Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
402 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 402 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 6 από 6]

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ναι ρε παιδι μου,ακρη δεν βρισκεις!
Αυτη η πρωτοβουλια του IBFAN ειναι εξαιρετικη, θα γινει η αρχη να μπουν κανονες πια στα μαιευτηρια,θα μπορεσουν και οι γιατροι εκει -οι λιγοι/πολλοι που θα την στηριξουν- να βαλουν σε εφαρμογη τις σωστες οδηγιες για τον θηλασμο.
Οσο για τις γιαγιαδες που θηλαζαν "ολες"...ας ειναι καλα οι τροφοι που υπηρχαν και το γυαλινο μπουκαλι με την καουτσουκ πιπιλα και το κατσικισιο γαλα(δεν θυμαμαι πως την ελεγαν,θα ρωτησω την γιαγια μου). Σιγα μην θηλαζαν ολες, εδω επρεπε να σηκωνονται το αγριο χαραμα να πανε στα χωραφια κ στα ζωα...λιγες συζητησεις με τις γιαγιαδες μας θα μας λυσουν πολλες αποριες Very Happy
Και να σκεφτει κανεις οτι υπαρχουν τωρα γκρουπ γυναικων που χαριζουν το γαλα τους κ αντιμετωπιζονται σαν ουφο..ποσες απο εμας θα θηλαζαν ξενο μωρο ή θα εδιναν το μωρο σε αλλη να το θηλασει? (Μιλαμε η κουβεντα πηγε ..πολυυυυ αλλου Laughing )

maryz-iraklio kritis

maryz-iraklio kritis
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Συν ότι οι γιαγιάδες-τουλάχιστον οι δικές μας εμένα κ του άντρα μου -έπαιρναν τα παιδιά τους μαζί τα κατσικίσια τα έδινα πιο μεγάλα!

Εγώ έχω 2 απορίες 1ον γιατί να πηγαίνουμε σε ειδικούς με τη πρώτη ευκαιρία πολύ της μόδας δεν έχει γίνει και θα ξαναπώ για τις γιαγιάδες κ τις μανάδες μας γιατί δε χρειάστηκαν ειδικούς?? Smile (το αναφέρω γιατί έρχονται καιροί χειρότεροι των γιαγιάδων μας)

και 2ον γιατί σε τέτοια θέματα όπως του θηλασμού αλλά κ όπως είπε και μια κοπελιά πιο παραπάνω κ στους τοκετούς είναι θέματα τζιζ για το φόρουμ! Smile (βάζω τις φατσούλες για να αποφύγω κάθε σχόλιο του τύπου ειρωνεύομαι κ τέτοια) ευχαριστω!

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Δεν διαφωνω οτι τα επαιρναν μαζι ή οτιδηποτε,ηθελα να τονισω οτι δεν μπορουμε να συγκρινουμε τις παλιες με εμας,αλλα ουτε κ εμεις μεταξυ μας μπορουμε να συγκριθουμε.

Ευτυχως υπαρχουν ειδικοι, εχουν βοηθησει πολλους κ πολλες.

toniach29

toniach29
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!!
ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΞΑΝΑΘΗΛΑΣΩ..
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΓΧΟΣ ΕΑΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ...ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΥΑΛΟΥ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Κ ΤΗΣ ΥΤΠΟΜΟΝΗΣ ΞΕΡΩ ΟΜΩΨΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ...

panta

panta
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
litsakos έγραψε:

Για να βοηθησει μια εμπειρη μαμα μια καινουρια μαμα πρεπει να βλεπει καθαρα,να μην προσπαθει να επιβεβαιωθει απο την εμπειρια της, να μην κρινει ..αλλο να επισημαινεις τα λαθη και αλλο να μειωνεις τον αλλο.

Μεγάλη αλήθεια αυτό που λες.
Έχω δει εδω στο φορουμ να ανοίγει μια κοπέλα θέμα για να βοηθηθεί σχετικά με ο θηλασμό και παίρνει διάφορες απαντήσεις. Υπάρχουν μαμάδες που θα της δώσουν συμβουλές με όλη την καλή του την καρδιά για να τη βοηθήσουν και υπάρχουν και μαμάδες που θα της πουν πόσο τέλεια τα κατάφεραν οι ίδιες με τον αποκλειστικό θηλασμό και πόσο υπέροχα νιώθουν γι αυτό. Πού είναι η βοήθεια από τις δεύτερες; Πουθενά. Επιβεβαίωση ζητάνε και όχι να βοηθήσουν και είναι πολύ κρίμα.

Από προσωπική εμπειρία, έχω να πω πως όταν θήλαζα την κόρη μου δυσκολευόμον πολύ. Ειδικά στις αρχές. Το έλεγα σε πολύ δικό μου άνθρωπο που περηφανευόταν που η ίδια τα κατάφερε με σκοπό να με βοηθήσει, έστω να μου πει ένα κουράγιο. Αντί αυτού έπαιρνα την απάντηση: εγώ θήλασα αποκλειστικά........ε άσε με καλή μου, κι εγώ αποκλειστικά θηλάζω (τότε)........βοήθησέ με έστω με μια καλή κουβέντα, να πάρω θάρρος να συνεχίσω........

mariameint

mariameint
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Elenathens έγραψε:Καλημερα mariameint!!!
Γιαυτο εκανα quote στην peripmalou! Το αναλυει αψογα και με καλυπτει!
Ελπιζω να καταλαβαινεις για ποιο λογο εκανα την επισημανση! Το θεμα βγηκε εκτος....και ελπιζω να με καταλαβαινεις τι εννοω! Τολεω για να αισθανονται ολες οι κοπελες καλα!
Μακαρι να εγραφαν οι κοπελες που δεν θηλαζουν τα προβληματα που αντιμετωπισαν σε αυτο το θεμα!
και οι μανουλες που θηλαζουν να προσπαθουσαν να τους μεταλλαμπαδευσουν τις γνωσεις τους!
Θεωρω οτι μια μαμα που θηλαζει, εχει πολλες γνωσεις να δωσει μεσα απο την εμπειρια της! Ετσι την επομενη φορα, να ειναι ομορφη η εμπειρια του θηλασμου! Γιατι θεωρω οτιμπορει να ειναι! Αν ειναι καλες οι συνθηκες και υπαρχει γνωση!

Νομιζω οτι ολες οι κοπελες εχουν καλη διαθεση για γιαυτο το λεω!

Και οι μανουλες που θηλαζουν ειμαι σιγουρη οτι μπορουν να δωσουν πολυτιμες πληροφοριες πανω στο θεμα!
Ελπιζω να γινομαι κατανοητη!!
Και οπως ειπα παραπανω, καλη καρδια μανουλες, και εφοσον ειμαστε μανουλες, υπααααρχει για ολες μια καλη καρδια ειτε σε αυτες που θηλαζουν ειτε οχι!
Καλημερα σε ολες τις μανουλες και φιλια στα μπουμπουκακια τους!!

Μια χαρά κατανοητή έγινες. Πολλά φιλιά και στο δικό σου μπουμπουκάκι! Very Happy

ζουμπι έγραψε:
Τωρα στο ερωτημα του θεματος...γιατι η αληθεια ειναι εχουμε ξεφυγει απ΄το ερωτημα,πιστευω πως οι σημερινες γυναικες ΘΕΛΟΥΝ να θηλασουν.Πριν λιγα χρονια ναι πραγματικα δεν ηθελαν.Ειχε πεσει απιστευτη παραπληροφορηση με το θεμα(χαλαει το στηθος κ.τ.λ),αλλα κ το γεγονος πως πολλες επεφταν με τα μουτρα στη δουλεια κ στην καριερα κ αναγκαστικα καποια πραγματα τα εβαζαν σε δευτερη μοιρα...ε...νομιζω πως αυτος ηταν ο κυριοτερος λογος.
Σημερα ειναι ελαχιστες οι μαμαδες που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ,κ παλι δικαιωμα τους.
Ετσι ειναι...δικαιωμα μου εμενα να θηλασω το μωρο μου αλλα δικαιωμα κ της αλλης να δωσει μπουκαλι....Ειναι τοσο απλο.
Ευχαριστω που με διαβασατε κ συγνωμη για το μακριναρι...ειπα να τα πω συντομα αλλα..... Wink

Κάπως έτσι νοιώθω και εγώ ότι ισχύει στις μέρες μας.

http://www.something-special.gr

valerakievelinaki

valerakievelinaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
τελος-παντων!!υπαρχουν-πολλες-μαμαδες-που-για-το-χ-ψ-λογο-δεν-θηλασαν-ε-δεν-θα-τις-κρεμασουμε-κιολας!!!αν-για-καποιον-λογο-εμενα-ο-θηλασμος-με-ευχαριστει-για-καποιον-αλλο-λογο-μια-γυναικα-την-αηδιαζει!!!ειμαι-θερμη-υποστηρηκτρια-του-θηλασμου-και-με-οποιον-τροπο-μπορω-θελω-να-βοηθησω-αλλα-σιχαινομαι-ιδαιτερα-τους-φανατισμο!!!ο-οποιος-μονο-αρνητικοτητα-προσφερει!

Mamma_Mia!

Mamma_Mia!
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Nata έγραψε:
kefi έγραψε: Μετά από αυτό, γυναικολόγος και παιδίατρος με συμβούλεψαν να σταματήσω. Ο γυναικολόγος γιατί πλέον εγώ εμφάνιζα πρόβλημα και ο παιδίατρος γιατί, λόγω έλλειψης ξεκούρασης, υπήρχε πρόβλημα με το γάλα μου (και αυτός ήταν ο λόγος που το μωρό ήθελε να είναι 1,5 ώρα στο στήθος και σε μισή ώρα πάλι έκλαιγε).
Για να μην υπάρξει καμία παρανόηση και πάντα φιλικά, θέλω να επισημάνω το λάθος του παιδιάτρου.
1ον το γάλα δεν παθαίνει τίποτα από την κούραση και την εξάντληση και
2ον Ένα μωρό μπορεί να θέλει συνέχεια στήθος,όχι γιατί η μαμά δεν έχει γάλα,αλλά γιατί το μητρικό είναι πολύ εύπεπτο και χωνεύεται γρήγορα,γιατί έτσι ρυθμίζει την παραγωγή της μαμάς,γιατί έτσι νιώθει ασφάλεια και μαθαίνει τη μαμά του και γιατί επί 9 μήνες είχε μάθει να σιτίζεται συνεχώς και χωρίς ρολόγια και του είναι αφύσικο να τρώει κάθε 3 ώρες με το ρολόι!!

συμφωνω και εμενα καθοταν παραπανω και απο 1,5 ωρα ετυχε να καθεται και 3 ωρες και οοολη μερα..πεινουσε συνεχεια
και η δικη μου παιδιατρος μου ειπε για συμπληρωμα αλλα δεν την ακουσα ευτυχως τωρα συνεχιζουμε κανονικα και τρωει πιο γρηγορα...

Evita1988

Evita1988
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΩΡΑ ΤΩΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΘΗΛΑΣΜΟΥ.. ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ Μ ΓΡΗΓΟΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ... ΕΙΜΑΙ 24 ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ Μ Κ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΩΣ Κ ΠΩΣ ,ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ Κ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ... ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΣΕ ΠΡΑΞΗ , ΣΤΟ ΜΟΝΟ Π ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΜΙΑ ΘΥΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ Μ ΤΗΝ ΕΠΙΑΝΕ Κ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΧΕ ΠΡΙΣΤΕΙ. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ Μ ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΜΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙς ΨΕΥΤΟΘΥΛΕΣ Κ ΣΩΘΗΚΑ , ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΜΕΧΙ ΤΟΝ 5 ΜΗΝΑ Κ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΑ ΜΕΧΙ 6 ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΑΝΑ 2 ΩΡΕΣ ... ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΟΝΗ Μ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ Μ Κ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ...
ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΓΑΛΑ ΑΛΛΑ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΩ ΜΗΝ ΤΗΣ ΠΑΙΣΕΙ ΤΟ ΒΥΖΙ Η ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ...

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 6 από 6]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις