51 Απ: Γιατι οι γυναικες δεν θέλουν να θηλασουν? Τετ Αυγ 22, 2012 12:51 pm
maryz-iraklio kritis
Πρωταγωνιστής!!
Το τσιγάρο προσωπικά το θεωρώ πολύ εγωιστικό και στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
συμωνω απολυτα εξαλου η ερωτηση ειναι γιατι δεν θελουν αλλα πιαστηκαν απο αυτο και εγινε ολο το θεμα λυπαμαι πολυ αλλα δεν υπαρχει θεμα παρεξηγησης..οπως ειπες ολες μανουλες ειμαστεγεωργία02/07/10 έγραψε:Και μόνο το τσιγάρο, ο καφές.... Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που πρέπει να στερηθεί μια μάνα που θηλάζει και ακόμα περισσότερα όσο λιγότερο βοήθεια και υποστήριξη έχει... Και όλα αυτά μετά απο μια περίοδο εγκυμοσύνης... Που η καλύτερη να ήταν ένα πάρτυ ορμόνων θα το είχε... Και αυτό μετά με το θηλασμο θα φουντώσει και πιο πολυ... Οπότε αν μια μανούλα αποφασίσει να μην θηλάσει είναι απόλυτα σεβαστό... Δεν την κάνει περισσότερο ή λιγότερο μανούλα απο οποιαδήποτε απο εμάς που θηλάσαμε, είναι σαν να συγκρίνουμε τις μανούλες που γεννήσανε και αυτές που υιοθετήσανε... Δεν γίνεται να χωριζόμαστε σε στρατόπεδα κάθε φορά που προκύπτει ένα παρόμοιο θέμα... Είμαστε όλες μανούλες, και βρισκόμαστε σε αυτο το φόρουμ όχι απο βαρεμάρα αλλα γιατί πραγματικά αγαπάμε τα παιδιά μας... Η κοπέλα που άνοιξε το θέμα ήθελε να μάθει προφανώς όχι γιατί δεν μπορούν να θηλάσουν μερικές μανούλες αλλα γιατί δεν θέλουν... Ας μην ξεφεύγουμε λοιπόν.... Please & goodnight!!!
αγαπη 25 έγραψε:Δεν νομίζω πως υπάρχει γυναίκα που δεν θέλει να θηλασει οπότε ο τίτλος ειναι εντελώς λάθος.. Μπράβο σου που θηλιά ζεις τα δίδυμακια σου εγώ θηλασα ελάχιστα τον γιο μου τόσο μπόρεσα τόσο έκανα και όπως είπαν τα κορίτσια πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να πετύχει ο θηλασμος.δεν ειναι καλή μάνα μόνο αυτή που θηλασει το παιδί της.....
maryz-iraklio kritis έγραψε:marianna7milena έγραψε:maryz-iraklio kritis έγραψε:μα γιατί να υπάρχουν αντιδράσεις για το θέμα του θηλασμού δε μπορώ να το καταλάβω? Δε το βρίσκω τόσο κακό να είμαστε απόλυτες κάποιες μανάδες για τη διατροφή των παιδιών μας! Για πηγαίνετε λίγο πίσω παλιά πως θήλαζαν τώρα τα έχουμε έτοιμα στο πιάτο βέβαια όλα κ να μη κάνουμε κάτι! Όπως είναι περήφανες κ απόλυτες οι μανάδες του ξένου γάλατος έτσι είναι κ οι θηλάζουσες! Αλλά γιατί αντιδράσεις για το θέμα δε μπορώ να το καταλάβω! βάζω κ τη φατσούλα για να μη παρεξηγηθώ όπως το μεσημέρι!
αυτο ειναι το θεμα οτι δεν ειμαι απολυτη απλα εχει γινει παρεξηγηση και συμφωνω απολυτα μαζι σου απλα η εποχη μας τωρα ειναι διαφορετικη και εχουν αλλαξει πολλα ετσι εχει ερθει και το ξενο γαλα..μιλαω για γυναικες που μπορουν και δεν το προτιμουν
από ότι έχω καταλάβει κ μέσα εδώ κ έξω το θέμα του θηλασμού είναι τελικά πολύ λεπτό! Εγώ συνεχίζω και θα συνεχίζω όταν αποφασίσει το παιδί μου να τον κόψει τότε θα σταματήσω ! Όσο σκληρό κ αν ακουστεί κ όσες κ ααν αντιδράσουν που στο κάτω κάτω δε τις ξέρω κ από χθες μεγαλώνω ανθρωπάκι όχι αγελαδάκι! Από τη 2η μέρα της γέννησης της εως σήμερα κ με υποστηριχτή τον άντρα μου!
μαμακα μου έγραψε:οχι δεν θελουν ,αλλα δεν ξερουν και δεν ζηταν μια επαγγελματικη βοηθεια.
ετσι την ΄πατησα΄στην κορη μου. εβαλα -κατα την γνωμη μου- θηλαστρο. μεγα λαθος. τωρα στο 2 πρωτα ο θεος εχω ενημερωθει καλυτερα και ηδη εχω ζητησει βοηθεια απο μαμαδες φιλες που καταφεραν και θηλασαν. θα δειξει.
δεν υπαρχει σωστη ενημερωση ως προς τον τροπο και τα προβληματα που μπορει να προκυψουν.για τα οφελη του θηλασμου ολες τα ξερουμε.
Lida R έγραψε:
3 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ:
1.ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
2.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
3.ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ..
ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΕΣ ΑΠΛΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟ ΕΝΙΩΣΑΝ...ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΚΤΑΦΕΡΑΝ....ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΩΣ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΥ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ.....ΑΥΤΑ
Lida R έγραψε:Κοριτσια μου γλυκα....δεν διαβασα ολες τις δημοσιευσεις γιατι φοβαμαι οτι καπου στην πορεια παλι θα το χασουμε καιθα δημιουργήθουν παλι παρεξηγησεις.....
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΚΡΥΓΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΘΜΕΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ Η
ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΕΣ ΑΠΛΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟ ΕΝΙΩΣΑΝ...ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΚΤΑΦΕΡΑΝ....ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΩΣ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ...
τατιανα έγραψε:Lida R έγραψε:Κοριτσια μου γλυκα....δεν διαβασα ολες τις δημοσιευσεις γιατι φοβαμαι οτι καπου στην πορεια παλι θα το χασουμε καιθα δημιουργήθουν παλι παρεξηγησεις.....
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΚΡΥΓΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΘΜΕΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ Η
ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΕΣ ΑΠΛΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟ ΕΝΙΩΣΑΝ...ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΚΤΑΦΕΡΑΝ....ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΩΣ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ...
Δεν έγινε καμία παρεξήγηση μια χαρα κ όμορφα συζητάμε κ θα το έβλεπες αυτο αν διαβαζες τα πόστ επειδή κάποτε μπορει να έγιναν παρεξηγήσεις δεν θα ξαναμιλησουμε για τον θηλασμο;
Κ διαφωνώ καθετα σε αυτο που λες να μην αναλύει η καθεμιά την εμπειρία της γιατί πρώτα απο όλα υπάρχουν έγκυες που ενημερώνονται κ περνουν "ιδέες" για το τι μπορει να αντιμετωπίσουν, αν δεν τα συζητάμε πως θα μάθουν όσες δεν ξέρουν;
KRISTI 1 έγραψε:και μενα με υποστηριζε πολυ ο αντρας μου και γενικα το περιβαλλον μου αλλα δεν τα καταφερα...οποτε σε μενα δεν επαιξε ρολο αυτο το σεναριο της υποστηριξης.
Chiko έγραψε:KRISTI 1 έγραψε:και μενα με υποστηριζε πολυ ο αντρας μου και γενικα το περιβαλλον μου αλλα δεν τα καταφερα...οποτε σε μενα δεν επαιξε ρολο αυτο το σεναριο της υποστηριξης.
Εκεί κατά κάποιο τρόπο καταλήγω. Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει τις δικές του εφεδρείες. Μαμά και παιδί είναι δυάδα-μονάδα στην αρχή. Άμα η μαμά έχει άγχος το μεταδίδει στο μωράκι της. Εξάλλου και το μπιμπερό μπορείς να το δώσεις με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΑΠΗ και το παιδί να το εισπράξει.Και στην τελική "Δεν τα καταφέρνω; Τι; Να αφήσω το παιδί μου νηστικό;" Αντί να λέμε θηλάζεις-δε θηλάζεις καλύτερα να λέμε ταΐζεις με αγάπη!!!!
mariameint έγραψε:Chiko έχεις απόλυτο δίκιο.
Μόνο στη δική μου περίπτωση ακόμα δεν έχω βρει τι έφταιξε. Και κανένας άλλος μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να μου πει. Εκτός αν ισχύει τελικά το ότι το μητρικό γάλα καμιά φορά μπορεί να μην είναι και τόσο "θρεπτικό", παχύ, καλής ποιότητας ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται.
KRISTI 1 έγραψε:συμφωνω κ γω στο ταιζω με αγαπη.καπου το εχω ξαναγραψει οτι πιο πολυ πιστευω οτι παιζει ρολο στην σωστη αναπτυξη του παιδιου,νοητικη,συναισθηματικη και σωματικη,η αγαπη που του δειχνεις και μετα ο θηλασμος.αποψη μου φυσικα,μην παρεξηγηθω.το νιωθω πολυ εντονα οταν της δινω το μπιμπερο και της λεω και ομορφα λογακια,πιστευω οτι καταγραφονται στο υποσυνειδητο του παιδιου!
marianna7milena έγραψε:Τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού είναι πάρα πολλά. Η επιστήμη ανακαλύπτει συνεχώς νέες ασθένειες για τις οποίες ο θηλασμός είναι μοναδικό και πολύτιμο μέτρο πρόληψης. Τέτοιες ασθένειες αφορούν στην υγεία τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού.
Κοριτσια ειλικρινα δεν μπορω να δεχτω σαν δικαιολογια ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.Δεν υπαρχει κατι τετοιο εκτος αν υπαρχει σοβαρο θεμα..Εγω εχω διδυμα κοριτσια και ειναι σχεδον 3 μηνων και ακομα θηλαζω και τις 2 και εχω αφθωνο γαλα, και δεν δινω καθολου συπμληρωμα.Ειναι τοσο ωραιο συναισθημα αυτο.ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ.
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης