MariaM έγραψε:Εγώ κορίτσια το φετινό Πάσχα νιώθω μια... ελευθερία να το πω; Αυτή την ημέρα την βαριέμαι όσο καμία άλλη μέρα του χρόνου! Όοοολή μέρα πάνω από μία σούβλα με ένα αρνί/κατσίκι, που ούτε να το μυρίζω δεν θέλω, μία μουσική που μετά το δίωρο σου τρυπάει τα αυτιά... Κρασιά, χοροί και φαί! Πολύ φαί... Και Αργά το απόγευμα ύπνος... Απίστευτη βαρεμάρα!!! Πέρυσι την γλίτωσα γιατί ότι είχα σαραντήσει και είχα δικαιολογία ότι δεν ήθελα να βγω. Φέτος έχουμε πένθος και από τις 2 πλευρές (χάσαμε 2 παππούδες) και δεν θα σουβλήσει κανένας. Οπότε θα κάνω και εγώ Πάσχα φέτος! Όλη μέρα στην εξοχή!!!
Ρε Μαρία κι εγώ τα ίδια σκέφτομαι.
Ποτέ δε μου άρεσε αυτή η μέρα. Εξού και το "θα τα βρω όλα έτοιμα" . Θεωρώ πως είναι μια άσκοπη σπατάλη χρημάτων, να δειχτούμε στους γείτονες ποιος την έχει μεγαλύτερη (την κατσικούλα εννοώ), ποιος είναι ο καλύτερος ψήστης και πόσο ψηλά πάει ο καπνός του καθενός (σαν το χαρταετό ένα πράμα).
Μια ταλαιπώρια, μια βαβούρα και τίποτα παραπάνω.
Το ευχαριστιόμουν μόνο όσο ήμουν μικρούλα, που έπαιζα με τα ξαδέρφια μου στο χωράφι δίπλα από το σπίτι μας (γιατί τότε υπήρχαν ακόμα χωράφια στη γειτονιά μου) και μας φώναζαν οι γονείς μας όταν το φαί ήταν έτοιμο...
MariaM έγραψε:Καλά η μπριζόλα είναι μερίδα... Πάει και πιάνει όλες τις μερίδες και κόβει αυτό που του αρέσει και αφήνει το στρογγυλό;;; Άπαπα! Εγώ είμαι πολύ σιχασιάρα! Δεν μπορώ να φανταστώ να έχει βάλει κάποιος τα χέρια του στο φαγητό μου! Μεγάλη αγένεια! Κι ας προτιμώ το στρογγυλό αντί το λίπος...
Άστα Μαρία μου,
Όταν το είδα την πρώτη φορά μου ήρθε κόλπος... Την Κυριακή που ήμασταν πάλι εκεί, ο άντρας μου πρόλαβε και άρπαξε μέσα από το πιάτο, τη μία και μοναδική α-κουτσούρευτη και μου την έδωσε, γιατί του το έχω εξηγήσει ότι αυτό που κάνει ο πατέρας του δε μ'αρέσει. Όχι ότι σιχαίνομαι, απλά δε μ'αρέσει. Δεν είναι πρέπον.
CHRISLA2216 έγραψε: mary karkgiok έγραψε:
ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ 8ο ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ,ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ,ΑΝ ΟΧΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ!!!
δεν μπορω να το καταλαβω αυτο, ουτε και να το δεχτω!!!!!!!
πως γινεται να εισαι χωρια απο τον αντρα σου??? δεν ειναι λογικο...
γιατι δεν προσπαθεις να συμβιβαστεις? μια μερα γιορτινη ειναι, θα περασει.. κι εμενα δεν με ευχαριστουν καθολου αυτες οι μαζωξεις με πεθερικα και γονεις, αλλα πρεπει να γινονται 2-3 φορες τον χρονο.. οσο κακες σχεσεις και να υπαρχουν, οσο στραβοι κι αν ειναι οι αλλοι....γιατι αφηνετε τριτους να χαλανε τις σχεσεις σας με τον αντρα σας??
και για βαλτε στην θεση τους, τον εαυτο σας σε 30-40 χρονια.... κι εσεις δεν θα θελατε να περνατε αυτες τις μερες με τα παιδια και τα εγγονια σας??.. κριμα ειναι..
Χρύσλα μου, επειδή όλοι γονείς είναι κι όλοι θέλουν να έχουν κοντά τα παιδιά τους, εμένα τι να πουν οι δικοί μου που έχουν να με δουν 3 χρόνια στο Πασχαλιάτικο τραπέζι???
Ε??? Πού είναι το δίκιο και πού το άδικο????
Κι όσο για το αν θέλω να περνάω αυτές τις μέρες με τα παιδιά και τα εγγόνια, τα παιδιά δεν τα κάνω ούτε για να με υπηρετούν, ούτε για να έχω συντροφιά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα γεράματα.
Ας κάνουν ότι θέλουν.
Έτσι με έμαθε ο πατέρας μου, και αυτό θα μάθω κι εγώ στα παιδιά μου.
Τίποτα δεν ΠΡΈΠΕΙ, αν δεν το ΘΕΛΕΙΣ.
kira έγραψε:Βρε κοριτσάκια μου γλυκά γιατί δεν κάνετε το ακόλουθο τρικ?????
Απλά σκεφτείτε ότι χωρίς αυτές τις γυναίκες(τις πεθερούλες ντε),εσεις σήμερα δεν θα είχατε τις οικογένειες σας
Σε εμένα έπιασε πολύ!!!!!!
Στο κάτω κάτω εσείς χαλιέστε άδικα και δημιουργείτε κόντρα με τον αντρούλη σας
Τα λέω αυτά με απόλυτα φιλική διάθεση!!
Κι εγώ πριν κάποια χρόνια ήμουν σαν κι εσάς,αλλά έκανα ένα κλικ στο μυαλό μου και την είδα αλλιώς
Και πιστέψτε με από τότε που άλλαξα εγώ διαθεση απέναντι της,μετατράπηκε κι εκείνη ως εκ θαύματος!!!!!!!
Εγώ kira μου, της μιλάω με το "σεις και με το σας". Είμαι 1,5 χρόνο παντρεμένη, και 3,5 χρόνια (συνολικά) με τον άντρα μου. Ακόμα δε μου έχει πει να της μιλάω στον ενικό... Το ευχαριστιέται η κάργια γιατί της δίνουμε αξία!
Πάντα είμαι ευγενική μαζί της, δεν έχουμε έρθει σε αντιπαράθεση (τα λέω στον άντρα μου και της τα χώνει μετά), και την έχω υποστηρίξει πάμπολλες φορές σε καυγάδες με το γιο της.
Κι αυτή ξέρεις πώς μου το ξεπληρώνει??
Πήγαινε στις θανάσιμες πεθερές στις πρώτες σελίδες 1η-2η-3η σελίδα??? και διάβασε τι μου έκανε στον αρραβώνα μου. Και δεν είναι μόνο αυτά...
Τι να δω αλλιώς? Που το μόνο που ξέρει είναι πώς να σε προσβάλλει και να σε μειώνει???
Κι εγώ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ! Αλλά μάλλον έτσι πρέπει... Να τη δω κι εγώ "αλλιώς" -αλλά όχι το αλλιώς που εννοείς εσύ, το άλλο, το κακό το αλλιώς, και να τους πάρει ο δ.... και να τους σηκώσει όλους! Να δω τότε τι συμπεριφορά θα έχει...
Ακριβώς όπως το περιγράφει η γλυκιά μου φίλη Βασούλα...