26 Απ: εχετε κατοικιδιο σπιτι; Σαβ Ιαν 05, 2013 6:26 am
maria maroui
Πανταχού παρούσα!
δεν νομίζω οτι η τρίχα της γάτας έχει κάτι το επικίνδυνο. και στην εγκυμοσύνη μου και τώρα με τη μικρή και οι δύο μου γιατροί δεν είχανε κανένα θέμα με τις γάτες μου.arco iris έγραψε:δεν προλάβαινω να τα διαβασω ολα
δεν εχω κατοικιδιο
σαν παιδι μεγαλωσα σε πολυκατοικια αλλα ειχαμε αυλη και ταιζαμε ολα τα ζωα
ειχαμε και ενα σκυλακο αδεσποτο περιμαζεψει εμεις αλλα κοιμοταν στην εισοδο και ολοι το φροντιζαμε - 50 μετρα σπιτι που να το βαζαμε- ηταν λοιπον ολωνων και ολοι τον λατρευαν, ερχοταν μαζι μας οπου πηγαιναμε και μας περιμενε απ εξω, ο ΑΛΗΤΗΣ μας......
στο χωριο ειχαμε λυκοσκυλα αλλα κατι γειτονες μας τα σκοτωσαν.....
εχω τα εξης ερωτηματα
τα παιδια παρακαλανε για ζωακι αλλα θελουν γατα
εχω θεμα με τις γατες, πρωτον δεν τις θεωρω αρκετα φιλικες οπως τα σκυλια, δευτερον ξερω οτι η τριχα τους ειναι απιστευτα επικινδυνη (ισχυει?) και τριτον ειχαμε μια κυρια παλια στην πολυκατοικια που ειχε 12 γατες και οταν πεθανε εκανε το σπιτι της 10 χρονια να ξεμυρισει ρε παιδια!!!!
επισης το αλλο θεμα μου ειναι οτι μου αρεσουν τα μεγαλα σκυλια, τυπου λυκοσκυλο, ποιμενικος κλπ και αυτα δεν ειναι για μεσα στο σπιτι
εχουμε μεγαλη αυλη αλλα το χειμωνα δε θα κρυωνει το ζωο???? δεν ξερω τι να κανω,,,,,,
και το κυριοτερο
οταν καποια μερα το ζωακι φυγει, τι κανουμε με τα παιδια που θα βιωσουν κατι τετοιο??? δεν ειναι τρομερο πληγμα?????? εγω 14 ημουν οταν εφυγε ο σκυλος μας κι ακομα κλαιω οταν τον θυμαμαι.......
αλλα θελω τοσο πολυ να μεγαλωσουν με παρεα ενα ζωακι και να μαθουν να το αγαπουν και να το φροντιζουν..........
οσο για το αν είναι φιλικές ο μόνος τρόπος για να το μάθεις είναι να ζήσεις με μία γατούλα η οποία θα δεθεί μαζί σου. για μένα είναι εξίσου φιλικές με τα σκυλιά. επίσης η γάτα έχει το υπέρ οτι δεν χρειάζεται βόλτα για την ανάγκη της αλλά μόνο ένα κουτί με άμμο.
πάντως όπως και να έχει αν αποφασίσεις να πάρεις κατοικίδιο θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι θέλει φροντίδα και θέλει πολύ σκέψη πρίν αποφασίσεις να δεσμευτείς. εγώ ας πούμε έχω στο μυαλό μου οτί για τα επόμενα περίπου 20 χρόνια έχω την ευθύνη 3 ψυχών που εξαρτόνται απο μένα!!