276 Απ: Άρχισε το ξύλο κορίτσια..... Τετ Ιουν 13, 2012 2:16 pm
bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:ταται το τι ιδεες εχει και το τι ψηφισες/ψηφιζεις γενικα. Πχ θα μπορουσα να σου πω οτι ο Συριζα με καλυπτει πχ στα περισσοτερα (τυχαιο το κομμα) αλλα αν τις προηγουμενες εκλογες ψηφισες ΛΑΟΣ, μαλλον δεν θα μπορεσω να σε πεισω για το ορθον της άποψης μου.
Κυριως εχει να κάνει με το τι περιμενεις απο την επόμενη κυβερνηση. Και το τι εχεις δει να γινεται, προεκλογικα, απο τα κομματα που συμμετεχουν. Αν πχ ψηφισα Ντορα διοτι διαφωνω με την πολιτικη του Σαμαρα, το βρισκω επιεικώς ηλιθιο να ψηφισω τη Ντορα τωρα που ξαναειναι με τον Σαμαρα.
Εχει να κάνει με τα πιστευω σου. Αν εισαι ανθρωπος που δινει μεγαλη βάση στη θρησκεια, μαλλον το ΚΚΕ δεν θα σε καλυπτει.
Κατα τα άλλα ο συλλογισμος σου εχει καποια θεματακια.
[color=red]μικρα κομματα δεν εχει νοημα παει στο πρώτο κόμμα...
Για μενα το κυριο μεγαλο λαθος ειναι αυτο. Ειναι ο λογος για τον οποιο φτασαμε στον δικομματισμο. Αν σκεφτουν ολοι οτι δεν εχει νοημα να ψηφισεις ενα μικρο κομμα, τοτε στην ουσια δεν θελουν να βαλουν νεα κομματα στη βουλη και προτιμουν να μεινουν με τα υπάρχοντα. Ακομα και σε αυτα τα κομματα όμως, δεν ψηφιζεις οτι να'ναι. Και ναι, απο τη στιγμη που ενα μικρο κομμα δεν καταφερει να μπει στη βουλη, οι εδρες που θα επαιρνε ανακατανεμονται ετσι ωστε να ευνοουν το πρωτο κομμα. Με τις γνωστες συνεπειες που ειχε αυτος ο εκλογικος νομος στη Β Αθηνων, αλλά και σε πολλους άλλους νομους, συμπεριλαμβανομενου και του δικου μου.
λευκα και ακυρα το ίδιο
Αυτο που ακουγεται, οτι παει στο πρωτο κομμα, δεν ειναι αληθεια. Απλα δεν πιάνονται στα εγκυρα. Αν απο 100 ατομα τα 70 ψηφισουν ακυρο, τα 20 ΝΔ, και τα 10 ΠΑΣΟΚ, τοτε τα εγκυρα ψηφοδελτια ειναι 30, και η ΝΔ εχει παρει 20 απο τα 30, δλδ 66,7% ενω το ΠΑΣΟΚ 10/30 δλδ 33,3%.
Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ μασ φτασανε εδω...
Σωστα. Προσωπικα δεν θα ηθελα να ψηφισω ουτε ενα κομμα που προηλθε απο βουλευτες αυτων των κομματων (Κατσελη πχ) διοτι τους θεωρω συνυπευθυνους.
ΣΥΡΙΖΑ όπως ειπε η τατιανα ειναι ανθελληνες...
Θα υπάρχει καποιος σοβαρος λογος για να λεγεται αυτο. Ποιος ειναι? δεχομαι το να διαφωνεις με καποια σημεια της πολιτικης τους ατζεντας, ή και με το συνολο αυτης, αλλά παιζει ρολο το οτι ειναι αριστερο κομμα?
Εν κατακλειδι, μπουμπουκιτσα, μπορω να σου πω οτι κ εγω ειμαι μπερδεμενη κατα καποιο τροπο. Κλινω προς αριστερο κομμα σε γενικες γραμμες. θα ψηφισω κομμα με αντιμνημονιακη πολιτικη, δεν με ενοχλει η επιστροφη στη δραχμη, και να μην κρεμεται απο τα @@ του καθε ζαμπλουτου επιχειρηματια, ουτε μεγαλοκαναλαρχη.
Κρατικη επενδυση τραπεζικων αποθεματων - το ιδιο πραγμα κανουν οι ιδιοι οι τραπεζιτες τωρα για προσωπικο τους όφελος, και ανεβαζουν τα επιτοκια δανειων στα υψη, ενω των καταθεσεων το εχουν μπαταρει. Να προσθεσω τη φορολογηση τραπεζων?
Και της εκκλησιας.
Θα ηθελα καποιον να αναιρεσει τη συμφωνια του Δουβλινου που μας δενει τα χερια οσον αφορα το μεταναστευτικο. Να κάνει καποιου ειδους ελεχγο στον αριθμο των μεταναστων που μπαινοβγαινουν αλλα να δινει ισα δικαιωματα σε καθε πολιτη αυτης της χωρα, χωρις να διαχωριζει σε πολιτες Α Β Γ κατηγοριας.
Δωρεαν παιδεια και υγεια για όλους.
Εγω αυτα θελω. Ισως να ακουγεται ουτοπικο. προτιμω όμως να παλεψω για την ουτοπία μου, παρα να μεινω απραγη στην κολαση που μου ετοιμαζουν οι άλλοι. Που εχουν και μαυρα μεσανυχτα κιολας.
τα μικρά κομματα εννουσα πως δεν εχουν νοημα τωρα..σε αυτες τις εκλογες..γιατι απλα παλι δεν θα μπορεί να γίνει κυβέρνηση...\
κατα τα άλλα ενα απο τα μικρα ψηφισα και εγω ...αλλα δεν υπάρχει λυση για την χωρα..ισως το μονο που με κάλυπτε..αλλα μονο με το να μπει στη βουλη εννα κομμα δεν μπορεί να κανει πολλά...
δεν εχω θεμα με αριστερους- δεξιους κλπ...εχω μια ιδεολογια..αλλα αλλαζει με τις περιστάσεις..
συμφωνω με το αντιμνημονιακο...(αν και αυτο το αλλαξανε πια..απο καταργηση σε επαναδιαπραγματευση ειπε και ο συριζα..)τι να φοβηθουμε εδω που φτασαμε..? την δραχμουλα?...αλλα από την άλλη με ενοχλει να ονομαστουν τα σκοπια μακεδονια...οποτε ...αδιεξοδο..