26 Απ: ΖΩΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΩΡΑΚΙΑ Τρι Απρ 19, 2011 3:49 am
MariaM
Πρωταγωνιστής!!
Popz έγραψε:Εντάξει δεν υπάρχει λόγος διαφωνιών, καθένας έχει την γνώμη του.
Θα ήθελα την γνώμη σας σε κάτι. Τα πεθερικά μου έχουν 2 σκύλους και 1 γάτα. Κάθε φορά που πάμε επίσκεψη γινόμαστε άσπροι από την τρίχα, χωρίς υπερβολή. Τρίχα παντού! Με το καλό όταν γεννήσω και ο άντρας μου και εγώ δεν θέλουμε να πάμε το μωρό στο σπίτι τους, διότι γνωρίζουμε ότι δεν καθαρίζουν.
Να τους το πούμε ευθέως?
H αλήθεια είναι ότι όταν έχεις ζωάκια στο δικό σου σπίτι από επιλογή σου και τα φροντίζεις εσύ ο ίδιος είναι αλλιώς. Στο σπίτι του άλλου όμως δεν ξέρεις τι γίνεται. Εγώ γενικά δεν είχα πρόβλημα με τα ζώα και την καθαριότητα των άλλων αλλά τελευταία ο αδερφός μου έχει υιοθετήσει μια κεραμιδόγατα την οποία βέβαια εμβολιάζει αλλά δεν μου αρέσει η ιδέα να πηγαίνω με το παιδί μου στους γονείς μου και να είναι εκεί και η γατούλα. Νομίζω ότι ο κάθε γονιός έχει δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις για το παιδί του και εφόσον εγώ δεν επιλέγω να έχω ένα κατοικίδιο στο δικό μου σπίτι, νιώθω άβολα όταν πρέπει να αιτιολογήσω το γιατί δεν θέλω να κάνω επίσκεψη. Το πως και το αν θα το πεις εξαρτάται από το πόσο στενές σχέσεις έχετε. Αν δεν είναι και πολύ στενές οι σχέσεις σας καλό θα είναι να αποφεύγεται διακριτικά τις επισκέψεις και ίσως κάποια στιγμή να το καταλάβουν από μόνοι τους. Δεν νομίζω ότι υπάρχει χρυσή τομή. Δηλαδή, φυσικά δεν απαιτούμε να διώξουν το ζώο αλλά από την πλευρά τους δεν απαιτούν να τους επισκεφτούμε. Είναι απλά τα πράγματα.