126 Απ: Περί ξιδιού και σόδας Πεμ Σεπ 29, 2011 11:03 am
αγγελικημαρια
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
πολυ καλο αυτο με το σκορδο!!!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
black beauty έγραψε:
tsiph τωρα ειδα την ερωτηση σου!Λοιπον δεν τα βαζω συγχρονως αλλα βαζω πρωτα το ενα και μετα τριβω με ενα σφουγγαρακι και αν δω οτι δεν καθαρισε τοτε το κανω και με το αλλο υλικο!Προσοχη ομως μην φραξεις τους πορους!Δεν το κανει και τελειο αλλα βοηθαει καπως!Με ενα σφουγγαρακι λοιπον και μια βρεγμενη πετσετουλα το καθαριζεις!
Επισης στο εμποριο υπαρχει ειδικο προιον για τα σιδερα,αλλα αυτην την στιγμη μου διαφευγει το ονομα!
Οινοπνευμα δοκίμασες??? Λίγο πανω στο λεκε - σε γενικες γραμμες το οινοπνευμα διαλυει τα λιπη, αλλα δεν ξερω αν θα κάνει δουλειά στα ρουχα, δε χανεις τπτ πάντως.ΜΙΝΑ+μπεμπα έγραψε:ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΟΣ!!ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΡΟΥΧΑΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΔΙΕΣ ΜΙΑ Κ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΣ ΟΤΑΝ ΤΡΩΕΙ..ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ?ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΡΟΥΧΑ Κ ΤΠΤ!!ΕΚΕΙ ΑΥΤΕΣ!
ΜΙΝΑ+μπεμπα έγραψε:ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΟΣ!!ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΡΟΥΧΑΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΔΙΕΣ ΜΙΑ Κ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΣ ΟΤΑΝ ΤΡΩΕΙ..ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ?ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΡΟΥΧΑ Κ ΤΠΤ!!ΕΚΕΙ ΑΥΤΕΣ!
αυτο το κανω και εγω,το ειχα δει στην τηλεοραση απο μια μαγειρισα.Nena έγραψε:Ασχετο με τα καθαριστικά ειναι αυτο που θα γραψω, απλά είναι μεγάλη ευκολία και μια και το χρησιμοποίησα σημερα, είπα να σας το προτείνω.
Λοιπόν, το να καθαρίζεις σκόρδο αφήνει μια μυρωδια στα χέρια οχι και τόσο ωραία, ε? Μια φορα ειχαμε στον κήπο μας πολλά σκόρδα, αυτα με το κεφάλι, όχι τα φρέσκα, να εξηγουμαστε. Τα μάζεψα που λέτε όλα, περίπου 6-7 κεφάλια, τα καθάρισα, έπλυνα τις σκελίδες, τις στέγνωσα με πετσέτα και τις έβαλα σε ένα βαζάκι. Το βαζάκι το γέμισα με ελαιόλαδο, και το έβαλα στο ψυγείο.
Κάθε φορά που θέλω σκόρδο για το φαγητο, 1-2-3 σκελίδες ανάλογα, ανοίγω το βαζάκι και με το κουταλάκι του γλυκου βγάζω την ποσότητα του σκόρδου που θέλω.
Ετσι, πρωτον, δε λερώνω τα χέρια μου με σκορδιλα. Δεύτερον, έχω σκόρδο έτοιμο ανά πάσα στιγμή, και ξέρω και πού είναι, διότι κατέληγα να ψάχνω στα συρταρια του ψυγείου το σκόρδο που είχε παραπέσει πίσω από τα άλλα λαχανικά. Τριτον, το λάδι παίρνει μια εξαιρετική μυρωδιά και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες, πίτσα, σκορδόψωμο (τέλειο). Τέλος, μπορείτε να συμπληρώνετε το λάδι κάθε φορά που λιγοστεύει απο το βαζάκι.
Αν το κρατήσετε στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 3 μήνες (ισως κ περισσότερο, εμένα απλά μου τελείωσαν τα σκόρδα στο τρίμηνο )
Το σκόρδο μπορείτε να το ψιλοκόψετε ή να βάλετε ολόκληρες τις σκελίδες.
Το ίδιο μπορεί να γίνει και με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλλά δεν κρατάει πολύ, κανένα μήνα με το ζόρι. Πάντως βολεύει ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ!!!!
CHRISLA2216 έγραψε:ΜΙΝΑ+μπεμπα έγραψε:ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΟΣ!!ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΡΟΥΧΑΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΔΙΕΣ ΜΙΑ Κ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΣ ΟΤΑΝ ΤΡΩΕΙ..ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ?ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΡΟΥΧΑ Κ ΤΠΤ!!ΕΚΕΙ ΑΥΤΕΣ!
ΣΟΣ κ απο μενα γιάυτο το θεμα...
τα περισσοτερα ρουα των παιδιων ειναι γεματα με λαδιες..
εγω βαζω τοπικα "dr. beckmann" προπλυσης καθαριστικο λεκεδων και μερικες φορες κανει δουλεια, αλλα οχι παντα κ ειναι κριμα να τα πεταω!!
TΟΥΡΤΙΤΣΑ έγραψε:Nena έγραψε:Ασχετο με τα καθαριστικά ειναι αυτο που θα γραψω, απλά είναι μεγάλη ευκολία και μια και το χρησιμοποίησα σημερα, είπα να σας το προτείνω.
Λοιπόν, το να καθαρίζεις σκόρδο αφήνει μια μυρωδια στα χέρια οχι και τόσο ωραία, ε? Μια φορα ειχαμε στον κήπο μας πολλά σκόρδα, αυτα με το κεφάλι, όχι τα φρέσκα, να εξηγουμαστε. Τα μάζεψα που λέτε όλα, περίπου 6-7 κεφάλια, τα καθάρισα, έπλυνα τις σκελίδες, τις στέγνωσα με πετσέτα και τις έβαλα σε ένα βαζάκι. Το βαζάκι το γέμισα με ελαιόλαδο, και το έβαλα στο ψυγείο.
Κάθε φορά που θέλω σκόρδο για το φαγητο, 1-2-3 σκελίδες ανάλογα, ανοίγω το βαζάκι και με το κουταλάκι του γλυκου βγάζω την ποσότητα του σκόρδου που θέλω.
Ετσι, πρωτον, δε λερώνω τα χέρια μου με σκορδιλα. Δεύτερον, έχω σκόρδο έτοιμο ανά πάσα στιγμή, και ξέρω και πού είναι, διότι κατέληγα να ψάχνω στα συρταρια του ψυγείου το σκόρδο που είχε παραπέσει πίσω από τα άλλα λαχανικά. Τριτον, το λάδι παίρνει μια εξαιρετική μυρωδιά και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες, πίτσα, σκορδόψωμο (τέλειο). Τέλος, μπορείτε να συμπληρώνετε το λάδι κάθε φορά που λιγοστεύει απο το βαζάκι.
Αν το κρατήσετε στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 3 μήνες (ισως κ περισσότερο, εμένα απλά μου τελείωσαν τα σκόρδα στο τρίμηνο )
Το σκόρδο μπορείτε να το ψιλοκόψετε ή να βάλετε ολόκληρες τις σκελίδες.
Το ίδιο μπορεί να γίνει και με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλλά δεν κρατάει πολύ, κανένα μήνα με το ζόρι. Πάντως βολεύει ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ!!!!
αυτο το κανω και εγω,το ειχα δει στην τηλεοραση απο μια μαγειρισα.
stardust έγραψε:Kοριτσια ο αντρας μου ασχολειται με σιδηροκατασκευες και οπως καταλαβαινετε τα ρουχα γινονται πολυ χαλια.γνωριζεται πως μπορει να φυγει αυτη η μαυριλα απο πανω τους??? Ευχαρηστω
αλικακι έγραψε:stardust έγραψε:Kοριτσια ο αντρας μου ασχολειται με σιδηροκατασκευες και οπως καταλαβαινετε τα ρουχα γινονται πολυ χαλια.γνωριζεται πως μπορει να φυγει αυτη η μαυριλα απο πανω τους??? Ευχαρηστω
Και μένα ο άντρας μου ασχολείται με μουντζουροδουλειές και αυτό που κάνω μόνο είναι να τα πλένω σε υψηλή θερμοκρασία.Φαντάζομαι κι εσύ ε??
Δεν κάνω τίποτα άλλο,όσο βγουν,έτσι κι αλλιώς στην δουλειά πηγαίνει μ'αυτά τα ρόυχα οπότε πάλι θα ξαναγίνουν !!
stardust έγραψε:αλικακι έγραψε:stardust έγραψε:Kοριτσια ο αντρας μου ασχολειται με σιδηροκατασκευες και οπως καταλαβαινετε τα ρουχα γινονται πολυ χαλια.γνωριζεται πως μπορει να φυγει αυτη η μαυριλα απο πανω τους??? Ευχαρηστω
Και μένα ο άντρας μου ασχολείται με μουντζουροδουλειές και αυτό που κάνω μόνο είναι να τα πλένω σε υψηλή θερμοκρασία.Φαντάζομαι κι εσύ ε??
Δεν κάνω τίποτα άλλο,όσο βγουν,έτσι κι αλλιώς στην δουλειά πηγαίνει μ'αυτά τα ρόυχα οπότε πάλι θα ξαναγίνουν !!
ναι αλικακι μου σε υψηλες θερμοκρασιες αλλα τιποτα απλα ελεγα μπας και υπηρχε κατι
αλικακι έγραψε:stardust έγραψε:αλικακι έγραψε:stardust έγραψε:Kοριτσια ο αντρας μου ασχολειται με σιδηροκατασκευες και οπως καταλαβαινετε τα ρουχα γινονται πολυ χαλια.γνωριζεται πως μπορει να φυγει αυτη η μαυριλα απο πανω τους??? Ευχαρηστω
Και μένα ο άντρας μου ασχολείται με μουντζουροδουλειές και αυτό που κάνω μόνο είναι να τα πλένω σε υψηλή θερμοκρασία.Φαντάζομαι κι εσύ ε??
Δεν κάνω τίποτα άλλο,όσο βγουν,έτσι κι αλλιώς στην δουλειά πηγαίνει μ'αυτά τα ρόυχα οπότε πάλι θα ξαναγίνουν !!
ναι αλικακι μου σε υψηλες θερμοκρασιες αλλα τιποτα απλα ελεγα μπας και υπηρχε κατι
Δεν το γνωρίζω,δυστηχώς.Αλλά δεν πειράζει..ρούχα της δουλειάς είναι.Πως θα φαίνεται ότι δουλεύει ε???χαχαχα!!!!
Nena έγραψε:Ασχετο με τα καθαριστικά ειναι αυτο που θα γραψω, απλά είναι μεγάλη ευκολία και μια και το χρησιμοποίησα σημερα, είπα να σας το προτείνω.
Λοιπόν, το να καθαρίζεις σκόρδο αφήνει μια μυρωδια στα χέρια οχι και τόσο ωραία, ε? Μια φορα ειχαμε στον κήπο μας πολλά σκόρδα, αυτα με το κεφάλι, όχι τα φρέσκα, να εξηγουμαστε. Τα μάζεψα που λέτε όλα, περίπου 6-7 κεφάλια, τα καθάρισα, έπλυνα τις σκελίδες, τις στέγνωσα με πετσέτα και τις έβαλα σε ένα βαζάκι. Το βαζάκι το γέμισα με ελαιόλαδο, και το έβαλα στο ψυγείο.
Κάθε φορά που θέλω σκόρδο για το φαγητο, 1-2-3 σκελίδες ανάλογα, ανοίγω το βαζάκι και με το κουταλάκι του γλυκου βγάζω την ποσότητα του σκόρδου που θέλω.
Ετσι, πρωτον, δε λερώνω τα χέρια μου με σκορδιλα. Δεύτερον, έχω σκόρδο έτοιμο ανά πάσα στιγμή, και ξέρω και πού είναι, διότι κατέληγα να ψάχνω στα συρταρια του ψυγείου το σκόρδο που είχε παραπέσει πίσω από τα άλλα λαχανικά. Τριτον, το λάδι παίρνει μια εξαιρετική μυρωδιά και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες, πίτσα, σκορδόψωμο (τέλειο). Τέλος, μπορείτε να συμπληρώνετε το λάδι κάθε φορά που λιγοστεύει απο το βαζάκι.
Αν το κρατήσετε στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 3 μήνες (ισως κ περισσότερο, εμένα απλά μου τελείωσαν τα σκόρδα στο τρίμηνο )
Το σκόρδο μπορείτε να το ψιλοκόψετε ή να βάλετε ολόκληρες τις σκελίδες.
Το ίδιο μπορεί να γίνει και με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλλά δεν κρατάει πολύ, κανένα μήνα με το ζόρι. Πάντως βολεύει ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ!!!!
desT έγραψε:Για τις λαδιές στα ρούχα επειδή και εγώ τις βλέπω όταν πια είναι αργά (συνήθως στο σίδερο) έχω δίπλα μου πάντα καθαρή βενζίνη και ένα καθαρό πανάκι. Βάζω βενζίνη και τρίβω με το πανάκι. Πολλές φορές αφήνει λίγο λεκέ τριγύρω ο οποίος φεύγει στο επόμενο πλυσιμο. Αν δεις τον λεκέ πριν βάλεις το ρούχο στο πλυντήριο τότε κάνε το κόλπο με την βενζίνη από πριν και μετά βάλτο στο πλυντήριο.
Σας είπα... χάλασε το πλυντήριό μου τη μέρα που άλλαξα σεντόνια.
Τώρα είναι στο μάστορα και μπορεί να έχω μαζέψει και 4 πλυντήρια. Μέχρι να μου το φέρουν μπορεί να γίνουν 6. Και την επόμενη βδομάδα είπε βροχές. Τέλεια!
Nena έγραψε:Κοριτσια, ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατι δεν το έκανα τόσο καιρο - το σκεφτόμουν χρόνια πριν! Σου λύνει τα χερια - μονο να μην ειναι πολύ ψιλοκομμένο το σκόρδο γιατι μετά αφηνει μια περίεργη μυρωδιά στο λάδι, πολύ έντονη. Εγω τα κόβω ισα ισα στις μυτουλες για να μπορεσουν να βγαλουν το άρωμά τους, αλλά τα αφήνω σχεδόν ολόκληρα στο βαζάκι.
Το αρωμα του σκορδολαδιου ειναι απλά υπέροχο!
florentiab έγραψε:μου έφερε μια φίλη μου ένα κουτάκι βόρακα. λέει είναι θαυματουργό με τις βρωμιές.
το έχει χρησιμοποιήσει καμιά;
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης