26 Απ: Γιατι οι γυναικες δεν θέλουν να θηλασουν? Τετ Αυγ 22, 2012 6:28 am
litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Γιατι σε απασχολει τι κανει μια αλλη μανα..που επηρεαζει την ζωη σου,την δικη μου το τι θα κανει μια αλλη γυναικα?
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
astroneraidoula έγραψε:Για να ανάλυσε το λίγο αυτό με τις συνθήκες. Τι εννοείς?
bebek6 έγραψε:opws eipan k polla koritsia paizounn polloi paragontes rolo..
ki egw ypostiriza to idio,pws palia oi gynaikes thilazan k megalwnan paidia?an exeis thelisi thilazeis.
gia 15meres loipon imoun ki egw me to vyzi eksw na taizw gia wres.. to mwro omws oso pigaine exane varos,epeita den eixa voithia,imoun zompi, arxisa na min trww gia na menei akoma pio poly sto stithos mpas k iremisei apo to klama k parei k kana grammario k arxisa k na klaiw pou den ta katafernw na ti xwrtasw..meta epemeine o antras m gia symplirwma na min klaei to mwro k telos mou eipe k i paidiatros na tis dwsw skoni meta apo to diko mou giati den tha prepe na synexisei na xanei ki allo..k twra kourazomai akoma pio poly me aposteirwseis k stithos mazi giati enan agwna na min apogalaktistei toso efkola thelw na ton kanw..eimai poly yper tou apokleistikou thilasmou ki afto me ponaei perissotero k mou dimiourgei typseis..
νομιζω οτι λαθος το εκλαμβανει ο καθενος απλα ηθελα να μαθω εμπειριες γυναικων γιατι δεν θηλαζουν..και ειναι μια απλη ερωτηση..εννοειται οτι καταλαβεινω πολυ καλα οτι ειναι δυσκολο και αναλωγος και την κατασταση καθε γυναικας.αγαπη 25 έγραψε:Δεν νομίζω πως υπάρχει γυναίκα που δεν θέλει να θηλασει οπότε ο τίτλος ειναι εντελώς λάθος.. Μπράβο σου που θηλιά ζεις τα δίδυμακια σου εγώ θηλασα ελάχιστα τον γιο μου τόσο μπόρεσα τόσο έκανα και όπως είπαν τα κορίτσια πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να πετύχει ο θηλασμος.δεν ειναι καλή μάνα μόνο αυτή που θηλασει το παιδί της.....
markella01 έγραψε:astroneraidoula έγραψε:Για να ανάλυσε το λίγο αυτό με τις συνθήκες. Τι εννοείς?
Εννοώ ότι η μαμά πρέπει να χαίρει άκρας υγείας, σωματικής και ψυχικής. Να έχει τον χρόνο να έχει ένα μωρό συνέχεια στο στήθος της για να εδραιωθεί ο θηλασμός. Να έχει πλήρη υποστήριξη από όλους. Να μην εργάζεται ή να μην εργάζεται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ή να έχει ευέλικτο ωράριο εργασίας. Να μην είναι σκασμένη από το άγχος της καθημερινότητας.
Οταν γέννησα τα παιδιά μου, ως εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, ο νόμος μου έδινε 63 μέρες άδεια μετά τον τοκετό. Πως να συνέχιζα μετά, όταν έλειπα 8 ώρες από το σπίτι; Και όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, ε ναι δεν είχα γάλα. 45 μέρες πάλευα με ένα μωρό στο στήθος να σκάει στο κλάμα, για να ρουφήξει τις ελάχιστες σταγόνες γάλα που έβγαζε το στήθος μου. Με την αναιμία να με έχει κάνει να σέρνομαι και χωρίς υποστήριξη από κανέναν στο συγκεκριμένο θέμα. Γι' αυτό λέω μην είμαστε απόλυτοι.
μαμακα μου έγραψε:markella01 έγραψε:astroneraidoula έγραψε:Για να ανάλυσε το λίγο αυτό με τις συνθήκες. Τι εννοείς?
Εννοώ ότι η μαμά πρέπει να χαίρει άκρας υγείας, σωματικής και ψυχικής. Να έχει τον χρόνο να έχει ένα μωρό συνέχεια στο στήθος της για να εδραιωθεί ο θηλασμός. Να έχει πλήρη υποστήριξη από όλους. Να μην εργάζεται ή να μην εργάζεται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ή να έχει ευέλικτο ωράριο εργασίας. Να μην είναι σκασμένη από το άγχος της καθημερινότητας.
Οταν γέννησα τα παιδιά μου, ως εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, ο νόμος μου έδινε 63 μέρες άδεια μετά τον τοκετό. Πως να συνέχιζα μετά, όταν έλειπα 8 ώρες από το σπίτι; Και όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, ε ναι δεν είχα γάλα. 45 μέρες πάλευα με ένα μωρό στο στήθος να σκάει στο κλάμα, για να ρουφήξει τις ελάχιστες σταγόνες γάλα που έβγαζε το στήθος μου. Με την αναιμία να με έχει κάνει να σέρνομαι και χωρίς υποστήριξη από κανέναν στο συγκεκριμένο θέμα. Γι' αυτό λέω μην είμαστε απόλυτοι.
Συμφωνώ απόλυτα.
Μένω στη μάνα μου από τότε που έμεινα έγκυος για λόγους οικονομικούς (με σταμάτησαν από τη δουλειά). Έχω ένα μπέμπη 8 εβδομάδων που θηλάζω αποκλειστικά και είμαι ευγνώμων γιαυτό γιατί αν έμενα μόνη μου, στο δικό μου νοικοκυριό και έπρεπε να δουλεύω αμφιβάλλω αν θα μπορούσα να τα καταφέρω, παρόλο που και γάλα είχα και θηλές και θέληση...
Ο λόγος? Ένας σύζυγος που δεν προσφέρει στο σπίτι και βοηθάει ελάχιστα με το μωρό δε νομίζω να μου άφηνε αντοχές να κρατάω ένα σπιτικό και να αποδίδω στη δουλειά μου ενώ ο μπέμπης κάθε 2 ώρες το λιγότερο θέλει να φάει...Τώρα η μαμά μου έχει αναλάβει μαγείρεμα,πλύσιμο, σιδέρωμα, εγώ ασχολούμαι με το μωρό, όταν λέω στους γονείς μου να τους βοηθήσω να κάνω καμιά δουλειά μου λένε "η δουλειά σου είναι να μεγαλώνεις το παιδί σου" και δε με αφήνουν να κάνω τίποτα... Πόσες όμως είναι τόσο τυχερές όσο εγώ, πόσες έχουν αυτή την πολυτέλεια?
Ο σύζυγος αφού δε βοηθάει στο σπίτι συμβάλλει αλλού με την εργασία του, στα οικονομικά,(όχι ότι τον δικαιολογώ, εξακολουθεί να είναι απαράδεκτος άλλα κακά τα ψέμματα έχει βολευτεί με τόσα χέρια πρόθυμα που υπάρχουν στο σπίτι- σημειωτέον μπαμπας, μαμά, πεθερά κάνουν τα πάντα για μας) οπότε εγώ έχω όλο το χρόνο και τη διάθεση να βάλω το μπέμπη στο στήθος όσες φορές θελήσει, να τον νανουρίσω με τις ώρες και να καταφύγω στην πιπίλα μόνο όταν δε γίνεται αλλιώς, και να κάνω τα πάντα συμφωνα με τα πρωτόκολλα, άλλα έχω πλήρη συναίσθηση της κατάστασής μου και ποτέ με τίποτα δε θα μπορούσα να κατακρίνω μια κοπέλα που για τους δικούς της λόγους (που εγώ σίγουρα δε μπορώ να ξέρω μια και δεν είμαι ούτε στο σπίτι της, ούτε μέσα στο μυαλό της) δε θηλάζει.
Ούτε οίκτο, ούτε περιφρόνηση χρειάζονται οι γυναίκες που δε θηλάζουν. Στην τελική ακόμα και για εγωιστικούς λόγους να το επέλεξαν, εμένα δε με αφορά καθόλου, ούτε θα ανεβάσω παντιέρα το δικό μου θηλασμό μπροστα στη μούρη τους γιατί κι εγώ αν είχα το αυγό στον κώλο μπορεί να ενεργούσα εντελώς διαφορετικά από ότι τώρα...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την marianna7milena στις Τετ Αυγ 22, 2012 12:36 pm, 1 φορά
maryz-iraklio kritis έγραψε:μα γιατί να υπάρχουν αντιδράσεις για το θέμα του θηλασμού δε μπορώ να το καταλάβω? Δε το βρίσκω τόσο κακό να είμαστε απόλυτες κάποιες μανάδες για τη διατροφή των παιδιών μας! Για πηγαίνετε λίγο πίσω παλιά πως θήλαζαν τώρα τα έχουμε έτοιμα στο πιάτο βέβαια όλα κ να μη κάνουμε κάτι! Όπως είναι περήφανες κ απόλυτες οι μανάδες του ξένου γάλατος έτσι είναι κ οι θηλάζουσες! Αλλά γιατί αντιδράσεις για το θέμα δε μπορώ να το καταλάβω! βάζω κ τη φατσούλα για να μη παρεξηγηθώ όπως το μεσημέρι!
marianna7milena έγραψε:maryz-iraklio kritis έγραψε:μα γιατί να υπάρχουν αντιδράσεις για το θέμα του θηλασμού δε μπορώ να το καταλάβω? Δε το βρίσκω τόσο κακό να είμαστε απόλυτες κάποιες μανάδες για τη διατροφή των παιδιών μας! Για πηγαίνετε λίγο πίσω παλιά πως θήλαζαν τώρα τα έχουμε έτοιμα στο πιάτο βέβαια όλα κ να μη κάνουμε κάτι! Όπως είναι περήφανες κ απόλυτες οι μανάδες του ξένου γάλατος έτσι είναι κ οι θηλάζουσες! Αλλά γιατί αντιδράσεις για το θέμα δε μπορώ να το καταλάβω! βάζω κ τη φατσούλα για να μη παρεξηγηθώ όπως το μεσημέρι!
αυτο ειναι το θεμα οτι δεν ειμαι απολυτη απλα εχει γινει παρεξηγηση και συμφωνω απολυτα μαζι σου απλα η εποχη μας τωρα ειναι διαφορετικη και εχουν αλλαξει πολλα ετσι εχει ερθει και το ξενο γαλα..μιλαω για γυναικες που μπορουν και δεν το προτιμουν
αρκει η προσπαθεια και δεν υπαρχει λογος να νιωθει καμια γυναικα τυψεις στο κατω κατω δεν το αφησες νηστικο.και εκανες πολυ καλα που προσπαθησες με τετοιες συνθηκες μπραβο σου εγω δεν ξερω ειλικρινα πως θα ημουνα..εγω ειχα την μανα μου τον 1 μηνα και με βοηθησε οσο μπορεσε μετα εφυγε πισω ελλαδα εγω μενω αγγλια και δεν εχω κανενα να με βοηθαει εκτος απο τον ανδρα οποτε ειμια μονη σπιτι..και με διδυμα θηλαζω μαγειρευω και καθαριζω και εχω χρονο και για μενα και ολα αυτα επειδη εχω θεληση υπομονη και επιμονη και ειχα καταθλιψη τον πρωτο μηνα ομως το ξεπερεσα..απλα θελω να πω οτι ολες οι γυναικες μπορουν τα παντα αρκει να το θελουν..marikaki έγραψε:Θελω να μοιραστω κι εγω μαζι σας την εμπειρια μου,
Εχασα τη μαμα μου όταν ημουν έγκυος στον 5 μηνα. Σε ολόκληρη την εγκυμοσυνη κρατιομουν. Να μην κλάχψ πολύ, να μην ειμαι υπερβολική να μη συμβει κατι στο μωρο...Εκανα και συσπάσεις...Μόλις γεννησα, μου βγηκε το πένθος. Ενιωσα ότι τωρα μπορω επιτελους να θρηνησω και να κλάψω για το χαμο της μαμας μου...Μου ελεγαν ότι πάσχω από επιλοχειο. Όχι τους απαντουσα. Κλαιω γιατι πενθω, πονω, θρηνω.
Γαλα ειχα πολύ, βοηθεια όμως καμια. Βεβαια ειχαν ματωσει οι θηλες μου, το παιδι μου επινε γαλα με αιμα και πυον, έβγαζα με το θηλαστρο, έβαζα και ψευτοθηλες. Αντεξα περίπου 1 μηνα. επαθα μαστιτιδα, ανεβασα 40 πυρετο και δεν ειχα κανεναν να με βοηθησει. Ο αντρας μου δουλευε τρελα ωραρια, τα πεθερικα χωριο, ο πατερας μου ασχετος από όλα αυτα μονο με κοιταζε και δεν ηξερε τι να κανει καθως ποτε δεν ειχε ασχοληθει με παιδια. Κι ετσι σταματησα. Πηρα αντιβιωση και έδωσα στη μικρη μου ξενο. Ενιωθα τρομερες τυψεις και ακομη νιωθω.ΘΑΥΜΑΖΩ ΚΑΘΕ ΦΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ. Πιστευω όμως ότι χρειαζεσαι πολλή βοηθεια. Και ψυχολογικη και πρακτικη. Ειχα φιλη που θηλασε και η μαμα της ειχε αναλαβει το σπίτι, το φαγητο, τα πάντα και εκείνη μονο θηαλαζε. Συγνωμη για το μεγαλο ποστ αλλά ακόμη όταν το σκεφτομαι στενοχωριεμαι..Και το κακο ειναι ότι ξερω πως όταν με αξιωσει ο Θεος να κάνω κι άλλο παιδακι, πάλι δε θα μπορεσω. Κι ο λόγος:πιστευω απόλυτα ότι πρεπει να έχεις πολλή βοηθεια για να τα καταφερεις και εγω ξερω ότι δε θα την εχω. Οσο καλα και να ειμαι ψυχολογικα, γιατι πιστευω όταν με το καλό έρθει το δευτερο παιδακι, δε θα ειμαι χαλια όπως το πρωτο αλλά θα έχω τόσα να φροντισω που πάλι δε θα τα καταφερω.
Μπραβο σε όλες σας πάντως
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης