126 Απ: Θυμάστε το Αλβανάκι με την Ελληνική σημαία...... Πεμ Σεπ 20, 2012 11:47 pm
florentiab
Πρωταγωνιστής!!
mamavivo έγραψε:mhtsaina έγραψε:Καλημέρα σε όλες! Δεν ξέρω αν είναι σχετικό με το θέμα, νομίζω πως κάτι έχει να κάνει ωστόσο με αυτό. Σήμερα το πρωί, ερχόμενη στη δουλειά, όπως κάθε μέρα είδα στη γωνία του πεζοδρομίου τον ηλικιωμένο ζητιάνο που βλέπω τα τελευταία δύο χρόνια περίπου. Συνήθως για να πω την αμαρτία μου προχωράω και δεν ασχολούμαι, σήμερα όμως, είδα μια καθαρίστρια από την αυλή της απέναντι πολυκατοικίας να έχει βγάλει το λάστιχο πάνω απο τα κάγκελα και να καταβρέχει για να καθαρίσει το πεζοδρόμιο (!), κάνοντας ότι δεν βλέπει πως έχει κάνει μούσκεμα από πάνω μέχρι κάτω τον ζητιάνο, ο οποίος καθόταν ζαρωμένος και φοβισμένος και δε μιλούσε. Μου φαίνεται ότι ένας από τους δύο ήταν αλλοδαπός, και οι δύο, δεν είμαι σίγουρη, δεν κάθησα να το διαπιστώσω. Τα πήρα όμως τόσο άγρια, που έβαλα τις φωνές στην καθαρίστρια και δεν το μετάνιωσα καθόλου κοπέλες μου. Σεβασμός, εκεί θέλω να καταλήξω. Δεν είμαστε σε θέση ο καθένας μόνος του να επηρεάσει τη διεθνή πολιτική και διπλωματία, αλλά μπορούμε σε ατομικό επίπεδο - και επιβάλλεται - να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον ανεξαιρέτως. Και γνωρίζω ότι καθένας κάνει το ταξίδι του στον κόσμο και μόνο με το παράδειγμά του μπορεί να επηρεάσει τους γύρω του, ούτε να επιβάλλεις μπορείς το σεβασμό με τα λόγια, ούτε να υποχρεώσεις κάποιον να ασπασθεί τις απόψεις σου. Ωστόσο, καθώς καθένας μας είναι ένα μικρο αλλά πολύτιμο γρανάζι του κόσμου μας, το live and let live πρέπει να αποτελεί μέλημά μας. Με συγχωρείτε για το σεντόνι, υπόσχομαι ότι δεν θα πάει σετ με μαξιλαροθήκες και κουβερλί αργότερα!
μου αρεσεις
κι εμένα