Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
664 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 664 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 13 από 16]

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Και ιδού η απόδειξις!

florentiab έγραψε:και όμως υποστηρίχθηκε η άποψη οτι το ξύλο είναι μεθοδος διαπαιδαγώγησης.

όταν κάποιος θεωρεί οτι το "όπου δεν πιπτει λόγος, πίπτει ράβδος" είναι σωστό, σημαίνει οτι αποδέχεται και το ξύλο σαν μέθοδο διαπαιδαγώγησης.

και ξαναλέω, κανείς δεν κατηγόρησε το γονιό που κάποιες σπάνιες φορές παρεκτράπηκε. κανείς

Φλώρα γιατί βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει?
Και μην πεις ότι δεν αναφέρεσαι σε μένα, γιατί εγώ είπα αυτή τη φράση εδώ μέσα. Άρα μόνο σε μένα αναφέρεστε όταν επαναλαμβάνετε αυτή τη φράση.
Ή μήπως το έχω πάρει προσωπικά?

Σταματήστε να διαστρεβλώνετε συνεχώς τα λόγια μου και ανοίξτε τα μάτια σας και τα αφτιά σας.

Η θεωρία του "εγώ το παιδί μου το μεγαλώνω χωρίς ξύλο, υστερίες, τιμωρίες, φωνές" απέχει πολύ πολύ από την πράξη. Αυτά ήταν τα λόγια μου.
ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Ή ΛΑΘΟΣ, ΔΙΚΑΙΟ Η ΆΔΙΚΟ. ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ".
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ. Αυτό είπα.

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:
Να επαναλαβω οτι μεσα στο ολο θεμα που ανοιξαμε, δεν κατηγορηθηκε καμια που πανω στα νευρα της εδωσε μια-δυο ξυλιες. Οχι οτι το επικροτουμε, αλλα δεν το κατακρινουμε, γιατι πιστευω εχει συμβει σε όλες. Σε όσες δεν εχει συμβει, τις βγαζω το καπελο. [b]Αλλά ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ οτι τα παιδια χρειαζονται κι απο καμια ξυλια για να στρωσουν.[/b] ΣΕ ΑΥΤΟ διαφωνησαμε. Σταματηστε να λετε (οσες λετε) οτι κατακρινουμε, διοτι δεν ειναι αληθεια και οσες μπαινουν κ διαβαζουν τα τελευταια ποστς αποκτουν μια διαστρεβλωμένη εικονα της όλης συζητησης.
Αν η οποιαδήποτε πιστεύει για μένα (ή τη Μανούλα24 της οποίας το όνομα επίσης αναφέρθηκε) ότι γουστάρω να κακοποιώ το παιδί μου, ή το οποιοδήποτε παιδάκι, τότε τι να πω... Μάλλον δεν αξίζει να συζητάει κανείς μαζί σας. Τουλάχιστον όχι για τέτοια θέματα αφού εσείς είστε οι "σοφές" οι "ενημερωμένες" οι "μελετηρές" με "αυτοκυριαρχία" με "αυτοσυγκράτηση" και "αυτογνωσία" και είστε τόσο τέλειες που δεν πέφτετε ποτέ σε παραπτώματα....
Τελος, πραγματικα αναρωτιέμαι πόσο ευκολο ειναι το να παρεκτραπεις. Σήμερα θα δωσεις μια ξυλια στον πισινο. Αυριο δυο? Μετα στο μαγουλο??? Ειναι απο τα πραγματα που πρεπει να τα σταματησεις/ελεγξεις νωρις, αλλιώς μπορει να παρουν τεραστιες διαστάσεις... Σε αυτό θα συμφωνήσω. Υπάρχει όωμς και η θεωρία του: να το μετανοιώσεις τόσο, που να μην το ξανακάνεις ποτέ.

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:Και ιδού η απόδειξις!

florentiab έγραψε:και όμως υποστηρίχθηκε η άποψη οτι το ξύλο είναι μεθοδος διαπαιδαγώγησης.

όταν κάποιος θεωρεί οτι το "όπου δεν πιπτει λόγος, πίπτει ράβδος" είναι σωστό, σημαίνει οτι αποδέχεται και το ξύλο σαν μέθοδο διαπαιδαγώγησης.

και ξαναλέω, κανείς δεν κατηγόρησε το γονιό που κάποιες σπάνιες φορές παρεκτράπηκε. κανείς

Φλώρα γιατί βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει?
Και μην πεις ότι δεν αναφέρεσαι σε μένα, γιατί εγώ είπα αυτή τη φράση εδώ μέσα. Άρα μόνο σε μένα αναφέρεστε όταν επαναλαμβάνετε αυτή τη φράση.
Ή μήπως το έχω πάρει προσωπικά?

Σταματήστε να διαστρεβλώνετε συνεχώς τα λόγια μου και ανοίξτε τα μάτια σας και τα αφτιά σας.

Η θεωρία του "εγώ το παιδί μου το μεγαλώνω χωρίς ξύλο, υστερίες, τιμωρίες, φωνές" απέχει πολύ πολύ από την πράξη. Αυτά ήταν τα λόγια μου.
ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Ή ΛΑΘΟΣ, ΔΙΚΑΙΟ Η ΆΔΙΚΟ. ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ".
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ. Αυτό είπα.

οκ δεν εννοούσες αυτή τη φράση έτσι όπως την κατάλαβα. είσαι οκ τώρα;
μήηπως να ηρεμήσεις λιγάκι και να μην ψάχνεις συνωμοσίες εναντίον σου;
επίσης σου απάντησα λίγα ποστ πιο πριν, γι αυτά δεν έχεις κάτι να πεις;

σημ. δεν ειρωνεύομαι ούτε σου κάνω επιθεση, ούτε θέλω το κακό σου

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
kira έγραψε:
Tziz έγραψε:
kira έγραψε:Το ξύλο βγήκε απευθειας από την κόλαση!!!!!Αυτό είπε μια παιδοψυχολόγος καθηγήτρια πανεπιστημίου!!!!Φυσικά δεν χρειαζόταν καν να το πει,γιατί εγώ τουλάχιστον το θεωρώ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!
Θα επαναλάβω πως αν εσένα το παιδάκι σου το χτυπάνε στο σχολείο τα άλλα παιδάκια, οκ, πες του ότι το ξύλο βγήκε από την κόλαση κι ότι τα παιδάκια που βαράνε εκεί θα καταλήξουν. Όταν την επόμενη μέρα γυρίσει μελανιασμένο από τις μάπες, μην παραξενευτείς... Το ιδανικό βέβαια θα ήταν κανένα παιδάκι να μη χτυπάει άλλο παιδάκι και όλα να μεγάλωναν κάτω από τις ίδιες προϋποθέσεις. Αλλά αυτό φυσικά είναι μόνο η θεωρία...

Tης έχω εξηγήσει ότι στο σχολείο θα λύνει τις διαφορές της με λογάκια!Άν της είπα ΄κάποιο παιδάκι σε σπρώξει ή σε χτυπήσει,θα πας αμέσως να το πεις στη δασκάλα σου!!Εκείνη είναι υπεύθυνη να συνετήσει το παιδάκι που παρεκτράπηκε και να προσπαθήσει να κουβεντιάσει(ή έστω μέσα από παραμύθια τώρα που πάει στον παιδικό) και να τους δώσει να καταλάβουν πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε!!Αυτά για τις ώρες που βρίσκεται σχολείο και εκεί θεωρώ ότι καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει ο δάσκαλος!!!

Τώρα εκτός σχολείου η κόρη μου άν κάτι δεν της αρέσει λέει π.χ.στο παιδάκι δεν μου άρεσε αυτό που έκανες,σε παρακαλώ να μην το ξανακάνεις και κατόπιν το λέει σε μένα!!!

Της έχω μάθει και έχει κατανοήσει πως άν κάποιος έχει μια λάθος συμπεριφορά δεν θα την ακολουθήσουμε κι εμείς!!!

επιτρεπεται να συμφωνησω ???μαρεσει αυτος ο τροπος προσεγγισης.

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!

mama katerina

mama katerina
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
kira έγραψε:

Tης έχω εξηγήσει ότι στο σχολείο θα λύνει τις διαφορές της με λογάκια!Άν της είπα ΄κάποιο παιδάκι σε σπρώξει ή σε χτυπήσει,θα πας αμέσως να το πεις στη δασκάλα σου!!Εκείνη είναι υπεύθυνη να συνετήσει το παιδάκι που παρεκτράπηκε και να προσπαθήσει να κουβεντιάσει(ή έστω μέσα από παραμύθια τώρα που πάει στον παιδικό) και να τους δώσει να καταλάβουν πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε!!Αυτά για τις ώρες που βρίσκεται σχολείο και εκεί θεωρώ ότι καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει ο δάσκαλος!!!

Τώρα εκτός σχολείου η κόρη μου άν κάτι δεν της αρέσει λέει π.χ.στο παιδάκι δεν μου άρεσε αυτό που έκανες,σε παρακαλώ να μην το ξανακάνεις και κατόπιν το λέει σε μένα!!!

Της έχω μάθει και έχει κατανοήσει πως άν κάποιος έχει μια λάθος συμπεριφορά δεν θα την ακολουθήσουμε κι εμείς!!!

κι εγω ετσι της ειχα εξηγησει και ηρθε μια μερα με το κεφαλι ανοιγμενο... και πεσμου τωρα εγω πως να νιωσω που μαθαινω το σωστο στο παιδι μου (γιατι αυτο που λες οντως ειναι το σωστο) και η αλλη το δικο της το εχει ανεξελεγκτο η δεν ξερω εγω μαλλον την ενδιαφερουν αλλα πραγματα απο το να μαθει στο παιδι της το λιγοτερο "να μην ανοιγει κεφαλια" οχι λοιπον δεν το επιτρεπω αυτο ΑΜΥΝΑ! θα χτυπας οταν σε χτυπανε! και πιστεψε με αυτο θα χρειαστει και μεγαλωνοντας..και σε πληροφορω πως οταν το εκανε η κορη μου σταματησε να ερχεται δαρμενη! γιατι ειναι γνωστο .."οσο ανεχεσαι σου κανουν"

tatijana

tatijana
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ναι κι οταν μεθαυριο το λενε το παιδι καρφι,ναι τρεχα στη δασκαλα να το πεις να δειτε τι ωραια που νιωθει...

kira

kira
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
tatijana έγραψε:Ναι κι οταν μεθαυριο το λενε το παιδι καρφι,ναι τρεχα στη δασκαλα να το πεις να δειτε τι ωραια που νιωθει...

Kαρφί δεν είναι αυτός που λέει κάτι ενώ έχει φάει ξύλο!!!!!!!!!ΕΛΕΟΣ

tatijana

tatijana
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
kira έγραψε:
tatijana έγραψε:Ναι κι οταν μεθαυριο το λενε το παιδι καρφι,ναι τρεχα στη δασκαλα να το πεις να δειτε τι ωραια που νιωθει...

Τα παιδια αλλιως το βλεπουν...Και μπες και συ λιγο στην ηλικια τους...Δεν περασες απο αυτην?Γιατι εγω θυμαμαι εντονα πως κανανε μερικα παιδια...

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
το συνεχιζω...

Rinoula έγραψε:
Tziz έγραψε:

Εγώ εξαρχής δήλωσα ότι Δε συμφωνώ με τη βία.
α

Ναι βέβαια και μετά δήλωσες ότι μερικά παιδιά πρέπει να φάνε ξύλο γιατί δεν καταλαβαίνουν αλλιώς, ότι όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος (μια φράση που σημαίνει κα΄τι πολύ συγκεκριμένο και μην παίζεις εσύ με τις λέξεις) και ότι ήταν σωστό που έφαγες ξύλο εσύ ως παιδί.

Αυτό δεν είναι αντίφαση? Εμένα μου φαίνεται ότι μια χαρά συμφωνείς με τη βία.

Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου αλλά έχεις επαναλάβει 15 φορές τα ίδια και μετά συνεχώς τα παίρνεις πίσω και τα ξαναλές...

αυτο το ποστ συνοψιζει πολυ καλα,πολυ περιεκτικα οσα γραφονται τοση ωρα...γι αυτο λοιπον ολες οι διαφωνιες.

Μια τελευταια ερωτηση απο εμενα κ φευγω απο την κουβεντα γιατι πονοκεφαλιασα πια...
Τζιζ απο ποιο σημειο κ μετα καταλαβες οτι δεχεσαι επιθεση απο καποια ατομα? Εχω κατα νου κατι κ πιστευω οτι μετα απο αυτο εκνευριστηκες κ πιστεψες οτι σου επιτιθενται.
Αν θελεις -φυσικα- μου λες απο ποιο σημειο κ μετα αντιληφθηκες κατι τετοιο?

mama katerina

mama katerina
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
γιατι ωραια τα λεμε αλλα ειναι μεχρι να δουμε το παιδι μας χτυπημενο... δυστυχως στην ποχη μας αυτο δεν μπορει να εφαρμοστει! ειναι ιδανικο δεν λεω αλλα οχι δεν θα κανω το δικο μου το παιδι να ειναι φοβισμενο επειδη καποιες λενε "ελα μωρε παιδια ειναι" παιδια ειναι και γιαυτο θα πρεπει να ξερουν το σωστο γιατι τα παιδια ειναι οι αυριανοι ενηλικες! τα λεω τωρα κ εχω φουντωσει γιατι το θυμηθηκα παλι...

chicken

chicken
kira έγραψε:

κι'όμως καρφί θα το πούνε καιθα το κάνουνε πέρα το παιδάκι. Τουλάχιστον στην εποχή μου έτσι γινόταν. Αν δεν υψώσεις ανάστημα & θα σε κοροιδεύουν και θα σε δέρνουν. Έτσι έκαναν και στο δικό μου σχολείο που ήταν ιδιωτικό Shocked Shocked Shocked

tatijana

tatijana
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
chicken έγραψε:
kira έγραψε:

κι'όμως καρφί θα το πούνε καιθα το κάνουνε πέρα το παιδάκι. Τουλάχιστον στην εποχή μου έτσι γινόταν. Αν δεν υψώσεις ανάστημα & θα σε κοροιδεύουν και θα σε δέρνουν. Έτσι έκαναν και στο δικό μου σχολείο που ήταν ιδιωτικό Shocked Shocked Shocked

Κι ετσι θα κανουν παντα ας μην κοροιδευομαστε...

mama katerina

mama katerina
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
chicken έγραψε:
kira έγραψε:

κι'όμως καρφί θα το πούνε καιθα το κάνουνε πέρα το παιδάκι. Τουλάχιστον στην εποχή μου έτσι γινόταν. Αν δεν υψώσεις ανάστημα & θα σε κοροιδεύουν και θα σε δέρνουν. Έτσι έκαναν και στο δικό μου σχολείο

συμφωνω... δεν επικροτω να τσακωνεται και να χτυπαει αλλα να αμυνεται! θυμαμαι εμενα στο νηπιο που με χτυπουσε ενα αγορακι η δασκαλα δεν εκανε τιποτα κι εγω δεν ηθελα να παω σχολειο..οταν εφαγε ομως μια σπρωξια και απο μενα εκει κωλωσε και δεν με ξανα ακουμπησε...

chicken

chicken
Όμως άλλο η άμυνα σε συνομίληκους και άλλο η βία απο ενηλίκους ε?
Αλλο να μαθαίνουμε στο παιδί να αμύνεται και να μην το χτυπάνε και άλλο να κακοποιούν οποιοδήποτε παιδάκι

kira

kira
Εμείς θα δείξουμε τον δρόμο στα παιδιά!!Είμαι εδώ να της μάθω να ξεχωρίζει το σωστό και να μην καθορίζει τις πράξεις της από τα λεγόμενα και τις συμπεριφορές άλλων!!!
Θα πετύχω το στοίχημααν την κάνω να καταλάβει ότι μας ενδιαφέρει η γνώμη όσων ΕΜΕΙΣ εκτιμάμε και οχι των υπολοίπων!!!!

Και καρφί λοιπον να την πουν και να στεναχωρηθεί θα της εξηγήσω,γιατί μιλάμε πολύ,πως το βλέπουν κάποια παιδιά και θα την κάνω να καταλάβει πως αυτό που λενε δεν της ταιριάζει και δεν θα πρέπει να την επηρεάσει!!

!!!Μπορεί για αυτούς η κόρη μου να είναι καρφί και αυτοί για την κόρη μου να είναι ατίθασοι και εκτος ορίων!!!Ο καθένας σύμφωνα με τις βάσεις του πορεύεται και οι βάσεις αυτές που δίνω ΕΓΩ δεν είναι δείρε κι εσύ παιδί μου και μη λες τίποτα στην δασκάλα,γιατί ο Χ Ψ Ω θα σε χαρακτηρίσει καρφί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Αν είναι δυνατόν!!!!!!!!!!!!!

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!

ωραίο!
πάντα τη σωστή κουβέντα έχεις βρε Μαράκι;

elena25

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tziz έγραψε:
Εδώ Έλενα το μόνο που προσπαθώ να κάνω, είναι να σε αποτρέψω από το να πεις κάτι που ίσως θα μπορούσε να οδηγήσει σε "άλλα" μονοπάτια...

Σε ευχαριστώ που προσπαθείς να με προφυλάξεις αλλά πίστεψέ με δε χρειάζεται. Έχω την υπομονή και τον τρόπο να εξηγήσω στην όποια κοπέλα παρεξηγηθεί από τα λεγόμενά μου τι ακριβώς εννοώ. Όπως και το έκανα με τη Βάνια συγκεκριμένα. Και δημόσια και προσωπικά. Δεν χρειάζομαι λοιπόν προστασία μέσω προσβολών και ειρωνείας.

δεν εννοούσα το γεγονός ότι δεν έχεις παιδί. Αλλά το γεγονός ότι δεν ήσουν παρούσα στο σκηνικό που περιέγραψε η Βάνια με το γιο της. Ούτε ξέρεις τι παίζει μέσα στο σπίτι και την οικογένεια του καθενός.

Δεν είχα σκοπό να αναλύσω τίποτα σχετικό με το συμβάν που περιέγραψε η Βάνια. Αν με είχες ρωτήσει όμως (εφόσον όπως φαίνεται δεν κατάλαβες τι εννοούσα) και δεν έσπευδες να με κατηγορήσεις θα σου είχα εξηγήσει.

Δεν είμαστε για ψυχανάλυση εδώ. Η Βάνια και η όποια Βάνια, νομίζω ότι ξέρει καλύτερα τι είναι καλό για εκείνη και το παιδί της. Ή ακόμα κι αν θέλετε να κάνετε ψυχανάλυση, κάντε το με πμ. Δεν είναι ανάγκη να βγαίνουν όλα φόρα παρτίδα...

Από τη στιγμή που κάποιος γράφει κάτι, περιμένει συζήτηση επ' αυτού. Δεν το γράφει και περιμένει απλά να το διαβάσουμε και να το προσπεράσουμε. Αν ήταν έτσι, θα γράφαμε εδώ μέσα χωρίς να περιμένουμε απάντηση από κανέναν, σαν να γράφαμε ημερολόγιο. Ποιος ο λόγος λοιπόν; Και εν πάσει περιπτώσει, αν η Βάνια είχε ενοχληθεί από αυτό νομίζω πως θα μπορούσε να μου το πει και να της εξηγήσω τη θέση μου.

Γιαυτό σου λέω, κράτα τις απόψεις σου, πριν αρχίσεις να τσακώνεσαι εδώ μέσα προσβάλλοντας -ίσως άθελά σου- άλλες γυναίκες για τη "μεθοδο διαπαιδαγώγησης" που χρησιμοποιούν... Το θέμα το διαβάζουν κι επισκέπτες. Το διαβάζουν και κοπέλες που απλά δεν κάνουν τον κόπο να απαντήσουν. Και ίσως ναι, κάποιες, έχουν που έχουν τις ενοχές τους που έχουν δείρει τα παιδιά τους, έχουν τα νεύρα τους, τις ορμόνες τους, τα ψυχολογικά τους κτλ κτλ...δε χρειάζεται να τις πριζώνουμε κι άλλο... Αυτό εννούσα....

Αν κάποια κοπέλα έχει τέτοιο θέμα, μπορεί κάλλιστα να μη διαβάσει αυτά που γράφουμε εδώ. Άσε που δε νομίζω να εννοούσες αυτό λεγοντάς μου αυτά που μου είπες. Και δεν είδα να μιλάς σε κάποια άλλη έτσι, μόνο σε εμένα είπες να μην ανακατεύομαι στις ξένες οικογένειες. Οπότε το θεωρώ προσωπικό. Ή απλά ότι με βρήκες εύκολο θύμα. Μη προσπαθείς να θίξεις τη νοημοσύνη μου λέγοντάς μου το αντίθετο τώρα.

δεν ήταν η πρόθεση μου να σε προσβάλω και αν ένιωσες έτσι, τότε σου ζητάω για 3η φορά συγνώμη. Ναι όντως έδωσες την εντύπωση ότι πααας να ανακατευτείς...

Και θεώρησες εσύ σωστό να με βάλεις στη θέση μου, ε;

Εκτός αν εμένα ο μυαλός μου με γέλασε...
Επίσης, δεν προσπαθώ να δημιουργήσω εντυπώσεις.
Είμαι από μόνη μου εντυπωσιακή....

ΑΝ γίνομαι κατανοητή....
Κουμάντο καθένας, σπιτάκι του και στην οικογένειά του. και πάλι δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά

Το δικό μου ποστ παραθέτεις όμως οπότε ισχύουν αυτά που σου έγραψα παραπάνω.

[/quote]

Tziz έγραψε:
elena25 έγραψε:Και θέλω να πιστεύω πως όλα αυτά δεν τα έκανα έτσι, απλά για να τα κάνω. Τα έκανα γιατί θέλω να τα εφαρμόσω. Και ελπίζω να το κάνω. Δεν μπορώ να ξέρω ούτε να εγγυηθώ ότι όλα όσα έμαθα θα τα εφαρμόσω ή ότι δε θα ξεφύγω κάποια φορά. Ξέρω όμως πως ακόμη και αν ξεφύγω θα αναγνωρίσω το λάθος μου γιατί θα ξέρω πως θα είναι λάθος. Δε θα προσπαθήσω να το ωραιοποιήσω λέγοντας πως δε γινόταν αλλιώς. Πάντα γίνεται αλλιώς.
Τώρα μιλάς σωστά... Και δεν εννοώ αν έχεις δίκιο ή άδικο. Εννοώ ότι χρησιμοποιείς τις σωστές λέξεις...

Και πριν σωστές λέξεις χρησιμοποιούσα. Εσύ απλά της ερμήνευσες όπως ήθελες.

kira

kira
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΠΟΙΟΥ Η ΓΝΩΜΗ ΘΑ ΜΕ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ!!!Η ΓΝΩΜΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΩ ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕΙ!!ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΙΥ ΤΗ ΔΙΝΩ ΕΓΩ!!!!

ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΒΙΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΡΙΑ!!!!!!!!!!

mama katerina

mama katerina
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
chicken έγραψε:Όμως άλλο η άμυνα σε συνομίληκους και άλλο η βία απο ενηλίκους ε?
Αλλο να μαθαίνουμε στο παιδί να αμύνεται και να μην το χτυπάνε και άλλο να κακοποιούν οποιοδήποτε παιδάκι

ναι συμφωνω σε αυτο...

τις προαλλες πηγα στο σχολειο και πηρα την κορη μου οπως λοιπον φευγαμε ακουσα τη δασκαλα να λεει σε μια μητερα "ο γιος σου μου χτυπαει τα παιδια δεν μπορω αλλο να το χειριστω" και απαθεστατη αυτη με την τσιγαρουμπα στο χερι και πανω στο μηχανακι της λεει " εε κανε κατι κι εσυ βαλτον τιμωρια" και μου ρθε να της πω και εσυ τι κανεις για αυτο? εκανε παρατηρηση στη δασκαλα ρε σεις ΕΛΕΟς δεν τις μπορω καθολου αυτες τις τυπισσες ομως... πως κρατηθηκα και δεν μιλησα! ισως επειδη δεν ειμαι και απο αυτες που θα πιασουν τη μανα του αλλου παιδιου να ζητησουν εξηγησεις! δεν τα μπορω αυτα... το "παιδια ειναι" θα το πω κι εγω σε φυσιλογικες καταστασεις οπως οταν 2 παιδακια διαφωνουν π.χ για ενα παιχνιδι ναι εκει ειμαι της αποψης να τους δινεις την ελευθερια να το λυνουν μονοι τους οταν ομως το παιχνιδι φτανει στο κεφαλι του αλλου οχι δεν το δεχομαι

Κιρα μακαρι να το καταφερεις αυτο που λες και παλι ειναι ιδανικο ομως στον κοσμο των παιδιων ειναι αλλιως τα πραγματα και πιστεψε με εκει το παιδι θελει να ειναι αρεστο και αγαπητο και οχι απομακρυσμενο απο τους υπολοιπους

Έχει επεξεργασθεί από τον/την mama katerina στις Πεμ Νοε 24, 2011 7:29 am, 2 φορές συνολικά

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ελα ρε συ τωρα....εχεις ενα ταλεντο στο αναγνωριζω, δημιουργεις καταστασεις,εμπλεκεις και αλλα ατομα, αφηνεις να αιωρουνται υπονοιες, "γκρουπαρεις" κοσμο,οι "κακες",οι "αθωες" ,. Σε αυτο το θεμα η αποψη σου ηταν περιπου η ιδια με τα "ιδια ατομα",πώς γινεται στο τελος να τσακωθεις με αυτα τα "ιδια ατομα"? το επιδιωκεις προφανως.
Και "επιθεση"?"Επιθεση"? Σιγα ρε συ μην βγηκε κοσμος με τον βουρδουλα....η διαφωνια δεν ειναι επιθεση, εκτος και αν εχεις συγκεκριμενη ψυχοπαθολογια και εκλαμβανεις τις διαφωνιες ως επιθεσεις. Αυτο ομως δεν μπορεις να μας το "φορας' ολες ετσι? Κοντρολαρισε το...
Αν αυτό δεν είναι επίθεση τι είναι; έχεις κάποιο πρόβλημα με το άτομο μου πέρα απο το ότι με αντιπαθείς; και ειλικρινά αυτό δεν το βλέπω απόλυτα κακό συμβαίνουν αυτά . Αν έγραφα εγώ αυτό το συγκεκριμένο τι θα έλεγες;
όταν είπα επίθεση δεν αναφερόμουν έτσι όπως το πήρες εσύ , μπορεί όλες μέσα από το γραπτό λόγο να είμαστε υπερβολικές και να ξεφύγουμε και δεν αναφέρθηκε στο τωρινό θέμα . Εδώ για χαβαλέ και για πλάκα δίνονται τίτλοι και χαρακτηρισμοί.Λοιπόν επειδή δεν σεέχω προσβάλλει ποτέ μίλα πιο όμορφα όταν αναφέρεσαι στο άτομο μου

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
chicken έγραψε:Όμως άλλο η άμυνα σε συνομίληκους και άλλο η βία απο ενηλίκους ε?
αυτο ηθελα να γραψω και με προλαβες.
η αυτοαμυνα ειναι ενα εντελως αλλο κεφάλαιο. ειναι η απαντηση στη βια.
άλλο πραγμα ειναι όμως ο γονιος να ασκει 'βια' (το βαζω σε εισαγωγικα για να μην παρεξηγηθω παλι) για να μαθει το σωστ οστο παιδι του.

το σωστο ειναι αυτο που ανεφερε η κιρα κατα τη γνωμη μου.
γνωριζω περιστατικο πιτσιρικα που του ειχαν μαθει απο το σπιτι να ειναι 'αντρακι'- κα ισαπιζε στο διαλειμμα τα αλλα παιδακια- εγινε συσταση στο γονιο (ο οποιος παρεξηγηθηκε που του προσβαλλαν το παιδι) και αναγκαστηκε να αλλαξει νηπια.
τελωσπαντων ενα παραδειγμα ανεφερα.
τωρα αν δεν γινει το παραπανω- τοτε θα αναγκαστει το παιδακι να ανταποδωσει.

kira

kira
mama katerina έγραψε:

Κιρα μακαρι να το καταφερεις αυτο που λες και παλι ειναι ιδανικο ομως στον κοσμο των παιδιων ειναι αλλιως τα πραγματα και πιστεψε με εκει το παιδι θελει να ειναι αρεστο και αγαπητο και οχι απομακρυσμενο απο τους υπολοιπους

Ναι Κατερίνα μου,αλλά τα παιδια από αυτην την ηλικία θα διαμορφώσουν τον ενήλικο εαυτό τους στο μέλλον!!!Τι μου λες??Προκειμένου το παιδί να είναι αρεστό στους συμμαθητες θα πρέπει να ξεπουλήσει τις αρχες που πήρε από το σπίτι σου!!!Και μεθαυριο σαν ενήλικας έτσι θα λειτουργήσει ένα παιδί που μεγάλωσε με αυτό το σκεφτικό,γιατό όπως όλοι ξέρουμε οι σπόροι στην ψυχή μπαίνουν από μικρή ηλικία!!!!Δηλαδή προκειμένου να με αποκλείσει το χι κοινωνικό σύνολο θα πάω κόντρα στις αρχες και τα πιστεύω μου!!!'Οχι φυσικά!!Ένα τέτοιο σύνολο το αποκλείω εγώ γιατί δεν μου ταιριάζει!!!

kira

kira
Τι να πω στην κόρη μου δηλαδη???Κορίτσι μου αν σε δείρουν,να δείρεις κι εσύ,γιατί αλλιώς αν το πεις στη δασκάλα τα παιδάκια θα σε πουν καρφί και δεν θα σε παίζουν!!!!!!Μα είμαστε σοβαροί!!!!!!!!!!

tatijana

tatijana
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ε καλα μη τα ισοπεδωνουμε ολα...Εμενα ο αδερφος μου δλδ που εδερνε παιδι αδε νομιζω να βγηκε εγκληματιας η οτιδηποτε αλλο...Μαμουχαλο παντως δε θα το κανω και να μου το κοροιδευει ολο το σχολειο...

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 13 από 16]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις