Διαβαζω μερες το θεμα.Ας πω κ εγω μερικα πραγματα.Οσο μπορω πιο συντομα για να μην γινω κουραστικη.
Η μαμα μου με θηλασε μεχρι 2 ετων!!Μπαιναμε στο λεωφορειο π.χ κ εγω λεει εκεινη της φωναζα "μαμα μπιτζι μπιτζι".
Σας πληροφορω λοιπον πως περα απο αυτο δεν διατηρησα καμια ιδιαιτερη σχεση μαζι της,ουτε κανενα ιδιαιτερο δεσιμο.
Η αδερφη μου που ηταν "ζορικο' μωρο κ προσπαθησε να τη θηλασει το ιδιο,αλλα τις δαγκωνε τις θηλες κ τις ματωνε,οποτε κ τις εκοψε το θηλασμο αμεσως....εχουν το απιστευτο δεσιμο η μια με την αλλη,αρα...αυτα περι 'δεσιματος'....ισως κ να μην ισχυουν.
Αλλα πραγματα δενουν τη μανα με το παιδι κ φτιαχνουν μια γερη σχεση αγαπης κ εμπιστοσυνης.
Για να μην παρεξηγηθω,ειμαι απολυτα ΥΠΕΡ του θηλασμου.Την μεγαλη μου κορη προσπαθησα να τη θηλασω αλλα λογω αγνοιας κ παραπληροφορησης,δυστηχως τα καταφερα μονο 2 μηνες...Δεν εκανα τα πραγματα σωστα απο την αρχη(το οποιο τωρα το βλεπω που ασχολουμαι κ διαβαζω περι θηλασμου κ εφτασα στο σημειο το στηθος να βγαζει κατι σταγονες....οχι για να φαει μωρο,ουτε για να ριξεις στον καφε σου δεν εφτανε...).Υποθετω δηλαδη γιατι ισως τελικα κ να μην ειχα αρκετο γαλα...
Επισης η αδερφη μου,εκανε ενα γιοκαρο πριν 9 μηνες.Τον λατρευει,πεθαινει...τι να σας λεω...εκει να δειτε δεσιμο...αφου σκεφτομαστε πως θα τα καταφερουμε
οταν θα παει η αδερφη μου για δουλεια...τετοιο κολλημα με τη μανα του.Ολους τους αλλους τους εχει γραμμενους,ακομα κ τον πατερα του...Και ομως δεν τον θηλασε η αδερφη μου...γιατι;;;
Γιατι...δεν το ενοιωθε για να το κανει,η ιδεα της φαινοταν αποκρουστικη.Το προσπαθησε κ υπεφερε.Δηλαδη σ'αυτη τη γυναικα τι θα πεις;;Πως δεν νοιαζεται για το μωρο της;;;
Εγω...προκειτε να γεννησω σε λιγους μηνες το 2ο μωρο μου.Θελω πολυ να προσπαθησω να θηλασω.Αλλα αν τε λικα,οντως δεν εχω γαλα,αν τελικα δεν εφταιγα εγω,οπως νομιζω την πρωτη φορα κ απλως...δεν εχω γαλα...τι πρεπει να κανω;;;Να νοιωσω ενοχες;;;Να πεσω σε καταθλιψη;;Να νοιωσω αχρηστη μανα;Που εχω τραβηξει τα πανδεινα μεχρι να μεινω εγγυος..
Καταλαβατε νομιζω τι θελω να πω.Ολα ειναι σχετικα με το θηλασμο,οπως ολα ειναι σχετικα με τη ζωη.Ας μην τα περνουμε ασπρο κ μαυρο,υπαρχει κ το γκριζο.
Και για οσες ΔΕΝ δεχονται πως υπαρχουν γυναικες που ΔΕΝ εχουν γαλα...ας το δεχτουν,γιατι πραγματικα υπαρχουν.Η το γαλα τους φτανει μεχρι καποιο σημειο.
Τι να κανουμε;;;Υπαρχουν οι τυχερες που τρεχουν τα στηθη αφθονο γαλα,υπαρχουν κ οι ατυχες...
Οσον αφορα το δημοσιο θηλασμο,δεν με ενοχλει σαν θεαμα αν δω καποια μαμα να το κανει,αρκει να κραταει τα προσχηματα.Εγω ποτε δεν θα το εκανα δημοσια.Θα προσπαθουσα να βρω ενα χωρο μακρια απο περιεργα βλεματα να θηλασω το παιδακι μου με την ησυχια μου.Κανω κατι πολυ καλο για το παιδι μου αλλα δεν το θεωρω απαραιτητο να το μαθει ολος ο κοσμος.
Αυτη ειναι η αποψη μου σε ολα αυτα που εχουν συζητηθει μεχρι στιγμης.
Τωρα στο ερωτημα του θεματος...γιατι η αληθεια ειναι εχουμε ξεφυγει απ΄το ερωτημα,πιστευω πως οι σημερινες γυναικες ΘΕΛΟΥΝ να θηλασουν.Πριν λιγα χρονια ναι πραγματικα δεν ηθελαν.Ειχε πεσει απιστευτη παραπληροφορηση με το θεμα(χαλαει το στηθος κ.τ.λ),αλλα κ το γεγονος πως πολλες επεφταν με τα μουτρα στη δουλεια κ στην καριερα κ αναγκαστικα καποια πραγματα τα εβαζαν σε δευτερη μοιρα...ε...νομιζω πως αυτος ηταν ο κυριοτερος λογος.
Σημερα ειναι ελαχιστες οι μαμαδες που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ,κ παλι δικαιωμα τους.
Ετσι ειναι...δικαιωμα μου εμενα να θηλασω το μωρο μου αλλα δικαιωμα κ της αλλης να δωσει μπουκαλι....Ειναι τοσο απλο.
Ευχαριστω που με διαβασατε κ συγνωμη για το μακριναρι...ειπα να τα πω συντομα αλλα.....