76 Απ: ΖΩΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΩΡΑΚΙΑ Παρ Μάης 27, 2011 1:17 am
Neni
Πανταχού παρούσα!
AspaMichou έγραψε:Πως αντέδρασε η μικρη σου στο οτι ο σκυλος της εγλυψε το χερακι?
Γέλασε με την καρδιά της.. ήταν υπέροχη στιγμή, σαν να έπαιζα σε διαφήμιση ένιωσα.. Ξέρεις.. το παιδάκι, το σκυλάκι και το Βιτάμ Σοφτ!!!
AspaMichou έγραψε:
Εμένα μέχρι περίπου 5 μηνών τα έβλεπε να παίζουνε μεταξυ τους και έσκαγε στα γελια και την έβαζα να τα ακουμπαει με τις πατουσες και γελούσε και καποια στιγμη της μπαταρε το μάτι και με το που τους εβλεπε εμπηζε τα κλαμματα!Πηγα να σκασω!
Βρε καλη μου, βρε πουλακι μου, που τα σκυλακια μας σ'αγαπανε...τιποτα εκεινη!
Τωρα τελευταια πάλι της αλλαξε η διαθεση και δεν τα φοβαται πια τοσο πολυ. (Ειλικρινα δεν ειχαν κανει τιποτα τα δολια για να τα φοβαται...). Μέχρι που εχτες τα ταισαμε κιολας τα σκυλακια μας κροκετες στο στομα!
Εχουμε 2 θηλυκα (στειρωμενα) και εναν αρσενικο. Ολα ειναι εξαιρετικα φιλικα ζωα, απλα ο αρσενικος ειναι λιγο μπουνταλακος και χαζοχαρουμενος. Μου εκανε τρομερη εντυπωση στο πως επαιρνε την κροκετα απο το χερι της μικρης!σχεδον με ευλαβεια και πάρα πολυ προσεκτικα μην κανει καμια αποτομη κινηση και της μαγκωσει το χερι!
Πολυ το χαρηκα!
Ωχ, το καλό μου!!
Δεν νομίζω πάντως να του μείνει φοβία, όσα παιδιά έχω δει να είναι φοβικά (με τα ζώα ή με οτιδήποτε άλλο) είναι συνήθως επηρεασμένα από αντίστοιχες φοβίες των γονιών, που τις 'περνάνε' στα παιδάκια.
Πριν χρόνια είχαμε στο πατρικό μου ένα τεράστιο ροντβάιλερ, το οποίο παίζοντας έριξε κάτω τον τότε 8 χρονο ξαδερφάκι μου. Ο μικρός φυσικά έκλαψε, αλλά η μαμά του τον πήρε ήρεμα όπως κάνεις και εσύ και του εξήγησε οτι το σκυλί δεν το ήθελε κλπ. Ο μικρός στραβοκοίταζε τον σκύλο για λίγο καιρό, και μετά του πέρασε και ξανάρχισε να παίζει μαζί του. Και φυσικά τον ξαναέριξε πολλές φορές, και φυσικά ο ξαδερφούλης μου δεν ξαναέκλαψε ποτέ (όχι σαν κάτι υπερπροστατευμένα παιδάκια που κλαίνε ακόμα και με ένα γρατζούνισμα!!!)
Λίγο άσχετο με το θέμα, αλλά να ρωτήσω: ανέφερες Ασπα ότι τα θηλυκά σου είναι στειρωμένα, έχει παρατηρήσει καμιά σας αλλαγή στη συμπεριφορά τους μετά την στείρωση; Έτυχε και είχα πάντα αρσενικά σκυλιά δικά μου και με εξαίρεση μερικά που φιλοξένησα κατά καιρούς, τώρα έχω πρώτη φορά θηλυκό (ένα πολύ ήρεμο καρα-κοπριτάκι!) και την στειρώσαμε πριν 2 μήνες. Δεν βλέπω καμιά αλλαγή όμως στη συμπεριφορά της.