Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
658 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 658 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 25 ... 43  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 8 από 43]

176Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Δευ Ιουν 06, 2011 5:49 pm

NeNaKi_Gr

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!

Πριν διαβάσω την ιστορία σου, σκεφτόμουν να γράψω την δική μου ως θέμα, γιατί είναι η αιτία που τις δύο τελευταίες μέρες δεν είμαι στα καλύτερα μου και ένιωθα την ανάγκη να τα βγάλω τα σωψυχά μου μια φορά και γώ για μένα.
Διαβάζοντας όμως την δικιά σου, πήρα την απόφαση να την γράψω εδώ, για σένα, ελπίζοντας ότι θα διδαχτείς κάτι απο αυτήν και θα έχει προσφέρει σε έναν άνθρωπο κάτι καλό, εκτός απο απόψεις.
....
Από μικρό παιδί, όταν με ρωτούσαν «τι θα ήθέλες να γίνεις όταν μεγαλώσεις», εγώ απόλυτα απαντούσα «νηπιαγωγός» και καθώς μεγάλωνα αυτή μου η επιθυμία γινόταν όλο και εντονότερη και όταν τελικά ήρθε η στιγμή να το προσπαθήσω, τα κατάφερα να μπω στην πρώτη μου ειδικότητα... βρεφονηπιοκόμος.
Η χαρά μου απερίγραπτη και ξεκίνησα με δύναμη εκεί. Ένα από τα μαθήματά που κάποια στιγμή κλιθήκαμε να περάσουμε, ήταν και η πρακτική άσκηση. Βασικό μάθημα που επιβαλλόταν να βγει ανά πάσα στιγμή, για να πάρω πτυχίο.
Η πρακτική αφορούσε σε επισκέψεις εντός παιδικών σταθμός και νηπιαγωγείων... η θεωρία των υπολοίπων μαθημάτων στην πράξη δηλαδή.
Η υπεύθυνη καθηγήτρια του συγκεκριμένου μαθήματος, μας έδινε τότε τη δυνατότητα να μοιράσουμε μόνες μας τα πόστα. Να επιλέξουμε δηλαδή η καθεμιά μας σε ποιο παιδικό σταθμό θα βρεθεί. Σε κάθε «δουλειά» αντιστοιχούσαν και 2-3 κοπέλες, αν θυμάμαι καλά.
Εγώ, όντας πάντα διαφορετική, επέλεξα το αντίστοιχο που θα έκανε τη διαφορά, να αναλάβω σε ένα ειδικό κέντρο για παιδιά με νοητική υστέρηση. Κάτι το οποίο δεν το μετάνιωσα ποτέ... !

Στο κέντρο αυτό, υπήρχαν τρεις ομάδες παιδιών... Αυτά που οι γονείς τους ήταν εργαζόμενοι και οπότε τα άφηναν το πρωί και τα έπαιρναν το μεσημέρι μετά την εργασία τους (συνήθως τα πηγαινοέφερνε ειδικό λεωφορείο).
Εκείνα που οι γονείς τους δεν είχαν την δυνατότητα να τους προσφέρουν στο σπίτι την ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζονται αυτά τα παιδιά και έτσι τα άφηναν όλη την εβδομάδα στο κέντρο, όμως κάθε Παρασκευή μεσημέρι ήταν εκεί, άπαντες παρόντες, για να τα πάρουν και να περάσουν όλοι μαζί σαν οικογένεια το Σαββατοκύριακο τους στο σπίτι, καθώς και κάθε φορά στις Αργίες.
Και υπήρχαν και τ΄ άλλα τα παιδιά, αυτά που... δεν ήταν παιδιά κανενός Θεού.... που οι γονείς τους τα έκλεισαν πίσω από μια πόρτα ενός ιδρύματος και δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ ξανά για το πως ή αν ζουν.
Και όλα αυτά γιατί... γιατί ήταν «καθυστερημένα» και δεν ήθελαν να έχουν άρρωστα παιδιά, γιατί ήταν ντροπή να έχουν ένα τέτοιο παιδί, γιατί δεν είχαν τη διάθεση να φροντίσουν ένα παιδί που εξαιτίας τους γεννήθηκε έτσι και υποφέρει και τόσο απλά το αποκάλεσαν μπελά και το πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων. Γιατί εκείνοι ήταν άχρηστοι ως γονείς!

Ένα λοιπόν απο αυτά τα παιδιά που έτυχε να γνωρίσω, ήταν και ένα 5χρονο κοριτσάκι. Ένα γλυκύτατο παιδί, αδύνατο, καστανοξανθούλη, ζωηρό, με ναζιάρικο βλέμμα. Αν παρέβλεπες την ιδιομορφία στο πρόσωπο που συνήθως έχουν όλα αυτά τα παιδάκια, ήταν ένα αστεράκι σαν όλα τ’ άλλα.
Αυτό το κορίτσι, απο την αρχή έδειξε μια ιδιαίτερη αδυναμία στο πρόσωπό μου, ο βασικός κανόνα όμως του βρεφονηπιοκόμου δεν μου επέτρεπε ποτέ να το ξεχωρίσω απο τα άλλα της ομάδας μου και να ανταποδώσω κάποιο παραπάνω ιδιαίτερο ενδιαφέρον απο ότι στα άλλα.
Έτσι, πάντα προσπαθούσε με αντιδραστικό τρόπο να μου τραβήξει την προσοχή.
Και τα κατάφερε τελικά, αλλά όχι με τον τρόπο που περίμενε.

Κάθε Παρασκευή μεσημέρι, όταν έφτανε η ώρα που έρχονταν οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους για το Σαββατοκύριακο, αυτό στεκόταν ακίνητο μπροστά στην πόρτα περιμένοντας και κρατώντας στα χεράκια του την χειροτεχνία που φτιάχναμε κάθε φορά την ημέρα εκείνη για τους γονείς. Στεκόταν ακούνητο, αμίλητο, με τα μάτια καρφωμένα για ώρες στην πόρτα και περίμενε να έρθει κάποιος να το πάρει, αλλά ποτέ δεν ερχόταν κανείς.
Ζήτησα δύο φορές να το πάρω στο σπίτι και μόνο για το Σαββατοκύριακο, αλλά φυσικά ήταν ενάντια στους κανόνες και δεν έγινε δεκτό. Κατανοητό φυσικά, ακόμα και τώρα.

Ο πόνος που ένιωθε αυτό το παιδί ήταν αβάσταχτος. Το είχαν απορρίψει οι ίδιοι οι άνθρωποι που επέλεξαν να του δώσουν τη ζωή. Το εξόρισαν, γιατί θεώρησαν ότι ήταν λίγο γι’ αυτούς, ότι ήταν η ντροπή τους και δε θα έπρεπε να βλέπει ο κόσμος ότι στην οικογένεια τους υπάρχει ένας καθυστερημένος, ένας χαζός άνθρωπος που δεν προσφέρει τίποτα παρά μόνο την αρρώστια του.
Στην πραγματικότητα όμως, εκείνοι ήταν οι άρρωστοι και η ντροπή του κόσμου, όχι το παιδί. Από λάθος δικό τους γεννήθηκε όπως γεννήθηκε, από την ασυνειδησία τους και παρ΄ όλα αυτά αυτό το νοητικά στερημένο παιδί τους συγχωρούσε, για λίγη και μόνο αγάπη. Τόσο απλό!
Κάποια στιγμή μη αντέχοντας να βλέπω πλέον αυτό το θέαμα, αναφέρθηκα στην υπεύθυνη ζητώντας να επικοινωνήσει με τους γονείς, πράγμα που φυσικά αρνήθηκε, γιατί αυτές τις εντολές είχε πάρει από τους ίδιους γονείς. Δεν την κατηγορώ ούτε σήμερα, την δουλειά της έκανε.
Και λίγο αργότερα, πεισμώνοντας, βρήκα τον τρόπο και τους κάλεσα εγώ... δε θα ήθελα να μεταφέρω τι μου είπε η μητέρα, την αποκαλώ έτσι για να της αποδώσω το ρόλο στην αφήγηση της ιστορίας, γιατί στην πραγματικότητα δεν γνωρίζω αν θα έπρεπε να την αποκαλώ με αυτόν τον ιερό τίτλο.
Την επόμενη όμως μέρα, κλήθηκα τόσο εγώ, όσο και η Καθηγήτρια μου, να παρουσιαστούμε στο γραφείο της διευθύντριας και παρουσία της «μητέρας» του παιδιού μου έγιναν, σε όχι και τόσο κόσμιους τόνους, οι απαραίτητες συστάσεις.
Οι μήνες που ακολούθησαν δεν ήταν και οι καλύτεροι μου, καθ΄ ότι το κλίμα ήταν ήδη βεβαρημένο... άρχισα να βλέπω και άλλα περιστατικά, ίδια, αλλά και διαφορετικά, άρχισαν να άκουω και άλλα τόσα... ήμουν που ήμουν και το μαύρο πρόβατο... κι έτσι παραιτήθηκα και απο το ίδρυμα και απο την πρακτική μου και απο μια ειδικότητα που την φανταζόμουν κάπως «αλλιώς», πιο...μαγευτική και ονειρεμένη. Γιατί, όταν σαν παιδί σκεφτόμουν να κάνω τι δασκάλα σε μωρά, να προσέχω τα παιδιά μιας οικογένειας, φανταζόμουν την όλη ιστορία σαν μια πολύχρωμη ζωγραφιά με κλόουν, μπαλόνια και ουράνια τόξα, μα αυτό που στην πραγματικότητα είδα όταν μεγάλωσα, ήταν μια μουτζούρα με μαύρο στυλό, μουντή και τίποτα παραπάνω και δε μου άρεσε καθόλου, με απογοήτευσε.
Αποφάσισα να κρατήσω λοιπόν, αυτήν την μαγευτική εικόνα για τα δικά μου παιδιά και έτσι πήρα τα μπογαλάκια και τις ευαισθησίες μου και έφυγα.
Εγκατέλειψα την ειδικότητα μου και τελικά, σπούδασα δίκτυα και συστήματα υπολογιστών και λοιπά, και λοιπά, και λοιπά...

Κάποιες βδομάδες μετά την παραίτηση μου, πήγα στο κέντρο για να δω την μικρή και να την αποχαιρετίσω. Ήμουν με τη μητέρα μου θυμάμαι. Είχαμε καθυστερήσει όμως και πάνω στη φούρια μου ξέχασα να της πάρω ένα δωράκι, έτσι για να με θυμάται.
Σταμάτησα σε ένα ανθοπωλείο της συμφοράς, γιατί μόνο γαρύφαλλα και κάτι πρασινάδες είχε, που υπήρχε δίπλα στο ίδρυμα και αγόρασα ένα λευκό γαρυφαλλάκι.
Δεν θα το ξεχάσω ποτέ.... όταν της το έδωσα, το άρπαξε στα χέρια της και έμοιαζε λες και ήταν το πιο πολύτιμο παιχνίδι που της έκαναν δώρο. Η χαρά της ήταν απερίγραπτη, γυρνούσε γύρω γύρω και το έδειχνε παντού, ότι πήρε δώρο, ένα γαρύφαλλο. Ένα γ@μημένο γαρύφαλλο, αυτό ήταν το μόνο που ζητούσε αυτό το παιδί... κάτι απο κάποιον με αγάπη.
Αυτό το κοριτσάκι, όπως με πληροφόρησε μια παλιά μου συμφοιτήτρια που εργάζεται εκεί, προχθές στα 18 του χρόνια έφυγε απο τη ζωή από φυσικά αίτια, ως είθισται να συμβαίνει καμιά φορά σε αυτά τα παιδιά, μα ήταν και πάλι μόνο... χωρίς γονείς που ίσως αν τους είχε, να έβρισκε λόγο να μείνει λίγο παραπάνω σε αυτόν τον κόσμο.
Και αισθάνομαι υπεύθυνη, γιατί μπορεί να αντέδρασα, αλλά δεν προσπάθησα πολύ. Είπα, όχι δε θα πάρω και έφυγα, ενώ έπρεπε να μείνω και με το πείσμα μου να φτιάξω τα πράματα όπως θέλω εγώ. Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω για να έχω τη συνείδηση μου καθαρή, εναντιώθηκα και τέλος. Το αποτέλεσμα όμως, παρέμεινε το ίδιο.

Και γιατί αυτή η ιστορία να σε αφορά?

Γιατί ίσως ένα εξίσου τραγικό «λάθος» ετοιμάζεσαι να κάνεις... λυπάμαι που ακούγομαι τόσο σκληρή... δεν είμαι, πίστεψε με... δεν σε καταδικάζω, γιατί πρώτα πρέπει να καταδικαστούν άλλοι πρίν απο σένα, όπως και για τα λάθη του δικού σου παιδιού θα πρέπει να απολογηθείς πρώτη εσύ κάποτε.
Κάνε ότι αισθάνονται τα μέσα σου και καμιά μας δε θα σε κατηγορήσει, καμιά μας δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει, πρόκειται για τη δική σου ζωή.
Μα για μια στιγμή μόνο θέλω να σκεφτείς, κλείσε τα μάτια και σκέψου...
στην θέση του κοριτσιού αυτού, το δικό σου παιδί.
στη θέση τη δική σου και του συντρόφου σου, του γονείς του.
στη θέση του «κόσμου», τους δικού σου γονείς.

Οι γονείς αυτού του κοριτσιού το απέρριψαν χωρίς δισταγμό, γιατί έτσι απαιτούσε ο κόσμος, γιατί ήταν ντροπή και γιατί όπως ήταν, ήταν ανεπιθύμητο για τους ίδιους, παρ΄ όλο που εκείνοι ευθύνονταν γι’ αυτό.

Ακριβώς έτσι και εσύ... Πως θα απορρίψεις ένα παιδί, που το μόνο που ζητάει είναι λίγη από την αγάπη σας, επειδή είναι αποτέλεσμα μιας απρόσμενης εγκυμοσύνης, επειδή οι γονείς σου θεωρούν ότι θα είναι ντροπή για τον κόσμο? Και όλα αυτά χωρίς να φταιει καν αυτό, χωρίς να το διάλεξε.
Είναι δικοί σας ευθύνη... Του συντρόφου σου που δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί, δική σου που δεν φρόντισες να τον συγκρατήσεις και των γονιών σου, πρωτίστως της μητέρας σου που δε φρόντισε, αν και έμπειρη στο θέμα αυτό, να σε κατηχήσει κατάλληλα, ώστε σαν γυναίκα να μάθεις να κουμαντάρεις και να χρησιμοποιείς όπως πρέπει το σώμα σου σε τέτοιες καταστάσεις και να σου δώσει το κίνητρο να ενημερωθείς για τα ανάλογα μέτρα αντισύλληψης. Είναι δικιά σας ασυνειδησία, όλων σας ανεξαιρέτως.
Φταιτε όλοι σας, εκτός από αυτό το παιδί.... και αν το κρατήσεις, θα είναι σαν η ιστορία που μόλις σου διηγήθηκα να πήρε ένα αίσιο τέλος.... να άνοιξε επιτέλους η πόρτα και να έτρεξε το κοριτσάκι στην αγκαλιά της δικής του μαμάς.

Εγώ και γενικότερα και αυστηρότατα, θυμώνω πολύ με τέτοιες καταστάσεις... είμαι συντηρητική και δεν το κρύβω! Δεν είμαι υπέρ του ότι έμεινες έγκυος στα 22 σου, χωρίς να είσαι έτοιμη, συνειδητοποιημένη και χωρίς να το επιδιώκεις νοητά. Δεν μου αρέσει το 'έτυχε', μου αρέσει το 'θέλω' σε αυτές τις περιπτώσεις.
Δεν δικαιολογώ ούτε μία "ανεπιθύμητη" εγκυμοσύνη εν έτη 2011... από τη στιγμή που όταν το κάνατε, ξέρατε τι κάνατε και στα 22 σας όφείλατε και οι δυό σας να γνωρίζετε πολύ καλά τις επιπτώσεις των πράξεών σας, είναι επιθυμητότατη η εγκυμοσύνη.... έτσι πες του του λεγάμενου και σε τιμά που εσύ το αποδέχεσαι!!!

Ότι έγινε όμως, έγινε και έτσι δέξου το παιδάκι σου και κράτησε το. Εφ΄ όσον ήρθε, άνοιξε του την πόρτα. Άλλωστε εσείς το προσκαλέσατε, δεν ήρθε απο μόνο του.
Εσύ απο την αρχή το αποδέχεσαι και αυτό είναι άξιο επαίνων, μα ότιδήποτε κι αν συμβεί θα είναι υπευθύνη δική σου... είσαι ενήλικη και είσαι η μάνα... δεν υπάρχει δικαιολογία που να λέει... εγω το ήθελα και είπα όχι, αλλά οι γονείς μου δεν το ήθελαν και έγινε...
Αν το θέλεις με όλο σου το είναι, μείνε εκεί και άλλαξε τους εσύ τη γνώμη, πάλεψε γι΄αυτό που πιστεύεις και άλλαξε τα πάντα.
Εγώ δεν το είχα παλέψει, είπα μόνο ένα παραιτούμε και έβγαλα την ουρά μου απ' έξω, αλλά η ευθύνη εξακολουθώ να νιώθω μέσα μου ότι είναι δικιά μου... ούτε των γονιών, ούτε του κόσμου, αλλά δικιά μου που δεν ήμουν αρκετή.
Για σένα και το παιδί σου...

Σκέψου πως αν η μητέρα σου είχε αντιμετωπίσει το ίδιο δίλημμα κάποτε και δε σε αποδεχόταν, τώρα δε θα ήσουν κοντά μας, εδώ. Κι όμως είσαι, ένας άνθρωπος, μια ακόμα ψυχή που νιώθει και σκέφτεται. Πως θα μπορέσεις να στερήσεις από έναν άλλο άνθρωπο, από το παιδί σου, το δικαίωμα του να υπάρξει?

Ότι κι αν πράξεις, όπως κι αν τελικά το πράξεις, όλες μας θα είμαστε μαζί σου...
Και μη φοβάσαι για τα δύσκολα... μια μάνα μπορεί να χορέσει τον κόσμο όλο σε μια κωλότσεπη για το παιδί της και δε θα μπορέσει να βρεί τρόπο να το ζήσει αν χρειαστεί?
Άλλωστε και η μάνα σου, τέτοια μάνα είναι και ότι κι αν λέει, δεν πρόκειται να σε αφήσει να πάθεις κακό Wink

Παρ' όλα όμως τα μακρυνάρια που σου γράφουμε απο πάνω και αφορούν απόψεις εντελώς δικές μας, η απόφαση είναι μόνο δική σου... ζύγησε τα και πράξε ως ενήλικη αναλόγως.

Συγχωράτε με για το τεράστιο Post Smile
Συνηθίζω να γράφω μεγάλα κείμενα, αλλά αυτή τη φορά επιβαλλόταν να ξεφύγω και πολύ παραπάνω...
Το θέμα σου είναι σοβαρό και έχω και γω το ζόρι μου... καταλαβαίνετε Sad

Άλλωστε, ότι είχα να πω το είπα μαζεμένο... Δεν προσθέσω κάτι άλλο Smile

177Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Δευ Ιουν 06, 2011 8:11 pm

ardo

ardo
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
nenaki, γράφω απλά για να σου πω πως κι εγώ εργάζομαι στην ειδικη αγωγή (9 χρόνια) και μάλιστα αυτό ήταν το όνειρό μου πάντα (όπως κι εσένα).Συμφωνώ με όσα έγραψες και πράγματι, είναι δύσκολο να ισορροπήσεις ανάμεσα στον στυγνό επαγγελματισμό και την ανθρωπινη προσέγγιση, αλλά και να διαχειριστείς τα αρνητικά συναισθήματα των γονιών αυτών...Δεν σου κρύβω ότι τώρα που είμαι έγκυος βλέπω βλέμματα "ζήλιας" από κάποιους τέτοιους γονείς...
Δημητρουλίνι συγνώμη για το άσχετο με το θέμα σου σχόλιο μου, πριν λίγο τοποθετήθηκα κι εγώ για ακόμη μία φορά στο θέμα σου.καλή δύναμη ο,τι κι αν γίνει...

178Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Δευ Ιουν 06, 2011 10:01 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Dim έγραψε:Κοπέλα μου διάβασα από την αρχή την ιστορία σου και πραγματικά έχω σοκαριστεί από τη στάση των δικών σου. Το αγόρι σου το βγάζω απέξω είναι απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ και επιπόλαιος. Συγχαρητήρια για την απόφαση σου και όσο δύσκολα και αν τα βρεις, να ξέρεις ότι ένα γέλιο και μια αγκαλιά από το παιδάκι σου θα σου δίνει όλη τη δύναμη του κόσμου. Πάω τώρα στους γονείς σου, αφού σου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο ανταπέδωσε τον. Πρώτων προσπάθησε όταν συζητάς μαζί τους να μη φωνάζεις και να μη κλαις, θα καταλάβουν πιο γρήγορα το πόσο αποφασισμένη είσαι. Δεύτερων παίξε με τη ψυχολογία της μητέρας σου φράσεις όπως «θες να το ρίξω και μου λες ότι θα μου καταστρέψει τη ζωή γιατί αυτό συνέβη με εσένα;;; Με τη στάση σου δηλαδή μας λες ξεκάθαρα ότι θα προτιμούσες να έχεις σκοτώσει εμένα, να μην είχες κάνει αυτή την οικογένεια, για ένα πτυχίο και 10 βόλτες σε μπαράκια» πάτα σημαντικά κουμπιά σε αυτήν. Ο πατέρας σου πιστεύω ότι είναι του χεριού σου, αν δεν έχει τη μητέρα σου να του τρώει τα αυτιά θα γίνει πολύ γρήγορα πανευτυχής παππούς. Όσο για το τι παράδειγμα δίνεις στην 15χρονη αδελφή σου, πες τους ότι δίνεις το καλύτερο. Δίνεις το παράδειγμα ενός ανθρώπου που αναλαμβάνει τις ευθύνες του, στέκεται μπροστά σε αυτό που δημιούργησε και δεν επαναπαύεται σε εύκολες επιφανειακά λύσεις. Όλες να ξέρεις ότι θα δώσουμε ένα χέρι βοηθείας, όταν απελπίζεσαι να βάζεις το χέρι σου στη κοιλίτσα σου και να οραματίζεσαι το μωράκι μέσα σου, να το χαϊδεύεις με τη σκέψη σου και να του μιλάς γλυκά. Να ξέρεις ότι έχεις ένα θησαυρό που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει. Σε φιλώ γλυκά…

Συμφωνώ απόλυτα!

Επίσης,

Νενάκι, πραγματικά τώρα καταλαβαίνω πολλά πράγματα για εσένα γιατί μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση όπως σου έχω ξαναπεί, η τρυφερότητα στα λεγόμενά σου και ο τρόπος που γράφεις. Με συγκίνησε η αγάπη σου για τα παιδιά...

179Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Δευ Ιουν 06, 2011 10:03 pm

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Κοπέλα μου κάνε τους να δουν τα πράγματα απο την άλλη μεριά . Τη εννοώ ; να σηκωθείς το πρώι με ένα τεράστιο χαμόγελο και να τους πεις ότι είσαι χαρούμενη που έχεις αυτό το σποράκι στα σπλάχνα σου δώσε τους να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να το ρίξεις και όσο πιο γρήγορα το αποδεχτούν τόσο πιο καλά θα είναι . Αν σε δούν δυναμική είμαι σίγουρη ότι θα υποκύψουν .Μην σηκωθείς και φύγεις μέσα απο το σπίτι καλά και όμορφα όλα σου λέμε αλλά εμείς είμαστε απ εξω και δεν ξέρω κατά πόσο θα σου φτάσει η δική μας βοήθεια . Πίασε και πες του ότι ναι η ανευθυνότητα σου ηταν που δνε πρόσεχες αλλά αυτό το έκανε και η μαμά σου αλλά εσύ είσια υπεύθυνη και δεν υπάρχει περίπτωση να απαλλαγείς έτσι απλά .
Τώρα όσο αφορά το αγόρι σου τι να πω ασχολίαστο . Να κάτσεις με έναν άνθρωπο ο οποίος σκέφτεται μόνο τον ευατούλη του ; Είναι 28 εμένα ο αδερφός μου έγεινε μπαμπας στα 23 και ο γαμπρός μου στα 22 κυκλοφορούν με τους γιούς τους και είναι άνετη .Πόσο χρονών είναι η μαμά σου και ε΄χει αυτές τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις; αν ου μου γένιτο κάνεις έκτρωση και μετά δεν μπορείς να αποκτήσεις παιδί τη θα σου πει ; και μην αρχίσει ότι πολλές έχουν κάνει και ξαναέκαναν παιδιά γιατί δυστυχώς υπάρχουν και εκείνες που έκαναν και παλέυουν.
Ρωτησέ τους αν πρέπει να το θεωρείς ακόμα σπίτι σου και αν σε θεωρούν ακόμα μέλος της οικογένειας αν είναι έτσι να αποδεχτούν τη στάση σου και να σταθούν στο πλευρό σου . Όσο για την αδερφή σου για ρωτησέ τους τι είναι καλύτερο να λεει :η αδ4ερφή μου έχει μωρό η η αδερφή μου έκανε έκτρωση ;

180Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Δευ Ιουν 06, 2011 10:04 pm

Despoinaki

Despoinaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
28 χρονών άντρας και λειτουργεί έτσι? Ωραίος είναι...!!! Sorry κιόλας!! Και στην τελική αν δεν ήθελε να έρθουν έτσι τα πράγματα ας πρόσεχε!!! Δεν ξέρω αλλά με έχει τσατίσει πάρα πολύ η συμπεριφορά του!!! Και λέει ότι σε αγαπάει? Έτσι είναι η αγάπη?? Σε θαυμάζω πάντως να ξέρεις που παλεύεις για το μωράκι σου!!! Αλλά φαντάζομαι μια έκτρωση δεν είναι εύκολο πράγμα!! Θα σε κυνηγάει μια ζωή!!! Να είσαι καλά κοπέλα μου και να προσέχεις τον εαυτό σου και το μωράκι σου! Πήρε απάντηση στο μήνυμα που σου έστειλε???

181Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Δευ Ιουν 06, 2011 10:38 pm

adeline

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Nenaki έχεις απόλυτο δίκιο και πραγματικά αυτά που λες ισχύουν στην ελληνική κοινωνία -και δυστυχώς ακόμη.....υποτίθεται είμαστε στον 21ο αιώνα-...η ιστορία σου με συγκίνησε πάρα πολύ και εύχομαι Δημητρουλίνι να πάρεις την ορθή απόφαση. Μην βιαστείς, σκέψου καλά τι θα κάνεις....είσαι ενήλικη και ώριμη να αποφασίσεις, όμως μην αφήσεις κανέναν να σε επηρεάσει....η απόφαση σου να είναι εκ των έσω σου...εσύ και μόνο εσύ!εμείς είμαστε μαζί σου Wink

182Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Δευ Ιουν 06, 2011 10:42 pm

nopi30

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Dim έγραψε:Κοπέλα μου διάβασα από την αρχή την ιστορία σου και πραγματικά έχω σοκαριστεί από τη στάση των δικών σου. Το αγόρι σου το βγάζω απέξω είναι απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ και επιπόλαιος. Συγχαρητήρια για την απόφαση σου και όσο δύσκολα και αν τα βρεις, να ξέρεις ότι ένα γέλιο και μια αγκαλιά από το παιδάκι σου θα σου δίνει όλη τη δύναμη του κόσμου. Πάω τώρα στους γονείς σου, αφού σου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο ανταπέδωσε τον. Πρώτων προσπάθησε όταν συζητάς μαζί τους να μη φωνάζεις και να μη κλαις, θα καταλάβουν πιο γρήγορα το πόσο αποφασισμένη είσαι. Δεύτερων παίξε με τη ψυχολογία της μητέρας σου φράσεις όπως «θες να το ρίξω και μου λες ότι θα μου καταστρέψει τη ζωή γιατί αυτό συνέβη με εσένα;;; Με τη στάση σου δηλαδή μας λες ξεκάθαρα ότι θα προτιμούσες να έχεις σκοτώσει εμένα, να μην είχες κάνει αυτή την οικογένεια, για ένα πτυχίο και 10 βόλτες σε μπαράκια» πάτα σημαντικά κουμπιά σε αυτήν. Ο πατέρας σου πιστεύω ότι είναι του χεριού σου, αν δεν έχει τη μητέρα σου να του τρώει τα αυτιά θα γίνει πολύ γρήγορα πανευτυχής παππούς. Όσο για το τι παράδειγμα δίνεις στην 15χρονη αδελφή σου, πες τους ότι δίνεις το καλύτερο. Δίνεις το παράδειγμα ενός ανθρώπου που αναλαμβάνει τις ευθύνες του, στέκεται μπροστά σε αυτό που δημιούργησε και δεν επαναπαύεται σε εύκολες επιφανειακά λύσεις. Όλες να ξέρεις ότι θα δώσουμε ένα χέρι βοηθείας, όταν απελπίζεσαι να βάζεις το χέρι σου στη κοιλίτσα σου και να οραματίζεσαι το μωράκι μέσα σου, να το χαϊδεύεις με τη σκέψη σου και να του μιλάς γλυκά. Να ξέρεις ότι έχεις ένα θησαυρό που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει. Σε φιλώ γλυκά…

Συμφωνω με την Dim, δηλαδη η μαμα σου τι θελει να πει οτι εκεινη καταστραφικε που σας εκανε; Δεν μπορω να καταλαβω μερικους ανθρωπους που βαζουν πανω απο την ανθρωπινη ψυχη οτιδηποτε αλλο...

183Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Δευ Ιουν 06, 2011 10:56 pm

maryloo

maryloo
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Αχ κοπελα μου ..... έχεις βρεθεί σε μια πολύ περιεργη κατάσταση.... από την μια ένα θείο δώρο και από την αλλη τα πείσματα των γονιων σου και "αυτός". Συγγωμη που τον κατονομάζω έτσι αλλά δεν μου βγαίνει διαφορετικά. Εσύ καλή μου ναι, μπορεί να τον αγαπάς αλλά εκείνος;;;;;

Το σωστό και το λογικό αν σε αγαπούσε θα ήταν και χαρεί με την εγκυμοσύνη σου και να τρεξει κατευθείαν στους γονείς σου να σε ζητήσει! Να φτιάξετε μια χαρούμενη, ευτυχισμένη και αγαπημένη οικογένεια! Με αυτά όμως που σου λέει, τί να πω; ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ.

Εχεις την ευλογία να κυοφορείς ενα μωράκι!!!!! Δεν υπάρχει κατάλληλη ώρα όπως σου λέει "αυτός". Αφού καλέσατε το μωράκι θα πρέπει να το υποδεχθήτε με αγάπη! Και αν "αυτός" δεν είναι άξιος για κάτι τέτοιο να φανείς εσύ δυνατή!

Το μωράκι αυτό είναι κομμάτι σου, είναι το σώμα σου, είναι η καρδιά σου και η ανάσα σου.... γιατί να του στερήσεις τη ζωή; Αφού το θέλεις, δεν υπάρχει νομίζω κανένας λόγος να σκέφτεσαι καν την περίπτωση να κάνεις αμβλωση.

Οι γονείς σου σε αγαπάνε και σίγουρα θα σε στηρίξουν και θα σε βοηθήσουν! Και αν πάλι κάτι τετοιο δεν γίνει (που το απευχομαι) θα πρέπει να φανείς δυνατή και να αντιμετωπίσεις τις οποιες δυσκολιες.

Υπάρχουν κέντρα που μπορούν να βοηθήσουν εσενα αλλά και το μωρό. Υπάρχουν συμβουλοι που μπορούν όλο και κάτι να κάνουν. Δεν θα είσαι μόνη σου.... θα έχεις ενα γλυκό πλασματακι να σου κραταει το χερι και να προχωράτε μαζί!

Αν τυχόν και χρειαστεις τετοιου είδους βοήθεια (που ξαναλέω το απευχομαι) εχω ακρες και γνωριμίες ετσι ωστε να μπορεσεις να φιλοξενηθείς και να βοηθηθείς.

Για οτι θελησεις στειλε μου πμ.

Ευχομαι να παρεις την σωστή απόφαση!

184Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Δευ Ιουν 06, 2011 11:20 pm

Carrie

Carrie
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Δημητρούλα δεν ξέρω πραγματικά τι να σου πω.. Διαβάζω το πως εξελίσσονται τα πραγματα αλλά δεν πραγματικά δεν ξέρω τι να σου γράψω. Εύχομαι μόνο να τους φωτίσει ο Θεός.. Αν είναι κοντά στην εκκλησία γιατί δεν μιλάς σε κάποιον ιερομένο να προσπαθήσει να τους μεταπείσει? (μήπως αν το δούμε από αυτή την πλευρά πιάσει?)

185Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Δευ Ιουν 06, 2011 11:59 pm

thequeen86

thequeen86
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
dimitrouline κ να ξαναγυρισει ο δικος σου μην τον δεχτεις γιατι δεν σου αξιζει κοπελα μου,εκτως αυτου ενας ανθρωπος που αλλαζει τοσο ευκολα γνωμη θα κανει κ πολλα αλλα κ το ξερεις καλα αυτο.εγω σου ειπα.εαν δεν βρεις λυση κ με τον συλλογο το σπιτι μου ειναι ανοιχτο κ σε περιμενει.

186Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 12:33 am

dimitrouline

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
NeNaKi_Gr έγραψε:
Πριν διαβάσω την ιστορία σου, σκεφτόμουν να γράψω την δική μου ως θέμα, γιατί είναι η αιτία που τις δύο τελευταίες μέρες δεν είμαι στα καλύτερα μου και ένιωθα την ανάγκη να τα βγάλω τα σωψυχά μου μια φορά και γώ για μένα.
Διαβάζοντας όμως την δικιά σου, πήρα την απόφαση να την γράψω εδώ, για σένα, ελπίζοντας ότι θα διδαχτείς κάτι απο αυτήν και θα έχει προσφέρει σε έναν άνθρωπο κάτι καλό, εκτός απο απόψεις.
....
Από μικρό παιδί, όταν με ρωτούσαν «τι θα ήθέλες να γίνεις όταν μεγαλώσεις», εγώ απόλυτα απαντούσα «νηπιαγωγός» και καθώς μεγάλωνα αυτή μου η επιθυμία γινόταν όλο και εντονότερη και όταν τελικά ήρθε η στιγμή να το προσπαθήσω, τα κατάφερα να μπω στην πρώτη μου ειδικότητα... βρεφονηπιοκόμος.
Η χαρά μου απερίγραπτη και ξεκίνησα με δύναμη εκεί. Ένα από τα μαθήματά που κάποια στιγμή κλιθήκαμε να περάσουμε, ήταν και η πρακτική άσκηση. Βασικό μάθημα που επιβαλλόταν να βγει ανά πάσα στιγμή, για να πάρω πτυχίο.
Η πρακτική αφορούσε σε επισκέψεις εντός παιδικών σταθμός και νηπιαγωγείων... η θεωρία των υπολοίπων μαθημάτων στην πράξη δηλαδή.
Η υπεύθυνη καθηγήτρια του συγκεκριμένου μαθήματος, μας έδινε τότε τη δυνατότητα να μοιράσουμε μόνες μας τα πόστα. Να επιλέξουμε δηλαδή η καθεμιά μας σε ποιο παιδικό σταθμό θα βρεθεί. Σε κάθε «δουλειά» αντιστοιχούσαν και 2-3 κοπέλες, αν θυμάμαι καλά.
Εγώ, όντας πάντα διαφορετική, επέλεξα το αντίστοιχο που θα έκανε τη διαφορά, να αναλάβω σε ένα ειδικό κέντρο για παιδιά με νοητική υστέρηση. Κάτι το οποίο δεν το μετάνιωσα ποτέ... !

Στο κέντρο αυτό, υπήρχαν τρεις ομάδες παιδιών... Αυτά που οι γονείς τους ήταν εργαζόμενοι και οπότε τα άφηναν το πρωί και τα έπαιρναν το μεσημέρι μετά την εργασία τους (συνήθως τα πηγαινοέφερνε ειδικό λεωφορείο).
Εκείνα που οι γονείς τους δεν είχαν την δυνατότητα να τους προσφέρουν στο σπίτι την ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζονται αυτά τα παιδιά και έτσι τα άφηναν όλη την εβδομάδα στο κέντρο, όμως κάθε Παρασκευή μεσημέρι ήταν εκεί, άπαντες παρόντες, για να τα πάρουν και να περάσουν όλοι μαζί σαν οικογένεια το Σαββατοκύριακο τους στο σπίτι, καθώς και κάθε φορά στις Αργίες.
Και υπήρχαν και τ΄ άλλα τα παιδιά, αυτά που... δεν ήταν παιδιά κανενός Θεού.... που οι γονείς τους τα έκλεισαν πίσω από μια πόρτα ενός ιδρύματος και δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ ξανά για το πως ή αν ζουν.
Και όλα αυτά γιατί... γιατί ήταν «καθυστερημένα» και δεν ήθελαν να έχουν άρρωστα παιδιά, γιατί ήταν ντροπή να έχουν ένα τέτοιο παιδί, γιατί δεν είχαν τη διάθεση να φροντίσουν ένα παιδί που εξαιτίας τους γεννήθηκε έτσι και υποφέρει και τόσο απλά το αποκάλεσαν μπελά και το πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων. Γιατί εκείνοι ήταν άχρηστοι ως γονείς!

Ένα λοιπόν απο αυτά τα παιδιά που έτυχε να γνωρίσω, ήταν και ένα 5χρονο κοριτσάκι. Ένα γλυκύτατο παιδί, αδύνατο, καστανοξανθούλη, ζωηρό, με ναζιάρικο βλέμμα. Αν παρέβλεπες την ιδιομορφία στο πρόσωπο που συνήθως έχουν όλα αυτά τα παιδάκια, ήταν ένα αστεράκι σαν όλα τ’ άλλα.
Αυτό το κορίτσι, απο την αρχή έδειξε μια ιδιαίτερη αδυναμία στο πρόσωπό μου, ο βασικός κανόνα όμως του βρεφονηπιοκόμου δεν μου επέτρεπε ποτέ να το ξεχωρίσω απο τα άλλα της ομάδας μου και να ανταποδώσω κάποιο παραπάνω ιδιαίτερο ενδιαφέρον απο ότι στα άλλα.
Έτσι, πάντα προσπαθούσε με αντιδραστικό τρόπο να μου τραβήξει την προσοχή.
Και τα κατάφερε τελικά, αλλά όχι με τον τρόπο που περίμενε.

Κάθε Παρασκευή μεσημέρι, όταν έφτανε η ώρα που έρχονταν οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους για το Σαββατοκύριακο, αυτό στεκόταν ακίνητο μπροστά στην πόρτα περιμένοντας και κρατώντας στα χεράκια του την χειροτεχνία που φτιάχναμε κάθε φορά την ημέρα εκείνη για τους γονείς. Στεκόταν ακούνητο, αμίλητο, με τα μάτια καρφωμένα για ώρες στην πόρτα και περίμενε να έρθει κάποιος να το πάρει, αλλά ποτέ δεν ερχόταν κανείς.
Ζήτησα δύο φορές να το πάρω στο σπίτι και μόνο για το Σαββατοκύριακο, αλλά φυσικά ήταν ενάντια στους κανόνες και δεν έγινε δεκτό. Κατανοητό φυσικά, ακόμα και τώρα.

Ο πόνος που ένιωθε αυτό το παιδί ήταν αβάσταχτος. Το είχαν απορρίψει οι ίδιοι οι άνθρωποι που επέλεξαν να του δώσουν τη ζωή. Το εξόρισαν, γιατί θεώρησαν ότι ήταν λίγο γι’ αυτούς, ότι ήταν η ντροπή τους και δε θα έπρεπε να βλέπει ο κόσμος ότι στην οικογένεια τους υπάρχει ένας καθυστερημένος, ένας χαζός άνθρωπος που δεν προσφέρει τίποτα παρά μόνο την αρρώστια του.
Στην πραγματικότητα όμως, εκείνοι ήταν οι άρρωστοι και η ντροπή του κόσμου, όχι το παιδί. Από λάθος δικό τους γεννήθηκε όπως γεννήθηκε, από την ασυνειδησία τους και παρ΄ όλα αυτά αυτό το νοητικά στερημένο παιδί τους συγχωρούσε, για λίγη και μόνο αγάπη. Τόσο απλό!
Κάποια στιγμή μη αντέχοντας να βλέπω πλέον αυτό το θέαμα, αναφέρθηκα στην υπεύθυνη ζητώντας να επικοινωνήσει με τους γονείς, πράγμα που φυσικά αρνήθηκε, γιατί αυτές τις εντολές είχε πάρει από τους ίδιους γονείς. Δεν την κατηγορώ ούτε σήμερα, την δουλειά της έκανε.
Και λίγο αργότερα, πεισμώνοντας, βρήκα τον τρόπο και τους κάλεσα εγώ... δε θα ήθελα να μεταφέρω τι μου είπε η μητέρα, την αποκαλώ έτσι για να της αποδώσω το ρόλο στην αφήγηση της ιστορίας, γιατί στην πραγματικότητα δεν γνωρίζω αν θα έπρεπε να την αποκαλώ με αυτόν τον ιερό τίτλο.
Την επόμενη όμως μέρα, κλήθηκα τόσο εγώ, όσο και η Καθηγήτρια μου, να παρουσιαστούμε στο γραφείο της διευθύντριας και παρουσία της «μητέρας» του παιδιού μου έγιναν, σε όχι και τόσο κόσμιους τόνους, οι απαραίτητες συστάσεις.
Οι μήνες που ακολούθησαν δεν ήταν και οι καλύτεροι μου, καθ΄ ότι το κλίμα ήταν ήδη βεβαρημένο... άρχισα να βλέπω και άλλα περιστατικά, ίδια, αλλά και διαφορετικά, άρχισαν να άκουω και άλλα τόσα... ήμουν που ήμουν και το μαύρο πρόβατο... κι έτσι παραιτήθηκα και απο το ίδρυμα και απο την πρακτική μου και απο μια ειδικότητα που την φανταζόμουν κάπως «αλλιώς», πιο...μαγευτική και ονειρεμένη. Γιατί, όταν σαν παιδί σκεφτόμουν να κάνω τι δασκάλα σε μωρά, να προσέχω τα παιδιά μιας οικογένειας, φανταζόμουν την όλη ιστορία σαν μια πολύχρωμη ζωγραφιά με κλόουν, μπαλόνια και ουράνια τόξα, μα αυτό που στην πραγματικότητα είδα όταν μεγάλωσα, ήταν μια μουτζούρα με μαύρο στυλό, μουντή και τίποτα παραπάνω και δε μου άρεσε καθόλου, με απογοήτευσε.
Αποφάσισα να κρατήσω λοιπόν, αυτήν την μαγευτική εικόνα για τα δικά μου παιδιά και έτσι πήρα τα μπογαλάκια και τις ευαισθησίες μου και έφυγα.
Εγκατέλειψα την ειδικότητα μου και τελικά, σπούδασα δίκτυα και συστήματα υπολογιστών και λοιπά, και λοιπά, και λοιπά...

Κάποιες βδομάδες μετά την παραίτηση μου, πήγα στο κέντρο για να δω την μικρή και να την αποχαιρετίσω. Ήμουν με τη μητέρα μου θυμάμαι. Είχαμε καθυστερήσει όμως και πάνω στη φούρια μου ξέχασα να της πάρω ένα δωράκι, έτσι για να με θυμάται.
Σταμάτησα σε ένα ανθοπωλείο της συμφοράς, γιατί μόνο γαρύφαλλα και κάτι πρασινάδες είχε, που υπήρχε δίπλα στο ίδρυμα και αγόρασα ένα λευκό γαρυφαλλάκι.
Δεν θα το ξεχάσω ποτέ.... όταν της το έδωσα, το άρπαξε στα χέρια της και έμοιαζε λες και ήταν το πιο πολύτιμο παιχνίδι που της έκαναν δώρο. Η χαρά της ήταν απερίγραπτη, γυρνούσε γύρω γύρω και το έδειχνε παντού, ότι πήρε δώρο, ένα γαρύφαλλο. Ένα γ@μημένο γαρύφαλλο, αυτό ήταν το μόνο που ζητούσε αυτό το παιδί... κάτι απο κάποιον με αγάπη.
Αυτό το κοριτσάκι, όπως με πληροφόρησε μια παλιά μου συμφοιτήτρια που εργάζεται εκεί, προχθές στα 18 του χρόνια έφυγε απο τη ζωή από φυσικά αίτια, ως είθισται να συμβαίνει καμιά φορά σε αυτά τα παιδιά, μα ήταν και πάλι μόνο... χωρίς γονείς που ίσως αν τους είχε, να έβρισκε λόγο να μείνει λίγο παραπάνω σε αυτόν τον κόσμο.
Και αισθάνομαι υπεύθυνη, γιατί μπορεί να αντέδρασα, αλλά δεν προσπάθησα πολύ. Είπα, όχι δε θα πάρω και έφυγα, ενώ έπρεπε να μείνω και με το πείσμα μου να φτιάξω τα πράματα όπως θέλω εγώ. Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω για να έχω τη συνείδηση μου καθαρή, εναντιώθηκα και τέλος. Το αποτέλεσμα όμως, παρέμεινε το ίδιο.

Και γιατί αυτή η ιστορία να σε αφορά?

Γιατί ίσως ένα εξίσου τραγικό «λάθος» ετοιμάζεσαι να κάνεις... λυπάμαι που ακούγομαι τόσο σκληρή... δεν είμαι, πίστεψε με... δεν σε καταδικάζω, γιατί πρώτα πρέπει να καταδικαστούν άλλοι πρίν απο σένα, όπως και για τα λάθη του δικού σου παιδιού θα πρέπει να απολογηθείς πρώτη εσύ κάποτε.
Κάνε ότι αισθάνονται τα μέσα σου και καμιά μας δε θα σε κατηγορήσει, καμιά μας δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει, πρόκειται για τη δική σου ζωή.
Μα για μια στιγμή μόνο θέλω να σκεφτείς, κλείσε τα μάτια και σκέψου...
στην θέση του κοριτσιού αυτού, το δικό σου παιδί.
στη θέση τη δική σου και του συντρόφου σου, του γονείς του.
στη θέση του «κόσμου», τους δικού σου γονείς.

Οι γονείς αυτού του κοριτσιού το απέρριψαν χωρίς δισταγμό, γιατί έτσι απαιτούσε ο κόσμος, γιατί ήταν ντροπή και γιατί όπως ήταν, ήταν ανεπιθύμητο για τους ίδιους, παρ΄ όλο που εκείνοι ευθύνονταν γι’ αυτό.

Ακριβώς έτσι και εσύ... Πως θα απορρίψεις ένα παιδί, που το μόνο που ζητάει είναι λίγη από την αγάπη σας, επειδή είναι αποτέλεσμα μιας απρόσμενης εγκυμοσύνης, επειδή οι γονείς σου θεωρούν ότι θα είναι ντροπή για τον κόσμο? Και όλα αυτά χωρίς να φταιει καν αυτό, χωρίς να το διάλεξε.
Είναι δικοί σας ευθύνη... Του συντρόφου σου που δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί, δική σου που δεν φρόντισες να τον συγκρατήσεις και των γονιών σου, πρωτίστως της μητέρας σου που δε φρόντισε, αν και έμπειρη στο θέμα αυτό, να σε κατηχήσει κατάλληλα, ώστε σαν γυναίκα να μάθεις να κουμαντάρεις και να χρησιμοποιείς όπως πρέπει το σώμα σου σε τέτοιες καταστάσεις και να σου δώσει το κίνητρο να ενημερωθείς για τα ανάλογα μέτρα αντισύλληψης. Είναι δικιά σας ασυνειδησία, όλων σας ανεξαιρέτως.
Φταιτε όλοι σας, εκτός από αυτό το παιδί.... και αν το κρατήσεις, θα είναι σαν η ιστορία που μόλις σου διηγήθηκα να πήρε ένα αίσιο τέλος.... να άνοιξε επιτέλους η πόρτα και να έτρεξε το κοριτσάκι στην αγκαλιά της δικής του μαμάς.

Εγώ και γενικότερα και αυστηρότατα, θυμώνω πολύ με τέτοιες καταστάσεις... είμαι συντηρητική και δεν το κρύβω! Δεν είμαι υπέρ του ότι έμεινες έγκυος στα 22 σου, χωρίς να είσαι έτοιμη, συνειδητοποιημένη και χωρίς να το επιδιώκεις νοητά. Δεν μου αρέσει το 'έτυχε', μου αρέσει το 'θέλω' σε αυτές τις περιπτώσεις.
Δεν δικαιολογώ ούτε μία "ανεπιθύμητη" εγκυμοσύνη εν έτη 2011... από τη στιγμή που όταν το κάνατε, ξέρατε τι κάνατε και στα 22 σας όφείλατε και οι δυό σας να γνωρίζετε πολύ καλά τις επιπτώσεις των πράξεών σας, είναι επιθυμητότατη η εγκυμοσύνη.... έτσι πες του του λεγάμενου και σε τιμά που εσύ το αποδέχεσαι!!!

Ότι έγινε όμως, έγινε και έτσι δέξου το παιδάκι σου και κράτησε το. Εφ΄ όσον ήρθε, άνοιξε του την πόρτα. Άλλωστε εσείς το προσκαλέσατε, δεν ήρθε απο μόνο του.
Εσύ απο την αρχή το αποδέχεσαι και αυτό είναι άξιο επαίνων, μα ότιδήποτε κι αν συμβεί θα είναι υπευθύνη δική σου... είσαι ενήλικη και είσαι η μάνα... δεν υπάρχει δικαιολογία που να λέει... εγω το ήθελα και είπα όχι, αλλά οι γονείς μου δεν το ήθελαν και έγινε...
Αν το θέλεις με όλο σου το είναι, μείνε εκεί και άλλαξε τους εσύ τη γνώμη, πάλεψε γι΄αυτό που πιστεύεις και άλλαξε τα πάντα.
Εγώ δεν το είχα παλέψει, είπα μόνο ένα παραιτούμε και έβγαλα την ουρά μου απ' έξω, αλλά η ευθύνη εξακολουθώ να νιώθω μέσα μου ότι είναι δικιά μου... ούτε των γονιών, ούτε του κόσμου, αλλά δικιά μου που δεν ήμουν αρκετή.
Για σένα και το παιδί σου...

Σκέψου πως αν η μητέρα σου είχε αντιμετωπίσει το ίδιο δίλημμα κάποτε και δε σε αποδεχόταν, τώρα δε θα ήσουν κοντά μας, εδώ. Κι όμως είσαι, ένας άνθρωπος, μια ακόμα ψυχή που νιώθει και σκέφτεται. Πως θα μπορέσεις να στερήσεις από έναν άλλο άνθρωπο, από το παιδί σου, το δικαίωμα του να υπάρξει?

Ότι κι αν πράξεις, όπως κι αν τελικά το πράξεις, όλες μας θα είμαστε μαζί σου...
Και μη φοβάσαι για τα δύσκολα... μια μάνα μπορεί να χορέσει τον κόσμο όλο σε μια κωλότσεπη για το παιδί της και δε θα μπορέσει να βρεί τρόπο να το ζήσει αν χρειαστεί?
Άλλωστε και η μάνα σου, τέτοια μάνα είναι και ότι κι αν λέει, δεν πρόκειται να σε αφήσει να πάθεις κακό Wink

Παρ' όλα όμως τα μακρυνάρια που σου γράφουμε απο πάνω και αφορούν απόψεις εντελώς δικές μας, η απόφαση είναι μόνο δική σου... ζύγησε τα και πράξε ως ενήλικη αναλόγως.

Συγχωράτε με για το τεράστιο Post Smile
Συνηθίζω να γράφω μεγάλα κείμενα, αλλά αυτή τη φορά επιβαλλόταν να ξεφύγω και πολύ παραπάνω...
Το θέμα σου είναι σοβαρό και έχω και γω το ζόρι μου... καταλαβαίνετε Sad

Άλλωστε, ότι είχα να πω το είπα μαζεμένο... Δεν προσθέσω κάτι άλλο Smile
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΜΕ ΣΥΓΛΙΝΗΣΕ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ,ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ I love you

187Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 12:43 am

despina1984

despina1984
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Δημητρουλα μου γλυκια ακουσε την καρδουλα σου κ κανεναν αλλο!!Απο την μια καταλαβαινω οτι οι γονεις σου σκεφτονται το κοριτσακιτους που στα ματια τους ειναι μωρο ακομα αλλα δεν ειναι!!!Εγω δεν θα σκεφτομουν ποτε να ριξω ενα μωρακι γιατι αν καποια αλλη γυναικα πριν 27 χρονια ειχε κανει το ιδιο εγω δεν θα ημουν στη ζωη !Και ο πατερας μου δεν την στηριξε ποτε και ομως αυτη με γεννησε και με εδωσε για υιοθεσια και εζησα μια τελεια ζωη!!και καποια μερα οταν γνωρισα αυτον τον αντρα επειδη τον εψαξα εγω το μονο που μπορεσε να κανει ειναι να κλαιει γιατι δεν ειχε λογια να πει!Και η τιμωρια του ηταν οτι του εμοιαζα τραγικα πολυ!!Κρατησε το μωρακι σου και να ξερεις οτι οι γονεις σου στο πρωτο του κλαμα θα τρεξουν κοντα σας και μολις δουν τα ματακια του να τους κοιταζουν θα λιωσουν!!!Εμενα 27 χρονια μετα οσοι ζητησαν στην μητερα μου να με ριξει ηρθαν να μου ζητησουν συγνωμη.....Η αποφαση ειναι μονο δικη σου!!

188Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 12:45 am

dimitrouline

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΛΥΚΟΥΛΕΣ ΜΟΥ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ.. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΩ..
ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΗΡΕ ΤΗΛ Κ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΕ ΧΘΕΣ (ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΚΑΣΕΙ). Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ "ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΩ ΕΞΩ?ΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΑ?"
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ 'ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΣ' ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΛΑ ΜΟΝΟ Κ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΝΕΥΡΗΣΕΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΕΛΕΙΑ!
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ... ΑΣΧΕΤΟ ΑΥΤΟ,ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΛΙΜΑ...
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ? ΝΑ ΠΑΩ ΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ??
ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ..
ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ 'ΘΑ ΔΟΥΜΕ'.
ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ...ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ..

189Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 12:48 am

nopi30

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Δημητρουλα η Δεσποινα ειναι το μωρο που εχεις μεσα σου... Οπως τα καταφερε η μαμα της ετσι θα τα καταφερεις κι εσυ... Θα δεις πως μολις γεννηθει το μωρο οι δικοι σου θα αλλαξουν σταση... Βασικα αν ησουν κορη μου θα σου ελεγα "Κανε το μωρο και εγω θα το φροντιζω οσο χρειαστει αρκει να μην αφεισεις τις σπουδες σου", για μενα αυτος ειναι τροπος για να βοηθεισεις το παιδι σου και οχι να του πεις πανε σκοτωσε μια ψυχουλα.... Γιατι απο τη στιγμη της συλληψης υπαρχει ψυχουλα... για μενα και κατα τη δικη μου αποψη...

190Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 12:49 am

thequeen86

thequeen86
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
πηγαινε κ βαλτου στο you tube να δει πως αντιδραει ενα εμβρυο την ωρα που το σκωτονουν.ετσι για να παθει το σοκ της ζωης του το γαιδουρη

191Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 12:52 am

dimitrouline

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ?
Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑ (ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ). Η ΜΑΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ/ΧΩΡΙΟ/ΝΗΣΙ ΘΑ ΤΗ ΔΙΟΡΗΣΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΑ... ΕΓΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΜΟΝΗ ΕΔΩ...
ΑΥΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ... ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ.ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΙΘΩ ΜΕΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ Κ ΜΟΝΗ,ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΚΤΛ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΝΩ?? ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ.ΝΑΙ ΤΟ ΘΕΛΩ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΛΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ..

192Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 12:53 am

dimitrouline

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
thequeen86 έγραψε:πηγαινε κ βαλτου στο you tube να δει πως αντιδραει ενα εμβρυο την ωρα που το σκωτονουν.ετσι για να παθει το σοκ της ζωης του το γαιδουρη
ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ 'ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΕΝΩΣ ΕΜΒΡΥΟΥ', ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙ..

Έχει επεξεργασθεί από τον/την dimitrouline στις Τρι Ιουν 07, 2011 12:53 am, 1 φορά

193Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 12:53 am

nopi30

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Δημητρουλα εγω πιστευω οτι και να ξανασυναντηθειτε θα προσπαθησει να σε πισει να το ριξεις. Και βασικα απ' οτι καταλαβα κι αυτος δεν ξερει τι θελει...Μπορει κι αυτος να μην ηταν προετοιμασμενος για κατι τετοιο και γι' αυτο να αντιδραει ετσι...
Με τον αντρα μου ημαστε μαζι απο τα 16 και απο τα 18 που εχουμε επαφες μου ελεγε το ιδιο "και να μεινεις εγκυος, θα το κρατησουμε, θα βρουμε τον τροπο"... Αυτο ειναι στον ανθρωπο νομιζω, στο καταποσο ειναι συνηδητοποιημενος και ξερει τι θελει. Οχι οτι ο δικος μου ηταν ωριμος στα 18 αλλα τουλαχιστον σ' αυτο το θεμα ηταν καθετος...

194Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 12:53 am

Αnna1975

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
dimitrouline έγραψε:ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΛΥΚΟΥΛΕΣ ΜΟΥ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ.. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΩ..
ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΗΡΕ ΤΗΛ Κ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΕ ΧΘΕΣ (ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΚΑΣΕΙ). Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ "ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΩ ΕΞΩ?ΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΑ?"
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ 'ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΣ' ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΛΑ ΜΟΝΟ Κ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΝΕΥΡΗΣΕΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΕΛΕΙΑ!
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ... ΑΣΧΕΤΟ ΑΥΤΟ,ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΛΙΜΑ...
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ? ΝΑ ΠΑΩ ΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ??
ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ..
ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ 'ΘΑ ΔΟΥΜΕ'.
ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ...ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ..

ξερω διμτρουλα πως εχεις αναγκη και συ τον πατερα του παιδιου σου .αλλα για μενα μην τον αφησεις να σου φερεται ετσι και να τον παρακαλας.δειξτου οτι εισαι δυνατη .το ξερω εισαι σε δυσκολη ψυχγολογικη σταση και επηρεασμενη αλλα τωρα ειναι που πρεπει να φανεις δυνατη.αμα θελει θα ερθει αυτος να σου μιλησει εδω μιλαμε για μια ζωη ενος παιδιου ειναι κατι που ειναι σοβαρο .και ετσι πρεπει να το αντιμετωπισεται και οι δυο.

195Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 12:54 am

dimitrouline

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΛΕΠΩ Κ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΟΠΕΛΕΣ/ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥΣ Κ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΖΗΛΕΥΩ...
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ Κ ΓΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ... Sad

196Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 12:58 am

thequeen86

thequeen86
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
δημητρουλα πρεπει να το παρεις αποφαση και να απομακρυνθεις απο αυτον τον ανθρωπο.δεν αξιζει ουτε σαν συντροφος ουτε σαν πατερας.ειναι δυνατων να ζηταει τη δολοφονια του ιδιου του του παιδιου ετσι επειδη δεν τον βολευει? και να μην πω για τους γονεις σου καλυτερα γιατι θα πω πολυ βαριες και ασχημες κουβεντες κ δεν θελω γιατι δεν παυουν να ειναι γονεις σου(ο θεος να τους κανει δλδ)

197Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 12:59 am

cassiani

cassiani
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
κοπελα μου σημερα διαβασα την ιστορια σου και πραγματικα το μονο που θελω να σου πω ειναι πως οπως και μια αλλη κοπελα δεν θεωρω πως στην εποχη μας πρεπει να φτανουμε σε σημειο εγκυμοσινης χωρις να το θελουμε.τωρα ομως που εγινε να σκεφτεις τι θα κανεις χωρις ομως να ελπιζεις πως οι γονεις σου ή το αγορι σου θα ειναι πλαι σου γιατι μπορει να μην γιει κατι τετοιο.μην σινεχισεις με την ελπιδα πως θα εχεισ βοηθεια που μπορει να μην ερθει ποτε.αν και πιστευω πως οι γονεις σου τουλαχιστον θα αλλαξουν γνωμη στην συνεχεια.ευχομαι να κρατησεις αυτο το παιδακι και εκτος απο σενα να εχει και ολουσ τους αλλουσ γυρω του.το αγορι σου παντως πρεπει να το σκεφτεις πολυ καλα για να μεινεις μαζι του σε μια αλλη σταβη μην την κανει παλι.πολλα φιλια κοπελαρα ολες εδω ειμαστε οτι χρειαστεις

198Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 1:00 am

Carrie

Carrie
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
dimitrouline έγραψε:ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ?
Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑ (ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ). Η ΜΑΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ/ΧΩΡΙΟ/ΝΗΣΙ ΘΑ ΤΗ ΔΙΟΡΗΣΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΑ... ΕΓΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΜΟΝΗ ΕΔΩ...
ΑΥΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ... ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ.ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΙΘΩ ΜΕΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ Κ ΜΟΝΗ,ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΚΤΛ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΝΩ?? ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ.ΝΑΙ ΤΟ ΘΕΛΩ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΛΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ..

Συγνώμη αν θα ακουστεί ωμό αυτό που θα πω,αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτό μάλλον..Υπάρχουν γυναίκες που μεγαλώνουν μόνεςσ τους τα παιδιά τους και πρέπει να δουλεύουν και δεν έχουν αντίστοιχα κανέναν να αφήνουν το παιδί τους. Κανείς δεν νομίζω ότι είπε εδώ μέσα ότι είναι εύκολο να μεγαλώνεις ένα παιδί με ή χωρίς βοήθεια, πόσο μάλλον χωρίς..

199Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 1:05 am

thequeen86

thequeen86
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ετσι ειναι.ειμαι κ εγω παιδι χωρισμενων γονιων κ ειναι πρακτικα το ιδιο γτ την παρατησε την μανα μου 7 μηνων εγκυο.με μεγαλωσε με χιλιες δυκολιες.κ πες στην μανα σου(που δεν της αξιζει να λεγεται ετσι) οτι εαν ηθελε να κανει τη ζωουλα της κ να σπουδασει να κανει καριερα να ΜΗΝ ΕΚΑΝΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!! ΗΜΑΡΤΩΝ ΠΙΑ!

200Ψηφοφορία Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ :'( Τρι Ιουν 07, 2011 1:18 am

dimitrouline

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 8 από 43]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 25 ... 43  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις