Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
647 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 647 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 35 ... 41  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 29 από 41]

701μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουλ 18, 2011 1:17 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μαρία μου σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου ανυπομονώ να έρθει η στιγμή που θα μπορώ να καταλαβαίνω τι θέλει το μωρό μου.Μόλις κοιμήθηκε μετά απο ένα γοερό κλάμα και έκανε κακα του. Τι να πω δεν ξέρω πριν απο αυτό εκλαγε και έψαχνε να βρεί θηλή οπότε τον τάϊσα και λίγο ενω πριν μια ώρα είχε φάει πάλι. Θα πάρω τον παιδίατρο.

702μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουλ 18, 2011 1:35 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fofi έγραψε:Μαρία μου σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου ανυπομονώ να έρθει η στιγμή που θα μπορώ να καταλαβαίνω τι θέλει το μωρό μου.Μόλις κοιμήθηκε μετά απο ένα γοερό κλάμα και έκανε κακα του. Τι να πω δεν ξέρω πριν απο αυτό εκλαγε και έψαχνε να βρεί θηλή οπότε τον τάϊσα και λίγο ενω πριν μια ώρα είχε φάει πάλι. Θα πάρω τον παιδίατρο.

Βέβαια να πάρεις τον παιδίατρο για να σου φύγει το άγχος. Έτσι όπως το περιγράφεις σκέφτομαι μήπως ήθελε να κάνει κακά και επειδή δεν ξέρουν ακόμα να σφιχτούν, πονούσε η κοιλίτσα του και έκλαιγε μέχρι να ανακουφιστεί.
Το ότι έψαχνε να βρει θηλή με κάνει να πιστεύω πως έχει ανάγκη την αίσθηση, την παρηγοριά και όχι ότι πεινάει. Βάλε τον στο στήθος όταν θέλει κι ας μην είναι η ώρα να φάει, δεν είναι κακό. Απλά σε αναζητά, υποθέτω. Και εφόσον πήρε μέσα σε τόσο λίγες μέρες αρκετό βάρος πιστεύω ότι μια χαρά τρέφεται οπότε μάλλον δεν είναι πείνα. Απλά θέλει την μαμάκα του!
Η στιγμή που θα ξέρεις τι θέλει θα έρθει. Δεν υπάρχει μανούλα που να μην ξέρει το παιδί της καλύτερα και από τον εαυτό της. Όλες μαθαίνουμε με τον καιρό! Wink Απλά είναι η αρχή τώρα και όπως κάθε νέα αρχή είναι δύσκολη. Είμαι σίγουρη ότι τα πας πολύ καλά!

703μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουλ 18, 2011 1:51 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
πήρα τον παιδίατρο και μου είπε οτι είναι συμπτωμα κολικών οτι εκλαιγε και μετά έκανε κακα του και μου ειπε να πάρω το ινφακολικ να του δινω 4 σταγόνες την ημερα ανεξαρτητως γευματων.Θα το κάνω να δούμε.

704μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουλ 18, 2011 2:11 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fofi έγραψε:πήρα τον παιδίατρο και μου είπε οτι είναι συμπτωμα κολικών οτι εκλαιγε και μετά έκανε κακα του και μου ειπε να πάρω το ινφακολικ να του δινω 4 σταγόνες την ημερα ανεξαρτητως γευματων.Θα το κάνω να δούμε.

Ουφ, τουλάχιστον ξέρεις τι έχει. Οπότε ξέρεις τι να κάνεις πλέων! Smile Πάντως να ξέρεις πως οι κολικοί δεν κρατάνε πολύ.
Εμένα είχε και παλινδρόμηση και κολικούς και έπινε ένα άλλο σιρόπι και 2 γάλατα σε συνδυασμό. Εμένα όταν έβλεπα ότι ήταν ανήσυχος και υποψιαζόμουν ότι θέλει να κάνει κακά του, του άνοιγα το πάμπερς και του έτριβα απαλά την κοιλίτσα χαμηλά για να τον βοηθήσω και του σήκωνα και λίγο τα ποδαράκια.

705μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουλ 18, 2011 2:51 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μακάρι να του περάσουν του μικρού μου με αυτό το φάρμακο. Όσο για την παλλινδρόμηση έχουμε και εμείς αλλά δεν μας εχει πει ακομα να αλλάξουμε το ξένο γάλα.

706μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουλ 18, 2011 2:55 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
fofi έγραψε:Μακάρι να του περάσουν του μικρού μου με αυτό το φάρμακο. Όσο για την παλλινδρόμηση έχουμε και εμείς αλλά δεν μας εχει πει ακομα να αλλάξουμε το ξένο γάλα.
Αν είναι σε ήπια μορφή και δεν σου κάνει ρουκέτες είναι εντάξει. Το μητρικό γάλα είναι κατάλληλο και για κολικούς και για παλινδρόμηση και γενικά για τα πάντα. Μπορείς αν θες να το προσπαθήσεις να αυξησεις την παραγωγή σιγά-σιγά και να απεξαρτηθείτε από το ξένο γάλα. Στους κολικούς κάποιες φορές παίζει ρόλο το γεγονός ότι το μωρό δεν πίνει σωστά και καταπίνει ποσότητα αέρα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει όταν πίνει από το μπιμπερό αλλά υπάρχουν και μπιμπερό ειδικά που δεν επιτρέπουν στο μωρό να καταπιεί αέρα. Επίσης κάποιες φορές συμβαίνει και στον θηλασμό αν δεν πιάσει καλά το στήθος. Εκεί πειραματίζεσαι και γνωρίζεσαι με το μωρό και τα βρίσκετε.

707μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουλ 18, 2011 9:40 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
fofi μου μήπως γράφεις για τον γιό μου;;; Very Happy Τα ίδια ακριβώς έχουμε και εμείς με την διαφορά ότι ακόμα πειραματιζόμαστε με το γάλα. Του δίνω μια μόνο ξένο, μια πρώτα στήθος και μετά ξένο και την άλλη το αντίθετο. Υπάρχουν γεύματα που θα φάει τόσο που νομίζω ότι θα σκάσει και άλλα που τρώει κανονικά για την ηλικία του και λέω σε 2-3 ώρες θα ξυπνήσει και αυτός ξυπνάει μετά από 5! Εμείς πάμε αύριο την πρώτη μας επίσκεψη στο παιδίατρο και θα δω τι θα μου πει.

Πάντως εκείνες τις ώρες εγώ δεν μπορώ να του κάνω τίποτα! Μόνο ο μπαμπας του τον ηρεμεί και ευτυχώς μέχρι τώρα έχει άδεια από τη μια δουλειά και είναι σπίτι. Μετά τι κάνουμε;;;

Εμένα δεν νομίζω να θέλει αγκαλιά γιατι όταν τον σηκώνω που κλαίει γυρνάει το κεφαλάκι του και ψάχνει στο στήθος μου ενώ έχει φάει πολύ. Τότε όταν του δίνω ρουφάει 3-4 φορές και αποκοιμιέται. Παρ' ότι είναι πολύ γλυκό αυτό δεν θέλω να το συνηθίσει...

Εμένα το άγχος μου είναι πως ενώ έχω γάλα και πολύ μου λένε όλοι ότι μάλλον δεν τον χορταίνει. Και φοβάμαι μην κάνω καμία βλακεία και του το κόψω χωρίς λόγο.

Από παλινδρόμηση κάτι έχουμε και εμείς αν και ακόμα δεν έχουμε δώσει επισήμως όνομα. Θα το δω αύριο και αυτο!

708μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουλ 18, 2011 10:28 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:fofi μου μήπως γράφεις για τον γιό μου;;; Very Happy Τα ίδια ακριβώς έχουμε και εμείς με την διαφορά ότι ακόμα πειραματιζόμαστε με το γάλα. Του δίνω μια μόνο ξένο, μια πρώτα στήθος και μετά ξένο και την άλλη το αντίθετο. Υπάρχουν γεύματα που θα φάει τόσο που νομίζω ότι θα σκάσει και άλλα που τρώει κανονικά για την ηλικία του και λέω σε 2-3 ώρες θα ξυπνήσει και αυτός ξυπνάει μετά από 5! Εμείς πάμε αύριο την πρώτη μας επίσκεψη στο παιδίατρο και θα δω τι θα μου πει.

Πάντως εκείνες τις ώρες εγώ δεν μπορώ να του κάνω τίποτα! Μόνο ο μπαμπας του τον ηρεμεί και ευτυχώς μέχρι τώρα έχει άδεια από τη μια δουλειά και είναι σπίτι. Μετά τι κάνουμε;;;

Εμένα δεν νομίζω να θέλει αγκαλιά γιατι όταν τον σηκώνω που κλαίει γυρνάει το κεφαλάκι του και ψάχνει στο στήθος μου ενώ έχει φάει πολύ. Τότε όταν του δίνω ρουφάει 3-4 φορές και αποκοιμιέται. Παρ' ότι είναι πολύ γλυκό αυτό δεν θέλω να το συνηθίσει...

Εμένα το άγχος μου είναι πως ενώ έχω γάλα και πολύ μου λένε όλοι ότι μάλλον δεν τον χορταίνει. Και φοβάμαι μην κάνω καμία βλακεία και του το κόψω χωρίς λόγο.

Από παλινδρόμηση κάτι έχουμε και εμείς αν και ακόμα δεν έχουμε δώσει επισήμως όνομα. Θα το δω αύριο και αυτο!

Καλέ Τσίπη μου μην τους ακούς! Πού στηρίζονται και βγάζουν τέτοιο συμπέραασμα; Και γιατί εσύ ειδικά να μην έχεις γάλα, αφού όλες έχουν; Είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης αυτό θα το έχεις ακούσει. Όσο πιο πολύ πίνει το μωρό τόσο πιο πολύ θα παράγεται. Το ξένο γάλα είναι βαρύ. Το μητρικό εύπεπτο. Όπου να' ναι θα γίνει πιο παχύ όμως. Άρα χορταίνει αλλά χωνεύει γρήγορα μόνο με το μητρικο και πεινάει πιο συχνά. Ενώ με το ξένο ψιλοβαρυστομαχιάζει και ξεραίνεται στον ύπνο. Αλλά το ότι δεν χορταίνει είναι μεγάλο ψέμα!
Δες εδώ κοπέλα μου να σου φύγει κάθε αμφιβολία. Είσαι ικανότατη να το ταίσεις και ας λένε ότι θέλουνε. Wink

http://mamalydia.wordpress.com/2010/08/06/mistakes-that-put-breastfeeding-in-jeopardy/

709μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουλ 18, 2011 10:33 am

fofi

fofi
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
tsiph και εμενα είναι φαγανός τρώει με λύσσα και πολύ.Αυτό που λες ενω το έχω ταϊσει όταν πονάει ψάχνει την θηλή τον βάζω στο στήθος κάνει 3 4 ρουφηξιές και κοιμάται.Εγώ αυτό που δεν αντέχω είναι το κλάμμα το γοερό.Μου ερχεται να πεθάνω. Αν έχεις γαλά αφηνέ τον στο στήθος όσο πεινάει θα ρουφάει θα σταματήσει μόνος του όταν χορτάσει.Βέβαια συζητησέ το και με τον παιδίατρο.Καλό κουράγιο λοιπόν και σε σενα.

710μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουλ 18, 2011 11:36 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Maria μου το πιστεύω και εγώ κάποιες φορες δεν χορταίνει και θα σου πω. Πως γίνετε να κάθεται 10 ημερών παιδί από 20 λεπτά σε κάθε στήθος και να ζητάει και 90 ml συμπλήρωμα;;;; και ξυπνάει στις 3-4 ώρες. και άλλες φορές μόνο με 30 λεπτά στο στήθος (συνολικά) κοιμαται 5 ώρες!

711μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουλ 18, 2011 12:00 pm

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Επίσης όσες φορές είπα να δώσω μόνο στήθος ξεπερνάμε τις 2,5 ώρες! Και πολλές φορές ενώ είναι στο στήθος τραβιέται πίσω μέχρι να το βγάλει (πολύ πόνος!) και αμέσως το ψάχνει! Γιατί το κάνει αυτό;

712μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουλ 18, 2011 12:04 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:Maria μου το πιστεύω και εγώ κάποιες φορες δεν χορταίνει και θα σου πω. Πως γίνετε να κάθεται 10 ημερών παιδί από 20 λεπτά σε κάθε στήθος και να ζητάει και 90 ml συμπλήρωμα;;;; και ξυπνάει στις 3-4 ώρες. και άλλες φορές μόνο με 30 λεπτά στο στήθος (συνολικά) κοιμαται 5 ώρες!

Το λάθος είναι ότι κοιτάς ρολόι. Στον θηλασμο δεν υπάρχουν αυτά. Μπορεί να θηλάζει 1 ώρα να το βάλεις κάτω και σε 15 λεπτά να του έρθει να ξαναφάει! Άβυσσος η ψυχή του βρέφους. Έτσι είναι τα πράγματα στην αρχή αλλά μέχρι τους 2 μήνες που εδραιώνεται ο θηλασμός φτιάχνουν τα ωράρια που τρώει και οι ποσότητες που παράγεις σε κάθε γεύμα. Τώρα όλα είναι ρευστά. Απλά κλείσε τα αυτιά σου, σταμάτα να σκέφτεσαι και βάζε το στο στήθος κάθε φορά που κλαίει. Εντελώς απλά, όπως θα έκανε μια γάτα με το γατάκι της. Αν καταφέρεις να νικήσεις τους φόβους σου θα τα καταφέρεις. Η μάχη είναι με τον εαυτό σου. Αν πάλι σου φαίνεται βουνό συνέχισε έτσι. Δεν πειράζει, εφόσον θηλάζεις παράλληλα με το ξένο, θήλαζε για όσο πάει. Θα σου βάλω άλλο ένα λινκ για τις πρώτες 60 μέρες. Θυμήσου κάτι που σου είπα στην αρχή. Πέταξε τα ρολόγια!

http://mamalydia.wordpress.com/2008/04/16/the_first_2_months_breastfeeding/

713μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουλ 18, 2011 12:10 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Επίσης, να συμπληρώσω. Πώς ξέρεις ότι ζητάει 90 μλ συμπλήρωμα; Επειδή όταν του τα δίνεις μπορεί να τα πιει; Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Απλά τρέχει το γάλα μέσα στο στόμα του και έπειτα στο στομαχι του χωρίς να κάνει εκείνος τον κόπο που κάνει στο στήθος.

Και επειδή αναρωτιέσαι γιατί τραβιέται από το στήθος πάλι 2 πραγματα μου έρχονται στο μυαλό. Μπορεί να έχεις πολύ γάλα. Στο λινκ που σου έβαλα λέει σε ένα σημείο "Και μετά, άλλο πρόβλημα. Τον έβαζα στο στήθος, ρουφούσε κανένα λεπτό άντε δυο, και μετά ξεκινούσε να κλαίει νευριασμένος να βγαίνει από το στήθος και να του ρίχνει μπουνίτσες με τις, ερμητικά κλειστές ακόμα, παλάμες του. Μα γιατί; Τί στο καλό είχε; Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε. Τον έβαζα στο άλλο, πάλι τα ίδια! Μήπως δεν είχα όσο γάλα ήθελε; Τί γινόταν; Το θείο λοιπόν ίντερνετ για ακόμα μια φορά μου έδωσε την απάντηση. Είχα, λέει, πολύ γάλα, κατέβαινε απότομα και τον έπνιγε! Και τί έπρεπε να κάνω; Να τον θηλάζω σχεδόν ξαπλωτά και το μωρό να το βάζω από πάνω μου να πίνει. Έτσι με την βοήθεια της βαρύτητας το γάλα δεν έβγαινε με τόση φόρα και ο Γιώργος έπινε δίχως πρόβλημα."

Το δεύτερο που σκέφτομαι είναι η σύγχιση θηλών. Είναι συχνό φαινόμενο όταν δίνεις μπιμπερό παράλληλα με στήθος. Το μωρό αρχίζει να προτιμάει το μπουκάλι γιατί είναι πιο εύκολο να πιει.

714μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Δευ Ιουλ 18, 2011 12:33 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Και κάτι τελευταίο Τσίπη μου για να μην σε πρίξω, χαχαχα! Ελπίζω να κοιμάσαι και εσύ τώρα που τα γράφω και να ξεκουράζεσαι. Αν ακόμα συναισθηματικά είναι δύσκολο να αποχωρηστείς το συμπλήρωμα γιατί φοβάσαι μήπως το γάλα σου δεν είναι αρκετό υπάρχει τρόπος να δίνεις ξένο χωρίς μπουκάλι. Πολλές μαμάδες που υιοθετούν επιθυμούν να θηλάσουν. Θα μου πεις με τι γάλα εφόσον δεν έχουν γεννήσει άρα δεν έχουν και γάλα... Υπάρχει ένα σύστημα παροχής ξένου γάλακτος με το οποίο βάζεις μεν το μωρό στο στήθος αλλά παράλληλα όσο ρουφάει τρέφεται από ένα σωληνάκι με ξένο. Δεν ξέρω κατά πόσο, θα σε βοηθήσει να αυξήσεις την παραγωγή σου αλλά σκέψου να του δίνεις τα 90μλ ξένο συμπλήρωμα που είπες ενώ το έχεις στο στήθος! Νομίζω ότι σταδιακά το στήθος σου θα παράγει αυτά τα επιπλέον 90μλ και δεν θα χρειάζεσαι πια το ξένο! Έτσι αποφεύγεις την σύγχυση θηλών και πλησιάζεις στον αποκλειστικό θηλασμό! Δεν ξέρω πόσο τρελό σου ακούγεται όλο αυτό. Μπορεί να μην θες και καν να μπεις σε αυτή την διαδικασία και όπως είπα να συνεχίσετε έτσι. Πραγματικά κάνεις ότι σου αρέσει. Απλά εγώ προσπαθώ να σου δώσω εναλλακτικές μήπως υπάρχει κάτι που θες να δοκιμάσεις. Με αυτό το σύστημα (SNS) έχουν καταφέρει κάποιες μαμάδες στο εξωτερικό που έχουν υιοθετήσει τα μωρά τους να φτάσουν στο σημείο να παράγει ο οργανισμός τους μητρικό γάλα! Το φαντάζεσαι; Μητρικό γάλα χωρίς να έχουν γεννήσει! Εμένα μου φαίνεται μαγικό! Αλλά επειδή το ξέρω πως σε έπρηξα, λέω να το βουλώσω. Θα σου βάλω άλλο ένα λινκ. Ότι θες πάντως είμαι εδώ! (Εκτός αν μετάνοιωσες που ρώτησες, χαχαχα)! Θυμήσου κάτι που έχω ξαναπεί και θα ξαναπώ επειδή έχεις την ελευθερία να αποφασίζεις! Το παιδί είναι καλά μόνο αν η μαμά είναι καλά, γι' αυτό πρόσεχε τον εαυτό σου και μην θυσιάζεσαι! I love you

http://www.news-medical.net/health/Breastfeeding-Inducing-Lactation.aspx

(Μπορείς να επιλέξεις και γλώσσα Ελληνικά γιατί τώρα είναι στα Αγγλικά. Απλά επειδή μεταφράζεται αυτόματα... υπάρχει ένα θεματάκι με την μετάφραση κάποιον λέξεων! Laughing ).

Καλό ξημέρωμα! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 215994

715μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουλ 20, 2011 1:32 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ελενάκι πως είσαι; Γέννησες ή ακόμα; Εμένα η κουμπαρα μου που είναι σαν και εσένα ακόμα να γεννήσει. Δεν μας τα λέει καλά ο γιατρός μου φαίνεται. Το παιδί θέλει ένα ελάχιστο τσικ για να εμπεδωθεί. Αυτό φαντάζομαι γίνεται με το περπάτημα για να βοηθήσει η βαρύτητα, οπότε πλέων περπατάει 1 ώρα την ημέρα. Ο τράχηλός της παραμένει ανώριμος κατά τα λεγόμενα του γιατρού. Ενώ έχουν επαφές πλέων για να βοηθήσουν τον τράχηλο να μαλακώσει, ο γιατρός φοβήθηκε να την εξετάσει κολπικά γιατί λέει ότι ίσως να προκαλούσε ο ίδιος τον τοκετό; Και αναρωτιέμαι εγώ. Είναι πιο ικανό το δαχτυλάκι του γιατρού να προκαλέσει τον τοκετό από τον άντρα της λόγω των συχνών επαφών που έχουν; Γιατί αν είναι σκληρός ο τράχηλος είναι αδύνατον να καταφέρει αυτός κάτι μόνο με το δάχτυλό του... Αλλά και να προκληθεί ο τοκετός, τι πειράζει, αυτό δεν περιμένουμε; Ή μήπως μια χαρά ώριμος είναι ο τράχηλος αλλά ο γιατρός προσπαθεί να αποφύγει τον φυσιολογικο τοκετό; Λέω εγώ τώρα, με το μικρό μου μυαλό. Εγώ της είπα να μην αφήνει κανέναν να την αγχώνει. Ο γιατρός εκτός απο τις επιστημονικές του γνώσεις πρέπει να παρέχει και ψυχολογική υποστήριξη. Εμένα πχ ο δικός μου ποτέ δεν μου είπε ότι υπήρχε πρόβλημα με τον λώρο και μετά κατάλαβα γιατί μου το έκρυψε. Άρα υποθέτω πως ο γιατρός της το κάνει λίγο εσκεμένα, για να την μπλοκάρει να την αγχώσει και να της κάνει κατευθείαν καισαρική χωρίς καν να προσπαθήσει να γεννήσει φυσιολογικά που είναι κάτι που επιθυμεί η ίδια. Και το σχολιάζω μόνο γι' αυτό το λόγο. Επειδή ο γιατρός πρέπει να είναι ενθαρρυντικός όταν μια γυναίκα επιθυμεί φυσιολογικό τοκετό και δεν υπάρχει ιατρικός λόγος για καισαρική, αντί να την τρομοκρατεί. Μπορώ να πω ότι υπήρξα πολύ τυχερή γιατί πρόσφατα διάβασα ότι το 52,5% των γυναικών στην Ελλάδα γεννούν με καισαρική. Νομιζω λοιπον πως σε αυτό το ποσοστό δεν περιλαμβάνονται μόνο οι γυναίκες που έπρεπε να γεννήσουν με καισαρική γιατί ήταν ο καλύτερος τρόπος στην περίπτωσή τους, αλλά ούτε μόνο οι γυναίκες που οι ίδιες προτιμούσαν την καισαρική από τον φυσιολογικό τοκετό. Επειδή είναι αρκετά υψηλο πιστεύω πως ένα μέρος του αποτελείται απο γυναίκες που πείστηκαν από τους γιατρούς τους να γεννήσουν με καισαρική παρά την θέλησή τους. Είμαι πάντα υπέρ της επιστήμης και όταν υπάρχει ιατρικός λόγος η λύση είναι αδιαπραγμάτευτη. Έπειτα όμως έχει για εμένα πρωτεραιότητα η επιθυμία της κάθε γυναίκας για τον τρόπο που θα γεννήσει και είναι πάνω από την επιθυμία του γιατρού. Γι΄αυτό τα γράφω όλα αυτά. Αν θες Ελενάκι πολύ να γεννησεις με ΦΤ μην επηρεάζεσαι από κανέναν και δοκίμασέ το. Αν πάλι, δεν είναι τόσο σημαντικό για εσένα θα πω κάτι που έχω ξαναπει, ότι δηλαδή το αποτέλεσμα έχει την μεγαλύτερη σημασία που είναι το μωράκι!

716μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουλ 20, 2011 6:18 am

Sof

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
εκανα λαθος ηθελα να γραψω εδω και εδωσα νεο θεμα!!!

κοριτσια!!!!!τι κανετε????καιρο εχω να μπω στο site!!!μου λειψατε!!!!!!να μας ζησουν τα ζουζουνια μας και με το καλο σε οσες περιμενουν!!!!!!
γεννησα πριν απο 11 μερες τον μικρουλακο μου!!!!!ολα πηγαν μια χαρα!!!!τις πρωτες μερες στο σπιτι κοντεψα να τρελαθω!!!!δεν ειχα τις οδηγιες χρησεως!!!χαχαχαχα!!!!θηλαζω κ το νινι μου καταεφαγε τις θηλες!!!!μαλλον δεν τις επιανε σωστα με υπομονη και πεισμα τα παμε καλυτερα!!!σημερα ηρθε και ο παιδιατρος εχουμε παρει και 230 γρ απο τα κιλα της γεννησης μας!!!!θελω να ρωτησω αν χρησιμοποιει καμια θηλαστρο κ αν ναι με τη συχνοτητα το χρησιμοποιει!!!εχω παρει το νοσοκομειακο της medela to symphony θελω να καταψυξω γαλα σε περιπτωση που θα λειψω για να του δωσουν!!!τι λετε???

717μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουλ 20, 2011 6:42 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Sof έγραψε:εκανα λαθος ηθελα να γραψω εδω και εδωσα νεο θεμα!!!

κοριτσια!!!!!τι κανετε????καιρο εχω να μπω στο site!!!μου λειψατε!!!!!!να μας ζησουν τα ζουζουνια μας και με το καλο σε οσες περιμενουν!!!!!!
γεννησα πριν απο 11 μερες τον μικρουλακο μου!!!!!ολα πηγαν μια χαρα!!!!τις πρωτες μερες στο σπιτι κοντεψα να τρελαθω!!!!δεν ειχα τις οδηγιες χρησεως!!!χαχαχαχα!!!!θηλαζω κ το νινι μου καταεφαγε τις θηλες!!!!μαλλον δεν τις επιανε σωστα με υπομονη και πεισμα τα παμε καλυτερα!!!σημερα ηρθε και ο παιδιατρος εχουμε παρει και 230 γρ απο τα κιλα της γεννησης μας!!!!θελω να ρωτησω αν χρησιμοποιει καμια θηλαστρο κ αν ναι με τη συχνοτητα το χρησιμοποιει!!!εχω παρει το νοσοκομειακο της medela to symphony θελω να καταψυξω γαλα σε περιπτωση που θα λειψω για να του δωσουν!!!τι λετε???

Γεια σου καλή μου! Να σου ζήσει! Το θήλαστρο που έχεις είναι κατάλληλο για συχνή άντληση αν θες να φτιάξεις τράπεζα! Δεν θα σου κάνει ζημιά στην παραγωγή σου. Δες και το παρακάτω λινκ για να σε βοηθήσει:

http://forum.eimaimama.gr/t773-topic?highlight=%CE%B8%CE%AE%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1

718μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουλ 20, 2011 8:28 am

Veraki

Veraki
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Γεια σας και απο μενα κοριτσαρες μου.

Να σας ζησουν στις,στις καινουργιες μαμαδες και υπομονη σε οσες εμειναν,ΚΑΙ εγω λοιπον γεννησα,με καισαρικη τελικα(θα σας τα πω αλη φορα πιο αναλυτικα ολα)γεννησα 13 Ιουλιου τελικα και ηταν 3,200 το νινακι μου θα τα πουμε αργοτερα μακια

719μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουλ 20, 2011 10:23 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Veraki έγραψε:Γεια σας και απο μενα κοριτσαρες μου.

Να σας ζησουν στις,στις καινουργιες μαμαδες και υπομονη σε οσες εμειναν,ΚΑΙ εγω λοιπον γεννησα,με καισαρικη τελικα(θα σας τα πω αλη φορα πιο αναλυτικα ολα)γεννησα 13 Ιουλιου τελικα και ηταν 3,200 το νινακι μου θα τα πουμε αργοτερα μακια

Μπράβο Βεράκι, πολύ χαίρομαι, να σου ζήσει!!! Καλή λοχεία σε εσένα! I love you I love you I love you

720μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουλ 20, 2011 10:41 am

Sof

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
MariaM έγραψε:
Sof έγραψε:εκανα λαθος ηθελα να γραψω εδω και εδωσα νεο θεμα!!!

Γεια σου καλή μου! Να σου ζήσει! Το θήλαστρο που έχεις είναι κατάλληλο για συχνή άντληση αν θες να φτιάξεις τράπεζα! Δεν θα σου κάνει ζημιά στην παραγωγή σου. Δες και το παρακάτω λινκ για να σε βοηθήσει:

http://forum.eimaimama.gr/t773-topic?highlight=%CE%B8%CE%AE%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1

se euxaristw poluuuuuuuuuu!!!

721μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουλ 20, 2011 11:53 pm

elenaki85

elenaki85
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
κοριτσια να σας ζησουν τα νινακια σας!!!!αχ μονο εγω θα μεινω που δεν εχω γεννησει...μα ποτε???εχω αρχισει να νιωθω οτι παντα με αυτην την κοιλια θα ειμαι,μου φαινεται σαν ψεμα οτι θα εχω το δικο μου παιδι σε λιγες μερες(ελπιζω να ειναι λιγες,γιατι τωρα τελευταια δεν περνανε με τιποτα).αχ κοριτσια σημερα εχω στις 8,30 ραντεβου με τον γιατρο να δουμε τι θα κανουμε.αν δεν εχει αλλαξει κατι μας προτεινε για να μην παιδευτω να παμε για καισαρικη το σαββατο,αλλα οσο και να θελω το μπεμπακι μου στην αγκαλια μου,θελω να κανω υπομονη και να περιμενω λιγο ακομα μηπως ερθει μονη της η μικρη μου.αντε κουκλιτσα μου ,μην βαριεσαι,ελα στην μαμα και στον μπαμπα,σε περιμενουμε ανυπομονα,τρελαινομαστε να δουμε την φατσουλα σου! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 446177

722μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουλ 20, 2011 11:54 pm

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Να ΄μαι κι εγω!! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 215994 Γεννησα στις 15 Ιουλιου την πανεμορφη κορη μου με φυσιολογικο τοκετο! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 654316
Αν θυμαστε υπηρχε πιθανοτητα για καισαρικη ομως η 11ωρη υπομονη της γιατρου μου και της μαιας με βοηθησαν να ζησω μια συγκλονιστικη εμπειρια!!
Διαβασα γρηγορα τα νεα σας γιατι δεν προλαβαινω κι εχω να πω οτι μου θυμιζουν τα δικα μου. Προς το παρον εχω καταφερει αποκλειστικο θηλασμο αλλα καθεται 3 ωρες στο στηθος μου μεχρι να χορτασει!!! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 654316 Μονο ενα βραδυ στο μαιευτηριο εδωσα συμπληρωμα μετα απο 2 ωρες κλαματος της μικρης στο στηθος μου! Η παιδιατρος μου ειπε να το προσπαθησω αλλα αν σε 2 εβδομαδες δεν εχει παρει το βαρος που πρεπει θα της δωσουμε συμπληρωμα. Πιθανο να θηλαζει τοσες ωρες γιατι δε χορταινει. Εν τω μεταξυ ποναει και το στηθος γιατι δε προλαβαινει να ανακουφιστει.
Αυτα εν συντομια! Ελπιζω να βρω χρονο να τα ξαναπουμε!
Να σας ζησουν τα μωρακια σας και με το καλο σε οσες δεν εχουν γεννησει ακομα και στη κουμπαρα σου Μαρια! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 417472

723μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Τετ Ιουλ 20, 2011 11:58 pm

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
elenaki85 έγραψε:κοριτσια να σας ζησουν τα νινακια σας!!!!αχ μονο εγω θα μεινω που δεν εχω γεννησει...μα ποτε???εχω αρχισει να νιωθω οτι παντα με αυτην την κοιλια θα ειμαι,μου φαινεται σαν ψεμα οτι θα εχω το δικο μου παιδι σε λιγες μερες(ελπιζω να ειναι λιγες,γιατι τωρα τελευταια δεν περνανε με τιποτα).αχ κοριτσια σημερα εχω στις 8,30 ραντεβου με τον γιατρο να δουμε τι θα κανουμε.αν δεν εχει αλλαξει κατι μας προτεινε για να μην παιδευτω να παμε για καισαρικη το σαββατο,αλλα οσο και να θελω το μπεμπακι μου στην αγκαλια μου,θελω να κανω υπομονη και να περιμενω λιγο ακομα μηπως ερθει μονη της η μικρη μου.αντε κουκλιτσα μου ,μην βαριεσαι,ελα στην μαμα και στον μπαμπα,σε περιμενουμε ανυπομονα,τρελαινομαστε να δουμε την φατσουλα σου! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 446177
Ελενακι πρωτα απο ολα να εισαι εσυ καλα και το μωρο αλλα απο την εμπειρια μου σου λεω αν υπαρχει η παραμικρη πιθανοτητα φυσιολογικου τοκετου να το προσπαθησεις! Η εμπειρια ειναι συγκλονιστικη και η αναρωση πιο ευκολη! Ο γιατρος βεβαια ξερει καλυτερα και πανω απ'ολα η υγεια! Ευχομαι να πανε ολα καλα!

724μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Ιουλ 21, 2011 12:45 am

elenaki85

elenaki85
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
georgia84 έγραψε:
elenaki85 έγραψε:κοριτσια να σας ζησουν τα νινακια σας!!!!αχ μονο εγω θα μεινω που δεν εχω γεννησει...μα ποτε???εχω αρχισει να νιωθω οτι παντα με αυτην την κοιλια θα ειμαι,μου φαινεται σαν ψεμα οτι θα εχω το δικο μου παιδι σε λιγες μερες(ελπιζω να ειναι λιγες,γιατι τωρα τελευταια δεν περνανε με τιποτα).αχ κοριτσια σημερα εχω στις 8,30 ραντεβου με τον γιατρο να δουμε τι θα κανουμε.αν δεν εχει αλλαξει κατι μας προτεινε για να μην παιδευτω να παμε για καισαρικη το σαββατο,αλλα οσο και να θελω το μπεμπακι μου στην αγκαλια μου,θελω να κανω υπομονη και να περιμενω λιγο ακομα μηπως ερθει μονη της η μικρη μου.αντε κουκλιτσα μου ,μην βαριεσαι,ελα στην μαμα και στον μπαμπα,σε περιμενουμε ανυπομονα,τρελαινομαστε να δουμε την φατσουλα σου! μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 446177
Ελενακι πρωτα απο ολα να εισαι εσυ καλα και το μωρο αλλα απο την εμπειρια μου σου λεω αν υπαρχει η παραμικρη πιθανοτητα φυσιολογικου τοκετου να το προσπαθησεις! Η εμπειρια ειναι συγκλονιστικη και η αναρωση πιο ευκολη! Ο γιατρος βεβαια ξερει καλυτερα και πανω απ'ολα η υγεια! Ευχομαι να πανε ολα καλα!

ευχαριστω πολυ georgia μου για την συμβουλη σου.ναι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα για φυσιολογικα.100 τις 100 μπορουμε να προσπαθησουμε με τεχνητους μηπως κατεβει ετσι η μικρη μας.απλα ο γιατρος λεει οτι θα παιδευτω πολλες ωρες για να κ<ατεβει,αλλα εγω θελω να προσπαθησω.εσυ τι εκανες?

725μανουλες ιουλιος 2011! - Σελίδα 29 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011! Πεμ Ιουλ 21, 2011 12:55 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Γεωργία να σου ζήσει το μικρούλι σου! Μια χαρά η παιδιάτρος σας ε; Είναι πολύ θετικό που σε αφήνει να προσπαθήσεις! Να σου ζήσει και περιμένουμε να μας πεις την δική σου εμπειρία! Καλή λοχεία και σε εσένα!

Ελενάκι, λίγο έμεινε και σε εσένα και στην κουμπαρα μου κοριτσι μου! Υπομονή... Εμένα η κουμπάρα μου θα ξαναπάει την Τρίτη στον γιατρό. Άντε να δούμε... Ελπίζω να την εξετάσει κολπικά και ας προκληθεί και ο τοκετός εδώ που φτάσαμε, από το να την βάλει κατευθείαν για καισαρική. Ο δικός της είναι κάποιες μέρες σε κλινικη και άλλες σε μαιευτήριο και σίγουρα τον βολεύει να το προγραμματίσουν.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 29 από 41]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 35 ... 41  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δωρεάν forum σε punBB | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις