβάσαι πάντως, γιατί είναι τόσο νευρικούλης που αν θέλει κάτι θα το καταλάβεις! Wink Αχ και ο δικο΄ς μου έτσι ήταν -και είναι. Τον καταλάβαινα από τον διάδρομο όταν μου τον φέρνανε γιατί έκλαιγε χαρακτηριστικά. Όσο μπόι του έλειπε τότε το είχε σε φωνή. Ενώ τώρα έχει και φωνή και μπόι, χαχαχαχα!

ΥΓ: Καλά η άλλη ολόκληρο θερμόμετρο έβαλε στο μωρό και δεν είδε τα 2 μαξιλαράκια από κάτω; Shocked Άκου κορίτσι!...

785μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Ιουλ 28, 2011 11:23 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μαρία μου μια διευκίνηση. Είμαι από Πάτρα. Το παίδων εννοούσα εδώ στην Πάτρα το Καραμανδάνειο. Πάντως αυτό με παραξένεωε και μένα και δεν τα έχουμε και πολύ μικρά! Very Happy

786μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Ιουλ 28, 2011 12:21 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:Μαρία μου μια διευκίνηση. Είμαι από Πάτρα. Το παίδων εννοούσα εδώ στην Πάτρα το Καραμανδάνειο. Πάντως αυτό με παραξένεωε και μένα και δεν τα έχουμε και πολύ μικρά! Very Happy

Α, ναι καλέ το ξέχασα! Χαχαχαχχα!

787μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Παρ Ιουλ 29, 2011 12:47 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Κορίτσια καλημέρα!
Πατήστε τα βελάκια στο παρακάτω για να δείτε την 15 λανθασμένες οδηγίες που δίνονται στον θηλασμό σύμφωνα με τον γνωστό παιδίατρο και σύμβουλο γαλουχίας Στ. Παπαβέντση:

Με πράσινα γράμματα βλέπετε την εκάστοτε λανθασμένη οδηγία και από κάτω την αιτιολογία γιατί δεν ισχύει στον θηλασμό.

[code]

*Κάπου θα δείτε τα αρχικά ΠΟΥ. Σημαίνει Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

788μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Παρ Ιουλ 29, 2011 3:43 am

Maya

Maya
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
MariaM έγραψε:Κορίτσια καλημέρα!
Πατήστε τα βελάκια στο παρακάτω για να δείτε την 15 λανθασμένες οδηγίες που δίνονται στον θηλασμό σύμφωνα με τον γνωστό παιδίατρο και σύμβουλο γαλουχίας Στ. Παπαβέντση:

Με πράσινα γράμματα βλέπετε την εκάστοτε λανθασμένη οδηγία και από κάτω την αιτιολογία γιατί δεν ισχύει στον θηλασμό.

[code]

μπραβο βρε μαρακι για την παραθεση!

789μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Παρ Ιουλ 29, 2011 3:48 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Maya έγραψε:
MariaM έγραψε:Κορίτσια καλημέρα!

[code]

μπραβο βρε μαρακι για την παραθεση!

Eυχαριστώ Μάγια μου! Είναι πολύ φρεσκιες μανούλες εδώ και θέλουν να θηλάσουν αλλά έχουν ήδη βρεθεί στο δρόμο κάποιων από από αυτές κακοί "συμβουλάτορες" με πτυχίο, μάλιστα. Ως μανούλα που θήλασες το μωράκι σου αποκλειστικά, πέρνα όποτε μπορείς και από εδώ να λύνεις καμιά απορία! Ευχαριστώ και πάλι! Smile

790μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Παρ Ιουλ 29, 2011 8:13 am

Sof

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Μαρακι πραγματικα μπραβο!!!!!σε ευχαριστω πολυυυυυυυ!!!!!

791μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Ιουλ 30, 2011 2:34 am

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Κοριτσια ή καλυτερα μανουλες γεια σας κι απο μενα!
Διαβασα κι εγω τα νεα σας μαζεμενα γιατι δεν εχω πολυ χρονο να μπαινω! Η μικρη τη βγαζει στο στηθος μου και οποτε κοιμαται ή κοιμαμαι ή τρωω ή κλεινω εκκρεμοτητες.
Μαρια να σου ζησει το βαφτιστηρακι!!! Χαιρομαι που σε εχουμε εδω και μας δινει χρησιμες συμβουλες και ωραια link!
Μανουλες χαιρομαι που ολα πανε καλα με τα μωρακια σας! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 328109
Τα νεα μου? Οπως ειπα και πιο πανω η μικρη ειναι συνεχεια στο στηθος μου με μικρα διαλειμματα υπνου. Συμπληρωμα δεν της δινω και περιμενουμε ξανα τη παιδιατρο την επομενη εβδομαδα να τη ζυγισει και να μας πει αν τρωει καλα ή θα χρειαστει και ξενο. Εγω ομως τη βλεπω να στρουμπουλευει και να κοιμαται ικανοποιημενη οποτε πιστευω οτι καλα τα παμε! Στην αρχη ειχα ανησυχησει τοσο που καθεται στο στηθος (μιλαμε απο 10 λεπτα εως 1,5 ωρα!!!) αλλα ρωτησα και μου ειπαν αυτο που λες κι εσυ Μαρια οτι οταν θελεις αποκλειστικο θηλασμο δεν υπαρχει προγραμμα. Οσο ζηταει το παιδι πρεπει να του δινεις γιατι αλλωστε δεν μπορεις να μετρησεις και τη ποσοτητα που εχει πιει καθε φορα.
Ευτυχως εχω βοηθεια απο πεθερα, μαμα και αντρας γιατι διαφορετικα δε ξερω πως θα εβγαινε! Η ζωη μου αυτη τη περιοδο ειναι ταισμα, αλλαγμα, μπανιο της μικρης. Τιποτε αλλο δε προλαβαινω! Οταν φυγει η μαμα μου θα δω τι θα κανω...
Απο ψυχολογια μια πανω, μια κατω. Οταν εχει κοιμηθει η μικρη κι εγω ειμαι καλα. Οταν εχουμε ξενυχτια δυσκολευομαι.
Αυτα προς το παρον... Φιλια σε ολες!

792μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Ιουλ 30, 2011 3:45 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Sof σε ευχαριστώ πολύ! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 417472

Γιωργία μου πολύ χαίρομαι που τα καταφέρνετε και που έχεις και υποστήριξη και βοήθεια από τους συγγενείς! Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί εσύ τώρα πρέπει να ασχολείσαι μόνο με το παιδί και τίποτα άλλο. Αχ τι καλά που έχεις καλό παιδίατρο και που παχαίνει η μπουμπού με το γάλα σου! Αυτό σημαίνει ότι μια χαρά πιάνει το στήθος και τρώει. Μαραθώνιο θηλασμού έχετε περάσει; Είναι εκείνο το διάστημα 1-2 ημερών που το μωρό μπορεί να θηλάζει και 18 ώρες το 24ωρο συνολικά. Αν συμβεί κάτι τέτοιο όπου να' ναι μην τρομάξεις! Σε προειδοποιώ είναι φυσιολογικό και θα συμβεί γιατί το μωρό θα προετοιμάσει το στήθος σου για το επόμενο στάδιο. Θα προσπαθήσει να αυξήσει την παραγωγή σου γιατί θα αυξηθούν οι ανάγκες του σε ποσότητα στο μέλλον οπότε ξέρει τι κάνει. Μην φοβηθείς ότι δεν χορταίνει ή ότι σου τελείωσε το γάλα. Wink Και χωρίς ξένο... μπράβο, μια χαρά σας βλέπω και θα εδραιωθεί σύντομα η γαλουχία και θα μπορέσεις και εσύ μετά να χαλαρώσεις και να αρχίσεις να απολαμβάνεις την μητρότητα.

793μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Ιουλ 30, 2011 6:58 am

candycandy

candycandy
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΩΣ ΤΑ ΝΤΥΝΕΤΕ? ΑΛΛΟΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΠΩΣ ΦΟΡΑΝΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟ ΦΑΝΕΛΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΜΑΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...ΤΟ ΤΥΛΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΝΟΥΛΑ...ΜΗΠΩΣ ΖΕΣΤΕΝΕΤΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΤΣΙ?ΚΑΙ ΤΙ ΦΟΡΜΑΚΙ ΟΛΟΣΩΜΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΕΣΑ? Η ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ? ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΝΤΗΤΕΣ ΣΤΑΜΠΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΑΓΡΙΕΣ"ΣΤΗΝ ΥΦΗ..ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΡΕΘΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ?

794μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Ιουλ 30, 2011 7:05 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
candycandy έγραψε:ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΩΣ ΤΑ ΝΤΥΝΕΤΕ? ΑΛΛΟΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΠΩΣ ΦΟΡΑΝΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟ ΦΑΝΕΛΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΜΑΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...ΤΟ ΤΥΛΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΝΟΥΛΑ...ΜΗΠΩΣ ΖΕΣΤΕΝΕΤΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΤΣΙ?ΚΑΙ ΤΙ ΦΟΡΜΑΚΙ ΟΛΟΣΩΜΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΕΣΑ? Η ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ? ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΝΤΗΤΕΣ ΣΤΑΜΠΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΑΓΡΙΕΣ"ΣΤΗΝ ΥΦΗ..ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΡΕΘΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ?
O παιδίατρός σας τι λέει; Εμένα είναι της άποψης μόνο φανελάκι και τίποτα άλλο.

795μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Ιουλ 30, 2011 7:24 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
candycandy έγραψε:ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΩΣ ΤΑ ΝΤΥΝΕΤΕ? ΑΛΛΟΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΠΩΣ ΦΟΡΑΝΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟ ΦΑΝΕΛΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΜΑΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...ΤΟ ΤΥΛΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΝΟΥΛΑ...ΜΗΠΩΣ ΖΕΣΤΕΝΕΤΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΤΣΙ?ΚΑΙ ΤΙ ΦΟΡΜΑΚΙ ΟΛΟΣΩΜΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΕΣΑ? Η ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ? ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΝΤΗΤΕΣ ΣΤΑΜΠΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΑΓΡΙΕΣ"ΣΤΗΝ ΥΦΗ..ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΡΕΘΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ?
Τον Αλέξανδρο που γεννηθηκε 25 Ιουλίου (νταλα καλοκαιρι) τον εντυνα μόνο με κοντομανικο ή αμανικο φορμάκι, εννοειται χωρις ποδαρακι, εκτος κι αν μενεις σε μερος όπου το βραδυ εχει κρυο. Ουτε φανελάκι από μέσα (οκ, αν μια μερα πεσει αρκετα η θερμοκρασια κινεισαι αναλόγως). Τις σταμπες τις αποφευγα ειναι η αληθεια, μονο 100% βαμβακερα με κανενα μικρο κεντηματακι μπροστα.
Ο Αλεξ ηταν υπέρ του φασκιώματος, του αρεσε δηλαδη, αλλά τα σεντονακια με τα οποία τον τύλιγα ηταν πολύ δροσερα, δεν ηταν σαν κατι δικα μας που εχουμε, δεν ξερω τι ποιότητα βαμβακιού ηταν, χασεδένια νομίζω, αλλα ηταν ότι πρέπει, και για να μην ιδρώνει και για να ειναι σκεπασμένο με κάτι. Αλλά όχι και κουβέρτα!
Καλτσακια δεν με άφησε να του βάλω καθόλου, τον ενοχλούσαν αφάνταστα, όπως και τα γαντακια για να μη γρατζουνίζεται. Αλλά το φασκιωμα το ήθελε.
Αν το μωράκι σου το θέλει το φασκιωμα και ηρεμει με αυτο καντο, αλλά αν δεν γουσταρει μην το πιέσεις. Με 35 Κελσιου όσο μωρό και να εισαι δεν κρυώνεις.

796μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Ιουλ 30, 2011 7:27 am

candycandy

candycandy
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
MariaM έγραψε:

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ...ΥΠΕΘΕΣΑ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ...ΑΛΛΑ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ...ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΛΕΝΕ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΕΣΥ ΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΖΕΣΤΕΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ...ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΔΛΔ ΑΛΛΑ ΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΧΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ

797μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Ιουλ 30, 2011 7:51 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
candycandy έγραψε:
MariaM έγραψε:

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ...ΥΠΕΘΕΣΑ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ...ΑΛΛΑ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ...ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΛΕΝΕ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΕΣΥ ΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΖΕΣΤΕΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ...ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΔΛΔ ΑΛΛΑ ΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΧΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ

Μπα μην ποντάρεις σε αυτό. Ποτέ δεν ξέρεις τι πτυχίο έχει μία μαία στην κλινική... Wink Εκ πείρας μιλάω και για συγκεκριμένη κλινική. Αλλά καλό είναι να εμπιστεύεσαι έναν σε ότι αφορά το παιδί και ουδής καταλληλότερος του παιδίατρου που ότι και να πάθει το παιδί αυτός θα το αντιμετωπίσει οπότε έχει μια παραπάνω ευθύνη για τα λεγόμενά του.

798μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Ιουλ 30, 2011 8:14 am

new2eenmommy

new2eenmommy
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!

καπου αναφέρει για κάποιες ενέργειες που πρέπει να κάνει η μάνα για αύξηση της παραγωγής της σε γάλα ! Ξέρει καμία κοπέλα ποιές είναι αυτές;; Rolling Eyes Rolling Eyes

799μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Ιουλ 30, 2011 8:51 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Να 'μαι και εγώ! Με τον μπεμπάκο καλά τα πάμε! Μέχρι χτες είχε συγκεκριμένο ωράριο στους κολικούς 10-15 και 20-24 αλλά από σήμερα φαίνεται να είμαστε καλύτερα! Η παλινδρόμηση (αν τελικά είναι αυτό!) καλά κρατεί αλλά σίγουρα σε μικρότερο βαθμό!

Εδώ και 2 μέρες στην Πάτρα έχουμε θέμα! Δεν έχει σταματήσει να μας κουνάει! Σεισμοί απο 3 εώς 4,5 ρίχτερ αλλά με μικρό βάθος και το επικεντρο στην παραλία άρα τους νιώθουμε σαν 5 ή 6 ρίχτερ! Κανά 2 φορές ήμουν με τον μπέμπη αγκαλιά και βρεθήκαμε έξω! Τη μια μάλιστα μπήκα στο αμάξι να συνεχίσω το τάισμα γιατί τον έκοψα τον κακομοίρη!

Κορίτσια μη με βαρέσετε αλλά τις τελευταίες μέρες νιώθω πολύ έντονα ότι ο μπέμπης δεν με αγαπάει... Προτιμά τον πατέρα του έτσι νιώθω... Θα μου πείτε που το βλέπω σε 20 ημερών παιδί αλλά αυτό νιώθω...

Candy candy εγώ τις 2 πρώτες μέρες του φόρεσα μακρυμάνικο και φανελάκι. Τώρα του φοράω φανελάκι και αν είναι να βγούμε έξω κάποια φορμάκια χωρίς στάμπες. Αυτά με τις στάμπες είναι για λίγο πιο κρύο καιρό που μπορείς να βάλεις και φανελάκι μέσα. Κάλτσες του βάζω μόνο λίγη ώρα μετά το μπάνιο και αν έχουμε το κλιματιστικό τον σκεπάζω και με σεντονάκι.

Μαρία μου ευχαριστούμε πολύ για όλα! Τι θα κάναμε χωρίς εσένα;;; μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 654316

800μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 32 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Σαβ Ιουλ 30, 2011 12:03 pm

new2eenmommy

new2eenmommy
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
αλήθεια δεν τα φοράτε καλτσάκια;;
εγώ νόμιζα ότι επειδή αρρωσταίνουν από΄τα ποδαράκια τα φοράμε μόνιμα τα καλτσάκια με το εσωρουχάκι τους!!!!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 32 από 41]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 41  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δωρεάν φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις